Τα ακριβοπληρωμένα 

επαγγέλματα του μέλλοντος...


Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη καινοτομία και δημιουργικότητα προσφέρουν τους υψηλότερους μισθούς.
Ποια μπορεί να είναι αυτά τα καινούργια επαγγέλματα; Ας αναφέρουμε μερικά

Δύτες κορεσμού


Ο δύτης κορεσμού είναι ένα επάγγελμα που απευθύνεται σε λίγους και τολμηρούς. Ο άνθρωπος αυτός καλείται να καταδυθεί σε βάθος που φθάνει έως και τα 400 μέτρα και να παραμείνει εκεί για πολλές ώρες ή και μέρες αν χρειαστεί, προκειμένου να αποπερατώσει την εργασία που έχει αναλάβει. Συνήθως προσλαμβάνεται από εταιρείες πετρελαιοειδών, επιχειρήσεις που έχουν αντικείμενο την ανάσυρση ναυαγίων ή για κρατικούς ερευνητικούς σκοπούς.

Δύτες κορεσμού κλήθηκαν να εργασθούν και στο ναυάγιο του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ». Η εκπαίδευση είναι πανάκριβη, διαρκεί περίπου έναν μήνα.
Μισθός από 7.000 έως 40.000 ευρώ τον μήνα.

Εκπαιδευτές σκύλων

Οι εκπαιδευτές σκύλων διάσωσης διδάσκουν σκύλους για να συμμετέχουν σε «επικίνδυνες αποστολές». Η διεθνής διασωστική κοινότητα IRO (International Rescue Organization) έχει θεσπίσει κανονισμούς που αφορούν τα ελάχιστα κατώτερα όρια που πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος προκειμένου να χαρακτηριστεί ως σκύλος έρευνας και διάσωσης. Σήμερα αναγνωρίζονται διεθνώς οι παρακάτω κατηγορίες: σκύλος ανιχνευτής, ανοιχτής έρευνας, έρευνας ερειπίων για επιζώντες και νεκρούς, έρευνας χιονοστιβάδων και ναυαγοσώστης.

Μισθός από 6.000 έως και 30.000 ευρώ τον μήνα.

Μεταφραστές τεχνολογίας


Οι μεταφραστές τεχνολογίας προσομοιώνουν τις ανθρώπινες «νοητικές και φωνητικές λειτουργίες». Με το πρόγραμμα προσομοίωσης «συμμαζεύουν» τα e-mail σας και με τη φωνή σας στέλνουν απαντήσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι προέρχονται από υπολογιστή. Την ιδέα την είχε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Tyring, ο οποίος πριν από 50 χρόνια έθεσε την ερώτηση: πώς θα ήταν η ζωή μας αν απαντούσε ένα μηχάνημα στις ανιαρές υποχρεώσεις μας;

Μισθός από 6.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα.

Γεμολόγοι


Οι γεμολόγοι εκτιμούν πολύτιμους λίθους (διαμάντια, μαργαριτάρια κ.ά.) και πιστοποιούν τον τύπο και τη γνησιότητα τους. Για να γίνει κάποιος γεμολόγος απαιτούνται γνώσεις χημείας, φυσικής, ορυκτολογίας και οπτικής.

Τα δύο πιο έγκυρα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα γεμολογίας βρίσκονται στο Λονδίνο (GAGTL) και στις ΗΠΑ (GIA). Οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή για σπουδές γεμολογίας.
Ενας γεμολόγος μπορεί να πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια πιστοποίηση.

Προγραμματιστές γονιδίων


Πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι αφού σκανάρουν το DNA σας για τον εντοπισμό ατελειών, χρησιμοποιούν εξατομικευμένες γενετικές θεραπείες και «έξυπνα» μόρια για την πρόληψη μιας ποικιλίας παθήσεων.

Μισθός: 10.000 έως 300.000 τον μήνα.

Μηχανικοί γεωτρήσεων 

Οι μηχανικοί γεωτρήσεων πετρελαίου και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ασχολούνται με μελέτες πετρωμάτων πετρελαίου, μετρήσεις φυσικών ιδιοτήτων πετρελαιοειδών, μελέτες καταλυτικής μετατροπής πετρελαιοειδών κ.ά.

Μηνίαιος μισθός από 3.000 έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Προγραμματιστές ρομπότ


Πρόκειται για τους τεχνικούς που ασχολούνται με την έρευνα, το σχεδιασμό και τη λειτουργία ρομπότ. Επίσης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν «ευφυή ρομπότ».

Η αμοιβή κυμαίνεται από 30.000 - 75.000 ευρώ τον μήνα.
source:newbeast.gr
Σύμφωνα με την θεωρία της αρχαιολόγου Dr. Sage η Ατλαντίδα δεν εξαφανίστηκε από το νερό αλλά από την έλλειψη νερού.

Η θεωρία αυτή ανατρέπει την περιγραφή του Πλάτωνα, ο οποίος στους διάλογους του την τοποθετεί στον Ατλαντικό.
Η Dr. Sage ισχυρίζεται ότι ο Πλάτωνας μετέφρασε λάθος μια αιγυπτιακή λέξη, που συνέδεε τους Άτλαντες με το νερό.

Με βάση το γεγονός ότι οι Μυκηναΐοι, οι Αιγύπτιοι και οι Κρήτες είχαν αναπτύξει αξιόλογες εμπορικές συναλλαγές με την Ατλαντίδα, η Dr. Sage βρίσκει απίθανο να βρισκόταν αυτή στον Ατλαντικό και την τοποθετεί κάπου στον κόλπο της Σίδρας.

Με βάση την θεωρία αυτή η Ατλαντίδα δεν καταστράφηκε από κατακλυσμό ή από ηφαιστειακές εκρήξεις, αλλά από τη σταδιακή εξάπλωση της ερήμου της Σαχάρας, η οποία κατάπιε τους Άτλαντες.

Την εποχή που καταστράφηκε η Ατλαντίδα, το 9.5000 π.Χ. περίπου, η Σαχάρα ήταν μια γόνιμη και φιλόξενη περιοχή.source:newsbeast.gr

«Η ελληνική κρίση

επιδεινώνεται και βυθίζει το ευρώ»

Την όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα και το μερίδιο ευθύνης που φέρει η οικονομία της για την καθοδική πορεία του ευρώ επισημαίνει ο διεθνής Τύπος. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζεται με μελανά χρώματα και υπογραμμίζεται ότι, παρά τις όποιες επιτυχίες στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, η Ελλάδα μάχεται κατά της οικονομικής κατάρρευσης
.
Τρεις γερμανικές εφημερίδες, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Die Welt και η Handelsblatt συμπεριέλαβαν στο χθεσινό τους φύλλο άρθρα με τους χαρακτηριστικούς τίτλους «Η κρίση της Ελλάδας γίνεται οξύτερη», «Οξύνεται η ύφεση στην Ελλάδα» και «Απεργίες και λιτότητα: οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα». Τα δημοσιεύματα παρουσιάζουν την πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, βάσει της οποίας το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και χαρακτηρίζουν εξαιρετικά δυσοίωνες τις προοπτικές της χώρας, τονίζοντας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Gerd Höhler στη Handelsblatt, «ο οικονομικός κατήφορος της Ελλάδας επιταχύνεται…Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με δραστικές περικοπές σε κρατικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα καθώς επίσης και με μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Wall Street Journal, στην οποία η αρθρογράφος Patience Wheatcroft προβλέπει ότι η κατάσταση στην χώρα θα χειροτερεύσει στο μέλλον. «Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος του χρέους της Ελλάδας που ακόμα με τη δημοσιονομική λιτότητα που εφαρμόζει είναι μάλλον απίθανο να αποφευχθεί κάποιο είδος χρεοκοπίας τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, παρά τις προσπάθειες της Ε.Ε. να απομακρύνει μία τέτοια κατάληξη. Είτε ως αναδιάρθρωση ή ως χρεοκοπία, η κατάσταση αυτή φαντάζει αναπόφευκτη», σημειώνει.
Δριμεία κριτική ασκείται στη χώρα για τις επιπτώσεις της οικονομίας της στην πορεία του ευρώ. Το δημοσίευμα της Handelsblatt επισημαίνει επίσης ότι «τα αρνητικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας οδήγησαν επίσης στη συνέχιση της πτωτικής πορείας του ευρώ, που έπεσε κάτω από το 1,28 του δολαρίου».
Στην ίδια γραμμή κινείται και η Diário de Notícias: Σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ με τίτλο «Η ελληνική κρίση επιδεινώνεται και βυθίζει το ευρώ», αναφέρεται στην πτώση που σημείωσε το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας ότι οι λόγοι ήταν η κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, η αύξηση των αιτημάτων επιδόματος ανεργίας στις Η.Π.Α. και, «κυρίως, η είδηση της επιδείνωσης της ύφεσης στην Ελλάδα».source:tvxs.gr

Το μεγαλύτερο ανθρώπινο 

ντόμινο!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Με τη συμμετοχή 10.276 Κινέζων, κυρίως μαθητών λυκείου, επετεύχθη το μεγαλύτερο ανθρώπινο ντόμινο της ιστορίας, το οποίο απέκτησε και τη δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες.


Οι νεαροί, που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ορντός της Εσωτερικής Μογγολίας, προετοιμάζονταν επί τρεις ημέρες προκειμένου να κατορθώσουν να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ, κάτι για το οποίο χρειάστηκαν μία ώρα και είκοσι λεπτά.
Το πρώτο ανθρώπινο «τουβλάκι», ο Μενγκέ Μπατίρ, πρώην παίκτης σε ομάδα μπάσκετ του ΝΒΑ, ξεκίνησε πέφτοντας με την πλάτη και συμπαρασύροντας τους 10.275 υπόλοιπους συμμετέχοντες!
Καθισμένοι οκλαδόν και φορώντας μπλουζάκια λευκού ή πορτοκαλί χρώματος, όταν το ανθρώπινο ντόμινο ολοκληρώθηκε, σχηματίστηκαν πέντε ιδεογράμματα που σήμαιναν "Όμορφο Ορντός".
Να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες είχε επιτευχθεί πριν από μία δεκαετία στη Σιγκαπούρη, όπου τότε έλαβαν μέρος 9.234 φοιτητές.
source:cosmo.gr

New record set for longest human domino chain

Εκεχειρία με τις τουρκικές 
δυνάμεις ανακοίνωσε το PKK...

Κούρδοι μαχητές από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν εκεχειρία έναντι των τουρκικών δυνάμεων έως τις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του PKK.
Μία διαρκής εκεχειρία είναι δυνατή αν η Τουρκία σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, απελευθερώσει κάπου 1.700 πολιτικούς κρατούμενους και αρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του PKK, Μποζάν Τεκίν, απο ορεινή τοποθεσία του Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
«Το PKK ανακοινώνει μία υπό όρους εκεχειρία», δήλωσε ο Τεκίν, επικαλούμενος τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού ως το λόγο για αυτή την κίνηση.
Η ανακοίνωση γίνεται λίγες μέρες αφότου η Τουρκία δήλωσε πως φερόμενοι ως αντάρτες του PKK ανατίναξαν έναν αγωγό στη νοτιονατολική Τουρκία που μεταφέρει ιρακινό πετρέλαιο.
Ερωτηθείς εάν οι αντάρτες θέτουν στο στόχαστρό τους αγωγούς, ο Τεκίν είπε: «Ναι, οι στρατιώτες μας το έχουν κάνει αυτό. Είναι μέρος της αυτοάμυνάς μας. Το πετρέλαιο δεν συνδέεται μόνο με την οικονομία αλλά έχει γίνει ένα όπλο εναντίον μας», είπε, χωρίς να επεκταθεί.
Ο Τεκίν είπε επίσης: «Πιστεύουμε πως μία εκεχειρία αυτήν την ώρα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την προώθηση μιας πολιτικής και ειρηνικής λύσης».source:kathimerini.gr
Σε λίγες εβδομάδες η 
δημοσίευση νέων 
εγγράφων για το Αφγανιστάν, λέει ο ιδρυτής του Wikileaks...


Ο ιδρυτής της Wikileaks σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο
Ο ιδρυτής της Wikileaks σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο
Στοκχόλμη, Σουηδία
Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Εσέιντζ ανακοίνωσε ότι η δημοσίευση ακόμη 15.000 απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο του Αφγανιστάν θα γίνει σε λίγες εβδομάδες.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της διαδρομής, άρα σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε από τη Στοκχόλμη όπου βρέθηκε για μια διάλεξη.


Έπειτα από αίτημα του Πενταγώνου να σταματήσει η δημοσίευση για λόγους ασφαλείας, ο ιδρυτής του Wikileaks διαβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος «θα ενεργήσει με προσοχή, εξετάζοντας γραμμή προς γραμμή» τα έγγραφα.


«Όλα τα έγγραφα θα δημοσιευθούν , αλλά θα παρουσιαστούν κατά τρόπο ώστε να προστατευθούν τα ονόματα αθώων που αντιμετωπίζουν σημαντική απειλή» σημείωσε.
source:in.gr

Δείτε πόσο πιο ακριβές 

είναι οι διακοπές στην Ελλάδα...



Δείτε πόσο πιο ακριβές είναι οι διακοπές στην Ελλάδα
Πανάκριβη είναι η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες αλλά και τους έλληνες παραθεριστές, όπως προκύπτει από συγκριτική έρευνα τιμών που έκαναν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία και παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος». Σε σύνολο 11 χωρών που εξετάζονται στην έρευνα, η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη, αφού μόνο η Γαλλία και η Ιταλία παρουσιάζονται συνολικά ακριβότερες.
Η έρευνα εξέτασε τις τιμές που έχουν 12 συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες  σε όλες αυτές τις χώρες: από την τιμή που έχει ο καφές, το παγωτό, το ποτήρι μπίρας ή το γεύμα για μια τετραμελή οικογένεια μέχρι την τιμή που έχει η ξαπλώστρα στην παραλία, οι πετσέτες παραλίας, η αντηλιακή κρέμα, η ενοικίαση για μια ώρα θαλασσίου ποδηλάτου ή το πλαστικό κουβαδάκι και το φτυαράκι με το οποίο παίζουν τα παιδιά στις αμουδιές.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο καφές στην Ελλάδα κοστίζει 2,7 ευρώ ενώ στην Πορτογαλία 0,8 και στην «ακριβή» Ιταλία 0,9 ευρώ. Στο 1,3 ευρώ τιμάται ο καφές στην Ισπανία και τη Μάλτα, ενώ ακόμα και η «πανάκριβη» Γαλλία τον κοστολογεί στα 2,2 ευρώ, μισό κάτω από την ελληνική τιμή.
Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με την μπίρα ή το κουτί αναψυκτικού. Στην Ελλάδα έχουν 2,7 και 2,2 ευρώ αντίστοιχα, τιμές σχεδόν διπλάσιες από τις περισσότερες άλλες χώρες. Σε υψηλότερη τιμή συναντά κανείς τη μπίρα μόνο σε Ιταλία, Κύπρο και (φυσικά) το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει και ευρεία κατανάλωση.
Η τιμή της αντιλιακής κρέμας στην Ελλάδα είναι στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους, ωστόσο το κόστος ξεφεύγει αισθητά στο τυπικό γεύμα μιας τετραμελούς οικογένειας. Ο λογαριασμός στην Ελλάδα φτάνει στα 65 ευρώ ενώ στην Πορτογαλία και στην Ισπανία η ίδια οικογένεια θα πληρώσει τα μισά. Μόνο Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία μας ξεπερνούν σε αυτόν τον τομέα.
Το σύνολο για όλα τα είδη που μετρήθηκαν από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία φτάνει στα 139 ευρώ στην Ελλάδα, ελάχιστα περισσότερα από την γειτονική Τουρκία που φαίνεται να ανεβάζει και αυτή τις τιμές και να χάνει το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε έναντι της χώρας μας. Λίγο λιγότερο, στα 134 ευρώ, είναι το σύνολο για όλα αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ξεφεύγουν προς τα πάνω μόνο η Γαλλία και η Ιταλία
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμοληψία έγινε στις 14 Ιουλίου, μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων που λειτουργούν σε συγκεκριμένη περιοχή της κάθε χώρας (και που στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν το νησί της Κέρκυρας ενώ στην Ισπανία η Costa del Sol και στην Ιταλία το Σορρένο). Δείτε αναλυτικά στοιχεία στο γράφημα του «Ελεύθερου Τύπου» με τη σύγκριση των τιμών σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες...source:madata.gr

Το περιβόητο βίντεο με τον 

αεροσυνοδό της ώρα που 

πηδά από το αεροπλάνο!

Το όνομά του έκανε τον γύρο του κόσμου. Η πράξη του -η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε πράξη αγανάκτησης- να πάρει το μικρόφωνο και να μιλήσει άσχημα σε επιβάτη της αεροπορικής εταιρίας στην οποία εργαζόταν επειδή τον χτύπησε, έγινε είδηση!

Ο λόγος, φυσικά για τον Steven Slater, τον αεροσυνοδό που πήδηξε από το αεροπλάνο μετά την προσγείωσή του. Το νέο σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι κυκλοφόρησε το σχετικό βίντεο που δείχνει το Slater να πηδά από το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας την ειδική τσουλήθρα για έκτακτες περιπτώσεις.


Το βίντεο καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου και δείχνει τον πρώην αεροσυνοδό να πηδά από την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου.
source:tlife.gr

Δες το σχετικό βίντεο:
Cameron Diaz: Ψάχνει για σπίτι στις Σποράδες

Cameron Diaz: Ψάχνει 

για σπίτι στις Σποράδες...

Ολοι οι στάρς...εγκαταλείπουν την Καραιβική κι έρχονται στην Ελλάδα. Εδώ που τα λέμε τα νησιά μας είναι μοναδικά. Ακόμη μία σταρ του Hollywood θέλει να αποκτήσει σπίτι σε ελληνικό νησί. Πρόκειται για την Αμερικανίδα ηθοποιό, Cameron Diaz που έχοντας επηρεαστεί από το «Mama Mia» ενθουσιάστηκε με τις Σποράδες. Η διάσημη στάρ έχει βάλει στο μάτι...μια  έπαυλη 5 δωματίων, που βρίσκεται σε ύψωμα στο δρόμο προς τις Κουκουναριές, διαθέτει πισίνα και απέραντη θέα. 
source:gossip-tv.gr

Πάρις Χίλτον...

Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 35 εκατ. δολαρίων!

Πάρις Χίλτον
Η Hairtech International, μία εταιρία με εξτένσιονς και προϊόντα hair styling, κατέθεσε μήνυση εναντίον της γνωστής κληρονόμου επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “το 2008 είδαμε την Πάρις Χίλτον σε περιοδικά και στην τηλεόραση να μην φοράει τα εξτένσιονς της εταιρίας μας αλλά κάποιου ανταγωνιστή , συνεπώς δεν έχει τηρήσει το συμβόλαιό της μαζί μας"

Η εταιρία ζητάει 35 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, ποσό 10 φορές μεγαλύτερο απο αυτό που πήρε η Πάρις για να είναι το πρόσωπο της εταιρίας.

Η διαμάχη της Χίλτον με τη συγκεκριμένη εταιρία έχει ιστορικό, αφού είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωποι στα δικαστήρια το 2007. Τότε της είχε γίνει μήνυση για ζημιές της τάξεως των 6.6 εκατ. δολαρίων επειδή δεν είχε παραβρεθεί σε εκδηλώσεις της εταιρίας για νέα προιόντα.
source:yupi.gr

Τι λέει και πού στηρίζεται η

θεωρία των Μάγια;


Οι απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:


Αντιδράσεις για το 

Next Top Model...


Πολλές επικρίσεις δέχεται τελευταία η Tyra Baks, η παρουσιάστρια του αμερικανικού Next Top Model επειδή προωθεί εξωπραγματικά αδύνατα σώματα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι επαίνεσε μία διαγωνιζόμενη, προφανώς ανορεξική, για την λεπτότερη μέση στον κόσμο.



Μάλιστα για το συγκεκριμένο μοντέλο διαφώνησαν μεταξύ τους και οι κριτές. «Έχει κάτι πάνω της που μου αρέσει», είπε η Banks. Τότε ένας από τους κριτές, ο J Alexander πλησίασε την Ann από το Dallas και τύλιξε τα χέρια του στη μέση της για να δει πόσο πραγματικά αδύνατη είναι. Το παραπάνω video μιλάει από μόνο του…

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση των τηλεθεατών. Μάλιστα ένας θεατής χαρακτήρισε το σόου «Next Top Circus Freak».

Πάντως η 36χρονη, πρώην μοντέλο, στο παρελθόν έχει πολλές φορές ταχθεί κατά του «νούμερου μηδέν» στα ρούχα.soource:zougla.gr

Δ. Ρέππας: Δεν θα λάβω 

σύνταξη ως γιατρός ΕΣΥ...



«Ούτε θεμελίωσα, ούτε δικαιούμαι, ούτε πρόκειται να λάβω ποτέ σύνταξη ως γιατρός του ΕΣΥ από το Ελληνικό Δημόσιο», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Ρέππας, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις νόμου, σύμφωνα με τον οποίο όσοι βουλευτές-γιατροί δεν επανεκλέγονται, μπορούν να διοριστούν ως διευθυντικά στελέχη σε δημόσια νοσοκομεία, διορίστηκε το 1990 στον «Ευαγγελισμό» ως διευθυντής της οδοντιατρικής κλινικής.


Ο κ. Ρέππας δεν αρνείται τη θητεία του στο συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, σημειώνοντας, ωστόσο ότι η «εργασία μου στον ΄΄Ευαγγελισμό΄΄, ουδόλως διεύρυνε ασφαλιστικά δικαιώματά μου".


«Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
source:nooz.gr

Ποια είναι η μεγαλύτερη 

παραλία της Ελλάδας;


Έκταση χιλιομέτρων καταλαμβάνει η υπέροχη ακτή...

Η Ελλάδα φημίζεται για τις πολλές και υπέροχες παραλίες της. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν τις ελληνικές θάλασσες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πού βρίσκεται όμως η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της χώρας;

Η απάντηση είναι... στη Ζαχάρω του Νομού Ηλείας σύμφωνα με τη Google Earth.

Στην παραλία έχει δοθεί η μπλε σημαία για τα καθαρά νερά της.

Κατασκευάστηκε μικροτσίπ 

που επικοινωνεί με τον ανθρώπινο εγκεφαλο!


Οι Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι δημιούργησαν ένα νέο πρωτοποριακό μικροτσίπ που μπορεί και παρακολουθεί και να ενισχύει την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.
Για την ώρα η τεχνολογία αυτή, βρίσκεται σε πρώιμο και πολύ δοκιμαστικό στάδιο όμως οι επιστήμονες ελπίζουν οτι στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση, πολλών εγκεφαλικών ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Ακόμα πιστεύεται οτι αυτή η μέθοδος θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στο μέλλον, που θα καταφέρει να συνδέσει την τεχνολογία με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
source:newsit.gr



Πώς απέκτησε τέτοιο 

εξοχικό ο Παπακωνσταντίνου;


serifos2.jpg
Στις αρχές του καλοκαιριού οι κυριακάτικες εφημερίδες δημοσίευαν δηλώσεις της Ολλανδέζας γυναίκας του Παπακωνσταντίνου και της ιδιαιτέρας του στο υπουργείο, οι οποίες κατηγορούσαν τον Καραμανλή για την πολιτική των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. «Δεν ντρέπονται που ανάγκασαν τον Γιώργο να κόψει ακόμη και τη σύνταξη της μητέρας του» δήλωναν μες στο κλάμα και τη θλίψη. Σήμερα το Πρώτο Θέμα έχει φωτογραφίες από το εξοχικό του Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής η αξία του υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ και το απέκτησε πριν από τρία χρόνια με δάνειο! Αλήθεια, πόσοι μπορούν να πάρουν δάνειο 1 εκατ. ευρώ για εξοχικό;
Φαντασθείτε να είχε τέτοιο σπίτι ο Αλογοσκούφης ή ο Παπαθανασίου που στο κάτω - κάτω της γραφής ο μεν πρώτος ήταν καθηγητής στην Αγγλία και οκτώ χρόνια βουλευτής πριν γίνει υπουργός και ο δε Παπαθανασίου καταξιωμένος επιχειρηματίας και επί σειρά ετών πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Πώς το απέκτησε τέτοιο σπίτι ο Παπακωνσταντίνου μέσα σε τρία χρόνια από τότε που εμφανίστηκε στην πολιτική;source:parapolitika.gr

Πρόγραμμα τριών ταχυτήτων 

από Σαμαρά...


Με αιχμή το κυβερνητικό πρόγραμμα «τριών ταχυτήτων», το οποίο θα παρουσιάσει κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, θα δώσει τη μάχη των εκλογών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Έχοντας προσδώσει στην επικείμενη αναμέτρηση χαρακτηριστικά καταψήφισης του Μνημονίου, είναι πολύ κρίσιμο για τον κ. Σαμαρά να πείσει ότι διαθέτει προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, οι οποίες μάλιστα, δεν απευθύνονται μόνο στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα αλλά κυρίως στον λεγόμενο παραγωγικό ιστό της χώρας που σήμερα κινδυνεύει να διαρραγεί.


Το πρώτο βήμα της οικονομικής και κοινωνικής παρέμβασης έγινε με την παρουσίαση της οικονομικής πρότασης περίπου προ μηνός στην Αθήνα.

Ενίσχυση

Το επόμενο θα γίνει στη συμπρωτεύουσα, μπροστά σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και εμπόρους. Εκεί, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει ένα πακέτο προτάσεων, για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλάδου και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλαδικές επενδύσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία κατά τη Ν.Δ. θα οδηγήσει σε προσλήψεις και μείωση της ανεργίας αντίστοιχα. Η δεύτερη στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η παρουσίαση προτάσεων με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, οι οποίες σε προσδιορισμένο χρόνο μπορούν να οδηγήσουν σε άρση των αδικιών που μέχρι σήμερα έχουν υποστεί λόγω του μνημονίου ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών, ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ο κ. Σαμαράς θα υπεραμυνθεί των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στα δημόσια νοσοκομεία (προσωποποιημένη κοστολόγηση των δημοσίων νοσοκομείων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.ά.), αλλά και στον ΟΣΕ, όπου πλην της αναδιάρθρωσης του οργανισμού, όπως ακριβώς προβλέπετο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Ν.Δ., θα προτείνει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, που έχει στην κυριότητά του αγροτεμάχια και κτίσματα εμπορικής αξίας περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ – χωρίς να υπολογίζονται τα πάγια της σιδηροδρομικής υποδομής που ανέρχονται σε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευελπιστεί ότι σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ θα προσδώσει στην αυτοδιοικητική ψήφο χαρακτηριστικά διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου. Κάτι τέτοιο, θα επαναπροσδιόριζε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κυβερνητικού κόμματος, ενώ θα μείωνε τα όρια επιρροής του ΛΑΟΣ αλλά και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που ετοιμάζεται να ιδρύσει το κόμμα της αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.


Αν και ορισμένα στελέχη χαρακτηρίζουν επιλογή ρίσκου τη συγκεκριμένη τακτική, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. θα ωφεληθεί πολιτικά, αν κατορθώσει να μετατρέψει την επικείμενη μάχη σε άτυπο δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου και των συνεπειών του.


Τα σκάνδαλα

Για να το κατορθώσει, ωστόσο, δεν αρκούν οι θέσεις και οι προτάσεις της Ν.Δ., αφού ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να δώσει τη μάχη, αμυνόμενος ταυτόχρονα για επιλογές της γαλάζιας διακυβέρνησης (εξεταστική για την Οικονομία) και για υποθέσεις σκανδάλων (Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα), ζητήματα τα οποία, πέραν των άλλων, διχάζουν και την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.


Αν πετύχει τον στόχο, καλώς. Αν όχι, η επόμενη ημέρα εικάζεται βασίμως ότι δεν θα είναι ανέφελη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν στη γωνία... έτοιμοι να επιτεθούν στην πρώτη ευκαιρία.
source:skai.gr

Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν 

εκστρατεία για αναγνώριση...


Στα βήματα τα οποία θέλει η τ/κ πλευρά να προβεί η διεθνής κοινότητα, εάν δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος είπε ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, κάποια από τα βήματα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει η διεθνής κοινότητα για να περάσει η ε/κ πλευρά σε ενέργειες προς την κατεύθυνση της λύσης, είναι η πίεση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, η άρση των οικονομικών «εμπάργκο» και το άνοιγμα των κατεχόμενων λιμανιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή", ο Οζγκιουργκιούν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι δεν έχουν διανύσει σοβαρή διαδρομή. Κατά τη διαδικασία που πέρασε, συνέχισε, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων άρχισαν να γνωρίζονται, καθώς χρειαζόταν λίγος χρόνος να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Για να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθεσε, πρέπει να έχει κανείς πολύ καλή πρόθεση. Η ε/κ πλευρά, είπε, καθυστέρησε στο να κάνει βήμα προς τη λύση και αναλώνει το χρόνο.


Για να αλλάξει η συμπεριφορά της ε/κ πλευράς, κατά τον κ. Οζγκιουργκιούν, χρειάζεται μια δύναμη που θα ταρακουνήσει τους Ε/κ. «Εδώ και χρόνια έγινε προσπάθεια να γίνει, αλλά δεν έγινε. Αυτό δεν πρέπει να αναμένεται από την ΕΕ, ούτε από τους Τ/κ», πρόσθεσε. 
source:protothema.gr

Με αλλαγές στο κυβερνητικό 

σχήμα φαίνεται να επιστρέφει 

από την Πάρο ο πρωθυπουργός...


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για τις αλλαγές στην κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην Πάρο, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τους συνεργάτες του τα πιθανά σενάρια και όλα δείχνουν ότι στις αποσκευές της επιστροφής περιλαμβάνεται και ο κατάλογος με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο
Βήμα της Κυριακής, εν όψει της λύσης του μυστηρίου, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τα ενδεχόμενα ανασχηματισμού.

Μία από αυτές είναι οι τελικές αποφάσεις για τα ονόματα των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα ανακοινωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.


Το γεγονός αυτό σχετίζεται με το ενδεχόμενο αλλαγών στη σύνθεση της κυβέρνησης, υπό την έννοια ότι κάποιοι υφυπουργοί (τουλάχιστον) θα είναι υποψήφιοι.


Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης και από το αν τελικά θα επιστρατευθούν υπουργοί για μεγάλους δήμους ή περιφέρειες, κάτι που δεν φαίνεται να προτιμά ο κ. Παπανδρέου, όπως τουλάχιστον λένε οι συνεργάτες του.


Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι αν δεν γίνει ευρύς ανασχηματισμός ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε μια σαρωτική κίνηση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, καθώς αμέσως μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μέσα Νοεμβρίου τα περιθώρια στενεύουν επειδή ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να καταργήσει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο και να το αντικαταστήσει με ένα πιο ευέλικτο όργανο, στο οποίο θα μετέχουν πέντε ή έξι υπουργοί.


Αλλες πληροφορίες θέλουν τους Γιάννη Ραγκούση και Παύλο Γερουλάνο να κατευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κοντά στη μετακίνηση -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Καθημερινής- φέρονται οι υπουργοί Υγείας και Οικονομίας.


Σύμφωνα με το Βήμα, πιθανοί αντικαταστάτες της Λούκας Κατσέλη φέρονται οι Μ.Χρυσοχοΐδης ή ο Α.Λοβέρδος.


Και στις δύο περιπτώσεις πάντως κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες σε εξέλιξη.


Ο Παύλος Γερουλάνος, πάντως, μιλώντας στη Real News εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησής του, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας όποια αποστολή του ανατεθεί.


«Αλλά εδώ στο υπουργείο έχουμε ξεκινήσει ένα έργο, το οποίο θα ήθελα να συνεχίσουμε...» 
source:tanea.gr

Δέκα νεκροί στη Τζαμάικα 

από συγκρούσεις αστυνομίας-συμμοριών...

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις ενόπλων στη Τζαμάικα, σε μια περιοχή τον έλεγχο της οποίας διεκδικούν δύο συμμορίες. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, στη Σπάνις Τάουν, πρώην πρωτεύουσα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στην Καραϊβική. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους φερόμενους ως δράστες μιας από τις επιθέσεις.
Μια εκκλησία πυρπολήθηκε στα επεισόδια βίας στο νησί, που έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά φόνων παγκοσμίως. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο οπλοφόροι οι οποίοι σκοτώθηκαν ήταν γνωστά μέλη της συμμορίας Klansman, η οποία δρα στην παλιά πόλη. Άλλα πέντε μέλη της καταζητούνται, όπως και τέσσερα μέλη της συμμορίας One Order.
Οι δολοφονίες αναμένεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με το εάν η βουλή θα έπρεπε να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρυχθεί τον Μάιο, όταν άνδρες της αστυνομίας και του στρατού ενεπλάκησαν σε μάχες με υποστηρικτές του Κρίστοφερ "Ντούντους" Κόουκ, ο οποίος συνελήφθη την 22α Ιουνίου κι εκδόθηκε στις ΗΠΑ όπου δικάζεται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Οι μάχες είχαν τουλάχιστον 76 νεκρούς--εκ των οποίων πολλοί ήταν αθώοι πολίτες.
Η πρόταση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπρους Γκόλντινγκ δεν έλαβε αρκετές ψήφους ώστε να παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που έδινε υπερεξουσίες στις αρχές και προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας.source:tvxs.gr

Ένα βήμα πριν την 

παραγωγή ατομικής 

ενέργειας το Ιράν...

 

Άγγελος Ανδρέου
Με τη βοήθεια της Ρωσίας, το Ιράν θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα, με σκοπό την παραγωγή ατομικής ενέργειας, προκαλώντας τις διεθνείς αντιδράσεις.

Στις 21 Αυγούστου λοιπόν η Ρωσία θα προμηθεύσει το Ιράν με καύσιμα προκειμένου να λειτουργήσει ο αντιδραστήρας.

“Το γεγονός αυτό δίνει τέλος στην εποχή των πειραματισμών. Πια εισερχόμαστε στη φάση όπου η παραγωγή ατομικής ενέργειας είναι γεγονός”, δήλωσε ο Σεργκέι Νόβικοφ, εκπρόσωπος του Ρωσικού Γραφείου Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Νόβικοφ ,  η κανονική λειτουργία του αντιδραστήρα μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει και σε έξι μήνες από τώρα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

“Οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα εξετάσουν προσεκτικά τον αντιδραστήρα, πριν ξεκίνησει την παραγωγή ενέργειας”, πρόσθεσε.source:cosmo.gr
Νομοσχέδιο για την ασφάλεια 
στα αμερικανο-μεξικανικά
σύνορα υπέγραψε ο Ομπάμα..
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, που προβλέπει δαπάνη 600 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έβαλε ενώπιον των φωτογράφων την υπογραφή του στο κείμενο του νομοσχεδίου που είχε την προηγουμένη εγκριθεί από τη Γερουσία.
Ο νόμος προβλέπει την ανάπτυξη 1.500 επιπλέον αστυνομικών καθώς και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά μήκος των συνόρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από το Μεξικό.
Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από την αύξηση κατά 2.000 δολάρια της τιμής των αδειών εισόδου που πληρώνουν οι ξένες εταιρείες που στέλνουν στελέχη τους στις ΗΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα.
Το θέμα της χρηματοδότησης προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της Ινδίας, οι εταιρείες της οποίας στέλνουν κάθε χρόνο χιλιάδες στελέχη στις ΗΠΑ για να εργασθούν ως μηχανικοί ή τεχνικοί για τους πελάτες τους.
Όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα αυτή η ρύθμιση να πλήξει τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ινδία, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «η Γερουσία βρήκε έναν τρόπο χρηματοδότησης αυτού του νομοσχεδίου χωρίς επιβάρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος» .
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε εκφράσει την Πέμπτη την ικανοποίησή του για την έγκριση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, υπενθυμίζοντας την επιθυμία του να υιοθετηθεί από το αμερικανικό Κονγκρέσο μακροπρόθεσμα και μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Κονγκρέσο και μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η υιοθέτηση τον Απρίλιο από την Αριζόνα του αμφιλεγόμενου νόμου για τη μετανάστευση.
Η αμερικανική δικαιοσύνη ανέστειλε τον Ιούλιο την εφαρμογή των αμφιλεγόμενων άρθρων του νόμου που απαιτούσαν από κάθε αστυνομικό να ελέγχει το εάν κάθε μετανάστης που έθετε υπό κράτηση είχε άδεια παραμονής στη χώρα, που υποχρέωναν τους μετανάστες να φέρουν έγγραφα συνεχώς και καθιστούσαν παράνομο για μετανάστες χωρίς άδεια να αναζητούν εργασία σε δημόσιους χώρους.
source:kathimerini.gr

Σκουλήκι» υπολογιστών 

απειλεί διυλιστήρια και 

εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας...



Το σκουλήκι έχει μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου σε Ινδία, Ιράν και ΗΠΑ, μεταξύ άλλων
Το σκουλήκι έχει μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου σε Ινδία, Ιράν και ΗΠΑ, μεταξύ άλλων
Νέα Υόρκη
Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Symantec προειδοποιεί για ένα σκουλήκι με την ονομασία Stuxnet το οποίο έχει μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να παρέμβουν στη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, διυλιστηρίων και άλλων υποδομών.

«Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή εξέλιξη» δήλωσε στο CNet o Λίαμ Ο'Μούρτσου της Symantec Security Response. Ανέφερε ότι το Stuxnet έχει μολύνει κέντρα ελέγχου σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ινδία και το Ιράν αλλά και στη βιομηχανία ενέργειας στις ΗΠΑ. Αρνήθηκε πάντως να κατονομάσει τις μολυσμένες εταιρείες ή να διευκρινίσει τον αριθμό τους.


Το σκουλήκι μπορεί να μολύνει κέντρα ελέγχου που τρέχουν το λογισμικό Simatic WinCC της Siemens. Ο κακόβουλος κώδικας μπορεί δυνητικά να υποκλέπτει σχέδια βιομηχανικών εγκαταστάσεων και άλλα δεδομένα, καθώς και να δημιουργεί κερκόπορτες που θα επέτρεπε στους επιτιθέμενους να παρέμβουν στη λειτουργία των συστημάτων.


Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, το Stuxnet εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις των Windows το οποίο αφορά τα αρχεία συνδέσμων με την κατάληξη .lnk.


Το κενό ασφάλειας έκλεισε με επείγουσα ενημέρωση λογισμικού που διέθεσε η Microsoft την περασμένη  εβδομάδα. Σύμφωνα όμως με τον Ο'Μούρτσου, η ενημέρωση αυτή δεν επαρκεί για την προστασία των συστημάτων που τρέχουν το λογισμικό της Siemens.


Ο Τζο Ουάις, ειδικός στην ασφάλεια βιομηχανικών συστημάτων, ενημέρωσε για το θέμα δεκάδες μέλη του Κογκρέσου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.


Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η χρήση αντι-ιικών προγραμμάτων δεν προστατεύει από το Stuxnet,


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας προειδοποιούσε ότι οι υποδομές της βιομηχανίας ενέργειας στις ΗΠΑ είναι ανησυχητικά ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις.
source:in.gr

Το My Space ακολουθεί 

τα πρότυπα του Facebook...


Το My Space ακολουθεί τα πρότυπα του Facebook
Νέα εμφάνιση θα έχει η ιστοσελίδα του My Space, ακολουθώντας τα πρότυπα του facebook. Ο χρήστης του ισοτόπου, με την είσοδο τους στην homepage, θα βλέπει περισσότερο λευκό χρώμα αφού πλέον το χαρακτηριστικό μουντό φόντο που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του My Space, αποτελεί παρελθόν.
Η νέα ιστοσελίδα θα έχει  στο κέντρο μία κύρια γραμμή ενημέρωσης για επικοινωνία με φίλους, ενώ δεξιά της θα υπάρχει μία γραμμή ενημέρωσης για μηνύματα και άλλα αιτήματα και από ακριβώς από κάτω μία γραμμή με παιχνίδια και άλλες εφαρμογές  που μπορεί να ενδιαφέρουν τον χρήστη.
Ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα  στις 19 Αυγούστου και οι ειδικοί σχολιάζουν κατά πόσο το νέο προφίλ του My Space μοιάζει με αυτό το Facebook.
Οι σχεδιαστές της νέας ιστοσελίδας έχουν δημιουργήσει και το «My Staff», επιτρέποντας στους χρήστες, να έχουν γρήγορη πρόσβαση στην μουσική, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν αποθηκεύσει χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν την αρχική τους σελίδα.
Η μείωση των χρηστών του My Space κατά 49%, τον περασμένο χρόνο σε συνδυασμό με την εκτόξευση του Facebook που έφτασε 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οδήγησαν στην ανανέωση  του site που ιδρύθηκε το 2003 και δεν κατάφερε ποτέ μέχρι τώρα να ξεπεράσει το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων χρηστών.source:madata.gr
top