Συνεχίζεται η βεντέτα 

Μπακογιάννη-Σαμαρά...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Αφορμή για τη νέα διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και την ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη, στάθηκε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κάνοντας λόγο για αριστερόστροφες κορώνες στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι σε συνδυασμό με την επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας οδηγείται στην απομόνωση από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. "Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απουσία των ελληνικών θέσεων από ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης δεν υπονομεύει μόνο τη θέση της κεντροδεξιάς, βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας", προσέθεσε.
Η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, μέσω συνεργατών του υπήρξε άμεση, αποδίδοντας τις δηλώσεις αυτές στην αντιπολιτευτική διάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
"Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ' αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική", σημείωναν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν συμμετείχε στη Συνεδρίαση των Βρυξελλών μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΚ, καθώς είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές, ενόψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, έχει αφιερώσει το χρόνο του σε συνεχείς επαφές με τους παραγωγικούς φορείς.source:cosmo.gr
top