Τέσσερις οι στόχοι Παπανδρέου 

για τη νέα κυβέρνηση...


Ο Γ.Παπανδρέου θα αναλύσει τους στόχους της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή στη ΔΕΘ
Ο Γ.Παπανδρέου θα αναλύσει τους στόχους της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή στη ΔΕΘ 

Αθήνα
Τέσσερις μεγάλους στόχους θέτει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από την επιτυχία των οποίων αναμένεται να κριθεί και η πορεία της χώρας κατά το δύσκολο 2011. Αντιμετώπιση της ύφεσης, αύξηση των εσόδων, μείωση των ελλειμμάτων και καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης είναι τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης, που πρέπει να τρέξει τις επόμενες 100 ημέρες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, η νέα κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου που ορκίστηκε έχει μπροστά της έναν Γολγοθά από προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο και η λύση των οποίων επείγει προκειμένου να παρουσιαστούν στο τέλος του χρόνου θετικά αποτελέσματα και να περάσει η Ελλάδα το επόμενο κρίσιμο τεστ, το οποίο θα συνοδευτεί με την εκταμίευση της τρίτης δόσης της δανειοδότησης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα ο πρωθυπουργός έχει θέσει τέσσερις μεγάλους στόχους, τους οποίους πρόκειται να προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

1. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με αντιμετώπιση της ύφεσης μέσω της ανάπτυξης, προκειμένου να αναθερμανθεί η αγορά, να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης σε ένα ορατό μέλλον.

2. Η αύξηση των εσόδων του κράτους και περιορισμός της φοροδιαφυγής και όχι επιβολή νέων φόρων.

3. Η μείωση των ελλειμμάτων μέσω της ανασυγκρότησης του κράτους και του ελέγχου της σπατάλης στα μεγάλα νοσοκομεία. Αλλά και η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία προβάλλει πλέον ως ένα κεντρικό πρόβλημα της κυβερνητικής πολιτικής και για την οποία στους 11 μήνες που μεσολάβησαν έγιναν ελάχιστα πράγματα ή τίποτα.

4. Ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης και της κρατικής μηχανής. Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς της κρατικής μηχανής και η κατάρτιση ενιαίου μισθολογίου για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, που αναδεικνύεται πια σε βασικό όπλο της κυβέρνησης προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν στις αμοιβές των υπαλλήλων και επιπλέον μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη μέσο για την περιστολή δαπανών.source:in.gr
top