«Επικίνδυνη η άνοδος 

του αλβανικού εθνικισμού»


Δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών

Με ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε σχετικά με το νέο περιστατικό βίας, μετά τη δολοφονία του ομογενούς στην Αλβανία, ότι: «Το νέο περιστατικό βίας το οποίο ακολούθησε τόσο σύντομα την αποτρόπαια δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα είναι διπλά ανησυχητικό: Η διαφαινόμενη αναίτια άνοδος του αλβανικού εθνικισμού, ιδιαίτερα σήμερα που η γείτονα χώρα χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης, δεν είναι απλώς ανεξήγητη και ακατανόητη αλλά ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνη καθώς δημιουργεί επιπρόσθετα εμπόδια στην ομαλή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα κρούσματα βίας καταδικάζονται απ’ όπου και αν προέρχονται και αναμένω από την αλβανική δικαιοσύνη την αυστηρή τιμωρία των ενόχων. Καλώ την αλβανική κυβέρνηση, αλλά κυρίως τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς της γείτονος, να απομονώσουν έμπρακτα, δια της πολιτικής τους και όχι μόνο στα λόγια, όλους εκείνους που προβαίνουν σε πράξεις ωμής βίας, σε εποχή μάλιστα που διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή προοπτική για τη φίλη και γείτονα χώρα.»source:newsbeast.gr

Η κρίση τρομάζει τους 

Βρετανούς!


Μπορεί ο καύσωνας να μην έχει αγγίξει ακόμη τους Εγγλέζους, όπως τις υπόλοιπες βόρειες χώρες, αλλά όχι όμως και η κρίση.  Το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα φοβισμένα κεφάλια της νέας κυβέρνησης ενώ οι πιθανότητες να βιώσουν «τα καλά της Ελλάδας»-όπως συνηθίζουν να λένε-γύρω στην Άνοιξη  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Έτσι το πανηγυρικό κλίμα που συνόδεψε την επίσημη πλέον ανάληψη της νέας οικουμενικής τους κυβέρνησης σκοτείνιασε γρήγορα από τα σενάρια της πιο σοβαρής κρίσης στη χώρα, εδώ και δεκαετίες. Γι’αυτό και όλοι μιλάνε για τις πετυχημένες πρώτες «εκατό μέρες» των φιλελευθερο-συντηρητικών που συμπληρώθηκαν χτες με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις.

Τα νέα οικονομικά μέτρα φαίνονται μεν δίκαια αλλά σκληρά και ούτε τα χαριτωμένα αστειάκια που αντάλλαξαν μεταξύ τους μέσα σε ένα σχεδόν αγαπησιάρικο κλίμα οι δυο νέοι ηγέτες δεν έπεισαν για το αντίθετο. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί για τους οποίους ετοιμάζονται πυρετωδώς οι Λονδρέζοι δεν είναι ικανοί να ξεσηκώσουν το πεσμένο ηθικό: τα μαγαζιά της Όξφορντ Στριτ παραμένουν, στην πλεινότητα τους άδεια, κι αν δεν ήταν και οι τουρίστες, το Λονδίνο σίγουρα θα ακολουθούσε το δρόμο του «ανοχύρωτου» πλέον οικονομικά Παρισιού.


Κατά τα άλλα όμως ούτε το κρύο ομολογουμένως φετινό καλοκαίρι δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τους Λονδρέζους μακριά από τα πάρκα και τα φεστιβάλ. Οι συναυλίες δεν σταματάνε ποτέ στην πολύχρωμη μεγαλούπολη κι όλοι σήμερα μιλούν για τη συναυλία των Kasabian-του επίσημου «ποδοσφαιρκού» τους γκρουπ αφού η μουσική τους συνόδεψε τους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας-που αναμένεται με αγωνία σήμερα το βράδυ. Μέχρι τότε οι Λονδρέζοι παίζουν κρυφτούλι με τον άστατο καιρό, πίνουνε τα παγωμένα τους κρασιά στα ντελικάτα καφέ-τρέμε, παλιά βρετανική μπυραρία!-και ντύνονται ακόμη πολύχρωμα και παρδαλά-ας μην ξεχνάμε ότι το Λονδίνο είναι η κατεξοχήν μοντέρνα πόλη που ακολουθεί τους ρυθμούς των ημερών. 
source:protothema.gr

Αποκαλυπτική η κόρη 

του Μπερλουσκόνι!

"Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι όπως δεν την έχετε ξαναδεί". Αυτός ήταν ο τίτλος του εβδομαδιαίου περιοδικού "Chi", που εντόπισε την κόρη του καβαλιέρε στις Βερμούδες.

Η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρία βρέθηκε με την οικογένειά της στις Βερμούδες, όπου πέρασε μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών. Η Μαρίνα με τα παιδιά της Γκαμπριέλε και Σίλβιο και τον σύζυγό της, Μαυουρίτσιο Βανάντια έκαναν τζετ σκι, πολλές βουτιές και ηλιοθεραπεία! 



Σε μια από τις φωτογραφίες η 40χρονη Μαρίνα, εμφανίστηκε topless δίνοντας λαβή για πολλά σχόλια. Φυσικά, η αποκαλυπτική εμφάνιση της πρωτότοκης κόρης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έγινε το αγαπημένο θέμα συζήτησης στην Ιταλία, αυτές της μέρες!
source:tlife.gr







Ισπανικό super car με 

55.000 ευρώ


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Izaro Motors δεν είναι καθόλου γνωστή στο ευρύ κοινό. Άρα, αυτό που επιθυμούν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την τύχη της είναι να καταφέρουν να την κάνουν γνωστή και ευελπιστούν να το πετύχουν με ένα super car, το οποίο θα λανσάρουν σύντομα και θα έχει φοβερή τιμή.

Ο λόγος για το GT – E, ένα υβριδικό μοντέλο το οποίο αποδίδει 418 ίππους, προσφέροντας μοναδικές επιδόσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Νούμερα αξιοζήλευτα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου θα είναι μόλις 55.000 ευρώ! Επίσης, θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση που θα έχει απόδοση 495 ίππους.



Το «άγνωστο» Izaro έχει εντυπωσιακή όψη

Περισσότερες πληροφορίες για το Izaro GT-E θα δώσει η εταιρεία στις 28 Αυγούστου και σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αν τα νούμερα και η τιμή που είδαν το φως της δημοσιότητας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
source:zougla.gr

Προμήθευσε με σάπιο 

κρέας παιδική κατασκήνωση 

αλλά δεν κυρήχθηκε έκπτωτος...


Κτηνίατροι εντόπισαν 300 σάπιες μπριζόλες που θα τις έτρωγαν παιδιά. Ο προμηθευτής εξακολουθεί να εφοδιάζει την κατασκήνωση.
Στις παιδικές κατασκηνώσεις της αστυνομίας στον Αγ. Ανδρέα έμπορος κρεάτων έδωσε σάπιο χοιρινό για να φάνε τα περίπου 300 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αυτές τις ημέρες.

Την συγκλονιστική καταγγελία έκανε η
ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής καθώς από τις 6 Αυγούστου που εντοπίστηκε το αλλοιωμένο κρέας, διαπιστώθηκε πως περιέργως ο ίδιος προμηθευτής συνεχίζει να τροφοδοτεί απρόσκοπτα την κατασκήνωση με κρέας, παρά την πολύ σοβαρή παράβαση. 

Στις 6 του μηνός οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά με το κρέας που παρέλαβαν και κάλεσαν την κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής να ελέγξει τα τρόφιμα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως 300 χοιρινές μπριζόλες ήταν αλλοιωμένες και ακατάλληλες για κατανάλωση. Το σαπισμένο κρέας κατασχέθηκε και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.


Αυτό που εξοργίζει τους αστυνομικούς, ωστόσο, είναι το γεγονός πως παρά την πολύ σοβαρή και επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών τους παρανομία, ο ίδιος προμηθευτής
εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να τροφοδοτεί με κρέας την κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών η σύμβαση με τον συγκεκριμένο προμηθευτή έχει υπογραφεί από την
Νομαρχία Αθηνών. Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, για άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα από την Νομαρχία δηλώνουν πως αδυνατούν να διακόψουν τη σύμβαση με το συγκεκριμένο έμπορο και αρκούνται σε υποσχέσεις πως δεν θα ξανασυνεργαστούν μαζί του ξανά.

Το Newsit επικοινώνησε με τον Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρό σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί χωρίς ωστόσο  να πάρει απάντηση μέχρι τώρα.source:newsit.gr

WSJ: Η ανησυχία για την 

Ελλάδα έριξε ξανά το ευρώ...

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, μέσα από το οποίο εγείρονται νέες ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, θεωρεί υπαίτιο για τη σημερινή πτώση του ευρώ (έναντι του yen) η Wall Street Journal.
Στο ρεπορτάζ με τίτλο Euro falls Vs yen on Greece concerns, στην ηλεκτρονική σελίδα της WSJ, επισημαίνεται πως το Der Spiegel διατυπώνει την εκτίμηση ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, αντί να επιδιορθώνουν την κατάσταση, βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση.
Αυτή η εκτίμηση ήγειρε νέα ανησυχία για την ίδια την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί, παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα δεν περιείχε κάτι καινούριο, προστίθεται.source:tvxs.gr

Το αβέβαιο μέλλον

του ρώσου κατασκόπου...



Ο Ιγκόρ Σουτιάγκιν έκανε δουλειές έξω από το κελί του στον αρκτικό βορρά της Ρωσίας, όταν του είπαν ξαφνικά και χωρίς άλλες εξηγήσεις να ετοιμαστεί για να φύγει. Λίγο αργότερα, του έβαλαν χειροπέδες και τον έβαλαν σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα.

Μόνο όταν έφτασε στις φυλακές Λεφόρτοβο της ρωσικής πρωτεύουσας και έμαθε πως κι άλλοι κρατούμενοι βρίσκονταν στην ίδια θέση, κατάλαβε πως κάτι ασυνήθιστο συνέβαινε. «Δεν σου εξηγούν ποτέ γιατί σε μεταφέρουν κάπου αλλού», λέει στον δημοσιογράφο της Γκάρντιαν. «Είσαι απλώς ένας κρατούμενος».

Έντεκα χρόνια πίσω από τα σίδερα με την κατηγορία της κατασκοπείας πήραν έτσι ξαφνικά τέλος με τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κατασκόπων στη μετα-ψυχροπολεμική εποχή. Έντεκα ρώσοι πράκτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανταλλάχθηκαν με τέσσερις Ρώσους.

Οι άλλοι τρεις άνδρες που μετέβησαν μαζί με τον Σουτιάγκιν στις 9 Ιουλίου στη Βιένη φαίνεται πως ήταν πράγματι κατάσκοποι. Αλλά ο Σουτιάγκιν επιμένει ότι ο ίδιος ήταν απλώς ένα αθώο πιόνι σε ένα σκοτεινό παιχνίδι που έλαβε τέλος στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας.

Ο 45χρονος Σουτιάγκιν μένει τώρα με φίλους στο Λονδίνο. Και αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγάλη αβεβαιότητα. Πότε θα μπορέσει να ξαναβρεί τη γυναίκα του Ιρίνια, τις κόρες του Οκσάνα και Αναστάσια, τους γονείς του και τον αδελφό του; Υπάρχει ζωή γι’ αυτόν στην πατρίδα του μετά την αποφυλάκισή του; Θα μπορέσει να βρει εκεί μια δουλειά;

Παιδί της Σοβιετικής Ένωσης, ο Σουτιάγκιν ενηλικιωνόταν την εποχή που ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ έδινε τη θέση του στον Γιούρι Αντρόποφ και η Μάργκαρετ Θάτσερ επέτρεπε στον Ρόναλντ Ρίγκαν να εγκαταστήσει πυραύλους Κρουζ στο Γκρίναμ Κόμον.

Σπούδασε φυσική στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και στη συνέχεια έγινε ειδικός για στρατηγικά και στρατιωτικά θέματα στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη των ΗΠΑ και του Καναδά, όπου εργάστηκε με αντικείμενο τη συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη και έγραψε αρκετά κεφάλαια ενός γνωστού βιβλίου για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Η πραγματική εμπειρία του Σουτιάγκιν, όμως, αφορά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όχι τη Ρωσία. «Ήταν απαραίτητο να καταλάβω τι γινόταν στη ρωσική πλευρά, αλλά δεν απέκτησα ποτέ πρόσβαση σε απόρρητο υλικό», τονίζει.

Το 1998, ενώ λάμβανε μέρος σε ένα συνέδριο στο Μπέρμιγχαμ, τον σύστησαν σε μια βρετανική εταιρεία που λεγόταν Alternative Futures. Η εταιρεία αυτή του πρόσφερε 1.000 δολάρια τον μήνα για να γράφει εκθέσεις για λογαριασμό της. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σοβιετική Ένωση», λέει ο Σουτιάγκιν.

«Μας έμαθαν να είμαστε δύσπιστοι απέναντι στους ξένους. Η πρόταση που μου έγινε, όμως, αφορούσε το κλίμα που υπήρχε για επενδύσεις στη Ρωσία». Αλλά η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, η FSB, είχε διαφορετική γνώμη και τον συνέλαβε τον Οκτώβριο του 1999, λέγοντας ότι η βρετανική εταιρεία αποτελούσε ουσιαστικά προκάλυμμα της CIA. «Προσπάθησαν να αποδείξουν ότι υπήρχε ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά δεν υπήρχε τέτοιο θέμα».

O Σουτιάγκιν πιστεύει ότι η FSB μπορεί να είχε άλλα κίνητρα. «Μπορεί να ήθελαν να απαντήσουν στις απειλές του τότε προέδρου Γιέλτσιν να περιορίσει τη δράση τους». Τελικώς καταδικάστηκε για μεταβίβαση πληροφοριών οι οποίες ήταν δημόσιες! Ακόμη κι η διοίκηση των φυλακών είχε αμφιβολίες για την ενοχή του.

Η ζωή στη φυλακή ήταν δύσκολη, ιδιαίτερα οι τρεις μήνες που πέρασε στην απομόνωση. Υπήρχαν όμως και κάποια ευχάριστα διαλείμματα, όπως όταν δούλευε σε μια εφημερίδα ή παρέδιδε μαθήματα σε έναν υπεύθυνο ασφαλείας.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει τώρα είναι ότι η δημόσια πίεση φέρνει αποτελέσματα. Καθώς υιοθετήθηκε ως πολιτικός κρατούμενος από τη Διεθνή Αμνηστία και το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έλαβε χιλιάδες επιστολές υποστήριξης. «Θέλω να πάω στο σπίτι μου. Και θα πάω. Πρέπει να καταλάβω όμως τι γίνεται στη Ρωσία. Πρέπει να μάθω αν η χώρα μου είναι ασφαλής».source:nooz.gr

Μετά τις 6 Σεπτεμβρίου 

η σφράγιση της πετρελαιοπηγής...

Η BP θα σφραγίσει οριστικά την κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή της στον Κόλπο του Μεξικού


Στην οριστική σφράγιση της κατεστραμμένη πετρελαιοπηγής της στον Κόλπο του Μεξικού πρόκειται να προχωρήσει η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ μετά τις 6 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο απόστρατος ναύαρχος της Ακτοφυλακής Θαντ Άλεν, ο οποίος επιβλέπει για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.


Ο Άλεν, μιλώντας στο CNN, είπε πως σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με την BP, η επιχείρηση για να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή με έγχυση λάσπης και τσιμέντου μέσω μιας ανακουφιστικής γεώτρησης θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας μετά την Ημέρα Εργασίας που γιορτάζεται στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. 
source:skai.gr

H Intel αγοράζει τη McAfee 

για 7,68 δισ. δολάρια...

Επένδυση στην ασφάλεια..

Ο γίγαντας της βιομηχανίας ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη μεγάλη εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee -γνωστής από το αντι-ιικό λογισμικό της- για 7,68 δισ. δολάρια.

Στην ανακοίνωσή της, η Intel επισημαίνει ότι η ασφάλεια παίζει σήμερα κρίσιμο ρόλο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα αυτοκίνητα, συνδέονται στο Διαδίκτυο.

H συμφωνία εξαγοράς έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, εκκρεμεί όμως η έγκριση από τους μετόχους της McAfee και από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η Intel θα πληρώσει 38 δολάρια για κάθε μετοχή της McAfee, ποσό 60% υψηλότερο από την πραγματική τιμή της μετοχής την Τετάρτη.

Η McAfee είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών με κέρδη που ανήλθαν το 2009 στα 2 δισ. δολάρια.

Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Η ανακοίνωση της Intel αναφέρει ότι η ασφάλεια είναι πλέον θεμελιώδης συνιστώσα της λειτουργίας των υπολογιστών και πολλών ακόμα συσκευών στο Διαδίκτυο. Εκτιμά ότι η σημερινή προσέγγιση στο θέμα δεν καλύπτει τις όλο και περισσότερες συσκευές που λειτουργούν online, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα, οι ιατρικές συσκευές και τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών.

«Στο παρελθόν, η ενεργειακή αποδοτικότητα και η συνδεσιμότητα όριζαν τις απαιτήσεις του computing» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η ασφάλεια θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος» πρόσθεσε.

Η Intel εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μικρή κάμψη των εσόδων το πρώτο έτος μετά την εξαγορά αλλά σε αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη της το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και μια δεκαετία, καθώς η αγορά ημιαγωγών έχει πλέον ανακάμψει και τα νέα εργοστάσιά της περιορίζουν το κόστος παραγωγής.source:tanea.gr

Γιγάντιο προϊστορικό 

πτηνό είχε ράμφος σαν τσεκούρι...


To ράμφος του Andalgalornis μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου. Στο κάτω μέρος ένα κρανίο σύγχρονου φαλακραετού για λόγους σύγκρισης.
To ράμφος του Andalgalornis μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου. Στο κάτω μέρος ένα κρανίο σύγχρονου φαλακραετού για λόγους σύγκρισης.


Ουάσινγκτον
Ένα πτηνό βάρους 40 κιλών, που ζούσε στην περιοχή της σημερινής Αργεντινής πριν από έξι εκατ. χρόνια, σκότωνε τη λεία του χρησιμοποιώντας το ογκώδες ράμφος του σαν τσεκούρι, αποκαλύπτουν ανατομικές αναλύσεις και προσομοιώσεις στον υπολογιστή.

Το Andalgalornis, ένα από τα λεγόμενα «πτηνά του τρόμου» που ζούσαν στη Νότιο Αμερική, «δεν μπορούσε να αναμετρηθεί ευθέως με τη λεία του. Έπρεπε να στέκεται χοροπηδώντας σε μια απόσταση ασφαλείας και να επιτίθενται με ραμφίσματα σαν τσεκουριές» εξηγεί ο Λόρενς Ουίτμερ του Κολεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.


Το πουλί, με ύψος γύρω στα 1,4 μέτρα, ακολουθούσε μια τακτική «επίθεσης και υποχώρησης [...] προσπαθώντας να σκοτώσει το ζώο και να το καταπιεί ολόκληρο, αν μπορούσε, ή να χρησιμοποιεί το ράμφος και τους ισχυρούς μύες του λαιμού για να κόψει κομμάτια σάρκας».


Τα συμπεράσματα της ανατομικής μελέτης και της προσομοίωσης του ράμφους με λογισμικό μηχανικής βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία, επισήμανε ο Δρ Ουίτμερ.


Το γιγάντιο ράμφος του Andalgalornis ήταν κούφιο -όπως τα οστά των περισσότερων πτηνών- παρόλα αυτά όμως ήταν ιδιαίτερα ισχυρό στον προσθιοπίσθιο άξονα. Πιθανότατα, όμως, δεν θα άντεχε απότομες κινήσεις αριστερά-δεξιά.


Στην ίδια περιοχή ζούσε ένα ακόμα μεγαλύτερο «πτηνό του τρόμου», το Titanis, το οποίο μάλιστα πρόλαβε να επεκταθεί και στη Βόρειο Αμερική, πριν τελικά εξαφανιστεί.


Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.
source:in.gr

καυτά στιγμιότυπα από το

hot party της Ντούβλη!

IMG_0540.jpg
Άναυδοι έμειναν οι θαμώνες του beach bar που βρέθηκαν την Κυριακή προκειμένου να δουν από κοντά την πρωταγωνίστρια του ροζ DVD να... ξεδιπλώνει τον ερωτισμό της κάτω από τον καυτό ήλιο. Η tv persona ευδιάθετη μοίρασε σφηνάκια, "μπουγέλωσε" τους πάντες και φυσικά «μπουγελώθηκε» και η ίδια από μια θαυμάστρια, ενώ στην συνέχεια, κυριολεκτικά... πρόταξε τα στήθη της σε κοινή θέα με δυο «φουσκωτούς» να κρύβουν τα επίμαχα σημεία! 
source:parapolitika.gr

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 

δύο ειδικοί φρουροί 

λόγω Facebook...


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο ειδικοί φρουροί λόγω Facebook
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο ειδικοί φρουροί, καθώς είχαν αναρτήσει σε σελίδα στο Facebook φωτογραφικό υλικό όπου απεικονίζονταν να κάθονται γύρω από τραπέζι στο οποίο υπήρχαν τα υπηρεσιακά τους όπλα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και μια λευκή σκόνη.

Σε μία εκ των φωτογραφιών, ο ένας ειδικός φρουρός φαινόταν να κάνει χρήση της συγκεκριμένης σκόνης, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι επρόκειτο για κοκαΐνη.


Όπως αποδείχθηκε, τις φωτογραφίες είχαν τραβήξει οι ίδιοι και τις είχαν ανεβάσει στο Διαδίκτυο, ενώ ύστερα από εργαστηριακή ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η λευκή σκόνη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αλεύρι…


Όταν οι φωτογραφίες αυτές είδαν το φως το δημοσιότητας, οι ειδικοί φρουροί έσπευσαν να δηλώσουν ότι επρόκειτο για μεταξύ τους πλάκα και πως τα όσα απεικονίζονταν ήταν αποτέλεσμα μοντάζ.


Μάλιστα, οι φρουροί-φαρσέρ προχώρησαν σε μήνυση κατά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
source:madata.gr

Αμφιβάλλουν για το 

χριστιανικό φρόνημα του Ομπάμα...

 Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (18/09)στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος εκκλησιάζεται τακτικά και έχει επανειλλημένα δηλώσει δημόσια ότι είναι χριστιανός, ο αριθμός των Αμερικανών που πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα είναι μουσουλμάνος συνεχώς αυξάνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Pew Research Center.
Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που χαρακτηρίζουν τον Ομπάμα χριστιανό έπεσε σχεδόν στο μισό, στο 34%, μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος -ποσοστό διπλάσιο από πέρσι- ενώ ο αριθμός των ατόμων που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έχουν την άποψη αυτή, αυξήθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, στο 18%.
Μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, το 60% δηλώνει ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης.
Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των μουσουλμάνων να κατασκευάσουν τζαμί κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο όνομα της ανεξιθρησκείας που έχει κατοχυρωθεί βάσει του αμερικανικού Συντάγματος. Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα στα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων.
Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στο δημοσίευμα, δηλώνοντας στην Washington Post ότι αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις για το θρήσκευμα του Προέδρου είναι αποτέλεσμα των "εκστρατειών παραπληροφόρησης" των αντιπάλων του.
"Ενώ ο πρόεδρος έχει προσωπικά δηλώσει απερίφραστα τη χριστιανική του πίστη, υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τον πρόεδρο, τις αξίες και τις πεποιθήσεις του", δήλωσε ο Τζόσουα Ντιμπουά, σύμβουλος επί θρησκευτικών θεμάτων στο Λευκό Οίκο.
source:cosmo.gr

Μεταχειρισμένες αγορές 

που συμφέρουν...


Πριν αγοράσετε κάτι καινούργιο, σκεφτείτε οτι το ίδιο μπορείτε να το βρείτε σε πολύ καλή κατάσταση φθηνότερα. Δείτε που.


 

Σε πολύ κόσμο η αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων, μπορεί να προκαλεί μιζέρια. Εν μέσω κρίσης όμως, από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει ότι η αγορά μεταχειρισμένων όλο και αυξάνεται, αφού μπορεί κάποιος να ψωνίσει και φθηνά αλλά και ποιοτικά. Τα οφέλη για τον καταναλωτή είναι πολλά με πρώτο, όπως πάντα, σε τέτοιες εποχές που ζούμε, το κόστος. Γυρίζοντας το κέντρο της Αθήνας και ψάχνοντας στα σωστά μέρη, βρίσκεις από επώνυμα αυθεντικά ρούχα, cd, dvd και βιβλία, που ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν το πολύ τα 20 ευρώ.
Μεταχειρισμένα επώνυμα ρούχα που συμφέρουν
Στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, ο κ. Στράτος Μπιλόλμας, ιδιοκτήτης του "Υesterdays Βread", καταστήματος με μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, λέει στο Newsit πως στο μαγαζί του μπαίνουν πελάτες όλων των κοινωνικών στρωμάτων.'' Το επώνυμο μεταχειρισμένο δεν το ψωνίζουν μόνο αυτοί που δεν έχουν πολλά χρήματα αλλά αντιθέτως και αυτοί που διαθέτουν'' τονίζει χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά στο μαγαζί του μπορεί να βρει κανείς ρούχα από δεύτερο χέρι που αν τα ψώνιζε καινούργια θα πλήρωνε τα διπλάσια και τα τριπλάσια.

Επώνυμο μεταχειρισένο μπουφάν μόνο 10 ευρώ
Επώνυμο μεταχειρισένο μπουφάν μόνο 10 ευρώ
Συγκεκριμένα:
-Παντελόνι Levis από 12 ευρώ
-Μπουφάν Adidas από 25 ευρώ
-Μπλούζα Nike από 8 ευρώ
-Φόρεμα paranoia από 15 ευρώ
Όσο για την ποιότητα των ειδών ,''δεν είναι ούτε σκισμένα, ούτε φθαρμένα. Αυτά τα ρούχα είναι φορεμένα και έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο'' συμπληρώνει.
Cd και DVD επώνυμων καλλιτεχνών από 1 ευρώ
Προσεγμένα, ζωρίς γρατζουνιές και μέσα στην ζελατίνα τους, cd γνωστών καλλιτεχνών μπορεί να ψωνίσει κάποιος από 1 ευρώ στο κατάστημα του Ζαχαρία, στην οδό Ηφαίστου στο Μοναστηράκι. ''Όλα τα είδη μουσικής,από ροκ μέχρι κλαρίνα και σε συσκευασία δώρου'', όπως λέει ο Μανώλης, πωλητής στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Στο κατάστημα του Ζαχαρία,βρίσκειςμεταχειρισμένα cd σε πολύ καλή κατάσταση.
Στο κατάστημα του Ζαχαρία,βρίσκειςμεταχειρισμένα cd σε πολύ καλή κατάσταση.

"Ο τζίρος έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο διότι πολλοί αγοράζουν για να κάνουν δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Από 1 ευρώ,cd επώνυμων καλλιτεχνών.
Από 1 ευρώ,cd επώνυμων καλλιτεχνών.

Στην οδό Νορμάνου,ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια μεταχειρισμένων
dvd έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια. Εκεί μπορείς να βρεις από παλιές συλλεκτικές ταινίες μέχρι και παραγωγές του 2010.Οι τιμές ξεκινούν από 1ευρώ και φτάνουν έως 5 ευρώ.

Ταινίες ''second hand΄΄ που ξεκινουν από 1 ευρώ
Ταινίες ''second hand΄΄ που ξεκινουν από 1 ευρώ

Στην στοά επί της οδού Ηφαίστου 24, το κατάστημα Shina Records, πουλάει μεταχειρισμένα cd εξειδικευμένης μουσικής metal. O Γιώργος, πωλητής, λέει στο Newsit πως ένα cd που στοιχίζει εκεί 17,5 ευρώ, πουλιέται σε επώνυμο κατάστημα καινούργιο πάνω από 30 ευρώ.

Με 2 ευρώ ,ψαγμένη μουσική.
Με 2 ευρώ ,ψαγμένη μουσική.
Βιβλία σχεδόν καινούργια από 5 ευρώ.
Η αγορά του μεταχειρισμένου βιβλίου έχει αποκτήσει κι αυτή τους δικούς της ''funs''. '' Η κρίση έχει ανεβάσει πολύ τις πωλήσεις των ''second hand books'' λέει στο Newsit ο κ. Γιάννης Κουγέας, ιδιοκτήτης καταστήματος μεταχειρισμένων βιβλίων στην οδό Άστιγκος 6 στο Μοναστηράκι. Ενδεικτικά εκεί βρήκαμε το βιβλίο ''Κώδικας Da Vinci'' να πωλείται σε άριστη κατάσταση 5 ευρώ, ενώ καινούργιο κοστίζει τουλάχιστον 20 ευρώ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο το βρήκαμε να πωλείται μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση 5 ευρω.Το ίδιο καινούργιο κοστίζει 22 ευρώ.Το συγκεκριμένο βιβλίο το βρήκαμε να πωλείται μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση 5 ευρω.Το ίδιο καινούργιο κοστίζει 22 ευρώ.
Δίσκοι βινυλίου από 12 ευρώ.
''Εδώ θα το πάρεις 12 ευρώ ενώ σε επώνυμο μαγαζί σίγουρα πάνω από 25 ευρώ'' λέει ο Μανώλης, πωλητής σε κατάστημα με μεταχειρισμένους δίσκους στην Πλάκα. Ο ίδιος δείχνει στον φακό του Newsit την ''Πολιτεία'' του Μίκη Θεοδωράκη σχεδόν άθικτη, μέσα σε ζελατίνα, να κοστίζει 12,20 ευρώ.'' Είναι ένα πολύ ωραίο και φθηνό δώρο'' επισημαίνει.

Ο Μανώλης, δείχνει στον φακό του Newsit μεταχειρισμένο δίσκο του Θεοδωράκη που κοστίζει 12,20 ευρώ.Ο Μανώλης, δείχνει στον φακό του Newsit μεταχειρισμένο δίσκο του Θεοδωράκη που κοστίζει 12,20 ευρώ.
Ζώντας από την πώληση μεταχειρισμένων
Από την αγορά του ''second hand'', κερδίζουν εκτός από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και αυτοί που πουλάνε σε αυτά τα καταστήματα. Ο φακός του Newsit συλαμβάνει τον Νίκο, 20 χρονών φοιτητή που για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, μαζεύει μεταχειρισμένα dvd και τα πουλάει στα καταστήματα. ''Κερδίζω περίπου 20 ευρώ την εβδομάδα από αυτή τη δουλειά'' αναφέρει.''Εγώ σήμερα ήρθα να πουλήσω 10 ταινίες 2 ευρώ'' τονίζει χαρακτηριστικά.

''10 ταινίες 2 ευρώ'' λέει ο Νίκος στο ταμείο του καταστήματος μεταχειρισμένων.''10 ταινίες 2 ευρώ'' λέει ο Νίκος στο ταμείο του καταστήματος μεταχειρισμένων.
source:newsit.gr

Να γιατί αγοράζουμε "no name" 

προϊόντα...


- Έως και 800% η διαφορά τιμής ανάμεσα σε επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα

- Πολλά από τα no name παρασκευάζονται από τις ίδιες βιομηχανίες των επώνυμων και διαφημισμένων
- To Newsit κάνει σύγκριση τιμών

Τα νοικοκυριά "απαντούν" στην οικονομική κρίση και στην ακρίβεια γεμίζοντας τα καλάθια των σούπερ μάρκετ με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Τα «no name» τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτικά, γαλακτοκομικά, αλκοολούχα κλπ. αποτελούν πλέον το 30% στο καλάθι της νοικοκυράς. Όπως θα δείτε στην λίστα που ακολουθεί η έξυπνη επιλογή αυτών προϊόντων οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς η απόκλιση τιμών σε ίδια αγαθά είναι εντυπωσιακή.
Προϊόν
ιδιωτικής 
ετικέτας
Επώνυμο
Αλεύρι 1 κιλό 0,49 2,14
Μέλι 470 γρ. 4,47 7,27
Ψωμί τόστ 480 γρ 1,71 2,48
Δημητριακά 500 γρ 1,39 3,44
Στιγμιαίος καφές
100 γρ
1,93 2,64
Μακαρόνια 500 γρ 0,35 1,17
Αλουμινόχαρτο 50 μ 1,99 9,78
Απποριπαντικό σε
σκόνη 900 γρ
1,30 2,87
Υγρό για τζάμια 75 ml 0,85 1,78
Χαρτί υγείας 12 ρολά 1,99 2,87
Χυμός ντομάτας 500 γρ 0,44 0,63
Φακές 500 γρ 0,65 1,51
Ελαιόλαδο 5 Λίτρα 14,49 25,91
Αλάτι 1 κιλό 0,19 1,36
Ρύζι 500 γρ 0,57 1,43
Χαρτοπετσέτες 70 τεμαχ 0,39 1,30


Κύρια ανησυχία όσων καταναλωτών μέχρι σήμερα δεν έχουν "πειστεί" να βάλουν αυτά τα αγαθά στο τραπέζι τους είναι ο φόβος της χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά παράγονται από τις ίδιες φιρμάτες βιομηχανίες χωρίς ωστόσο να βάζουν σε αυτά το κόστος διαφήμησης και τοποθέτησης σε περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Χαρακτηριστικό της αποδοχής όλο και περισσότερων καταναλωτών των noname προϊόντων είναι η αύξηση στις πωλήσεις τους κατά 25% από τον Μάϊο του 2009 έως φέτος.


Οι καταναλωτές φέτος αγόρασαν  6 εκατομμύρια περισσότερα τεμάχια γάλα ιδιωτικής ετικέτας. Αύξηση 25%. Κατά 24,1% ανέβηκαν τα τυριά.


Κατά 82% ανέβασαν τις πωλήσεις τους και τα παγωτά, ενώ οι οικογένειες δεν διστάζουν να αγοράσουν και το «no name» ψωμί, οι πωλήσεις του όποιου αυξήθηκαν κατά 18,4%. Στο 23,3 έφτασε η αύξηση στο αλεύρι.


Τα μη επώνυμα ζυμαρικά πωλούνται περισσότερο  κατά 16,1%,κατά 15,1% στο ρύζι, ενώ στα αλλαντικά οι μετρήσεις έδειξαν άνοδο των πωλήσεων κατά 19,3%.


Με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας γεμίζουν οι νοικοκυρές το καλάθι και για τη λάτρα του σπιτιού τους. Ενδεικτικά οι πωλήσεις στα λευκαντικά αυξήθηκαν κατά 32,8%, στα απορρυπαντικά για πιάτα κατά 20,1%, στα καθαριστικά φούρνου κατά 20,6%


Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων  για την περιποίηση των ποδιών που έφθασε το 353,9%, για τα χείλη 211,9% και 68,2% τα αντηλιακά εκτινάσσοντας τις πωλήσεις στα καλλυντικά, και αφήνοντας στο ράφι τα επώνυμα προϊόντα, που έχουν σε πολλές περιπτώσεις τσουχτερές και υπερδιπλάσιες τιμές.source:newsit.gr


Ιράκ: Μισθοφόροι
αντικαθιστούν τον 
αμερικανικό στρατό..

Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τους υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας


Στον διπλασιασμό του αριθμού των υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στο Ιράκ, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ώστε να αντικαταστήσει τις μάχιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που αποχώρησαν από τη χώρα, αναφέρει ηαμερικανική εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό το επιπλέον προσωπικό, που θα φτάσει τους 7.000 ανθρώπους, θα επιφορτιστεί με την προστασία των πέντε αμερικανικών στρατοπέδων, τη φύλαξη των οποίων είχαν αναλάβει μέχρι τώρα οι αμερικανοί στρατιώτες.


Αξιωματούχοι
, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, διευκρίνισαν στους New York Times ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα είναι επιφορτισμένοι με την πρόληψη πιθανών επιθέσεων χρησιμοποιώντας ραντάρ, ανιχνευτές εκρηκτικών μηχανισμών και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εποπτείας.

Επιπλέον θα μπορούν να βοηθούν πολίτες που έχουν ανάγκη.


Η αύξηση των υπαλλήλων των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της ιρακινής κυβέρνησης, καθώς οι ιρακινοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία αυτούς τους υπαλλήλους, έπειτα από μία σειρά επεισοδίων που στοίχισαν τη ζωή σε πολίτες.


Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της ιρακινής κυβέρνησης Αλι αλ Ντάμπαγκ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ της Βαγδάτης και της Ουάσινγκτον, ενώ πρόσθεσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας.


"Οι ιρακινές δυνάμεις
ασφαλείας είναι αρκετά έτοιμες να αντιμετωπίσουν την απειλή", υπογράμμισε.

"Έπρεπε να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να έχουμε μακροχρόνια παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφός μας ή να κάνουμε τη δουλειά μόνοι μας", εξήγησε. "Επιλέξαμε να κάνουμε τη δουλειά με τις δικές μας δυνάμεις ασφαλείας".source:skai.gr

Γυρίζοντας τη Μεσόγειο

με τη δύναμη του ήλιου...


Το καταμαράν του WWF

Ένα σκάφος ταξιδεύει στη Μεσόγειο χωρίς πανιά, χωρίς μηχανή, αλλά με τη βοήθεια του ήλιου. To Σόλαρ, ένα καταμαράν 46 ποδιών με τα «χρώματα» του WWF, ξεκίνησε το ταξίδι του αυτό το καλοκαίρι από την Ισπανία, στο πλαίσιο τριετούς εκστρατείας του WWF Ισπανίας για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το σκάφος είναι εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά τόξα, τα οποία «κοσμούν» την οροφή του, συνολικής επιφάνειας 65 τ.μ. Με αυτή τη «μηχανή», το Σόλαρ μπορεί και πλέει με μέση ταχύτητα 5 κόμβων και με αυτονομία 90 ναυτικών μιλίων (ή αλλιώς 18 ωρών πλεύσης), όταν οι μπαταρίες του είναι πλήρως φορτισμένες. Δεν ρυπαίνει τη θάλασσα και έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Κάθε φορά που το Σόλαρ «πιάνει λιμάνι», εθελοντές και στελέχη του WWF Ισπανίας ενημερώνουν το κοινό για τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα της Μεσογείου, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχουν οι ΑΠΕ.

Το ταξίδι του Σόλαρ θα συνεχιστεί και τα επόμενα δύο καλοκαίρια, με πιθανότητα να το συναντήσουμε και στις ελληνικές θάλασσεςsource:newsbeast.gr

«Πράσινο» αυτοκινητόδρομο 

θα φτιάξει η Φινλανδία...


Η κατασκευή του αναμένεται τον Μάρτιο του 2011

Η Φινλανδία θέλει να κατασκευάσει τον πρώτο «πράσινο αυτοκινητόδρομο» του κόσμου, στον οποίο θα υπάρχουν σταθμοί φόρτισης με ηλεκτρική ενέργεια και βιοκαύσιμα που θα παράγονται από τους τοπικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων.

«Στόχος είναι δημιουργήσουμε το μοντέλο ενός οικολογικού αυτοκινητόδρομου, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει και σε διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο τέτοιου τύπου, θα αποτελεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο», δήλωσε στο ο επικεφαλής του σχεδίου Ακι Μαργιασβάαρα.

Το σχέδιο αφορά τα 130 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί και που θα συνδέει το Τούρκου στη δυτική ακτή της Φινλανδίας με την πόλη Βααλίμαα στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μαργιασβάαρα η έκθεση για την πιθανότητα κατασκευής αυτού του πράσινου αυτοκινητόδρομου και το τελικό του κόστος θα είναι έτοιμη το Μάρτιο του 2011.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016, ενώ το κόστος του θα φτάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, όπως ελπίζει η φινλανδική πόλη Λοβίισα, που πρότεινε την κατασκευή του «πράσινου» άξονα και που έχει αναλάβει τη διαχείριση του σχεδίου.source:newsbeast.gr

Σιγκαπούρη ή Λας Βέγκας;


Πιο κοντά οι Ασιάτες παίκτες

Ο εκκολαπτόμενος κλάδος των καζίνο στη Σιγκαπούρη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντίπαλο δέος του «ταραγμένου» Λας Βέγκας την επόμενη διετία, καθώς οι Ασιάτες παίκτες έχουν αρχίσει να προτιμούν τις προσφορές τυχερών παιχνιδιών που προέρχονται από περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά τους, σε σχέση με την απόσταση που τους χωρίζει με το παραδοσιακό κέντρο των καζίνο.

Αναλυτές, ετοιμάζονται να αναβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους για τον κλάδο, ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του έτους, ένα από τα δυο casino-resorts που λειτουργούν στην περιοχή, το Resorts World Sentosa, του ομίλου Genting Singapore (G13.SG).

Η Σιγκαπούρη άνοιξε τις πόρτες της στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών αυτή τη χρονιά, με δυο ξεχωριστά resorts, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαφοροποιήσει τις πηγές των εσόδων της.

Η Genting Singapore, θυγατρική της μαλαισιανής εισηγμένης Genting Bhd. (3192.KU), ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κέρδη ύψους 860,8 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (633 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για το 4,4 δισ. δολ. ΗΠΑ συγκρότημά της, Resorts World Sentosa, όσον αφορά το β’ τρίμηνο του έτους, το οποίο ήταν ουσιαστικά το πρώτο τρίμηνο πλήρους λειτουργίας του resort. Αν και η Genting δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσοστό το οποίο προήλθε από τα τυχερά παιχνίδια, αναλυτές εκτιμούν ότι κυμαίνεται μεταξύ 70% - 90%.

Τα προαναφερθέντα μεγέθη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίες έκαναν λόγο για κέρδη περίπου 630 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, ενώ δεδομένου ότι το συγκρότημα διανύει ουσιαστικά τις πρώτες μέρες του, το μερίδιο αγοράς αναμένεται να διαμορφωθεί σημαντικά υψηλότερα του προβλεπόμενου καθώς θα αναπτύσσονται και νέες λειτουργίες.

Η Genting Singapore άνοιξε τις πόρτες του καζίνο στο συγκρότημά της στα μέσα Φεβρουαρίου, με την ανταγωνίστρια Las Vegas Sands Corp. (LVS) να δημιουργεί το ύψους 5,5 δισ. δολ. ΗΠΑ Marina Bay Sands, στα τέλη Απριλίου.

Τα ημερήσια συνδυασμένα κέρδη και των δυο καζίνο για το β’ τρίμηνο του έτους υποδηλώνουν μια ετησιοποιημένη αγορά για τη Σιγκαπούρη ύψους 4 δισ. δολ. ΗΠΑ.

«Είναι απλά η απόδειξη ότι αν τα χτίσουμε θα έρθουν και στη Σιγκαπούρη δημιούργησαν δυο projects τα οποία αξίζουν» δηλώνει ο Andy Nazarechuk, πρύτανης του πανεπιστημίου Nevada Las Vegas, στο πανεπιστημιακό παράρτημα της Σιγκαπούρης.

«Το Las Vegas θα συνεχίσει να προσελκύει (Ασιάτες επισκέπτες), αντί όμως ο παίκτης να ταξιδεύει δυο ή τρεις φορές το χρόνο στο Las Vegas, θα κάνει μόνο ένα ταξίδι και τα άλλα δυο θα τα πραγματοποιεί σε περιοχές που είναι πιο κοντά του γεωγραφικά».

Η εταιρεία συμβούλων τυχερών παιχνιδιών Galaviz & Company, η οποία εδρεύει στο Las Vegas, είναι πιο συντηρητική στις προβλέψεις της: Εκτιμά πως τα κέρδη για την αγορά της Σιγκαπούρης θα διαμορφωθούν στα 3,5 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2011, ενώ αντίστοιχα προβλέπει πως την ίδια χρονιά τα κέρδη στο Las Vegas strip θα διαμορφωθούν στα 5,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, καταγράφοντας ήπια βελτίωση σε σχέση με τα 5,1 δισ. δολ. ΗΠΑ που αναμένει για το 2010.

Στον αντίποδα, ορισμένοι από την επενδυτική κοινότητα εκτιμούν ότι τα μεγέθη από την αγορά της Σιγκαπούρης θα φτάσουν στα νούμερα που προβλέπει η Galaviz για το Las Vegas strip, και τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο μισό των κερδών από τυχερά παιχνίδια που αναμένεται να πραγματοποιήσει η πολιτεία της Νεβάδα έως το 2012.

Οι εκτιμήσεις του Aaron Fischer του CLSA είναι ακόμη πιο αισιόδοξες, καθώς προβλέπει πως τα συνδυασμένα κέρδη και από τα δυο resorts στη Σιγκαπούρη θα φτάσουν στα 5,1 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2011, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του για κέρδη 3,9 δισ. δολ. ΗΠΑ. Και η Goldman Sachs εκτιμά όμως πως τα κέρδη του κλάδου θα φτάσουν στα 5 δισ. δολ. το 2011.

«Η όρεξη για τζόγο μέσα στην Ασία είναι σημαντικά υψηλότερη απ’ ό,τι είναι έξω από την Ασία» αναφέρει ο Fischer.

Η CLSA αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Genting Singapore στα 2 δολ. Σιγκαπούρης από τα 1,30 δολ. Σιγκαπούρης πριν, τονίζοντας ότι η τιμή-στόχος θα μπορούσε να αυξηθεί στα 3 δολ. καθώς αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερα τραπέζια, δωμάτια και καταστήματα λιανικής πώλησης στο resort έως το 2011.

Έτος καμπής για τον παγκόσμιο κλάδο των καζίνο αποτέλεσε το 2006 όταν τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια στο Μακάο, ξεπέρασαν τα αντίστοιχα από το Las Vegas. Πλέον όμως το Μακάο φαίνεται να είναι εκτός συναγωνισμού καθώς εκτιμά πως τα κέρδη του θα φτάσουν στα 27,5 δισ. δολ. ΗΠΑ έως το 2011, σύμφωνα με το CLSA.

Ωστόσο, ο Fischer εκτιμά πως υπάρχουν και κίνδυνοι όσον αφορά τον κλάδο τυχερών παιχνιδιών στη Σιγκαπούρη. «Υπάρχει ένα μεγάλο ρίσκο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι όταν η κυβέρνηση ανακαλύψει ότι η αγορά έχει μεγαλώσει πάρα πολύ θα υπάρχουν και αρκετά κοινωνικά προβλήματα που θα σχετίζονται με τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Νομίζω πως αυτό θα συμβεί σε 2-3 χρόνια» σημειώνει ο Fischer.source:newsbeast.gr

Δ. Νομικού: “Η Φαίη και 

ο Γιώργος θα πετύχουν

στο πρωινό!”

Για τη συμμετοχή της στη νέα εκπομπή “Just the two of us”,  το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά που θα αναλάβει τη σκυτάλη στην πρωινή ζώνη του Μega και τους έρωτες της ζωής της μιλά η Δούκισσα Νομικού.
 
Το γνωστό μοντέλο που την επόμενη σεζόν θα εμφανιστεί στο πλευρό του Γιώργου Καπουτζίδη, στην εκπομπή “Just the two of us” δηλώνει χαρούμενο για τη νέα συνεργασία και ανυπομονεί να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της εκπομπής.
 
Όσον αφορά τον “Όμορφο Κόσμο” στον οποίο συμμετείχε πέρσι, η Δούκισσα Νομικού λέει στο “Εγώ” πως έχουν ακουστεί πολλά για το τι πήγε στραβά και τι όχι. “Νομίζω θα καταντήσει γραφικό να έχει περάσει τόσος καιρός και εμείς να ασχολούμαστε ακόμη με αυτό. Άσε που θεωρώ πως, ό,τι κι αν ειπωθεί κατόπιν εορτής, είναι ανούσιο. Δεν αποτύχαμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν τα καταφέραμε καθόλου άσχημα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.


 
Παράλληλα, η ίδια ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε υπήρξαν μεγάλες κόντρες μεταξύ των παρουσιαστών της εκπομπής, ενώ διαψεύδει τις φήμες που την θέλουν να είναι σε κόντρα με την Κατερίνα Καινούριου.
 
Όσον αφορά το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά που θα κάνουν την πρωινή εκπομπή του Mega, η Δούκισσα θεωρεί πως είναι πολύ θα πετύχουν. “Ο Γιώργος και η Φαίη είναι ωραίο δίδυμο. Θα πετύχουν και τους το εύχομαι”, λέει η Δούκισσα Νομικού.
 
Παράλληλα, η ίδια αποκαλύπτει πως παρόλο που αυτήν την εποχή είναι μόνη της, έχει ζήσει μεγάλους έρωτες στο παρελθόν. “Μόνο μεγάλους έρωτες έχω ζήσει! Δεν μου αρέσει η μετριότητα. Μου αρέσει να τα δίνω όλα”, αναφέρει και προσθέτει πως στο μέλλον θα την άρεσε να κάνει οικογένεια και παιδιά.
 
Όσο για το τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να την κερδίσει εκείνη απαντά: “Πρέπει να είναι αυθεντικός, όσα λέει να τα στηρίζει μέχρι τέλους, να ξέρει τι θέλει και να είναι ειλικρινής. Να με κοιτάζει στα μάτια και να νιώθει ότι έχει δίπλα του το καλύτερο κορίτσι του κόσμου... να ξέρει να βλέπει ότι τον αγαπώ”.


Πιο σέξι από ποτέ η Δούκισσα Νομικού ετοιμάζεται για τη νέα εκπομπή του Mega!
  source:tlife.gr
top