Για τα χρέη φταίνε… 

τα γονίδια!


Νέα έρευνα κάνει λόγο για γενετική προδιάθεση στα χρέη

Τα γονίδια ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάζουν το ύψος του χρέους του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία, για πρώτη φορά, υποστηρίζει ότι όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη στην πιστωτική κάρτα τους. Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν χρέη, ενώ ίσως εντοπίστηκε το πρώτο γονίδιο που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των δανειζόμενων στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας.

Οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους στο ήδη γνωστό από προηγούμενες έρευνες γονίδιο ΜΑΟΑ, το οποίο συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές (σεροτονίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη), τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που, μεταξύ άλλων, επηρεάζουν την ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου, τον καρδιακό ρυθμό του, τις μαθησιακές ικανότητές του κ.α. Το ΜΑΟΑ έχει ήδη συνδεθεί με την αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά στους εφήβους, την κατάθλιψη, την επιθετικότητα (έχει αποκληθεί και «γονίδιο του πολεμιστή»)- και τώρα με το χρέος!

Κάθε άνθρωπος έχει ένα ζεύγος γονιδίων ΜΑΟΑ (ένα από τον πατέρα κι ένα από τη μητέρα του), εκ των οποίων το ένα γονίδιο μπορεί να είναι «αποτελεσματικό» και το άλλο «αναποτελεσματικό», όσον αφορά το βαθμό που επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές και, κατ' επέκταση, τη διάθεση και συμπεριφορά του ατόμου. Τα «αποτελεσματικά» γονίδια ΜΑΟΑ διασπούν πιο γρήγορα τους νευροδιαβιβαστές, ενώ τα «αναποτελεσματικά» αργούν.

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγμα 2.500 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 26 ετών και σύγκριναν το γενετικό χάρτη τους με τους λογαριασμούς στην πιστωτική κάρτα τους. Διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν στο DNA τους τη λεγόμενη «αναποτελεσματική» παραλλαγή του συγκεκριμένου γονιδίου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρίσκονται «στο κόκκινο», δηλαδή να χρωστάνε. Η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό από 8% (αν μόνο το ένα από τα δύο γονίδια του ζεύγους ΜΑΟΑ ήταν «αναποτελεσματικό» έως 16% (αν και τα δύο γονίδια, που είχαν δηλαδή κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς, ήταν «αναποτελεσματικά»).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, οι μισοί περίπου άνθρωποι διαθέτουν έστω μια «αναποτελεσματική» γονιδιακή παραλλαγή του ΜΑΟΑ, που προσδίδει γενετική προδιάθεση για αύξηση του χρέους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το ζήτημα εγείρει σημαντικά ερωτήματα για το δέον γενέσθαι, καθώς στο μέλλον μπορεί να γίνονται γενετικά τεστ στους ανθρώπους, με δείγμα από τις τρίχες των μαλλιών ή το σάλιο τους, για να διαπιστώνεται κατά πόσον είναι γενετικά επιρρεπείς στο χρέος περισσότερο από άλλους ανθρώπους.

Όπως υποστηρίζουν, στο μέλλον μια τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτή τη γενετική πληροφορία για να αποφασίζει αν θα δανείζει κάποιον ή αν θα του χρεώνει μεγαλύτερο επιτόκιο λόγω του αυξημένου ρίσκου υπερχρέωσης. Για αυτό το λόγο, οι δύο ερευνητές προτείνουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν νομοθεσία που θα απαγορεύει κάθε πράξη γενετικής διάκρισης σε οικονομικά ζητήματα.

Οι ερευνητές επίσης καλούν τους επιστήμονες να κάνουν περαιτέρω έρευνες για να ανακαλύψουν και άλλα γονίδια που πιθανώς σχετίζονται με την οικονομική συμπεριφορά και έτσι να θεμελιώσουν καλύτερα την επίδραση των ασυνείδητων και ανεξέλεγκτων βιολογικών παραγόντων στα οικονομικά θέματα.source:newsbeast.gr

Οικογενειακή τραγωδία 

σε τροχαίο στη Μεσσηνία...


Ένα μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του και τα αδέλφια του οκτώ και εννέα χρόνων τραυματίστηκαν ελαφρά, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδούς Τσακώνας - Καλού Νερού στη Μεσσηνία, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος πατέρας τους, εξετράπη της πορείας του και βγήκε από το δρόμο.

Προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.
source:protothema.gr

Συστάσεις σε γονείς & 

παιδιά για τη σωστή

χρήση του διαδικτύου...


Τι δείχνουν οι έρευνες

Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και ν' ακούν με προθυμία τα όσα τούς λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς, που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

«Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου επικοινωνίας στην οικογένεια είναι θεμελιώδους σημασίας για την προστασία του εθισμένου παιδιού στη χρήση του διαδικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καθορισμό των στόχων από την πλευρά των γονέων, την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για συζήτηση, η οποία πρέπει να είναι πριν την πλοήγηση στο διαδίκτυο και όχι κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της», σημειώνει ο κ. Σιώμος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Οι γονείς οφείλουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα, να είναι προετοιμασμένοι για την αρνητική στάση του παιδιού και εάν αποτύχουν να σκεφτούν νέους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά τους, υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Αν γίνουν αυτά τα βήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαταράσσεται η επικοινωνία στην οικογένεια. Επίσης, είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν κοινή στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, να δείχνουν στο παιδί τους πόσο νοιάζονται, να βάζουν λογικούς κανόνες στη χρήση του διαδικτύου, η τοποθέτηση του υπολογιστή θα πρέπει να είναι σε κοινό χώρο στο σπίτι για να ελέγχεται το είδος της χρήσης και τέλος πρέπει να ενθαρρύνουν το παιδί να βρει εναλλακτικές δραστηριότητες».

Στις περιπτώσεις, όμως, όπου η χρήση του διαδικτύου δεν ελέγχεται και οι ώρες αυξάνονται, παρ' όλο που οι γονείς ακολούθησαν τις παραπάνω οδηγίες, υπάρχουν συνέπειες στη σχολική επίδοση και την οργάνωση της καθημερινότητας και οι οικογενειακές σχέσεις επηρεάζονται αρνητικά, είναι απαραίτητο οι γονείς να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας εξειδικευμένους στον εθισμό στο Διαδίκτυο, συνιστά ο κ. Σιώμος.

Τι δείχνουν οι έρευνες
Οι έφηβοι του Βόλου είναι οι πλέον «εθισμένοι» χρήστες του διαδικτύου στη Θεσσαλία και ακολουθούν αυτοί των Τρικάλων, με 8,7%, της Καρδίτσας με 8,5% και της Λάρισας 5,8%. Ο δε μέσος όρος του εθισμού των Θεσσαλών εφήβων στο διαδίκτυο διαμορφώνεται στο 8,2%. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την πρώτη, ελληνική επιδημιολογική μελέτη του πληθυσμού των εφήβων που κάνουν υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και πραγματοποιήθηκε το 2006. Πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις και συμμετείχαν 2200 έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Εξάλλου, στην Ελλάδα, τελευταίες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο, της Ελληνικής Εταιρείας μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, τον περασμένο Νοέμβριο, αποκαλύπτουν πως το ποσοστό εθισμού των εφήβων στην Κω είναι 11.3% και 15% στη Χίο. Τα ποσοστά αυτά τοποθετούν τη χώρα μας, μαζί με την Κίνα (2,4%-11,3%), την Ταιβάν (12,8%) και τη Ν. Κορέα (1,6%-20,3%) στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, κλινικά δεδομένα από το Ειδικό Ψυχιατρικό Ιατρείο Παιδιών κι Εφήβων για την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο δείχνουν πως το προφίλ του εθισμένου αφορά αγόρια στην εφηβεία, με κορύφωση στα 15-16 έτη, με μέσο όρο χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου 6 ώρες την ημέρα, που παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια προσομοίωσης μάχης, στρατηγικής και παιχνίδια ρόλων (MMORPGs), είναι απομονωμένα πολλές ώρες στο δωμάτιό τους, έχουν χαμηλές επιδόσεις και μειωμένα κίνητρα για μάθηση στο περιβάλλον του σχολείου και κάνουν πολλές απουσίες λόγω μεταμεσονύκτιων συνδέσεων στο ίντερνετ.


Τα συμπτώματα που προμηνύουν εθισμό

Στο ερώτημα ποια είναι τα συμπτώματα ή οι συμπεριφορές εκείνες που προμηνύουν εθισμό στο διαδίκτυο, ο κ. Σιώμος σημειώνει πως οι εθισμένοι εξιδανικεύουν το διαδίκτυο και νιώθουν ότι ο κόσμος είναι πληκτικός και κενός χωρίς αυτό.
Περνούν την περισσότερη ώρα της ημέρας στο ίντερνετ ή σκέφτονται τη στιγμή που θα ξαναπλοηγηθούν σ' αυτό. Όταν διακόπτεται η σύνδεσή τους θυμώνουν και γίνονται νευρικοί και ευερέθιστοι. Χάνουν την αίσθηση του πραγματικού χρόνου, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε σύνδεση περισσότερο από ό,τι αρχικά σχεδίαζαν.
Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό- εξηγεί ο κ. Σιώμος, είναι ότι οι εθισμένοι δεν αντιλαμβάνονται την όλη τους αποδιοργάνωση και τις συνέπειες της προβληματικής χρήσης σε ψυχολογικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο και συνεχίζουν την ενασχόληση στον ίδιο βαθμό, μέχρι κάποιος άλλος, του στενού περιβάλλοντός τους, κινητοποιηθεί για αυτούς.

και οι επιπτώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο, οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου για τους εφήβους αφορούν κυρίως την μείωση του χρόνου που περνούν με την οικογένειά τους, περιορίζουν τις αγαπημένες τους συνήθειες και τις κοινωνικές τους συναναστροφές, παραμελούν το διάβασμα, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τη σωματική τους υγιεινή και μειώνεται η συνολική διάρκεια του ύπνου κυρίως λόγω των μεταμεσονύκτιων συνδέσεων με το διαδίκτυο.

Οψίμως λόγω της καθιστικής ζωής, της κακής στάσης του σώματος της πολύωρης επαφής με την οθόνη υπάρχει, αντίστοιχα, ο κίνδυνος παχυσαρκίας, μυοσκελετικών συμπτωμάτων και οφθαλμικών παθήσεων.

Επίσης, ο εθισμός στο διαδίκτυο, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να συνυπάρχει και με ψυχικές διαταραχές όπως άγχος, κατάθλιψη ή κατάχρηση παράνομων ουσιών. 
source:newsbeast.gr

Ποια τραγουδίστρια

έχει κυτταρίτιδα;


Μπορεί να γυμνάζεται πολύ και να προσέχει τη διατροφή της, ωστόσο ο αιώνιος φόβος των γυναικών τής χτύπησε την πόρτα…

Ο λόγος για την αγαπημένη μας τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, την οποία ο φακός «συνέλαβε» σε μια από τις εξορμήσεις της στην παραλία.

Όπως βλέπετε και εσείς, έχει λίγο κυτταρίτιδα…


Κανείς δεν είναι τέλειος...
source:zougla.gr

Στις σκοτεινές αίθουσες 

η Google...

Άγγελος Ανδρέου
Μετά το Facebook, τώρα και η Google θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του blog Deadline Hollywood, η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο του Ken Auletta: “Googled, the end of the world as we know it”, όπου περιγράφεται η ιστορία των ιδρυτών του διαδικτυκαύ κολοσού, Sergey Bins και Larry Page.

“Πρόκειται για την ιστορία δύο νεαρών που έφτιαξαν μια εταιρεία που άλλαξε τον κόσμο. Το κεντρικό της νόημα συνοψίζεται στο εξής: Μην γίνεσαι κακός. Όταν γίνεσαι τόσο επιτυχημένος και πλούσιος, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που σε αποσπούν από το να μείνεις ο εαυτός σου”, λέει ο παραγωγός της ταινίας Μάικλ Λόντον.

Ο Page και ο Bins ίδρυσαν την Google κάπου στη δεκαετία του 1990, όταν ήταν ακόμα φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τους δύο ιδρυτές, ενώ άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία που θα προβληθεί. 
source:cosmo.gr
Όνειρο για 14χρονη ιστιοπλόο 
ο περίπλους της Γης...
Μια 14χρονη Ολλανδή, που φιλοδοξεί να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη, απέπλευσε από την Πορτογαλία.
Η Ολλανδή έφηβη Λάουρα Ντέκερ, που αμφισβήτησε τις αρχές προκειμένου να της επιτραπεί να πραγματοποιήσει τον περίπλου της Γης με ιστιοπλοϊκό, ξεκίνησε σήμερα από την Πορτογαλία το πρώτο στάδιο της περιπέτειάς της, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό της.
Η 14χρονη, που απέπλευσε από την Ολλανδία στις 4 Αυγούστου για το προκαταρκτικό στάδιο στην Πορτογαλία, επετράπη να πραγματοποιήσει το μεγαλεπίβολο σχέδιό της έπειτα από την τελική απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, που έθεσε τέλος στη 12μηνη αντιπαράθεσή της με τις αρχές, που ανησυχούσαν για το εγχείρημα του κοριτσιού.
Η Ντέκερ ξεκίνησε τον απόπλου της από άγνωστο λιμάνι της Πορτογαλίας, προκειμένου να αποφύγει τον ενοχλητικό στολίσκο των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, που την ανέμεναν για να αποτυπώσουν τη στιγμή στο λιμάνι του Πορτιμάο.
Ο εκπρόσωπός της Πέτερ Κλάρενμπεκ τόνισε πως η Ντέκερ κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους, όπου σύμφωνα με το σχέδιο πλεύσης θα αναμένει το τέλος της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό προτού αποτολμήσει τον διάπλου των νήσων Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική.
Το σημερινό ρεκόρ για τον νεώτερο ιστιοπλόου που έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου του κόσμου κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία περαίωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά της.
Το σχέδιο της Λάουρα είναι να κατορθώσει να επιστρέψει από τη δίχρονη οδύσσειά της αρκετές εβδομάδες προτού συμπληρώσει τα 17 χρόνια της, προκειμένου να σπάσει το επίζηλο ρεκόρ.
source:kathimerini.gr

Μισθολογικές διακρίσεις 

για τους ομοφυλόφιλους στη Γαλλία...



Στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν κατα μέσο όρο 6,5% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους συνεδέλφους τους, με ίδιες θέσεις και ίδια προσόντα.
Ερευνα που δημοσιεύεται στην Liberation αναφέρει επίσης ότι στο δημόσιο τομέα οι ομοφυλόφιλοι άνδρες κερδίζουν κατά 5,5% λιγότερα χρήματα.

Η διαφορά αυτή στους μισθούς δεν είναι παρά ένας μέσος όρος "άν αναλογισθούμε πως δεν είναι "ορατοί" όλοι οι ομοφυλόφιλοι μέσα σε μία επιχείρηση, που σημαίνει σημαίνει πως εκείνοι που όντως "φαίνονται" υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερες μισθολογικές διακρίσεις", τονίζει ο οικονομολόγος Τιερί Λοράν, ένας από τους δύο συντάκτες της έρευνας.


Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν ανεξήγητη τη μισθολογική διαφορά.


Σε αντίθεση, όμως, με τους άνδρες ομοφυλόφιλους, οι λεσβίες δεν υφίστανται καμία διάκριση στη μεταχείριση και μάλιστα χαίρουν μίας ελαφρά αυξημένης διαφοράς (+2%).


Στον δημόσιο τομέα, οι ομοφυλόφιλοι ηλικίας κάτω των 35 ετών δεν υφίστανται καμία μισθολογική διαφορά, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ανώνυμων διαγωνισμών, αλλά στο ηλικιακό φάσμα άνω των 45 οι άνδρες αυτοί βιώνουν μία διαφορά πολύ μεγαλύτερη (-13%), αποκαλύπτει η έρευνα.


Ο κώδικας εργασίας στη Γαλλία τονίζει ρητά πως κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να τιμωρείται, να απολύεται, ή να αποτελεί αντικείμενο μέτρων διάκρισης, «ιδίως σε ότι αφορά τη μισθολογία, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του».source:newsit.gr


Οι Τουρκοκύπριοι χτίζουν 

οικισμούς στην Μόρφου...


Η περιοχή της Μόρφου έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, το οποίο με τη στήριξη και χρηματοδότηση της Άγκυρας ξεκίνησε μια προσπάθεια αλλοίωσης της περιοχής, ακολουθώντας την πρακτική που εφάρμοσε στις κατεχόμενες περιοχές της Κερύνειας, της Αμμοχώστου και της Καρπασίας.

Σε μια πόλη, όπου προ του 1974 η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Ελληνοκύπριοι και όλες σχεδόν οι περιουσίες ήταν ελληνοκυπριακές, το καθεστώς έχει μεταφέρει πολλούς
εποίκους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην κατεχόμενη Μόρφου διαμένουν περίπου 9.000 άνθρωποι , εκ των οποίων οι μισοί είναι Τουρκοκύπριοι, κυρίως από την Πάφο και τη Λεμεσό, και οι άλλοι μισοί είναι έποικοι. Η παράνομη εκμετάλλευση των πορτοκαλεώνων της Μόρφου είναι στο 50% περίπου. Τα εσπεριδοειδή που παράγονται στην κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου εξάγονται στην Τουρκία είτε για να διατεθούν στην τουρκική αγορά είτε για να προωθηθούν προς την Ευρώπη.


Η προσπάθεια για οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή Μόρφου ξεκίνησε από τους
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ και συνεχίζεται και σήμερα επί Ντερβίς Έρογλου.

Οι κινήσεις έγιναν προς δύο κατευθύνσεις. Από τη μια υπήρξε ανέγερση οικιστικών συγκροτημάτων σε περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως τουρκοκυπριακές από πλευράς καθεστώτος, κάτι όμως που δεν ισχύει αφού γη τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας ήταν ελάχιστη. Παράλληλα έγιναν προσπάθειες για τη δημιουργία ξενοδοχείων στη θαλάσσια περιοχή της Μόρφου, μια προσπάθεια η οποία δεν πέτυχε καθώς δεν υπήρξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον από ξένους, όπως έγινε στην περίπτωση της Κερύνειας.


Η ανέγερση οικιστικών μονάδων πέριξ της Μόρφου δεν θεωρείται τυχαίο γεγονός, καθώς αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα επί του εδάφους, ώστε να τα εκμεταλλευθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να δημιουργήσει τέτοια δεδομένα, ώστε να αποτρέψει την όποια πιθανότητα η περιοχή αυτή να περιέλθει, σε περίπτωση διευθέτησης, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν ανεγερθεί κοντά στην πόλη της Μόρφου σε γη ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας γύρω στις 40 οικιστικές μονάδες, οι οποίες διατέθηκαν κυρίως σε έποικους.


Το καθεστώς επίσης έχει δώσει άδεια στο λεγόμενο "Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Κερύνειας" για να ανεγείρει νέα καταλύματα σε προστατευόμενη περιοχή στην κατεχόμενη Καρπασία. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκοκυπριακή εφημερίδα "CyprusΤoday", η περιοχή που παραχωρήθηκε στο πανεπιστήμιο, είναι τμήμα του Πάρκου Καρπασίας. Η απόφαση λήφθηκε τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά προστατευόμενη.


Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα επικρίνει έντονα τον Έρογλου για την απόφασή του. Τη διαμαρτυρία του κατέθεσε και ο πρόεδρος της "Green Αction", που διερωτήθηκε, εάν οι τουρκοκύπριοι χάσουν και την Καρπασία ποια άλλη περιοχή προστατευόμενη θα παραμείνει. Ο ίδιος είδε την απόφαση για την ανέγερση πανεπιστημιακών καταλυμάτων ως μια κίνηση για την οικοδόμηση της κατεχόμενης περιοχής και γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εγκαλέσει την απόφαση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ανέγερση των εστιών δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Φίλωνα.


Στέλεχος του " υπουργείου" τουρισμού δήλωσε στην εφημερίδα ότι η περιοχή που θα παραχωρηθεί στο πανεπιστήμιο είναι δασική και απαγορεύεται η ανάπτυξη, γιατί βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογική ζώνη και είναι πολύ κοντά στην βασιλική του Αγίου Φίλωνα. 
source:nooz.gr

Απαλλάχθηκε από τις 

κατηγορίες για βιασμό 

ο Τζούλιαν Ασάνγκε...

Η Σουηδική Δικαιοσύνη αποφάσισε την ακύρωση της έρευνας για τον εντοπισμό του ιδρυτή του ιστοτόπου Wikileaks, που εξειδικεύεται στην δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων, Τζούλιαν Ασάνγκε, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό. Όπως ανακοινώθηκε «η γενική εισαγγελέας Έυα Φινέ αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνγκε δεν είναι πια ύποπτος για βιασμό» και άρα «δεν είναι πια καταζητούμενος».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η Έυα Φινέ δε θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σήμερα».
Νωρίτερα, το πρωί, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κάριν Ροζάντερ είχε ανακοινώσει ότι ο Τζούλιαν Ασάνγκε καταζητείται «για δύο διαφορετικές υποθέσεις, εκ των οποίων η μία είναι για βιασμό». Ο Ροζάντερ δεν είχε ανακοινώσει την δεύτερη υπόθεση, ωστόσο το σουηδικό περιοδικό Expressen υποστήριζε σε δημοσίευμα του ότι ο 39χρονος Αυστραλός Ασάνγκε, που την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Σουηδία, καταζητείται επίσης για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.
Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, το Wikileaks δημοσίευσε περισσότερα από 70.000 αρχεία σχετικά με την πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που η στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου στον εννιάχρονο πόλεμο βρισκόταν στην καμπή της.
Ο «εκνευρισμός» του Πενταγώνου και οι προειδοποιήσεις
Η δημοσίευση από το WikiLeaks των 70.000 απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο του Αφγανιστάν, αλλά και οι συχνές αποκαλύψεις σχετικά με την εγκληματική δράση των στρατιωτών σε Ιράκ και Αφγανιστάν, έχουν φέρει επανειλημμένα το Πεντάγωνο σε δύσκολη θέση.
Μάλιστα αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν στείλει προειδοποίηση στον ιδρυτή του WikiLeaks με αφορμή την πρόθεσή του να δημοσιεύσει 15.000 επιπλέον απόρρητα έγγραφα, ωστόσο ο Τζούλιαν Ασάνγκε, τόνισε ότι τα έγγραφα δημοσιευθούν.
Ο εκνευρισμός που έχουν δημιουργήσει οι αποκαλύψεις του WikiLeaks στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει ακόμη και σε ακραίες δηλώσεις, όπως αυτή του γερουσιαστή Mike Rogers, που ζήτησε την επιβολή της θανατικής ποινής του «πληροφοριοδότη».
Οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει ύστερα από καταγγελίες τον αναλυτή στρατιωτικών πληροφοριών Bradley Manning, που φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του Τζούλιαν Ασάνγκε για την πρόσβαση στο απόρρητο στρατιωτικό υλικό. 
source:tvxs.gr

Οι αστροναύτες του ISS 

«επιστρέφουν αδύναμοι 

σαν ογδοντάρηδες»

Ανθυγιεινό Διάστημα

Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες -η νέα μελέτη εντείνει τις ανησυχίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές σε αστεροειδείς ή στον Άρη.

Παρά την καθημερινή εξάσκηση σε ειδικά μηχανήματα, οι αστροναύτες που περνούν ένα εξάμηνο σε τροχιά χρειάζονται φυσικοθεραπεία όταν επιστρέφουν και, λόγω προβλημάτων ισορροπίας, δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο για δύο με τέσσερις εβδομάδες. Οι μύες επιστρέφουν πάντως στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μερικούς μήνες.


Το φαινόμενο της απώλειας μυικής μάζας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η τελευταία μελέτη είναι η πρώτη που το επιβεβαιώνει με βιοψίες των μυών πριν και μετά το πολύμηνο ταξίδι.


H έρευνα του Πανεπιστημίου Μαρκέτ στο Μίσιγκαν εγείρει ερωτηματικά για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη που θα διαρκούσαν το λιγότερο τρία χρόνια. Θα μπορούσε το πλήρωμα να αντεπεξέλθει σε έκτακτες καταστάσεις;


«Εγώ θα ανησυχούσα», σχολίασε ο βιολόγος Ρόμπερτ Φιτς, επικεφαλής της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of Physiology.


Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει ασαφής, πιθανότατα όμως σχετίζεται με τις μειωμένες απαιτήσεις της διαβίωσης σε μηδενική βαρύτητα.


Το περίεργο είναι ότι αστροναύτες χάνουν μυική μάζα παρόλο που εξασκούνται για μία έως δύο ώρες κάθε μέρα σε ειδικά μηχανήματα -διαδρόμους, στατικά ποδήλατα και μηχανήματα αντίστασης.


Η NASA περιμένει τώρα τα αποτελέσματα των δοκιμών για ένα νέο σύστημα άσκησης που έφτασε στον ISS πέρυσι.


Βιοψίες στη γάμπα

Η μελέτη εξέτασε εννέα Αμερικανούς αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες που ταξίδεψαν στο σταθμό το διάστημα 2002-2005. Βιοψίες στους μύες της γάμπας πριν και μετά το ταξίδι έδειξαν μείωση 40% στη δύναμη των μυικών ινών βραδείας σύσπασης. Οι ίνες αυτές παίζουν κεντρικό ρόλο στην ισορροπία και τη στάση του σώματος και φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από ό,τι οι ίνες ταχείας σύσπασης.


Προηγούμενες μελέτες στη Γη έχουν δείξει ότι οι εθελοντές που παραμένουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προσομοιώνοντας τη διαβίωση σε μηδενική βαρύτητα, πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες για να ωφεληθούν από την άσκηση.


«Όλα τα μέλη πληρώματος που εξετάστηκαν στη μελέτη [...] δεν έτρωγαν αρκετά» επισήμανε ο Φιτς.


Το ίδιο είχε παρατηρηθεί στο ρωσικό σταθμό Mir, στον οποίο οι κοσμοναύτες κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζονταν και συχνά επέστρεφαν στη Γη πιο αδύνατοι.


Το φαινόμενο ίσως συνδέεται με το φορτωμένο πρόγραμμα του πληρώματος, που δεν αφήνει πολύ χρόνο για τα γεύματα, αλλά και με τις διαταραχές της γεύσης και της όσφρησης που αναφέρουν ορισμένοι αστροναύτες.


Για τη διατήρηση της μυικής μάζας, τονίζει ο Φιτς, οι αστροναύτες πρέπει να τρώνε αμέσως μετά την άσκηση στα ειδικά μηχανήματα.


Επιφυλακτικός ως προς τα συμπεράσματα της νέας μελέτης εμφανίστηκε πάντως ο Γκρέγκορι Άνταμς, φυσιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ο οποίος συνεργάζεται με τη NASA. Επισήμανε ότι οι μύες της γάμπας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ατροφία και δύσκολα γυμνάζονται στο διάστημα, οπότε τα αποτελέσματα της έρευνας ίσως δεν είναι ενδεικτικά για όλο το σώμα.


Παραδέχεται πάντως ότι η μυική ατροφία είναι πρόβλημα που συχνά είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με την άσκηση.


Η παραμονή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας προκαλεί και άλλες διαταραχές, όπως για παράδειγμα μετακίνηση του αίματος από τα πόδια στον κορμό και διόγκωση της καρδιάς.


Εκτός από τη μυική ατροφία, το πλήρωμα μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη θα είχε να αντιμετωπίσει και την παρατεταμένη έκθεση στη φονική κοσμική ακτινοβολία. 
source:tanea.gr

Στις ράγες το σχέδιο 

εξυγίανσης του ΟΣΕ...

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών


Σε ράγες εξυγίανσης τίθενται ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το σχέδιο του υπουργείο Μεταφορών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειώσεις 20% στις βασικές αποδοχές των εργαζόμενων στους δύο Οργανισμούς όπως προκύπτει από την έκθεση προόδου που υπέβαλλε η Ελλάδα στην Κομισιόν.


Σύμφωνα με το σχέδιο, που παρουσιάζει η "Καθημερινή της Κυριακής", θα υπάρξει δραστική μείωση των επιδομάτων και των υπερωριακών αμοιβών, έστω ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 10% των βασικών αποδοχών.


Στόχος η μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 58% στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κατά 50% στον ΟΣΕ.


Δεν διευκρινίζεται
 πάντως τι θα γίνει με το πλεονάζον προσωπικό.

Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι θα διαμορφωθεί νεο εργασιακό καθεστώς, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα στα συμβούλια των δυο εταιριών να διαπραγματεύονται νέες συλλογικές συμβάσεις.


Το επίμαχο σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία τον Σεπτέμβρη.
source:skai.gr

το τελευταίο θύμα"


"Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα"
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Χιμάρας και της ευρύτερης περιοχής παρευρέθησαν χθες στο νεκροταφείο, όπου τελέστηκε το τρισάγιο για τα εννιάμερα του φονευθέντος Αριστοτέλη Γκούμα. Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι συγγενείς του άτυχου Αριστοτέλη δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα ενός ακραίου φανατισμού. Τους δράστες τους αφήνω στην κρίση του Θεού, ας το βρουν από αυτόν, τον υπέρτατο κριτή» είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου 37χρονου, Ηλίας Γκούμας, ευχαριστώντας όσους συμπαραστέκονται στην οικογένεια.


Μετά το τέλος της τελετής, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Αριστοτέλη.source:madata.gr

Η CΙΑ στη μάχη για τις

ψυχές και τα μυαλά 

των ανθρώπων...

cia-cleaner.jpg
Φαντασμαγορικά συνέδρια, εκθέσεις έργων τέχνης, συναυλίες και διεθνείς συναντήσεις χρηματοδοτημένες από ιδρύματα υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, κληρικοί, συνδικαλιστές και πανεπιστημιακοί στην υπηρεσία της CΙΑ. Συνωμοσιολογία ή πραγματικότητα;
Το θέμα της σχέσης των διανοουμένων με τις μυστικές υπηρεσίες επανέρχεται συχνά στη δημόσια συζήτηση. Ειδικότερα μετά το 1989, προσφιλές πεδίο αποκαλύψεων- εντός και εκτός εισαγωγικών- έχουν αναδειχθεί οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Ευρώπης γύρω από τον κόσμο του θεάματος και του πολιτισμού.
Η βαθιά αίσθηση που προκάλεσε η ταινία «Οι ζωές των άλλων», αλλά και ο σάλος γύρω από την υποτιθέμενη δράση του Μίλαν Κούντερα ως πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, αποτελούν δύο πρόσφατα παραδείγματα αυτής της τάσης.
Η έξαψη που δημιουργεί κάθε κρυφοκοίταγμα στα ενδότερα των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και η εξασφαλισμένη προβολή κάθε είδησης που αφορά διάσημους συγγραφείς και καλλιτέχνες, εξηγούν τον απλουστευτικό και ηθικολογικό λόγο που συχνά κυριαρχεί στην παρουσίαση αυτών των θεμάτων. Και όμως.
Δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των «ολοκληρωτικών» σοσιαλιστικών καθεστώτων η παρακολούθηση των πολιτιστικών δρωμένων ούτε η συνεργασία συγγραφέων και καλλιτεχνών με τις μυστικές υπηρεσίες των πατρίδων τους περιοριζόταν στην Ανατολική Ευρώπη.
Το βιβλίο του Χιου Γουίλφορντ,Τhe Μighty Wurlitzer, Ηow the CΙΑ played Αmerica, τεκμηριώνει και αποσαφηνίζει τους τρόπους με τους οποίους οργανώθηκε το «πανίσχυρο Wurlitzer», δηλαδή ο μηχανισμός πολιτιστικής προπαγάνδας της CΙΑ στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Γουίλφορντ δεν είναι ο μοναδικός ερευνητής που ασχολείται με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών. Αντίθετα με ό,τι θα φαντάζονταν πολλοί, στα πανεπιστήμια του αγγλοσαξονικού κόσμου οι βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποτελούν αντικείμενο συστηματικής ιστορικής έρευνας.
Αλλωστε, όσον αφορά τις «πολιτιστικές» δραστηριότητες της CΙΑ, αυτές ήταν γνωστές ήδη από το 1967, όταν διαδοχικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις φανέρωσαν τη συστηματική διείσδυση της Υπηρεσίας σε οργανώσεις συγγραφέων, διανοουμένων και φοιτητών.
Το σοκ για την αμερικανική κοινωνία ήταν μεγάλο, καθώς δεκάδες φαινομενικά «ανεξάρτητες» οργανώσεις είχαν ως κύριο χρηματοδότη τη CΙΑ, ενώ επιφανείς στοχαστές και καλλιτέχνες διατηρούσαν στενές σχέσεις με την Υπηρεσία.
Η εκτεταμένη έρευνα του Γουίλφορντ σε κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, μαρτυρίες και συνεντεύξεις αναδεικνύει την ευρύτητα του πολιτιστικού προγράμματος της CΙΑ.
Οργανώσεις με μεγαλεπήβολους τίτλους, όπως το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία, η Επιτροπή για την Ελευθερία, οι Αμερικανοί Φίλοι της Μέσης Ανατολής και η Αμερικανική Ενωση για τον Αφρικανικό Πολιτισμό χρηματοδοτούνταν από τη CΙΑ μέσω κοινωφελών και πολιτιστικών ιδρυμάτων.
Συνδικαλιστές με επιτελική θέση στις μυστικές υπηρεσίες φρόντιζαν για την ενίσχυση συντηρητικών εργατικών ενώσεων σε όλο τον κόσμο, από την Ιταλία και την Ελλάδα έως την Ιαπωνία και την Ινδονησία, ενώ δημοσιογράφοι εκτός από τα ρεπορτάζ τους υπέβαλλαν εκθέσεις για πρόσωπα και καταστάσεις.
Η CΙΑ ανέπτυσσε δίκτυα πληροφοριοδοτών στον Τρίτο Κόσμο και χρηματοδοτούσε έμπιστους της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα φοιτητικές, καθολικές, φεμινιστικές και «αντιαποικιακές» οργανώσεις.
Διεθνή συνέδρια συγγραφέων, σημαντικές εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, συναυλίες από αμερικανικές συμφωνικές ορχήστρες, προγράμματα πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών οργανώνονταν και προωθούνταν στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Κοινή συνισταμένη των παραπάνω ήταν η αντιμετώπιση της κομμουνιστικής επιρροής, μέσω της προβολής του αμερικανικού τρόπου ζωής και των πολιτιστικών του επιτευγμάτων. Ακαδημαϊκές συναντήσεις, όπως ένα συνέδριο ή ένα πρόγραμμα μορφωτικών ανταλλαγών, χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση εκείνων που επιστρέφοντας στην Ευρώπη, την Ασία ή την Αφρική θα αποτελούσαν «πρεσβευτές» των αμερικανικών θέσεων, συμφερόντων και αξιών.
Η υλική ενίσχυση ριζοσπαστικών περιοδικών, όπως τοΡartisan Review, αποσκοπούσε στη δημιουργία χώρων συνάντησης διανοουμένων με κοινωνικές ανησυχίες, μακριά όμως από τις ιδέες του «σταλινισμού».
Η διακριτική συνεργασία της CΙΑ με ιδρύματα όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στην οργάνωση για παράδειγμα εκθέσεων «αφηρημένου εξπρεσιονισμού» στο Παρίσι, είχε ως στόχο την ανάδειξη των αισθητικών αναζητήσεων των αμερικανών καλλιτεχνών ( Τζάκσον Πόλοκ, Μαρκ Ρόθκο, Φραντς Κλάιν κ.α.), στον αντίποδα της σοβιετικής ρητορικής για την «παρακμή» του αμερικανικού πολιτισμού.
«Στη μάχη για τις ψυχές και τα μυαλά των ανθρώπων "ο σκοπός άγιαζε τα μέσα"» σύμφωνα με τα λόγια του συγγραφέα Χιου Γουίλφορντ, ο οποίος μας μίλησε για το θέμα της έρευνάς του.
source:parapolitika.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος 

πυρκαγιάς την Κυριακή

στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας...


Αθήνα
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν την Κυριακή οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Μαγνησίας, Έβρου, Καβάλας, και Χαλκιδικής.

Η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων απαγορεύεται σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στις στις περισσότερες από αυτές τις νομαρχίες (Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου και Χαλκιδικής).


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ.


Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική στον κλήσης 199.


Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων μέχρι και τη Δευτέρα.
source:in.gr

Ένας άντρας λέει: "Ό,τι και 

να είναι... είναι η μαμά μου!"

Με κατηγορείς για τη σχέση που έχω με την μητέρα μου... μάνα όμως είναι μόνο μία! Πολύ περισσότερο αν είναι η δική μου μάνα...

Δεν είναι όλες οι πεθερές σαν την Jane Fonda στην ταινία Monster In Law, ραδιούργες και πανούργες με μοναδικό σκοπό να χωρίσουν τον γιό τους από την νέα του αγαπημένη, εν προκειμένω την Jennifer Lopez!


Το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που σε βλέπει, νιώθει ανταγωνιστικά απέναντί σου, δεν είναι κάτι που μπορώ να της το απαγορέψω. Είναι δύσκολο για εκείνη να πιστέψει πως το μικρό της αγοράκι μεγάλωσε και μπορεί να το... "χάσει" από μια άλλη γυναίκα. Εγώ γιατί πρέπει να κάνω συνέχεια τον διαιτητή ανάμεσα σε σένα και τη μητέρα μου;


Σκέψου λογικά


Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμπαθήσεις όλη μου την οικογένεια. Παρόλα αυτά, αν πραγματικά με αγαπάς, οφείλεις να κρατήσεις τα... "προσχήματα"! Δυστυχώς ή ευτυχώς με τη μητέρα μου δεν γίνεται να χωρίσω ποτέ... ενώ με σένα! Στο κάτω-κάτω αν δεν μπορείς να την υπομένεις, μπορείς πολύ απλά να την αγνοείς. Εκείνο όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει, στην κόντρα που έχεις με εκείνη, να πάρω κι εγώ θέση. Και μάλιστα να πάρω θέση υπέρ σου. Είναι αστείο, αλλά όσο πιο πολύ μου..."κοπανάς" πως έχεις παντρευτεί μαζί με μένα και την μητέρα μου, τόσο περισσότερο πιστεύω πως κατά βάθος σου αρέσει να δημιουργείς αυτή την μικρή ή μεγάλη ίντριγκα. Έτσι, για να μην πλήττεις μέσα στη σχέση.


Και πριν προλάβεις να μιλήσεις για Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, να σου θυμήσω πως ο Φρόυντ επικρίθηκε ιδιαίτερα για αυτή του τη θεωρία, αλλά και ότι η ίδια του η διατύπωση αφορούσε μια ηλικία μεταξύ 3-5 ετών. Κι αν ακόμη λοιπόν πέρασα τη φάση του "έρωτα" με την μητέρα μου, αυτό ήταν όταν έπαιζα ακόμη με τα κουβαδάκια μου. Για να μην θυμηθώ, πως αν πρέπει να παραδεχτώ ότι ισχύει η φροϋδική θεωρία και στους ενήλικες άνδρες, αυτή δεν έχει παρά αφετηρία και πρώτη αιτία μια... γυναίκα! Έτσι για να το θυμάσαι όταν αποκτήσεις κι εσύ έναν γιο...


Είμαστε μαμάκες τελικά;

Τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Ομολογώ πως δεν περίμενα εν έτει 2010 το 25% των ανδρών να βασίζεται ακόμη στη γνώμη της μητέρας του, προκειμένου να πάρει αποφάσεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2010, από το γραφείο της ψυχολόγου Χαράς Νομικού, το 23% των παντρεμένων ζευγαριών χώρισαν εξαιτίας της συμπεριφοράς της μητέρας του συζύγου. Αντίστοιχα, η μητέρα των ανδρών αποτέλεσε την αιτία να χωρίσουν οι δρόμοι για το 80% των ανύπαντρων ζευγαριών. 


Το πρόβλημα βέβαια, κατά διαβολική σύμπτωση το εντοπίζεις μόνο εσύ! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 76% των ζευγαριών που απευθύνονται σε ειδικό σύμβουλο γάμου, το κάνει με πρωτοβουλία της γυναίκας, αφού εμείς οι άνδρες δεν αισθανόμαστε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Όσοι δεν χώρισαν με "πρόφαση" την "παρεμβατική" μητέρα του συζύγου, παραμένουν σε έναν γάμο αποκομένοι από την πρώτη τους οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο που στις περισότερες περιπτώσεις η γυναίκα "τραβά" τον άνδρα προς το δικό της σόι! Γιατί οι άνδρες είμαστε από τη φύση μας πιο διαλλακτικοί και δεν θα κάνουμε σαματά για τα δηλητηριώδη σχόλια της πεθεράς.


Δυο μέτρα και δύο σταθμά!


Αν εσείς εντοπίζετε τέτοια προβλήματα και ασφυκτιάτε μέσα στη σχέση, τι να πούμε κι εμείς με την γλυκιά σας μητερούλα; Ενώ λοιπόν πρέπει να σφυρίζω φάουλ στην μητέρα μου σε κάθε περίσταση, ούτε λόγος για αντίστοιχη συμπεριφορά από σένα. "Τι σε πειράζει η μητέρα μου; Να μην έχω κι εγώ έναν άνθρωπο να με βοηθήσει;"! Είναι η μόνιμη ατάκα που αντηχεί στα αυτιά κάθε παντρεμένου (και μη)! Αν τολμούσα να σου προτείνω το ίδιο, δηλαδή βοήθεια από τη μητέρα μου, τότε θα έβλεπα την οργή στα μάτια σου. "Θεωρείς πως είμαι άχρηστη;", "Στο σπίτι μου κάνω κουμάντο εγώ!" κι άλλα τέτοια επαναστατικά θα με κάνουν να μην στο ξαναπροτείνω ποτέ. 


Μας καλεί η μητέρα μου για φαγητό. Θα φορέσεις το ψεύτικο χαμόγελο και θα μου πεις, "φυσικά αγάπη μου, να πάμε!", ενώ μπορεί να συμπληρώσεις "Μην μας λέει και η μάνα σου ακατάδεκτες"! Πριν προλάβω όμως να γυρίσω την πλάτη, θα έχεις μιλήσει με την κολλητή σου, για να την ενημερώσεις για το...μαρτύριο που είσαι υποχρεωμένη να περάσεις στο τραπέζι και πως δεν αντέχεις τις "μπηχτές" της κάθε ώρα και στιγμή. Αν αντίθετα πρέπει να πάμε στους δικούς σου για φαγητό, τότε όχι μόνο πρέπει να έρθω, αλλά και να φορέσω την "καλύτερη" μου διάθεση. Γιατί η μανούλα σου έκανε τόσο κόπο για μένα και εγώ δεν μπορώ να είμαι αγενής!


Μήπως να βρεθούμε κάπου στη μέση;


Για να έχει νόημα μια σχέση, δεν μπορεί να περιμένεις πως θα απομακρυνθώ από την μητέρα μου. Αυτό είναι αδύνατο... Μπορείς όμως να απαιτήσεις και να βάλεις τα δικά σου όρια. Πρόσεξε όμως γιατί αυτά θα πρέπει να ισχύουν και για την δική σου μητέρα. Είναι καιρός και για μένα να συνειδητοποιήσω ότι μεγάλωσα και πως δεν σε έχω στο πλευρό μου ως υποκατάστατο της μητέρας μου. Για να με φροντίζεις, να μου μαγειρεύεις και να με κανακεύεις. Πάντα η προσπάθεια θέλει δύο... και όχι τρεις ή τέσσερις!
source:tlife.gr
Γιώργος Αυτιάς: Παρ’ ολίγον σοβαρό ατύχημα σε πισίνα

Γιώργος Αυτιάς: 

Παρ’ ολίγον σοβαρό 

ατύχημα σε πισίνα...

Στα Χανιά βρέθηκε για διακοπές ο Γιώργος Αυτιάς, απολαμβάνοντας όμως στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη πισίνα γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, είχε ένα «καλοκαιρινό» ατύχημα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι ήταν κοντά στους 39c και ο παρουσιαστής βρίσκονταν στην πισίνα του συγκροτήματος "Louis”. Παραζαλισμένος όμως από τη ζέστη και από ένα βιβλίο που διάβαζε, αποκοιμήθηκε στην ξαπλώστρα, και όπως «έγειρε» μέσα στον ύπνο του, ξαφνικά έπεσε στα πλακάκια.
Δυο ξένοι τουρίστες που βρίσκονταν κοντά στον παρουσιαστή εκείνη τη στιγμή, τον βοήθησαν να σηκωθεί, τον έβαλαν στην σκιά και τον συνέφεραν, αδειάζοντάς του στο κεφάλι δυο μπουκαλάκια κρύο νερό.
Ο Γιώργος Αυτιάς τους ευχαρίστησε και συνέχισε, με πολύ προσοχή, το μπάνιο του.
source:gossip-tv.gr

Η Ανάκαμψη Του

Έμινεμ...

Μόνος του το λέει

Eminem
Από την αρχή μέχρι το τέλος της νέας του δουλειάς.
Θα περίμενε κανείς μετά από 15 χρόνια ταραχώδους (και εν μέρει έγκριτης) μουσικής πορείας -που περιείχε από Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού (για το «Lose Yourself», από την ταινία «8 Mile», στην οποία πρωταγωνιστούσε κιόλας) μέχρι έντονα προβλήματα με το νόμο– ότι ο Εμ θα είχε χαλαρώσει κάπως. Αμ δε.

Στο νέο του δίσκο («Recovery») δείχνει ότι  δεν έχει όρεξη να χαριστεί ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό. «Πετάξτε το προηγούμενο μου CD στα σκουπίδια, εκεί το έχω κι εγώ» προτρέπει το κοινό του στο τραγούδι «Cinderella Man». Ενώ σε διάφορα άλλα σημεία του δίσκου με τους στίχους του είναι σαν να κάνει αυτοκριτική και να παραδέχτεται ότι ήταν –πώς να το πούμε κομψά;- ανόητος που τα τελευταία χρόνια ζήλευε τους υπόλοιπους ράπερ εκεί έξω. Ράπερ σαν τον Lil Wayne, για παράδειγμα. Κάπως σαν ο «λευκός βασιλιάς του hip hop» να κάνει την αυτοκριτική του.
 source:yupi.gr

175 ράμματα σε 8χρονη

στην Αγγλία από επίθεση

σκύλου!


Ένα 8χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Δυτικού Γιορκσάιρ, όπου οι γιατροί της έκαναν 175 ράμματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, καθώς την δάγκωσε ένα ιαπωνικό Ακίτα στην αυλή του σπιτιού της.

Η μικρή κοπέλα, έπαιζε στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού, όπου βρισκόταν δεμένο το μεγαλόσωμο σκυλί. Η ίδια θέλησε να πλησιάσει το ζώο και ο ιδιοκτήτης του της είπε πως ήταν απόλυτα ασφαλές. Ωστόσο κανείς δεν ρώτησε το σκυλί, το οποίο άρπαξε την 8χρονη από το κεφάλι και την έσερνε γύρω του με μανία. Τελικά ο ιδιοκτήτης του σκυλιού κατάφερε να απελευθερώσει το κορίτσι από τα δόντια του σκύλο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της έκαναν 60 ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, 85 στο πρόσωπό και το 30 μέσα στο στόμα.


Η μικρή αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ, δήλωσε πως δεν θέλει να ξαναπλησιάσει ποτέ αυτό το σκυλί, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να το θανατώσουν. 
source:protothema.gr

Το γαλλικό ΥΠΕΞ για 

το Ιράν...


τον εμπλουτισμό ουρανίου

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η έναρξη της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέχρ απέδειξε πως το Ιράν δεν έχει ανάγκη από τον εμπλουτισμό ουρανίου για να αναπτύξει ένα πολιτικό πυρηνικό πρόγραμμα, καλώντας συνάμα την Τεχεράνη να αναστείλει τις «ευαίσθητες δραστηριότητές της».

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν: «Η λειτουργία του σταθμού στο Μπουσέχρ, που τροφοδοτείται με πυρηνικό καύσιμο από τη Ρωσία, αποδεικνύει πως το Ιράν δεν έχει ανάγκη, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με μη στρατιωτική πυρηνική ενέργεια, να επιδίδεται σε εμπλουτισμό ουρανίου».

«Θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας διακόπτοντας τις διεργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, οι οποίες διενεργούνται κατά παράβασιν των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ».

Υπενθυμίζοντας πως ο σταθμός «έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)», το Παρίσι διαμηνύει πως οι διεθνείς κυρώσεις «δεν έχουν στόχο να στερήσουν από το Ιράν το δικαίωμά του να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, υπό την αίρεση ότι η Τεχεράνη θα σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της ως προς τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων».


Θυμίζουμε ότι σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέχρ, με πυρηνικά καύσιμα που παρέδωσε στο Ιράν η Ρωσία μετά τον εμπλουτισμό τους.
source:newsbeast.gr

Βουτιά θανάτου σε

συναυλία...


Ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Πέμπτης στη Σαρατόγκα της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, όταν πραγματοποίησε βουτιά θανάτου από ύψος περίπου δέκα μέτρων στη σκηνή, όπου έπαιζε εκείνη τη στιγμή το συγκρότημα «Swell Season».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο άνδρας καθόταν μαζί με έναν φίλο του στο κοινό. Ξαφνικά σηκώθηκε από τη θέση του και λίγα λεπτά αργότερα η ανάσα όλων κόπηκε, όταν τον είδαν στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου, ακριβώς πίσω από τη σκηνή.


Ο άνδρας πήδηξε στο κενό και έπεσε λίγα μέτρα δίπλα από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Glen Hansard. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο τραγουδιστής έβγαλε αμέσως την κιθάρα του και πήγε κοντά στον άνδρα, ο οποίος ανακηρύχθηκε νεκρός από έναν γιατρό που βρισκόταν τυχαία στο κοινό και προσπάθησε επί μία ώρα να τον «επαναφέρει» στη ζωή.
source:zougla.gr




Το βίντεο της ημέρας - 

Φτηνά τη γλίτωσε!

Άγγελος Ανδρέου
Κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφερε να ξεφύγει μια γυναίκα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο, όταν ξαφνικά ήρθαν καταπάνω της δύο αμάξια που είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους!


Ένα μίνι βαν που έτρεχε σαν τρελό έπεσε πάνω σε ένα Lada σε διασταύρωση.

Από την σφοδρή σύγκρουση, και τα δύο αμάξια έπεσαν σε κοντινό κτήριο, μπροστά από το οποίο περνούσε εκείνη την ώρα η γυναίκα.

Ευτυχώς τα αντανακλαστικά της αποδείχθηκαν ακαριαία και με το που τα είδε να ρχονται κατά πάνω της, αντί να σαστίσει, τραβήχτηκε πίσω και κυριολεκτικά πήδηξε κάτω από τις ρόδες του ενός οχήματος!
source:cosmo.gr
Η σκηνή κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας ενός παρακείμενου καταστήματος:

CCTV- Woman_s narrow escape from car crash chaos


ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση και τρόικα 
βρέθηκαν μπροστά στην
αποτυχία της πολιτικής τους»

Σε ανακοίνωση Τύπου σχετικά με το νέο, επικαιροποιημένο Μνημόνιο προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Είτε νέο μνημόνιο το ονομάσουμε, είτε επικαιροποιημένο, η αλήθεια είναι μία και πολύ σκληρή για την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού: Κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην φανερή αποτυχία της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το διαβόητο μνημόνιο. Αιχμή του και πάλι είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι επενδύσεις του δημοσίου, οι δαπάνες του ισχνού κράτους πρόνοιας, οι ΔΕΚΟ» .
«Όποια προσπάθεια κι αν κάνουν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού αυτό θα είναι το πραγματικό περιεχόμενο των ομιλιών του, είτε στις 3 Σεπτέμβρη, είτε στη Δ.Ε.Θ. Αυτή η κυβέρνηση μόνο επικαιροποιημένα μνημόνια μπορεί να μας φέρνει. Γι αυτό πρέπει να ηττηθεί. Έμπρακτα λοιπόν να απαντήσουμε με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με πρώτη αυτή που ετοιμάζουν τα συνδικάτα στη Δ.ΕΘ., αλλά και στις 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία» .
«Ο στόχος της ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων και η υιοθέτηση μιας πολιτικής αναπτυξιακής, αναδιανεμητικής, ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων και αναζήτησης σύμμαχων δυνάμεων που θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε ολόκληρη την Ε.Ε., δεν αφορά μόνο την Αριστερά. Να δραπετεύσουμε από την παγίδα που συνεχώς σφίγγει αποτελεί στόχο ευρύτερο» .
source:kathimerini.gr
top