«Fuck you, Ι am not

signing it»



«Fuck you, Ι am not signing it» («Αντε γ... δεν το υπογράφω») είναι η φράση με την οποία - σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό  «Vanity Fair»- ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας αρνήθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο σχετικά με την επίμαχη ανταλλαγή εκτάσεων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Οπως γράφει το "Βήμα", στο τεύχος Οκτωβρίου του αμερικανικού περιοδικού φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση. Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Λιούις ταξίδευσε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου και μίλησε με τον Εφραίμ και τον  Αρσένιο, αλλά και με τον  Πέτρο Δούκα. «Μου τηλεφώνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης» δηλώνει ο κ. Δούκας (χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στον κ. Ευ. Μπασιάκο ή στον κ. Αλ. Κοντό ) «και μου είπε “τους δίνουμε ακίνητα και εκτάσεις, αλλά δεν είναι αρκετά, γιατί δεν δίνεις κι εσύ κάποια κομμάτια που ελέγχει το υπουργείο σου;”». Ο κ. Δούκας - όπως λέει- αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε στο περιοδικό ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον πίεσαν, και παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε εκ νέου, έλαβε στο γραφείο του ένα έγγραφο και του ζητήθηκε να το υπογράψει. «Fuck you, Ι am not signing it» ξέσπασε. («Αντε γ... δεν το υπογράφω»). Στη συνέχεια όμως, όπως ο ίδιος λέει, εδέχθη πίεση από τον κ. Ι. Αγγέλου. «Ο κ. Δούκας υποψιάζεται» , αναφέρει το περιοδικό, «ότι οι καλόγεροι επηρέασαν τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου».source:nooz.gr
top