Δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο 

για εξαγορά η συγχώνευση,

λέει ο Απ.Ταμβακάκης...


Η πώληση του 20% της Finansbank  θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, είπε ο κ. Ταμβακάκης
Η πώληση του 20% της Finansbank θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, είπε ο κ. Ταμβακάκης 
Αθήνα
Δεν υπάρχει κανένα άμεσο σχέδιο για εξαγορά ή συγχώνευση με άλλη τράπεζα, τόνισε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

«Δεν έχουμε άμεσα σχέδια για συγχώνευση ή εξαγορά. Δεν συζητούμε με άλλες τράπεζες» είπε ο κ. Ταμβακάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια που πυροδότησαν στην αγορά τα σχέδια της τράπεζας για την ενίσχυση των κεφαλαίων της με 2,8 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τη συμμετοχή στην τουρκική τράπεζα Finansbank, τόνισε ότι η ΕΤΕ δεν θέλει να την πωλήσει εξολοκλήρου, ενώ η πώληση του 20% εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ είπε ότι η τράπεζα θα καταθέσει άμεσα στο αίτημα για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει.

Στις 11:00 η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε κατά 9,71% στα 9,39 ευρώ, ενώ νωρίτερα είχε κατρακυλήσει μέχρι τα 9,14 ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες πιέσεις στη μετοχή, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι η Εθνική θα ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαια της, ώστε να είναι πιο ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα ειδικότερα.source:in.gr
top