Συγκέντρωση υπέρ του τζαμιού 

στο Σημείο Μηδέν...

9η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου


Δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Σημείο Μηδέν  στη Νέα Υόρκη- όπου σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου το 2001 έγιναν οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους - για να υποστηρίξουν την κατασκευή ενός τζαμιού σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Κρατώντας κεριά, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.

"Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα", είπε στο πλήθος η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Το σημαντικό εδώ στη Νέα Υόρκη δεν είναι αυτή η ιστορία του τζαμιού, αλλά η άνοδος της ισλαμοφοβίας", τόνισε η Ρεμπέκα Βιλκόμερσον, διευθύντρια της οργάνωσης Jewish Voices for Peace.

Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του σχεδίου ανέγερσης του τζαμιού θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο συγκεντρώσεις κοντά στο Σημείο Μηδέν στις 21.00 και 22.00 ώρα Ελλάδας αντιστοίχως.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τιμήσουν με εκδηλώσεις τα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης που άλλαξε τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει ψυχραιμία, ενώ στη Νέα Υόρκη έχει φτάσει και ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τέρι Τζόουνς – που είχε απειλήσει ότι θα κάψει το Κοράνι - ο οποίος ελπίζει να συναντηθεί με τον ιμάμη που σκοπεύει να κατασκευάσει το τέμενος, κοντά στο Σημείο Μηδέν.

Κατά τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο σημείο, όπου μέχρι πριν από εννέα χρόνια δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, θα διαβαστούν τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.source:skai.gr
top