Παγκόσμια κατακραυγή για

την καταδίκη σε θάνατο Ιρανού ομοφυλόφιλου...

Σοφία Κατσαρέλη 
Τις αντιδράσεις της διεθνούς επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιράν, να προχωρήσει στη δι' απαγχονισμού εκτέλεση του 18χρονου Ιμπραΐμ Χαμιντί, με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος, απόφαση που παραμένει σε ισχύ, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ίδιου, ότι ελήφθη στηριζόμενη σε ψευδή στοιχεία.

Ήδη, περίπου είκοσι προσωπικότητες των γραμμάτων και των Τεχνών από όλον τον κόσμο, με κείμενό τους, απευθύνουν έκκληση για ακύρωση της απόφασης. Το κείμενο που υπογράφουν, δημοσιεύτηκε την Τρίτη (31/08) στην εφημερίδα Monde και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού Ντομινίκ Μπανκ, του σκηνοθέτη Κοντ Λαζμάν, του Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του Γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί -όπως και ο κ. Λίτελ- με το βραβείο Κονκούρ.
«Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν», τονίζεται στο κείμενο.
«Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν», αναφέρεται ακόμη.source:cosmo.gr
top