Παπουτσής: Η ανομία 

δεν είναι ανεκτή...


«Δεν θα δεχθώ κόκκινες ζώνες στην Αθήνα». Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Ιδιαίτερα για τα προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Άγιος Νικόλαος Αχαρνών, η πλατεία Αμερικής και η Κυψέλη, σημείωσε ότι η ανομία δεν είναι ανεκτή.
«Δεν θα δεχθώ κόκκινες ζώνες στην πόλη μας. Δεσμεύομαι ότι θα ξαναγίνουν ανθρώπινες οι γειτονιές της.  Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγιεινή στις συνθήκες διαβίωσης για όλους τους κατοίκους».
Ο κ. Παπουτσής προανήγγειλε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων για την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους.
 «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, είναι ένα σύγχρονο κράτος, μια ανοιχτή φιλόξενη και δημοκρατική κοινωνία, με ευαισθησία και κατανόηση για τους ανθρώπους που αναζητούν μια καινούργια πατρίδα. Υπάρχουν όμως και όρια. Έχουμε απόλυτη προτεραιότητα να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων πολιτών κι όσων άλλων θέλουν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους προς τους νόμους του ελληνικού κράτους» υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής.source:zougla.gr
top