Το αγόρι δίνει “πόντους” 

εξυπνάδας στη δίδυμη αδερφή του..

Άγγελος Ανδρέου
Τα δίδυμα είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το ένα το άλλο. Τα αδέρφια αυτά, ή θα γίνουν αυτοκόλλητοι φίλοι, ή ορκισμένοι εχθροί. Τώρα, η έρευνα της Ένωσης Ψυχολογικής Επιστήμης υποστηρίζει πως το αγόρι ενισχύει τις νοητικές ικανότητες της δίδυμης αδερφής του.

Τα αγόρια έχει αποδειχτεί ότι από την ηλικία των τριών μηνών ξεπερνούν τα κορίτσια στις ασκήσεις νοητικής περιστροφής, στα τεστ δηλαδή που απαιτείται εναλλαγή  τρισδιάστατων αντικειμένων σε νοητό χώρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η τεστοστερόνη.

Γι' αυτό λοιπόν, όσα κορίτσια είναι εκτεθειμένα σε μεγαλύτερα επίπεδα προγεννητικής τεστοστερόνης τα πάνε καλύτερα σε αυτές τις ασκήσεις.

Τα κορίτσια αυτά είναι εκείνα που έχουν δίδυμο αδερφό.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα , η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι, μελέτησε τα αποτελέσματα των τεστ σε δίδυμα αδέρφια του ίδιου φύλου και σε δίδυμα του αντίθετου φύλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δίδυμοι αδερφοί τα πήγαν πολύ καλύτερα από τις δίδυμες αδερφές, ενώ παρατηρήθηκε ότι στα δίδυμα αδέρφια του αντίθετου φύλου, τα κορίτσια τα πήγαν καλύτερα από τα κορίτσια που είχαν δίδυμη αδερφή.

Εκτός όμως από τα υψηλά επίπεδα προγεννητικής τεστοστερόνης, τα κορίτσια με δίδυμο αδερφό μεγαλώνουν τελείως διαφορετικά, καθώς διαφορετική αντιμετώπιση τόσο από το οικογενειακό όσο και από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Με άλλα λόγια, τα κορίτσια υιοθετούν την συμπεριφορά του δίδυμου αδερφού τους, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αντίστροφα.source:cosmo.gr
top