«Αν η Ελλάδα συμμορφωθεί θα σταθεροποιηθεί το χρέος της»


Εκτιμά ο οίκος Moody’s

Σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους πριν το τέλος του 2013 εφόσον συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές του προγράμματος Ε.Ε. - ΔΝΤ, αναμένει η Moody's, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες προβλέψεις της για τα ευρωπαϊκά κράτη, προβλέποντας παράλληλα αποκλιμάκωση μετά το 2013.

Όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα είναι μειωμένη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας της ανάγκης περιορισμού των ελλειμμάτων και περιορισμού του χρέους.

«Η προοπτική της επιβραδυμένης ανάπτυξης αποτελεί ξεκάθαρο ρίσκο για τις αξιολογήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο report του οίκου.

«Οι χώρες που αντιμετωπίζουν αναταραχές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νέες πιέσεις στις μελλοντικές τους αξιολογήσεις, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της διαδικασίας».source:newsbeast.gr

Ξεκίνησε... το κυνήγι 

της φοιτητικής στέγης...


Τι να προσέξουν οι φοιτητές κατά την ενοικίαση

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες νέοι φοιτητές αρχίζουν αυτή την περίοδο την αναζήτηση, για να βρουν φθηνό σπίτι στον τόπο που βρίσκεται η σχολή τους, καθώς την Τετάρτη ή την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπολογίζεται ότι ενοικιάζονται πάνω από 100.000 σπίτια από φοιτητές και κάθε οικογένεια ξοδεύει μόνο για ενοίκιο από 3.000 έως 6.000 ευρώ, ετησίως.

Μετά την πτώση των τιμών στα ακίνητα και τις ενοικιάσεις των επαγγελματικών χώρων, παρατηρείται μια σταδιακή υποχώρηση και στις τιμές των φοιτητικών ενοικίων. Η υποχώρηση κυμαίνεται από 7% για τις γκαρσονιέρες και φθάνει έως και περίπου 15% για τα μεγάλα διαμερίσματα. Στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπροσφορά παλαιών διαμερισμάτων σε τιμές που κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ, το μήνα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες «φοιτητουπόλεις», το μέσο ενοίκιο πέφτει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Ο κ. Γιάννης Ρεβύθης, πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, σε ανέφερε ότι η φοιτητική στέγη φέτος θα είναι πιο οικονομική κυρίως για τα παλιά διαμερίσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η μείωση στα παλιά διαμερίσματα ανέρχεται σε ποσοστό 7%-8%. «Οι τιμές για τις γκαρσονιέρες κυμαίνονται στα 200-250 ευρώ, ενώ για τα δυάρια στα 280-350», σημείωσε ο κ. Γ. Ρεβύθης.

Όσον αφορά τα νεόδμητα διαμερίσματα, ο κ. Γ. Ρεβύθης δήλωσε ότι σε αυτά οι τιμές δεν έχουν παρουσιάσει αξιόλογες μεταβολές, γιατί την τελευταία διετία δεν υπήρξαν καινούριες κατασκευές.

Στην Κρήτη, οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 200-300 ευρώ για τις γκαρσονιέρες και από 280-380 ευρώ για τα δυάρια, ενώ ανάλογα κυμαίνονται και οι τιμές στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη, αρκετές οικογένειες φοιτητών στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς αναζήτηση φθηνότερης φοιτητικής κατοικίας, το τελευταίο διάστημα.


Τι να προσέχουν οι φοιτητές κατά την ενοικίαση

Ενόψει της νέας φοιτητικής χρονιάς, συμβουλές προς γονείς και μαθητές δίνει με ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ, για την εύρεση κατοικίας. Σημειώνει ότι υπάρχουν σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κλπ. Οπως τονίζει, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουν τις μικρές αγγελίες, που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφθούν μεσιτικά γραφεία, να κάνουν μια βόλτα στην πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν:

- Τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.

- Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κλπ).

- Να ελέγχουν καλά το σπίτι, για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουν να κατοικούν στο σπίτι.

- Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού.

Επίσης, οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν ότι:

- Στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

- Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.

- Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος, για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό 75% του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους 12 μήνες.

- Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει, μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται.

- Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

- Προκαταβολή του ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μήνα.

- Ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση μέχρι του ποσού που ισούται με το άθροισμα δύο μηνιαίων μισθωμάτων (ενοικίων).

- Οι φοιτητές δεν πρέπει να αποδέχονται και να υπογράφουν όρους, που δεν κατανοούν ή με τους οποίους δεν συμφωνούν απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς για τους ενοικιαστές, π.χ. "Εάν ο ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της, υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια μέχρι τη λήξη. Τέτοιους όρους τους διαγράφουν.

- Ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει στον ενοικιαστή την κατοικία κατάλληλη για τη χρήση που συμφωνήθηκε και να τη διατηρεί κατάλληλα, κατά τη μίσθωση.

- Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη του ακινήτου.

- Ο ιδιοκτήτης αποδίδει στον ενοικιαστή τις αναγκαίες δαπάνες, που αυτός έκανε στο ακίνητο.

- Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές, που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.

- Έτσι, μπορούν να διεκδικήσουν: 1) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να κάνει με δικά του έξοδα τις απαραίτητες επισκευές στο σπίτι (π.χ. βάψιμο, επισκευή παραθύρων κλπ.), ώστε αυτό να είναι κατάλληλο, για να κατοικήσουμε, 2) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να επισκευάζει με δικά του έξοδα τις βλάβες, που θα προξενούνται στο σπίτι στο πλαίσιο της συνηθισμένης χρήσης του. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά ζημιές, που εμείς προκαλούμε, λόγω κακής χρήσης του σπιτιού.

- Οι φοιτητές αφού συμφωνήσουν, υπογράφουν γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο και απαιτούν αντίγραφο θεωρημένο από την εφορία. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να αποδέχονται προτάσεις για αποδείξεις ενοικίου ή συμφωνητικά για ποσά διαφορετικά των πραγματικών. Έτσι, γίνονται συνένοχοι σε φοροδιαφυγή του ιδιοκτήτη.

- Από την πλευρά τους, οι ενοικιαστές πρέπει να επιδείξουν συνέπεια ως προς την καταβολή των μισθωμάτων (ενοικίων), την καλή χρήση του σπιτιού και την εφαρμογή των κανονισμών της οικοδομής.

- Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου.

- Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία στην κατάσταση που την παρέλαβε.source:newsbeast.gr

Φιντέλ Κάστρο: Το Ισραήλ 

δεσμεύει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν...


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θέλει να "εκθέσει" τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με το Ιράν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κουβανούς δημοσιογράφους με αντικείμενο τη διεθνή κατάσταση.
"Για το Ισραήλ είναι φριχτό να βρίσκεται το Ιράν τόσο κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου, αδιάφορο το πότε θα γίνει αυτό. Ακόμη και αν χρειαστούν τρία χρόνια. Είναι ανυπόφορο για τους Ισραηλινούς και αποτελεί λόγο να επιτεθούν εάν δεν επιτεθούν οι Αμερικανοί", είπε ο 84χρονος Κάστρο μιλώντας στους εννέα δημοσιογράφους, την Κυριακή.
"Δεν τους βολεύει να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν γιατί αυτό που θέλουν είναι να δεσμεύσουν τους Αμερικανούς. Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είναι το τέλος των πάντων", ισχυρίστηκε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση για την κήρυξη ή μη ενός πυρηνικού πολέμου επαφίεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
"Ορισμένοι είναι έτοιμοι για όλα, όπως το Ισραήλ. Άλλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση που θέλουν να τους επιβάλουν, τον πιο φριχτό κόσμο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτόν που θέλει να επιβάλλει η ομάδα των εκατομμυριούχων", πρόσθεσε ο Κάστρο.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο μήπως υπερβάλλει για την επικείμενη "καταστροφή", ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης απάντησε: "Αποτελεί σχεδόν ντροπή να το λέτε αυτό. Όμως είναι σεβαστό οι άνθρωποι να ντρέπονται για την άγνοιά τους. Εάν ντρέπονται για την άγνοιά τους, τότε θα μάθουν. Και εφόσον μαθαίνουν, τότε υπάρχει ελπίδα".source:protothema.gr

Σήμα καμπάνα και στο 

ναυτικό...


Ο Πάπας επικρίνει 

Σαρκοζί για Ρομά...

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' τάθηκε κατά της απέλασης Ρομά από τη Γαλλία, θυμίζοντας ότι οι «καθολικοί έχουν καθήκον να υποδέχονται ανθρώπους όλων των καταγωγών». Την ίδια στιγμή ιερέας στη Γαλλία προσεύχεται στο Θεό να πάθει ο Νικολά Σαρκοζί καρδιακή προσβολή..

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος δέχθηκε στη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο ομάδα Γάλλων περιηγητών, επισήμανε ότι «από τις Γραφές διδασκόμαστε πώς να αποδεχόμεθα τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως δηλαδή ο Ιησούς διάλεξε ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής και γλώσσας». Ο ποντίφικας σημείωσε ότι «προέχει να διδάξουμε στα παιδιά μας, πώς να αποδέχονται τη διαφορετικότητα» στο πλαίσιο της παγκοσμιότητας.
Το Βατικανό είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες σε «ρατσιστικές πρακτικές της γαλλικής κυβέρνηση».
Την ίδια στιγμή πολλοί ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία κατακεραυνώνουν τη γαλλική κυβέρνηση για τις απελάσεις Ρομά που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω κύματος διαμαρτυρίας από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπολίτευσης..
Ο πατέρας Αρτίρ Ερβέ από τη γαλλική πόλη Λιλ κάνει ένα βήμα... παραπάνω, λέγοντας ότι στρέφεται στο Θεό γιατί μαίνεται πόλεμος κατά της κοινότητας των Ρομά.
Ο 71χρονος πατέρας Ερβέ δήλωσε δημοσίως μετά τη λειτουργία της Κυριακής (22/08) ότι προσεύχεται να πάθει ο Νικολά Σαρκοζί καρδιακή προσβολή προκειμένου να σταματήσει η καταστολή των Ρομά...source:cosmo.gr

Πρωτομηνιά με

"Ελληνοφρένεια"...


Ξεπέρασαν τα ...προβλήματα και συνεχίζουνξ για 5η σεζόν στο ΣΚΑΪ.
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφει, για 5η συνεχόμενη τηλεοπτική σεζόν η γνωστή παρέα της "Ελληνοφρένειας" στο ΣΚΑΪ. Οι Θύμιος Καλαμούκης, Μάνος Βουλαρίνος, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, Δημοσθένης Σταθάτος, Λάμπρος Παπαδογιάννης, Θανάσης Μουλάς, Ελένη Πηγή, Γιάννης Βάκρινος, Aνδρέας Τσαντάκης επέλεξαν την πρώτη μέρα του μήνα για να… χτυπήσουν τα θύματά τους.

Αφήνωντας πίσω τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πριν από μήνες με τη διοίκηση του σταθμού, πήραν ξανά το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:
«δοσμένοι ψυχή τε και σώματι στην προσπάθεια να βρεθεί ο Τέταρτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό, τα μέλη της Ελληνοφρένειας επιστρέφουν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους και ξεκινούν τις εκπομπές από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου.
Κάθε μέρα στις 20:45 η τηλεόραση του ΣΚΑΙ γεμίζει από δράση, αγωνία, πάθος, συγκίνηση και άλλες ωραίες και ενδιαφέρουσες λέξεις»!
source:newsit.gr

    Πώς άλλαξαν οι σταρ μετά 

    από 20 χρόνια...


    Για κάθε γυναίκα είναι ανεκτίμητο το να δείχνει ωραιότερη όσο περνάνε τα χρόνια. Όπως μαρτυρούν αυτές οι φωτογραφίες, η Jennifer Aniston και η Sarah Jessica Parker δεν είναι οι μόνες που έχουν καταφέρει το… ακατόρθωτο.

    Η Sarah Jessica Parker το 1988 στα 23 της και στη διπλανή φωτογραφία στα 45.




    Η Nicole Kidman το 1989 στα 21 της και στη διπλανή φωτογραφία στα 43.




    Η Halle Berry το 1992 στα 25 της και στη διπλανή φωτογραφία, όπως είναι σήμερα.




    Η Julia Roberts το 1990 στα 22 της και στη διπλανή φωτογραφία στα 42.




    Η Demi Moore το 1990 στα 27 της και δίπλα στα 47.


    source:zougla.gr

    HP εναντίον Dell για την 

    εξαγορά της 3Par...


    Από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει μία άτυπη κόντρα ανάμεσα στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής PC (Personal Computers), την Hewlett Packard και την Dell, με τις δύο να μάχονται για το ποια θα εξαγοράσει την Αμερικανική εταιρεία κατασκευής συστημάτων και software για αποθήκευση δεδομένων 3Par.
    Τη Δευτέρα 16 η Dell προχώρησε στη δημιουργία προσφοράς εξαγοράς της 3Par Inc. έναντι 18 δολαρίων ανά μετοχή με το συνολικό άθροισμα να ανέρχεται στα 1,15 δις δολάρια. Ενώ όλα έδειχναν ότι η συμφωνία θα ευδοκιμούσε η HP αποφάσισε να κάνει επίδειξη ισχύος προχωρώντας σε αντιπρόταση 33% υψηλότερη από αυτή της Dell.
    Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε προσφορά ύψους 1,6 δις ευρώ έναντι 24 δολαρίων ανά μετοχή με τους ιθύνοντες να υπογραμμίζουν ότι η προσφορά ήταν τόσο μεγάλη επειδή HP δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα πιθανό παιχνίδι δημοπρασίας.
    Όσον αφορά την 3Par αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο του 2010 είχε ψηφιστεί, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ως η 4ης πιο γρήγορα ανερχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στην λίστα των Tech25, ενώ το πιο γνωστό της «προϊόν» είναι η εταιρεία Sun η οποία έχει δημιουργήσει τα γνωστά σε όλους Java.
    Η μετοχή της 3Par μετά και την έναρξη της «μάχης» σημείωσε άνοδο 7,22 δολαρίων ή 40% στα 25,26 δολάρια.
    Απ’ ότι όλα δείχνουν η Αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει σε συμφωνία με την HP με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Στρατηγικής και Τεχνολογίας της Shane Robison να δηλώνει ότι η HP ταιριάζει περισσότερο με την 3Par καθώς και οι δύο έχουν την έδρα τους στην περιοχή Silicon Valley.
    Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι στην αμερικανική αγορά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές…source:protothema.gr

    Στα Βαλκάνια για… δουλειές 

    η Τζολί...


    Η αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Αντζελίνα Τζολί ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Σαράγεβο, ότι το φθινόπωρο θα επιστρέψει στην περιοχή των Βαλκανίων, για τα γυρίσματα νέας ταινίας, στην οποία θα λάβουν μέρος ηθοποιοί από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Η ταινία, μία ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το 1992-1995, επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που συναντιέται πριν από την έναρξη του πολέμου και προβάλει τις συνέπειες που έχουν οι συγκρούσεις στη σχέση τους.


    Το θέμα της ταινίας δεν είναι ο πόλεμος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της UNHCR. «Είναι μία ιστορία αγάπης και δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


    "Στόχος μου είναι να εμπλέξω όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την περιοχή και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ", δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, η οποία πιθανότατα θα κάνει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα στη νέα παραγωγή.


    Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε το Σαράγεβο και συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλαϊντζιτς και τον εκπρόσωπο των Κροατών, Ζέλικο Κόμσιτς.


    Η αμερικανίδα ηθοποιός συζήτησε με τους αξιωματούχους της Βοσνίας για τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους, ώστε να επιστρέψουν στις εστίες τους. Η Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε την ετοιμότητα να συμμετάσχει στην προώθηση και την υλοποίηση της ιδέας, το Σαράγεβο και η Βοσνία να γίνουν «κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο θα προσελκύει χιλιάδες φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο».


    Με αφορμή το πρόβλημα των προσφύγων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η διάσημη ηθοποιός τόνισε ότι «αν και οι συνέπειες της τραγωδίας δεν μπορούν να αρθούν, έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να μειώσουμε τον πόνο τους και να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια».source:protothema.gr

    Μήνυμα Μπερλουσκόνι για

    το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...


    Δε θα στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας

    Με νέο ηχογραφημένο μήνυμα προς τους υποστηρικτές του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπελουσκόνι, κάνει και πάλι έμμεση αναφορά στην ολοένα και πιθανότερη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το μήνυμα του Καβαλιέρε απευθύνεται προς τα μέλη των «Συνδέσμων της Ελευθερίας» που στηρίζουν το κεντροδεξιό κόμμα του, «Λαός της Ελευθερίας».

    «Αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υποχωρήσει, έστω και σε ένα μόνο από τα σημεία που θεωρούμε βασικής σημασίας για το πρόγραμμά μας, δε θα υπάρξει κανενός είδους κυβέρνηση τεχνοκρατών», υπογραμμίζει ο Μπερλουσκόνι.


    Αυτό σημαίνει ότι αν οι κεντροδεξιοί «αντάρτες» βουλευτές και γερουσιαστές που πρόσκεινται στον πρόεδρο της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, δε στηρίξουν σύσσωμοι στο κοινοβούλιο το κυβερνητικό έργο, θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.


    Σε σύσκεψη στην ιδιωτική του κατοικία που είχε την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο Καβαλιέρε, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, έθεσε τα κύρια σημεία στα οποία θα πρέπει να βασισθεί η συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Δηλαδή την υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και της δικαιοσύνης, σχέδιο ανάκαμψης για τον ιταλικό νότο, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.


    «Τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά ανάμεσα σε εκείνους, όπως είμαστε εμείς, που επιθυμούν να κάνουν πράξη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σε όσους κυνηγούν την καριέρα και την εξουσία, προς όφελος του πολιτικού τους μικρομάγαζου», υπογράμμισε ο Καβαλιέρε, στο ηχητικό μήνυμά του.


    Ο Μπερλουσκόνι κατέστησε επίσης σαφές ότι τα πέντε προγραμματικά σημεία, που ορίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι, σε καμία περίπτωση, διαπραγματεύσιμα.


    Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι τονίζει ότι η πολιτική είναι κάτι το διαφορετικό, «δε μπορεί να ασκείται με την φόρμουλα του τελεσίγραφου».


    Ο βουλευτής, Ίταλο Μποκκίνο, από τους κύριους υποστηρικτές του Φίνι, συμπλήρωσε ότι «το παιχνίδι στη φάση αυτή γίνεται πολύ δύσκολο για τον Μπερλουσκόνι. Αν προσφύγει στις κάλπες θα τα παίξει όλα για όλα και θα πάρει τεράστιο ρίσκο, αν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες κινδυνεύει να φθαρεί στο εσωτερικό και στο διεθνές στερέωμα».


    Σύμφωνα με τον Μποκκίνο, σε περίπτωση εκλογών η Λέγκα θα ενισχυθεί σημαντικά και θα ζητήσει από τον Καβαλιέρε να παραδώσει την πρωθυπουργία στο νυν υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι.


    Οι αναλυτές υπογραμμίζουν, τέλος, ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ενισχύεται και από την οικονομική παράμετρο: η Ιταλία, στις αρχές του 2011, θα πρέπει να διαθέσει στην αγορά, σοβαρό αριθμό ομολόγων του δημοσίου και σε περίπτωση που η πολιτική αστάθεια συνεχισθεί, η όλη κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις εταιρίες αξιολόγησης και τη διάθεση των αγοραστών.
    source:newsbeast.gr

    Επιτήδειοι εμπορεύτηκαν 

    τα όνειρα του...




    Εγκλωβισμένος στις «Συμπληγάδες Πέτρες» της ελληνικής νομοθεσίας, οι οποίες με κάθε τρόπο συνέθλιψαν το όνειρό του για μια καλύτερη ζωή, βρίσκεται ο 16χρονος Ντιάλλο Φανσέκας Άλφα Αγκιμπού.


    Από τη μία πλευρά, το ελληνικό κράτος αρχικά απορρίπτει την αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, η οποία ήταν τόσο πλήρης, ώστε να υπάρχει θετική εισήγηση και από τον αστυνομικό διευθυντή Μυτιλήνης.


    Από την άλλη, αφού, επομένως, τον αναγκάζει να ακολουθήσει τον δρόμο της παρανομίας, προκειμένου να βιώσει το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, εν συνεχεία προχωρά στην ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας και «σβήνει» όλα του τα όνειρα.


    Το χρονικό της περιπέτειας


    Τον Δεκέμβριο του 2008, ο δικτάτορας της Γουϊνέας ανατρέπεται, ο σωματοφύλακάς του καταλήγει στο μπουντρούμι και έκτοτε χάνονται τα ίχνη του.


    Η σύζυγός του με τον 16χρονο, τότε, Άλφα Φανσέκας, καταφεύγει σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ακτή Ελεφαντοστού.


    Η μόνη λύση είναι το «ταξίδι της ελπίδας» στην Ευρώπη.


    Έτσι, το καλοκαίρι του 2009, ο ύψους 2,10μ. νέος μπαίνει σε μια βάρκα με προορισμό την Ιταλία, αλλά, τελικά, καταλήγει στη Μυτιλήνη.


    Εκεί οδηγείται στο Κέντρο Κράτησης Παγανής, το οποίο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, έχει αποκαλέσει «Κολαστήριο του Δάντη».


    Για καλή του τύχη, με την υπόθεση ασχολείται το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ», το οποίο αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της διαδικασίας αίτησης πολιτικού ασύλου.


    Τα στοιχεία του φακέλου ήταν τόσο ακράδαντα, ώστε έχει τη θετική εισήγηση και του αστυνομικού διευθυντή Μυτιλήνης.


    Παρά το γεγονός, όμως, ότι πρόκειται για πασιφανή περίπτωση μετανάστη και μάλιστα ανήλικου, η αίτηση που εξετάζεται στα κεντρικά της Λεωφόρου Κατεχάκη απορρίπτεται.


    Οι δικηγόροι υπέβαλαν προσφυγή, ώστε το αίτημα να εξετασθεί σε δεύτερο βαθμό, το τότε, όμως, ισχύον Προεδρικό Διάταγμα απαγόρευσε την εξέταση του αιτήματος σε β’ βαθμό.


    Έτσι, η μοναδική «ελπίδα» του νεαρού από τη Γουινέα αποτελούν πλέον το ύψος του (2,10μ.) και το άνοιγμα των χεριών του (2,27μ.) που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μάνατζερ.


    Την υπόθεση αναλαμβάνει μάνατζερ από τη Λάρισα, ο οποίος πείθει φίλαθλο της περιοχής να υπογράψει συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης του 17χρονου ως εκτός γάμου τέκνο με την πραγματική του μητέρα. Τη σχετική απόφαση επικυρώνει η γενική γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


    Το όνειρο και ο εφιάλτης


    Ακολουθούν η κλήση του νεαρού στην Εθνική Εφήβων και οι εμφανίσεις του στη Λιθουανία αλλά και η μετεγγραφή του στον Παναθηναϊκό.


    Όλη αυτή η δημοσιότητα προσελκύει το ενδιαφέρον των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών.


    Με ανακοίνωση στις 20 Αυγούστου γνωστοποιείται ότι η διαδικασία ελληνοποίησης μπαίνει στο «μικροσκόπιο» και για τον λόγο αυτό διατάσσεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


    Κατά τη διάρκεια της Ε.Δ.Ε., ο Έλληνας «πατέρας» του Άλφα Φανσέκας καταθέτει ότι έλαβε 1.500 ευρώ από τον μάνατζερ, ο οποίος του υποσχέθηκε ποσοστό 1% από τα συμβόλαια του παιδιού.


    Τελικό αποτέλεσμα ήταν να διαταχθούν από την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, η άμεση ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας του 18χρονου και η απόδοση «τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών όσων οργάνων της διοίκησης εμπλέκονται στην υπόθεση».


    Το μεγαλύτερο θύμα της ιστορίας αυτής, όμως, είναι ο Άλφα Φανσέκας, ο οποίος τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τη βαριά σκιά της κατηγορίας για χρήση πλαστών εγγράφων και βεβαιώσεων.
    source:zougla.gr

    70χρονος ασέλγησε σε 

    6χρονη σε σούπερ-μαρκετ...

    Άγγελος Ανδρέου
    Με την κατηγορία της ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι 6 ετών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ένας ηλικιωμένος στην Ηγουμενίτσα, τη Δευτέρα (23/08).

    Ο 70χρονος, όπως κατήγγειλαν  οι γονείς το κοριτσιού , οδήγησε τη μικρή σε πατάρι ενός σούπερ μάρκετ, λέγοντας της ότι ήθελε να την κεράσει ένα παγωτό.

    Μετά την καταγγελία, ο 70χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
    source:cosmo.gr
    Απόσυρση καταθέσεων από 
    τις ελληνικές τράπεζες...
    Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούνιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στα 216,5 δισ. ευρώ. Συνολικά από την αρχή του έτους οι καταθέσεις καταγράφουν μία μείωση της τάξεως του 7%, καθώς το συνολικό του υπόλοιπο έχει υποχωρήσει κατά 16,3 δισ. ευρώ.
    Πιο αναλυτικά, οι καταθέσεις των νοικοκυριών στο τέλος Ιουνίου είχαν υποχωρήσει στα 179 δισ. ευρώ από 183,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο, καταγράφοντας μία μείωση της τάξεως του 2,5%. Όμως από την αρχή του έτους οι καταθέσεις των νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά 15,9 δισ. ευρώ, ήτοι 8,1%.
    source:kathimerini.gr

    Η Google κάνει ακόμα πιο 

    εύκολες τις αναζητήσεις μας!




    Το σερφάρισμα και η αναζήτηση στο internet σίγουρα πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο εύκολα με την νέα υπηρεσία της Google.
    Όταν η Google κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Google Suggest σίγουρα έκανε πιο εύκολες τις αναζητήσεις του χρήστη στο internet μιας και η υπηρεσία αυτή πρότεινε διάφορα αποτελέσματα στον χρήστη, την ώρα που πληκτρολογούσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία δεν αρκείται μόνο σε αυτό μιας κι ετοιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο πρόκειται να εμπλουτίσει το Google Suggest κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολη την αναζήτηση.

    Έτσι λοιπόν αυτό που ετοιμάζεται να προσθέσει η Google είναι στις προτάσεις που εμφανίζονται καθώς γράφει ο χρήστης
    να εμφανίζονται παράλληλα και τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, τα οποία θα αλλάζουν ανάλογα με το γράμμα ή τη λέξη που θα γράψει ο χρήστης.

    Για την ώρα το νέο Google Suggest είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα μόλις ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές.

    source:newsit.gr

    Ισχυροί άνεμοι έρριξαν την 

    ιπποκαστανιά που περιγράφει 

    στο ημερολόγιό της η Άννα Φρανκ...



    Η τεράστια ιπποκαστανιά, που παρηγορούσε με τη θέα της την έφηβη τότε Άννα Φρανκ την περίοδο που κρυβόταν από τους Ναζί σε σοφίτα στο Άμστερνταμ, έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του "Οίκου Άννα Φρανκ".

    "Είχε πολύ αέρα και βροχή και μία ριπή ανέμου έριξε το δέντρο", δήλωσε ο Χανς Βέστρα, διευθυντής του μουσείου της Άννας Φρανκ.


    "Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς", προσέθεσε ο Βέστρα, σύμφωνα με τον οποίο η πτώση του δέντρου δεν προκάλεσε ζημιές στο κτίριο.


    Η Άννα Φρανκ αναφέρεται πολλές φορές στην ιπποκαστανιά αυτή στο ημερολόγιο που κρατούσε τους μήνες που η οικογένειά της κρυβόταν σε σοφίτα στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από τη σύλληψή της από τους Ναζί το 1944.
    source:nooz.gr

    Διατηρούν οι ΗΠΑ τη 

    δυνατότητα ένοπλης δράσης στο Ιράκ...


    Οι ΗΠΑ μπορούν να επιστρέψουν στην ένοπλη δράση όποτε κριθεί αναγκαίο, δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρέιμοντ Οντιέρνο, τονίζοντας πως οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας θα είναι έτοιμες για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον ερχόμενο χρόνο.
    Σύμφωνα με το στρατηγό Οντιέρνο (δηλώσεις στο CNN), το Πεντάγωνο σχεδιάζει να μειώσει στις 50.000 τις δυνάμεις του στο Ιράκ έως την 1η Σεπτεμβρίου (από 176.000) και οι στρατιώτες αυτοί θα παραμείνουν «έχοντας εκπαιδευτικό-συμβουλευτικό-βοηθητικό ρόλο» έως τον επόμενο χρόνο. «Αλλά φυσικά θα έχουν την δυνατότητα να προστατεύουν τον εαυτό τους και εάν κριθεί αναγκαίο να εκτελούν επιχειρήσεις μάχης, εάν αυτό τους ζητηθεί», πρόσθεσε.
    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αντίπαλοι «έχουν παταχθεί» και, παρ' όλη τη συνεχιζόμενη βία, το συνολικό επίπεδο ασφαλείας βελτιώνεται. Πάντως, «αν υπάρξει πλήρης αποτυχία των δυνάμεων ασφαλείας» ή αν διχαστεί το ιρακινό στράτευμα από πολιτικές διαμάχες, οι ΗΠΑ μπορούν να επανέλθουν σε μάχιμο ρόλο, τόνισε.
    Αναφερόμενος στο Ιράν, υποστήριξε: «Πιστεύω πως οι Ιρανοί δεν επιθυμούν να δουν το Ιράκ να γίνεται μία σταθερή δημοκρατική χώρα. Θα επιθυμούσαν να δουν μία ευάλωτη θεσμικά κυβέρνηση, που δεν θα τους δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον».source:tvxs.gr

    Μικρόβια από την Αγγλία 

    επιζούν ενάμισι χρόνο στο 

    κενό του Διαστήματος...

    Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

    Βακτήρια από βράχους στις νότιες ακτές της Βρετανίας επέζησαν για 553 ημέρες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ερευνητές που συνεργάζονται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

    Παλαιότερα πειράματα είχαν δείξει ότι σπόρια διαφόρων βακτηρίων μπορούν να επιζούν για χρόνια στο Διάστημα, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο με ζωντανά κύτταρα.


    Μικρόβια που αντέχουν τις ακραίες συνθήκες του Διαστήματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα ανακύκλωσης για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, ανέφερε στο BBC η υπεύθυνη του πειράματος.


    «Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι, αν πρόκειται να δημιουργήσουμε βάσεις στη Σελήνη ή στον Άρη, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε βακτήρια για "βιο-εξόρυξη", να τα χρησιμοποιήσουμε δηλαδή για την εξαγωγή σημαντικών μεταλλευμάτων από τα πετρώματα» είπε η Δρ Κάρεν Όλσον-Φράνσις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


    Η έρευνα φαίνεται επίσης να ενισχύει τη θεωρία της πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία η ζωή στη Γη προήλθε από εξωγήινα μικρόβια που έφτασαν στον πλανήτη με αστεροειδείς.


    Τα συγκεκριμένα βακτήρια ζουν πάνω και μέσα στα απόκρημνα βράχια του Μπιρς στις ακτές του Ντέβον. Κομμάτια πέτρας που περιείχαν διάφορα είδη μικροβίων μεταφέρθηκαν για ενάμισι χρόνο σε μια ανοιχτή πλατφόρμα που βρίσκεται στην άκρη του καινούργιου ευρωπαϊκού εργαστηρίου Columbus στον ISS.


    Ενάμισι χρόνο αργότερα, τα πετρώματα επέστρεψαν στη Γη για ανάλυση.


    Η ομάδα της Δρ Όλσον-Φράνσις εντόπισε τότε ζωντανές αποικίες ενός βακτηρίου που επέζησε τις ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τον ανελέητο βομβαρδισμό της υπεριώδους ακτινοβολίας και των κοσμικών ακτίνων.


    Το μικρόβιο δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και ονομάζεται απλώς «OU-20».  Μοιάζει πάντως με τα κυανοβακτήρια (φωτοσυνθετικά βακτήρια) του γένους Gloeocapsa.


    «Τα Gloeocapsa σχηματίζουν μια αποικία από πολυάριθμα κύτταρα, η οποία πιθανότατα προστατεύει τα κύτταρα στο κέντρο της από την υπεριώδη ακτινοβολία, και επιπλέον παρέχει προστασία από την εξάχνωση του νερού», ανέφερε στο BBC ο καθηγητής Τσαρλς Κόκελ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.


    «Υποψιάζομαι ότι έχουν επίσης πολύ καλούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA» πρόσθεσε.


    Μετά την επιστροφή τους, τα σκληροτράχηλα μικρόβια ζουν και βασιλεύουν σε εργαστήριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Μίλτον Κέινς.source:tanea.gr

    ΕΣΕΕ: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις 

    για την οικονομία την επόμενη διετία...

    Προβλέπει μία καινούργια τροχιά ύφεσης, με τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να διογκώνεται και τον πληθωρισμό να καλπάζει.


    Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ελληνική οικονομία την επόμενη διετία.

    Με αφορμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της για μια καινούργια τροχιά ύφεσης, με τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να διογκώνεται και τον πληθωρισμό να καλπάζει.


    Επισημαίνει ότι απαιτείται ένα μείγμα πολιτικής το οποίο θα βασίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της «πραγματικής οικονομίας» και όχι σε σχέδια επί χάρτου.


    Ακόμα τονίζει ότι η επικαιροποίηση του αρχικού κειμένου του Μνημονίου μέσα σε διάστημα μόλις 3 μηνών δημιουργεί έντονο προβληματισμό και εκτιμά ότι «φαίνεται πως η αρχική εκδοχή δεν είχε λάβει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες της ελληνικής αγοράς και δεν είχε, εν τέλει, κατανοήσει την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας».


    Τέλος, υπογραμμίζει ότι δεν αρκεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Τρόικα, να προηγηθεί διαβούλευση μόνο με την Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης, οι οποίοι καλύτερα από τον οποιονδήποτε είναι σε θέση να παρουσιάσουν την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, προτού τα προβλήματα γίνουν μεγαλύτερα και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.source:skai.gr

    Φωτεινό πνεύμα εμφανίζεται 

    σε όσους τρέχουν ιλιγγιωδώς!



    Φωτεινό πνεύμα εμφανίζεται σε όσους τρέχουν ιλιγγιωδώς!
    Είναι μάλλον η πιο πρωτότυπη δικαιολογία που μπορεί να δώσει ένας οδηγός ο οποίος  παραβιάζει το όριο ταχύτητας: "Δεν φταίω εγώ κύριε τροχονόμε. Κάνω επίκληση φαντάσματος"!
    Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν οι οδηγοί που αναπτύσσουν ταχύτητες πάνω από 180 χλμ/ώρα σε ένα δρόμο βόρεια του Νιούκαστλ της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία! Όπως αναφέρει η αστυνομία εκατοντάδες νέοι -κυρίως- οδηγοί τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες  σε ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα εμφανιστεί το πνεύμα ενός 20χρονου μοτοσυκλετιστή που σκοτώθηκε εκεί πριν από τρία χρόνια.

    Πολλά βίντεο που σχετίζονται με το παραπάνω γεγονός υπάρχουν στο Youtube, τα οποία υποτίθεται ότι παρουσιάζουν ένα φωτεινό πνεύμα να εμφανίζεται ξαφνικά πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων όταν αυτά αναπτύσσουν ταχύτητες πάνω από 180 χλμ/ώρα.
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν με βεβαιότητα ότι το "περίεργο" φως, είναι το πνεύμα του νεκρού νεαρού που για άγνωστο λόγο επιλέγει να εμφανιστεί μόνο σε όσους τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες! 

    Η αστυνομία αναγκάστηκε να βγάλει αυστηρή ανακοίνωση και να προειδοποιήσει για επιβολή μεγάλων προστίμων αφού το φαινόμενο τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο.

    "Οι οδηγοί που τρέχουν υπερβολικά και οδηγούν επικίνδυνα, θα δουν σίγουρα ένα φως  πίσω από το τζάμι των αυτοκινήτων τους. Μόνο που αυτό θα έχει χρώμα κόκκινο και μπλε αφού θα είναι τα φώτα από το περιπολικό", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
    Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα από αυτά που υποτίθεται ότι δείχνουν το "περίεργο" φως.
    source:madata.gr

    Έβλεπε live πορνό από τους... 

    πελάτες του..

    porno.jpg
    Υπάρχει ένας άνθρωπος που πληρώνονταν για να... βλέπει τους πελάτες του να κάνουν σεξ. Μόνο που αυτό δεν το ήξεραν οι πελάτες. Ο λόγος για τον Τζέιμς Στράτον, έναν ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων από το Πέρθ της Σκωτίας.

    Ο Στράτον είχε μετατρέψει τους υποτιθέμενους ανιχνευτές φωτιάς σε κινητούς κατασκόπους, τοποθετώντας κρυφές κάμερες με σκοπό να απαθανατίζει σε τρυφερές στιγμές τους ανυποψίαστους πελάτες του. Έτσι έβλεπε διαρκώς live πορνό.

    Μάλιστα, ο 67χρονος είχε δημιουργήσει και ειδικό δωμάτιο στο σπίτι του για προσωπικές προβολές με γιγαντοοθόνη! Ωστόσο, μια κοπέλα υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού άκουγε περίεργους θορύβους στη σοφίτα, όπου και ανακάλυψε μια κάμερα και πολλά καλώδια.

    Ο διεστραμμένος άνδρας αποδείχθηκε ότι είχε στη κατοχή του 8.000 dvd με πορνογραφικό υλικό, μεταξύ άλλων και με παιδιά, είχε εγκαταστήσει ολόκληρο κύκλωμα με κρυφές κάμερες, το κέντρο των οποίων ήταν η συγκεκριμένη σοφίτα.

    Μετά την σύλληψή του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η σύζυγός του έπεσε από τα σύννεφα. Έτσι πάντως λύθηκε και η απορία που σε δυο άνδρες που τους είχε πετάξει κλοτσηδόν από το ξενοδοχείο. Ο λόγος ήταν ότι δεν του άρεσε το... υλικό, αφού επιδίδονταν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις...source:parapolitika.gr

    Εξασφαλίστηκαν πιστώσεις 

    για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία...


    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου
    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου 
    Αθήνα
    Κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ωστόσο, όπως επισήμανε η υπουργός η επικείμενη σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη από τη Μεταπολίτευση καθώς έχουμε το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.

    Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε, ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους.


    Τόνισε ιδιαίτερα, ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.


    Στις 5 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.


    Ηδη, λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.


    Παράλληλα, στους περιφερειακούς διευθυντές δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


    Εν τω μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έγινε η επιλογή τους με το νέο νόμο. Η επιλογή έγινε, όπως είπε η υπουργός, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοκρατίας.
    source:in.gr
    Η Γιάννα Τερζή πιο σέξι από ποτέ στο νέο της βίντεο κλιπ

    Η Γιάννα Τερζή πιο σέξι από

    ποτέ στο νέο της βίντεο κλιπ...

    Έχοντας αποκτήσει κορμί… φέτες και φανερά ανανεωμένη επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της μουσικής η κόρη του Πασχάλη Τερζή, Γιάννα. Η τραγουδίστρια στο βίντεο κλιπ που ετοίμασε για μία νέα επιτυχία της, εμφανίζεται φορώντας καυτά σορτσάκια και παίρνοντας σέξι πόζες στην κάμερα. Βλέπετε, όταν έχεις φτιάξει κορμί, είναι καλό να το επιδεικνύεις…
      source:gossip-tv.gr

    Εσύ πού θα απολαύσεις την 

    Πανσέληνο του Αυγούστου;

    Η πανσέληνος είναι ο καλύτερος λόγος για να έρθεις πιο κοντά με τον αγαπημένο σου! Παρόλο που οι αστρολόγοι σου εφιστούν την προσοχή, το TL!fe σου προτείνει να πάρεις τον καλό σου και να βγεις έξω για να απολαύσεις το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου! Χιλιάδες ποιήματα και ερωτικά τραγούδια έχουν γραφτεί για το φεγγάρι του Αυγούστου ή με αφορμή αυτό.

    Έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει μάλιστα τα τελευταία χρόνια διάφορες εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Φέτος έχουν ενεργοποιηθεί ενενήντα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα που οργάνωσαν εκδηλώσεις για το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 24 Αυγούστου.
    Ο θεσμός των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι ξεκίνησε το 1996. Πολλές φορές οι εκδηλώσεις συνοδεύονται με μουσική και με ελάχιστα διαλείμματα συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα. Άλλωστε λίγος ρομαντισμός στην εποχή μας κάνει καλό!

     
    Παρόλο που για όσες μένετε στην Αθήνα, τα κλασικά σημεία του Σουνίου και τη Ακρόπολης δεν θα είναι διαθέσιμα, υπάρχουν ένα σωρό άλλα μέρη που μπορείς να πας. Δες που μπορείς να απολαύσεις την Πανσέληνο σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι εκείνη την ημέρα:
    Αττική




    Ιλίου Μέλαθρον: Νένα Βενετσάνου
    Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας: "Τρίφωνο"
    Θέατρο Ζέας Πειραιάς: Νίκος Ξυδάκης
    Ιερό Ποσειδώνος Καλαυρία Πόρου: κλασική μουσική

    Στερεά Ελλάδα - Εύβοια
    Κάστρο Λαμίας
    Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας: δημοτική μουσική
    Αρχαιολογικός χώρος Δελφών: μουσική εκδήλωση
    Φρούριο Καράμπαμπα Χαλκίδας
    Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης: μουσική εκδήλωση
    Αρχαιολογικός χώρος Νέας Πλευρώνας (Αιτωλοακαρνανία): "Ατροπον"
    Αρχαιολογικό μουσείο Χαιρώνειας: αφιέρωμα στον Χατζιδάκι και στον Θεοδωράκη
    Αρχαιολογικός χώρος Φούρκας Σκύρου: μουσική εκδήλωση
    Πύργος Βασιλικού (Εύβοια)

    Πελοπόννησος




    Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

    Αίθριο Νέου Μουσείου Ολυμπίας: βραδιά πιάνου
    Ανάκτορο του Νέστορος στη Χώρα Τριφυλίας
    Νιόκαστρο Φρούριο Πύλου: λαϊκό έντεχνο τραγούδι
    Μυστράς: μουσική εκδήλωση
    Αρχαιολογικό Μουσείο Τριπόλεως
    Φρούριο Παλαμηδίου
    Αρχαία Κόρινθος: κλασική μουσική με τους "European Chamber Players"
    Αρχαία Νεμέα: κλασική μουσική, με το "Saitsiing"
    Αρχαιολογικό Μουσείο Σικυώνος: κλασική μουσική, με το "Doremis Ensemble Vienna"
    Μουσείο Πύργου Μούρτζινων, Καρδαμύλη Μάνης

    Ήπειρος - Επτάνησα

    Ακρόπολη Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ): ηλεκτρονικό κουαρτέτο εγχόρδων
    Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης
    Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης - Στάδιο: μουσική εκδήλωση
    Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας
    Πύργος Ραγίου (Θεσπρωτία)
    Ελέα Παραμυθιάς (Θεσπρωτία): σύνολο κιθάρας
    Φρούριο Γαρδικίου
    Φρούριο Κασσιώπης

    Θεσσαλία

    Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων
    Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: μουσική εκδήλωση
    Κάστρο Σκήτης Δήμου Μελιβοίας (Λάρισα)
    Πύλη - Γέφυρα Πορταϊκού (Τρίκαλα)
    Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου (Καρδίτσα)
    Αρχαιολογικός χώρος Νέας Αγχιάλου
    Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού
    Ασκληπιείο Σκοπέλου

    Μακεδονία



    Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης: "Τρία συν ένα"
    Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: τζαζ
    Φρούριο Επταπυργίου: συγκρότημα "Ρεμπετάλικα"
    Πύργος Ουρανούπολης: έκθεση με ιστορικούς χάρτες
    Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας
    Αρχαιολογικός χώρος Εδεσσας
    Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας
    Αιγές - Στέγαστρο Βασιλικών Τάφων
    Ελληνιστική πόλη Φλώρινας
    Αρχαιολογικό Μουσείο Αργους Ορεστικού
    Λιμναίος οικισμός Δισπηλιού: μουσική συναυλία
    Αγιος Γερμανός Πρεσπών
    Αρχαία πόλη Αιανής (Κοζάνη): μουσική εκδήλωση
    Αρχαιολογικός χώρος Δίου: μουσική με τέσσερα βιολιά
    Θράκη

    Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης
    Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης: χορός: Αποστολία Παπαδαμάκη, μουσική: Παντελής Παυλίδης
    Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

    Βόρειο Αιγαίο




    Κάστρο Μυτιλήνης

    Προϊστορικός οικισμός Θερμής (Λέσβος): Ηλίας Λιούγκος
    Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού (Χίος)
    Αρχαιολογικός χώρος Μέσων (Λέσβος)
    Αρχαιολογικός χώρος Πολιόχνης: έντεχνο ελληνικό τραγούδι

    Νότιο Αιγαίο




    Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξου
    Αρχαιολογικός χώρος Κιονίων Τήνου
    Αρχαιολογικός χώρος Δήλου
    Μουσείο Προϊστορικής Θήρας
    Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου
    Ρωμαϊκό Ωδείο Κω: αργεντίνικο τάνγκο
    Αρχαιολογικός χώρος Καμίρου: μουσική εκδήλωση
    Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου
    Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας
    Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου
    Αρχαιολογικό Μουσείο Κάσου
    Αρχαιολογικό Μουσείο Σύμης
    Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου

    Κρήτη



    Προμαχώνας Αγίου Ανδρέα Ενετικών Οχυρώσεων Ηρακλείου: κρητική μουσική

    Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων: αφιέρωμα στους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Γκάτσο, με την Κορίνα Λεγάκη
    Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας
    Αρχαιολογικός χώρος Μοναστηρακίου Αμαρίου
    Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών: μουσική εκδήλωση



    Χωρίς μουσικές εκδηλώσεις, αλλά ανοιχτοί θα παραμείνουν ώς τη μία μετά τα μεσάνυχτα οι εξής χώροι και μνημεία:


    Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Δήλος, Δωδώνη, Νεκρομαντείο, Ορράος, Αμφίπολη, Ιερό Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, Άβδηρα, Ζώνη, Νέα Αγχίαλος, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Λουτρά Παραδείσου, Ελέα Παραμυθίας, Ντολιάνη Παραποτάμου, Γιτάμη Φιλιατών, Ακρόπολη Προέρνας, Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας, Κάστρο Ακροκορίνθου, Μέσα Λέσβου, Θέρμη, Εμποριό, Αρχοντίκι Ψαρών, Κάστρο Μυτιλήνης, Ηραίο Σάμου, Κιόνια Τήνου, Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Ακρόπολη Νισύρου, Μουσεία Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Σύμης, Καστελλόριζου.source:tlife.gr

    Ποια Είσαι Συ: Αμαρίλντα 

    Βαλαβάνη...

    Ο Κωλοσσός της Ρόδου

    Αμαρίλντα
    Ιδού η επόμενη ατραξιόν του πενταγράμμου. Η Αμαρίλντα, αν και μαθήτρια Λυκείου, έχει αναπτύξει από τώρα φοβερά προσόντα! Για τη φωνή της δεν μπορούμε να σας διαφωτίσουμε, αλλά για το κορμί της, ευχαρίστως…
    Β’ Λυκείου; Πού φτάσαμε! Τουλάχιστον έχεις τα τυχερά σου στο σχολείο;
    Ε, όσο να ’ναι έχω τις κατακτήσεις μου. Αλλά αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να περάσω σε μια σχολή.

    Οι γονείς σου τι λένε, που μας ήρθες στο ΜΑΧΙΜ;
    Η μητέρα μου ξέρει για τη φωτογράφιση, αλλά δεν ξέρει ακόμη το concept. Είναι όμως ωραία εμπειρία!

    Για να μιλήσουμε λίγο για τις σχέσεις σου… Κέρατο έχεις ρίξει;
    Ναι, το έχω κάνει, αλλά, φαντάσου, είχα σχέση σχεδόν με το ζόρι. Ήταν ένας τύπος που μου έλεγε πως, αν τον άφηνα, θα αυτοκτονούσε!

    Πες μου τι θα έκανε τους άντρες πιο ευχάριστους στις γυναίκες…
    Να μην ήταν τόσο χύμα. Δεν λέω να μην έρθει να σου μιλήσει και να ασχοληθεί μαζί σου, αλλά να έχει και έναν τρόπο να σε πλησιάσει. Δεν είναι ωραίο να είναι πέφτουλας ο άλλος. Ας έχει μια γοητεία…

    Έχεις ρίξει ποτέ καμιά σφαλιάρα σε κάποιον;
    Ναι, είχα μάθει κάτι γι’ αυτόν, αλλά δεν είχα εξακριβώσει απόλυτα αν ήταν αλήθεια! Το ότι κάθισε και τις έφαγε όμως μου δείχνει ότι την είχε λερώσει τη φωλιά του…

    Ναι, καλά, ξέρω εγώ κάτι «ώριμους»…
    Βασικά, δεν έχεις και άδικο, είναι περισσότερο θέμα παιδείας. Αλλά γενικά είναι άσχημο για μια γυναίκα να έχει έναν ανώριμο άντρα δίπλα της.

    Ανήθικη πρόταση σου έχουν κάνει;
    Όχι, και, αν μου κάνουν, προβλέπω να ρίχνω τίποτα κλοτσιές!

    Πόσο ρόλο παίζει το σεξ στη ζωή σου;
    Κοίτα, απλώς είμαι σε σχέση αυτή τη στιγμή και είναι και η πρώτη μου ολοκληρωμένη. Είμαι ερωτευμένη στην ουσία και τα βλέπω κάπως διαφορετικά τα πράγματα…

    Θα μπορούσες να είσαι ερωτευμένη με κάποιον που δεν έχει πολλά λεφτά;
    Αν ο άλλος δεν έχει οικονομική άνεση, αλλά έχει τη δουλειά του, δεν με πειράζει. Δεν θέλω όμως να τον βλέπω να κάθεται. Είμαι πάντως κοπέλα των σχέσεων.

    Δηλαδή one night stands και τέτοια δεν υπάρχουν;
    Είσαι τρελός; Όχι βέβαια!

    Σε έχουν χουφτώσει ποτέ στα κλαμπ που χορεύεις;
    Ναι, έχει γίνει, αλλά γύρισα και δεν είδα κανέναν! Δεν ξέρω τι έγινε!

    Κανένας νάνος θα ήταν. Για πες μου, τι θα έκανες αν έπιανες στο κρεβάτι σου τον γκόμενό σου με άλλον άντρα;

    Δεν θέλω να το σκέφτομαι! Αλλά, εντάξει, σίγουρα θα ένιωθα καλύτερα από ό,τι να τον έβλεπα με μια γυναίκα!

    Είναι κακό για μια γυναίκα να κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού;
    Εξαρτάται. Όταν δεν τα δίνεις όλα στο πιάτο από την αρχή, αυξάνεις το ενδιαφέρον και την περιέργεια στον άλλο. Συμφέρει!

    Σου λένε σχόλια στο δρόμο;
    Τις κλασικές ατάκες. Είσαι καύλα, τι είσαι εσύ, είσαι θεά, κτλ. Δεν ασχολούμαι, όμως, αλλιώς θα έπρεπε να τους βρίζω έναν-έναν...

    Βαθμολόγησέ μας πρόσωπο, στήθος και κώλο..
    Μα, τι ρωτάς και εσύ; Λοιπόν, θα βάλω με τη σειρά, 7 – 7 – 8!

    Γιατί τόσο αυστηρή κριτική;
    Δεν είμαι καμιά ψωνάρα! Ας κρίνουν οι άλλοι για μένα..

    Δημόσιο σεξ έχεις κάνει;
    Τι εννοείς δημόσιο;

    ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ… Τι να εννοώ;
    Παραλία, αμάξι, κ.λπ.

    Ααα! Ε, ναι, εννοείται, αυτά γίνονται με τη σχέση μου..

    Αν ήσουν ερωτευμένη με κάποιον και σου έλεγε να κάνετε τρίο με τη φίλη σου, πώς θα αντιδρούσες;
    Δεν υπάρχουν αυτά! Εμένα θα ήθελε ή τη φίλη μου;
    source:yupi.gr
    top