Οι αμοιβές των τηλεπαρουσιαστών 

με αριθμούς...


Διαβάστε πόσο κοστίζουν στα κανάλια οι τηλεσχολιαστές και οι παρουσιαστές

Τα ακριβά συμβόλαια και οι golden αμοιβές είναι δακτυλοδεικτούμενες στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι περικοπές από τις αρχές του έτους συνεχίζονται αμείωτα και από τις τελευταίες πράξεις περιστολής είναι το μαχαίρι που μπήκε στους μισθούς των τηλεσχολιαστών στο MEGA αλλά και οι απολύσεις στον ειδησεογραφικό τομέα του ΑΝΤ1, παρά την έλευση της Μαρίας Χούκλη. Η μείωση του πρωτότυπου ελληνικού προγράμματος είναι σαρωτική τόσο σε αριθμούς σειρών μυθοπλασίας όσο και σε αμοιβές εταιρειών και ηθοποιών.

Τουλάχιστον κατά έξι εκατ. ευρώ μειώθηκε ο προϋπολογισμός του MEGA που υπολογίζει πως θα δαπανήσει για ολόκληρο το πρόγραμμά του περίπου 44 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται ένα υψηλό κονδύλι για αθλητικά δικαιώματα, το μόνο ποσό που το κανάλι δεν κατάφερε να περικόψει φέτος.

Με εξαίρεση την ακριβότερη για φέτος ελληνική παραγωγή «Το νησί», με κόστος ανά επεισόδιο 150.000 ευρώ, το κανάλι από τον Οκτώβριο του 2009 περιέκοψε όλες τις δαπάνες του κατά 30%. Καμία αμοιβή, όπως λέγεται, δεν ξεπερνά πια τις 15.000 ευρώ τον μήνα.

Στον ΑΝΤ1 οι περικοπές το ίδιο διάστημα ξεπέρασαν το 40%. Το κόστος ψυχαγωγικού προγράμματος φέτος δεν ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ και η ακριβότερη παραγωγή του παραμένει το «X Factor», ενώ ο Σάκης Ρουβάς είναι αυτήν τη στιγμή ο πλέον ακριβοπληρωμένος στο κανάλι.

Νέες εντολές περικοπών δόθηκαν και στον ALPHA, παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις ξεπέρασαν το 35%. Ωστόσο, στην Κάντζα υπάρχουν οι δύο εξαιρέσεις της σεζόν. Η Ελένη Μενεγάκη και ο Λάκης Λαζόπουλος, τα συμβόλαια των οποίων δεν δέχθηκαν περικοπές και έτσι παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι της φετινής σεζόν.

Την ιδιότητα του καλύτερα αμειβόμενου στο STAR φέτος έχει η Τατιάνα Στεφανίδου, αφού πριν από την έλευσή της στο κανάλι είχαν επιβληθεί περικοπές άνω του 20% σε όλους και στο μπάτζετ των εκπομπών τους.

Την επιχείρηση «οικονομία» συμπληρώνει φέτος η κρατική τηλεόραση που έκοψε το κόστος αμοιβών και εκπομπών κατά 40 εκατ. ευρώ! Με αριθμούς

- 60.000 είναι η πιο ακριβή αμοιβή παρουσιαστή στην τηλεόραση.

- 12.000 ευρώ είναι η μέση αμοιβή παρουσιαστών στην ιδιωτική τηλεόραση και 15.000 ευρώ οι υψηλότερες αμοιβές τηλεσχολιαστών.

- 600.000 ευρώ ετησίως λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη των ιδιωτικών καναλιών.

- Από 6.000 ώς 10.000 ευρώ στοιχίζει κάθε μήνα η παραγωγή των εσωτερικών ενημερωτικών εκπομπών στα κανάλια.

- Στα 20.000 ευρώ έκλεισε η καλύτερη μετακίνηση της τηλεόρασης για αυτήν τη σεζόν.

- Στις 60.000 ευρώ κατέβασε το ανώτατο κόστος των ελληνικών σειρών ο ΑΝΤ1.

- Κάτω από 2 εκατ. ευρώ κοστίζει το «X Factor», κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ το «Next top model».source:newsbeast.gr
top