Σκεύη και υφάσματα συνδέονται 

με την αύξηση της χοληστερίνης στα παιδιά!


Τι δείχνει νέα έρευνα

Ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της επίστρωσης των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών και την παραγωγή αδιάβροχων υφασμάτων ενδέχεται να αυξάνουν το επίπεδο της χοληστερίνης στα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι ήταν σίγουρα η έκθεση σε αυτά τα χημικά που προκάλεσε την αυξημένη χοληστερίνη, όμως αναδεικνύει μια συσχέτιση, κάτι που δείχνει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες πάνω στο ζήτημα σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι ερευνητές μελέτησαν το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ (PFOA) και το υπερφθορο-οκτανοσουλφονικό οξύ (PFOS), τα οποία διεισδύουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του πόσιμου νερού, της σκόνης, των συσκευασιών τροφίμων, του γάλακτος κατά τον θηλασμό, του αέρα κ.α., ενώ περιέχονται και στις επιστρώσεις των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών.

Παίρνοντας δείγματα αίματος από περίπου 12.500 παιδιά ηλικίας ενός έως 18 ετών για να μετρήσουν το ύψος της χοληστερίνης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση των ουσιών PFOA και PFOS στο αίμα των παιδιών, τόσο υψηλότερο ήταν το επίπεδο της χοληστερίνης.
source:newsbeast.gr
top