Αν ήταν το παιδί του 

Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;


Αν ήταν το παιδί του Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;
Με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμη  νεοσυλλέκτου  στρατιώτου… Δυστυχώς έρχονται κάποιες  φορές που δεν μπορείς να καταγράψεις αυτά που νοιώθεις μέσα στην ψυχή σου και αυτό γιατί δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να καταθέσουν τα ψυχικά μας συναισθήματα!

Η πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτου κόμματος και κυβερνήσεως, υπόσχονται όλοι «ανθρώπινο πρόσωπο» στην θητεία!

Αλήθεια, εάν αυτά τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στην θητεία τους, ήταν το παιδί του Υπουργού, του Αρχηγού του ΓΕΣ τι θα γινόταν; Μήπως η ζωή  έχει την ανάλογη αξία και αποτιμάται σύμφωνα  με την θέση του μπαμπά;

Αν ήταν το παιδί του Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;

Θα μέναμε μόνα στα στεγνά συλλυπητήρια, στην κατάθεση ενός στεφανιού και "εις άλλα με υγεία";;;

Η αλήθεια είναι ότι θέλει το κράτος μας στρατό, αλλά δεν έχει τον τρόπο να υποδεχθεί πραγματικά όπως αρμόζει  αυτά τα παιδιά που έρχονται να υπηρετήσουν στον στρατό.

Το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η θητεία, δεν σημαίνει ότι υποβιβάζεται η ζωή του καθενός που υπηρετεί, έφεδρος ή μόνιμος!!!

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, χρειάζεται ανανέωση τόσο του «πνεύματος» όσο και κάποιων άλλων διατάξεων και νόμων!

Το τραγικό ερώτημα είναι: Αξίζει να σε πεθαίνουν; Αξίζει να μην έχεις την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή υπηρετείς;

Είναι τραγικό, κάποια παιδιά  να επιστρέφονται  στους γονείς τους μέσα σε ένα "κουτί" κάποιων διαστάσεων και κάποιας "ποιότητας" ξύλου, επειδή πήγαν  να υπηρετήσουν την πατρίδα, αλλα εκεί που τους πήγαν, δεν υπήρχε ουσιαστική υποοδομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή ακόμη δεν υπήρχε και η υποδομή ενός εκπαιδευτού να "ακούει" να "αισθάνεται" να "νοιώθει" τον πόνο και την ανησυχία του κάθε εκπαιδευομένου!.

Είναι τραγικό για τα παιδιά και για τους γονείς! Τραγικότατο!!!!
Χρειάζεται ριζική ανανέωση τόσο  το σύστημα όσο  και η σκέψη!

Χρειάζεται πέρα από Ευχολόγια  για να μην υπάρξει άλλος θάνατος κανενός παλικαριού, να υπάρξει κάτι ουσιαστικότερο για τον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων!  Να υπάρξει η ΘΕΛΗΣΗ και η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για κάτι καλύτερο!!!

Για κάτι που δεν θα αφαιρεί ζωές, αλλά θα τιμάει αυτόν που υπηρετεί μόνιμα ή εφεδρικά τον χώρο!!!!

Μπορούν να γίνουν πολλά καλά!!! Υπάρχει η οργανωμένη υποδομή!

Θα υπάρξει και η θέληση;;;;;;

Το ελπίζω και το εύχομαι  και προσεύχομαι γι’αυτό, να γίνουν όλες οι ανάλογες πράξεις!!!!!
+Αρχιμανδρίτης
Νικόλαος Κ. Λαγουμτζής
Συνταγματάρχης (Θ) ε.α.

source:madata.gr
Βαριές ποινές για 
πλαστές συνταγές...
Δέκα και δώδεκα έτη κάθειρξης σε δύο γιατρούς από το Εφετείο Πατρών
Του Ηλια Kανιστρα
ΠΑΤΡΑ. Στις φυλακές πρόκειται να οδηγηθούν ο πρώην καθηγητής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Τζιγγούνης και ο βοηθός του Θανάσης Παππάς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πλαστές συνταγογραφήσεις πανάκριβων φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών που δεν τα είχαν ανάγκη, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία ασφαλιστικά ταμεία.
Οι ποινές
Συγκεκριμένα, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών καταδίκασε χθες το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών τον πρώην καθηγητή και πρώην διευθυντή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλη Τζιγγούνη. Ο Β. Τζιγγούνης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε απάτη και σε πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και ένοχος της χρήσης πλαστού εγγράφου με ελαφρυντικά.
Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών τον πρώην βοηθό του Θανάση Παππά, για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και ένοχο της νόθευσης και χρήσης πλαστού εγγράφου και της χρήσης πλαστού εγγράφου με ελαφρυντικά. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δύο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων που υπέστησαν ζημία.
Το συνολικό ύψος της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 430.000 ευρώ, ενώ τη μεγαλύτερη οικονομική ζημία από την υπόθεση αυτή υπέστη το πρώην ΤΕΒΕ.
Λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος της ποινής, ο Θανάσης Παππάς ζήτησε με λυγμούς από τους δικαστές να δείξουν επιείκεια, ενώ στο άκουσμα της απόφασης τόσο ο Β. Τζιγγούνης όσο και ο Θανάσης Παππάς ξέσπασαν σε κλάματα.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια με αφορμή περιστατικό ξυλοδαρμού που σημειώθηκε εις βάρος του Θ. Παππά από συγγενή ασθενούς ο οποίος τον κατήγγειλε για εμπαιγμό. Τότε ο Θ. Παππάς δεν ήταν γραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο, δεν είχε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ούτε ειδικότητα, ούτε ανήκε στο προσωπικό του νοσοκομείου, παρότι εργαζόταν σε αυτό από το 1997.
Τότε ο καθηγητής και διευθυντής της κλινικής Β. Τζιγγούνης είχε αιτιολογήσει την παρουσία του Θανάση Παππά με την ιδιότητα του ερευνητή. Η πορεία της έρευνας έφερε στο προσκήνιο τις παράνομες συνταγογραφήσεις, που αφορούσαν κυρίως θεραπείες αδενωμάτων υπόφυσης. Το 2004 ο Β. Τζιγγούνης τέθηκε σε διαθεσιμότητα έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ λίγο αργότερα διαγράφηκε από τις καταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Ενας εκ των συνηγόρων του Β. Τζιγγούνη δήλωσε ότι σύντομα θα φανεί η αθωότητά του και πρόσθεσε: «Ο καθηγητής κρίθηκε από την έδρα ως απλός συνεργός. Δεν είχε οικονομικό όφελος και απλά ανέχθηκε αυτά που έκανε ο κ. Παππάς. Το ευχάριστο είναι πως το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν συντρέχει χειρότερη επιβαρυντική περίσταση του νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και έτσι δεν έπρεπε η ποινή να είναι ισόβια».source:kathimerini.gr

Πως αντιμετωπίζουμε 

τσίμπημα από μέδουσα...

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι η παρουσία μεδουσών απασχόλησε έντονα τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και την Ελλάδα. Στη χώρα μεγάλος πληθυσμός μεδουσών παρατηρήθηκε σε θάλασσες στην Αλεξανδρούπολη.

«Μιλάμε για πληθυσμιακή έξαρση μεδουσών, όταν δεκάδες με εκατοντάδες μέδουσες μαζεύονται ανά κυβικό μέτρο», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υδροβιολόγος και συντονίστρια έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου, σημειώνοντας: «Οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πληθυσμιακή έξαρση φέτος των μεδουσών».

Ο αντινομάρχης Εβρου, Μιχάλης Κογιομτζής, μίλησε για «σύνηθες φαινόμενο που διαρκεί λίγες ημέρες» τον Δεκαπενταύγουστο, όταν παραθεριστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μέδουσες, που προκάλεσαν στους πιο ευαίσθητους από τους λουόμενους κοκκινίλες και φαγούρα.
"Ο κύκλος ζωής των μεδουσών επηρεάζεται εποχικά και οι πληθυσμιακές εξάρσεις κάποια καλοκαίρια είναι φυσιολογικές», εξηγεί η θαλάσσια βιολόγος και συντονίστρια θαλάσσιας έρευνας στο «Αρχιπέλαγος», Μόνικα Δημητρίου και συμπληρώνει: «Κυριότερες αιτίες των εξάρσεων είναι η αύξηση της θερμοκρασίας και η υπεραλίευση. Όταν υπεραλιεύονται ή θανατώνονται φυσικοί θηρευτές της μέδουσας -όπως π.χ. η θαλάσσια χελώνα- τότε η τελευταία αυξάνεται. Η θανάτωση των θηρευτών δεν προκαλείται μόνο από τον άνθρωπο. Μπορεί να προκληθεί κι από μια πλαστική σακούλα, που το ψάρι ή η θαλάσσια χελώνα θα νομίζουν ότι είναι μέδουσα, θα την φάνε και θα πεθάνουν από ασφυξία…"
Σε κάθε περίπτωση οι πληθυσμιακές εξάρσεις της μέδουσας αποτελούν «δείκτη μέτρησης» για διάφορες αλλαγές στο οικοσύστημα της θάλασσας και κυρίως για την υπεραλίευση και τη μείωση των θαλάσσιων αποθεμάτων. Γι αυτό το «Αρχιπέλαγος», σε συνεργασία με τη Διεθνής Επιτροπή για την Επιστημονική Παρακολούθηση της Μεσογείου (CIESM), υποστηρίζει στην Ελλάδα τη δια-μεσογειακή πρωτοβουλία Jellywatch, με την οποία ενθαρρύνεται η συμμετοχή του κοινού στην καταγραφή πληθυσμιακών εξάρσεων μεδουσών.
Στην Ελλάδα με περισσότερα από 18.000 χλμ. ακτογραμμής και 220.000 τ.μ. επιφάνεια θάλασσας, η συγκέντρωση δεδομένων για πληθυσμιακές εξάρσεις δεν είναι εύκολη. Γι αυτό, σημειώνει η κ. Μήλιου «η συμμετοχή όλων στην παρατήρηση και καταγραφή πληθυσμιακών εξάρσεων είναι πολύτιμη».       
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα        
1. Απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια. Όχι όμως με γυμνά χέρια, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια και μεταφορά του ερεθισμού εκεί.    
2. Ξεπλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό. Αν δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, γεμίστε την χούφτα σας με άμμο και τρίψτε το σημείο του σώματος που είναι κολλημένα τα πλοκάμια της τσούχτρας. Μη χρησιμοποιείτε γλυκό νερό, διότι μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.    
3. Τοποθετείστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο ή κρύες κομπρέσες. Αυτό περιορίζει τα τοπικά φαινόμενα από το δέρμα.    
4. Αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα. Περιορίζει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση και ανακουφίζει γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα. Αν δεν υπάρχει τέτοια κρέμα, χρησιμοποιείστε κομπρέσες με ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι και 3 νερό). Έτσι αντιμετωπίζονται η φαγούρα και το τσούξιμο.    
5. Πάρτε κάποιο χάπι αντισταμινικό. Με το χάπι αντιμετωπίζονται συστηματικότερα τα συμπτώματα. Η ανάγκη για χάπια τέτοιου είδους είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του προσβληθέντος δέρματος.    
6. Τέλος αν τα συμπτώματα είναι έντονα και ιδιαίτερα αν δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, μπορεί να χρειασθεί κάποια ένεση κορτιζόνης.
source:cosmo.gr

Έξυπνο…!


«Χωρίς ξύλο, μαρτύρησε» ένας Γερμανός ληστής. Ο 19χρονος οδήγησε μόνος του την αστυνομία στα ίχνη του, αφού έστειλε e-mail στην Ασφάλεια της περιοχής του, λοιδορώντας την για τις αποτυχημένες προσπάθειές της να τον συλλάβει!

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης Βύρτσμπουργκ στη Νότια Γερμανία, ο ληστής έστειλε μηνύματα στην Αστυνομία, αλλά και σε δύο εφημερίδες, όπου επεσήμανε τα λάθη στην αστυνομική αναφορά για τη ληστεία της τράπεζας στην πόλη Ρότινγκεν που είχε διαπράξει πριν από μία εβδομάδα.


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο δράστης κορόιδευε την Αστυνομία, επειδή δεν είχε καταγράψει σωστά το ύψος και την ηλικία του, ενώ επεσήμανε ότι διέφυγε με αυτοκίνητο και όχι πεζός, όπως είχε αναφερθεί.


Ε, αφού φρόντισε να τους ενημερώσει για τα πραγματικά του στοιχεία, η Αστυνομία δεν χρειάστηκε άλλη βοήθεια για να τον συλλάβει! source:zougla.gr

Google εναντίον 

Facebook...


Τεράστια η διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ακόμη και το όνομά τους μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν οι νέοι όταν αντιληφθούν το μέγεθος των προσωπικών δεδομένων που έχει διαρρεύσει στο Internet, σε site κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, υποστηρίζει ο Eric Schmidt, ένας εκ των συνιδρυτών της Google.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal δηλώνει πως «δεν πιστεύω ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει όταν τα πάντα είναι διαθέσιμα, γνωστά και καταγράφονται από τον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή».


Ο ίδιος προβλέπει ότι η σημερινή νεολαία θα αναγκαστεί αργότερα, όταν θα αναζητά εργασία, να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, ώστε να αποφύγει τον συσχετισμό με τις συνήθως ντροπιαστικές φωτογραφίες από party και ξεφαντώματα, που τώρα με μανία οι νέοι ανεβάζουν στο Facebook και στο YouTube.


Ο Schmidt προβλέπει ακόμη ότι στο μέλλον, η Google θα γνωρίζει τόσα πολλά για τους χρήστες της μηχανής αναζήτησής της, που θα μπορεί να τους βοηθήσει ευρύτερα στην ζωή τους. Με την χρήση του προφίλ των πελατών της και τις δυνατότητες εντοπισμού τους μέσω των έξυπνων κινητών (smartphones), η Google θα μπορεί να παρέχει online ενημερώσεις στους πελάτες της για το πρόγραμμα των εργασιών τους και για τις δυνατότητες που έχουν στην περιοχή που βρίσκονται κάθε στιγμή.


«Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το μέλλον της αναζήτησης» δήλωσε ο κ. Schmidt και συμπλήρωσε: «Προσωπικά εκτιμώ πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζητούν από την Google να τους δώσει απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα, αλλά να τους υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουν στο πρόγραμμά τους».


Ανέφερε χαρακτηριστικά πως καθώς η Google «σε γενικές γραμμές θα γνωρίζει ποιος είσαι, τι σου αρέσει και ποιοι είναι οι φίλοι σου» θα μπορούσε επί παραδείγματι να σου υπενθυμίζει όταν περνάς από το μανάβικό της γειτονιάς, ότι θα πρέπει να ψωνίσεις».
source:newsbeast.gr

O ταλαντούχος κ. Schioppa...


«Ο πατέρας του ευρώ που δουλεύει τζάμπα για να σώσει τους Έλληνες». Μ ΄αυτά τα διθυραμβικά σχόλια αναφέρεται το Bloomberg στον κ. Tommaso Padoa- Schioppa, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας που επελέγη από τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου προκειμένου η Ελλάδα να αποκαταστήσει την σχέση της με τις αγορές. Όμως, μεταξύ των άλλων θετικών σχολίων, ένας πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ και καθηγητής αποκαλύπτει τον ρόλο του κ. Scioppa λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι στο δρόμο για μια πειθαρχημένη χρεοκοπία», λέει ο κ. Simon Johnson.

«O κ. Padoa- scioppa θα βοηθήσει» προσθέτει.  Όπως τονίζει το βρετανικό πρακτορείο σε εκτενή ανταπόκριση του ο κ. Schioppa, ένας από τους ιδρυτές της κοινής ευρωπαϊκής ονομασίας, έχει πρόθεση να δουλέψει χωρίς  χρήματα για να σώσει το ευρώ και ο κ. Παπανδρέου τον επέλεξε δεδομένης της εμπειρίας του ως υπουργός οικονομικών, ως κεντρικός τραπεζίτης οικονομολόγος και διεθνής τραπεζικός σύμβουλος.

«Ως υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με συνεχή προβλήματα ελλείμματος ο κ. Schioppa μπορεί να μεταφέρει σημαντικές εμπειρίες» λέει στο Bloomberg ο κ. Οtmar Issing, πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο ιταλός υπουργός βοήθησε την Ιταλία όταν ήταν  ένα από τα αδύνατα μέλη του ευρώ που αντιμετώπιζαν προβλήματα ελλείμματος. Αυτές οι ικανότητες, όπως προσθέτει το Bloomberg θα βοηθήσουν την Ελλάδα η οποία απέφυγε την χρεοκοπία όταν έλαβε το πακέτο των 110 δισ. ευρώ  από την τριαρχία της Ε.Ε- ΔΝΤ- ΕΚΤ. Η Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει τέσσερις φορές περισσότερους τόκους από την Γερμανία για να δανείζεται για μια περίοδο 10 χρόνων.

Ένα πρώην μέλος του IMF, Ο κ. Renato Filosa τονίζει ότι ο κ.  Scioppa είναι εκεί για να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα δεν θα αποτύχει. «Είμαι περισσότερο χρήστης των οικονομικών απ ότι οικονομολόγος» είπε ο κ. Schioppa σε μια συνέντευξη του στο Μιλάνο. «Συνηθίζω να ψάχνω την μέση οδό μεταξύ των αφηρημένων οικονομικών  και των εφαρμογών σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

 
Απλήρωτη αποστολή

 
Η απλήρωτη αποστολή του κ. Padoa Schioppa, προσθέτει το πρακτορείο έρχεται να προστεθεί σε μια 37χρονη δημόσια καριέρα, η οποία ξεκίνησε το 1968 στην Τράπεζα της Ιταλίας και περιελάμβανε το «τρέξιμο» της χρηματοαγοράς της τράπεζας και των τμημάτων ερευνών της τράπεζας πριν γίνει διοικητής για 13 χρόνια από το 1984. «Είμαι ανεξάρτητος, δεν έχω σύγκρουση συμφερόντων και δεν θα πληρωθώ για αυτό που θα κάνω», είπε για τη νέα του θέση. 

Ο γιος ενός διευθυντή ασφαλειών, ανακαλεί στην μνήμη του τις οικονομικές κρίσεις του 1970-1980 όταν η Ιταλία δεν μπορούσε να πουλήσει ομολόγα μακρινής διάρκειας και αντιμετώπιζε εβδομαδιαία ανησυχίες για το αν θα αγοράσουν οι επενδυτές τα έντοκα γραμμάτια. «Ο Παπανδρέου έκανε την καλύτερη επιλογή» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Πασκαλ Λαμι γενικός διευθυντής του παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Στην συνέχεια το πρακτορείο παραθέτει τα στοιχεί για τα ελληνικά ομόλογα που καταρρέουν επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές απαιτούν απόδοση 10,6% για να αγοράσουν ελληνικά δεκαετή ομόλογα, δηλαδή 8,25 μονάδες περισσότερα από τα γερμανικά. «Η Ελλάδα είναι στο δρόμο για μια πειθαρχημένη χρεοκοπία», λέει ο κ. Simon Johnson ένας πρώην οικονομολόγος του IMF ( ΔΝΤ ) « O κ. Padoa- Schioppa θα βοηθήσει» λέει ο κ. Johnson.source:protothema.gr

Προμηθευτές πολεμικών 

πλοίων ψάχνει η Ρωσία...


Διεθνή διαγωνισμό ανακοίνωσε η Ρωσία για την αγορά δύο πολεμικών πλοίων μεταφοράς ελικοπτέρων, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Σερντιουκόφ.

Σύμφωνα με τον Σερντιουκόφ, η Ρωσία σκοπεύει να επιλέξει τον προμηθευτή της ως το τέλος του έτους.


Η Ρωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία για μια συμφωνία σχετικά με την αγορά δύο υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων τύπου Mistral, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζει και άλλες επιλογές όσον αφορά στους προμηθευτές.source:zougla.gr
Ένας ορθογράφος 
στο Ιντερνετ...
Δεν κρατάει βίτσα ούτε μας βάζει να επανορθώσουμε με κατεβατά αν γράψουμε μια λέξη λάθος. Αντιθέτως, είναι ανοιχτός σε σχόλια και παρατηρήσεις. Είναι ο orthografos και (ξανα)μαθαίνουμε μαζί του ορθογραφία.

(Μια φανταστική αφήγηση, με πραγματικά ορθογραφικά και εννοιολογικά λάθη. Και συνηθισμένα.)
«Θυμάμαι ότι πάντα ήμουν πιο καλύτερος στην ορθογραφία από τους συμμαθητές μου. Αρκετά σημαντικός λόγος για να με φθονούν... Πάραυτα, σαν παιδί, με βασάνιζαν άλλου τύπου διλλήματα. Καταλαβαίνω, σας πιάνω εξ' απίνης…».
Κάπως έτσι, εξαπίνης (και όχι εξ' απίνης) εμφανίστηκε κάποια μέρα στο stream του Twitter o orthografos , ο κατά κόσμον Δημήτρης Ράπτης, φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμβουλές ορθογραφίας, να τι έλειπε. Ετυμολογίες, επισήμανση συνηθισμένων λαθών, ανάλυση σύνθετων λέξεων και ό,τι χρειαστεί για τη σωστή χρήση της γλώσσας.
Όποια διλήμματα <σύνθετη λέξη, από το δι- (δύο) και -λήμμα (λαμβάνω)> απαντώνται πριν τη σύνταξη μιας «πολύτιμης» ανάρτησης, μπορούν πάραυτα (σημαίνει αμέσως και όχι ωστόσο) να επιλύονται, εφόσον βέβαια ο Δημήτρης βρει τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθεί. Αυτό για το οποίο δεσμεύεται ωστόσο είναι τουλάχιστον μια συμβουλή κάθε μέρα. Το ζήτημα είναι να «καταλαβαινόμαστε καλύτερα», λέει στην περιγραφή του προφίλ του. Σωστά, το ζήτημα είναι να γινόμαστε πιο καλοί (και όχι πιο καλύτεροι, το «πιο» δεν συντάσσεται με επίθετο συγκριτικού βαθμού).
«Είχα αποφασίσει από νωρίς ότι θα ασχοληθώ με την πληροφορική» ακούγεται «συνεπής» από την άλλη άκρη της γραμμής ο Δημήτρης. Μας εξηγεί πως προέκυψε το εγχείρημα: «Πριν κάνω τον 'ορθογράφο' είχα κάμποσα blogs -στην πορεία παραμέλησα κάποια-, ωστόσο, συνεχίζω να διατηρώ ορισμένα από αυτά. Έχοντας μια τρίχρονη παρουσία στα social media εντόπισα ότι αρκετοί έκαναν συχνά ορθογραφικά λάθη, γεγονός το οποίο δημιουργούσε αρκετές παρανοήσεις και συν τοις άλλοις με ενοχλούσε. Αποφάσισα, λοιπόν, να δίνω κάποιες συμβουλές για την ορθογραφία των λέξεων και τη γενικότερη χρήση της γλώσσας».
Ο Δημήτρης μιλάει εδώ αναλυτικότερα και με σαφήνεια για τις προθέσεις και τον σκοπό του εγχειρήματός του. Γνήσιο τέκνο της εποχής των social media, αντιλαμβάνεται ότι το εγχείρημά του θα εξελιχθεί με την αλληλεπίδραση που θα προκύψει με τους χρήστες. Την ίδια στιγμή, αρνείται τον συντηρητισμό που αποπνέει η «αυθεντία» των παραδοσιακών θεσμών διάχυσης της γνώσης γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να ηγηθώ σταυροφορίας για την καθαρότητα της γλώσσας ή την εξάλειψη όλων των σφαλμάτων ή τη χρήση μόνο των ετυμολογικά σωστών λέξεων. Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω την επικοινωνία…».
«Είναι εύκολο να γίνω ο 'καθηγητής'», μας λέει αφοπλιστικά και ξεκαθαρίζει: «Δεν ήθελα να γίνω δυσάρεστος. Ήθελα αυτό που θα κάνω να είναι άμεσο, πιο κοντινό στους χρήστες». Μάλλον το πετυχαίνει και δείχνει ικανοποιημένος.
«Είναι αλήθεια πως εντυπωσιάστηκα από τη θετική ανταπόκριση του κόσμου. Πριν την 'επίσημη' έναρξη του ορθογράφου τον Μάρτιο είχα ορισμένα προαναγγελτικά tweets. Ωστόσο, εντός των πρώτων 4 ωρών είχα περίπου 100 'φίλους' (followers) ενώ έξι μήνες μετά έχω περισσότερους από 1200» λέει ο Δ. Ράπτης και συνεχίζει: «Yπάρχουν αρκετοί που μου στέλνουν απορίες και ζητούν τη συμβουλή μου ακόμα και για εννοιολογικά θέματα. Επειδή έχω κι άλλες υποχρεώσεις, επιλέγω συνειδητά να αφιερώσω κάποιο χρόνο για να απαντήσω. Συνήθως μου παίρνει 20-30 λεπτά για να κάνω τη σχετική έρευνα».
Ο Δημήτρης χρησιμοποιεί online λεξικά (π.χ Greek-language.gr , Perseus Digital Library Project ) καθώς και παλαιότερα, σε έντυπη μορφή. «Ογκώδη», όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει.
Καινοτομεί με διαθέσιμα στη διαδικτυακή κοινότητα εργαλεία και δαπανά τον χρόνο του προσφέροντας συστάσεις για καλύτερη επικοινωνία. Ακόμη και όταν κάνει κάποιο λάθος εκ παραδρομής, οι χρήστες το επισημαίνουν και έτσι επιστρέφει με τη διόρθωσή του. «Όλοι κάνουμε λάθη», όπως λέει και το μότο του.
Πιστοί στις «κλισέ» ερωτήσεις - και προσευχόμενοι να φέρουν 'αντικομφορμιστικές' απαντήσεις-, ρωτάμε τον Δημήτρη αν θα εξαργύρωνε ενδεχομένως την «υπηρεσία» που προσφέρει.
«Δεν νομίζω πως θα μπορούσε, τουλάχιστον επί του παρόντος, να εξελιχθεί σε επιχειρηματικό εγχείρημα. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτομαι και δεν με αγχώνει καθόλου» απαντά και επισημαίνει: «Έμμεσα όμως έχω μια αναγνώριση. Όσες φορές έχω στείλει το βιογραφικό μου για δουλειά, εντάσσω πάντα τον orthografo και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές. Υπάρχουν διαφημιστικές εταιρείες που έχουν ενθουσιαστεί».
Καλή δουλειά και καλές διορθώσεις.source:kathimerini.gr

Τιτανικός : Πρωταγωνιστής 

στο "CSI υποβρύχιου κόσμου"...

Με ρομποτικά υποβρύχια, σόναρ, τρισδιάστατες κάμερες και συσκευές απεικόνισης θα επιχειρήσουν Αμερικανοί και Καναδοί ερευνητές να πραγματοποιήσουν μια εικονική ανέλκυση του ναυαγίου του Τιτανικού, προκειμένου να το δημιουργήσουν το λεπτομερέστερο μέχρι σήμερα“προφίλ” του πλοίου.


Οι δύο ερευνητικές ομάδες, αποτελούμενες από 30 άτομα έκαστη, χρησιμοποιώντας τεχνικές τρισδιάστατης εικονοληψίας θα επιχειρήσουν να χαρτογραφήσουν το ναυάγιο στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού. “Θα είναι σαν το CSI του υποβρύχιου κόσμου”, σχολίασε.
Σύμφωνα με την RMS Titanic Inc., την εταιρεία που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ανέλκυση αντικειμένων από το ναυάγιο και την πρωτοβουλία για την επιχείρηση, το μεγαλύτερο μέρος του καταστρώματος του βυθισμένου Τιτανικού θα καταρρεύσει τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
Το υπερωκεάνιο βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912 μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο, τέσσερις μέρες μετά την αναχώρησή του στο παρθενικό ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, παρασύροντας στον “υγρό τάφο” 1.517 επιβάτες.
Aνακαλύφθηκε το 1985 σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, περίπου 600 χλμ νοτιοανατολικά του καναδικού νησιού Νιουφάουντλαντ.source:cosmo.gr

Έγιναν 130.000 

προ-παραγγελίες για το 

iPhone 4 μέσα σε λιγότερο απο 

15 ώρες!



Το iPhone 4 και μαζί του και η Apple κατάφεραν να σπάσουν ακόμα ένα ρεκόρ αφού στη Ν.Κορέα, μέσα σε 13 ώρες έγιναν 130.000 προ-παραγγελίες του δημοφιλούς τηλεφώνου.
Τον προηγούμενο Δεκέμβριο έγινε διαθέσιμο στο κοινό της Ν.Κορέας το πολύ αναμενόμενο τότε, iPhone 3GS και οι προ-παραγγελίες είχαν φτάσει τα 60.000 κομμάτια με αποτέλεσμα η εταιρία κινητής τηλεφωνίας που το είχε να μην συναντήσει κανένα πρόβλημα μιας και η ζήτηση δεν ήταν μεγάλη.
 
Χθές, στις 6 το πρωί τοπική ώρα άρχισαν οι αντίστοιχες προ-παραγγελίες του νέου iPhone 4 και μέσα σε 7 ώρες είχαν ήδη προ-παραγγελθεί 100.000 συσκευές, ενώ μέχρι τις 7 το απόγευμα οι προ-παραγγελίες είχαν φτάσει τα 130.000 τεμάχια πράγμα που έκανε τους server της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, να πέσουν, με αποτέλεσμα, η εταιρία, να αναγκαστεί, να επεκτείνει τους διαθέσιμους server για το website της ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση του κοινού.
source:newsit.gr

Σε λειτουργία το 

Facebook "Places"...



Τη δυνατότητα να γνωστοποιούν το μέρος στο οποίο βρίσκονται ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι χρήστες του Facebook, μέσω της νέας υπηρεσίας "Places", που προσφέρει η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε την υπηρεσία ως μια λειτουργία που "θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε πηγαίνουν, και όχι μόνο μέσα από τον υπολογιστή τους".


Η νέα υπηρεσία προκαλεί ήδη αντιδράσεις, ιδιαιτέρως όλων όσοι υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό απόρρητο του χρήστη.


Η υπηρεσία αρχικώς θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από εφαρμογή Facebook στο iPhone.


Το Facebook διαθέτει ήδη 150 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της μέσω κινητού τηλεφώνου. 
source:nooz.gr

Ανάληψη ευθύνης για 

την επίθεση σε κέντρο

στρατολογίας στο Ιράκ...

Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα


Παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολογίας του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη που στοίχισε τη ζωή 59 ανθρώπων, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων.

Το "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ" (ISI), που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι η επίθεση της Τρίτης, εν μέσω της θρησκευτικής γιορτής του Ραμαζανιού, "χτύπησε μία ομάδα σιιτών και αποστατών που ξεπούλησαν την πίστη τους για τα χρήματα και για να γίνουν όργανα στον πόλεμο κατά των ιρακινών σουνιτών", σύμφωνα με το SITE.


Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν 100 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν από την αποχώρηση, την Πέμπτη, της τελευταίας μάχιμης αμερικανικής μεραρχίας από το Ιράκ.


Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Βαγδάτης, ο στρατηγός Κασέμ Άττα, είχε από την Τρίτη κατηγορήσει την Αλ Κάιντα: "Η χρονική στιγμή, οι συνθήκες και ο στόχος, όλα δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση", είχε δηλώσει. 
source:skai.gr

Πάρνηθα: Έργα από το 

Καζίνο σε καμένη έκταση...

Κατασκευές σε καμένη έκταση 62 στρεμμάτων στην Πάρνηθα ξεκίνησε το Καζίνο τον Αύγουστο. Έκταση που είχε εξαιρεθεί από την αναδάσωση το 2007. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», το θέμα έγινε γνωστό ύστερα από καταγγελία πολίτη, ενώ οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ξεκίνησαν τώρα έρευνα για να διαπιστώσουν τη νομιμότητα των εργασιών.
Το πρωί της Παρασκευής, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής δήλωσε στον Σκάι ότι έδωσε εντολή στο διευθυντή της αρμόδιας Πολεοδομίας για την εξέταση όλων των αδειών που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα στην Πάρνηθα έδωσε. Όπως είπε, εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη απαραίτητων δικαιολογητικών, θα ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η Στεφανία Λυγερού κατήγγειλε στις 13 Αυγούστου ότι επισκεπτόμενη την Πάρνηθα είδε τους εκσκαφείς να δουλεύουν, τους φωτογράφισε, ενώ όταν επικοινώνησε με το αρμόδιο Δασαρχείο Πάρνηθας την ενημέρωσαν ότι οι εργασίες γίνονται νόμιμα. Ο εργολάβος μάλιστα της επέδειξε, μεταξύ άλλων, πολεοδομική άδεια για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Η άδεια, που δεν συνοδευόταν από έγκριση του Δασαρχείου, είχε εκδοθεί από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής μέσα στο 2009.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα, ο τότε περιφερειάρχης Αττικής Χ. Μανιάτης εξέδωσε απόφαση αναδάσωσης εξαιρώντας όμως 62.5 στρέμματα, τα οποία διαχειρίζεται το Καζίνο. Μπροστά στις αντιδράσεις, οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν το νόμο 3139 του 2003, ο οποίος υποτίθεται ότι αφορούσε την άδεια λειτουργίας του Καζίνο που είχε ιδιωτικοποιηθεί, αλλά στο άρθρο 3 περνούσε διατάξεις που επέτρεπαν την εκτέλεση έργων σε εκτάσεις 166 στρεμμάτων, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών».
Τον Δεκέμβριο του 2007 πολίτης προσέφυγε για το θέμα στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για την πλειονότητα των ερωτημάτων που του τέθηκαν, λέγοντας ότι πρόκειται για κανονιστικές πράξεις. Ωστόσο, έθετε ένα ερώτημα για την εξαίρεση των στρεμμάτων από την αναδάσωση: «Η υποχρέωση για κήρυξη αναδάσωσης περιλαμβάνει όλες τις καείσες δασικές εκτάσεις χωρίς εξαίρεση», τόνιζε και ρωτούσε «εάν προ της πυρκαγιάς είχε συντελεσθεί κατ’ εξαίρεση μεταβολή του προορισμού των δασών», σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη δασική νομοθεσία. Δηλαδή, ρωτούσε αν ισχύει το δικαίωμα μετατροπής μιας περιοχής από δάσος σε κάτι άλλο, αφού πριν γίνει αυτό ήρθε η φωτιά, ή αν υπερισχύει η υποχρέωση της αναδάσωσης.
Το Καζίνο σε ανακοινώσεις του τόνιζε ότι «ουδέποτε διεκδίκησε την εξαίρεση από την αναδάσωση» και ότι ζήτησε «να περιληφθούν στις πλήρως αναδασωτέες όλες οι καλυμμένες με δάσος εκτάσεις των εγκαταστάσεών μας συνολικού εμβαδού 62.59 στρεμμάτων». Σε άλλη ανακοίνωση, επιβεβαίωνε τη βούληση «να αναδασωθεί κάθε μέτρο δάσους». Όμως, η επιχείρηση μιλά για τις περιοχές που ήταν δάσος, διατηρώντας το δικαίωμα να αποφανθεί εκείνη πού υπήρχε δάσος και πού όχι. Η «Ελευθεροτυπία» αναζήτησε εκπρόσωπο της εταιρίας για σχολιασμό, αλλά ουδείς απάντησε για να πει εάν στο σημείο που χτίζεται ο βιολογικός καθαρισμός υπήρχε δάσος. Στο μεταξύ, στην περιοχή που γίνονται τα έργα έχει γίνει αναδάσωση, χωρίς όμως την ευθύνη του Δασαρχείου. 
source:tvxs.gr

Το Σεν Τροπέ του 

Μαυροβουνίου...

Σαμπάνιες και μεγιστάνες στην τελετή για την πρώτη φάση των έργων στο λιμάνι Τιβάτ


Πολυτελή γιοτ, λαμπερές παρουσίες και χαμόγελα κατά την τελετή για την ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης φάσης της κατασκευής του λιμανιού Τιβάτ στο  Μαυροβούνιο, το περασμένο Σαββατοκύριακο
«Είναι καλύτερα από το Σεν Τροπέ», αναφώνησε ο Μίλο Τζουγκάνοβιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, βλέποντας τα ογκώδη γιοτ που ήταν αγκυροβολημένα το Σαββατοκύριακο στον Κόλπο του Τιβάτ, στην ανατολική ακτή της Αδριατικής.
Η σύγκριση είναι υπερβολική. Ομως αν τα πράγματα έρθουν όπως επιθυμούν ο Τζουγκάνοβιτς και μια ομάδα ξένων επιχειρηματιών που τον υποστηρίζει, το λιμάνι Τιβάτ, που έχει ώς τώρα ολοκληρωθεί μόνο κατά 20%, μπορεί να γίνει όχι μόνο μια νέα «παιδική χαρά» για τους σούπερ πλούσιους, αλλά και η βιτρίνα της θαρραλέας προσπάθειας του μικροσκοπικού Μαυροβουνίου να απαλλαγεί από την εικόνα του διεφθαρμένου κράτους και να κερδίσει την είσοδό του στην Ευρωπαϊκή Ενωση προσελκύοντας επενδυτές απ΄ όλον τον πλανήτη. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζουγκάνοβιτς ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της υπηρεσίας Προώθησης Επενδύσεων του Μαυροβουνίου, δήλωσε πως όποιος θέλει να επενδύσει 500.000 ευρώ ή περισσότερα μπορεί να γίνει πολίτης του Μαυροβουνίου.


Στο μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος που ονειρεύτηκε να μεταμορφωθεί η βάση του γιουγκοσλαβικού Πολεμικού Ναυτικού σε νέο Μονακό δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχέστερος. Καθισμένος πίσω από τον Τζουγκάνοβιτς που έκανε βόλτες στη μαρίνα μ΄ ένα αμαξίδιο του γκολφ ήταν ο 82χρονος καναδός μεγιστάνας του χρυσού Πίτερ Μανκ, ο κορυφαίος επενδυτής στο πρόγραμμα Πόρτο Μοντενέγκρο που αναμένεται να κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μαυροβούνιο είναι ανοικτό για μπίζνες. «Αυτός δεν είναι τόπος για μέτρια επενδυτικά προγράμματα», είπε ο Τζουγκάνοβιτς απευθυνόμενος σ΄ ένα κοινό επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών με σαμπάνιες στο χέρι κατά την τελετή για την ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης φάσης της κατασκευής του λιμανιού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. «Το Μαυροβούνιο θα γίνει ένας από τους πιο επίλεκτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο».

Ομως τα φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου να χρησιμοποιήσει τις φυσικές καλλονές της χώρας για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις προκαλούν πολλές επικρίσεις. «Η χώρα είναι για πούλημα», λέει ο Βάνια Γκάλοβιτς, επικεφαλής της ΜΑΝS, μιας οργάνωσης κατά της διαφθοράς που συνδέεται με τη Διεθνή Διαφάνεια. «Το Μαυροβούνιο πουλάει ό,τι έχει και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τι κερδίζει η χώρα απ΄ όλα αυτά».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Τζουγκάνοβιτς είναι φιλική προς τις επενδύσεις. Ο φόρος που πληρώνουν οι εταιρείες, αλλά και ο φόρος εισοδήματος είναι 9%, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Και σε μια προσπάθεια να στηρίξει το πρόγραμμα του λιμανιού του Τιβάτ, το Κοινοβούλιο μείωσε τον ΦΠΑ στα είδη που συνδέονται με την προσπάθεια σε 7% από 17%. Η μεγαλύτερη εταιρεία του Μαυροβουνίου, η ΚΑΡ, ένα εργοστάσιο αλουμινίου που παράγει περίπου το ήμισυ των εξαγωγών της χώρας, πουλήθηκε το 2005 στον ρώσο δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ολεγκ Ντεριπάσκα σε μια συμφωνία που παραμένει μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενη. Πολλοί λένε πως το μείγμα μπίζνες και πολιτικής που προωθεί ο Τζουγκάνοβιτς δημιουργεί δυνατότητες για διαφθορά και για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Ο Τζουγκάνοβιτς, για παράδειγμα, έχει μερίδιο 2,8% στη First Βank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του Μαυροβουνίου. Ο αδελφός του, ο Ατσο, έχει το 46%. Η τράπεζα διασώθηκε από την κατάρρευση το 2008 μ΄ ένα έκτακτο κυβερνητικό δάνειο 44 εκατομμυρίων ευρώ- ήταν η μοναδική τράπεζα στο Μαυροβούνιο που χρειάστηκε μια τέτοια διάσωση. Ο μισθός του Τζουγκάνοβιτς, σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα, είναι μόλις 1.256 ευρώ τον μήνα, όμως επικριτές ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου συμπληρώνουν τον χαμηλό μισθό τους μέσω ενός δικτύου επιχειρηματικών συμφερόντων.
ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ
«Η χώρα είναι για πούλημα και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τι κερδίζει απ΄ όλα αυτά», λέει ο επικεφαλής οργάνωσης κατά της διαφθοράς

source:tanea.gr

Αυστηρό μήνυμα της

Βρετανίας προς τη Λιβύη 

στην επέτειο της αποφυλάκισης

του αλ Μεγκράχι...


Υποδοχή ήρωα είχαν επιφυλάξει οι κάτοικοι της Λιβύης στον Αλ Μεγκράχι
Υποδοχή ήρωα είχαν επιφυλάξει οι κάτοικοι της Λιβύης στον Αλ Μεγκράχι 
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τη Λιβύη να μην οργανώσει επίσημη εκδήλωση για την πρώτη επέτειο της αποφυλάκισης του Αμπντέλ Μπασέτ αλ Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση Λόκερμπι.

«Κάθε εκδήλωση για την αποφυλάκιση του Μεγκράχι θα είναι κακόγουστη και προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων. Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στη λιβυκή κυβέρνηση» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μεγκράχι είναι ο μοναδικός που καταδικάστηκε για τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, το Δεκέμβριο του 1988. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 270 άνθρωποι.

Καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά, αλλά αποφυλακίστηκε στις 20 Αυγούστου του 2009 με απόφαση των Αρχών της Σκωτίας επειδή πάσχει από καρκίνο του προστάτη και έχει λίγους μήνες ζωής.

Κατά την επιστροφή του στην Τρίπολη τού επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.source:in.gr

Έτοιμη ήδη η σελίδα 

στο Facebook...

kikilias_samaras.jpg
«Στηρίζουμε Βασίλη Κικίλια για Περιφερειάρχη Αττικής». Μετά τη χθεσινή αναγγελία της υποψηφιότητας του Βασίλη Κικίλια για περιφερειάρχη Αττικής, σήμερα έφτασε και η πρόσκληση για να γίνουν όσοι επιθυμούν μέλη του group στήριξης του στο Facebook.
Δυστυχώς εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ο τίτλος έχει «περιφεριάρχη» αντί για «περιφερειάρχη». Ο αριθμός των μελών είναι μόνο 78.
Στο wall του group, τα σχόλια είναι γλαφυρά όπως «έλα Παναγιά μου» ή πιο συγκεκριμένα ερώτηση μελους που απαιτεί να μάθει ποιο είναι το σχέδιο του υποψηφίου για τα αδέσποτα.
source:parapolitika.gr

Der Spiegel: "Η Ελλάδα 

μπαίνει σε σπιράλ θανάτου"...


Der Spiegel: "Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου"
«Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου» αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegel οποία περιγράφει με μελανά χρώματα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά.
Το γερμανικό περιοδικό καταγράφει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης και της μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα τους αλλά, από την άλλη, κάνει λόγο για δυσμενέστατες επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται σε μέτρα που -υποτίθεται- θα διόρθωναν τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά τελικά πλήγωσαν την ελληνική οικονομία.
Το Der Spiegel υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιοχές όπως το Πέραμα όπου η ανεργία έχει αγγίξει το 70%, ενώ αναφέρει παραδείγματα εργατών που η απασχόληση τους έχει πέσει 90% σε σχέση με πέρυσι.
Τι προτείνει το ίδιο; Μάλλον να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο Θεό μιας και με την επίκληση που κάνει στον Ύψιστο στο τέλος του δημοσιεύματος θέλει να καταδείξει ότι μόνο… θεϊκές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της Ελλάδος.
Μάλλον δε ξέρουν για τον περίφημο «από μηχανής θεό» των αρχαιοελληνικών τραγωδιών…
source:madata.gr
Το Δεκέμβρη το πολυαναμενόμενο Tourist

Το Δεκέμβρη το 

πολυαναμενόμενο Tourist...

Είναι η ταινία με πρωταγωνιστές τον Johnny Depp και την Angelina Jolie και οι θαυμαστές των δύο ηθοποιών θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν μέσα στο 2010. Σύμφωνα με την παραγωγή η ταινία θα προβληθεί στις 10 Δεκεμβρίου για να μπορέσει να πιάσει και τη διάρκεια των διακοπών για τα Χριστούγεννα. Αντιπάλους το Tourist θα έχει το τρίτο μέρος της Narnia που έχει τίτλο το The Voyage of the Dawn Treader.source:gossip-tv.gr

Οι αγαπημένοι σου 

Έλληνες star σε παιδικές 

φωτογραφίες!

Σπάνιες φωτογραφίες από την παιδική ηλικία των stars. Πόσο εύκολα μπορείς να αναγνωρίσεις τις όμορφες φατσούλες και να καταλάβεις ποια αγαπημένη σου προσωπικότητα κρύβεται;


Μαρία Σολωμού


Νίνο


Σάκης Ρουβάς


Έρρικα Πρεζεράκου


Ζέτα Μακρυπούλια


Μιχάλης Χατζηγιάννης


Ρούλα Κορομηλά


Χάρης Βαρθακούρης


Άννα Βίσση


Γιώργος Μαζωνάκης


Ηλίας Ψινάκης


Καλομοίρα 
source:tlife.gr

Τζουντ Λο...

Τι αποκαλύπτει η πρώην σύζυγός του μέσα από το βιβλίο της;

Τζουντ Λο
Στις αρχές του επόμενου μήνα στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρίσκεται η αυτοβιογραφία της Σάντι Φροστ, πρώην γυναίκας του Τζουντ Λο. Εκεί θα αναφέρεται, όπως η ίδια έχει δηλώσει, σε λεπτομέρειες του γάμου της με τον διάσημο Βρετανό ηθοποιό αλλά και στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αφού έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη.

«Ο Τζουντ προσπαθούσε να καταλάβει, αλλά όσο αυξάνονταν οι κοινωνικές μας εμφανίσεις στις διάφορες εκδηλώσεις του Χόλυγουντ, τόσο ένιωθα την αυτοεκτίμησή μου να εξανεμίζεται» λέει η 45χρονη ηθοποιός.

Επίσης συμπληρώνει ότι η ψυχολογική της κατάσταση  έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καταστροφή του γάμου της, «Σύντομα κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα και επισκέφθηκα έναν γιατρό, ο οποίος διέγνωσε πως έπασχα από επιλόχεια κατάθλιψη και μου έδωσε φάρμακα. Έτσι όσο περισσότερο αγχωνόμουν για την κατάσταση μου, τόσο γινόμουν εγωκεντρική και έδινα λιγότερη προσοχή στον Τζουντ»

Ο 38χρονος ηθοποιός δεν ήθελε να κάνει δημόσια αναφορά για τον γάμο του ή τα παιδιά του, αναγκάστηκε όμως να καταλήξει στα δικαστήρια με την Σάντι. Το διαζύγιο ήρθε μετά από έξι χρόνια  γάμου και 3 παιδιά . Σήμερα ο Τζουντ Λο είναι αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Σιέννα Μίλερ.source:yupi.gr

Πλησιάζει τη 10η θέση

η Ελλάδα...


Στην UEFA

Πιο κοντά στη 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA πλησίασε η Ελλάδα μετά τις νίκες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (την Πέμπτη )και Αρη (την Τρίτη) στους πρώτους αγώνες για τα πλέι οφ του Europa League.

Η ΑΕΚ νίκησε άνετα 1-0 τη Νταντί στη Σκωτία, συνεχίζοντας την εκπληκτική της παράδοση με σκωτσέζικες ομάδες, Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της τουρκικής Φενερμπαχτσε στην Τούμπα με το ίδιο σκορ, ενώ την Τρίτη ο Άρης είχε νικήσει έστω και δύσκολα την Αούστρια Βιέννης και πάλι με 1-0. Έτσι πλέον το 3 στα 3 είναι γεγονός με τις ελληνικές ομάδες να βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για είσοδο στους ομίλους του Europa League (κάτι το οποίο συνεπάγεται επιπλέον βαθμούς).


Η νίκη στη φάση των προκριματικών δίνει 1.000 βαθμούς, άρα την Πέμπτη η Ελλάδα πήρε 400βαθμούς (καθώς οι 2.000 διαιρούνται δια τον αριθμό των ομάδων μας που ξεκίνησαν να αγωνίζονται φέτος στην Ευρώπη) στην ειδική βαθμολογία της UEFA από την οποία προκύπτει πόσες ομάδες θα βγουν τη νέα σεζόν στην Ευρώπη.


Πλέον η Ελλάδα συγκεντρώνει 29.066 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση πίσω από την Ολλανδία (10η) και την Τουρκία (9η).


Η βαθμολογία για τις θέσεις που ενδιαφέρουν την Ελλάδα έχει ως εξής:


6. Ρωσία 36.124


7. Ουκρανία 35.966


8. Πορτογαλία 35.396


9. Τουρκία 32.650


10. Ολλανδία 30.963


11. Ελλάδα 29.066


12. Δανία 26.150


13. Ρουμανία 24.408


Είναι λοιπόν σαφές πως η Ελλάδα δεν απειλείται από τους διώκτες της (Δανία και Ρουμανία) ενώ σιγά σιγά πλησιάζει τόσο τους Ολλανδούς όσο και τους Τούρκους. Εξάλλου σημαντικό είναι το γεγονός πως οι ολλανδικές ομάδες δεν τα έχουν πάει καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ επί της Φενερμπαχτσέ οι τούρκικες ομάδες θα μειωθούν κατά μία και ο συντελεστής μέσου όρου τους θα παραμείνει ίδιος. Όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκλειστεί και είναι ξεκάθαρο πως αν συνέχιζε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκά για την Ελλάδα.


Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως με την έναρξη της νέας σεζόν για την Ελλάδα θα διαγραφεί μια πολύ κακή σεζόν βαθμολογίας (2006 – 2007) και θα αρχίσει πλέον να στοχεύει προς 8άδα και πιο μελλοντικά μέχρι και 6άδα ώστε να βγάζει 3 ομάδες στο Champions League.
source:newsbeast.gr

Κινητά που προκαλούν 

ηλεκτροσόκ στην Κρήτη!


Ένα νέο «παιχνίδι» που έχει εφεύρει η κινεζική τεχνολογία είναι ό,τι πρέπει για να εξοπλίσει τους κάθε λογής κακοποιούς! Πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη συσκευή που προκαλεί… ήπιο ηλεκτροσόκ! Ήδη, δύο από αυτά τα επικίνδυνα κατασκευάσματα εντοπίστηκαν στην Κρήτη, το ένα στα χέρια ενός Έλληνα και το άλλο στην κατοχή ενός νεαρού αλλοδαπού.

Μια τυχαία έρευνα σε έναν 46χρονο Έλληνα, έφερε στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Χερσονήσου για πρώτη φορά την επικίνδυνη εφεύρεση κινέζικης προέλευσης… Ο κάτοχός της ισχυρίστηκε ότι την είχε αγοράσει για την προστασία του, επειδή εργάζεται ως… φύλακας σε νυχτερινό μαγαζί της περιοχής! Η συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι ενσωματωμένη μέσα στο κέλυφος κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε να μην είναι ορατή!

Το νέο αυτό «όπλο» κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση… Ωστόσο, στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς, λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε άλλη μια παρόμοια συσκευή στα χέρια ενός 21χρονου Ιρλανδού στο Ηράκλειο! Ο νεαρός αποκάλυψε ότι την είχε προμηθευτεί από έναν Κινέζο πλανόδιο πωλητή, έναντι του ποσού των 30 ευρώ!


Το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ευρέως και σε τόσο χαμηλή τιμή τέτοιου είδους επικίνδυνα μηχανήματα, που μπορεί είτε να ακινητοποιήσουν, είτε όμως και να εκφοβίσουν κάποιον, προβληματίζει τις αρχές που έχουν ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους στα εμπορεύματα των πλανόδιων αλλοδαπών μικροπωλητών για να βάλουν φρένο στην διακίνησή τους.
source:protothema.gr

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο 

«έμπορος του θανάτου»


Εφετείο της Ταϊλάνδης ενέκρινε σήμερα το αίτημα των αμερικανικών Αρχών για έκδοση του επονομαζόμενου «εμπόρου του θανάτου», του Ρώσου εμπόρου όπλων, Βίκτορ Μπουτ.

Ο Μπουτ, πρώην αξιωματικός της σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος ενέπνευσε τον ρόλο του Νίκολας Κέιτζ στην ταινία «Lord of war», κρατείται από τον Μάρτιο του 2008 στην Μπανγκόγκ.


Προηγούμενο αίτημα έκδοσης του Μπουτ είχε απορριφθεί από δικαστήριο της πόλης. Ο Βίκτορ Μπουτ συνελήφθη στο πλαίσιο μιας αμερικανο-ταϊλανδικής επιχείρησης σε ξενοδοχείο της Μπανγκόγκ, αφού Αμερικανοί πράκτορες προσποιήθηκαν ότι είναι Κολομβιανοί αντάρτες που θέλουν να αγοράσουν όπλα.
source:zougla.gr

Εξημέρωσαν αρκούδες 

για να.. φυλάνε κάνναβη...

Σοφία Κατσαρέλη
Με την κατηγορία ότι έβαζαν μαύρες αρκούδες να φυλάνε καλλιέργειες με περισσότερα από 1.000 δενδρύλια κάνναβης, συνελήφθησαν δύο άνδρες στον Καναδά.


Αστυνομικοί, μετά από κλήση, έφτασαν σε σπίτι στην περιοχή Christina Lake, όπου έκπληκτοι είδαν πολλές αρκούδες συγκεντρωμένες στο σημείο.
Αν και ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, δεν τις χρησιμοποίησαν, καθώς γρήγορα διαπίστωσαν ότι οι αρκούδες ήταν εξημερωμένες.
Κάποιοι μάλιστα από τους αστυνομικούς, πόζαραν και φωτογραφήθηκαν με τα ζώα, που είχαν ταϊστεί με σκυλοτροφή και λαχανικά.
Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν μία άλλη θεωρία.. ότι μία κυρία, με αδυναμία στις αρκούδες, τους προσέφερε προστασία και τροφή.
“Η αλήθεια είναι ότι έρχονται και κάθονται μαζί της, βλέπουν τηλεόραση και εκείνη τις ταΐζει και τους συμπεριφέρεται σαν σε κατοικίδια”, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Brian Taylor. 
source:cosmo.gr

Cannabis growers 'used black bears as guards'
top