Eπιχείρηση εναντίον παράνομου 

δικτύου κατεβάσματος ταινιών...

download-movies.jpg
Μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον παράνομου δικτύου κατεβάσματος ταινιών πραγματοποιήθηκε σε 13 χώρες της Ευρώπη και οδήγησε στην σύλληψη δέκα ατόμων και στο κλείσιμο 49 σέρβερ, ανέφεραν εκπρόσωποι της βελγικής δικαιοσύνης.
Οι χώρες που εμπλέκονται στην επιχείρηση είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Κροατία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Ουγγαρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας των Βρυξελλών Ζαν Μαρκ Μεγιέρ.
Ο στόχος της επιχείρησης, η οποία συντονίζεται από την βελγική αστυνομία, σε συνεργασία με τη Eurojust και την Europol, ήταν σταματήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στην πειρατεία ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στα ολλανδικά ή σε διεθνείς παραγωγές υποτίτλων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι επιδρομές είχαν ως στόχο πενήντα υπολογιστές πολύ μεγάλης χωρητικότητας τους οποίους χειρίζονταν "οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες", που είναι υπεύθυνες για το 80% όλων των νέων παράνομων ταινιών που κυκλοφορούν στα ολλανδικά. Σύμφωνα με την έρευνα, η πειρατεία πραγματοποιούνταν για τουλάχιστον δύο έτη.source:parapolitika.gr
top