Μαρία Χούκλη...

"Γιατί έφυγα από την ΕΡΤ"

Μαρία Χούκλη
Η Μαρία Χούκλη μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση απο την ΕΡΤ και την επιστροφή της στην ιδιωτική τηλεόραση στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση της έπαιξε το σύστημα αμοιβών: “Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές και συνέβαλαν πολλοί λόγοι σε αυτήν μου την απόφαση. Μέτρησε σαφέστατα το νέο καθεστώς αμοιβών, θεώρησα ισοπεδωτικό αυτό που έγινε. Επιπλέον είναι λίγο μετέωρη η ΕΡΤ. Παρ ' όλα σέβομαι απόλυτα τον πολιτικό σχεδιασμό. Δεν είχε νόημα να μείνω και να είμαι δυσαρεστημένη. Γι' αυτό θεωρώ πιο έντιμη την απόφαση μου. Πιστεύω στην δημόσια τηλεόραση και θα πιστεύω για πάντα. Αποφάσισα να ξαναρχίσω”.

Όπως δηλώνει, επίσης ρόλο στην απόφαση της έπαιξε η πρόταση του ΑΝΤ1: “Φυσικά παίζουν ρόλο και οι προτάσεις. Ο ΑΝΤ1 μου είχε κάνει πρόταση και στο μέσον της σεζόν, αλλά τα πράγματα δεν είχαν ξεκαθαρίσει ακόμη και είχα συμβόλαιο οπότε την αρνήθηκα. Μετά έπαιξε σημαντικό ρόλο η απόφαση του ΑΝΤ1 να κάνει ένα νεό μοντέλο δελτίου, το αυτονόητο κατ' εμέ, ειδησεογραφικό, χωρίς παράθυρα, που μου ταιριάζει. Το πιστεύω και μπορώ να το υποστηρίξω. Επομένως κάπου συναντηθήκαμε με το κανάλι. Θα έφευγα όμως από την ΕΡΤ ούτως ή άλλως”.


Η νέα ανκοργούμαν του ΑΝΤ1 δεν ασχολείται με τα νούμερα: “Καλώς ή κακώς τα τελευταία χρόνια είχα μάθει να μην ασχολούμαι με τα νούμερα. Αντιλαμβάνομαι οτι ένα ιδιωτικό κανάλι τα μετράει και τα υπολογίζει, αλλά ο ΑΝΤ1 τους τελευταίους μήνες έκανε μία στροφή και προφανώς έκανε και την αυτοκριτική του στους δρόμους που ακολούθησε. Απλώς επιστρέφει στην αξία της ενημέρωσης. Έχω πειστεί για αυτό”.

Τέλος απαντά πως δεν το βλέπει σαν προσωπικό στοίχημα το δελτίο του ΑΝΤ1: “Πρέπει να ξεφύγουμε από τις λογικές των στοιχημάτων, του ανταγωνισμού. Προτιμώ την λέξη συναγωνισμός. Δεν θα είμαστε σε πασαρέλα δελτίων για να δούμε ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Αν αυτό που κάνουμε πείσει τον κόσμο τόσο το καλύτερο”.source:yupi.gr
top