Σκότωναν Αφγανούς ως... 

άθλημα...


Για τη δολοφονία τριών Αφγανών πολιτών κατηγορούνται πέντε Αμερικανοί στρατιώτες που υπηρέτησαν στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, όπως γράφει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικά έγγραφα, γράφει ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2010. Αναφέρει δε έγγραφα του στρατοδικείου και καταθέσεις μαρτύρων που ισχυρίζονται ότι οι δολοφονίες «έγιναν βασικά ως άθλημα από στρατιώτες που είχαν αδυναμία στο χασίς και το αλκοόλ».


Τα πέντε μέλη της μεραρχίας που κατηγορούνται για τους φόνους άρχισαν να μιλούν για τη δημιουργία μίας «φονικής ομάδας» τον Δεκέμβριο του 2009 και σκότωσαν το πρώτο τους θύμα στις 25 Ιανουαρίου του 2010, στο χωριό Λα Μοχάμεντ Καλαί, στην Κανταχάρ. Πάντως οι κατηγορούμενοι, μέσω των δικηγόρων και των συγγενών τους, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.


Αποστολή των στρατιωτών στην περιοχή ήταν τότε η παροχή ασφάλειας για μία συνάντηση μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και φυλάρχων της περιοχής. Το Πεντάγωνο δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το δημοσίευμα.source:zougla.gr
top