Πράσινες επενδύσεις» ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση...

Τα σχέδια της κυβέρνησης για επενδύσεις που θα φτάσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα 
περιβάλλοντος και ενέργειας μέχρι το 2015, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία και να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα τα σχέδια αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των φυσικών πόρων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση των μηχανισμών περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.


Το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι τα σχέδια θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιπλέον ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 32 δις. ευρώ και να δημιουργήσουν 192.000 θέσεις εργασίας.


«Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας το ΥΠΕΚΑ φιλοδοξεί ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και την επιστροφή σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σε ανακοίνωσή της.


Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, ύψους 7 δις. ευρώ, αφορά έργα για βελτίωση της ζωής όπως η επέκταση του μέτρο στην Αθήνα και η ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η δημιουργία χώρων αναψυχής και πεζοδρόμων.


Ακόμη, η κυβέρνηση αναμένει ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 14 δις. ευρώ για ενεργειακά έργα, όπως οι νέοι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω διασυνδέσεων με γειτονικές χώρες και ο σταθμός αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Βόρεια Ελλάδα.


* Σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της παρουσίασης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ανέφερε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η άρση όλων των εμποδίων για την επιχειρηματική δράση στους τομείς της χωροταξίας, της αδειοδότησης και της λειτουργίας των επιχειρήσεων με σκοπό την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη σταθερότητα στο ρυθμιστικό περιβάλλον». 
source:tanea.gr

Επιδρομή γιγάντων...


Επιδρομή γιγάντωνΔΕΙΤΕ: Τις αποδείξεις

Εάν νομίζατε ότι οι γίγαντες ήταν μυθικά πρόσωπα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να πειστείτε.
source:newsbeast.gr

Από τα γερμανικά εξώφυλλα στις αυστριακές αφίσες!

Παράπονο πάντως δεν πρέπει να έχουμε! Μπορεί να υποφέρουμε από πάσης φύσεως οικονομικές πληγές ωστόσο για τους γερμανόφωνους λαούς αποτελούμε αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Μετά τα προκλητικά εξώφυλλα του γερμανικού Focus σειρά έχει η αφίσα του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος, FPO, καθώς οι γερμανόφωνοι εταίροι μας ψηφίζουν δαγκωτό «οικονομική κρίση made in Greece».


Με τίτλο «Καλύτερα: τα λεφτά μας στους δικούς μας ανθρώπους», στην κεντρική αφίσα των Αυστριακών «Καρατζαφέρηδων» κυριαρχεί η ελληνική σημαία και ένας μελαχρινός μουστακαλής που αλληθωρίζει στη θέα ενός πάκου με ευρω-χαρτονομίσματα.


Αν επιθυμείτε να δείτε τη γαλανόλευκη αφίσα της ακροδεξιάς παράταξης μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος,
http://www.fpoe-stmk.at/.

Πόσες άδειες φορτηγών έχει μεγαλοσυνδικαλιστής;

Που παλεύει στα κανάλια για να μην ανοίξει η αγορά

Από τις 1.450 άδεις φορτηγών δημόσιας χρήσης που υπάρχουν, τις 550 τις ελέγχουν τέσσερα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με στοιχεία του newsbeast, ένα από αυτά τα 4 φυσικά πρόσωπα είναι μεγαλοσυνδικαλιστής που χτυπιέται στα κανάλια και δε θέλει να μπουν οι μεγάλες εταιρείες και να «φάνε» τους μικρούς…
source:newsbeast.gr

Οργή Βατικανού για τις αμβλώσεις...

Ο νέος πρόεδρος της παπικής «Ακαδημίας για τη Ζωή», ο μονσινιόρος Ignacio Carasco De Paula, επιτέθηκε σήμερα με δριμύτητα στον Ισπανό πρωθυπουργό, Jose Zapatero, μετά την διά νόμου αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στην Ισπανία.


«Πρόκειται για νόμο αδιανόητο, που αντανακλά την νοοτροπία, και μόνον, του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Θαπατέρο, ο οποίος όμως δεν λαμβάνει υπόψη ένα πάρα πολύ βασικό δικαίωμα», τόνισε ο μονσινιόρος Carasco, με άρθρό του στο μηνιαίο περιοδικό των Καθολικών.

«Ο ισπανικός νόμος “καλύπτει” ορισμένα υφιστάμενα δικαιώματα, όμως δείχνει να μην καταλαβαίνει, τελικά, τι είναι αυτό καθ' εαυτό το νομικό δικαίωμα», παρατηρεί στο άρθρο του ο μονσινιόρος.

Βάσει του ισπανικού νόμου, που διέκοψε μια παράδοση πολλών δεκαετιών, μια γυναίκα «για λόγους υγείας και την 22η εβδομάδα κύησης μπορεί να κάνει άμβλωση, αλλιώς γενικώς μπορεί μέχρι την 14η». Κατά του νόμου τάχθηκε το Λαϊκό Κόμμα, που έκανε ήδη προσφυγή στο Συνταγματικό δικαστήριο.source:zougla.gr

Διαμάντια Σάμος,

Πάτμος, Αμοργός για την "New York Post"...


Ως τα τρία "μυστικά νησιά της Ελλάδας", χαρακτηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Post» τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα «διαμάντια που δεν έχουν αλλοιωθεί».

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα προτείνει μάλιστα στους αναγνώστες της να επιλέξουν τα ελληνικά αυτά νησιά για τις φετινές τους διακοπές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπου "ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους".


Οι φυσικές ομορφιές, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα πατροπαράδοτα προϊόντα, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, οι νόστιμες λιχουδιές, και η απλότητα των ανθρώπων είναι μερικά χαρακτηριστικά των μικρών αυτών νησιών που αναφέρει το δημοσίευμα.


Φυσικά γίνεται αναφορά και στη φημισμένη Μύκονο και στη μαγευτική Σαντορίνη σημειώνοντας ωστόσο ότι "ευτυχώς για σας υπάρχουν περισσότερα από 6,000 νησιά και νησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα" και μόνο "78 απ΄ αυτά έχουν πάνω από 100 κατοίκους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία".
source:protothema.gr

Με τουρκική άδεια 

ελληνική έρευνα στην πορεία του Πίρι Ρέις...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Άδεια από την Τουρκία για πραγματοποίηση υποθαλάσσιας σεισμικής έρευνας σε περιοχή αναλυτικότερα από αυτή στην οποία διεξάγει έρευνες το τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις είχε ζητήσει η Αθήνα το 2003.
Η έρευνα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, είχε διενεργηθεί από το ΕΛΚΕΘΑ για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να σημειωθεί πως η Τουρκία δεν έχει ζητήσει έως τώρα ανάλογη άδεια και απορρίπτει τα περί παραβίασης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εξαιτίας των ερευνών του σκάφους Πίρι Ρέις γύρω από το Καστελόριζο, ενώ θεωρεί μάλιστα υπερβολικές τις ελληνικές αντιδράσεις.
Το Πίρι Ρέις, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, διεξάγει σεισμικές έρευνες και δεν αναζητά πετρέλαιο, αναφέροντας συγκεκριμένα πως πρόκειται για έρευνες σχετικά με τα μετασεισμικά κύματα, τα γνωστά τσουνάμι. «Πριν από μερικά χρόνια και ελληνικό σκάφος έκανε παρόμοιες έρευνες, ζητώντας μάλιστα την άδεια των τουρκικών αρχών», ανέφεραν πηγές.
Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες παλαιότερης ελληνικής σεισμικής έρευνας, ο διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΑ) ΔημήτρηςΣακελλαρίου, μιλώντας στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, επιβεβαίωσε πως η ελληνική έρευνα είχε γίνει το 2003 σε περιοχή που βρίσκεται ανατολικότερα από αυτήν στην οποία πραγματοποιεί έρευνες το Πιρί Ρέις.
Σημείωσε πως τότε είχε ζητηθεί η άδεια των τουρκικών αρχών επειδή «η περιοχή βρισκόταν εντός της τουρκικής οικονομικής ζώνης» και ότι κατά τις έρευνες πάνω στο ελληνικό υπήρχε Τούρκος παρατηρητής. Οι σεισμικές έρευνες είχαν γίνει στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με την επωνυμία «Αναξίμανδρος».
Αναφορικά με το γεγονός ότι κατά την ελληνική έρευνα ζητήθηκε άδεια της τουρκικής πλευράς, κάτι το οποίο δεν κάνει η Τουρκία, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σχολίασαν πως «η εικόνα αυτή δείχνει ποιος σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ποιος όχι».
source:cosmo.gr

Μετά θάνατον 

θρίαμβος για τον Στιγκ Λάρσον...

Η –μακάβρια- μετά θάνατον επιτυχία της τριλογίας του Σουηδού Στιγκ Λάρσον Millennium συνεχίζεται και στην ηλεκτρονική της μορφή, ως ebook.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Amazon ο Λάρσον είναι ο πρώτος συγγραφέας που γίνεται μέλος του «Kindle Million Club», της «ομάδας» δηλαδή συγγραφέων των οποίων η δουλειά έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικά αντίτυπα στις ΗΠΑ. Κοντά βρίσκεται και ο συγγραφέας «θρίλερ» Τζέιμς Πάτερσον με 860.000 ebooks, ενώ ακολουθούν -με 500.000-  η συγγραφέας της τριλογίας του Twilight Στέφανι Μέιερ, η συγγραφέας μυθιστορημάτων «έρωτα και αγάπης» Νόρα Ρόμπερτς και η Κάρλαϊν Χάρις γνωστή για τις βαμπιρικές της ιστορίες με ηρωίδα την Σούκι Στάκχαους.

Όπως δηλώνει ο marketing manager του εκδοτικού οίκου των βιβλίων του Λάρσον στην Μεγάλη Βρετανία Iain Millar τα βιβλία της τριλογίας Millennium («Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Το Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά» και «Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήγκας») έχουν πουλήσει περί τις 35-40 εκατομμύρια κόπιες σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ακριβής τους αριθμός είναι αδύνατον να υπολογιστεί αφού «πουλιούνται υπερβολικά γρήγορα για να μπορέσει κανείς να κρατήσει λογαριασμό».


Ωστόσο –φανταζόμαστε- ο λογαριασμός των κερδών για τον οίκο θα είναι αρκετά ακριβής ώστε να ισοσκελίζει το αποτέλεσμα. Όπως άλλωστε και το ένα εκατομμύριο ebooks για το Amazon.
source:zougla.gr

Επίδοξος οδηγός 

φορτηγού προσπάθησε να πουλήσει το Ritz...


Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για κάποιον που έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να πουλήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο για να βγάλει τα προς το ζην. Είναι όμως πιο σπάνιο να μαθαίνουμε ότι κάποιος προσπάθησε να πουλήσει κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλο για να βγάλει τα προς το ζην, πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι, είναι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου.

Ο Άντονι Λι, ένας 49χρονος άνεργος οδηγός φορτηγού θα μείνει πέντε χρόνια στη φυλακή επειδή επιχείρησε να πουλήσει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έναντι 250 εκατομμύρια βρετανικών λιρών.


Κατάφερε να πείσει τόσο τον υποψήφιο αγοραστή όσο και τον μεσίτη ότι είναι εκπρόσωπος των ιδιοκτητών και ότι οι ιδιοκτήτες ήθελαν να τηρηθεί άκρα μυστικότητα για την αγοραπωλησία.


Ο δικαστής χαρακτήρισε την απάτη "εξωφρενική".

Πάντως, ο «πωλητής», μπορεί να μπήκε στη φυλακή και να μην πήρε και τα 250 εκατομμύρια που ζητούσε, αλλά κατάφερε να πάρει ένα εκατομμύριο ως προκαταβολή.

Φυσικά, τα χρήματα δεν επεστράφησαν ποτέ στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
source:zougla.gr

Ερωτευμένοι στην Ιθάκη...

Ετοίμασε τις βαλίτσες, πήρε τον αγαπημένο της, Νίκο Ράπτη, και ξεκίνησε τις διακοπές της.

Ο λόγος για την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή, η οποία αυτές τις ημέρες βρέθηκε στην Ιθάκη με το σκάφος τους, για ολιγοήμερες διακοπές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Ciaο», το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και πέντε χρόνια και έχουν καταφέρει να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, φαίνεται πως σύντομα θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.source:zougla.gr

Στον ημιτελικό 

Ιακωβάκης και Κοκλώνη...

Με το δεξί μπήκε στη μάχη τους 20ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη  ο Περικλής Ιακωβάκης που θέλει  να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 400μ με εμπόδια.


Ειδικότερα, με χρόνο 49.49 κατέκτησε την δεύτερη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και προκρίθηκε στον ημιτελικό.


Ο αδελφός του Έλληνα πρωταθλητή, ο  Σωτήρης Ιακωβάκης,  τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά  όμως οι κριτές τον ακύρωσαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος στα ημιτελικά. Η ελληνική αποστολή θα καταθέσει ένσταση.


Στον  τελικό του άλματος επί κοντώ δεν κατάφεραν να προκριθούν  η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Αφροδίτη Σκαφίδα .


Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν τα 4.35, το όριο που θα τους έδινε και το εισιτήριο στην επόμενη φάση.


Η Κυριακοπούλου πέρασε με την 1η προσπάθεια τα 4.15μ και τα 4.25μ, ενώ η Σκαφίδα με τη 2η τα 3.95 και με την 3η τα 4,05μ, τα 4.15μ και τα 4.25μ. Η Κυριακοπούλου να καταταγεί 13η στο σύνολο και να μείνει εκτός τελικού για μία θέση, αφού περνούσαν οι 12 πρώτες ενώ η  Σκαφίδα 17η.


Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Γεωργία Κοκλώνη πέρασε στον ημιτελικό των 100μ, μετά από μια καλή κούρσα στα προκριματικά.


Η Ελληνίδα αθλήτρια με χρόνο 11.50 τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και πήρε απευθείας την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Από κάθε προκριματική σειρά περνούν οι τρεις πρώτες αθλήτριες, απευθείας και τέσσερις με καλύτερο χρόνο.
source:protothema..gr

ΟΗΕ: Δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό...

Τα Ηνωμένα Έθνη, αναγνώρισαν σήμερα ως ανθρώπινο δικαίωμα την πρόσβαση σε καθαρό νερό. Το Σώμα – στο οποίο εκπροσωπούνται 192 έθνη- ενέκρινε ψήφισμα που προώθησε η Βολιβία και υπογράφεται από 33 άλλες χώρες για να προσθέσει την πρόσβαση στο καθαρό στην διακήρυξη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η απόφαση δεν έχει νομική υπόσταση, αλλά η ένταξή της στη διακήρυξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρείται ως ένα σημαντικό πολιτικό βήμα για το θέμα.source:nooz.gr

Παγώνουν για 

6 μήνες οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία...

Το πάγωμα των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες μέχρι τον Φεβρουάριο για όλους τους δανειολήπτες, ασχέτως της δυνατότητας που έχουν να πληρώσουν τις δόσεις ή όχι, προβλέπει η διάταξη του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Η αναστολή των πλειστηριασμών αφορά σε ακίνητα που αποτελούν την κύρια ή τη μοναδική κατοικία που διαθέτει ο οφειλέτης και θα ισχύσει για έξι μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με το ίδιο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν πραγματική και διαπιστωμένη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους να επιδιώξουν από 1ης Σεπτεμβρίου 2010 -με τη βοήθεια των ενώσεων καταναλωτών ή και των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων της χώρας- να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες ώστε να μπορέσει να διαγραφεί και μέρος των οφειλών τους.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί τελικώς ο συμβιβασμός, τότε από 1ης Ιανουαρίου 2011 τα ειρηνοδικεία της χώρας θα κρίνουν εάν και κατά πόσο ο δανειολήπτης μπορεί και πρέπει να πληρώσει τα χρέη του ή μέρος αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον διαπιστωθεί αδυναμία, δεν θα κατάσχεται η κύρια ή η μοναδική κατοικία, με την προϋπόθεση ότι η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ προκειμένου για άγαμο ή 300.000 ευρώ για έγγαμο (ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών).

“Καλύπτει ένα κενό”…

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας κα. Λούκα Κατσέλη, παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου “Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων” είναι ένα σχέδιο νόμου, που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης, κατά τρόπο  ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου.

Δεν απευθύνεται σ’ όλους. Δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να εξοφλήσουν μέρος των χρεών τους και μετά από τέσσερα χρόνια να απαλλαγούν από αυτά. Καθιερώνει, επίσης, και στη χώρα μας τη δυνατότητα του φυσικού προσώπου να απαλλάσσεται από τα χρέη του, τη δυνατότητα δηλαδή της πτώχευσης του ιδιώτη, όταν δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίησή τους και δεν επαρκούν προς τούτο ούτε τα τρέχοντα ούτε τα προσδοκώμενα εισοδήματα του οφειλέτη.

Καλύπτει ένα θεσμικό κενό στη χώρα μας, που όλες σχεδόν οι ανεπτυγμένες χώρες είχαν φροντίσει να καλύψουν ήδη από τη δεκαετία του 1990.

“Το νομοσχέδιο ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη του δανειολήπτη. Εμβαθύνει, έτσι, την οικονομική δημοκρατία και το κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης”, τόνισε η υπουργός.source:protothema.gr
Η ελευθερία του Τύπου πάει περίπατο στο Ιράν... 
Άγγελος Ανδρέου
Σε 11 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε εκδότης εφημερίδας της αντιπολίτευσης στο Ιράν, με την κατηγορία της προπαγάνδας κατά του ισλαμικού καθεστώτος και προτροπή σε βία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Isna, το δικαστήριο της Τεχεράνης, επέβαλε στον Μοσταφά Καζάσκι, πέντε μήνες φυλάκιση για προπαγάνδα κατά της καθεστηκυίας τάξης, και έξι μήνες επειδή ενθάρρυνε την κοινή γνώμη να αντιδράσει κατά της ασφάλειας.

Η εφημερίδα του εκδότη "Σέντα-γε Ενταλάτ" (Η φωνή της δικαιοσύνης) απαγορεύθηκε τον Ιούλιο του 2009, λίγες εβδομάδες μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, επειδή "προσέβαλε τον ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας", τον αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, όπως είχαν αναφέρει εκείνη την εποχή τα μέσα ενημέρωση.

Πάντως, αν μη τι άλλο, ο εκδότης έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για μείωση της ποινής του. 
source:cosmo.gr

Η έλλειψη καυσίμων 

προκαλεί προβλήματα στον θαλάσσιο τουρισμό...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, η απεργία των μεταφορέων Δ.Χ., σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Εθνική Οικονομία, πλήττει όλους τους ζωτικούς κλάδους της Οικονομίας της χώρας μας. Ο χώρος του θαλάσσιου τουρισμού, που με μεγάλη δυσκολία προσπαθεί να επιβιώσει, κινδυνεύει να μην μπορεί να εκτελεί τις λιγοστές συμφωνίες εκτέλεσης ναύλων αναψυχής που έχουν ήδη υπογραφεί, εξ αιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Με την ανακοίνωσή της, η Ένωση ζητά από την Κυβέρνηση και τον κλάδο μεταφορέων Δ.Χ.,  να τερματίσουν την αντιπαράθεση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.
source:protothema.gr

Η Τρόικα ξεσκονίζει 

τα εξοπλιστικά προγράμματα...

Συνάντηση γνωριμίας –η οποία αρμοδίως χαρακτηρίζεται ως ενημερωτική- με τους κατά Θόδωρο Πάγκαλο «φον φούφουτους» είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Κατά τη διπλωματική πρακτική που συνηθίζεται στις διμερείς συνομιλίες η συνάντηση ήταν σε επίπεδο 3+3. Απέναντι από τον κ. Βενιζέλο βρίσκονταν οι τρεις βασικοί εκπρόσωποι της Tρόικας.


Ο κ. Σερβάς Ντερούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Πολ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο κ. Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας πλαισίωναν δύο συνεργάτες του και ουδένα άλλο μέλος της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τη «γνωμοδότηση» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κάθε μία συνάντηση των «φον φούφουτων» με περισσότερους του ενός υπουργούς συνιστά κυβερνητική σύσκεψη και η απαίτηση αυτή της Tρόικας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.


Επί μία ώρα στο γραφείο του στο στρατόπεδο Παπάγου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ελεγκτές της Tρόικας για τον τρόπο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το σχεδιασμό για την εξέλιξη των αμυντικών δαπανών τα επόμενα χρόνια, αλλά και το συνολικό πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών.


Επρόκειτο απλώς για ενημέρωση, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι της Tρόικας που έχουν αναλάβει ρόλο κηδεμόνων της ελληνικής οικονομίας.


Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστηρίζουν ότι η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και με δημιουργικό πνεύμα και αναφέρουν ότι πέραν της προφορικής ενημέρωσης στους ελεγκτές της Tρόικας δεν δόθηκαν γραπτώς στοιχεία και συγκεκριμένα μεγέθη.


Τα …αναλυτικότερα έρχονται


Τα αναλυτικά δεδομένα της κατάστασης στον τομέα της άμυνας θα παρασχεθούν σε χαμηλότερους υπαλλήλους της Τρόικας οι οποίοι θα ξαναπάνε στο Πεντάγωνο για μια αναλυτικότερη ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

 Η λεπτομερής και διεξοδική συζήτηση της Tρόικας με τους στρατιωτικούς που είναι επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του Πενταγώνου προγραμματίζεται για την μεθαυριανή Παρασκευή ή την προσεχή Δευτέρα.

Η σημερινή είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους ελεγκτές της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σ’ αυτή την προπαρασκευαστική συζήτηση τα στελέχη της Tρόικας δεν έθεσαν θέμα περιστολής των σχεδιαζόμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ζήτησαν όμως να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών.


Οι κύριοι Ντερούς, Τόμσεν και Μαζούχ ρώτησαν επίσης να μάθουν πως θα εξελιχθούν οι παραλαβές οπλικών συστημάτων τα επόμενα χρόνια και ποιες θα είναι οι ροές χρημάτων.


Από την πλευρά του, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε στους ελεγκτές τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν συνδύασε την πορεία της «συνεργασίας» με την Άγκυρα με την «ανάγκη» απόκτησης όπλων και εξήγησε ότι οι μειώσεις μισθών, επιδομάτων αλλά και η άυξηση του ορίου συνταξιοδότησης εφαρμόστηκαν και για τους στρατιωτικούς.
source:protothema.gr

Υπεγράφη η απόφαση επίταξης των φορτηγών και επιστράτευσης των οδηγών...

fortiga2707.jpgΣε αλλαγές της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής, προχωρά η κυβέρνηση, όσον αφορά το κείμενο της απόφασης επιστράτευσης των απεργών οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
Την στιγμή που οι απεργοί οδηγοί απαντούν με "μολών λαβέ" στην απόφαση επίταξης των φορτηγών και βυτιοφόρων και πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης η κυβέρνηση προχωρεί σε αλλαγές του κειμένου.source:parapolitika.gr

Ηλεία: Το μυστικό 

και το μαξιλάρι με τα 12.000€!


Πίστευε ότι είχε βρει την καλύτερη κρυψώνα για τις οικονομίες της αλλά... έκανε λάθος!

Ο λόγος για μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Πύργο, που φυλούσε τις οικονομίες μιας ζωής, κάτω από το μαξιλάρι της. Η 93χρονη δεν το είχε πει σε κανέναν! Οι στενοί της συγγενείς υποψιάζονταν ότι κρύβει τα χρήματα μέσα στο σπίτι, αφού δεν είχε τραπεζικό βιβλιάριο, αλλά όπως έλεγαν δεν τους είχε αποκαλύψει ποτέ το σημείο που τα κρύβει...

Το μυστικό της γριούλας, ήρθε στο φως το πρωί, μετά από διάρρηξη. Άγνωστοι μπήκαν από ξεκλείδωτο παράθυρο και όταν διαπίστωσαν ότι απουσίαζε η 93χρονη, άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα. Έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και τελικά βρήκαν κάτω από το προσκέφαλο του κρεβατιού αυτό που έψαχναν!


Όταν επέστρεψε η γριούλα, πήγε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί διαπίστωσε ότι τα 12.000€ είχαν κάνει φτερά! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι άγνωστοι δράστες είχαν βουτήξει και το πορτοφόλι της, που περιείχε 30€!
source:newsit.gr


Κλειστοί για 10 ημέρες οι σταθμοί Αττική – Φάληρο του ΗΣΑΠ...

Άγγελος Ανδρέου
Μετά την ανακοίνωση - “βόμβα” του ΗΣΑΠ ότι το κομμάτι Αττική – Μοναστηράκι θα επαναλειτουργήσει το 2011, έρχεται άλλη μια για να μας ενημερώσει πως το κομμάτι Αττική – Φάληρο θα είναι κλειστό για 10 ημέρες.

Από το Σάββατο 31 Ιουλίου λοιπόν μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, το εν λόγω κομμάτι θα παραμείνει κλειστό, για τους γνωστούς λόγους, δηλαδή λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Έτσι λοιπόν, από Μοναστηράκι μέχρι Αττική θα εξυπηρετούμαστε από το Μετρό με τις γραμμές 2 και 3, ενώ για το κομμάτι Ομόνοια – Φάληρο με τη λεωφορειακή γραμμή Χ19. 
source:cosmo.gr

ΕΣΕΕ: To καμποτάζ

στέρησε έσοδα από τη χώρα...

Στα οφέλη της κρουαζιέρας ως πηγή πολλαπλών εσόδων για την ελληνική οικονομία στάθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα το Σχέδιο Νόμου "Εκτέλεση πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα".
Το καμποτάζ ήταν για πολλά χρόνια μια στρέβλωση με μεγάλο χαμένο την Ελλάδα, αφού στέρησε από τη χώρα μας έσοδα...Το καμποτάζ ήταν για πολλά χρόνια μια στρέβλωση με μεγάλο χαμένο την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Κορκίδης, αφού στέρησε από τη χώρα μας έσοδα, μείωσε την εισροή θαλάσσιου τουρισμού, περιόρισε τις θέσεις απασχόλησης, ζημίωσε αντί να βοηθήσει τον Έλληνα ναυτικό, ενώ δεν προστάτευσε την ελληνική κρουαζιέρα, αφού πλέον δεν διαθέτουμε ούτε καν ελληνικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοια.
Οπως είπε "το ν/σ μπορεί πράγματι να καθυστέρησε, αλλά επιτέλους μπορούμε σήμερα να στηρίξουμε με επιχειρήματα την άρση του καμποτάζ, όπως όμως το αντιλαμβάνονται οι ειδικοί της ναυτιλίας, ώστε να μην βρεθούμε από το ένα άκρο στο άλλο, στη 'μετά καμποτάζ' εποχή", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κορκίδης εξήρε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και τεχνογνωσίας των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι τόνισε ότι δεν χρειάζονται την προστασία του καμποτάζ, και δήλωσε ότι η απασχόληση των 20.000 Ελλήνων ναυτικών, αλλά και των 200.000 εργαζομένων στα υποστηρικτικά της ναυτιλίας παραναυτιλιακά επαγγέλματα είναι πολύ σημαντική για την οικονομία μας, αφού εξακολουθεί να φέρνει συνάλλαγμα ακόμα και σε περιόδους κρίσης. 
source:nooz.gr

Πάνω από 

1 εκ. ευρώ σε νομιμοποίηση λογισμικού...


Σημαντική αύξηση που αγγίζει το 60% στις αναφορές περιπτώσεων χρήσης παράνομου λογισμικού από ελληνικές εταιρίες ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ο οργανισμός Business Software Alliance (BSA). Οι αναφορές που πραγματοποιήθηκαν στην BSA κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ξεπέρασαν κατά πολύ το σύνολο των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν το 2009. Παράλληλα σημειώθηκε νέο ρεκόρ νομιμοποιήσεων 1 εκατομμυρίου ευρώ και αφορά στις συνολικές δαπάνες που κατέβαλλαν οι επιχειρήσεις για απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρήσης λογισμικού.
Από τις αρχές του έτους, η BSA έχει πραγματοποιήσει εντατικές προσπάθειες για ενημέρωση των επιχειρήσεων και τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση παράνομου λογισμικού μέσω ενεργειών μάρκετινγκ και σε συνδυασμό με νομικές ενέργειες που διενεργούνται σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό.

Πλέον κρίνεται αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού σύμφωνα με την Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού 2009 που ανακοινώθηκε φέτος την άνοιξη, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. με ποσοστό 58% και η εμπορική αξία του παράνομου αυτού λογισμικού ανέρχεται στα 173 εκατομμύρια Ευρώ. Μια εταιρία που χρησιμοποιεί λογισμικό που δεν είναι πλήρως αδειοδοτημένο, σημαίνει ότι χρησιμοποιεί το προγράμματα σε περισσότερους Η/Υ από όσους ορίζει η άδεια χρήσης. Προκειμένου να είναι νόμιμες και ασφαλείς, η BSA συμβουλεύει τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν πρακτικές Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού ώστε να γνωρίζουν τα είδη των προγραμμάτων λογισμικού που χρησιμοποιούν στο δίκτυο Η/Υ τους, καθώς και να διασφαλίζουν ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες νόμιμες άδειες χρήσης.


Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις σήμερα δεν συνειδητοποιούν πως η χρήση παράνομου λογισμικού μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτα προβλήματα, όπως είναι οι οικονομικές επιβαρύνσεις από νομικές ενέργειες (περιλαμβανομένων κυρώσεων, προστίμων και δαπανών για επισκευές), οι κρατικές κυρώσεις και οι δικαστικές διαμάχες. Επιπλέον το παράνομο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας όπως είναι η απώλεια αρχείων, δυσλειτουργίες στα συστήματα των Η/Υ που έχουν προκληθεί από επιθέσεις ιών ή κακόβουλου λογισμικού ή απλώς επειδή το πειρατικό πρόγραμμα δεν μπορεί να λάβει τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις ασφαλείας. 
source:nooz.gr

Για 6 μήνες θα διατηρούνται 

τα πάντα στα κινητά 

και τους υπολογιστές μας...

Στόχος είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας. Τα αρχεία θα δίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Να διατηρούνται για ορισμένο διάστημα δεδομένα που παράγονται ή τυγχάνουν επεξεργασίας από τους παρόχους,διαθέσιμων στο κοινό,υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημοσίων δικτύων, με σκοπό τη διακρίβωση, διερεύνηση και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων,προβλέπει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το νομοθέτημα, παρουσίασε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, και θα εισαχθεί, κατά ρητή του δήλωση και μετά από αίτημα των βουλευτών των κομμάτων, προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Πρόκειται για το σχέδιο νόμου με το οποίο εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία με οδηγία της ΕΕ, βάση της οποίας προβλέπεται η εισαγωγή της υποχρέωσης (αντί της απλής δυνατότητας) διατήρησης ορισμένων δεδομένων της επικοινωνίας, με το σκεπτικό ότι η επεξεργασία των σχετικών στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της οργανωμένης εγκληματικότητας.


Τα διατηρούμενα δεδομένα δεν αφορούν στο περιεχόμενο της επικοινωνίας και η διατήρησή τους δεν συνιστά ανακριτική πράξη, αφού τα δεδομένα παραμένουν στα αρχεία του παρόχου, δεν τυγχάνουν επεξεργασίας και γνωστοποιούνται στις αρμόδιες αρχές, μόνον υπό προϋποθέσεις.


Ως εκ τούτου, η επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά επιτρέπεται μόνον εφόσον διαταχθεί η διενέργεια της ανακριτικής πράξης της άρσης του απορρήτου σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για την τέλεση συγκεκριμένου εγκλήματος, ενώ δεν επιτρέπεται προληπτική επεξεργασία των διατηρούμενων δεδομένων.


Οι ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου αποβλέπουν, περαιτέρω, και στην αποτελεσματική προστασία των διατηρούμενων δεδομένων της επικοινωνίας.


Προς το σκοπό αυτό, ορίζεται ως αναγκαίος χρόνος διατήρησης των δεδομένων οι έξι μήνες και επιτάσσεται η καταστροφή τους με αυτοματοποιημένο τρόπο, μόλις συμπληρωθεί το χρονικό αυτό διάστημα.


Επίσης, καθιερώνεται ως τόπος διατήρησης η Ελληνική Επικράτεια, επιβάλλονται πρόσθετες και ειδικές υποχρεώσεις στους παρόχους για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων και ορίζεται ως αρμόδια εποπτική αρχή η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Ακόμη, προβλέπονται βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων που τίθενται και, τέλος, θωρακίζεται η σύννομη επεξεργασία των δεδομένων με την εγγύηση της δικαστικής αρχής.

source:newsit.gr

Εντοπισμός νεκρού στο Λαγονήσι...


Εντοπισμός νεκρού στο ΛαγονήσιΣήμερα το μεσημέρι

Ιδιώτης εντόπισε σήμερα στις 12:30 ένα άτομο που επέπλεε στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, σε μικρή απόσταση από την παραλία Αγίου Δημητρίου, στο Λαγονήσι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για άνδρα αγνώστων στοιχείων, ύψους 1,65 μέτρων, ηλικίας 55-60 ετών, που έφερε γκρι φανέλα και κοντό μαύρο παντελόνι.


Ο άγνωστος άνδρας μεταφέρθηκε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης και στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης.
source:newsbeast.gr

Φωτιά στο Λαγονήσι...

Φωτιά στο ΛαγονήσιΞέσπασε πριν από λίγο και καίει χαμηλή βλάστηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά που ξέσπασε στις 17:50 σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Λαγονήσι, εντοπίζεται σε λόφο πίσω από το ξενοδοχείο Grand Resort. Επί τόπου επιχειρούν 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες. Δεν απειλούνται κατοικίες.source:newsbeast.gr

Η Σερβία ξέχασε το Βελιγράδι...


Η Σερβία ξέχασε το ΒελιγράδιΉ προφανώς αποδέχτηκε την απόφαση της Χάγης

Η Σερβία υπέβαλε σήμερα ένα σχέδιο ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το οποίο προτείνει την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για την «ανοιχτά ζητήματα» ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο καθεστώς του Κοσόβου.

Το σχέδιο ψηφίσματος, του οποίου το Γαλλικό Πρακτορείο εξασφάλισε αντίγραφο από το σερβικό Υπουργείο Εξωτερικών, «καλεί όλες τις πλευρές για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα με διάλογο προς το συμφέρον της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή».

Το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος δεν αναφέρει το καθεστώς του Κοσόβου, δηλαδή τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για το Βελιγράδι, το οποίο επέμενε μέχρι σήμερα να συζητηθεί το καθεστώς του Κοσόβου στις νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Για τις αρχές του Κοσόβου πάντως δεν ετίθετο καν θέμα για νέες διαπραγματεύσεων σχετικά με την ανεξαρτησία του.

Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση τις τελευταίες εβδομάδες για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα για όλα τα εκκρεμή θέματα, χωρίς την προσέγγιση του θέματος της ανεξαρτησίας.

Η αποστολή της Σερβίας στα Ηνωμένα Έθνη υπέβαλε αυτό το σχέδιο ψηφίσματος, μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (CΙJ), την περασμένη Πέμπτη, στην οποία αναφέρεται ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από τις αρχές στην Πρίστινα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.source:newsbeast.gr

Παραιτήθηκε 

στενός συνεργάτης του Δ. Χριστόφια...

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, υπέβαλε την Τετάρτη ο Βάσος Γεωργίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Αφορμή στάθηκε η καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑNT-1 Κύπρου» το βράδυ της Τρίτης για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων μέσω μηνύματος, το οποίο είχε αποσταλεί προς τον υπουργό Άμυνας από το Γραφείο του προέδρου, για ευνοϊκές μεταθέσεις και αποσπάσεις οπλιτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Στεφάνου ανέφερε ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί πριν από μερικούς μήνες από λειτουργό του γραφείου του και εν αγνοία του κ. Γεωργίου.
Ωστόσο, μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου, οι αντιδράσεις από αξιωματούχους κομμάτων ήταν πολλές.

«Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι η λειτουργός ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο και παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για ικανοποίηση των όσων αναφέρονται στο μήνυμα, ο κ. Βάσος Γεωργίου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με λύπη και πόνο ψυχής την έκανε αποδεκτή», είπε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ασχολείται με την κυβέρνηση, ασχολείται με το ρουσφέτι και αντί της δίκαιης κοινωνίας, μας έφερε την "αιχμάλωτη κοινωνία" - την κοινωνία που οι πολίτες της αν δεν είναι "αιχμάλωτοι" του κόμματος, δεν βλέπουν άσπρη μέρα».source:protothema.gr

Κύπρος: Συζήτηση για το περιουσιακό...

Σε πολύ καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κ. Χριστόφια και Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Σε πολύ καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κ. Χριστόφια και Έρογλου ...Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση στο περιουσιακό και ότι οι σύμβουλοί τους θα συνεχίσουν τη συζήτηση την Παρασκευή το απόγευμα. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 4 και στις 10 Αυγούστου.
Σε ερώτηση, κατά πόσον υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, ο κ. Ντάουνερ επανέλαβε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια πολύ καλή συνάντηση και πρόσθεσε: "Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο η ποιότητα των συναντήσεων ποικίλει από καιρού εις καιρόν, όπως αναμένεται σε κάθε μια διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται οπουδήποτε στον κόσμο". Επίσης , ανέφερε πως δεν μπορεί να υπεισέλθει στην ουσία , καθώς όπως πρόσθεσε, όπως σε όλες τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να διεξάγονται με ένα βαθμό μυστικότητας.
Στο μεταξύ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και η σύζυγος του θα υποδεχθούν απόψε στο σπίτι τους στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας τον πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγο του. Οι κύριοι Έρογλου - Χριστόφιας με τις συζύγους τους θα δειπνήσουν μαζί. Στο δείπνο θα είναι επίσης οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Οζερσάι και Ιακώβου και ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.source:parapolitika.gr

Μεγάλο «ψαλίδι» για τους ιταλούς βουλευτές...


Πρωτοφανής μείωση και «πάγωμα» στις απολαβές των Ιταλών βουλευτών ανακοίνωσε η προεδρία της ιταλικής Βουλής για την επόμενη τριετία. Όπως έγινε γνωστό θα υποστούν μείωση απολαβών κατά 1.000 ευρώ και τριετές πάγωμα.
Πιο συγκεκριμένα, περικόπτονται πεντακόσια ευρώ από το επίδομα για τα έξοδα διαμονής, και άλλα πεντακόσια, σε μηνιαία, πάντα, βάση, από το κονδύλι που χρησιμοποιείται "για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για τη διατήρηση της συνεχούς επαφής με τους ψηφοφόρους". Σε ότι αφορά την επόμενη τριετία, επίσης, δεν πρόκειται να εγκριθούν νέες αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα.

Οι περικοπές, σχετίζονται με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα για την περίοδο 2011/ 2013, που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως τονίζουν, όμως, οι σχολιαστές, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μειωθεί το τελικό ποσό της σύνταξης των Ιταλών βουλευτών. Υπενθυμίζεται, ότι συνυπολογίζοντας τα διάφορα επιδόματα και αποζημιώσεις, ο κάθε βουλευτής, λαμβάνει, συνολικά, σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα.


Η προεδρία της βουλής αποφάσισε και την περικοπή των μισθών των υπαλλήλων της. Όσοι λαμβάνουν, σε ετήσια βάση, μισθό που δεν ξεπερνά τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ, θα "χάσουν" το 5% του εισοδήματος.

Όταν ο μισθός, ξεπερνά το συγκεκριμένο όριο, οι υπάλληλοι θα πρέπει να δεχθούν περικοπή της τάξης του 10%. Συνολικά, με τις μειώσεις αυτές, υπολογίζεται ότι η βουλή της Ρώμης, πρόκειται να εξοικονομήσει εξήντα εκατομμύρια ευρώ, μέχρι και το 2013. Και σε ότι αφορά τη γερουσία, αναμένεται να υιοθετηθούν ανάλογες περικοπές, εντός των επόμενων ημερών. 
source:nooz.gr
top