Κάνουν διακοπές στην Ελλάδα 

και τους βαφτίζουν “προδότες”!


Μπορεί ο εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων κ.Νίκολα Γκρούεφσκι, να έχει δηλώσει πως «δεν του αρέσει η Ελλάδα για διακοπές», αλλά στενοί του συνεργάτες στην κυβέρνηση, φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη, όπως και η πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού που επέλεξε το φετινό καλοκαίρι ελληνικά θέρετρα.

Για τους εθνικιστές στα Σκόπια, όσοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είναι … «προδότες» που «ξεπουλιούνται» στους Έλληνες, για λίγες στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης στις παραλίες της βόρειας Ελλάδας ή των νησιών.

Εκτός από κυβερνητικούς αξιωματούχους, και ο γιος του προέδρου των Σκοπίων, απόλαυσε την «Belo More» («λευκή θάλασσα», όπως αποκαλούν το Αιγαίο), κάτω από πλήρη μυστικότητα, προκειμένου να μην κατηγορηθούν για …  προδοσία, από τους «σκληροπυρηνικούς» συμπατριώτες τους, που ονειρεύονται «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο και την Χαλκιδική.

Η εφημερίδα VEST των Σκοπίων, καυτηριάζοντας τη «στοχοποίηση» από τους εθνικιστές του κυβερνητικού κόμματος VMRO, όσων πολιτών επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ζήτησε από τους αναγνώστες τους να «αποθανατίζουν» με την φωτογραφική μηχανή, όποιον κρατικό αξιωματούχο «τσακώσουν» να απολαμβάνει ιγκόγνιτο το μπάνιο του σε ελληνικές θάλασσες.

Φραπέ και χαλαρά  … στην Θάσο

Την καταπράσινη Θάσο επέλεξε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων κ.Μίλε Τσανακιέσκι, που έγινε πρωτοσέλιδο στην VEST, αφού αναγνώστης της εφημερίδας τον «συνέλαβε» στην παραλία Παράδεισος του νησιού, καθισμένο στην ξαπλώστρα, πίνοντας φραπέ και απολαμβάνοντας τον ελληνικό ήλιο.

Ο σκοπιανός αξιωματούχος επέλεξε την πλέον δημοφιλή παραλία του νησιού, θυμίζει έντονα τροπικό τοπίο με κάτασπρη λεπτή άμμο και ρηχά νερά, για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τη σύζυγο του Σάνια και ένα φιλικό τους ζευγάρι.

Στην Πιερία ο υπουργός Παιδείας

 «Ξινές» βγήκαν στιγμές χαλάρωσης του υπουργού Παιδείας κ.Νίκολα Τοντόροβ, στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα στην Πιερία, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μαζί με την σύζυγο του Αλεξάνδρα και τον γιό τους Μάρκο.

Συμπατριώτης του, που επίσης απολάμβανε τις διακοπές του στην ίδια παραλία, «τσάκωσε» τον 31χρονο υπουργό με τον φακό του κινητού του τηλεφώνου, την ώρα που έβγαινε από το νερό, φορώντας εφαρμοστό μαύρο μαγιό και επιδεικνύοντας το fit κορμί του, για το οποίο πολύς θόρυβος γίνεται στα Σκόπια.

Αν και χαμηλών τόνων ο ίδιος, πολλοί υποστηρίζουν πως η δημοτικότητά χτύπησε «κόκκινο» στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην VEST.

Εθνικιστής, αλλά fun του Πλαταμώνα

Πρωτοσέλιδο έγινε και ο δήμαρχος του προαστίου Τσέντερ των Σκοπίων, Βλαντιμίρ Τοντόροβιτς, που και φέτος επέλεξε τον Πλαταμώνα Πιερίας για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αφού έχει αγοράσει παραθαλάσσιο σπίτι στην περιοχή.



Ο κ.Τοντόροβιτς απόλαυσε την ελληνική θάλασσα μαζί με τον εγγονό του, έχοντας τη σκέψη του,  στις εργασίες για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σκοπίων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν και ο ίδιος θεωρείται «σκληρός» εθνικιστής, εν τούτοις απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς τις διακοπές του στην Ελλάδα.


Στην Χαλκιδική μαζί με τη φίλη της

Ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους των Σκοπίων, που «ψήφισαν» Ελλάδα για τις διακοπές τους ήταν και η κυρία Βαλεντίνα Μποζινόβσκα, πρώην βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος VMRO και σημερινή επικεφαλής της Επιτροπής για τις Σχέσεις με τις Θρησκευτικές Κοινότητες της χώρας.



Ο αναγνώστης της VEST την «έπιασε» την ώρα της βόλτας στην παραλία της Νέας Ποτίδαιας στην Χαλκιδική, μαζί με την κόρη της Βαλεντίνα.
Δέκα μέρες απόλαυσαν τον ελληνικό ήλιο και θάλασσα  η κυρία Μποζινόβσκα με την οικογένεια της, συντροφιά με την καλή της φίλη αρχαιολόγο κυρία Μιτρέβσκι που πρόσφατα ανακάλυψε ένα αρχαίο νόμισμα στα Σκόπια με το πρόσωπο του Φιλίππου και έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες στο πλαίσιο της … «αρχαιολατρείας» που έχει πλήξει τους γείτονες.


Στη Ζάκυνθο ο ροκάς γιος του σκοπιανού προέδρου


Στη Ζάκυνθο βρέθηκε μαζί με την παρέα του και ο γιος του προέδρου των Σκοπίων κ.Γκιόργκι Ιβάνοφ, που απόλαυσαν απαρατήρητοι, τη θάλασσα του Ιονίου, την ελληνική κουζίνα και βέβαια τη διασκέδαση στα κλαμπ του νησιού, μέχρι τις πρωινές ώρες.



Ο 18χρονος Ιβάν, δηλώνει «γεννημένος ροκάς», έχει ιδρύσει μαζί με τους φίλους του μουσικό συγκρότημα και εμφανίζονται σε κεντρικό καφέ των Σκοπίων, αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες.source:protothema.gr






   










top