Θέλεις να καις πιο γρήγορα τις 

θερμίδες που τρως;

Φωτό: © Fotolia
Για να αδυνατίσεις, για να χάσεις κιλά... δεν έχεις παρά να αυξήσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό...
Άκου... τα πράγματα είναι απλά. Θαύματα όπως ξέρεις δεν γίνονται. Το τέλειο σώμα για να αποκτηθεί θέλει προσπάθεια. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο.

Ο μεταβολισμός είναι το κλειδί θα λέγαμε σε όλη την ιστορία. Είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή της τροφής που τρως σε ενέργεια για να κινηθείς. Όταν επιτυγχάνεις αύξηση του μεταβολικού ρυθμού καις πιο γρήγορα τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει. Η "μηχανή" σου με λίγα λόγια δουλεύει γρήγορα και πολύ παραγωγικά.


Καις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι, ακόμα και όταν κάθεσαι. Το πόσες εξαρτάται και από το μεταβολικό σου ρυθμό. Όσο καλύτερος τόσο περισσότερες.


Για να αυξήσεις τις καύσεις στον οργανισμό σου πρέπει να κάνεις γυμναστική. Η personal trainer Έφη Τσεκούρα υπογραμμίζει... “Ο χαμηλός μεταβολισμός σχετίζεται με χαμηλό ποσοστό μυικής μάζας για αυτό ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης”.

  
Αν λοιπόν θες να χάσεις βάρος και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, να τι πρέπει να κάνεις:
 
30 λεπτάκια δεν είναι πολλά...
 Όταν κάνεις γυμναστική για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, αυξάνεις τον μεταβολισμό για τις επόμενες 24 ώρες. Όλες οι φυσικές δραστηριότητες λειτουργούν αθροιστικά στην τόνωση του μεταβολισμού. Περπάτησε μέχρι το σούπερ μάρκετ, βγάλε τον σκύλο βόλτα, πήγαινε για χορό, κινήσου...όλα βοηθούν, όλα είναι γυμναστική!

"Μυήσου" στη γυμναστική
Ειδικότερα οι ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης θα κάνουν θαύματα! Όσο περισσότερο αναπτυγμένοι είναι οι μύες του σώματός σου, τόσο πιο ενεργός γίνεται ο μεταβολισμός.“Για κάθε 450 περίπου γραμμάρια μυός πού αποκτάς από την άσκηση, καίγονται επιπλέον περίπου 50 θερμίδες την ημέρα”, τονίζει η personal trainer Έφη Τσεκούρα. Χωρίς να κάνεις τίποτα δηλαδή, από μόνος του ο γυμνασμένος μυς καταναλώνει για σένα περισσότερες θερμίδες.

"Η μυική ενδυνάμωση επιτυγχάνεται με ασκήσεις αντίστασης, όπως για παράδειγμα βάρη και ασκήσεις με λάστιχο" επισημαίνει η personal trainer Έφη Τσεκούρα.


Αν θέλεις να πάρεις ιδέες για ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης κάνε κλικ εδώ

 
 

 
Αν λοιπόν αποφύγεις δίαιτες χαμηλές σε πρωτεϊνες γιατί έτσι χάνεις μυική μάζα, αλλά ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Και θα αποκτήσεις και το σώμα που λέγαμε στην αρχή...

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ

Μικρά και πολλά γεύματα.
Όσο περισσότερο καθυστερείς μεταξύ των γευμάτων, τόσο επιβαρύνεις τη λειτουργία του μεταβολισμού. Ξεκινώντας με ένα καλό πρωινό φρόντισε να καταναλώνεις 4-6 μικρά γεύματα την ημέρα, ανά 2-3 ώρες! Άλλωστε δεν κάνει μόνο καλό στον μεταβολισμό σου. Τα μικρά γεύματα θα σε κρατήσουν και δεν θα το παρακάνεις με το φαγητό στο τέλος της ημέρας.

Cool-άρισε τον οργανισμό σου. Το σώμα σου δίνει καθημερινά αγώνα για να κρατήσει τη θερμοκρασία σου σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν λοιπόν δεν ενυδατώνεται σωστά, τότε θα ενεργοποιήσει αυτόματα μηχανισμούς που θα επιβραδύνουν όλες του τις λειτουργίες, μεταξύ αυτών και τον μεταβολισμό. Μην ξεχνάς τέλος, ότι cool στα αγγλικά σημαίνει και ψυχική ηρεμία. Καλό είναι λοιπόν να αντιμετωπίσεις το συναισθηματικό στρες και το άγχος της ημέρας που θα επηρεάσει μεταξύ άλλων και τον μεταβολισμό σου.

Αν έχεις καταφέρει να κάνεις τη γυμναστική αλλά και τη διατροφή τρόπο ζωής, αλλά  δεν βλέπεις αποτέλεσμα, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό: “Αν ασκείσαι με βάρη και ακολουθείς ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, αλλά παρόλα αυτά δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα τότε απευθύνσου στον γιατρό σου για έλεγχο τού θυρεοειδούς. Αν αυτός υπολειτουργεί μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου” επισημαίνει η γυμνάστρια Έφη Τσεκούρα.source:tlife.gr
top