Αυτός είναι ο Stig 

του Top Gear!


Μετά από περίπου 6,5 χρόνια, το μυστήριο λύθηκε. Ο περίφημος Stig, ο μυστηριώδης οδηγός που σημείωνε τόσα χρόνια εκπληκτικούς χρόνους για λογαριασμό της βρετανικής εκπομπής Top Gear, είναι ο οδηγός αγώνων Μπεν Κόλλινς! Πρόκειται για έναν 35χρονο από το Μπρίστολ της Μ. Βρετανίας, ο οποίος έχει διαπρέψει σε αγώνες NASCAR, F3, GT3, ASCAR, καθώς και στο αμερικάνικο Le Mans.

Η ταυτότητά του ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης και είχε προκαλέσει δημοσιότητα από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα απ’ όλο τον κόσμο. Τελικά η αποκάλυψη έγινε χωρίς τη θέληση των συντελεστών της εκπομπής, όταν ο Κόλλινς συμφώνησε με γνωστό εκδοτικό οίκο να γράψει βιβλίο για τη ζωή του, με πολλές αποκαλύψεις για τον περίφημο ρόλο του ως «The Stig». Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στους συντελεστές του Top Gear, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εναντίων του Κόλλινς και του εκδοτικού οίκου, προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση του βιβλίου.
Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της γνωστής εκπομπής, ο Κόλλινς είχε υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται να αποκαλύψει ότι αυτός ήταν ο Stig.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stig προδίδει την ταυτότητά του. Πριν από τον «λευκό Stig» Μπεν Κόλλινς στο Top Gear εμφανιζόταν ο «μαύρος Stig», επίσης οδηγός αγώνων Πέρι ΜακΚάρθι.
Ποιος άραγε θα είναι ο επόμενος και τι χρώμα φόρμα θα φοράει;
source:protothema.gr
top