Πώς να αποφύγεις το 

hangover...



Για να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι το προκάλεσε. Το γνωστό σε όλους μας “hangover”
οφείλεται κύρια στην αφυδάτωση του οργανισμού μας εξαιτίας της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ.

Εφαρμόζοντας, μία ή περισσότερες από τις παρακάτω διατροφικές πρακτικές μπορείτε να το αποφύγετε.


1.Πίνετε περισσότερο νερό.  Αυτή είναι η νούμερο 1 οδηγία που δίνω σε όλους όσους ζητάνε την συμβουλή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Για κάθε 1 ποτήρι που πίνουμε, το σώμα μας μπορεί να εξωθήσει τετραπλάσια ποσότητα υγρού. Επομένως θα ήταν συνετό να συνοδεύετε κάθε ποτό με τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό.


2.Αποφύγετε το ανθρακικό. Τα ανθρακούχα ποτά αυξάνουν το ρυθμό απορρόφησης του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, ο οργανισμός μας μεταβολίζει πιο αργά την αιθυλική αλκοόλη σε σύγκριση με τον ρυθμό που την απορροφάει (πόσο μάλλον όταν υπάρχει ταυτόχρονη λήψη ανθρακικού). Άρα μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να πιείτε άλλο 1 ποτηράκι θα είναι ήδη πολύ αργά και δύσκολα θα αποφευχθούν οι συνέπειες του hangover.


3.Πάντα γεμάτο στομάχι. Η κατανάλωση φαγητού επιβραδύνει την απορρόφηση της αιθυλικής αλκοόλης από τον οργανισμό. Τα θρεπτικά συστατικά που ενδείκνυται να καταναλώνετε είναι οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Επομένως, εάν είστε σε κάποιο μπαράκι προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς και τα παξιμαδάκια.


4.Προτιμήστε τα ποτά με πάγο. Ο λόγος είναι προφανής, τα παγάκια με το πέρασμα της ώρας λιώνουν, κάνοντας έτσι το ποτό μας όλο και πιο αραιό σε αιθυλική αλκοόλη. Ταυτόχρονα, το ποτό μας διαρκεί περισσότερο.

Ιδανικότερα όμως όλων θα ήταν η αποφυγή της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ, διατηρώντας το όριο των 3 ποτηριών για τους άνδρες (σύσταση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).source:newsit.gr

top