Το Newsit αποκαλύπτει: 

Οικονομικό κραχ στην ΕΛ.ΑΣ!


- 100 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν

- Υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να εργάζονται νύχτα χωρίς να γνωρίζουν αν θα πληρωθούν για τα νυχτερινά
- Έχει "στεγνώσει" από χρήματα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η μη πληρωμή των επιδομάτων (νυχτερινά κ.α) των αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα έχει προκαλέσει μια αναταραχή στις τάξεις των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο.

Το κράτος ουσιαστικά αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων τους
και έτσι οι περισσότεροι αστυνομικοί πηγαίνουν για νυχτερινή βάρδια με "βαριά καρδιά". Από την άλλη όπως καταγγέλλουν στο Newsit οι ίδιοι οι αστυνομικοί τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις επισκευές περιπολικών και μοτοσυκλετών! με αποτέλεσμα 100 από τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ να βρίσκονται αραγμένες στην Αμυγδαλέζα ανεπισκεύαστες.

Ήδη οι συνδικαλιστές των αστυνομικών γίνονται δέκτες παραπόνων και δέχονται σωρεία αιτημάτων για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν αποχή από την εργασία, λευκή απεργία και πορείες διαμαρτυρίας. Βέβαια υπάρχουν ήδη και περιπτώσεις αστυνομικών οι οποίοι πλέον δεν ασκούν τα καθήκοντα τους με την ίδια "θέρμη" κάτι που παρατηρήθηκε και στα μπλόκα των ιδιοκτητών φορτηγών.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί ένας πρωτοδιόριστος αστυνομικός παίρνει βασικό μισθό 685 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του φθάνει περίπου στα 900. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ένας άνθρωπος, που συνήθως εργάζεται μακριά από τον τόπο καταγωγής του είναι αδύνατο να ζήσει με σχεδόν 800 ευρώ (τα υπόλοιπα είναι τα νυχτερινά που δεν έλαβαν) και να πληρώσει ενοίκιο και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.

"Με τι κουράγιο να εκτελέσει την υπηρεσία του ένας αστυνομικός όταν ξέρει πως πιθανόν να μην πάρει τα χρήματα του στο τέλος του μήνα. Μιλάμε για 18 ευρώ για 8 ώρες νυχτερινής εργασίας κάτω από συνθήκες επικίνδυνες. Δεν υπάρχει κίνητρο", είπε στο Newsit ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Χ. Φωτόπουλος. Ας σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη υποστεί περικοπές στους μισθούς τους όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έχει υπογράψει ακόμα το κονδύλι για τα επιδόματα των αστυνομικών. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να αντλήσουν ποσά από άλλους κωδικούς ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν από πουθενά.

Προβλήματα και στα μέσα των αστυνομικών

Εκτός από την ομάδα ΔΙΑΣ που πλέον υπολειτουργεί λόγω αδυναμίας να επισκευαστούν οι μοτοσυκλέτες σύμφωνα με τους αστυνομικούς προβλήματα υπάρχουν και στις επισκευές των περιπολικών αλλά και στην κατανάλωση βενζίνης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς: "Εκτός απο τις επισκευές που έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα γίνονται περικοπές και στην κατανάλωση καυσίμων με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι περιπολίες".

Το γεγονός επιβεβαιώνει στο Newsit συνεργαζόμενος με την ΕΛ.ΑΣ ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, ο οποίος μιλά για πτώση 30% στις επισκευές. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε, τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Αμυγδαλέζα έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και συνήθως ανταλακτικά όπως λάστιχα και φρένα δεν αλλάζονται πριν αυτό είναι απόλυτα επιβεβλημένο. Ωστόσο όπως παραδέχθηκε πρόβλημα με την αποπληρωμή των επισκευών ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί.

Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θα συναντηθούν με το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή με την ελπίδα να βρεθεί κάποια λύση.source:newsit.gr
top