Τελικά η δίαιτα.... παχαίνει!



Συνήθως κάνουμε δίαιτα για να χάσουμε κιλά. Όμως φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά πλέον με τις δίαιτες. Τι;


Τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που έγινε για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρείας προγραμμάτων διαίτης Jeny Craig δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός γυναικών οι οποίες ακολουθούν κάποια δίαιτα, λίγο καιρό μετά τον τερματισμό της έχουν περισσότερα κιλά από όσα όταν ξεκίνησαν. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν οι μισές γυναίκες που κάνουν κάποια δίαιτα βρίσκονται λίγο αργότερα με 2,5 κιλά κατά μέσον όρο επιπλέον.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αιτία για αυτό το φαινόμενο είναι ο συνδυασμός μη ωφέλιμων προγραμμάτων διαίτης ή προγραμμάτων τα οποία οι γυναίκες ακολουθούν με λάθος τρόπο και ανθυγιεινού διατροφικά οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος.

«Η επιτυχία στη διαχείριση του βάρους απαιτεί μακροχρόνια και συνεπή προσπάθεια προκειμένου να χάσει κάποιος τα κιλά που επιθυμεί και παράλληλα να μην υπάρχει άμεσος κίνδυνος να τα ξαναπάρει. Πολλές γυναίκες αντί να αναπτύξουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής σε σταθερή βάση ακολουθούν κάποια προγράμματα ταχείας απώλειας βάρους τα οποία δεν έχουν τελικά κανένα αποτέλεσμα. Η επιτυχής διαχείριση του βάρους απαιτεί ολιστική προσέγγιση και αφοσίωση τόσο στο είδος της τροφής όσο και στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Μια σωστή τακτική είναι να θέτει κάποιος ρεαλιστικούς στόχους και να παραμένει σε αυτούς με σταθερότητα και χωρίς παρεκκλίσεις.
 
Σε διαφορετική περίπτωση οι γυναίκες που κάνουν δίαιτα και δεν ακολουθούν αυτές τις αρχές στο τέλος θα καταλήξουν με περισσότερα κιλά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ερευνητές που μελέτησαν 2.000 γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών οι οποίες ακολουθούν συχνά διάφορες δίαιτες.
 
Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, αρνητικός παράγοντας στην επιτυχή εξέλιξη μιας δίαιτας είναι αν το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας η οποία προσπαθεί να αδυνατίσει βάζει στο σπίτι ανθυγιεινά τρόφιμα ή αν στον επαγγελματικό της χώρο η ίδια βάζει στα συρτάρια της διάφορα κέικ, μπισκότα και σνακ.
 
Μια άγνωστη ως σήμερα παρενέργεια της προσπάθειας απώλειας βάρους ανακάλυψαν ερευνητές από τη Νότια Κορέα. Οπως διαπίστωσαν, η απώλεια βάρους ενεργοποιεί έναν μηχανισμό ο οποίος απελευθερώνει επιβλαβείς οργανικούς ρύπους (ΡΟΡs) οι οποίοι σχετίζονται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Οι συγκεκριμένες ουσίες φυσιολογικά αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό αλλά, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν το λίπος διασπάται κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να φθάσουν σε ζωτικά όργανα, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.source:newsit.gr


top