Έφοδοι ανά την Ευρώπη σε 

ιστοσελίδες ανταλλαγής αρχείων...

Μη διαθέσιμη στους χρήστες ήταν ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα η ιστοσελίδα The Pirate Bay, λόγω εφόδων που εξαπέλυσαν οι αρμόδιες αρχές κατά σελίδων ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικές αρχές σε 14 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν εφόδους σε χώρους όπου θεωρείται ότι φιλοξενούνται σέρβερ ιστοσελίδων ανταλλαγής αρχείων. Σύμφωνα με τον ιστότοπο TorrentFreak, οι μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις φέρεται να έλαβαν χώρα στη Σουηδία.
Ο σουηδικός πάροχος υπηρεσιών ίντερνετ ISP, ο οποίος φιλοξενεί το The Pirate Bay και το Wikileaks, αρνήθηκε τις πληροφορίες περί εισβολής της αστυνομίας, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του για να πραγματοποιήσουν ερωτήσεις σχετικά δύο ύποπτες διευθύνσεις IP και πως κανένας υπολογιστής ή άλλο αρχείο δεν κατασχέθηκε.
Ο Σουηδός εισαγγελέας Frederick Ingblad επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Expressen ότι η ιστοσελίδα WikiLeaks δεν εμπλέκεται στις πρόσφατες επιχειρήσεις.
«Στις 09:00 το πρωί, 5 αστυνομικοί βρέθηκαν εδώ» δηλώνει ο διευθυντής του PRQ, Mikael Viberg, προσθέτοντας πως εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ταυτότητα 2 διευθύνσεων IP από το 2009 και έπειτα. «Δεν έχουμε αρχεία των πελατών μας, αλλά διαχειριζόμαστε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτά τα IP. Ωστόσο, είναι απίθανο οι πελάτες μας να έχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις που μπορούν να εντοπιστούν».
Η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους και σε άλλες περιοχές της Σουηδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 άτομα ανακρίνονται από τις αρχές ως ύποπτοι για παραβίαση των κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως υπολογιστές και σέρβερ έχον κατασχεθεί.
Παρόμοιες έφοδοι φαίνεται να έχουν λάβει χώρα και στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Τσεχία και την Ουγγαρία. Η επιχείρηση σχεδιαζόταν επί 2 χρόνια και θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των σουηδικών αρχών.source:tvxs.gr
top