Η Αγία Σοφία δεν ανήκει 

στους σημερινούς Τούρκους 

αλλά ούτε και στους Έλληνες..

Η  Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες
«Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή», υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη του στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης και πρόσθεσε «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τουρκικής απειλής προς την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία «μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία».
Τόνισε ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι «ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου». Είπε ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει. Οι Συνθήκες, όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους», πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. «Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Θόδωρος Πάγκαλος. Επεσήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη «αβλαβή διέλευση», λέγοντας ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.source:parapolitika.gr
top