ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ U2...

Γιορτή για 80.000

Της Μαρίας Μαρκουλή


Οι Ιρλανδοί τίµησαν το κοινό τους µε τα τραγούδια, το σόου και την επικοινωνία που είχαν µαζί του, ανεβάζοντας στην οθόνη ακόµη και µηνύµατα-ερωτήµατα στα ελληνικά . Και οι φαν, που γέµισαν το ΟΑΚΑ, αποθέωσαν το γκρουπ U2 µε όλα! Με ενθουσιασµό, χορό, with or without you, θέαµα και σε δυο ώρες συµπυκνωµένη τη ροκ ιστορία τους. «Χορτασµένοι» και πετώντας στα σύννεφα έφευγαν από το Ολυµπιακό Στάδιο της Αθήνας πανευτυχείς φαν. U2 εµπειρία δεν ζεις κάθε µέρα.

Περίπου 80.000 θεατές, «χαλί» στην αρένα και τις κερκίδες, όρθιοι παρακολούθησαν µια συναυλία ιστορική. Θα µείνει, δηλαδή στην Ιστορία. Αφού οι Ιρλανδοί ήρθαν για πρώτη φορά στην Αθήνα (τον Σεπτέµβριο του 1997, έπαιξαν στο Λιµάνι της Θεσσαλονίκης) µε το σούπερ σόου της 360 περιοδείας τους.

Ο Μπόνο _ προς το τέλος της συναυλίας _ κρεµασµένος από το κόκκινο τιµόνι - µικρόφωνο που έπεσε από τον ουρανό του διαστηµόπλοιου της σκηνής, φορώντας το φωτεινό (µε λαµπιόνια) σακάκι του αιωρείται στο πριν και το µετά του ροκ – είναι µια στιγµή που θέλεις να κρατήσεις. Ηold Μe, Τhrill Μe, Κiss Μe. Οπως και η στιγµή της έναρξης, όταν βγαίνουν µε τους προβολείς του σταδίου ακόµη ανοιχτούς και χαιρετάνε τον κόσµο, κάτω από τους ήχους (και τη φωνή) του διαστηµανθρώπου Ντέιβιντ Μπάουι στο «Space Οddity». Διάστηµα – το τελικό σύνορο. Ο Μπόνο άλλωστε είναι και φίλος της ΝΑSΑ.

Αλήθεια, θα µπορούσε ο Μπόνο να µη µιλήσει για την κρίση; «Οι τελευταίοι καιροί είναι ζόρικοι – είπε – αλλά δεν πρέπει να το βάλουµε κάτω, και δεν χρειάζεται να το σας το πει ένας Ιρλανδός αυτό» είπε. Και εισέπραξε θερµότατο χειροκρότηµα.

«Οι Ελληνες κάνουν την Ελλάδα µεγάλη, δεν εξαρτιόµαστε από τις οικονοµικές αγορές...

Μοιάζουµε εσείς οι Ελληνες και εµείς οι Ιρλανδοί. Οχι µόνο επειδή είµαστε άφραγκοι αλλά επειδή έχουµε καρδιά και µυαλό για να τα καταφέρουµε, είµαστε σπουδαίοι, είµαστε θεοί»
Οι «θεοί» του ροκ

«Θεϊκά» ο Μπόνο, αλλά όχι τυχαία, παρουσίασε την µπάντα:
ΕΤΖ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ
«Δίπλα µου ο Οδυσσέας Ετζ...» (είναι ο πολυµήχανος κιθαρίστας που ανοίγει µουσικούς δρόµους για τους U2)







ΛΑΡΙ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
«Πίσω ακριβώς ο δικός µας Απόλλων στα ντραµς...» (ο ωραίος και αγέραστος Λάρι Μιούλεν)









ΑΝΤΑΜ, Ο ΔΙΑΣ

«Και ο δικός µας Δίας, ο Ανταµ Κλέιτον στο µπάσο...» (επειδή το µπάσο µοιάζει µε κεραυνό)










ΜΠΟΝΟ, Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ

«Και τι µένει για µένα;

Εγώ είµαι ο Αlexander the - motherfuckin - Great βέβαια» (βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι ο διάσηµος Ελληνας Μεγαλέξαντρος) source:tanea.gr
top