Δεκαεφτάχρονος μαθητής «ευθύνεται» 
για τον πανικό στο twitter...
Ο Πιρς Ντέρλπιν δημοσιοποίησε κάποια «κενά» στο σύστημα του κοινωνικού δικτύου, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν χάκερς.
Ένας 17χρονος μαθητής από τη Μελβούρνη ο οποίος προσπαθούσε να βρει «κενά» στο σύστημα λειτουργίας του twitter, το έκανε «άνω-κάτω» χθες και «ταλαιπώρησε» χιλιάδες χρήστες του.
Ο Πιρς Ντέρλπιν ξεκίνησε το «πείραμά του», διαπίστωσε πως το σύστημα έχει κενά και ακολούθησε πανδαιμόνιο. Επαγγελματίες «χάκερς» εκμεταλλεύτηκαν την ανακάλυψη του Ντέρλπιν και προκάλεσαν αναστάτωση στο σύστημα, αφού ένας ιός «χτύπησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες του twitter.
Ο Ντέρλμπιν, ο οποίος υπογράφει ως @zzap, δήλωσε ότι «τουίταρε» έναν κωδικό του mouseover του JavaScript, το οποίο δημιουργεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, όταν ο κένσορας του ποντικού περνάει πάνω από το link.
Η ιδέα του, όμως, υιοθετήθηκε από τους χάκερ οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον κωδικό για να κατευθύνουν τους χρήστες σε πορνογραφικές σελίδες και δημιούργησαν τα λεγόμενα «worm tweets», που αναπαράγονταν κάθε φορά που ο χρήστης τα διάβαζε.
Μεταξύ αυτών που «χτύπησε» ο ιός ήταν ο Λευκός Οίκος αλλά και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, που υποχρεώθηκαν να οδηγηθούν σε σελίδες με πορνό.
«Το έκανα απλώς και μόνο για να καταλάβω αν και πώς λειτουργεί», είπε ο Πιρς ο οποίος ζει με την οικογένεια του στη Μελβούρνη.
«Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πανικό», πρόσθεσε.
«Κατάλαβα πόσο εύκολο είναι κάνεις άνω-κάτω αυτά τα συστήματα. Και να φανταστεί κανείς πως φτάνουν ως το Λευκό Οίκο».source:kathimerini.gr
top