Οφέλη από την απαγόρευση του καπνίσματος...


Λιγότερα καρδιακά επεισόδια

Μπορεί εμείς οι Έλληνες να γκρινιάζουμε ήδη αλλά η εμπειρία άλλων κρατών που έχουν προηγηθεί στην απαγόρευση έρχεται να δικαιώσει όλους όσους υποστήριξαν την απαγόρευση του καπνίσματος. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Έθνους, άμεσα ήταν τα οφέλη για την υγεία των πολιτών σε χώρες όπου εφαρμόστηκε απαγόρευση καπνίσματος. Ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη που έγινε στην Αγγλία έδειξε ότι μετά την ολοσχερή απαγόρευση του καπνίσματος, τον Ιούλιο 2007, μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1.200 οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία με διάγνωση οξείας καρδιακής προσβολής. Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα στην Ιταλία, όπου απαγορεύτηκε το 2005 το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Δύο χρόνια αργότερα, ανακοινώθηκε ελάττωση των καρδιακών επεισοδίων στην περιοχή της Ρώμης κατά 10% έως 15%.source:newsbeast.gr

NDM-1: Ο «νέος εχθρός» 

της επιστημονικής ειδησεογραφίας, 

του Π.Αργυρίου...

Η είδηση είναι αυτή: εντοπίστηκαν βακτηριακά στελέχη ικανά να εκφράζουν το ένζυμο NDM-1 (μεταλλο-βήτα-λακταμάση) το οποίο τους προσδίδει αντίσταση σε μια κατηγορία αντιβιοτικών, τις καρβαπενέμες, φάρμακα τα οποία θεωρούνται ως μία από τις τελευταίες διαθέσιμες καταφυγές απέναντι σε φαινόμενα βακτηριακής αντίστασης. Τα NDM-1 βακτηριακά στελέχη ανήκαν κυρίως στα είδη Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae.
Του Πέτρου Αργυρίου
Η είδηση αναμεταδόθηκε από πολλά ελληνικά και διεθνή μέσα με την προσθήκη τρομολάγνας σάλτσας, μισής κουταλιάς πανικού και παντελώς άσχετων αναφορών σε … ιούς. Ένας από τους τίτλους ήταν ενδεικτικά: NDM-1- νέος ασιατικός ιός!!! Η παντελώς αβάσιμη αναφορά σε ιό μπορεί να βρεθεί και σε ¨εξειδικευμένο ιατρικό¨ site, το οποίο διαφημίζει επίσης παροχή ιατρικών υπηρεσιών και παραπέμπει και σε ιατρικό φόρουμ όπου ¨οι ειδικοί απαντούν στις ερωτήσεις σας… "Η είδηση σε αυτό το εξειδικευμένο λοιπόν ιατρικό site τιτλοφορείται ως: ¨Απειλή από νέο σούπερ ιό ανθεκτικό στα φάρμακα".(1)
Για το όνομα του Ιπποκράτη! Η διαστρέβλωση της αρχικής είδησης γενικότερα φανερώνει δύο πραγματικά εξαιρετικά ανησυχητικά φαινόμενα:
α) Το φαινόμενο της ανεπάρκειας των επιστημονικών συντακτών, ένα φαινόμενο που διεθνώς έχει τεθεί υπό συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια και που σε ορισμένες περιπτώσεις εκδηλώνεται ως επιστημονικός αναλφαβητισμός των δημοσιογράφων που καλούνται να καλύψουν το επιστημονικό ρεπορτάζ. Η περίπτωση του χειρισμού της είδησης για το ένζυμο NDM-1 αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές. Η σύγχυση ιού με βακτηριακό ένζυμο ή έστω βακτηριακό στέλεχος είναι γκάφα αντίστοιχης κλίμακας με τη σύγχυση απολιθωμένου αυγού δεινοσαύρου με τα κόπρανα ελέφαντα, ή έστω με είδος ελέφαντα. Το παράδειγμα που χρησιμοποιώ είναι βέβαια ατυχές αλλά πραγματικά αδυνατώ να βρω κατάλληλο παράδειγμα τέτοιας κλίμακας ¨γκάφας¨.
β) Το δεύτερο και εξίσου ανησυχητικό φαινόμενο είναι η στρέβλωση της είδησης μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των media: Οι ειδήσεις έχουν αποκτήσει μια ιϊκή φύση, αναπαράγονται χωρίς να φιλτράρονται από το φίλτρο της κριτικής σκέψης, χωρίς οι πηγές τους να διασταυρώνονται και ¨μεταλλάσσονται¨, στρεβλώνονται καθώς αναπαράγονται από μέσο σε μέσο. Στην περίπτωση του NDM-1, ένα μεγάλο ποσοστό των επιστημονικών συντακτών του κόσμου, χρησιμοποίησε πηχυαίους τρομολάγνους τίτλους, αναπαράγοντας σκόπιμα ή υποσυνείδητα το ίδιο στυλ γραφής που χρησιμοποίησε το οικονομικό-πολιτικό-επιστημονικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο των καινών επιδημιών, λες και είναι μέσα στο πλαίσια των καθηκόντων ή της δεοντολογίας των επιστημονικών συντακτών να μεγαλοποιούν και να διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις και να προάγουν τον πανικό. Μπορεί κάποιος εύλογα να ισχυριστεί πως εκεί πέρα έξω, υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ¨επιστημονικών συντακτών¨ (τα εισαγωγικά τοποθετήθηκαν γιατί από την ποιότητα γραφής τους φαντάζομαι ότι πολλές φορές πολλοί από αυτούς είναι απλά υποαμοιβόμενοι αγγαριομάχοι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι στους οποίους τα αφεντικά τους τους ανέθεσαν με ¨κλήρο¨ το επιστημονικό ρεπορτάζ) οι οποίοι έχουν πλέον εκπαιδευτεί στη δημοσιογραφική γλώσσα των καινών επιδημιών και της ειδησιογραφίας δημόσιας υγείας γενικότερα και πλέον την υπηρετούν και την αναπαραγάγουν αυτόματα, χωρίς πλέον να τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από τα αφεντικά τους ή από τα λόμπυ που λυμαίνονται τη δημόσια υγεία. Με άλλα λόγια μιλάμε για τα παπαγαλάκια της ιατρικής ειδησεογραφίας, γαλουχημένα από την στυλιζαρισμένη παραπληροφόρηση των προκατόχων τους, για ένα σοβαρότατο δηλαδή εκφυλισμό της μελλοντικής ιατρικής ειδησεογραφίας από την κούνια της.
Μιλάμε πλέον για χρόνιες και εκφυλιστικές νόσους της παγκόσμιας δημοσιογραφίας.
Από την άλλη πλευρά, πολλοί δέκτες της επιστημονικής δημοσιογραφίας ακολουθούν μια μηδενιστική και εξυπνακίστικη στάση για την οποία βέβαια υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά και μόνο οι πάροχοι και αναπαραγωγείς της επιστημονικής ειδησεογραφίας: αρκετοί αναγνώστες αφού έχουν αντιληφθεί το εξωτερικό και μόνο κέλυφος της φετινής πανδημικής σκευωρίας, απορρίπτουν- εξίσου άκριτα με όσους άκριτα την αποδέχονται- οποιαδήποτε τέτοιας υφής ιατρική είδηση. Δεν τους δίνω άδικο- όντως ο βαθμός διαστρέβλωσης και η διαπλοκή στην ιατρική ειδησεογραφία είθισται να είναι πολύ μεγάλος. Μια τέτοια μηδενιστική στάση όμως δεν πιέζει το σύστημα προς ρύθμιση και διόρθωση αλλά φαίνεται να αιτεί το ανέφικτο και παράλογο της κατάργησης της επιστημονικής ειδησεογραφίας.
Ας αφήσουμε για λίγο τον εκφυλισμό της ειδησεογραφίας και ας μιλήσουμε λίγο για την ίδια την είδηση της εμφάνισης του ενζύμου: Είναι πραγματική; Είναι είδηση; Τα δεδομένα δείχνουν πως είναι μια βάσιμη και ¨νόμιμη¨ είδηση. Αναφέρομαι φυσικά στην αρχική ιατρική είδηση και όχι στους μεταλλαγμένους δημοσιογραφικούς κλώνους της… Θα έπρεπε να αναφερθεί από τον τύπο; Φυσικά. Είναι μια αρκετή σημαντική και ανησυχητική είδηση που υποδηλώνει μια γενικότερη τάση του μικροβιακού κόσμου απέναντι στην ανθρωπογενή δράση. Αποτελεί όμως γενικότερα η είδηση της μικροβιακής αντίστασης απέναντι σε φάρμακα Νέο; Όχι φυσικά. Η μικροβιακή αντίσταση είναι ένα φαινόμενο σχεδόν τόσο παλιό όσο και η χρήση αντιβιοτικών. Για ποιο λόγο όμως τόσος θόρυβος, τόση υπερβολή και τόση αναξιοπιστία; Ας διαβάσουμε για λίγο ανάμεσα στις γραμμές των ειδήσεων. Ειδήσεις για μικροβιακή αντίσταση δημοσιεύονται ανά δεκάδες αρκετές φορές το χρόνο. Ας ανατρέξουμε για λίγο στην πρόσφατη ιατρική ειδησεογραφία:
8 Απριλίου 2010: Δημοσίευμα αναφέρεται σε ανθεκτική σε αντιβιοτικά γονόρροια.(2)
30 Ιουλίου 2010: Στο ιατρικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases αναφέρεται ότι ένα νέο στέλεχος του βακτηρίου Escherichia coli, το ST131 εμφάνισε αντίσταση απέναντι στις κεφαλοσπορίνες.(3)
Τώρα, για ποιο λόγο έγινε τόσος δυσανάλογα πολύ ντόρος για τη NDM-1 Escherichia coli σε σχέση με την ST131 Escherichia coli;
Πέρα από τις όποιες διακριτές διαφορές στην επιστημονική σημασία των δύο ειδήσεων, υπάρχει και μια καθαρά μη επιστημονική σημαντική διαφορά: Οι χώρες προέλευσης των στελεχών. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο βασικός λόγος που η NDM-1 είδηση πήρε τόσο μεγάλη έκταση σε σχέση με την SΤ131 είναι ότι το στέλεχος ST131 εμφανίστηκε σε ασθενείς στις ΗΠΑ ενώ το NDM-1 σε ασθενείς ή σε επισκέπτες της Ινδίας και του Πακιστάν. Το γεγονός αυτό μπορεί να αναλυθεί σε δύο συνιστώσες:
α)Όποιος έχει μελετήσει έστω και λίγο την ιστορία των καινών επιδημιών θα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι ασθένειες του ¨άλλου κόσμου¨ δηλ. του κόσμου πλην της ¨πολιτισμένης¨ Δύσης είναι πιο ελκυστικά τρομακτικές, πουλάν περισσότερο και είναι έμμεση μομφή για το πολιτισμικό και επιστημονικό επίπεδο του άλλου κόσμου: Για παράδειγμα θα αναφερθώ στις μέχρι σήμερα τοποθεσίες προέλευσης ή υψηλού επιπολασμού των καινών επιδημιών:
1980- 2010-AIDS: Αφρική
2002-SARS : Κίνα
2006 Η5Ν1: Ασία
2009 Η1N1: Μεξικό
2010 NDM-1: Ινδία-Πακιστάν
Σε σχέση με το NDM-1 στέλεχος, η απόφαση κάποιων δυτικών να επιλέξουν κάποιες από τις ιατρικές υπηρεσίες της Ινδίας ή του Πακιστάν χαρακτηρίστηκε προκατειλημμένα ως ¨ιατρικός τουρισμός¨. Το μήνυμα που έστειλαν τα μήντια στους δυτικούς υπηκόους ήταν απλό και σαφές, ανεξάρτητα από το πόσο διαστρεβλωμένο ήταν το δημοσιογραφικό προϊόν που παρουσιάστηκε: Δεν θέλουμε τη διαρροή ιατρικού συναλλάγματος από πολίτες μας προς τον ¨άλλο κόσμο¨. NDM-1: ο νέος εχθρός. Μονόπλευρα, διαστρεβλωμένα, λες και δεν υπάρχουν ανθεκτικά σε αντιβιοτικά μικρόβια στις κλινικές του δυτικού κόσμου, η παροχή ιατρικών υπηρεσιών της Ινδίας και του Πακιστάν στιγματίστηκε, συντελώντας σε προστιθέμενη προκατάληψη για τον ¨άλλο κόσμο¨. Για μια ακόμη φορά, φαίνεται πως οικονομικά κίνητρα και λομπισμοί έπαιξαν (συνειδητά ή υποσυνείδητα) τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της επιστημονικής ειδησεογραφίας. Ο οικονομικός πόλεμος συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα με θύμα και τη δημοσιογραφική εγκυρότητα.
Μια ακόμη απίστευτα μεροληπτική πτυχή της είδησης όπως αυτή παρουσιάστηκε είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στον ενδονοσοκομειακό τρόπο χρήσης των αντιβιοτικών σήμερα ή στην ευρύτερη και εξόχως μεταφυσική φαρμακευτική καταναλωτική κουλτούρα του δυτικού πολιτισμού: Η μικροβιακή αντίσταση παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο. Ναι είναι φυσικό φαινόμενο, το οποίο προκαλείται όμως από την ανθρωπογενή επέμβαση στο μικροβιακό περιβάλλον. Αντί να συζητάμε για πολιτικές που θα φέρουν μια έλλογη και μετρημένη χρήση των αντιβιοτικών, μιλάμε για απειλές και νέους εχθρούς παρουσιάζοντας τον πολιτισμό μας σαν αθώα και ανυπεράσπιστη κορασίδα…
Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός κίνδυνος που μπορούμε να διαχειριστούμε είναι το μεταλλαξιογόνο στρες που ασκούμε στους μικροοργανισμούς, είτε ενδονοσοκομειακά, είτε από την κουλτούρα της κατάχρησης των αντιβιοτικών από τον ιατρικό καταναλωτή αλλά και από τη βιομηχανία παραγωγής κρέατος σε συνδυασμό με άλλους ανθρωπογενείς μεταλλαξιογόνους παράγοντες. Για τις τυχαίες, φυσικές μεταλλάξεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε στο παρόν τεχνολογικό μας στάδιο. Για τις ανθρωπογενείς μεταλλάξεις μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά δε θέλουμε. Πολλά ¨ζωτικά οικονομικά συμφέροντα¨ θα πληγούν αν επιδιώξουμε κάτι τέτοιο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αυτό είναι το σύνηθες επιχείρημα για να υπερασπίσουμε την απροθυμία μας να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία.
Οι σημερινές βιοτικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για την εκδήλωση μιας πανδημίας. Οι αστικά συνωστισμένοι ανθρώπινοι πληθυσμοί και οι ταχύτητες μετακινήσεις αρκούν για κάτι τέτοιο. Η διαφορά είναι ότι η πανδημία δεν μπορεί να προβλεφθεί, σε πείσμα των κινδυνολόγων επιστημόνων και των μηντιανθρώπων που συνεχώς την επικαλούνται και την τοποθετούν και σε ορισμένο εύρους χρόνου στο κοντινό μέλλον. Η πανδημία δεν μπορεί να προβλεφθεί και έχοντας σπαταλήσει στην κινδυνολογία και σε αναποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια πακτωλό χρημάτων αντί αυτά να επενδυθούν σε υποδομές και σε παγκόσμιο δίκτυο ειδικών μονάδων με ειδικό προσωπικό, δε θα είναι καν δυνατόν οι συνέπειες της να αντιμετωπιστούν. Ακριβώς όπως είδαμε να γίνεται με τις φυσικές καταστροφές, από τον τυφώνα Κατρίνα μέχρι το σεισμό στην Αϊτή, η πρόβλεψη δεν υπήρξε, δεν υπήρξε έγκαιρα ή δε βοήθησε και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης κρίσεων ήταν εξόχως αναποτελεσματικοί. Και για το όνομα της λογικής, όλοι όσοι ασχολούνται έστω και αμυδρά με τη διαχείριση κρίσεων γνωρίζουν ότι το ενδεχόμενο που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία είναι αυτό του γενικευμένου πανικού. Πόσο ανεύθυνα μπορούν λοιπόν να είναι τα μήντια που για ψήλου πήδημα δωρίζουν πανικό σε οικογενειακές συσκευασίες;
Σήμερα, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές. Μπορούμε όμως να εμποδίσουμε ανθρωπογενείς καταστροφές. Δεν το κάνουμε όμως. Μιλάμε για ανθεκτικά σε φάρμακα μικρόβια και σπάνια αναφέρουμε ότι εμείς τα δημιουργούμε. Η όλη ιστορία μου θυμίζει τον αστικό κάτοικο που καταριέται το ποτάμι ή τη βροχή ή το θεό για το σπίτι του που πλημύρισε όταν ο ίδιος μπάζωσε το ρέμα για να χτίσει…
Μου θυμίζει και την ιστορία με το βοσκό που φώναζε ¨λύκος¨. Δεν μπορώ να αδικήσω λοιπόν τον πολίτη που δεν πιστεύει πλέον τίποτε και που βλέπει σκιές παντού στην ιατρική ειδησεογραφία. Διεθνείς και κυβερνητικοί οργανισμοί δημόσιας υγείας κάναν μαζί με τα μήντια ότι ήταν δυνατό για να ξεσκίσουν την αξιοπιστία τους. Αν συνεχίσει να αυξάνεται η συνειδητότητας σε θέματα δημόσιας υγείας θα επέλθει σταδιακά και η επίγνωση όχι μόνο των ολιγωριών και των σκανδάλων αλλά και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο όνομα της δημόσιας υγείας που έχουν επιτελεστεί κατά τον 20ο και τον 21ο αιώνα.(4)

(1) http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=12343

(2) http://www.msnbc.msn.com/id/36229547
(3) http://www.idsociety.org/Content.aspx?id=16864

(4) Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους εκλεκτούς αναγνώστες του TVXS για την ετοιμότητα και την εγκυρότητα των διορθωτικών σχολίων πάνω στα κακώς κείμενα της ιατρικής ειδησεογραφίας όπου και αν αυτά βρίσκονται. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια τέτοια αντίδραση από αναγνώστες και είναι ακριβώς το μέλλον που οραματίζομαι… Ενεργοί, εκπαιδευμένοι και συνειδητοί αναγνώστες αντί για παθητικά φερέφωνα… Τα μήντια συνήθως δεν μπορούν και δεν θέλουν να αυτορυθμιστούν. Οι κριτικοί αναγνώστες είναι το κομβικό σημείο για την αναμόρφωση της ειδησεογραφίας. Και πάλι, προσωπικά, σας ευχαριστώ…source:tvxs.gr

iPhone 4 Vs iPhone 3G !





Το Newsit.gr ξεκινάει μία σειρά συγκριτικών τεστ μεταξύ του iPhone 4 και των προηγούμενων μοντέλων της Apple και όχι μόνο...


Η τεχνολογική ομάδα του Newsit δοκίμασε το νέο iPhone 4 δίπλα στον προκάτοχό κι εντόπισε αρκετές διαφορές στην ταχύτητα επεξεργασίας πράγμα που δείχνει την υπεροχή του νέου A4 επεξεργαστή αλλά, στην ποιότητα των χρωμάτων που απεικονίζονται στην κάμερα καθώς και στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδων στο internet με σύνδεση 3G.
Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε το iPhone 4 με εγκατεστημένο το λειτουργικό της Apple (iOS 4.0.1) ενώ το iPhone 3G με την προηγούμενη έκδοση (3.1.3) μιας και η καινούρια έκδοση καθυστερεί σημαντικά την επεξεργασία των δεδομένων δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους χρήστες τα οποία ίσως λυθούν με την νέα αναβάθμιση που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.

To νέο iPhone 4 σε 3G δίκτυο όταν δοκιμάσαμε να μπούμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple (App Store) φόρτωσε πολύ πιο γρήγορα τη σελίδα σε σχέση με τον προκάτοχό του και το ίδιο συναίβει και με την εμφάνιση των ιστοσελίδων.




Τέλος στην ποιότητα χρωμάτων μπορούμε να δούμε εύκολα, τη διαφορά που έχει το ίδιο χρώμα από το ένα κινητό στο άλλο.

Στο 2ο μέρος θα δοκιμάσουμε το iPhone 4 απέναντι στο iPhone 3GS στον τομέα τον εφαρμογών και θα σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες και τις διαφορές, ενώ σύντομα πρόκειται να κάνουμε μία σειρά δοκιμών με μερικά από τα νέα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά απέναντι στο νέο τηλέφωνο της Apple.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις διαφορές στην πράξη:

source:newsit.gr

Στο σφυρί το γυμνό πορτρέτο 

της Jerry Hall...

Σοφία Κατσαρέλη
Σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, η πρώην κα Mick Jagger πόζαρε για τον Lucian Freud. Σήμερα, σε μία προσπάθειά της να “αποτάξει” οτιδήποτε θυμίζει το γάμο της με τον τραγουδιστή των Rolling Stones, η Jerry Hall αποφάσισε να το πουλήσει.

Μία συλλογή από πίνακες που απεικονίζουν το πρώην μονέλο θα πουληθούν τον επόμενο μήνα από τον οίκο “Sotheby’s”. Μεταξύ όλων, το γυμνό πορτρέτο του Freud αλλά και δημιουργίες του φίλου της Andy Warhol,Frank Auerbach, που εκτιμάται πως θα φτάσουν ακόμη και το ποσό των 900.000 λιρών. καθώς και ελαιογραφίες του
Η 54χρονη σήμερα Hall στην αυτοβιογραφία της, που χαρακτηρίζει “κάθαρση” ή ως την “ευκαιρία να αφήσει πίσω της το παρελθόν”, αναφέρεται στον Jagger, αποκαλώντας τον “επικίνδυνο σεξουαλικά θηρευτή”.
Το γυμνό της πορτρέτο, με τίτλο “Πέρασαν 8 μήνες”, είναι από το 1997, οπότε η Hall διήνυε την εγκυμοσύνη στο τέταρτο παιδί της, Gabriel και αναμένεται να φτάσει τις £400,000.
Η Hall και ο Jagger γνωρίστηκαν το 1977, όταν ο Jagger ήταν ακόμη παντρεμένος με την Bianca και η Hall είχε δεσμό με τον Bryan Ferry, τραγουδιστή του συγκροτήματος Roxy Music.
Παντρεύτηκαν το 1990 στο Μπαλί, σε μία τελετή, η νομιμότητα της οποία αμφισβητήθηκε.
Το 2008, η Hall δώρισε ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων από την κοινή ζωή της με τον Jagger, συμπεριλαμβανομένου του νυφικού της, λέγοντας : “Είναι καιρός να τα αφήσουμε όλα πίσω”.source:cosmo.gr

Σοκ στην αγορά αυτοκινήτου: 

Στο -68,6% η πτώση των πωλήσεων...


Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο, με την πτώση να φτάνει το 68,6%.
Πλέον η κατάσταση σε μία από τις -μέχρι πρότινος- λίγες υγιείς αγορές της χώρας μας, είναι σε οριακό επίπεδο, με τους 90.000 εργαζόμενους να ανησυχούν βλέποντας την πτώση της απασχόλησης - επιχειρηματικότητας να ξεπερνάει το 10%.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Υποδομών, η κάμψη των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων κατά των Αύγουστο έφθασε το -68,6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ο οποίος, σημειώστε, πως είχε τα θετικά… απόνερα της μείωσης του τέλους ταξινόμηση, μέτρο που έληξε το πρώτο δεκαήμερο του περσινού Αυγούστου.
Η εικόνα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη συγκρίνοντας το μέσο όρο του Αυγούστου της πενταετίας 2004-2009 με αυτόν του τρέχοντος έτους. Η μείωση με αυτά τα δεδομένα είναι στο 65,3%, κάτι που αποδεικνύει πως πλέον η αγορά αυτοκινήτου είναι στο χείλος του γκρεμού.
Βασικά αίτια αυτής της πτώσης, πέρα από την υφιστάμενη οικονομική κρίση, είναι και η φορομπηχτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα της εκτεταμένης αύξηση της φορολογίας οδηγεί πλέον οριστικά σε σημαντικότατη υστέρηση στα δημοσιονομικά έσοδα, εξαιτίας της υψηλής «ελαστικότητας» της συγκεκριμένης αγοράς.
Ετσι, εκεί που το κράτος εισέπραττε στο παρελθόν περί τα 1,5 δις ευρώ, από τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων (από τους φόρους), το 2010 θα εισπράξει περίπου 640 εκατομμύρια ευρώ… Συνεπώς, η απώλεια σε σχέση με τους ήδη χαμηλούς στόχους που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό (που είναι τα 980 εκατομμύρια ευρώ), θα είναι της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, καλεί την Κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας τα επιτυχημένα παραδείγματα που εφαρμόστηκαν σε πολλά άλλα κράτη της ΕΕ. Ετσι με την κατάλληλη προσαρμογή της υπάρχουσας πολύ υψηλής φορολογίας, θα επιτευχθεί ο περιορισμός της πτώσης της αγοράς σε πιο «λογικά» επίπεδα (εκτιμάται σε 20 με 25%) ενώ θα επέλθει αυτομάτως και η ανάκτηση των πολυπόθητων δημοσιονομικών εσόδων.source:protothema.gr

Τσιπ μνήμης με μνήμη 

«καμήλας»


Συγκρατούν τα αποθηκευμένα δεδομένα ακόμα κι αν διακοπεί η παροχή ρευματος

Την έναρξη της συνεργασίας με τη νοτιοκορεατική Hynix ανακοίνωσε η Hewlett-Packard, για τη μαζική παραγωγή των πρώτων memristor, μιας νέας κατηγορίας τσιπ μνήμης που υπόσχεται επανάσταση σε μια ποικιλία εφαρμογών.

Τα memristor (memory resistor ή μνημονική αντίσταση) έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους ότι θυμούνται τα αποθηκευμένα δεδομένα ακόμα και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό θα τα καθιστούσε ιδανικά για την ανάπτυξη υπολογιστών που ανοίγουν στιγμιαία όπως ένας ηλεκτρικός διακόπτης.

Στο απώτερο μέλλον, τα memristor θα μπορούσαν να συνδυάζουν στο ίδιο κύκλωμα τη μνήμη και τον επεξεργαστή, αυξάνοντας την ταχύτητα και περιορίζοντας δραστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία «έχει το δυναμικό να αντικαταστήσει τη μνήμη flash που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και Mp3 players. Έχει επίσης το δυναμικό να χρησιμοποιηθεί ως γενικό αποθηκευτικό μέσο -δηλαδή μνήμη που μπορεί να συμπεριφέρεται ως flash, ως DRAΜ ή ακόμα και ως σκληρός δίσκος» αναφέρει ανακοίνωση της HP.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημιουργία των memristor είχε προβλεφθεί σε θεωρητικό επίπεδο το 1971 από τον καθηγητή Λίον Τσουά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. «Δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε όσο ακόμα ζω» είχε σχολιάσει συγκινημένος, ο Δρ Τσουά τον Απρίλιο, όταν η HP παρουσίασε τα πρώτα memristor με τη δυνατότητα εκτέλεσης λογικών λειτουργιών.

Τα πρώτα προϊόντα από τη συνεργασία HP-Hynix προγραμματίζεται να φτάσουν στην αγορά το 2013.source:newsbeast.gr

Έρχονται στην Ελλάδα για 

να γεννήσουν...


Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun.

Λόγος είναι η έλλειψη δωρητών σπέρματος στην Αυστραλία που αναγκάζει πολλές γυναίκες να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί με κύριες χώρες επιλογής τους την Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.


Την ίδια στιγμή η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.


Η Ελλάδα και η Νότια Αφρική είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί γιατί σ' αυτές τις χώρες το κόστος της εξωσωματικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλότερο απ' ότι σε άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.source:zougla.gr

Ιαπωνία : Κρέας φάλαινας 

σε χιλιάδες καντίνες σχολείων...

Σε σύνολο 29.600 χιλιάδων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιαπωνία, τα 5.300 είχαν στο μενού των κυλικείων τους, την περίοδο Απρίλιος 2009-Μάρτιος 2010, κρέας φάλαινας, σύμφωνα με έρευνα του ιαπωνικού πρακτορείοy Κιόντο, που δόθηκε την Κυριακή (05/09) στη δημοσιότητα.

Τις δεκαετίες του 60 και του 70 ήταν πολύ συνηθισμένο στις καντίνες των σχολείων να σερβίρεται κρέας φάλαινας. Η συνήθεια αυτή χάθηκε με τον καιρό, λόγο της μείωσης προσφοράς και της απαγόρευσης της εμπορικής φαλαινοθηρίας.
Όμως, όπως όλα δείχνουν επανεμφανίζεται και το κρέας φάλαινας σερβίρεται και πάλι στις σχολικές καντίνες, σύμφωνα με το Κιόντο.
Το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών της Ιαπωνίας, που εποπτεύει την φαλαινοθηρία για επιστημονικούς σκοπούς, πουλάει το κρέας φάλαινες στις δημοτικές αρχές με προορισμό τα σχολεία στο ένα τρίτο της τιμής που πωλείται στην αγορά, αποκαλύπτει το πρακτορείο.
Η διεθνής απαγόρευση αφορά μόνο την εμπορική φαλαινοθηρία και η Ιαπωνία με το πρόσχημα των "επιστημονικών ερευνών" συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τα τεράστια αυτά θηλαστικά και να πουλάει το κρέας τους σε καταστήματα και εστιατόρια.
Οι αρχές υπερασπίζονται το δικαίωμα της Ιαπωνίας στη φαλαινοθηρία, επικαλούμενες την αρχαία παράδοση.source:cosmo.gr
Αναπροσαρμογή σταθμών και τιμών διοδίων...
Νέοι σταθμοί διοδίων και «μαζί» νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς που διέρχονται από τους μεγάλους οδικούς άξονες.
Έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ακόμα δύο σταθμοί, ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο θα πάρουν «πράσινο φως» από το υπουργείο Υποδομών μέσα στους επόμενους μήνες. Πιο άμεσες θα είναι οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στον Σεπτέμβριο.
Η καλοκαιρινή «ανακωχή» στο μέτωπο των διοδίων ήταν μικρής διάρκειας, αφού στο προσεχές διάστημα το τοπίο στους εθνικούς οδικούς άξονες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά και στην Εγνατία Οδό, πρόκειται να αλλάξει και πάλι. Πιο συγκεκριμένα:
Πελοπόννησος. Οι πρώτες εξελίξεις έρχονται από την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως. Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα του καλοκαιριού, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% στους δύο σταθμούς διοδίων που λειτουργεί (σύμφωνα, βεβαίως, με τα όσα ορίζει η σύμβαση παραχώρησης). Για παράδειγμα, η τιμή διέλευσης για ένα Ι.Χ. από 1,40 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 2,30 ευρώ για το Σπαθοβούνι και στα 2,20 για τη Νεστάνη.
Πιο αισθητές θα είναι οι αυξήσεις για τα βαρέα οχήματα: στα μεγάλα φορτηγά η τιμή αυξάνεται στο Σπαθοβούνι από 5,10 ευρώ στα 8,20 ευρώ και στη Νεστάνη από 4,90 στα 7,80 ευρώ. Η ακριβής ημερομηνία από την οποία θα ισχύσει η αύξηση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μέσα στον Σεπτέμβριο.
Στον ίδιο οδικό άξονα, αρκετά νοτιότερα, αναμένεται να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός διοδίων μέσα στο έτος. Πρόκειται για τον σταθμό Ασέας, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολης - Αθήναιου, μήκους 12 χιλιομέτρων. Οταν ολοκληρωθεί, το τμήμα θα ενωθεί με ένα υφιστάμενο (σε κυκλοφορία σήμερα) τμήμα 15 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε κυρίως από το Δημόσιο. Ετσι η Εθνική Οδός θα φθάνει πλέον έως το Λεύκτρο, λίγο μετά τη Μεγαλόπολη.
Μαλιακός. Πιο άμεση εκτιμάται ότι θα είναι η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα (κοντά στις Θερμοπύλες), ο πρώτος στον Μαλιακό. Ο σταθμός είναι έτοιμος καθώς το ολοκληρωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία «Νέα Οδός». Για να λειτουργήσει ο σταθμός χρειάζεται να δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η Εθνική Οδός στον Μαλιακό, που ανακατασκευάζεται ως δημόσιο έργο, θα παραδοθεί στη «Νέα Οδό», προκειμένου να λειτουργήσουν δύο σταθμοί διοδίων από τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).
Εγνατία. Το καλοκαίρι τοποθετούσε χρονικά ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας την έναρξη λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό. Το καλοκαίρι παρήλθε, ωστόσο η τελική ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε στα τέλη Μαΐου ο υπουργός, τα διόδια Μαλγάρων θα αυξάνονταν σε 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα (προκειμένου να χρηματοδοτήσουν... το κλείσιμο των διοδίων Αιγινίου), ενώ ανάλογη θα ήταν και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης. Για την υπόλοιπη Εγνατία θα ίσχυε προσωρινά -για διάστημα δύο ετών- το σύστημα της «βινιέτας»: η είσοδος στην Εγνατία με καταβολή εισιτηρίου ημερήσιου, εβδομαδιαίου ή άλλου), ασχέτως με τα διανυόμενα χιλιόμετρα, ωστόσο το ύψος του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.source:kathimerini.gr

Καρδιολογικές επεμβάσεις

χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις!



Καρδιολογικές επεμβάσεις χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, από άποψης εκπαίδευσης προσωπικού και εξοπλισμού, πραγματοποιούνται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της χώρας σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας.
Το έγγραφο εστάλη στις 29 Ιουνίου από τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου προς τις υγειονομικές περιφέρειες, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και τα ασφαλιστικά Ταμεία και ζητά να κατατεθούν τα αναγκαία πιστοποιητικά για την επαναξιολόγηση των μονάδων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Σε αυτό αναφέρεται ότι “
από έγγραφα νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών” προκύπτει ότι αν και δεν έχουν προσαρμοστεί “εξακολουθούν να προβαίνουν σε εμφυτεύσεις”. Η σχετική απόφαση (18/6/2009) προέβλεπε περίοδο προσαρμογής έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών σχετικά με τα προσόντα των γιατρών και του προσωπικού, το αρχείο των ασθενών και γενικά τη διαδικασία αδειοδότησης. Ωστόσο ακόμη η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με διευθυντή καρδιολογικής κλινικής ιδιωτικού θεραπευτηρίου που μιλά στην εφημερίδα, “για να δοθεί άδεια σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο να εμφυτεύσει βηματοδότες και απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό ειδικά εκπαιδευμενοι στην ηλεκτροφυσιολογία, εξοπλισμένο εργαστήριο, καρδιοχειρουργική ή θωρακοχειρουργική κάλυψη αλλά και να εκτελείται ένας ικανοποιητικός αριθμός επεμβάσεων το χρόνο".


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά κρατικά και ιδιωτικά θεραπευτήρια στα οποία έχει επιτραπεί η τοποθέτηση βηματοδοτών και απινιδωτών, χωρίς να πληρούν καμιά από τις προϋποθέσεις αυτές” αναφέρει ο γιατρός.

Πόσο σημαντική είναι η απόλυτα σωστή αντιμετώπιση στις επεμβάσεις αυτές; “
Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε ένας καρδιοπαθής που έχει υποστεί έμφραγμα και πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια να φθάσει στα βαθιά γεράματα, είναι να ελεγχθεί ηλεκτροφυσιολογικά” λέει στην Καθημερινή ο επίκουρης καθηγητής Καρδιολογίας Κ. Γκατζούλης.

“Προστατεύεται έτσι από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Από την εξέταση θα διαπιστωθεί εάν κινδυνεύει, και στην περίπτωση αυτή η καλύτερη δυνατή προστασία είναι ο εμφυτεύσιμος απινιδωτής. Παράλληλα, οι αντιβραδυκαρδιακοί βηματοδότες προστατεύουν κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς από συγκοπτικά επεισόδια. Τέλος, ο καθετηριασμός της εστίας της αρρυθμίας μέσα στην καρδιά, ανακουφίζει νέα άτομα από βασανιστικές ταχυκαρδίες, όπως υπερκοιλιακές ή κοιλιακές ταχυκαρδίες και τους επιτρέπει να απολαμβάνουν ποιότητα ζωής. Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση δεν προέχει το μοντέλο και η τιμή του μηχανήματος, αλλά η σχέση γιατρού – ασθενούς” προσθέτει.source:newsit.gr

Με αίμα βάφτηκαν τα γυρίσματα των «Transformers 3»


Η ατυχία χτύπησε το πλατώ της νέας ρομποτικής περιπέτειας του Michael Bay«Transformers 3» την 1η Σεπτεμβρίου, όταν, κατά τη διάρκεια ενός «κασκαντερικού» γυρίσματος, ένα ανεξέλεγκτο συρματόσκοινο τραυμάτισε σοβαρά μια 24χρονη γυναίκα.
Συγκεκριμένα, κατα τη διάρκεια γυρίσματος μιας σκηνής καταδίωξης σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο του Σικάγο, η νεαρή ηθοποιός Gabriella Cedillo, η οποία συμμετείχε στη σκηνή ως κομπάρσος, βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν δεμένο με συρματόσκοινο μαζί με άλλα αυτοκίνητα που τα τραβούσε ένα φορτηγό. Αυτό που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να συμβεί ήταν να κινηθούν όλα τα «δεμένα» αυτοκίνητα με μια σταθερή ταχύτητα στο ένα ρεύμα της λεωφόρου, σα να είναι τυχαίοι άνθρωποι που πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ στο αντίθετο ρεύμα θα εκτυλισσόταν η επίμαχη σκηνή.
Όμως, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου κομπάρσου, το συρματόσκοινο που ένωνε το δικό της αυτοκίνητο με το μπροστινό έσπασε και, αφού «μαστίγωσε» μερικές φορές τον αέρα, κατέληξε να κόβει κυριολεκτικά στα δύο το παρμπρίζ μπροστά από την άτυχη γυναίκα και να τη βρίσκει στο κεφάλι. Στην αρχή το συμβάν δεν έγινε αμέσως αντιληπτό και το... ακυβέρνητο πια αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται. Μόνο όταν ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει.
Αμέσως η Cedillo μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε εγχείριση στο κεφάλι και, τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.
Η αστυνομία αμέσως κατάσχεσε όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για το γύρισμα και διερευνά το συμβάν για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια.source:nooz.gr

Μέσω εταιριών-βιτρίνα

η συνεργασία Blackwater με ΗΠΑ...

Προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβόλαια προστασίας εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμα και μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας αμάχων στο Ιράκ, η εταιρεία μισθοφόρων Blackwater δημιούργησε ένα δίκτυο περισσότερων από 30 εταιριών-βιτρίνα και θυγατρικών, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις εταιρίες έχουν συμβόλαια με τις ΗΠΑ, αλλά τουλάχιστον τρεις από αυτές συνεργάστηκαν με τον αμερικανικό στρατό και τη CIA.
Ο γερουσιαστής Carl Levin ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αν η Blackwater παραπλάνησε την κυβέρνηση όταν χρησιμοποίησε τις θυγατρικές της εταιρίες για να συνάψει συμβόλαια. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Επιτροπή της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην οποία ο Levin είναι επικεφαλής, διαπίστωσε ότι η Blackwater, γνωστή σήμερα ως Xe Services, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να βρει τρόπους ώστε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, παρά τις κατηγορίες εναντίον της.
Οι «Times» επικαλούμενοι πρώην αξιωματούχους της Blackwater σημειώνουν ότι τουλάχιστον δύο εταιρίες-βιτρίνα, η XPG και η Greystone, σύναψαν μυστικά συμβόλαια προστασίας με τη CIA. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δίκτυο των θυγατρικών που περιλαμβάνει και αρκετές εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο έρευνας γενικότερα για τα συμβόλαια που συνάπτει η κυβέρνηση και όχι αποκλειστικής έρευνας για τη Blackwater.
Σημειώνεται ότι από το 2001 η εταιρεία έλαβε πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες για την προστασία Αμερικανών αξιωματούχων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επιπλέον, στο δυναμικό της είχε ενταχτεί πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA που κατά τους New York Times οργάνωσε μία μικρή μυστική υπηρεσία με συμμετοχή στην αναζήτηση του Οσάμα μπιν Λάντεν. Η δράση της στο Ιράκ έλαβε τέλος το 2007 όταν μέλη της Blackwater δολοφόνησαν τουλάχιστον 17 άμαχους Ιρακινούς στη Βαγδάτη, και η ιρακινή κυβέρνηση ανέστειλε την παρουσία των ξένων εταιρειών προστασίας.source:tvxs.gr

Έρχονται βροχές, πέφτει ο

υδράργυρος...

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού


Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχές, που σε ορισμένες περιοχές θα εξελιχθούν σε καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.

Στην Αττική
Στην Αττική προβλέπονται για σήμερα τοπικές νεφώσεις, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί βροχή. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι βορειοανατολικοί, έντασης 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως το πρωί, θα παρατηρηθούν στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι μέτριοι βορειοδυτικοί 4 και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη
Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, ακόμη και καταιγίδες το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις στα ορεινά το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έντασης 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο
Στα νησιά του Ιόνιου Πελάγους, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο θα παρατηρηθούν σήμερα νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. κυρίως στα ορεινά.

Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια κυρίως θαλάσσια τμήματα και πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Πελάγους θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν το πρωί καταιγίδες στα βόρεια. Βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο
Με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές, ακόμη και καταιγίδες, κυρίως στη Θράκη και στο Ιόνιο θα ξεκινήσει η εβδομάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Σε νέα μικρή πτώση ο υδράργυρος.source:tanea.gr

Αυστραλία: Νέα μέθοδος 

διακοπής του καπνίσματος...


Στην Αυστραλία η καρδιολογική κλινική σε νοσοκομείο του Σίδνει δοκιμάζει μια νέα τακτική για να βοηθήσει τους καπνιστές να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους από τη νικοτίνη και να σταματήσουν την τόσο επιβλαβή γι αυτούς συνήθεια.

Με τη βοήθεια γραφικών απεικονίσεων, ηθοποιών και προγραμμάτων υπολογιστών, δημιουργούν μια μικρού μήκους ταινία, που δείχνει στον αμετανόητο θεριακλή τι ακριβώς θα του συμβεί.


Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τουλάχιστον οι μισοί από τους δεκάδες καπνιστές που εθελοντικά μπήκαν στο πρόγραμμα διακοπής, κατάφεραν να διατηρηθούν άκαπνοι για 12 μήνες. 
source:skai.gr

Πανικός και αγωνία στη νύχτα: 

ΣΔΟΕ, τσιγάρα, κρίση...


Πανικός και αγωνία στη νύχτα: ΣΔΟΕ, τσιγάρα, κρίση
Το ΣΔΟΕ βγαίνει... παγανιά. Οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες, που ήδη βουλιάζουν στην οικονομική ύφεση, αντιδρούν και προβάλλουν τη δική τους οπτική γωνία. Χαριστική βολή η απαγόρευση του καπνίσματος
Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι καλλιτέχνες σε μεγάλο προβληματισμό. Τίποτα στη νυχτερινή διασκέδαση δεν θα είναι το ίδιο πια, τόσο λαμπερό. Τα λουριά έσφιξαν, το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα κάνουν επισταμένους ελέγχους και κανένας παραβάτης δεν θα μένει ατιμώρητος.

«Φτάσαμε να έχουμε πιάσει πάτο;» αναρωτιούνται οι περισσότεροι και νιώθουν ότι ο φετινός χειμώνας είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την αβεβαιότητα, την άσχημη ψυχολογία του κόσμου και την οικονομική κρίση, που σημαίνει ότι πολλές καμπάνες θα χτυπήσουν…

Πανικός και αγωνία στη νύχτα. Ολοι φοβούνται και προτείνουν κάποιες λύσεις. Να μειωθούν τα κασέ; Να πέσουν οι τιμές; Ολα καλά ακούγονται, το θέμα είναι τι θα γίνει στην πράξη. Κάπου θα υπάρχει ένα φως στο τούνελ, λένε οι πιο αισιόδοξοι, και μέσα στην ανασφάλειά τους αυτό ψάχνουν να βρουν επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, που κάνουν προτάσεις και σκέφτονται ότι το αύριο της νυχτερινής ζωής φαίνεται χλομό...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ / Επιχειρηματίας και εκπρόσωπος Πανελλήνιου Σωματείου Κέντρων Διασκεδάσεως Αττικής«Θα κλείσουν πολλά μαγαζιά, είναι δεδομένο»
«Δεν είναι μόνο στο χέρι μας να βρούμε τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνη έχει και η κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση. Δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και να κυνηγάει εμάς τους επιχειρηματίες, αλλά θα πρέπει να μας βοηθάει και να μας επικροτεί που απασχολούμε τόσο εργατικό δυναμικό. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μας έχει ξεφύγει ο έλεγχος, και μιλάω για εμάς, που είμαστε μια μερίδα επιχειρηματιών των αμιγώς κέντρων διασκέδασης από τα οποία ζουν διακόσιες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Σαφώς οι συνεχόμενοι έλεγχοι μας φοβίζουν και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας. Αν μη τι άλλο, το κράτος θα έπρεπε να είναι δίπλα μας για τις θέσεις εργασίας που παρέχουμε.

»Για να βάλουμε φτηνότερες τιμές πρέπει να μειώσουν τα μεροκάματά τους οι καλλιτέχνες, εκείνοι όμως δυστυχώς, και αυτό είναι δική μου διαπίστωση, είναι οι τελευταίοι που θα καταλάβουν την κρίση, γιατί δεν την έχουν νιώσει ακόμα. Κάθε χρόνο μειώνονται οι μέρες εργασίας κι εκείνοι αυξάνουν το μεροκάματό τους για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, οπότε δεν αλλάζει τίποτα. Πιστεύω ότι ο φετινός χειμώνας είναι καθοριστικός για τα νυχτερινά μαγαζιά και πολλά είναι αυτά που θα κλείσουν, είναι δεδομένο αυτό. Εκεί που έφτασε το θέμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα κανένας επιχειρηματίας. Τι θα πάρεις εκ του μη έχοντος;

»Αλλο σοβαρό θέμα είναι η απαγόρευση του καπνίσματος. Το τσιγάρο είναι απαραίτητο στα μπουζούκια, για να χαλαρώσει ο πελάτης. Κάποιοι που δεν καπνίζουν ας μην πάνε σε αυτά τα μαγαζιά ή ας επιλέξει ο κάθε επιχειρηματίας εάν θα κάνει στην επιχείρησή του χώρο καπνιζόντων ή μη. Και το σοβαρότερο που πρέπει να δούμε όλοι και η κυβέρνηση, γιατί εθελοτυφλούν όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα, είναι το εξής: εμείς για να βγάλουμε μια άδεια διασκεδάσεως παίρνουμε άδεια πυρασφαλείας, παίρνουμε μέτρα πυρασφαλείας, προστασίας του πελάτη από οτιδήποτε, υγιεινής, ηχομόνωσης και φτάσαμε στο σημείο να έχουν επιτρέψει στις καφετέριες, που δεν πληρούν όλα αυτά τα μέτρα, να παίζουν μουσική μέχρι το πρωί, να διοργανώνουν και live χωρίς ηχομόνωση, χωρίς τίποτα, ενοχλώντας τους πάντες και να μας ανταγωνίζονται. Το σοβαρότερο: εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ 23% και Δημοτικό Φόρο 5% και οι καφετέριες πληρώνουν Δημοτικό Φόρο 0,5%».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ / Επιχειρηματίας «Frangeliko» και «Παραλία»«Δεν είμαστε κλέφτες»
«Ο χειμώνας προβλέπεται πάρα πολύ δύσκολος, γιατί ο κόσμος θα αναγκαστεί να μειώσει τη διασκέδασή του και εμείς να μειώσουμε τις ημέρες λειτουργίας του μαγαζιού. Θα πολεμήσουμε και θα αντέξουμε. Πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι δεν πρέπει να μας βλέπουν σαν εχθρούς, μαζί τους είμαστε. Δεν είμαστε κλέφτες, που πάμε να τους τα φάμε, αλλά σύμμαχοί τους, που δίνουμε δουλειά σε πολύ κόσμο. Με συνεργασία και λογική θα αντιμετωπίσουμε την κρίση. Δυστυχώς, κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Μια ελπίδα πάντως τη θέλουμε για να ανέβει η ψυχολογία του κόσμου».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Επιχειρηματίας «Romeo», «Can-can», «Πειραιώς 130»«Δεν έχουν καταλάβει πόσο η νύχτα στηρίζει οικονομικά τη μέρα»
«Η κρίση της νύχτας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, πριν από την οικονομική κρίση της ημέρας, δυστυχώς όμως οι κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ακόμα πόσο στηρίζει οικονομικά η νύχτα την ημέρα. Μέσα σε έξι μήνες έχουν ανεβάσει την τιμή της φιάλης 60% και δεν το έχει καταλάβει κανείς. Τα έσοδα στα νυχτερινά κέντρα μειώνονται αισθητά και θα κληθούμε ακόμα μία φορά να βρούμε τη λύση εμείς στη δουλειά μας και στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων, γιατί ποτέ δεν μας βοήθησε καμιά κυβέρνηση και πάντα εμείς πληρώνουμε την αφαίμαξη των χρημάτων που γίνεται την ημέρα.

»Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχε η νύχτα οργανωθεί συνδικαλιστικά, νομίζω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να γίνει. Εάν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ. Ετσι, κάποιοι καλλιτέχνες για το καλό της δουλειάς έχουν μειώσει αισθητά το μεροκάματό τους, αφού έχουν μειωθεί και οι ημέρες λειτουργίας. Επίσης, έχουν δεχτεί να γίνονται συνεργασίες προκειμένου να μην παίρνει ένας την ευθύνη. Δεν είδες τι έγινε φέτος και με τις συναυλίες; Ατομα που πέρυσι έκαναν σαράντα εμφανίσεις, φέτος έκαναν πέντε, γιατί δεν υπήρχε ζήτηση, επομένως πρέπει να προβληματιστούν και αυτοί, γιατί ζουν από αυτόν τον χώρο. Σίγουρα ο χειμώνας είναι καθοριστικός και ο προβληματισμός ακόμα μεγαλύτερος. Χρειάζεται να βρούμε με ποιο τρόπο θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτήν τη δουλειά, εφόσον τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και λύσεις δεν δίνονται. Οσον αφορά το θέμα του τσιγάρου, αν απαγορευτεί στα κέντρα, θα είναι η χαριστική μας βολή. Θα πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΤΑΚΗΣ / Επιχειρηματίας «Teatro», «Fix Θεσσαλονίκης»«Να σεβαστούν τη μάζα των εργαζομένων μας»
«Η οικονομική ύφεση σε συνάρτηση με τις ακριβές παραγωγές και τα υψηλά νυχτοκάματα των καλλιτεχνών οδήγησαν σε αδιέξοδο τον κλάδο της διασκέδασης. Τα τεράστια πάγια έξοδα και η αύξηση των τιμών σε όλα όσα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ενός κέντρου διασκέδασης αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη μείωση του κόστους διασκέδασης ενός θαμώνα, έχοντας σαν συνέπεια το άδειασμα των μαγαζιών. Ολα αυτά, μαζί με την κακή ψυχολογία που έχει μεταφερθεί στον κόσμο, δείχνουν αξεπέραστα προβλήματα για όσους θέλουν να παρουσιάζουν αξιοπρεπή προγράμματα με προσεγμένες δουλειές. Ας ευχηθούμε ότι το κράτος θα σεβαστεί την τεράστια μάζα των εργαζομένων που απασχολούνται σε νυχτερινά μαγαζιά, επιχειρήσεις θεαμάτων και τουρισμού και θα εξετάσει και τα δικά μας προβλήματα (φορολογία, τσιγάρο) με την ίδια λογική που εξετάζει και τα προβλήματα των άλλων κλάδων».

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010-11
Κρύο, σκοτάδι και αγωνία...

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ «Το βλέπω στα πρόσωπα του κόσμου»

«Εχω προβληματιστεί και βλέπω την ψυχολογία και τα πρόσωπα του κόσμου, που είναι κάπως… Η αβεβαιότητα δεν είναι ό,τι καλύτερο και σαφώς επηρεάζει τη νύχτα και την ημέρα. Πιστεύω όμως ότι ο Ελληνας έχει τέτοια ψυχή που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Είναι μία φάση άσχημη που θα περάσει και η επιστροφή στη φωτεινή πλευρά θα μας βρει πιο δυνατούς».

ΘΕΛΞΗ«Υπάρχει πανικός»

«Σίγουρα η κρίση τώρα έχει αρχίσει και φαίνεται περισσότερο και θα είναι μεγαλύτερη τον χειμώνα που έρχεται. Αλλά από την άλλη αυτό είναι και καλό, διότι τα ποσά που έπαιρναν κάποτε οι καλλιτέχνες θα πέσουν, ήδη έχουν πέσει. Οι επιχειρηματίες είναι πιο μαζεμένοι και κοιτάνε να κάνουν σχήματα με πολλά και καλά ονόματα. Υπάρχει πανικός και μας επηρεάζει σημαντικά. Επειδή είμαι αισιόδοξη, θεωρώ ότι κάποια στιγμή όλα θα πάνε καλύτερα. Με πιάνει βέβαια μια κρίση πανικού, πώς και τι θα κάνουμε, αλλά όταν έχεις επιμονή και υπομονή, υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. Δεν σταυρώνουμε τα χέρια και κοιτιόμαστε. Μπαίνουμε στη δράση και ξαναρχίζουμε από την αρχή».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ«Ας μη χρειαστεί να κλείσουν μαγαζιά»
«Σίγουρα πρόκειται για έναν χειμώνα που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, πάντα όμως στις δυσκολίες υπάρχουν λύσεις. Καλά προγράμματα και φτηνές τιμές. Μας σοκάρει λίγο εδώ στην Ελλάδα να βγαίνουμε έξω δύο ημέρες την εβδομάδα, Παρασκευή και Σάββατο. Είχαμε μάθει να διασκεδάζουμε καθημερινά, στην Ευρώπη όμως αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια. Κάτι θα ξέρουν οι επιχειρηματίες για να λένε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να ρίξουν τα κασέ τους, αν και πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές οφείλουν να κάνουν υποχωρήσεις και να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Αλυσίδα πάνε όλα αυτά. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί κάποιοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους, ας μη φτάσουμε μέχρις εκεί».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ«Προσαρμογή στις τιμές και υπομονή»
«Πανικός γενικότερα… όχι μόνο στη νύχτα, αφού χρειάζεται προσαρμογή, υπομονή και πίστη. Προσαρμογή σημαίνει ότι και οι καλλιτέχνες και οι επιχειρηματίες πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και οικονομικά με φτηνότερες τιμές και πρακτικά σημαίνει ότι τα προγράμματά μας πρέπει να είναι ανεβασμένα, γιατί ο κόσμος το έχει πάρα πολύ ανάγκη. Εγώ είμαι προσαρμοσμένος πάντως από πέρυσι, γιατί φαινόταν το κλίμα και μάλλον αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Δεν πετάω στα σύννεφα, ζω στο σήμερα, έχω τρία παιδιά και ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται».


ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ«Να κατέβουν οι τιμές των μπουκαλιών»
«Υπάρχει ένας φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι τον φετινό χειμώνα, όλοι είναι τρομοκρατημένοι· επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Πρέπει λοιπόν να βάλουμε νερό στο κρασί μας και οι μεν και οι δε και να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεραστεί η κρίση και να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάσει. Να κατέβουν οι τιμές των μπουκαλιών και εμείς να κατεβάσουμε το κασέ μας για να δουλέψουμε. Φέτος κάναμε σαράντα συναυλίες σε όλη την Ελλάδα γιατί αποφασίσαμε με τον μάνατζέρ μου να έχουμε ένα λογικό budget. Η διασκέδαση πιστεύω ότι θα πάει στα μικρά μαγαζιά, όπου ο κόσμος θα μπορεί να περάσει καλά χωρίς πολλά χρήματα».

ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Ο καλλιτέχνης ζητάει, ο επιχειρηματίας τι κάνει;»

«Πάντοτε υπήρχε ο φόβος και το κυνήγι της εφορίας για τους επιχειρηματίες και τους καλλιτέχνες. Πολλά χρόνια, τώρα θυμηθήκαμε να το αναφέρουμε; Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση όλο αυτό μας φαίνεται τρομακτικό, το καταλαβαίνω, και ο κόσμος λογικό είναι να πανικοβάλλεται. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να υποχωρήσουν και να κατεβάσουν το κασέ τους, βέβαια αυτό εξαρτάται από τους επιχειρηματίες. Ο καλλιτέχνης ζητάει, ο επιχειρηματίας τι κάνει; Τα δίνει; Οι επιχειρηματίες δεν είναι εκείνοι που βάφτισαν πρώτα ονόματα κάποιους καλλιτέχνες που δεν άξιζαν για να στηρίξουν τα μαγαζιά τους και έγινε το μεγάλο μπάχαλο; Γνώμη μου είναι ότι εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να ενωθούμε όπως παλιά και να κάνουμε καλές συνεργασίες, διότι πρέπει να σεβόμαστε τον πελάτη που έρχεται και μας αφήνει χρήματα από το υστέρημά του. Να πάψουν λοιπόν να το παίζουν μάγκες και να δουλεύουν μόνοι τους κάποιοι και από εκεί και μετά είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά».

ΑΝΤΥΠΑΣ«Νερό στο κρασί μας»
«Περνάμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Είναι επομένως απόλυτα φυσιολογικό να αιμορραγεί και η διασκέδαση. Πρέπει καλλιτέχνες και επιχειρηματίες να συρρικνώσουμε τις τιμές μας. Ελπίζω όλοι να λειτουργήσουμε σε αυτό το πνεύμα και να κάνουμε συνεργασίες δυνατές. Από ό,τι φαίνεται αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ήδη και θα γίνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και ναι μεν είναι δύσκολες οι καταστάσεις, αλλά όχι τραγικές. Αρνούμαι να μπω στο παιχνίδι του καταστραφήκαμε. Οχι, δεν καταστραφήκαμε, έχουμε ζήσει και χειρότερα, μπορούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά να το αντιμετωπίσουμε και να το παλέψουμε. Αν κόψεις τη διασκέδαση από τον Ελληνα, είναι σαν να τον ευνουχίζεις, άρα, με λίγη καλή προσπάθεια ας βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και θα τα καταφέρουμε».

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ «Το τσιγάρο θα μας πάει τελείως πάτο…»
«Η οικονομική κρίση ξεκινάει από την ημέρα και καταλήγει και στη δική μας δουλειά. Ο χειμώνας προβλέπεται πάρα πολύ δύσκολος και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στα νέα οικονομικά μέτρα κάνοντας και εμείς ό,τι κάνει όλος ο κόσμος. Περικοπές, λιγότερες ώρες δουλειάς, φτηνότερες τιμές, αν και πιστεύω ότι χρονικά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Εύχομαι να μη γίνουν μεγάλες καταστροφές. Είναι πολύ λυπηρό να ακούω ότι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και νυχτερινά μαγαζιά που θα αναγκαστούν να κλείσουν. Θα μείνουν πολλές οικογένειες στον δρόμο και δεν μιλάω για καλλιτέχνες, που μπορεί να έχουν βάλει και κάτι στην άκρη, μιλάω για άλλους που δουλεύουν με πολύ μικρότερο μεροκάματο. Τι χρειάζεται, λοιπόν; Συσπείρωση δυνάμεων και φυσικά να κατέβουν οι τιμές. Οσο για το κόψιμο του τσιγάρου; Νομίζω ότι θα είναι το κερασάκι στην τούρτα και θα πιάσουμε τελείως πάτο… Σαν λαό όμως οφείλω να πω ότι δεν μας φοβάμαι. Πάντως, εγώ είμαι διατεθειμένη να κάνω οποιαδήποτε υποχώρηση για να μπορέσω σε μια τέτοια κρίση να συντηρηθώ και όχι να κερδίσω. Πρέπει να κάνουμε ωραίες συνεργασίες, να είμαστε ενωμένοι και να δουλεύουμε αναγκαστικά λιγότερες μέρες».

«ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ; ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ)
Σε συνεντεύξεις του εδώ και λίγο καιρό έχει δηλώσει ότι «το πάρτι της φοροαπαλλαγής τελείωσε. Η αρχή θα γίνει με τα μεγάλα εισοδήματα που χρόνια τώρα παρέμεναν στο απυρόβλητο». Τι έχει να πει για τον χειμώνα που έρχεται και ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής; Οταν του εκθέσαμε τις απόψεις των επιχειρηματιών ήταν αμείλικτος και κατηγορηματικός: «Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σαφώς και θα είναι περισσότερο εντατικοί τον χειμώνα που μας έρχεται και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, επιχειρηματίες αλλά και καλλιτέχνες. Τι θέλουν, φορολογική επιείκεια; Θα την έχουν, εάν και εφόσον είναι φορολογικά νόμιμοι. Εάν παρουσιάζουν οικονομικές δαπάνες οι επιχειρηματίες 5.000 ευρώ, όπως κάποιοι είθισται να παρουσιάζουν, και το νυχτοκάματο ενός καλλιτέχνη είναι 5.000 ευρώ, κάτι γίνεται. Ηδη έχουμε προγραμματίσει τακτικούς ελέγχους και πρέπει να σας πω ότι κανένας δεν θα είναι στο απυρόβλητο, ούτε φυσικά και οι καλλιτέχνες. Εχουν ξεκινήσει να ανοίγονται κάποιοι λογαριασμοί τους και υπάρχουν τα ονόματα κάποιων που έχουν κληθεί να περάσουν από έλεγχο. Και βέβαια επισημαίνω ότι οι έλεγχοι αυτοί έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι που παρακολουθούσαμε συστηματικά όλες τις συναυλίες και δεν ήταν λίγες αυτές που ανακαλύψαμε να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Συμπέρασμα: όποιος είναι νόμιμος δεν έχει να φοβάται τίποτα και οι επιχειρηματίες που ζητάνε τώρα επιείκεια, τι απάντηση δίνουν για τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε ασυλία και έκαναν ορισμένοι ό,τι ήθελαν;».source:madata.gr

Ρουκέτες... Ρέππα για

τη λειτουργία κυβέρνησης-κόμματος...

reppas 1.jpg
Κινδύνους να βρεθεί η κυβέρνηση σε πολιτικό αδιέξοδο που η ίδια θα έχει προκαλέσει διαβλέπει ο υπουργός Υποδομών κ. Δ.Ρέππας, με συνεντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει στους συνομιλητές του εντός και εκτός κυβέρνησης ότι δεν θα πρέπει να υποτιμώνται οι αντίπαλοι και πως η έντονη πολιτικοποίηση των εκλογών μπορεί να εξελιχθεί σε εκδήλωση μαζικών αντιδράσεων κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ρέππας εκφράζει πλέον και δημοσίως την άποψη που έχει διατυπώσει σε συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και σε συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να εμπλακεί περαιτέρω στη συζήτηση μεταξύ «μνημονιστών και αντιμνημονιστών».
Σε ό,τι αφορά εξάλλου τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί ανασχηματισμού, τονίζει ότι είναι λάθος η συντήρησή της και οι αναφορές περί ανάγκης βελτίωσης του συντονισμού από την ίδια την κυβέρνηση.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας βλέπει ότι το ΠαΣοΚ επαναλαμβάνει σήμερα σφάλματα του παρελθόντος. «Είναι λάθος η απαξίωση του κόμματος και το κάνουμε συχνά όποτε είμαστε στην κυβέρνηση» λέει ο υπουργός Μεταφορών, ενώ παράλληλα εκφράζει και την άποψή του περί της συνεχιζόμενης ανασχηματολογίας.
«Μόνοι μας ανοίξαμε και αφήσαμε να γιγαντωθεί αυτή η συζήτηση περί ανασχηματισμού και ανάγκης καλύτερου συντονισμού και αυτό είναι λάθος» σημειώνει και προσθέτει ότι όποτε μια κυβέρνηση εμπλέκεται σε συζητήσεις οργανωτικού χαρακτήρα, η φθορά είναι εγγυημένη και αναπόφευκτη.source:parapolitika.gr

Ένας στους πέντε Γερμανούς

θα ψήφιζε κόμμα του «ρατσιστή της Bundesbank» Τ.Ζαράτσιν...


«Στο μυαλό μου έχω ιδέες και όχι κόμμα» έχει ξεκαθαρίσει ο Τίλο Ζαράτσιν της γερμανικής κεντρικής τράπεζας
«Στο μυαλό μου έχω ιδέες και όχι κόμμα» έχει ξεκαθαρίσει ο Τίλο Ζαράτσιν της γερμανικής κεντρικής τράπεζας 
Βερολίνο
Σοκαριστικά χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα δημοσκόπησης εν μέσω της έντονης συζήτησης που έχει ξεσπάσει στην κοινή γνώμη μετά το βιβλίο «Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της»: Ένας στους πέντε ψηφοφόρους θα ψήφιζε ένα πιθανό νέο κόμμα διαμαρτυρίας εάν επικεφαλής του ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου Τίλο Ζαράτσιν.

Οι διενεργήσαντες τη δημοσκόπηση αποδίδουν το αποτέλεσμα στην απογοήτευση από τα «καθεστωτικά» κόμματα αλλά και στην άποψη ότι ο Ζαράτσιν, μέλος του ΔΣ της κεντρικής γερμανικής τράπεζας (Bundesbank), λέει δημόσια όσα αρκετοί σκέφτονται ενδόμυχα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για την κυριακάτικη Bild το 18% των Γερμανών εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει ένα υποθετικό κόμμα υπό τον Ζαράτσιν -ιδιαίτερη απήχηση μάλιστα φαίνεται να έχει ο Ζαράτσιν στους ψηφοφόρους του κόμματος της Αριστεράς (Linke), οι οποίοι τον βλέπουν θετικά σε ποσοστό 29%.

Και άλλα όμως πιθανά κόμματα διαμαρτυρίας θα είχαν πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση: Κόμμα υπό τον Φρίντριχ Μερτς, πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU της Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένα 20%.

Έκπληξη επίσης αποτελεί ότι το 25% θα έβλεπε θετικά ένα κόμμα υπό τον Γιόακιμ Γκάουκ, ηττηθέντα υποψήφιο της αντιπολίτευσης (SPD και Πράσινων) για την προεδρία της Γερμανίας τον Ιούνιο.

Για το μέλλον του Ζαράτσιν στην Bundesbank, την αποπομπή του οποίου έχει ζητήσει το ΔΣ της κεντρικής τράπεζας με τη σύμφωνη γνώμη της καγκελαρίου, θα αποφανθεί πλέον ο Γερμανός πρόεδρος Βουλφ.

Ο ίδιος ο Ζαράτσιν πάντως έχει δηλώσει πως στο μυαλό του «έχει μόνο ιδέες, και όχι κόμμα», ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να μπει στον πολιτικό στίβο. Το βιβλίο του όμως έχει προκαλέσει σάλο και ο ίδιος φιγουράρει σταθερά σε κάθε πρωτοσέλιδο γερμανικής εφημερίδας και περιοδικού τις τελευταίες ημέρες.

Στο «Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της», ο Τ.Ζαράτσιν δεν εκφράζει μόνο κατάφωρα ρατσιστικές θέσεις: το κυριότερο μέρος του βιβλίου του πρώην μέλους των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρεται στο ρόλο των μεταναστών μουσουλμανικής καταγωγής (ιδιαίτερα τουρκικής) στο σύγχρονο γερμανικό κράτος και ιδιαίτερα τη σχέση τους με την πολιτική κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Ζαράτσιν παρουσιάζει λίγο πολύ τις μουσουλμανικές οικογένειες ως «εκτροφεία δημοσιονομικών παρασίτων», που έχουν περισσότερα κίνητρα να ζουν με κοινωνικά επιδόματα ανεργίας και πολυτέκνων από το να εργαστούν.

Η άποψη αυτή μπορεί αρκετά εύκολα να βρει απήχηση σε κάποια μέρη της γερμανικής κοινής γνώμης, όπως και το πολιτικά ορθότερο σκέλος του «πιστεύω» του Ζαράτσιν που καλοδέχεται τους μετανάστες εφ' όσον είναι έτοιμοι να γίνουν Γερμανοί σε όλα τα επίπεδα.source:in.gr

10 χρυσές συμβουλές 

για μεγαλύτερα αποτελέσματα 

στη δίαιτα Orac...

Κάνεις την δίαιτα Orac και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Στα ρούχα, στο δέρμα και φυσικά στη διάθεσή σου. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης θα σου δώσει δέκα πολύτιμες συμβουλές για πιο άμεσα και εμφανή αποτελέσματα από την δίαιτα.

"Προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα της Δίαιτας Orac, δηλαδή να αυξήσεις στο μέγιστο δυνατό την πρόσληψη αντιοξειδωτικών από τη διατροφή σουκαι παράλληλα να μειώσεις την έκθεση του οργανισμού σε οξειδωτικούς κινδύνους, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις συστηματικά τον παρακάτω δεκάλογο…"

1.Υιοθέτησε το ελληνικό παραδοσιακό πρότυπο διατροφής. Φάε περισσότερες φυτικές τροφές και λιγότερες ζωικές, προτιμώντας τις ανεπεξέργαστες τροφές αντί για τις βιομηχανοποιημένες.

2. Επίλεξε καθημερινά αρκετά διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.

3. Ακολούθησε την εποχικότητα. Απόφυγε όσα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι «ψυγείου» ή θερμοκηπίου και γενικά ό,τι είναι «εκτός εποχής».

4. Μην διαλέγεις τα πιο μεγάλα, τα πιο φανταχτερά και τα πιο γυαλιστερά φρούτα, αλλά αυτά που έχουν φυσιολογικό μέγεθος και χαρακτηριστικό άρωμα.
 
5.Μην αποθηκεύεις μεγάλες ποσότητες νωπών τροφών, ακόμα κι αν τις βάζεις σε καταψύκτη. Κανένα φρούτο ή λαχανικό δεν πρέπει να παραμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3–4 ημερών.

6.Πλύνε τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ καλά με ζεστό νερό και σκούπισέ τα αμέσως. Μην τα αφήνεις να στραγγίξουν μόνα τους. Αν είσαι σίγουρη για την προέλευσή τους, καθάρισέ τα με βρεγμένο βουρτσάκι. Αν όχι, απομάκρυνε τη φλούδα των φρούτων και τα εξωτερικά φύλλα των λαχανικών, για να μειώσεις τα χημικά τους υπολείμματα.

7.Προτίμησε τις βιολογικές αντί για τις συμβατικές τροφές.

8.Συνδύασε λαχανικά διαφόρων χρωμάτων στις σαλάτες σου. Φρόντισε να τα κόβεις σε μεγάλα τεμάχια ελάχιστη ώρα πριν τα καταναλώσεις και να τα ραντίζεις στο πιάτο σου με ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι.

9.Προτίμησε το μαγείρεμα στον ατμό από το βράσιμο σε νερό. Όταν βράζεις λαχανικά ή χόρτα, χρησιμοποίησε μόνο το απολύτως αναγκαίο νερό και επιδίωξε το βράσιμο να διαρκεί λιγότερο χρόνο.

10.Πρόσθεσε στα φαγητά και στις σαλάτες αρωματικά βότανα, λεμόνι, ξύδι, ελαφρά μπαχαρικά και φυσικά καρυκεύματα.
 source:tlife.gr
top