«Στάση πληρωμών» από τη ΔΟΥ Αχαρνών...




Μια απίστευτη ταλαιπωρία, που ξεκίνησε από χρέος… 17 λεπτών του ευρώ και κατέληξε στην αποκάλυψη αδυναμίας πληρωμής του ποσού των 1.268 ευρώ από τη ΔΟΥ Αχαρνών, υφίσταται ένας πολίτης, ο οποίος το μόνο που ήθελε ήταν να του καταβληθεί η επιστροφή φόρου.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σταύρος Πανάγου έλαβε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Σε αυτό, εκτός από το ποσό που θα έπρεπε να του επιστραφεί, αναγραφόταν, επίσης, ότι το ποσό θα εκταμιευόταν μετά τον επανέλεγχο του φακέλου.


Όταν επικοινώνησε με την εφορία, για να πληροφορηθεί τον ακριβή λόγο της καθυστέρησης, οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι στο σύστημα TAXIS φαινόταν να χρωστάει το ιλιγγιώδες ποσό των… 17 λεπτών και γι’ αυτό δεν μπορούσε να γίνει η εκταμίευση του ποσού.


Ακούστε τον κ. Πανάγου να περιγράφει την πρώτη ημέρα της ταλαιπωρίας του:




Όταν, λοιπόν, την Πέμπτη το πρωί ο κ. Πανάγου επισκέφθηκε την εφορία και εξήγησε ποιος είναι, οι υπάλληλοι τον υποδέχθηκαν ως τον «κύριο 17 λεπτά», προσθέτοντας ότι είχαν από μόνοι τους κάνει τη γραφειοκρατική προετοιμασία για την είσπραξη των 1.268 ευρώ.


Αφού ξεπέρασε και αυτόν τον «σκόπελο», το τελευταίο πράγμα που έμενε στον κ. Πανάγου ήταν να πάρει μια υπογραφή από την προϊσταμένη της ΔΟΥ.


Το τελευταίο εμπόδιο, όμως, αποδείχθηκε και το πλέον ανυπέρβλητο, με την προϊσταμένη να του λέει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εκταμίευση, όχι γιατί δεν εξοφλήθηκε το χρέος, αλλά γιατί... η ΔΟΥ δεν είχε να πληρώσει!


Του έδωσε, μάλιστα, και ένα τηλέφωνο, για να καλέσει στη συνέχεια, ώστε να ενημερωθεί για το πότε και αν θα πάρει τα χρήματά του.


Ακούστε το δεύτερο κομμάτι της απίστευτης περιπέτειας




Τελικά, ο κ. Πανάγου επικοινώνησε εκ νέου με την εφορία, με την υπάλληλο αρχικά να μένει άναυδη, γιατί δεν του δόθηκαν τα χρήματα, εφόσον είχαν μπει πλέον όλες οι απαραίτητες υπογραφές. Όταν, όμως, αντιλήφθηκε ότι η εκταμίευση δεν έγινε γιατί δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο, τότε αρκέστηκε στο ότι θα καταβληθεί προσπάθεια τα χρήματα να δοθούν τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να του εγγυηθεί τίποτα.source:zougla.gr
top