Επιστημονικές διαμάχες 

για την εξαφάνιση των μαμούθ...


Η εξαφάνιση των μεγάλων θηλαστικών δεν προκλήθηκε από πρόσκρουση αστεροειδή

Φαίνεται ότι το ερώτημα της εξαφάνισης των μεγάλων θηλαστικών πριν από 13.000 χρόνια θα εξακολουθήσει να ταλανίζει για αρκετό καιρό ακόμα τους απανταχού παλαιοντολόγους. Μέχρι πρόσφατα όλες οι θεωρίες υπεδείκνυαν  ως υπεύθυνη για την εξαφάνιση των μαμούθ και των άλλων θηλαστικών μια πρόσκρουση ενός μεγάλου αστεροειδή. όμως σύμφωνα με τις τελευταίες σχετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρειο Αμερική κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Η θεωρία της πρόσκρουσης βασιζόταν σε δύο μελέτες που είχαν δημοσιευτεί το 2007 και το 2009 στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciencesίδια. Σύμφωνα με τις δύο αυτές έρευνες, ένας αστεροειδής διαμέτρου τεσσάρων χιλιομέτρων έσκασε στους πάγους που κάλυπταν τη Βόρειο Αμερική πριν από 12.900 χρόνια. Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά την πρόσκρουση σάρωσαν το βόρειο ημισφαίριο, σκότωσαν τα μαμούθ και σήμαναν το τέλος του παλαιο-ινδικού πολιτισμού.

Τρεις ήταν οι ενδείξεις στα ιζήματα εκείνης τις περιόδου στις οποίες βασιζόταν η θεωρία: χαρακτηριστικά μαγνητικά σφαιρίδια, ίχνη κάρβουνου από τις πυρκαγιές και, το κυριότερο, διαμάντια μεγέθους μερικών νανομέτρων που είναι δυνατό να παραχθούν μόνο από προσκρούσεις διαστημικών αντικειμένων.

Τα μαγνητικά σφαιρίδια όντως υπάρχουν στα ιζήματα εκείνης της περιόδου. Υπάρχουν όμως και σε όλο το υπόλοιπο αρχείο ιζημάτων, και επομένως δεν μπορεί να προήλθαν από πρόσκρουση, έδειξαν μετέπειτα έρευνες.

Όσον αφορά τα ίχνη κάρβουνου, πιθανότατα προήλθαν από μύκητες και κόπρανα εντόμων, έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε φέτος το καλοκαίρι.

H τρίτη και τελευταία ένδειξη, η παρουσία εξαγωνικών νανοδιαμαντιών στα ιζήματα, επίσης καταρρίπτεται: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν διαμάντια» δήλωσε στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Science o Τάιρον Ντόλτον, επικεφαλής της νέας μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις.

Η ομάδα του έψαξε για νανοδιαμάντια στα ιζήματα και δεν βρήκε τίποτα. Όπως έδειξε το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διέλευσης, αυτό που είχαν βρει οι συνάδελφοί του το 2009 δεν ήταν διαμάντια αλλά ήταν μια άλλη μορφή άνθρακα με τη μορφή επίπεδων φύλλων.source:newsbeast.gr

Αυτός είναι ο Stig 

του Top Gear!


Μετά από περίπου 6,5 χρόνια, το μυστήριο λύθηκε. Ο περίφημος Stig, ο μυστηριώδης οδηγός που σημείωνε τόσα χρόνια εκπληκτικούς χρόνους για λογαριασμό της βρετανικής εκπομπής Top Gear, είναι ο οδηγός αγώνων Μπεν Κόλλινς! Πρόκειται για έναν 35χρονο από το Μπρίστολ της Μ. Βρετανίας, ο οποίος έχει διαπρέψει σε αγώνες NASCAR, F3, GT3, ASCAR, καθώς και στο αμερικάνικο Le Mans.

Η ταυτότητά του ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης και είχε προκαλέσει δημοσιότητα από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα απ’ όλο τον κόσμο. Τελικά η αποκάλυψη έγινε χωρίς τη θέληση των συντελεστών της εκπομπής, όταν ο Κόλλινς συμφώνησε με γνωστό εκδοτικό οίκο να γράψει βιβλίο για τη ζωή του, με πολλές αποκαλύψεις για τον περίφημο ρόλο του ως «The Stig». Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στους συντελεστές του Top Gear, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εναντίων του Κόλλινς και του εκδοτικού οίκου, προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση του βιβλίου.
Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της γνωστής εκπομπής, ο Κόλλινς είχε υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται να αποκαλύψει ότι αυτός ήταν ο Stig.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stig προδίδει την ταυτότητά του. Πριν από τον «λευκό Stig» Μπεν Κόλλινς στο Top Gear εμφανιζόταν ο «μαύρος Stig», επίσης οδηγός αγώνων Πέρι ΜακΚάρθι.
Ποιος άραγε θα είναι ο επόμενος και τι χρώμα φόρμα θα φοράει;
source:protothema.gr

«Πράσινο φως» για τη

συγχώνευση Abu Dhabi Mar - ThyssenKrupp..


Την έγκριση της συγχώνευσης των εταιρειών «Abu Dhabi Mar» και « ThyssenKrupp Marine Systems» στον τομέα της ναυπήγησης και επισκευής πλοίων ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, μετά την εξέταση της προτεινόμενης συγχώνευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πράξη αυτή δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Οι δύο εταιρείες θα συστήσουν κοινή επιχείρηση πλήρους λειτουργίας που θα δραστηριοποιείται στον κλάδο των πολεμικών πλοίων, εκτός από υποβρύχια.
source:zougla.gr

Τι είναι πιο ακριβό 

από μία Ferrari;


Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες οικονομολόγων

Ο συγγραφέας Νικ Παουντθάβι και ο δημοσιογράφος των «Financial Τimes» Καρλ Ουίλκινσον ανατρέπουν πολλά στερεότυπα με άρθρο τους στην έγκυρη οικονομική εφημερίδα. Σύμφωνα με τις έρευνες τους η ευτυχία και οι καλοί φίλοι είναι πολυτιμότερα σε αξία ακόμα και από την κόκκινη θεά των δρόμων.

Δημιούργησαν μία κλίμακα από το 1 έως το 7 και με βάση αυτήν αξιολόγησαν διάφορες στιγμές της καθημερινότητας που οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, μία αύξηση της τάξεως των 1.220 ευρώ ενισχύει το συναίσθημα της ευτυχίας κατά 0,0007 μονάδες. Όμως η συναναστροφή με φίλους ανέρχεται σε 0,161 γεγονός που αποδεικνύει ότι για να ανταλλάξει κανείς μία χαρούμενη ζωή με μία μοναχική θα χρειαζόταν αποζημίωση της τάξεως των 280.000 ευρώ.
source:newsbeast.gr

Παγκόσμια κατακραυγή για

την καταδίκη σε θάνατο Ιρανού ομοφυλόφιλου...

Σοφία Κατσαρέλη 
Τις αντιδράσεις της διεθνούς επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιράν, να προχωρήσει στη δι' απαγχονισμού εκτέλεση του 18χρονου Ιμπραΐμ Χαμιντί, με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος, απόφαση που παραμένει σε ισχύ, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ίδιου, ότι ελήφθη στηριζόμενη σε ψευδή στοιχεία.

Ήδη, περίπου είκοσι προσωπικότητες των γραμμάτων και των Τεχνών από όλον τον κόσμο, με κείμενό τους, απευθύνουν έκκληση για ακύρωση της απόφασης. Το κείμενο που υπογράφουν, δημοσιεύτηκε την Τρίτη (31/08) στην εφημερίδα Monde και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού Ντομινίκ Μπανκ, του σκηνοθέτη Κοντ Λαζμάν, του Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του Γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί -όπως και ο κ. Λίτελ- με το βραβείο Κονκούρ.
«Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν», τονίζεται στο κείμενο.
«Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν», αναφέρεται ακόμη.source:cosmo.gr

Ερευνα: Εμπιστοσύνη 

των πολιτών στα ιδιωτικά 

εκπαιδευτήρια...



Μέσα σε αυτό το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που ζούμε αυτή την περίοδο έρχεται μία έρευνα που δείχνει πως
ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτήρια ικανά να σηκώσουν το βάρος της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, της ποιοτικής τους εκπαίδευσης και της ολοκληρωμένης εξειδίκευσης.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με αφορμή το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και δείχνει το βαθμό ικανοποίησης των τελειοφοίτων και των αποφοίτων της σχολής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη από την εταιρεία Focus Bari σε 405 άτομα, εκ των οποίων οι 202 ήταν απόφοιτοι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ το 2009 και 203 σπουδαστές το έτος 2010 σε όλα τα παραρτήματα της σχολής, σε Αθήνα, Γλυφάδα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στο σύνολο της έρευνας, ένας στους δύο εργάζεται σε εργασία συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 55% στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΞΥΝΗ καθώς φαίνεται πως η ολοκληρωμένη εξειδίκευση που προσφέρεται κυριολεκτικά πιάνει τόπο.

Υψηλότατα ποσοστά εντοπίζονται στο βαθμό ικανοποίησης τόσο των σπουδαστών όσο και των αποφοίτων από την επάρκεια, τη μεταδοτικότητα και τις γνώσεις των καθηγητών, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 95%, όπως στην περίπτωση των ερωτηθέντων από την περιοχή του Πειραιά.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 88%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό 86%, κάτι που ωθεί στο συμπέρασμα ότι οι σπουδές στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ εφοδιάζουν τους νέους με όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά «όπλα» έτσι ώστε γίνονται ανάρπαστοι στην αγορά εργασίας. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους σπουδαστές φτάνει το 90%.

Πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό περίπου 56% δηλώνουν οι ερωτηθέντες από τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους ερωτηθέντες της Αθήνας φτάνει το 67%, ποσοστά υψηλά εάν κρίνει κάποιος ότι η ανεργία στη χώρα μας καλπάζει με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για τη δημιουργία του jobcenter.gr ενός νέου πρωτοποριακού τρόπου εύρεσης εργασίας που σέβεται τις δυνατότητες και την προσωπικότητα κάθε υποψήφιου εργαζόμενου, δείχνει να έχει μεγάλη απήχηση. Το 89% δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη δημιουργία του jobcenter.gr, ενώ το ποσοστό αυτό στους σπουδαστές αγγίζει και το 92%.

Σε γενικές γραμμές πάντως προκύπτει από την έρευνα ότι περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες, ποσοστό 69% δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνολική εκπαιδευτική εμπειρία από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι περισσότεροι από 6 στους δέκα ερωτηθέντες θα σύστηναν το ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε έναν γνωστό τους ή φίλο τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους σπουδαστές φτάνει το 73%.

Τα παραπάνω συμπεράσματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι η εκπαίδευση είναι το Νο 1 για να μπορέσει ο νέος να βγει στην αγορά εργασίας με αξιώσεις και τέτοιες δυνατότητες προσφέρει απλόχερα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έχει βάλει ψηλά τον πήχη στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο κ. Νίκος Μαραγκόπουλος Διευθυντής Marketing του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζοντας ότι o «στόχος των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που απαιτούνται προκειμένου ο σπουδαστής μας να εξελιχθεί σε κορυφαίο επαγγελματία. Η προσωπική επαφή, το ακαδημαϊκό προσωπικό, οι καινοτομίες στις μεθόδους επαγγελματικής αποκατάστασης και η γενικότερη ακαδημαϊκή μας φιλοσοφία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.»

«Όταν ένας στους 2 σπουδαστές σου εργάζεται ήδη εν μέσω οικονομικής κρίσης και περίπου το 50 % του συνόλου των αποφοίτων σου αναπτύσσει σταθερά επαγγελματικά βήματα στο αντικείμενο σπουδών του δεν μπορείς παρά να είσαι αισιόδοξος», κατέληξε ο κ. Μαραγκόπουλος.source:newsit.gr

Βασάνισε τη φίλη του 

επειδή διάβασε μήνυμα 

στο Facebook..

Θεώρησε ότι τoν απατά και προσπάθησε να τη σκοτώσει


Για τον βασανισμό μιας γυναίκας, την οποία κρατούσε φυλακισμένη επί τέσσερις ημέρες, κατηγορείται ένας 36χρονος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αιτία ήταν μια ανάρτηση στο Facebook

Ο Άντονι Λοζάνο, από το Χάνφορντ της Καλιφόρνιας, σε μια «έκρηξη ζήλιας» κατά τις Αρχές, αποφάσισε να εκδικηθεί την σύντροφό του, μετά από ένα μήνυμα που διάβασε στο προφίλ της στο
Facebook.

Ο 36χρονος θεώρησε ότι η φίλη του, 23 ετών, τον απατά με τον άντρα που έστειλε το μήνυμα και αποφάσισε να την φυλακίσει μέσα στο σπίτι του και να την βασανίσει μπροστά στα παιδιά της. Το ακριβές περιεχόμενο της ανάρτησης δεν γνωστοποιήθηκε από τις Αρχές.

Ο Λοζάνο συνελήφθη και κρατείται, αντιμετωπίζοντας σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων αυτή του βασανισμού, της απαγωγής και της παράνομης κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης άρπαξε τη νεαρή γυναίκα από τα μαλλιά και την έσερνε στο πάτωμα. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης κράτησής της, ο Λοζάνο απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ επιχείρησε να την πνίξει χρησιμοποιώντας σχοινί και μια πετσέτα.

Το παιδί που είχε αποκτήσει το ζευγάρι ήταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια του βασανισμού, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο, παιδί του θύματος από άλλον πατέρα. Και τα δύο παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το βασανισμό της μητέρας τους.source:tanea.gr

Καθάρισαν οικόπεδο – 

χωματερή στην Κυψέλη...

Επιχείρηση απορρύπανσης


Με εκκαθάριση αυθαιρέτων, αυτή τη φορά στην Κυψέλη, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής το έργο απορρύπανσης και αξιοποίησης περιοχών που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, προκαλώντας ικανοποίηση στους κατοίκους.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων με εκσκαφικά μηχανήματα κατεδάφισαν το πρωί της Τετάρτης αυθαίρετο επί της οδού Κρίσσης και καθάρισαν το ρέμα που βρίσκεται κάτω από την Ιαπετού, απαλλάσσοντας τους κατοίκους από δύο πολύ επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία σκουπιδότοπους.

Ο αντιδήμαρχος για θέματα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το οικόπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου για τους κατοίκους και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες θεωρούν ότι τα ρέματα στη χώρα μας είναι μικρές χωματερές. Αυτό συνεπάγεται προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και κινδύνους από πλημμύρες».

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη συστηματική καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν με τη συμβολή της Περιφέρειας. Όσο για τους χώρους, όπου δεν υπάρχουν κτίσματα, ο δήμος θα προχωρήσει, σταδιακά, στην απορρύπανση και αξιοποίησή τους.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε από χθες Τρίτη στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας. Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα. 
source:skai.gr

Αλλαγές στο Gmail...



H Google ανακοίνωσε πως ξεκινάει να λειτουργεί σε beta φάση έναν μηχανισμό που θα μπορεί να βοηθάει το χρήστη να οργανώνει καλύτερα την αλληλογραφία που διαχειρίζεται μέσω της υπηρεσίας Gmail. Ο εν λόγω μηχανισμός θα επιτρέπει το διαχωρισμό ανάμεσα σε μηνύματα υψηλής και χαμηλής προτεραιότητας και σημαντικότητας. Ο φάκελος των εισερχομένων θα αρχίσει να χωρίζεται σε υπο-φακέλους και ο χρήστης θα μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχό του.

Σε κάθε εισερχόμενο, ο χρήστης θα μπορεί να σημειώνει μια βαθμολογία πατώντας σε ένα εικονίδιο το "+" ή το "-" και με αυτό τον τρόπο θα χαρακτηρίζει κάθε στοιχείο του φακέλου του. Τέλος, η υπηρεσία θα υποστηρίζει την αυτόματη σήμανση mail από συγκεκριμένους λογαριασμούς ως σημαντικά.

Στον παρακάτω player μπορείτε να δείτε ένα video που ετοίμασε η Google για τη νέα λειτουργία του Gmail:source:nooz.gr

Οριστικά στη ΝΕΤ 

η Στάη..

STAI_.jpg
Η Έλλη Στάη μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το Κρατικό κανάλι. Μπορεί τα στελέχη της Κρατικής να την πίεζαν να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά η ίδια συμφώνησε με τη διοίκηση να αναλάβει την παρουσίαση εβδομαδιαίου πολιτικού talk show όπου θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα βράδυ στη ζώνη 22.00 με 24.00 από τη ΝΕΤ.source:parapolitika.gr
Έκκληση για ψυχραιμία 
προς Ισραήλ και Παλαιστινίους από το Γάλλο ΥΠΕΞ...
Το Παρίσι ζητεί από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να μην ενδώσουν στις «προκλήσεις των εξτρεμιστών» .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να μην ενδώσουν στις «προκλήσεις των εξτρεμιστών που είναι πολέμιοι της ειρήνης», μια ημέρα μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους κοντά στη Χεβρώνα.
«Τη στιγμή που ξεκινούν οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ζητώ από τους Παλαιστίνιους και ισραηλινούς αξιωματούχους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην ενδώσουν στις προκλήσεις των εξτρεμιστών που είναι πολέμιοι της ειρήνης», αναφέρει ο Κουσνέρ σε ανακοίνωσή του.
«Είναι η ώρα της ευθύνης, του θάρρους και της κινητοποίησης για την ειρήνη. Η Γαλλία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους σε αυτό το δρόμο», πρόσθεσε ο Κουσνέρ «καταδικάζοντας με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» .
Οι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν τεθεί σε συναγερμό σήμερα, μετά την επίθεση εναντίον των τεσσάρων Ισραηλινών κοντά στη Χεβρώνα.
Οι τέσσερις Ισραηλινοί έποικοι επλήγησαν από πυρά κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα, την ώρα που νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αρχίζουν στην Ουάσινγκτον.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της ισλαμιστικής Χαμάς. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε έντονα την επίθεση.,
Ο πρόεδρος Ομπάμα παραθέτει απόψε δείπνο στους βασικούς πρωταγωνιστές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, μια μέρα πριν από την επίσημη έναρξη των απευθείας συνομιλιών.
source:kathimerini.gr

Σε εφαρμογή οι διατάξεις 

για τον εξώδικο συμβιβασμό 

των υπερχρεωμένων νοικοκυριών...


Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, Τετάρτη, οι διατάξεις του νόμου του υπουργείους Οικονομίας και Ανάπτυξης για την επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού του οφειλέτη με τους δανειστές (νόμος 3869/2010), η μη επίτευξη του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ρύθμισης των χρεών στο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι των ρυθμίσεων μπορούν κάνουν χρήση καταναλωτές και επαγγελματίες -με την εξαίρεση των εμπόρων- που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών στους πιστωτές τους (εάν αυτό δεν έχει συμβεί με δόλο και εάν έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την ανάληψη των οφειλών και την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση).
Η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ανέφερε σχετικά ότι πρόκειται για «μία μεγάλη νομοθετική τομή που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης, κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, ρεαλιστικό, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου».
Ο νόμος απαγορεύει τον πλειστηριασμό της κύριας ή μοναδικής κατοικίας οποιουδήποτε οφειλέτη μέχρι την 3.2.2011, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στα δικαστήρια για τις περιπτώσεις που δεν θα ευδοκιμεί ο εξώδικος συμβιβασμός αρχίζει την 3η Ιανουαρίου 2011.
Στόχος του νόμου, αναφέρει το υπουργείο, είναι αφ' ενός η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των οφειλετών και αφ' ετέρου η παροχή κινήτρων τόσο στους οφειλέτες όσο και στους πιστωτές για επίτευξη συμβιβασμού.
Με τη διαδικασία μπορούν να συμφωνηθούν μηνιαίες, άλλες περιοδικές ή εφάπαξ καταβολές, μείωση των χρεών με παροχή εγγυήσεων, προστασία από τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, να αποφευχθεί το όποιο κόστος θα συνεπαγόταν η περαιτέρω διαδικασία, να αποφευχθεί η μακρόχρονη παραμονή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και τη δημοσιότητα της υπαγωγής σε ρύθμιση.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ανάρτησε στο efpolis.gr υπόδειγμα αίτησης δικαστικού συμβιβασμού με σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, το οποίο μπορεί να συμπληρώνει και να υποβάλει προς τους πιστωτές κάθε οφειλέτης, οδηγίες για την επιδίωξη του δικαστικού συμβιβασμού, κατάσταση με τους φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα συνδράμουν τους οφειλέτες στην αξιοποίηση της διαδικασίας εξώδικης ρύθμισης των χρεών και υπόδειγμα αίτησης προς τα πιστωτικά ιδρύματα για παροχή πληροφοριών. Πληροφορίες παρέχονται επίσης στην τηλεφωνική γραμμή της Γραμματείας 1520.
source:tvxs.gr

Ανακαλύφθηκε ο τάφος 

της Αγίας Θεοδώρας...


Ανακαλύφθηκε ο τάφος της Αγίας Θεοδώρας
Έναν καμαροσκεπή τάφο με μαρμάρινο δάπεδο και τοίχους χωρίς επιχρίσματα ο οποίος ενδέχεται να είναι της Αγίας Θεοδώρας, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε οικόπεδο της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μελίνα Παϊσίδου, ο τάφος, άρχισε να φαίνεται στις αρχές Αυγούστου και πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφτηκε ακέραιος.Ο τάφος βρέθηκε στο πρωτοβυζαντινά στρώματα και ήταν κενός, λόγω του ότι είχε γίνει παλαιότερα ανακομιδή των οστών.
Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ για την ενίσχυση των υπονοιών - για το αν ο τάφος ανήκε στην Αγία Θοδώρα - θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε ιστορικές πηγές, σε συνάρτηση με όλα τα ανασκαφικά ευρήματα
Πάντως, όπως ανέφερε η κα Παϊσίδου, έπειτα την ολοκλήρωση των ανασκαφών θα κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού το πώς θα αξιολογηθεί ο τάφος και το αν θα οικοδομηθεί το οικόπεδο
Η Οσία Θεοδώρα η Μυροβλύτης γεννήθηκε στην Αίγινα, και μετά το γάμο της ήρθε στη Θεσσαλονίκη λόγω των επιδρομών των Σαρακηνών. Με  το θάνατο του συζύγου της μπήκε στη μονή του Αγίου Στεφάνου μαζί με την κόρη της Θεοπίστη. Απεβίωσε το 892 μ.Χ.
source:madata.gr
Kορρές: Κέρδη και κυκλοφορία νέων προιόντων

Kορρές: Κέρδη και 

κυκλοφορία νέων προιόντων...

Την κερδοφορία διατήρησε το πρώτο 6μηνο του 2010 ο Ομιλος "Κορρές" παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ενώ κυκλοφόρησε στην αγορά και νέα προιόντα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,3εκατ.ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 από 6,3εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, μειωμένα κατά 16,4%, αποτέλεσμα της αύξησης των εξόδων διαφήμισης για την υποστήριξη της επικοινωνίας της μάρκας, καθώς και της επίδρασης της ενοποίησης της MILGAUSS που δεν υπήρχε στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.  Στην Ελλάδα, ο Όμιλος θα υποστηρίξει τη μάρκα εντείνοντας περαιτέρω τις προωθητικές του ενέργειες. Ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο στις στρατηγικές του κατηγορίες όπως είναι το πρόσωπο-με την νέα σειρά αντιγήρανσης-και τα μαλλιά-με την νέα σειρά βαφών- ο Όμιλος προχώρησε σε διαφήμιση στην τηλεόραση. Τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων αναμένονται να αποδώσουν κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Επιπλέον ο Όμιλος ανανεώνει την εικόνα του στην αγορά του φαρμακείου τόσο από πλευράς μεθόδων προβολής, όσο και σε συνδυασμό με λανσαρίσματα σε νέες προϊοντικές κατηγορίες. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί προωθητικές ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν στην διατήρηση και ανάπτυξη των μεριδίων που κατέχει, καθώς και στην προσέλκυση νέων καταναλωτών που θα ενισχύσουν την πελατειακή βάση .  Στο εξωτερικό ο Όμιλος θα συνεχίσει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις αγορές Εστίασης όπως είναι η Αμερική και στην Ευρώπη η Γερμανία και Ισπανία. Συγκεκριμένα στην Αμερική, ο Όμιλος στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Johnson & Johnson για την παροχή άδειας διανομής των προϊόντων του τόσο στην Βόρεια Αμερική-όπου ήδη είχε παρουσία- όσο και στην Λατινική Αμερική-νέα γεωγραφική περιοχή-έχει εστιάσει τις προσπάθειες της στην υποστήριξη της μάρκας στα υφιστάμενα δίκτυα διανομής κατά τη μεταβατική περίοδο καθώς και την ομαλή μετάβαση της τεχνογνωσίας του προς την Johnson & Johnson. Στις υπόλοιπες αγορές ο Όμιλος στοχεύει στην ενδυνάμωση της παρουσίας του μέσα από μια συνδυαστική στρατηγική ανάπτυξης σε σημεία ημι επιλεκτικής διανομής και σε φαρμακεία στις αγορές όπου το εν λόγω κανάλι είναι αναπτυγμένο.source:gossip-tv.gr

Μήπως σηκώνεσαι μέσα 

στη νύχτα και τρως ό, τι 

υπάρχει στο ψυγείο;

Κοιμάσαι και ξαφνικά ξυπνάς σαν πεινασμένο αγρίμι κάνοντας κανονική επιδρομή στο ψυγείο σου. Στο γλυκό που περίσεψε, στο φαγητό, στο οτιδήποτε... Το καταναλώνεις με απίστευτη βουλιμία. Και ξαναπέφτεις για ύπνο...
Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού το βράδυ μπορεί να αποτελέσει διατροφική διαταραχή με αμέτρητες συνέπειες για την ψυχολογία, αλλά και την υγεία. Και τη σιλουέττα σου... βεβαίως-βεβαίως!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ
 
Η νυκτοφαγία ή νυχτερινή υπερφαγία “είναι μια πρόσφατα αναγνωρισθείσα κατάσταση, κατά την οποία το άτομο προσλαμβάνει τροφή μετά από διακοπή του νυκτερινού ύπνου. Ουσιαστικά αποτελεί μια παραλλαγή του συνδρόμου της επεισοδιακής υπερφαγίας" αναφέρει η  Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ασημένια Κούσουλα.
 
Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι:
 
- η πρωινή ανορεξία,
- η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού τις βραδινές ώρες,
- η αυπνία,
- οι νυχτερινές αφυπνίσεις, που συνοδεύονται από αναζήτηση τροφής και
- το συναίσθημα της έντονης θλίψης.
 
Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που πάσχει από νυχτερινή υπερφαγία να παρουσιάζει όλα αυτά τα συμπτώματα. Εκείνο που χαρακτηρίζει κυρίως όσους πάσχουν από αυτό είναι πως καταναλώνουν το 1/3 του φαγητού που καταναλώνουν καθημερινά. “Το σύνδρομο της νυκτοφαγίας, χαρακτηρίζεται από την πρόσληψη, μετά το βραδινό γεύμα, τουλάχιστον του 25% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας. Το φαινόμενο εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα που είναι παχύσαρκα, με διαταραχές ύπνου και αϋπνίες” επισημαίνει η  Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ασημένια Κούσουλα.
 
ΟΙ 4 ΤΥΠΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ
 
Οι πιο συχνοί τύποι εμφάνισης του συνδρόμου είναι:
 
- άτομα που τρώνε υπερβολικές ποσότητες πριν πέσουν για ύπνο. Μάλιστα, καθυστερούν την ώρα που θα ξαπλώσουν στο κρεβάτι για να φάνε περισσότερο. Το κάνουν συνήθως από ανία ή μοναξιά.
 
- άτομα με υπερβολικό άγχος. Είναι εκείνοι που ξυπνούν τη νύχτα από το άγχος και τις σκέψεις και τρώνε για να νιώσουν καλύτερα και να μπορέσουν να κοιμηθούν.
 
- άτομα εθισμένα σε συγκεκριμένα τρόφιμα! Συνήθως αυτά είναι γλυκά που περιέχουν ζάχαρη και τα οποία τα κάνουν να νιώθουν πιο ευχάριστα. Άλλωστε ο εγκέφαλός τους τις έχει καταγράψει ως τροφές ανταμοιβή.
 
- άτομα που δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Το φαγητό τα ηρεμεί και μειώνει το άγχος για την επικείμενη αϋπνία.
 
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ
 
Μερικές απλές καθημερινές συμβουλές θα σε αποτρέψουν και θα σε προφυλάξουν από τους νυχτερινούς περιπάτους στο ψυγείο.
 
- Μην φορτώνεις το ψυγείο και τα ντουλάπια σου με τρόφιμα πειρασμούς.
- Απόφυγε την καφεΐνη, το αλκοόλ και το κάπνισμα που θα σε κρατήσουν ξύπνια.
- Αν νιώσεις μια λιγούρα μετά το βραδινό φαγητό, κατανάλωσε ένα ελαφρύ σνακ πριν πέσεις για ύπνο. Αν πεινάς ακόμη σκέψου μήπως δεν είναι όντως η πείνα αλλά άλλοι λόγοι που σε οδηγούν στην υπερκατανάλωση.
- Αν τύχει να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτα, μην σηκωθείς από το κρεβάτι αμέσως. Δοκίμασε να ηρεμήσεις και να πέσεις πάλι για ύπνο.
- Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής με την ώρα, την ακριβή ποσότητα και τις σκέψεις που έχεις πριν και αφού φας.
- Βάλε πρόγραμμα στα γεύματα της ημέρας και μην παραλείπεις για κανένα λόγο το πρωινό.
 
Σε κάθε περίπτωση αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να αποβάλεις την επιθυμία σου για φαγητό την νύχτα, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε ειδικό ψυχολόγο.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ;
 
Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την νυχτερινή υπερφαγία με την κληρονομικότητα. Αν δηλαδή έχει εμφανιστεί σε συγγενή α' βαθμού, τότε υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έχει την προδιάθεση να εμφανίσει το σύνδρομο.
 
Παρόλα αυτά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η ισορροπία που διαταράσσεται σε μια σειρά από ορμόνες κλειδιά:
 
- Μελατονίνη: Υπεύθυνη για την ρύθμιση του εσωτερικού μας ρολογιού και του ύπνου
- Κορτιζόλη: Η συνήθης ύποπτη ορμόνη που προκαλεί το άγχος
- Λεπτίνη: Μια ουσία που επηρεάζει την όρεξη
- Γρελίνη: Την ουσία εκείνη που δίνει το σήμα στον οργανισμό ότι πεινάει
 
Σε κάθε περίπτωση τα αίτια μπορεί να είναι διαφορετικά. Άτομα που έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν αυστηρές δίαιτες, άτομα με πολύ άγχος και έντονη θλίψη κτλ. Πάντως εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας μεταξύ των οποίων
 
- διαβήτη τύπου 2
- υπέρταση
- καρδιακές παθήσεις
- άσθμα
- έντονη κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης
source:tlife.gr

Την έρευνα για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας 

χρηματοδοτεί η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ...


Η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατ. στερλίνες
Η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατ. στερλίνες 

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Δέκα εκατομμύρια λίρες Αγγλίας δώρισε η διάσημη -και πάμπλουτη- συγγραφέας της σειράς «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, προκειμένου να ιδρυθεί μια νέα κλινική για τη διεξαγωγή ερευνών για τη
θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ασθένεια που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της.

Η κλινική, η οποία θα έχει την έδρα της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, θα πάρει το όνομα της μητέρας της Ρόουλινγκ, της Αν, και η συγγραφέας λέει πως ελπίζει ότι θα γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο ερευνών για τις νευρολογικές νόσους.

«Μόλις έγινα 45 ετών, έφτασα στην ηλικία στην οποία η μητέρα μου, η Αν, πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε» δήλωσε η Ρόουλινγκ.

«Ξέρω πως θα προτιμούσε να υπάρχει το όνομά της σ' αυτή την κλινική απ' ό,τι σε οποιοδήποτε άγαλμα, κήπο ή αναμνηστική πλάκα. Έτσι αυτή η δωρεά είναι εξ ονόματός της και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που μου έδωσε στη σύντομη ζωή της».

Η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η συγγραφέας, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια στερλίνες. Είναι επίσης η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει από ιδιώτη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.source:in.gr

Next Top Model ΙΙ...

Ραντεβού στη Μύκονο αυτό το Σαββατοκύριακο

Next Top Model
Στη Μύκονο θα γίνει τελικά η αξιολόγηση των υποψήφιων «Next Top Model» για το Β' κύκλο του ριάλιτι μοντέλων του ΑΝΤ1.

To ραντεβού έχει δοθεί γι' αυτό το Σαββατοκύριακο σε μεγάλο ξενοδοχείο. Η παρουσιάστρια Βίκυ Καγιά και οι κριτές, Τζένη Μπαλατσινού, Χάρης Χριστόπουλος και Χριστόφορος Κοτέντος, θα φθάσουν στο νησί με ελικόπτερο.

Στο bootcamp συμμετέχουν πάνω από 150 υποψήφιες και από αυτές θα περάσουν οι είκοσι πέντε.Η αξιολόγηση θα κρατήσει τρεις μέρες και η επιστροφή στην Αθήνα προγραμματίζεται για την Τρίτη.
source:yupi.gr

H Ζα Ζα Γκαμπόρ έχασε

επαφή με το περιβάλλον...


Χωρίς τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο αργά χθες η Ζα Ζα Γκαμπόρ, καθώς μόλις πριν από δύο εβδομάδες η 93χρονη πρώην σταρ του Χόλυγουντ είχε πάρει εξιτήριο για να περάσει τις τελευταίες μέρες της στο σπίτι της, δήλωσε εκπρόσωπος της.
Ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της Τζον Μπλάνσετ δήλωσε ότι ο σύζυγος της πρίγκιπας Φρέντερικ Φον Ανχαλτ κάλεσε ασθενοφόρο το πρωί (τοπική ώρα) όταν η Γκαμπόρ έχασε την επαφή της με το περιβάλλον.
Η Γκαμπόρ νοσηλευόταν από τα μέσα Ιουλίου, όταν έπεσε και έσπασε το γοφό της. Πριν αποχωρήσει από το νοσοκομείο η Γκαμπόρ, πρώην σύμβολο του σεξ, ζήτησε ιερέα για να την εξομολογήσει και να την μεταλάβει.source:protothema.gr

«Ρούφηξαν» 

το πετρέλαιο...


Προετοιμασία για τον χειμώνα φαίνεται ότι έκαναν οι διαρρήκτες του 5ου Νηπιαγωγείου Σοφάδων.

Εκτός από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και στερεοφωνικά, οι άγνωστοι έκλεψαν και 1.500 λίτρα πετρελαίου, συνολικής αξίας περίπου 2.740 ευρώ.

Η διάρρηξη σημειώθηκε το διάστημα που το σχολείο ήταν κλειστό, από τις 20 Ιουλίου έως και τις 30 Αυγούστου.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.
source:zougla.gr

Η Intel μπαίνει δυναμικά 

στην αγορά των smartphones...


Εξαγόρασε εταιρεία που κατέχει την κατάλληλη τεχνογνωσία

Γεγονός είναι πλέον η συμφωνία μεταξύ Intel και Infineon, με την πρώτη να εξαγοράζει το τμήμα ασύρματης τεχνολογίας της δεύτερης έναντι 1,4 δισ. δολαρίων.

Με την συγκεκριμένη εξαγορά η Intel, που κατέχει ήδη την τεχνογνωσία για τον application processor θα είναι σε θέση να κατασκευάζει και baseband processors με αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας το παζλ των φορητών συσκευών, να μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί ευθέως τις πλατφόρμες της ARM.
source:newsbeast.gr

Μειώσεις έως 60% στα

φάρμακα...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από σήμερα.

Σε μειώσεις των τιμών των φαρμάκων που μπορεί να φθάσει και το 60% προβλέπει το νέο δελτίο τιμών που ανακοινώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και αφορά χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα παθήσεων.

Αναμένεται να υπάρχουν 1.795 τιμές πρωτοτύπων φαρμάκων, 400 τιμές ορρών, 11 τιμές οδοντιατρικών ενέσεων, 151 τιμές παραγώγων αίματος και 223 τιμές φαρμάκων βάσει κοστολογίου. Συνολικά, δηλαδή, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα περιλαμβάνει 2.648
τιμές.
Στις ανωτέρω τιμές πρωτοτύπων και νέων φαρμάκων θα προσαρμοστούν οι τιμές των αντίστοιχων αντιγράφων.
Μέχρι τη Δευτέρα (30/8) είχαν εξεταστεί 90 από τις 735 ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από τις εταιρίες για τις τιμές που τους εστάλησαν, ενώ εξακολουθούν να κατατίθενται ενστάσεις.
Να σημειωθεί ότι με το νέο καθεστώς τιμολόγησης οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά καθορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μετά τη διεξαγωγή έρευνας στα κράτη-μέλη της ΕΕ στα οποία κυκλοφορεί το φαρμακευτικό προϊόν.
Η τιμή προκύπτει από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων αντίστοιχων τιμών του φαρμακευτικού προϊόντος στα κράτη-μέλη της ΕΕ στα οποία υφίστανται και ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών.
Σημειώνεται πως η τιμή των φαρμακευτικών προϊόντων επανεξετάζεται και ανατιμολογείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία τρεις φορές τον χρόνο.
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατατέθηκε την Τρίτη (31/8) στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας.
Τόσο οι γιατροί των Ταμείων, όπως και οι φαρμακοποιοί, θα εγγράφονται στους χρήστες της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Καταχώρισης και Εκτέλεσης Συνταγών που θα διαχειρίζεται ο φορέας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.source:cosmo.gr

Το πάρε-δώσε στην 

Σούπερ Λιγκ...




Ριέρα, Γκοβού, Ντιόπ, Γκέρεμι και Ελ Ζαρ είναι μερικοί από αυτούς που θα αγωνίζονται στην Ελλάδα τη νέα σεζόν. Οι μεταγραφές τελείωσαν και το NewsIt σας παρουσιάζει το μεταγραφικό παζάρι στη Σούπερ Λιγκ.


ΑΕΚ

Ήρθαν: Αργυρίου, Δέλλας, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Ματεντζίδης, Ντατόμο, Ντιόπ, Πατσατζόγλου, Νασούτι

Έφυγαν: Άλβες, Αλεξόπουλος, Άρτσε, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Κουτρουμάνος, Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Ματεντζίδης, Νέμεθ, Παυλής, Ρίκκα, Ταχτσίδης, Χέρσι, Χουανφράν


ΑΡΗΣ

Ήρθαν: Βελλίδης, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Μενδρινός, Μίτσελ, Οριόλ, Παπαζαχαρίας, Ρουίς, Τόχα, Τσέζαρεκ, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα

Έφυγαν: Αράνο, Γκαρσία, Γραικός, Κάμπορα, Λαμπριάκος, Μεριέμ, Μπατιόν, Νασούτι, Ντέιλι, Ορτίθ, Ρόβας, Τζόνσον, Φερνάντες, Φρασέρι


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ήρθαν: Αράς, Ιβάνοφ, Κερ, Κρις, Μάρτινς, Ορόθκο, Πιπίνης, Πουλίδο, Ριμκεβίτσιους, Ρομπέρτο, Ρούμπιλ, Σκόνδρας, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Φορτούνης, Φρανκού

Έφυγαν: Αμπάρης, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Καρντόσο, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Νταμόντε, Ρόκας, Τσέζαρεκ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ήρθαν: Καμαρά, Σαμπού

Έφυγαν: Βάσι, Καλαντζής, Κόρμπος, Μασάρα, Μπλένχιο


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ήρθαν: Αλεξόπουλος, Ολίσε, Χαντί

Έφυγαν: Γελαδάρης, Γ.Κοιλιάρας, Κορδονούρης, Μπαλάφας, Ογκουνσότο, Πόζα, Τσεσνάουσκις


ΗΡΑΚΛΗΣ

Ήρθαν: Αλετσένβου, Αραμπατζής, Ελευθερόπουλος, Ζαβαρίζε, Κανακούδης, Κρέιτσι, Κυριαζής, Λίμα, Ντάνι, Πέντσας, Ρομάν, Σίσιτς, Σολτάνι, Στόικος, Στσοτ, Χοσέμι

Έφυγαν: Βέρα, Γιαννούλης, Γιάντσης, Επστάιν, Ιωαννίδης, Κοβαλέφσκι, Κονέ, Μαρκές, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Πιλότο, Ριμόλντι, Φερνάντεζ


ΚΑΒΑΛΑ

Ήρθαν: Αυλωνίτης, Βαγέχο, Βουτσίτσεβιτς, Δεληζήσης, Καρντόσο, Λίμα, Μωησίδης, Ναζλίδης, Σκλιοπίδης, Σόκοτα, Τόμασιτς, Τρίψας

Έφυγαν: Γκβοζντένοβιτς, Ιτάνζ, Κάλατς, Λάκης, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Παβίσεβιτς, Πόποβιτς, Ρινκόν, Σμολάρεκ, Σόσιν, Ψωμάς, Σκλιοπίδης


ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήρθαν: Γιάντσης, Επστάιν, Καλαντζής, Κωνσταντόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μακρής, Μίχος, Περνία, Στολτίδης, Χαμπλ

Έφυγαν: Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Γκουστάβο, Κολοτούρος, Λουρένσο, Μάτος, Μπερνς, Μυρίλας, Πελαγίας, Ρεπερνέ


ΛΑΡΙΣΑ

Ήρθαν: Αμπάρης, Γκέρεμι, Κανόμπιο, Κουζέν, Μακίνουα, Ρέντζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Φαλλάγας

Έφυγαν: Ααράμπ, Ζέσους, Κυριακίδης, Μελίσσης, Ντέλσον, Ραντοσάβλιεβιτς, Σέρεμετ, Φλάβιο


SKODA ΞΑΝΘΗ

Ήρθαν: Αλτιπαρμακόφσκι, Αντεφέμι, Βρονταράς, Γκλέισον, Καθάριος, Κατόνγκο, Μπόατενγκ, Στιούαρτ

Έφυγαν: Αλ Σαϊφί, Άλφα, Ζίεντσουκ, Κόλμπας, Κουκιέλκα, Λιαπάκης, Λουτσιάνο, Μάριτς, Μπαξεβανίδης, Ριζογιάννης, Παπαδημητρίου, Στίνγκα, Τζιωρτζόπουλος, Τσικίνιο


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ήρθαν: Γιακούποβιτς, Γκότοβος, Ζέρης, Κάστρο, Μαρτίν, Μπρέσκα, Ρίκκα, Ρόκα, Ρόκας, Σανκαρέ, Σέλεζι, Σκάρος, Τομάς, Φραντζιπάνε

Έφυγαν: Αμπράμοβιτς, Αρβανίτης, Κηπουρός, Κόρμπος, Κοτίτσας, Λιαπάκης, Μάρτινς, Σιαλμάς, Φούφουλας


ΟΣΦΠ

Ήρθαν: Ιμπαγάσα, Επστάιν, Μέγιερι, Μιραλάς, Μοντέστο, Νέμεθ, Ουρτάδο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Ριέρα, Ρόμενταλ, Σουμπίνιο, Φουστέρ, Χολέμπας

Έφυγαν: Επστάιν, Ζεβλάκοφ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Λουά Λούα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Ντομί, Πάντος, Παναγόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Στολτίδης, Σοϊλέδης


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ήρθαν: Γκαρσία, Γκοβού, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Πλεσίς, Φερνάντεζ

Έφυγαν: Γκάμπριελ, Δάρλας, Μάντζιος, Μελίσσης, Μουν, Μόρις, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Κλέιτον, Μπιάρσμιρ


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ήρθαν: Βαζ Τε, Βαρό, Μάχο, Παναγόπουλος, Πούπο, Ρίσκαρντ, Σκούρτης, Χίκα

Έφυγαν: Ανδριόλας, Εστογιανόφ, Νικολάου, Σκούφαλης, Τζαβέλλας


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ήρθαν: Αλβαρέζ, Άμο, Βλασόπουλος, Αμπουμπακάρι, Βρούτσινα, Μαβενέ, Μουσικάκης, Μπέλιτς, Μπρίτες, Νόβοτα, Νταλέ, Παντελιάδης, Ράντμαν, Σαββίδης, Σουμπίνιο

Έφυγαν: Αθανασιάδης, Βαλσαμάκης, Γεωργίου, Ζαπρόπουλος, Καλί, Κοτταράς, Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Παγώνης, Ρούτσης, Τράκις


ΠΑΟΚ

Ήρθαν: Γιακουμής, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Σαλπιγγίδης, Σακελλαρίου, Ελ Ζαρ

Έφυγαν: Αμπουμπακάρι, Αραμπατζής, Βερόν, Εντίνιο, Μουν, Σορλέν
 
source:newsit.gr

«Θάνατος στην Κάρλα»

Ιρανική εφηµερίδα συνεχίζει την επίθεση στην πρώτη κυρία της Γαλλίας


Περικλής Δηµητρολόπουλος


¬ Η[-691 Κάρλα Μπρούνι  στο τέµενος Ζιτούνα στην Τυνησία (φωτό αρχείου). Ενδεχοµένως ούτε το κάλυµµα στο κεφάλι και η ταπεινή έκφραση του προσώπου δεν  θα µπορούσε να την απαλλάξει από τις επιθέσεις του ιρανικού Τύπου
Επισήµως το Ιράν κρατάει αποστάσεις, αλλά ο Τύπος του καθεστώτος προχώρησε ένα βήµα παραπέρα: «Στην Κάρλα Μπρούνι αξίζει να πεθάνει», έγραψε η εφηµερίδα «Καϊχάν» µία ηµέρα µετά τον χαρακτηρισµό «πόρνη» που επεφύλαξε στην πρώτη κυρία της Γαλλίας για την υποστήριξή της στη Σακινέχ.
«Εξετάζοντας το παρελθόν της Κάρλας Μπρούνι φαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος για τον οποίο αυτή η ανήθικη γυναίκα στηρίζει µια Ιρανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για µοιχεία και συνωµότησε για τη δολοφονία του συζύγου της. Πράγµατι, και σε αυτήν την ίδια αξίζει να πεθάνει», έγραψε χθες η εφηµερίδα, ο διευθυντής της οποίας έχει τοποθετηθεί στη θέση του από τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Χαµενεΐ. Την περασµένη βδοµάδα η Κάρλα Μπρούνι έγραψε µια επιστολή συµπαράστασης προς τη Σακινέχ Μοχαµαντί- Αστιάνι στο πλαίσιο µιας εκστρατείας σωτηρίας της - έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισµού επειδή διατηρούσε εκτός γάµου σχέσεις µετά τη δολοφονία του συζύγου της. Η εκστρατεία άρχισε µε πρωτοβουλία του γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί. Κάθε µέρα δηµοσιεύεται στις εφηµερίδες «Liberation» και «Washington Ρost» µια επιστολή συµπαράστασης από κάποια προσωπικότητα της πολιτικής ή των τεχνών. Μεταξύ άλλων επιστολές έχουν γράψει η ηθοποιός Ιζαµπέλ Ατζανί, η πρώην υποψήφια των γάλλων Σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η ηθοποιός Σαρλότ Γκενσµπούργκ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Για λόγους που είναι µάλλον προφανείς, η οργή της εφηµερίδας επικεντρώθηκε στο πρόσωπο της Κάρλας Μπρούνι, πρώην µοντέλου, τραγουδίστριας, αλλά και συζύγου του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Μια µέρα αφότου χαρακτήρισε την Μπρούνι «πόρνη», η «Καϊχάν» συνέχισε την εκστρατεία της κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας ενηµερώνοντας τους αναγνώστες της για «παράνοµες σχέσεις της µε διάφορους άνδρες» και υποδεικνύοντας στο πρόσωπό της την αιτία του διαζυγίου του Σαρκοζί από την πρώην σύζυγό του, Σεσιλιά. Η γαλλική πλευρά αντέδρασε χθες το πρωί διά του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ύβρεις που εκτόξευσε η ιρανική εφηµερίδα. Ο ίδιος επισήµανε ότι η γαλλική κυβέρνηση «πέρασε ένα µήνυµα από τις συνήθεις διπλωµατικές οδούς». Το µήνυµα, πάντως, δεν φαίνεται να έφτασε στην «Καϊχάν», ενώ το ιρανικό καθεστώς κρατά αποστάσεις από την υβριστική επίθεση. «Η εξύβριση επισήµων άλλων χωρών και η χρήση ακατάλληλων εκφράσεων δεν εγκρίνονται από την ισλαµική δηµοκρατία του Ιράν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Το Ιράν καταγγέλλει τη Δύση ότι χρησιµοποιεί την υπόθεση της Σακινέχ για να κάνει προπαγάνδα κατά της ισλαµικής δηµοκρατίας. Στα «προπαγανδιστικά όπλα» της Δύσης προστέθηκε από χθες κι ένας νεαρός Ιρανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισµού µε την κατηγορία της οµοφυλοφιλίας. Περίπου είκοσι γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των τεχνών απ’ όλον τον κόσµο έκαναν χθες έκκληση υπέρ του Εµπραΐµ Χαµιντί µε επιστολή που δηµοσιεύθηκε στην εφηµερίδα «Le Μonde». «Μας καταλαµβάνει τρόµος όταν σκεπτόµαστε µέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι οµοφυλόφιλοι στο Ιράν», αναφέρουν µεταξύ άλλων.
ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ
Η εφηµερίδα αναφέρεται σε «παράνοµες σχέσεις» της Μπρούνι και τονίζει πως «της αξίζει να πεθάνει»

Οι αντιδράσεις των υπουργών διευκολύνουν τον Σαρκοζί

ΤΡ-1442ΙΓΜΟΥΣ ΣΤΗ γαλλική κυβέρνηση προκαλεί η πολιτική αναγκαστικού επαναπατρισµού που προωθεί ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για τους Ροµά ρουµανικής και βουλγαρικής καταγωγής, αλλά και οι προτάσεις του για αφαίρεση της γαλλικής ιθαγένειας από πολίτες αλλοδαπής καταγωγής που εγκληµατούν ή είναι πολύγαµοι. Μια ηµέρα µετά τη δήλωσή του ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί, ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε «σοκαρισµένος» από ορισµένες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής στο θέµα της ασφάλειας.

«Ελπίζω ότι το µέτρο αφαίρεσης της ιθαγένειας θα περιοριστεί σε πραγµατικά ακραίες περιπτώσεις», τόνισε. Στο στρατόπεδο των διαφωνούντων βρίσκεται και η υφυπουργός Οικιστικής Πολιτικής Φαντελά Αµαρά, η οποία εξέφρασε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της την πλήρη αντίθεσή της στις απελάσεις, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του «αρχιτέκτονα» της πολιτικής Μπρις Ορτφέ, κατηγορώντας τον για δηµιουργία εντυπώσεων όσον αφορά το πρόβληµα της ασφάλειας. Οι διαφωνίες που διατυπώνονται, πάντως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πολύ πιθανό να δώσουν µια καλή αφορµή στον Νικολά Σαρκοζί για να απαλλαγεί από τους «φιλελεύθερους» και να συγκροτήσει µια κυβέρνηση η οποία θα κινηθεί σε πιο δεξιά κατεύθυνση χωρίς τον βραχνά των επικρίσεων, όπως σηµειώνουν οι «Τimes». Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε χθες εξηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι οι απελάσεις Ρουµάνων στον τόπο καταγωγής τους είναι σύννοµες µε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Την ανησυχία της για την αντιµετώπιση των Ροµά στη Γαλλία είχε εκφράσει προ ηµερών η αρµόδια επίτροπος για θέµατα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. source:tanea.gr
top