Το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο 

στη Βρετανία...


Το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο κυκλοφόρησε το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο στον κόσμο, το οποίο είναι κανονικά κολλημένο πάνω σε ένα γράμμα, αλλά παράλληλα, μόλις κάποιος το δει μέσα από την οθόνη ενός "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου (smartphone), μεταφέρει τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα Διαδικτύου και παρουσιάζει αυτομάτως, επιγραμμικά (online), το περιεχόμενο.

Η online παρακολούθηση του γραμματοσήμου απαιτεί, επίσης, την ύπαρξη στο τηλέφωνο του χρήστη της εφαρμογής αναγνώρισης εικόνων Junaio, που κυκλοφορεί τόσο για συσκευές κινητών με λειτουργικό σύστημα Android, όσο και για iPhone.

Τα Ταχυδρομεία της Βρετανίας θεωρούν, σύμφωνα με το BBC, ότι τα έξυπνα γραμματόσημα "σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των γραμματοσήμων κατά τον 21ο αιώνα". Είναι το πρώτο ταχυδρομείο στον κόσμο, που προχωρά στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε ένα γραμματόσημο.
Το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο αποτελεί μέρος της τελευταίας σειράς γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα βρετανικά ταχυδρομεία με θέμα τους "Μεγάλους Βρετανικούς Σιδηροδρόμους".
Το γραμματόσημο μεταφέρει τον "θεατή" σε μια ιστοσελίδα, στην οποία βλέπει μια σύντομη κινηματογραφική ταινία, όπου ο Μπέρναρντ Γκρίμπινς διαβάζει το διάσημο ποίημα "Το νυχτερινό ταχυδρομείο" του WH Auden, που γράφτηκε το 1936, για λογαριασμό της ομώνυμης ταινίας των Βρετανικών Ταχυδρομείων εκείνης της εποχής, που για πολλά χρόνια ήταν αγαπητή σε πολλούς Βρετανούς.
Το γραμματόσημο συνιστά ένα ακόμα δείγμα της τεχνολογίας της λεγόμενης "επαυξημένης πραγματικότητας", όπου σκηνές ή καταστάσεις του πραγματικού κόσμου "επαυξάνονται", δηλαδή βελτιώνονται και "σχολιάζονται" από σχετικό περιεχόμενο, το οποίο βρίσκεται στο Διαδίκτυο.
"Μέσω της τεχνολογίας των έξυπνων γραμματοσήμων, τα γραμματόσημά μας θα ανοιχτούν σε ένα τελείως νέο κόσμο πληροφοριών, ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, τόσο για τους συλλέκτες όσο και για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα λαμβάνουν πάνω στα γράμματα κατά τους επόμενους μήνες", δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών Ταχυδρομείων.source:cosmo.gr
top