Προτιμήστε το λευκό iPhone4...


Διορθώθηκαν τα προβλήματα λήψης

Η Apple κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να διορθώσει τα προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζε το iPhone4 κατά την εισαγωγή του στην αγορά.

Μάλιστα, η διόρθωση αφορά στην προσθήκη ενός μικρού πλαστικού ανταλλακτικού στη συσκευή που κάθε κάτοχος iPhone4 μπορεί να κάνει σε οποιοδήποτε κατάστημα Apple.


Πηγές επίσης αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα λήψης – το οποίο να σημειωθεί ότι ήταν στιγμιαίο και ισχύει ουσιαστικά για όλες τις συσκευές smartphone – έχει ήδη διορθωθεί και στις νέες λευκές συσκευές iPhone4 που θα βγουν στην αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Τέλος, μία εντυπωσιακή πληροφορία: το κατάστημα της Apple στο κέντρο του Λονδίνου πουλάει 4 εκατ. συσκευές την εβδομάδα, από υπολογιστές π.χ. Mac Book μέχρι iPhone.
source:newsbeast.gr

Εξαρθρώθηκε ισλαμιστική 

ομάδα στο Μαρόκο...


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαρόκου εξάρθρωσαν σήμερα μια οργάνωση ριζοσπαστών Ισλαμιστών που αναφέρθηκε ότι προετοίμαζαν επιθέσεις εντός της χώρας κατά ξένων συμφερόντων, όπως αναφέρθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η οργάνωση αποτελείτο από 18 μέλη περιλαμβανόμενων τριών Ισλαμιστών που είχαν κρατηθεί στο παρελθόν κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές πράξεις, μετέδωσε το πρακτορείο ΜΑΡ, επικαλούμενο υπουργική ανακοίνωση.


Το μαροκινό υπουργείο Εσωτερικών δεν ανακοίνωσε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση.
source:zougla.gr

"Η Ευρώπη δεν απειλείται από ραδιενέργεια"



Οι πυρκαγιές που μαίνονται σε μολυσμένες από ραδιενεργά απόβλητα περιοχές της Ρωσίας δεν δημιουργούν επί του παρόντος κίνδυνο για την υγεία στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανακοίνωσαν εμπειρογνώμονες του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν ότι ραδιενεργά σωματίδια μπορεί να απελευθερωθούν στον αέρα από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιφέρεια Μπριάνσκ, καθώς και στο Τσελιαμπίνσκ, στα Ουράλια.

Ωστόσο η Γερμανία και η Δυτική Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο μεταφοράς από τους ανέμους επικίνδυνης ραδιενέργειας από τις περιοχές των πυρκαγιών, ανακοίνωσε το
Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία.

"Οι πυρκαγιές δεν είναι σημαντικές για την υπόλοιπη Ευρώπη όσον αφορά στη ραδιενέργεια, καθώς η διασπορά ραδιενεργών υλικών περιορίζεται σ' αυτές τις περιοχές", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τη γερμανική υπηρεσία.


Είναι δυνατό ραδιενεργά σωματίδια να μεταφερθούν από τους ανέμους, όπως είχαν εκφραστεί φόβοι στη Δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία ότι θα γινόταν μετά την καταστροφή του
Τσερνόμπιλ, το 1986, προστίθεται.

"Όμως στην περίπτωση που αξιοσημείωτες ποσότητες ραδιενεργού υλικού μεταφέρονταν στη Γερμανία, οι συγκεντρώσεις τους θα ήταν σε αβλαβή επίπεδα", προσθέτει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία.


Η υπηρεσία αυτή διατηρεί ένα δίκτυο σταθμών μέτρησης της ραδιενέργειας σε όλη τη Γερμανία
source:nooz.gr

Έρχεται το «ποδήλατο του 

μέλλοντος»


Από την Apple

Αίτηση για να κατοχυρώσει εμπορικά τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του «έξυπνου» ποδηλάτου, του «smartbike», το οποίο θα διαθέτει και ένα τελευταίας τεχνολογίας iΡod και iΡhone έκανε η Apple.

Το πρωτότυπο ποδήλατο θα χρησιμεύει για να λαμβάνει ο αναβάτης όλες τις πιθανές πληροφορίες που θα χρειάζεται για μια βόλτα, όπως ταχύτητα, αποστάσεις, χρόνο, υψόμετρο, κλίση εδάφους κ.ά.


Το φουτουριστικό ποδήλατο θα δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στον χρήστη του να έχει απεριόριστη πρόσβαση στους χάρτες εντοπισμού (GΡS) της Google, θα λειτουργεί με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και επιπλέον θα μετρά τους σφυγμούς της καρδιάς.
source:newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να 

γνωρίζετε για την δήλωση των ημιυπαίθριων...


Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Πολεοδομία.


Βήμα-βήμα η διαδικασία δήλωσης

Υπεύθυνη δήλωση (εις διπλούν) του ιδιοκτήτη στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία (αν δεν μπορεί ο ίδιος, χρειάζεται εξουσιοδότηση για τον εκπρόσωπο)
Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) από Δημόσιο Ταμείο
Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται:
Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας,
Τοπογραφικό,
Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση .

Η διαδικασία των υπαλλήλων της Πολεοδομίας

Η υπηρεσία εξετάζει τυχόν ελλείψεις και τις καταγράφει στο πίσω μέρος της αίτησης ή βάζει την σφραγίδα πληρότητας σε περίπτωση που είναι ολοκληρωμένη. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να μπουν ταυτόχρονα κατά την υποβολή της αίτησης εάν είναι πλήρης ο φάκελος.
Στη συνέχεια η πολεοδομία ενημερώνει τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Τμήμα έκδοσης αδειών, Τμήμα ελέγχου κατασκευών κλπ.) να ανασταλούν τυχόν κυρώσεις και πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί.
Μέσα σε 60 μέρες θα λάβετε το έντυπο υπολογισμού εισφοράς στο οποίο θα αναγράφεται τόσο το ποσό του ειδικού προστίμου που καταβάλλεται εφάπαξ με την έκπτωση του 10%, όσο και το ποσό της πρώτης δόσης.
Αφού καταβάλλετε τα οφειλόμενα ποσά, θα πρέπει να προσκομίσετε τα διπλότυπα πληρωμής στην πολεοδομία για να καταγραφούν στο «Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης» και στο έντυπο της αίτησης του Ιδιοκτήτη στο οποίο θα μπεί η σφραγίδα ολοκλήρωσης της διαδικασίας.
 
Προσοχή! Σε περίπτωση που στείλετε ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά,θα πρέπει κάθε αντίγραφο να βεβαιώνεται για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή αστυνομικό τμήμα ή το προξενείο για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό.
source:newsit.gr

Ο Γ.Παπανδρέου σε 

αναζήτηση του "τέταρτου δρόμου"

προς τον σοσιαλισμό...

 στο πλοίο.jpg
Στην αναζήτηση ενός «τέταρτου» πολιτικού δρόμου αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «τρίτου δρόμου» -του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό-, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη.
«Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον «τέταρτο δρόμο» είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα.
Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας, είπε.
Τόνισε ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας «δείχνει» μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «πραγματική πολιτική ένωση», καθώς και συντονισμός οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να προστατευθούν τα κράτη-μέλη από την κερδοσκοπία.
Δήλωσε ότι για τη δημοσιονομική κρίση ευθύνεται η πολυετής οικονομική κακοδιαχείρηση.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Αθήνα κερδίζει νέα αξιοπιστία μετά τα προβλήματα που προκάλεσε το δημοσιονομικό χρέος της χώρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, είπε ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει την αγορά ομολόγων από την Κίνα ή οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο επενδυτή.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει αλλαγές σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης, όπως περιορισμό του δημοσίου τομέα, καταπολέμηση της διαφθοράς και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.
Ερωτηθείς εάν τα μέτρα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοτικότητά του είπε ότι στόχος του δεν είναι η επανεκλογή, αλλά να αφήσει πίσω του μεταρρυθμιστικό έργο.
Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει την κοινωνική του ατζέντα και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες.
source:parapolitika.gr

Πουλάει και πάλι «ματωμένα 

διαμάντια» η Ζιμπάμπουε...

Ξεκίνησε πάλι το εμπόριο διαμαντιών στη Ζιμπάμπουε


Στην πώληση «ματωμένων διαμαντιών» προχώρησε από την Τετάρτη η Ζιμπάμπουε όπως είχε προαναγγείλει.

Η πώληση μέσω πλειστηριασμού διαμαντιών ξεκίνησε στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε υπό την επίβλεψη του ρυθμιστή του τομέα που έδωσε την έγκρισή του, αφού διαπίστωσε προόδους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ορυχεία της Μαράνγκε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


"Πιστοποιήθηκαν
900.000 καράτια. Πρόκειται για διαμάντια υψηλής ποιότητας, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 80 δολάρια το καράτι", δήλωσε ο Άμπεϊ Τσικέιν, εκπρόσωπος στη Ζιμπάμπουε της Διαδικασίας Κίμπερλι (PK), ένα διεθνές σύστημα πιστοποίησης που έχει στόχο να εξαλείψει το εμπόριο "ματωμένων διαμαντιών".

Διεθνείς αγοραστές συμμετέχουν στο αεροδρόμιο της Χαράρε στον πρώτο πλειστηριασμό μετά την αναστολή το Νοέμβριο του εμπορίου διαμαντιών από τη Μαράνγκε από την PK εξαιτίας των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
source:skai.gr

BskyB εναντίον Skype...


Το συνδρομητικό δορυφορικό κανάλι BskyB του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει ξεκινήσει έναν δικαστικό μαραθώνιο με τον γνωστό διαδικτυακή υπηρεσία Skype, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως το “Sky” από το “Skype” του ανήκει.

Το Skype ανακοίνωσε την Δευτέρα 9 Αυγούστου  πως σκοπεύει να εισέλθει στην χρηματιστηριακή αγορά υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, στην Νέα Υόρκη. Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκής Ένωση έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της προσφυγής Μέρντοχ και απαγορεύει ουσιαστικά στο Skype να χρησιμοποιεί το λογότυπό τους εντός των ορίων της. Το Skype που έχει κερδίσει τις δικαστικές μάχες σε Βραζιλία, Τουρκία και Ελβετία σκέφτεται να στραφεί κατά της Ε.Ε.


Το Skype είναι ο μεγαλύτερος πάροχος φωνητικής συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο και υπολογίζεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες διεθνώς. Η είσοδός του στο χρηματιστήριο υψηλών τεχνολογιών του Nasdaq, αναμένεται αποφέρει περισσότερα από 100 εκατ. 
source:protothema.gr

Οι ασιατικοί μουσώνες 

προκαλούν τον ρωσικό καύσωνα...

Τα φαινόμενα σχετίζονται με την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας

 Εύη Ελευθεριάδου



Στις κόκκινες περιοχές καταγράφονται θερμοκρασίες 13 βαθμούς υψηλότερες του κανονικού, ενώ στις μπλε περιοχές 13 βαθμούς χαμηλότερες (Πηγή: NASA).
Μπορεί να απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται για τυχαία φαινόμενα. Ο πρωτοφανής καύσωνας της Ρωσίας και οι καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Ασία έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.
Φανταστείτε ότι οι μουσώνες ανεβάζουν τον αέρα στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας και αυτός ο αέρας πρέπει κάπου να κατέβει. Συνήθως, κατεβαίνει στη Μεσόγειο, προκαλώντας το θερμό και ξηρό κλίμα της περιοχής. Φέτος όμως, ένα τμήμα του άλλαξε πορεία και πήγε στη Ρωσία.
«Δεν έχουμε κάνει ακόμα τις απαραίτητες μελέτες, όμως έχουμε δίκιο να υποπτευόμαστε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ακραίων καιρικών φαινομένων», λέει στο «Wired» ο Κέβιν Τρένμπερθ, υπεύθυνος της κλιματικής ανάλυσης στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ.
«Έχουμε ένα μουσώνα με μεγάλη κυκλοφορία στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Ένα τμήμα του ανεβαίνει και κάπου πρέπει να κατέβει», προσθέτει ο επιστήμονας.
Ο ρωσικός καύσωνας επιμένει από τα τέλη Ιουνίου με θερμοκρασίες που ξεπερνούν το μέσο όρο της εποχής κατά οκτώ με 13 βαθμούς. Μόνο στη Μόσχα, οι θάνατοι καθημερινά ξεπερνούν τους 700. Ο καύσωνας απειλεί τις καλλιέργειες σιτηρών και προκαλεί την άνοδο της τιμής τους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον Τζεφ Μάστερς από το «Weather Underground», «πρόκειται για ένα από τα πιο απίστευτα καιρικά φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο αιώνα», ενώ οι ρώσοι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο καύσωνα της χιλιετίας.
Στο μεταξύ, στη νότια Ασία και την Κίνα, οι εποχικοί μουσώνες είναι τόσο έντονοι, που έχουν προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών, ειδικά στο Πακιστάν, όπου έχουν πνιγεί 1.600 άτομα και δύο εκατομμύρια είναι άστεγοι.
Τα φαινόμενα αυτά ταιριάζουν στα προγνωστικά μοντέλα σε περίπτωση αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας. Οι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει την εξονυχιστική μελέτη των γεγονότων που εκτυλίσσονται στις δύο ηπείρους.
«Τα δύο φαινόμενα σχετίζονται μεταξύ τους σε πολύ μεγάλη κλίμακα μέσω αυτού που αποκαλούμε κυκλοφορία των μουσώνων», λέει ο Τρένμπερθ. «Ο μουσώνας τρέφεται από τον υγρό αέρα που κατευθύνεται στις ακτές, κι έτσι προκαλούνται οι έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό προκαλεί την άνοδο του αέρα, ο οποίος ταξιδεύει βόρεια και κατεβαίνει πιο χαμηλά στην ατμόσφαιρα».
Οι μουσώνες γίνονται πιο ισχυροί λόγω των υψηλότερων από τις κανονικές θερμοκρασιών μέσα και πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Καθώς η θερμοκρασία είναι ένα βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τα επίπεδα του 20ου αιώνα, ο αέρας κατακρατεί 8% περισσότερο νερό. Στις υψηλότερες θερμοκρασίες, ο αέρας επίσης γίνεται ελαφρύτερος και δίνει τροφή στις καταιγίδες, εξηγεί ο Τρέμπερθ.
«Ο αέρας ανεβαίνει πιο γρήγορα και απορροφά ακόμα περισσότερο αέρα από την ατμόσφαιρα. Κατευθύνει την υγρασία προς την ξηρά και αυτό το το 8% μεταφράζεται σε 16% περισσότερες βροχοπτώσεις».
Σύμφωνα με ιστορικά μετεωρολογικά αρχεία, ο καιρός στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου σχετίζεται με τους καλοκαιρινούς μουσώνες της Ινδίας.
Έτσι, ο καύσωνας της Ρωσίας επηρεάζεται από τους μουσώνες της Ασίας και εντείνεται από την άνοδο της θερμοκρασίας στον Αρκτικό Κύκλο. Εκεί, το στρώμα πάγου που καλύπτει τη θάλασσα και αντανακλά τον ήλιο, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που γίνονται μετρήσεις.
Η ατμόσφαιρα της Ρωσίας επηρεάζεται επίσης από τον καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές, ο οποίος παγιδεύει τη θερμότητα.
«Οι έντονες βροχοπτώσεις σε ένα μέρος του πλανήτη επηρεάζουν τον καιρό σε άλλο του σημείο δημιουργώντας θερμά ρεύματα που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις στα ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας», προσθέτει ο αμερικανός μετεωρολόγος.
source:tanea.gr

Με εξαφάνιση απειλείται 

το ¼ της ελληνικής χλωρίδας...

Το ένα στα τέσσερα είδη των ενδημικών φυτών της ελληνικής γης απειλείται με εξαφάνιση. Συγκεκριμένα 364 είδη φυτών, που φύονται στην Ελλάδα, κατατάσσονται στα πλέον απειλούμενα, δηλαδή ανήκουν στις κατηγορίες εξαφανισθέντα, κινδυνεύοντα και τρωτά. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που περιέχονται στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία «Υλη - Προστασία και διαχείριση περιβάλλοντος».
Το μεγάλο μέρος (218) των απειλούμενων φυτών είναι ενδημικά τοπικά είδη (δηλαδή είδη που βρίσκονται μόνο σε μια περιοχή, σε ένα βουνό ή ένα νησί), ενώ άλλα 66 είναι ενδημικά στενότοπα (βρίσκονται σε 2-3 βουνά ή νησιά) και άλλα 28 είναι ελληνικά ενδημικά. Δηλαδή μεγάλο ποσοστό των 1.275 ενδημικών ειδών της χώρας μας ζουν απειλούμενα. Τα υπόλοιπα απειλούμενα είδη φυτών είναι εισαγόμενα.
Τα απειλούμενα είδη φυτών φαίνεται να «έχουν βρει καταφύγιο» σε μεγαλύτερα υψόμετρα, καθώς το 40% περίπου συγκεντρώνονται σε ύψος άνω των 1.000 μέτρων (ενώ οι συγκεκριμένες εκτάσεις αποτελούν μόλις το 11% του συνολικού εμβαδού της Ελλάδας). Τα 327 από τα 364 είδη γονιμοποιούνται από έντομα (εντομόφιλα), αποκαλύπτοντας τη σημασία των εντόμων για την οικολογική ισορροπία. Το 20% των απειλούμενων φυτών στην Ελλάδα αναπτύσσονται εκτός των Ειδικών Ζωνών Διατήρησης NATURA και άρα δεν προστατεύονται.
«Θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας ανοιχτής και προσβάσιμης σε όλους βάσης δεδομένων με τα πλέον απειλούμενα είδη φυτών, που να μπορεί, όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, αλλά και να τους ενημερώσει για το πού βρίσκονται τα είδη αυτά, από τι κινδυνεύουν, τι πρέπει να γίνει για τη προστασία τους», λέει στην εφημερίδα Καθημερινή ο Ηλίας Αποστολίδης, εκ μέρους της εταιρείας. «Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πέντε ενδημικά φυτά που απειλούνται βρίσκονται στην περιοχή της Σκύρου όπου σχεδιάζεται μεγάλη εγκατάσταση ανεμογεννητριών», συμπληρώνει.
«Το περιβάλλον είναι μια αλυσίδα. Η απώλεια ειδών από το οικοσύστημα είναι σαν να χάνει η γη κάποια από τα παιδιά της. Δεν γνωρίζουμε τη σημασία όλων των φυτών. Αύριο ίσως ανακαλύψουμε ότι κάποιο απ' αυτά έχει μια φαρμακευτική αξία. Δεν μπορούμε να σπαταλούμε τον βιολογικό πλούτο που κληρονομήσαμε», λέει ο κ. Αποστολίδης.
Οι απειλές για τα φυτά πολλές και δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Κυρίως η κατασκευή δασικών δρόμων χωρίς σχέδιο ακόμα και σε περιοχές που αυτοί δεν είναι αναγκαίοι, ο παράκτιος τουρισμός, η γεωργική πρακτική (οργώματα, λιπάνσεις, φυτοφάρμακα), η κατασκευή μεγάλων έργων (φράγματα, αυτοκινητόδρομοι) και εγκαταστάσεων, η επέκταση λατομείων - μεταλλείων, η εκχέρσωση για οικοπεδοποίηση (περιφράξεις δόμηση) ή για καλλιέργεια (όργωμα - φρεζάρισμα - ζιζανιοκτόνα), οι δασικές πυρκαγιές, η κλιματική αλλαγή, η υπερβόσκηση και η υλοτομία.
Το έργο αυτό αποτελεί τη συμβολή της εταιρείας στο Διεθνές Ετος Βιοποικιλότητας του ΟΗΕ, όπως έχει ονομαστεί το 2010, με αξιοποίηση ερευνητικής εργασίας και της βιβλιογραφίας και κύριο υπεύθυνο τον δασολόγο - περιβαλλοντολόγο κ. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο (βλ. και www. biodivercity. gr).

source:tvxs.gr

NDM-1: Ο νέος ασιατικός

επικίνδυνος ιός...

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα, μια νεα κατηγορία πολυανθεκτικών βακτηρίων , που εντοπίστηκαν σε Ευρωπαίους που ταξίδεψαν στη νότια Ασία για πλαστικές επεμβάσεις.Τα βακτήρια αυτά φέρουν ένα νέο γονίδιο ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά το οποίο μπορεί μάλιστα να μεταπηδά από ένα είδος μικροβίου σε άλλα είδη και να τα καθιστά έτσι απρόσβλητα στα αντιβιοτικά.

Το επικίνδυνο γονίδιο NDM-1 (μεταλλο-β-λακταμάση-1 του Νέου Δελχί) ανακαλύφθηκε πέρυσι από τον Δρ Τίμοθι Ουόλς, του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, σε έναν Σουηδό ασθενή που είχε επιστρέψει από νοσοκομείο της Ινδίας.
«Θα είναι πάντα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη όταν εμφανίζονται ασθενείς με αυτού του είδους τα βακτήρια. Οι ασθενείς δεν αναρρώνουν» δήλωσε ο Ουόλς στο ραδιόφωνο του BBC.
Σε συνεργασία με Ινδούς συναδέλφους του, ο Ουόλς εξέτασε ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα και εντόπισε τα πολυανθεκτικά βακτήρια σε ένα μικρό αλλά ανησυχητικό ποσοστό των ασθενών στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Βρετανία.
Παρουσιάζοντας τα ευρήματα στη βρετανική επιθεώρηση The Lancet, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το γονίδιο NDM-1 θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μολύνοντας Ευρωπαίους που ταξιδεύουν στην Ασία για πλαστικές επεμβάσεις.
Το NDM-1 μπορεί να μεταφέρεται από βακτήριο σε βακτήριο μέσω κυκλικών μορίων DNA NDM-1 μέσω των πλασμιδίων αυτών είναι τα λεγόμενα Gram-αρνητικά βακτήρια, συχνή αιτία πολυανθεκτικών λοιμώξεων. που ονομάζονται πλασμίδια. Τα βακτήρια που μπορούν να αποκτήσουν το
Μέχρι στιγμής το γονίδιο έχει εντοπιστεί σε βακτήρια Klebsiella pneumoniae (προσβάλλει συνήθως τους πνεύμονες) και κυρίως σε βακτήρια Escherichia coli (κολοβακτηρίδιο που εμφανίζεται σε πολλές ουρολοιμώξεις).
Τα μικρόβια που φέρουν το NDM δεν αντιμετωπίζονται ακόμα και με τις καρβαπενέμες, μια κλάση αντιβιοτικών που θεωρείται το ύστατο οπλοστάσιο κατά των πολυανθεκτικών βακτηρίων. Μόνο δύο αντιβιοτικά, η τιγεκυκλίνη και η κολιστίνη, μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η λοίμωξη δεν υποχωρεί.
«Ουσιαστικά έχουμε σχεδόν ξεμείνει από αντιβιοτικά. Απομένουν μόνο δύο και ένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό» προειδοποίησε ο Δρ Ουόλς. 
source:cosmo.gr

Συστήματα αντιαεροπορικής 

άμυνας S-300 ανέπτυξε η 

Ρωσία σε Αμπχαζία και Ν.Οσετία...


Πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300 ανέπτυξε η Ρωσία στην Αμπχαζία (φωτ. αρχείου)
Πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300 ανέπτυξε η Ρωσία στην Αμπχαζία 
Μόσχα, Ρωσία
Η Ρωσία ανέπτυξε στην Αμπχαζία πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300, ανακοίνωσε ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Την ανησυχία της εξέφρασε η κυβέρνηση της Γεωργίας.

Ο πτέραρχος Αλεξάντρ Ζελίν δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι πύραυλοι έχουν ως στόχο να καταρρίπτουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της φιλορωσικής περιφέρειας της Γεωργίας που επιδιώκει την απόσχισή της.


Άλλα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας αναπτύχθηκαν στη Νότια Οσετία.


«Ο στόχος αυτών των μέσων αντιαεροπορικής άμυνας είναι όχι μόνο να προστατεύουν τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αλλά και να καταστρέφουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους, όποια κι αν είναι η αποστολή του» δήλωσε ο πτέραρχος Ζελίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS.


Ο αντιπρόεδρος της γεωργιανής κυβέρνησης Τεμούρ Γιακομπασβίλι δήλωσε πως η ανάπτυξη των S-300 στην Αμπχαζία αποτελεί «πηγή ανησυχίας» για τη Γεωργία και το ΝΑΤΟ.
source:in.gr

Η απογραφή των δημοσίων 

υπαλλήλων και ο χάκερ από την Πάτρα...


Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ο χάκερ από την Πάτρα
Ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα φέρεται ως ο δράστης της ηλεκτρονικής επίθεσης στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο φερόμενος ως χάκερ δεν συνελήφθη, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, εναντίον του όμως σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και ψηφιακές αναλύσεις διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου, με ορμητήριο την Πάτρα, μπήκε  παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας της απογραφής.
Επίσης, σε αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο χώρο εργασίας του, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.
Υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσμα των επιθέσεων στη σελίδα της απογραφής ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και να πέσει η ποιότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους συμμετείχαν στη διαδικασία, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.
source:madata.gr
ΙΝΚΑ: «Περισσότερες 
πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση»
Για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
«Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει και σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως έπραξε και με την υπερχρέωση των επιχειρήσεων, όπου δεν αρκέστηκε σε ένα μόνο νόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος» ζητάει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ.
Υπενθυμίζει το ΙΝΚΑ ότι «χαιρέτησε την ιδέα να ψηφιστεί νόμος που θα διευκολύνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στη συνέχεια, παρά την καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου, βρήκε θετικό το προσχέδιο του νόμου» ενώ σε ότι αφορά στην εφαρμογή του το ΙΝΚΑ εύχεται να λύσει προβλήματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Σε ότι αφορά σε νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική συνέντευξη της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη υπενθύμισε ότι προετοιμάζεται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, ενώ συνοδεύεται από άλλο νομοσχέδιο για τις αθέμιτες χρεώσεις και καταχρηστικές πρακτικές.
source:kathimerini.gr
Οι μοναχικές διακοπές της Άννας Βίσση

Οι μοναχικές διακοπές της 

Άννας Βίσση...



Φέτος, η Άννα Βίσση πέρασε μόνη της διακοπές της. Αυτές ξεκίνησαν από τη Σαντορίνη, το νησί του ηφαιστείου, όπου η τραγουδίστρια διάλεξε για τη διαμονή της το ξενοδοχείο "Volcano". Χτισμένο κυριολεκτικά στο χείλος του εντυπωσιακού ηφαιστειακού γκρεμού, το ξενοδοχείο προσφέρει απλόχερα τη θέα, για την οποία η Σαντορίνη έγινε διάσημη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Εκεί, αγναντεύοντας το μυθικό ηλιοβασίλεμα και κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας η επιθυμία της Άννας για απομόνωση, η σταρ πέρασε μερικές μέρες χαλάρωσης παρέα με την αγαπημένη της φίλη Κριστίν Κρόκος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Άννα προτιμούσε να παραμένει στο ξενοδοχείο και να απολαμβάνει τις βουτιές της στην πισίνα, ηρεμώντας και ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της, αφού ο επόμενος χειμώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πιεσμένος και γεμάτος από επαγγελματικές υποχρεώσεις. Η Άννα Βίσση, μετά από ένα μίνι ταξιδάκι στην Επίδαυρο όπου θέλησε να παρακολουθήσει κάποια παράσταση, επέστρεψε στην Αθήνα, στο σπίτι της στην Εκάλη για να συνεχίσει τα γυρίσματα του reality για τη ζωή της.
source:gossip-tv.gr

Προϊόντα ολικής άλεσης: 

Σύμμαχος στο αδυνάτισμα!

Φωτό: © Fotolia
Σε κάθε διαιτολόγιο παρατηρείς πως προτείνονται προϊοντα ολικής άλεσης. Οι διαιτολόγοι επιμένουν πως όσο περισσότερα τέτοια τρόφιμα καταναλώνεις τόσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός σου. Εκτός όλων των άλλων μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και σακχαρώδους διαβήτη. 

Ολικής άλεσης και δίαιτα


Από ότι φαίνεται το ψωμί, τα κράκερ και όλα εκείνα τα προϊόντα που αντικαθιστούν το επεξεργασμένο αλεύρι με ολικής άλεσης δίνουν πιο γρήγορα την αίσθηση πως είσαι χορτάτη και έτσι συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων παχυσαρκίας. "Συγκεκριμένα, το υψηλό περιεχόμενο των τροφίμων ολικής αλέσεως σε φυτικές ίνες μειώνει τόσο την απορρόφηση λίπους όσο και το αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. " σημειώνει η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.
 
Επιπλέον τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και μειώνουν ακόμη και τον ρυθμό λιπογένεσης στο σώμα. "Η θετική δράση των τροφίμων ολικής αλέσεως στη μείωση του σωματικού βάρους οφείλεται και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων". Μην ξεχνάς άλλωστε πως αν εντάξεις αυτά τα προϊόντα στην διατροφή σου, θα έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να έχεις καλή διάθεση όλη την ημέρα!

Με απλά λόγια ένα μενού πλούσιο σε τρόφιμα ολικής άλεσης, μπορεί σύμφωνα με την κα. Καπώλη να βοηθήσει στα παρακάτω:

 
- Είναι χαμηλά σε λιπαρά και όπως διαπιστώνεται ότι όσοι καταναλώνουν δημητριακά ολικής αλέσεως στο πρωινό τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, που τροφοδοτούν σταδιακά μέσα στη μέρα τον οργανισμό με ενέργεια.

- Ενεργοποιούν άμεσα τη λειτουργία του εντέρου χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ταυτόχρονα προκαλούν γρήγορο κορεσμό και μειώνουν την απορρόφηση και αποθήκευση λίπους.

Το πρωινό και η μείωση του ΔΜΣ


Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (που είναι το βάρος διαιρεμένο με το ύψος στο τετράγωνο) είναι μια βασική ένδειξη για να γνωρίζει κανείς αν το βάρος του είναι το ιδανικό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στην Ελλάδα "εκτός από την κατανάλωση πρωινού, είναι πολύ σημαντικό και το είδος του πρωινού που πρέπει να καταναλώνεται καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος". Σύμφωνα πάντα με την έρευνα που έγινε σε εφήβους το 2004-2005, τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια που τα κατανάλωναν είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν στο μέλλον.
 
Συνεπώς, η εισαγωγή των τροφών ολικής αλέσεως στη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
source:tlife.gr

Ελένη Μενεγάκη...

Αποκλειστικό: Της έκαναν πρόταση να παρουσιάσει το Big Brother!

Ελένη Μενεγάκη
Καθώς η Ελένη Μενεγάκη κάνει διακοπές σε εξωτικό προορισμό με τον αγαπημένο της, Μάκη Παντζόπουλο, τα νέα που την αφορούν δεν σταματούν να αναπαράγονται.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του Yupi, στα τέλη του Ιουλίου η πιο ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια της εγχώριας showbiz, κλήθηκε από την ηγεσία του Alpha να αποφασίσει ποια βραδινή εκπομπή επιθυμεί να παρουσιάσει τη νέα σεζόν. Ως γνωστόν, ένα από τα concept που της πρότειναν ήταν το I love my country, ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο παίρνουν μέρος τέσσερα celebrities. Χωρίζονται σε δυο ομάδες και απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν στην Ελλάδα. Αυτό όμως που κρατήθηκε μυστικό, ήταν η εναλλακτική πρόταση που της έγινε και αφορούσε φυσικά τη νέα εκδοχή του Big Brother, κάτι που η ίδια η Ελένη δεν φαίνεται να απόκλεισε, ζήτησε όμως να απαντήσει μετά τις καλοκαιρινές της διακοπές. Όπως μαθαίνουμε, στο νέο ριάλιτι θα συμμετέχουν γνωστά μοντέλα - κάποιες από τις οποίες έχουν κάνει άκρως τολμηρές φωτογραφήσεις στο παρελθόν, τα οποία θα καλούνται να λάβουν μέρος σε δύσκολες αλλά και διασκεδαστικές δοκιμασίες. Οι υπεύθυνοι του καναλιού της Κάντζας θεωρούν ότι το Big Brother θα είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της σεζόν και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι με την Ελένη Μενεγάκη στην παρουσίαση, τα νούμερα τηλεθέασης θα εκτοξευθούν!
source:tlife.gr

Είχαν την ουσία που διέλυσε 

την εθνική Άρσης Βαρών...


      Στα  ίχνη κυκλώματος που διακινεί  ουσίες για ντόπινγκ πιστεύουν  οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ότι τους οδηγεί η σύλληψη τριών Ελλήνων και ενός Αλβανού με ποσότητες ναρκωτικών. Κι αυτό γιατί εκτός από κοκαϊνη, ηρωίνη και κάναβη, είχαν και ποσότητες της δυσεύρετης ουσίας «βουπρενορφίνη», για την χρήση της οποίας διαλύθηκε προ ετών ολόκληρη η εθνική ομάδα Άρσης Βαρών!

    Στο κρησφύγετό  τους, οι τρεις Χανιώτες ηλικίας 22, 26 και 33 χρόνων είχαν δέκα δισκία των 8 mg το καθένα από την παράνομη ουσία, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους προμηθευτές τους, αλλά και τον προορισμό των χαπιών που χρησιμοποιούνται για το ντοπάρισμα αθλητών από τα έξη κινητά τηλέφωνα που βρήκαν πάνω τους.

    Στην κατοχή  των τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών  κατασχέθηκαν ακόμη 191 γραμμαρια ηρωίνης, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 50 γραμμαρίων, 1,5 γραμμάριο χασίς, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, σύνεργα για συσκευασία ναρκωτικών, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα φιαλίδιο με μηχανισμό εκτόξευσης ερεθιστικής ουσίας, αλλά και 3.750 ευρώ και τέσσερις χρυσές λίρες Αγγλίας που προέρχονταν από την διακίνηση των ουσιών.
source:protothema.gr

Ο Κούλθαρντ πίσω από 

το τιμόνι της Mercedes SLS...


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Το τελευταίο super car της Mercedes ακούει στο όνομα SLS και αποτελεί δείγμα υψηλής τεχνολογίας σε… τέσσερις τροχούς. Με κινητήρα 6.2 λίτρων και 562 ίππους μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο αυτοκίνητο.

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ
Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ
Αυτό μαρτυρούν και οι επιδόσεις, όπου το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 317 χλμ./ώρα. Το γερμανικό super car είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ για λογαριασμό της μάρκας για μία μίνι τρισδιάστατη ταινία που ετοιμάζει. Ο 13 φορές νικητής σε αγώνες της Formula 1 φαίνεται πως το ευχαριστήθηκε και με το παραπάνω και είναι σίγουρο ότι μετά από αυτό θα σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει μία SLS στη συλλογή του.

Για όσους ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν να σημειώσουμε ότι η τιμή της στην Ελλάδα είναι 307.750 ευρώ.
source:zougla.gr

Δείτε ένα απόσπασμα από την ταινία που συμμετέχει ο πρώην πιλότος της Formula 1:






Η Σάμος έγινε... Μαγκάιβερ...


Σύμφωνα με την υπηρεσία χαρτών της Google!

Αν κάποιος επιχειρήσει να αναζητήσει τη Σάμο στην υπηρεσία χαρτών της Google, δεν θα τη βρει. Κι αυτό γιατί, εδώ και λίγες ημέρες, το νησί έχει μετονομαστεί σε... «Μαγκάιβερ».

Το πώς και το γιατί παραμένουν άγνωστα, ωστόσο στο χάρτη μπορείτε να δείτε με ευκρίνεια το όνομα «Μαγκάιβερ» στο νησί.
source:newsbeast.gr





“Κόκκινο” από ΕΟΦ 

σε διατροφικά συμπληρώματα...



Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου προς τους καταναλωτές ώστε να μην χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα διατροφικά συμπληρώματα που αφορούν την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και την απώλεια βάρους.


Πρόκειται για τα προϊόντα MAGIC SLIM (αδυνάτισμα) και UP ULTIMATE PERFORMANCE DAILY FORMULA τα οποία δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για την υγεία. Συγκεκριμένα το «άγνωστης προέλευσης» MAGIC SLIM, όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ (11/8) περιέχει τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη σε περιεκτικότητα 8 mg ανά κάψουλα, χωρίς αυτό να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Δανίας. Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Το άλλο προιόν, για την σεξουαλική δραστηριότητα, είναι νοθευμένο με τη φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.source:cosmo.gr

Οι διακοπές κάνουν κακό στις σχέσεις-

Η ζέστη αυξάνει τα... 

κρούσματα απιστίας..


Ένας στους δύο καταθέτει αίτηση διαζυγίου καλοκαίρι και ειδικά μετά τις διακοπές, ενώ το 14% όσων ρωτήθηκαν απάντησαν ότι είναι πιο άπιστοι
την άνοιξη και το καλοκαίρι που... σφίγγουν οι ζέστες! Σύμφωνα με την έρευνα του της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας το 41% θεωρεί ότι είναι πιο εύκολο να χωρίζεις καλοκαίρι, καθώς είναι η περίοδος που τα ζευγάρια επιλέγουν να βγαίνουν περισσότερο με φίλους, χώρια ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα να... απομακρύνονται. Ο ένας στους πέντε μάλιστα δηλώνει ότι το καλοκαίρι βρίσκει ευκαιρία να δώσει τέλος στη σχέση μέσω... χωριστών διακοπών.
Ειδικά από τη στιγμή που το 52% των ερωτηθέντων απάντησε πως κατά τη διάρκεια των διακοπών έχει απατήσει τον ή τη σύντροφό του, το συμπέρασμα είναι ότι η διακοπές και η ζέστη... κάνουν κακό στις σχέσεις
Μόνη... ελπίδα το γεγονός ότι την ίδια περίοδο συνήθως ξεκινά ο επόμενος έρωτας. 
source:newsit.gr

Νέες βροχές απειλούν 

την επιχείρηση διάσωσης στην Κίνα...

Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Οι βροχές που έχουν ξεσπάσει στη βορειοδυτική Κίνα μπορεί να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες διάσωσης αγνοούμενων, μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν πριν από λίγες ημέρες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες τρεις ημέρες, εξαιτίας τροπικής καταιγίδας.

Τα σωστικά συνεργεία φοβούνται ότι οι βροχές θα προκαλέσουν νέες κατολισθήσεις και ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειές τους να βρουν επιζώντες.

Περισσότερα από 700 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 1.000 άτομα αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει επιδημιολόγοι μιας και εκφράζονται φόβοι για τη μετάδοση ασθενειών.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο κάλεσε τους διασώστες να βιαστούν. «Πρέπει να δώσετε μάχη με το χρόνο και να μην λυπηθείτε τις προσπάθειες για να σώσετε ζωές» είπε.

Οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών στη Κίνα και συμπίπτουν χρονικά με αυτές στην Ινδία και το Πακιστάν που έχουν φέρει σε δεινή κατάσταση εκατομμύρια ανθρώπους. 
source:tanea.gr

Νόμος στις ΗΠΑ προστατεύει

συγγραφείς και δημοσιογράφους...

Για την κατηγορία της συκοφαντίας στο εξωτερικό


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε νομοθεσία για την καλύτερη προστασία αμερικανών δημοσιογράφων και συγγραφέων από διώξεις σε χώρες όπου οι νόμοι για συκοφαντία μπορεί να επισύρουν καταδίκες τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τα δύο Σώματα του Κογκρέσου είχαν εγκρίνει το νομοσχέδιο στα τέλη Ιουλίου για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο που επικαλείται «τουρίστες της συκοφαντίας»: όπως εκτιμούν τα δικαστικά συστήματα της Βρετανίας, της Βραζιλίας, της Αυστραλίας, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης, μεταξύ άλλων, επιτρέπουν την άδικη καταδίκη αμερικανών δημοσιογράφων και συγγραφέων.

Στο εξής η νέα νομοθεσία απαγορεύει στα αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια να αναγνωρίζουν μία καταδίκη για συκοφαντία που έχει αποφασισθεί σε ξένο δικαστήριο.

Επίσης προστατεύει τα αγαθά ατόμων που κατηγορούνται, διευκολύνοντάς τους να αποφύγουν την καταβολή προστίμων και τόκων αποζημιώσεων.

Οι υποστηρικτές του νόμου τονίζουν πως εντάσσεται στη φιλοσοφία του πρώτου άρθρου του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης και καθιστά δυσκολότερη την καταδίκη σε συκοφαντία στις ΗΠΑ απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. 
source:skai.gr

Η δίκυκλη αστυνόμευση 

μείωσε την εγκληματικότητα...



Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα στην αστυνόμευση μετά τη λειτουργία της ομάδας "Δίας", της δίκυκλης, δηλαδή, αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της Αστυνομίας, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί σημαντικά και σε μερικές περιπτώσεις η μείωση φτάνει και ξεπερνά το 50%, ποσοστό με μεγάλη σημασία στα σοβαρά εγκλήματα.

Θετική φαίνεται πως είναι και πρώτη εικόνα των πολιτών για το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης, αφού, όπως δηλώνουν κάποιοι, νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και η παρουσία των ανδρών της ομάδας "Δίας" "δίνει μια σιγουριά στον κόσμο".

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας ξεκίνησε πιλοτικά σε 75 Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στις 29 Μαρτίου 2010.

Τα αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας κατά την πιλοτική αυτή φάση ήταν τόσο σημαντικά, ώστε στις 19 Ιουλίου η εφαρμογή της συγκεκριμένης μορφής αστυνόμευσης επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα.

Στο αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης διατέθηκαν 2.580 αστυνομικοί. Από αυτούς, οι 2.136 στην Αττική και οι 444 στη Θεσσαλονίκη. Στην επέκταση του προγράμματος "Δίας" σε όλη την επικράτεια οι αστυνομικοί που διατέθηκαν στη δύναμη αυτή έφτασαν συνολικά τους 3.640.

Δηλώσεις ικανοποίησης

«Νιώθω ασφαλέστερος στη δουλειά μου, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει και από έναν αστυνομικό να τον προστατεύει», υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καισαριανή, ενώ η Κωνσταντίνα Φίστη, που ζει στον Αυλώνα Αττικής, αλλά έρχεται συχνά στην Αθήνα για δουλειές και ψώνια, υπογράμμισε ότι η ομάδα "Δίας" «δίνει μια σιγουριά στον κόσμο».

Ο Γιώργος Σούφερης, ηλεκτρολόγος από τα Άνω Πατήσια, υποστήριξε ότι «είναι ένα πολύ θετικό μέτρο. Είναι γρήγοροι, είναι καλοί με τις μηχανές, είναι ευγενικοί με τους πολίτες». 
source:nooz.gr
top