Βρετανία: Απαγόρευση

αφίσας ενόψει της άφιξης του Πάπα...



Άρον άρον κατέβηκε από τους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο διαφήμιση εταιρείας παγωτών που έδειχνε μία έγκυο καλόγρια να απολαμβάνει το προϊόν, με το φόβο του σκανδαλισμού του Πάπα, ο οποίος αναμένεται στη χώρα. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα "σύννεφα" που σκιάζουν την επίσκεψη του Ποντίφικα.

Η αφίσα της βρετανικής εταιρείας "Antonio Federici" απαγορεύτηκε από την αρμόδια αρχή της Βρετανίας, καθώς το περιεχόμενό της - σύμφωνα με την απόφαση - "λοιδορεί την καθολική πίστη" και μπορεί να προσβάλλει πιστούς Καθολικούς.

Η αφίσα δείχνει νεαρή μοναχή, που είναι έγκυος, να απολαμβάνει παγωτό της εταιρείας ενώ στη λεζάντα της διαφήμισης γράφει: "Αμμώμως συλληφθέν" - προφανώς αναφορά για το έμβρυο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος και δηλώνει ότι θα αναρτηθούν νέες αφίσες στη λεωφόρο Westminster , την οποία όμως ο Ποντίφικας θα διασχίσει για να τελέσει λειτουργία στον Καθεδρικό του Westminster. Ο κ. Φεντερίτσι αναφέρει ότι η αφίσα δεν θα είναι ίδια αλλά θα αποτελεί "συνέχεια του θέματος".
 
Η επίσκεψη του Πάπα ωστόσο "σκιάζεται" και από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στενός του σύμβουλος, ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ στο γερμανικό περιοδικό Focus, λέγοντας ότι η Βρετανία "έχει στιγματιστεί από μία νέα, άγρια αθεΐα".  

"Όταν προσγειώνεται κανείς στο αεροδρόμιο Heathrow νομίζει ότι βρίσκεται σε τριτοκοσμική χώρα" δήλωσε ο ιερωμένος, ενώ κατέκρινε τη British Airways για διακρίσεις σε βάρος ανθρώπων που φορούν σταυρό. Σημειώνεται ότι το 2006 η εταιρεία κάλεσε εργαζόμενη να μη φορά σταυρό στη δουλειά.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο καρδινάλιος δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τη Βρετανία, ωστόσο ο ίδιος τελικά δεν θα συμμετέχει στο ταξίδι, λόγω ασθένειας όπως ανακοινώθηκε.source:nooz.gr
top