Τραγωδία σε αγώνα 

μοτοσικλετών...


Θανάσιμα τραυματίστηκε  ο 19χρονος Ιάπωνας Σόγια Τομιζάβα σε αγώνα της κατηγορίας Moto2 στο Σαν Μαρίνο. Στο 15ο γύρο του αγώνα, ο νεαρός αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε στην άσφαλτο. Χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν, οι δύο αναβάτες που βρίσκονταν πίσω του τον χτύπησαν με τη μοτοσικλέτα τους και ο Τομιζάβα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με βαριά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα. Ο 19χρονος αναβάτης υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του, ενώ οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στο ατύχημα συναθλητές του δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Τομιζάβα έτρεχε σε αγώνες μοτοσικλετών από πολύ μικρή  ηλικία και ήταν ένας από τους πιο  ταλαντούχους αναβάτες της κατηγορίας των 125 cc (νικητής του φετινού αγώνα στο Κατάρ).

Ο τραγικός χαμός  του βύθισε σε θλίψη όχι μόνο τον  κόσμο του Moto GP, αλλά όλους όσους  ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό…
source:protothema.gr
 

 

Άγριος ξυλοδαρμός για 

τα μάτια της Ελίνας...




Ξεκίνησε για διασκέδαση και κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους πορτιέρηδες του πασίγνωστου beach bar «Nammos» στη Μύκονο. Διαπληκτίστηκε με διάσημο μοντέλο και τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο.

Οι φωτογραφίες του 43χρονου, που καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από τους υπαλλήλους του «Nammos», είναι ενδεικτικές των όσων συνέβησαν στις 22 Αυγούστου στην Ψαρρού. Στην καταγγελία του, ο Β.Κ. περιγράφει το επεισόδιο που έγινε η αιτία να υποστεί αμέτρητα γρονθοκοπήματα, γιατί λογομάχησε με το γνωστό μοντέλο, Ελίνα Καντζά.

Ο διαπληκτισμός

Με τη σύντροφό του και ένα φιλικό ζευγάρι δημοσιογράφων, ο Β.Κ. διαμαρτυρήθηκε, όταν από δίπλα τους πέρασε ένα smart με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Η Ελίνα Καντζά -οδηγός του αυτοκινήτου- πάρκαρε και αμέσως κατέβηκε, ζητώντας συγνώμη από τον 43χρονο και την παρέα του. Όπως φαίνεται, όμως, το μικρό επεισόδιο δεν έληξε εκεί. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας από τους αλλοδαπούς παρκαδόρους του μαγαζιού και ζήτησε το λόγο από την παρέα. Ακολούθησε δεύτερος κύκλος λογομαχίας, με την Ελίνα Καντζά να έχει μπει ήδη στο μαγαζί, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί συνέχεια. Το ίδιο θεώρησε και η παρέα που μπήκε στο μπαρ και συνέχισε τη διασκέδασή της.

Ο ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με το θύμα, όταν μετά από πολύ ώρα βγήκε με τους φίλους του στο χώρο του πάρκινγκ για να φύγουν, δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα που τον γρονθοκοπούσαν ανηλεώς στο πρόσωπο. Η αγριότητα της επίθεσης σόκαρε περαστικούς και αυτόπτες μάρτυρες, που προσπαθούσαν να σώσουν το θύμα από τα χέρια των τριών υπαλλήλων του «Nammos». Όταν έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, οι τρεις νταήδες είχαν, ήδη, κρυφτεί μέσα στο μαγαζί και, όταν οι αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το χώρο που βρίσκονταν οι δράστες, εκείνοι αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό, λέγοντας ότι απαγορευόταν η είσοδός τους. Τελικά, ένας από τους δράστες, μετά από πολλή ώρα, βγήκε από την κεντρική είσοδο του μπαρ και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.



Ο 43χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στο Τμήμα, όπου, όπως αναφέρει το έγγραφο της Αστυνομίας, ο Αλβανός δράστης παραδέχθηκε τα όσα καταγγέλθηκαν και ζήτησε συγγνώμη. Ωστόσο, το θύμα δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν απολύτως αδικαιολόγητα και προκλήθηκαν από την αλαζονεία που διέπει εκείνους που θεωρούν ότι, επειδή «λύνουν και δένουν», μπορούν να επιτίθενται και να ξυλοκοπούν πολίτες χωρίς οποιαδήποτε τιμωρία. source:zougla.gr

Το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο 

στη Βρετανία...


Το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο κυκλοφόρησε το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο στον κόσμο, το οποίο είναι κανονικά κολλημένο πάνω σε ένα γράμμα, αλλά παράλληλα, μόλις κάποιος το δει μέσα από την οθόνη ενός "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου (smartphone), μεταφέρει τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα Διαδικτύου και παρουσιάζει αυτομάτως, επιγραμμικά (online), το περιεχόμενο.

Η online παρακολούθηση του γραμματοσήμου απαιτεί, επίσης, την ύπαρξη στο τηλέφωνο του χρήστη της εφαρμογής αναγνώρισης εικόνων Junaio, που κυκλοφορεί τόσο για συσκευές κινητών με λειτουργικό σύστημα Android, όσο και για iPhone.

Τα Ταχυδρομεία της Βρετανίας θεωρούν, σύμφωνα με το BBC, ότι τα έξυπνα γραμματόσημα "σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των γραμματοσήμων κατά τον 21ο αιώνα". Είναι το πρώτο ταχυδρομείο στον κόσμο, που προχωρά στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε ένα γραμματόσημο.
Το πρώτο "έξυπνο" γραμματόσημο αποτελεί μέρος της τελευταίας σειράς γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα βρετανικά ταχυδρομεία με θέμα τους "Μεγάλους Βρετανικούς Σιδηροδρόμους".
Το γραμματόσημο μεταφέρει τον "θεατή" σε μια ιστοσελίδα, στην οποία βλέπει μια σύντομη κινηματογραφική ταινία, όπου ο Μπέρναρντ Γκρίμπινς διαβάζει το διάσημο ποίημα "Το νυχτερινό ταχυδρομείο" του WH Auden, που γράφτηκε το 1936, για λογαριασμό της ομώνυμης ταινίας των Βρετανικών Ταχυδρομείων εκείνης της εποχής, που για πολλά χρόνια ήταν αγαπητή σε πολλούς Βρετανούς.
Το γραμματόσημο συνιστά ένα ακόμα δείγμα της τεχνολογίας της λεγόμενης "επαυξημένης πραγματικότητας", όπου σκηνές ή καταστάσεις του πραγματικού κόσμου "επαυξάνονται", δηλαδή βελτιώνονται και "σχολιάζονται" από σχετικό περιεχόμενο, το οποίο βρίσκεται στο Διαδίκτυο.
"Μέσω της τεχνολογίας των έξυπνων γραμματοσήμων, τα γραμματόσημά μας θα ανοιχτούν σε ένα τελείως νέο κόσμο πληροφοριών, ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, τόσο για τους συλλέκτες όσο και για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα λαμβάνουν πάνω στα γράμματα κατά τους επόμενους μήνες", δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών Ταχυδρομείων.source:cosmo.gr

Πάνω από 200 πιλότοι 

έχουν παραποιήσει τα βιογραφικά τους!


Μια έρευνα για τα προσόντα των πιλότων έχει σοκάρει τις αρχές καθώς περισσότεροι από 200 πιλότοι φαίνεται να έχουν παραποιήσει στοιχεία στα βιογραφικά τους.

 

Έρευνα για τα προσόντα των πιλότων της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας ξεκίνησε η Κίνα, ύστερα από την αποκάλυψη ότι πάνω από 200 πιλότοι έχουν παραποιήσει στοιχεία του βιογραφικού τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
 
Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν δύο βδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα της 24ης Αυγούστου στην βορειοανατολική επαρχία Εϊλονγκτζιάνγκ, όπου επιβατικό αεροσκάφους τύπου Εμπραέρ 190 των εσωτερικών αερογραμμών Henan Airlines με 91 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα συνετρίβη κατά την προσγείωσή του. Μέχρι στιγμής οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή 42 ανθρώπων, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
 
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα, στα ψευδή βιογραφικά οι πιλότοι συνήθως υπερέβαλαν ως προς την εμπειρία τους, δηλώνοντας μεγαλύτερο αριθμό ωρών πτήσεων.
 
Όπως τονίζεται στην ίδια έκθεση, τα μισά παραποιημένα βιογραφικά ανήκουν σε πιλότους που εργάζονται στην αεροπορική εταιρεία Shenzhen Airlines, μητρική της Henan Airlines.source:newsit.gr

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ U2...

Γιορτή για 80.000

Της Μαρίας Μαρκουλή


Οι Ιρλανδοί τίµησαν το κοινό τους µε τα τραγούδια, το σόου και την επικοινωνία που είχαν µαζί του, ανεβάζοντας στην οθόνη ακόµη και µηνύµατα-ερωτήµατα στα ελληνικά . Και οι φαν, που γέµισαν το ΟΑΚΑ, αποθέωσαν το γκρουπ U2 µε όλα! Με ενθουσιασµό, χορό, with or without you, θέαµα και σε δυο ώρες συµπυκνωµένη τη ροκ ιστορία τους. «Χορτασµένοι» και πετώντας στα σύννεφα έφευγαν από το Ολυµπιακό Στάδιο της Αθήνας πανευτυχείς φαν. U2 εµπειρία δεν ζεις κάθε µέρα.

Περίπου 80.000 θεατές, «χαλί» στην αρένα και τις κερκίδες, όρθιοι παρακολούθησαν µια συναυλία ιστορική. Θα µείνει, δηλαδή στην Ιστορία. Αφού οι Ιρλανδοί ήρθαν για πρώτη φορά στην Αθήνα (τον Σεπτέµβριο του 1997, έπαιξαν στο Λιµάνι της Θεσσαλονίκης) µε το σούπερ σόου της 360 περιοδείας τους.

Ο Μπόνο _ προς το τέλος της συναυλίας _ κρεµασµένος από το κόκκινο τιµόνι - µικρόφωνο που έπεσε από τον ουρανό του διαστηµόπλοιου της σκηνής, φορώντας το φωτεινό (µε λαµπιόνια) σακάκι του αιωρείται στο πριν και το µετά του ροκ – είναι µια στιγµή που θέλεις να κρατήσεις. Ηold Μe, Τhrill Μe, Κiss Μe. Οπως και η στιγµή της έναρξης, όταν βγαίνουν µε τους προβολείς του σταδίου ακόµη ανοιχτούς και χαιρετάνε τον κόσµο, κάτω από τους ήχους (και τη φωνή) του διαστηµανθρώπου Ντέιβιντ Μπάουι στο «Space Οddity». Διάστηµα – το τελικό σύνορο. Ο Μπόνο άλλωστε είναι και φίλος της ΝΑSΑ.

Αλήθεια, θα µπορούσε ο Μπόνο να µη µιλήσει για την κρίση; «Οι τελευταίοι καιροί είναι ζόρικοι – είπε – αλλά δεν πρέπει να το βάλουµε κάτω, και δεν χρειάζεται να το σας το πει ένας Ιρλανδός αυτό» είπε. Και εισέπραξε θερµότατο χειροκρότηµα.

«Οι Ελληνες κάνουν την Ελλάδα µεγάλη, δεν εξαρτιόµαστε από τις οικονοµικές αγορές...

Μοιάζουµε εσείς οι Ελληνες και εµείς οι Ιρλανδοί. Οχι µόνο επειδή είµαστε άφραγκοι αλλά επειδή έχουµε καρδιά και µυαλό για να τα καταφέρουµε, είµαστε σπουδαίοι, είµαστε θεοί»
Οι «θεοί» του ροκ

«Θεϊκά» ο Μπόνο, αλλά όχι τυχαία, παρουσίασε την µπάντα:
ΕΤΖ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ
«Δίπλα µου ο Οδυσσέας Ετζ...» (είναι ο πολυµήχανος κιθαρίστας που ανοίγει µουσικούς δρόµους για τους U2)







ΛΑΡΙ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
«Πίσω ακριβώς ο δικός µας Απόλλων στα ντραµς...» (ο ωραίος και αγέραστος Λάρι Μιούλεν)









ΑΝΤΑΜ, Ο ΔΙΑΣ

«Και ο δικός µας Δίας, ο Ανταµ Κλέιτον στο µπάσο...» (επειδή το µπάσο µοιάζει µε κεραυνό)










ΜΠΟΝΟ, Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ

«Και τι µένει για µένα;

Εγώ είµαι ο Αlexander the - motherfuckin - Great βέβαια» (βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι ο διάσηµος Ελληνας Μεγαλέξαντρος) source:tanea.gr

Νέα αντιβιοτικά από τους 

εγκεφάλους των εντόμων...


Οι κατσαρίδες και οι ακρίδες περιέχουν μόρια στους εγκεφάλους τους, που έχουν ισχυρή αντιβιοτική δράση και έτσι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών κατά διαφόρων μικροβίων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ υπό τον Σίμον Λι, παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους σε συνέδριο της Εταιρίας Γενικής Μικροβιολογίας, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ" και το New Scientist.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα έντομα, που ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει στο μυαλό του με την έλλειψη καθαριότητας, στην πραγματικότητα κρύβουν στο δικό τους μυαλό περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για τους ανθρώπους από άποψη υγείας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μέχρι εννέα διαφορετικά μόρια στους εγκεφαλικούς ιστούς των κατσαρίδων και των ακρίδων, που δρουν τοξικά κατά των βακτηρίων, όπως το γνωστό κολοβακτηρίδιο E.coli και ένα επικίνδυνο είδος σταφυλόκοκκου (MRSA). Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες κατά των βακτηριακών μολύνσεων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικές έναντι των σημερινών αντιβιοτικών.

Οι ιστοί από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των συγκεκριμένων εντόμων μπόρεσαν να εξοντώσουν πάνω από το 90% των παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς να βλάψουν τα γειτονικά υγιή ανθρώπινα κύτταρα. Οι βρετανοί ερευνητές ήδη μελετούν εξονυχιστικά στο εργαστήριο τις αντιμικροβιακές ιδιότητες των εντόμων, με την ελπίδα ότι τελικά θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αντιβιοτικών, που θα είναι πιο αποτελεσματικά και θα έχουν λιγότερες παρενέργειες.

Όπως είπε ο Λι, δεν είναι παράξενο που οι κατσαρίδες παράγουν εκκρίνουν τις δικές τους αντιμικροβιακές ουσίες. "Τα έντομα συχνά ζουν σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα, όπου συναντούν πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων. Είναι συνεπώς λογικό ότι έχουν αναπτύξει τρόπους να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τους μικροοργανισμούς", τόνισε.source:skai.gr

Σλοβενία: Ομαδικός τάφος 

του Β ΄Παγκοσμίου Πολέμου...



Νέος ομαδικός τάφος, με σορούς 700 θυμάτων εκτελέσεων, της περιόδου μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε σε δάσος κοντά στην πόλη Πρέβαλιε, στη βόρεια Σλοβενία.

Οι πρώτες έρευνες, που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξαν ότι περίπου 700 θύματα έχουν ταφεί στην περιοχή, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρυφών Ομαδικών Τάφων του υπουργείου Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάρκο Στροβς.

Ο ομαδικός τάφος βρίσκεται σε δάσος πάνω από εγκαταλελειμμένο ανθρακωρυχείο, στην περιοχή του Λέσε, πολύ κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και οι έρευνες που διεξάγονται βασίστηκαν σε καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη της επιτροπής, εγκληματολόγοι, εισαγγελέας και εκπρόσωποι του Περιφερειακού Μουσείου της Σλοβενίας.

Αρχικά, οι ερευνητές εντόπισαν σορούς θυμάτων κοντά στον ομαδικό τάφο, που πιθανότατα μετατοπίστηκαν μετά τις πλημμύρες του 1992, δήλωσε ο κ. Στροβς.

Στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε τάφρος, πλάτους 3 μέτρων και ύψους 21 μέτρων, στον οποίο υπήρχε μεγάλος αριθμός σορών, με σημάδια τραυμάτων από κάποιο αντικείμενο και από σφαίρες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, το Μάιο του 1945, τα θύματα μεταφέρθηκαν με 19 φορτηγά στο δάσος και εκτελέστηκαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν ομάδα Αυστριακών, που είχαν συλληφθεί από τη στρατιωτική αστυνομία στην Καρίνθια, στη σημερινή Αυστρία και κάτοικοι της περιοχής που είχαν συλληφθεί με βάση τις μαύρες λίστες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η περιοχή γύρω από τον ομαδικό τάφο φρουρείται από αστυνομικούς και αναμένεται η απόφαση της εισαγγελίας για την απαγγελία ή όχι κατηγοριών και την έναρξη έρευνας.

Ο κ. Στροβς εκτίμησε ότι, πιθανότατα, δεν θα διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα, επειδή τα μέχρι στιγμής ευρήματα δείχνουν ότι οι δράστες των εκτελέσεων δεν ζουν πια.source:nooz.gr

Συνάντηση Σαμαρά με προεδρείο 

της ΚΕΔΚΕ αύριο...

samaras epistoli.jpg
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν τις απόψεις και της προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων, τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για τις εξοικονομήσεις ύψους 500 εκ. κατ΄ έτος (3 δις συνολικά για την τριετία 2011-2013) από τον περιορισμό των μεταβιβάσεων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πορεία του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά και την ανάγκη εξασφάλισης της οικονομικής υποστήριξης της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης προς όλα τα κόμματα με αίτημα την συνάντηση μαζί τους τονίζονται τα εξής:
«Θα θέλαμε από την αρχή να δηλώσουμε ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατανοεί τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και δεν διεκδικεί τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους. Μέλημά μας είναι να «κλείσουμε» την εξαιρετικά δύσκολη τρέχουσα περίοδο με τις μικρότερες απώλειες και να εξασφαλίσουμε την οικονομική υποστήριξη της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιανουαρίου 2011».
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα με όλα τα κόμματα.source:parapolitika.gr
Τρισέ: «Η χειρότερη επιλογή
η επιστροφή στη δραχμή»
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε σε ομιλία του στην Ιταία ότι: « Η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή, για την Ελλάδα θα ήταν η χειρότερη επιλογή»
Στο περιθώριο του οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην βόρειο Ιταλία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κόντ Τρισέ, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι « για την Ελλάδα, η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή, θα ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή».
Σε σχέση με το Ευρώ, ο Τρισέ υπενθύμισε ότι «δεν δημιουργήθηκε κατά του δολαρίου, αλλά για να εξασφαλίσει σταθερότητα και ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σχετικά, τέλος, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέλησε να «ενθαρρύνει ειλικρινά τν Ευρώπη να υιοθετήσει μια κοινή στάση, για να μπορέσει να βελτιωθεί, με την συμμετοχή όλων, η διαχείριση αυτού του οργανισμού».source:kathimerini.gr

Νέοι, τα μεγάλα θύματα

της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα...

Μείωση στο χαρτζιλίκι και το μισθό τους, περικοπές στις εξόδους και λιγότερα χρήματα για τις προσωπικές τους αγορές είναι ο αντίκτυπος που έχει η οικονομική κρίση στους νέους. Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΝΕΟΙ”, το 33,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και έχει αλλάξει αρκετά τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων του.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Στολάκης, ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της επίκουρης Καθηγήτριας, Εφαρμοσμένης Στατιστικής & Εκπαιδευτικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελένης Τσακιρίδου. Διεξήχθη σε δείγμα 1570 νέων, ηλικίας 22 έως 30 ετών από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και έχουν μηνιαίο από 600 έως 1200 ευρώ.
No money….no honey

Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι το 30% των συμμετεχόντων έχει υποστεί μείωση στο χαρτζιλίκι του ή το μισθό του, με αποτέλεσμα να μειώνει και σε μεγάλο βαθμό τις εξόδους του. Τα χρήματα που ξοδεύουν σήμερα, ελέω οικονομικής κρίσης, οι νέοι είναι μετρημένα, ενώ όπως προκύπτει το 26% έχει ελαττώσει τον προϋπολογισμό κάθε εξόδου.
Οι προσωπικές αγορές δεν έχουν μείνει αλώβητες καθώς το 62% των νέων δηλώνει πως διαθέτει πολύ λιγότερα χρήματα από πριν για τις προσωπικές του αγορές. “Μαχαίρι” όμως έβαλαν οι νέοι και στα χρήματα που ξόδεψαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ενώ η κρίση επηρέασε τη διάρκεια και τον τόπο των διακοπών τους. Σχεδόν οι μισοί μάλιστα έχουν αρχίσει τις παλιές, καλές συνήθειες της... αποταμίευσης.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας η κρίση έχει επηρεάσει την αύξηση στο χαρτζιλίκι κατά 16% , την αύξηση στο μισθό σε ποσοστό 22% , την εύρεση εργασίας κατά 54%, τη διατήρηση της υπάρχουσας εργασίας κατά 28% και κατά 17% τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και τους υπάρχοντες οικονομικούς πόρους.
Η οικονομική κρίση αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης στα νεανικά πηγαδάκια, ενώ τα ηνία στην ενημέρωση των νέων για το πρόβλημα κατέχει το διαδίκτυο σε ποσοστό 25%.
Η κ. Ελένη Τσακιρίδου, Επίκ. Καθηγήτρια, Εφαρμοσμένης Στατιστικής & Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνει: «Οι νέοι δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί αρκετά από την οικονομική κρίση και έχουν αλλάξει τον τρόπο διάθεσης και διαχείρισης των χρημάτων τους. Ο μόνος τομέας που ακόμη δεν έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση είναι οι εβδομαδιαίες τους έξοδοι. Ωστόσο, έχουν μειώσει το ποσό που διαθέτουν για τις προσωπικές τους αγορές και για τις διακοπές τους και έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη διαδικασία ιεράρχησης των αναγκών τους, προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα. Οι νέοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους νέους άλλων χωρών και φαίνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.»
Η ανεργία πλήττει τους νέους

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΜΚΟ “ΝΕΟΙ”, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει πως «Οι νέοι είναι τα θύματα της ανεργίας αλλά και της κρίσης γενικότερα. Αυτό αποτυπώνεται και στη χώρα μας, όπου η κρίση στην ελληνική οικονομία πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία. Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική κρίση είναι οι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 15- 29 ετών. Η ανεργία στους νέους αγγίζει το 25% για το 2010, κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον είναι παντελώς αβέβαιο και απαισιόδοξο. Το ίδιο απογοητευτικό φαινόμενο επικρατεί και στους μισθούς.
Η εργασιακή, λοιπόν, ανασφάλεια σε συνδυασμό με την ακρίβεια έχουν ως συνέπεια να κρατούν όλο και περισσότερους νέους στο πατρικό τους σπίτι. Κι ενώ για κάποιους το επόμενο βήμα της ανεξαρτησίας φαντάζει μακρινό όνειρο, κάποιοι άλλοι το τόλμησαν αλλά τα ακριβά ενοίκια, οι λογαριασμοί και οι χαμηλοί μισθοί τους ανάγκασαν να το ξανασκεφτούν και να γυρίσουν στη σιγουριά της οικογενειακής εστίας. Επίσης, βλέπουμε την πατρίδα μας να χάνει το πιο πολύτιμο και παραγωγικό της κομμάτι· τους νέους της, οι οποίοι ως άριστα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες και θα διαπρέπουν εκεί».source:tvxs.gr

Γερμανία: Παράταση 12 

ετών στους πυρηνικούς σταθμούς...

Συμφώνησε στην πρόταση για επέκταση του χρόνου λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η γερμανική κυβέρνηση. Έτσι, οι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας παρατείνουν τη λειτουργία τους κατά έναν μέσο όρο 12 ετών πέραν της τρέχουσας διορίας για την παύση της λειτουργίας τους, σε συνδυασμό με νέες οικονομικές δεσμεύσεις από την πλευρά των εταιρειών διαχείρισής τους.
Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρέτγκεν και Οικονομίας, Ράινερ Μπρούντερλε επιβεβαίωσαν την είδηση για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας σε σύνοδο μεταξύ της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και των εταίρων της στον κεντροδεξιό συνασπισμό της, στην οποία μετείχαν και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, επετεύχθη έπειτα από μήνες έντονων συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών και των επικεφαλής της βιομηχανίας αυτής και ανατρέπει τη νομοθεσία προηγούμενης κυβέρνησης που προέβλεπε το σταδιακό κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών σε διάστημα 20 ετών.
Οι προτάσεις αφορούν σε μια διαφορετική μεταχείριση των 17 ενεργών πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας, λαμβάνοντας υπόψη την παλαιότητά τους και τις προβλέψεις για την ασφάλεια. Οι παλαιότεροι πυρηνικοί σταθμοί θα βγουν εκτός δικτύου νωρίτερα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησε επίσης στην επιβολή ενός ετήσιου φόρου 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ράβδους καυσίμου, αλλά αποφάσισε να περιοριστεί το μέτρο αυτό στα έξι χρόνια, μετά την έντονη αντίδραση των επικεφαλής της βιομηχανίας στις προτάσεις.
Η πυρηνική βιομηχανία αναμένεται επίσης να συμβάλει στο κόστος για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ετήσιες συνδρομές που θα ξεκινήσουν από τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
source:tvxs.gr

Πετρέλαιο θέρμανσης: 

Τί θα κάνουμε φέτος;


Πετρέλαιο θέρμανσης: Τί θα κάνουμε φέτος;
Λίφτινγκ στο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά και το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Το σχέδιο άμβλυνσης επιπτώσεων και εντυπώσεων εκτείνεται σε τρία μέτωπα και προβλέπει παράλληλη μείωση του υψηλού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, μείωση των τιμών του φυσικού αερίου και χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα ασθενέστερα εισοδηματικά κλιμάκια, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται αν είναι δυνατόν ακόμα και στις 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την τρόικα για την προώθηση της εξίσωσης των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εναλλακτικά της νέας αύξησης του ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης από τα 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 390 ευρώ. Ετσι η εξίσωση θα οδηγήσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 στα 390 και όχι στα 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. «Οι επιβαρύνσεις παραμένουν τεράστιες. Η μείωση του υψηλού φόρου δεν θα κάνει παρά μια... τρύπα στο νερό» σχολιάζουν παράγοντες των βενζινοπωλών, που διευκρινίζουν ότι πρακτικά αντί ο φόρος να αυξηθεί από τα 0,21 λεπτά το λίτρο στα 41,2 λεπτά, θα αυξηθεί στα 39 λεπτά. Αυτό σημαίνει- όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές- ότι η τιμή στην αντλία απλώς θα αυξηθεί κατά 2 λεπτά λιγότερο. Στο μεταξύ όμως η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει εκτοξευθεί από τα 52 λεπτά το λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον περυσινό Οκτώβριο στα 1,27 λεπτά το λ ίτρο (σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,29 ευρώ), οδηγώντας σε επιβαρύνσεις της τάξεως των 750 ευρώ ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τη σεζόν.

Το δεύτερο μέτρο που εξετάζεται αφορά παράλληλη παρέμβαση μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου. Σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Αττική διαμορφώνονται σε επίπεδο χαμηλότερο κατά 20% των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης. Η πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι αφορά διεύρυνση της αύξησης της έκπτωσης στο 40%.

Επίδομα θέρμανσης
Το τρίτο μέτρο δεν είναι άλλο από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στις ασθενέστερες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού, που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «αναπόσπαστο» τυχόν εξίσωσης των φόρων. Η χορήγηση του επιδόματος συναντά πρακτικές δυσκολίες στον καθορισμό του δίκαιου ύψους τους σε συνάρτηση με εισοδηματικά κριτήρια, γεωγραφικούς παράγοντες ή ακόμα και ζητήματα ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων. Για παράδειγμα, άλλη είναι η επιβάρυνση ενός νοικοκυριού που κατοικεί σε ένα νεόδμητο ακίνητο στο Νευροκόπι και άλλη ενός νοικοκυριού στην ίδια περιοχή αλλά με κατοικία 40ετίας...

Παρ΄ ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο που εκτιμάται ότι στερεί έσοδα 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και άρα θα λύσει τον γρίφο εξεύρεσης 1 δισ. ευρώ πρόσθετων εσόδων το 2011 που επιτάσσει το Μνημόνιο, οι αποφάσεις δεν είναι ακόμα οριστικές, αν και η ζυγαριά γέρνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης που έγινε το περασμένο Σάββατο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μελετήσουν δύο ακόμα εναλλακτικές προτάσεις εξεύρεσης ενός δισ. ευρώ: αύξηση του χαμηλού συντελεστή 11% στο 13% χωρίς να μεταβάλλεται ο ανώτατος συντελεστής 23% ή καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 17%- 18%. Κι όλα αυτά για να μην αναγκαστεί να εφαρμόσει την πρόβλεψη του Μνημονίου για έσοδα 1 δισ. ευρώ από μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Οι τελικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στις 13 Σεπτεμβρίου και θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο στη Βουλή.source:madata.gr
Ποιοι επώνυμοι βρέθηκαν στους U2;

Ποιοι επώνυμοι βρέθηκαν 

στους U2;

Η συναυλία των U2 στην Αθήνα ήταν το γεγονός των ημερών και αρκετοί επώνυμοι έδωσαν το παρόν. Το ροκ συγκρότημα βρέθηκε στη χώρα μας και παρουσίασε ένα υπερθέαμα το οποίο εντυπωσίασε όλους τους θεατές που ήταν στο ΟΑΚΑ και το παρακολούθησαν από κοντά. Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο Σάκης Ρουβάς, η Μαριάννα Λάτση, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, ο Πέτρος Κωστόπουλος με την Τζένη Μπαλατσινού και τα παιδιά τους, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μάκης Πουνέντης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Μαρίνα Βερνίκου, o Μανώλης Φάμελος, η Άλκιστης Πρωτοψάλτη και η Χαρούλα Αλεξίου.source:gossip-tv.gr

Χιλιάδες οι επισκέπτες στο 

site για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...


Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη 
Αθήνα
Περισσότερες από 5.000 επισκέψεις έχει δεχθεί η ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε, σύμφωνα με το νόμο, δόθηκε η δυνατότητα έναρξης της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μιλώντας στον ρ/σ Real FM ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ.Σπυράκος σημείωσε ότι ενώ το προηγούμενο διάστημα οι επισκέψεις ήταν γύρω στις 500, εκτινάχθηκαν στις 5.000 τις τελευταίες μέρες και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου για να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που έχει, προκειμένου να ρυθμίσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες με τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 άρχισε η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3869/2010 για την επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού του οφειλέτη με τους δανειστές, η μη επίτευξη του οποίου αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ρύθμισης των χρεών στο δικαστήριο.

Ο νόμος ενισχύει καθοριστικά, με τη δυνατότητα πλέον που έχουν οι καταναλωτές για προσφυγή στη δικαστική ρύθμιση των χρεών, τη διαπραγματευτική τους θέση και δίνει σημαντικά κίνητρα τόσο στους οφειλέτες όσο και στους πιστωτές για την αξιοποίηση της εν λόγω διαδικασίας και την επίτευξη του συμβιβασμού.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να διευκολύνει την εφαρμογή του νόμου, και ειδικότερα των ρυθμίσεων για τον εξώδικο συμβιβασμό, αναρτά τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της (efpolis.gr):

α) Υπόδειγμα αίτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού με σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, το οποίο μπορεί να συμπληρώνει και να υποβάλει προς τους πιστωτές κάθε οφειλέτης.

β) Οδηγίες για την επιδίωξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

γ) Κατάσταση με τους φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα συνδράμουν τους οφειλέτες στην αξιοποίηση της διαδικασίας εξώδικης ρύθμισης των χρεών.

δ) Υπόδειγμα αίτησης προς τα πιστωτικά ιδρύματα για παροχή στοιχειών.

ε) Παρουσίαση των ρυθμίσεων του νόμου 3869/2010 με απαντήσεις σε 33 ερωτήματα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι σε επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους, για να οργανώσει τη λειτουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν στους οφειλέτες την απαραίτητη συμβουλευτική και νομική υποστήριξη και θα τους συνδράμει στη διαδικασία επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των χρεών. Το εν λόγω δίκτυο θα λειτουργήσει σε ένα περίπου μήνα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Για την εφαρμογή του ν. 3869/2010 παρέχονται πληροφορίες από την τηλεφωνική γραμμή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή 1520, ενώ από την επόμενη βδομάδα θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για την ενημέρωση των οφειλετών για τις ρυθμίσεις του παραπάνω νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 3869/2010 απαγορεύει ρητά τον πλειστηριασμό της κύριας ή μοναδικής κατοικίας οποιουδήποτε οφειλέτη μέχρι την 3/2/2011, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%.

Κατ' αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν σε ήρεμες συνθήκες και χωρίς πιέσεις τις διατάξεις του νόμου αυτού για τη ρύθμιση των χρεών.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στα δικαστήρια για τις περιπτώσεις που δεν θα ευδοκιμεί ο εξώδικος συμβιβασμός αρχίζει την 3η Ιανουαρίου 2011.source:in

Ευγενία Μανωλίδου...

«Πώς πέρασα στις διακοπές μου»

Ευγενία Μανωλίδου
Πως πέρασες φέτος στις διακοπές σου;
Υπέροχα! Πήγα μία εβδομάδα στη Μύκονο μαζί με τον Άδωνι και με τα παιδιά. Σηκωνόμασταν με τον Άδωνι πάρα πολύ πρωί, γύρω στις 7.00, πηγαίναμε για μπάνιο στην παραλία του συγκροτήματος που μέναμε, στο Κόστα Ήλιος, κολυμπούσαμε, ύστερα γυρνούσαμε στο δωμάτιο όπου είχαν ξυπνήσει και τα παιδιά και πηγαίναμε για μπάνιο σε άλλες παραλίες. Τρώγαμε το μεσημεριανό μας γύρω στις 6.00 το απόγευμα, και το βράδυ κoιμόμασταν γύρω στις 11.00 το βράδι.

Ήταν σημαντικές οι φετινές διακοπές για σένα;
Μετά από τέσσερις μήνες καθημερινής και πολύ εντατικής δουλειάς, είχα πολύ μεγάλη ανάγκη ένα διάλειμμα, να βρεθώ και πάλι κοντά στον άντρα μου και στα παιδιά μου.

Τι καινούργιο ανακάλυψες φέτος στις διακοπές;
Θυμηθήκαμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε στην Αθήνα, λόγω δουλειάς. Όπως το να μιλάμε πάρα πολλές ώρες, χωρίς να υπάρχει κοντά μας τηλεόραση που να μας αποσπά την προσοχή, να παίζουμε όλοι μαζί ή να διαβάζουμε.
 source:yupi.gr

Ένας άνδρας λέει: Δεν αντέχω

τη γκρίνια σου!

Φωτό: © Fotolia
Αν η γκρίνια ήταν άθλημα, τότε θα ήσουν σίγουρα πρωταθλήτρια. Είναι απίστευτη η αντοχή σου, η επιμονή και οι επιδόσεις σου σ' αυτή. Δεν έχει σημασία ο χρόνος! Δεν έχει σημασία ο τόπος! Δεν έχει σημασία η αφορμή. Σου αρκεί να είμαστε εγώ κι εσύ και να πάρεις τον ενοχλητικό εκείνον τόνο της φωνής... την απαξιωτική και κουρασμένη έκφραση στο πρόσωπο και ν' αρχίσεις την ατελείωτη μουρμούρα. Είναι κάποιες φορές που αισθάνομαι πως τα έχεις μαζί μου, μόνο και μόνο για να εξασκείς το άθλημα...

ΕΡΩΤΑΣ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ;

Ας ξεκινήσουμε με τη βάση της σχέσης. Σε γνωρίζω, με γνωρίζεις και το αντιλαμβανόμαστε κι οι δύο... ή μάλλον μόνο εγώ! Είσαι το ταίρι μου, το ιδανικό μου ταίρι! Αλλά δεν είσαι ευχαριστημένη ποτέ και με τίποτα... Βρίσκεις λόγους να γκρινιάζεις ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν...

Αν η σχέση προήλθε από κεραυνοβόλο έρωτα, γκρινιάζεις που ο έρωτας είναι τυφλός και σε έριξε σε εμένα. Χάθηκε ο κόσμος να ερωτευτείς κάποιον με καλύτερη δουλειά; Ή με δικό του σπίτι; Κάποιον που να μπορεί να σου προσφέρει μια πιο άνετη ζωή βρε παιδί μου! Θα σκεφτείς...

Στην περίπτωση που η φιλία και η συμπάθεια γυρίσει σε σχέση, τότε πάλι δεν είσαι ικανοποιημένη. Με αγαπάς γιατί σε φροντίζω, γιατί σε πηγαίνω ταξίδια, παίρνω πρωτοβουλίες και σε κάνω να αισθάνεσαι σαν πριγκίπισσα. "Τι να το κάνεις αν δεν υπάρχει πάθος; Καλός χρυσός, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ο έρωτας που θα με ταρακουνήσει" θα ανακοινώσεις με φιλοσοφικό ύφος στις κολλητές σου. Κι εγώ να μένω με το στόμα ανοιχτό....

ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως όταν μου έδινες τα κλειδιά του σπιτιού σου, υπό τους ήχους του "Πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσά μου" θα υπέγραφα το προσωπικό μου μαρτύριο. Οι ώρες που δεν ακούω τα παράπονά σου είναι στο κρεβάτι. Όχι, δεν εννοώ ότι εκεί τα βρίσκουμε! Μια χαρά την κάνεις και την κρεβατομουρμούρα... αλλά κάποια στιγμή θα σε πάρει ο ύπνος και τότε θα μπορέσω κι εγώ να έχω μερικές ώρες γαλήνης.

Πλένεις τα πιάτα, γκρινιάζεις που δεν σε βοηθώ στις δουλειές του σπιτιού. Παίρνω πρωτοβουλία και πλένω τα πιάτα, γίνεσαι πράσινη από τον θυμό πως δεν τα έπλυνα καλά και γκρινιάζεις διπλά, που δεν είμαι άξιος να κάνω μια δουλειά! Και πάει λέγοντας.... Για να μην αναφερθώ στην πιθανότητα να θελήσω να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου! Ευτυχώς που υπάρχουν και τα καφενεία!

ΤΟ Σ'ΑΓΑΠΩ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

Έτσι είναι οι άντρες. Δεν λένε εύκολα λόγια... ακόμη κι αν πρέπει! Ακόμη κι αν νιώθουν, ακόμη και κάτι πιο μεγάλο από ένα απλό σ'αγαπώ. Άλλωστε μην ξεχνάς τον επόμενο στίχο του γνωστού τραγουδιού. Το σ'αγαπώ δεν το λέω σε κανένα, μια ζωή το κρατάω για σένα!  Γι' αυτό μην μου γκρινιάζεις που δεν είμαι και τόσο εκδηλωτικός... δεν είναι οι λέξεις αλλά τα έργα που μετράνε. Κι ένας άντρας που αγαπά, μπορεί να κάνει τα πάντα για την αγαπημένη του.

Συμπέρασμα; Ποτέ και τίποτα δεν θα είναι ιδανικό. Ζήσε το τώρα και μην γκρινιάζεις γιατί αν χάσεις αυτό που έχεις, ίσως αντιληφθείς πως άδικα γκρίνιαζες. Όλοι κάνουμε υποχωρήσεις σε μια σχέση.

Συνειδητοποίησε ότι με τη γκρίνια δεν κερδίζεις τίποτα. Απλά γίνεσαι κουραστική -έως και ενοχλητική. Πόσο θα αντέξω; Για σκέψου... Σκέψου πριν μιλήσ
εις!

Τα όνειρα μου κόκκινο, τα όνειρα σου άσπρα...ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ! Αφιερωμένο εξαιρετικά...σε σένα!

source:tlife.gr

O σκανδαλιάρης Ρούνει...

Ο άτακτος Wayne Rooney με τη σύζυγο του Coleen Rooney και την ερωμένη του Jennifer Thompson
Στο επίκεντρο ροζ σκανδάλου βρίσκεται ο Ουέιν Ρούνει, ο διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου απάτησε την εδώ και δυο χρόνια σύζυγό του Κολίν, με 21χρονη ιερόδουλη, όταν μάλιστα η πρώτη ήταν έγκυος στον γιο τους Κάι.

Ο ίδιος ο πάικτης ομολόγησε στη σύζυγό του την παρασπονδία και τα ρεπορτάζ των Αγγλων κάνουν λόγο για βέβαιο διαζύγιο. «Ο Ρούνεϊ συνευρέθηκε με την Τζένιφερ Τόμπσον, η οποία χρεώνει 1.200 λίρες τη βραδιά, επτά φορές μέσα σε τέσσερις μήνες. Εκαναν σεξ σε ένα από τα ξενοδοχεία του Μάντσεστερ και επισκέφθηκαν μαζί νυχτερινά κλαμπ και καζίνο», γράφει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Daily Mail.

Από την πλευρά της η «πέτρα του σκανδάλου» φέρεται ότι δήλωσε πως «ο Ουέιν με κυνηγούσε μέσω γραπτών μηνυμάτων και με πλήρωνε πολλά λεφτά. Δεν φαινόταν να τον ενδιαφέρει το ότι πρόδιδε την Κολίν».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Τόμπσον γνώρισε τον Ρούνεϊ τον Μάιο του 2009, περίπου πέντε μήνες πριν η Κολίν γεννήσει τον Κάι, σε καζίνο του Μάντσεστερ. Ο διεθνής επιθετικός βρισκόταν εκεί με συγγενείς και τον συμπαίκτη του Ρίο Φέρντιναντ.

Πάντως ο Ρούνεϊ θα ταξιδέψει με την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας τη Δευτέρα για την Ελβετία, για τα προκριματικά του Euro 2012.source:protothema.gr

Οι κίνδυνοι γύρω από 

το solarium...


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιστήμονες σε όσους επιλέγουν το τεχνητό μαύρισμα, γνωστό ως σολάριουμ, δεδομένου ότι συνδέεται στενά με το μελάνωμα.

Στην Αυστραλία, συγκεκριμένα, εντοπίζονται πάνω από 10.000 περιπτώσεις πασχόντων από μελάνωμα τον χρόνο, από τους οποίους οι 1.300 πεθαίνουν. Το μελάνωμα είναι το τρίτο πιο κοινό είδος καρκίνου στην Αυστραλία, έχει δε διαπιστωθεί ότι προσβάλλει, σε μεγαλύτερο αριθμό, νέους.

Σύμφωνα με τριετή έρευνα, την οποία διεξήγαγε η ερευνήτρια και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Dr Anne Cust, προσπαθώντας να εντοπίσει τη σχέση μεταξύ τεχνητού μαυρίσματος με τη μέθοδο του σολάριουμ και μελανώματος, σε άτομα κάτω των 40 χρόνων, διαπιστώθηκε ότι τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων μελανώματος σε άτομα ηλικίας 18-29 οφείλονται στην τεχνητή ηλιοθεραπεία με σολάριουμ, ενώ ο κίνδυνος μελανώματος διπλασιάζεται σε άτομα κάτω των 20 χρόνων.

Η εν λόγω έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 1.100 άτομα από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και τη Βρισβάνη, διεξήχθη από επιστήμονες των Πανεπιστημίων Μελβούρνης και Σίδνεϊ, το Ινστιτούτο Μελανώματος, το Αντικαρκινικό Συμβούλιο Αυστραλίας και τα αντίστοιχα Αντικαρκινικά Συμβούλια της Victoria και του Queensland.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Βικτώριας έχει επιβάλει νέους κανονισμούς από τον Φεβρουάριο του 2008, σύμφωνα με τους οποίους εκείνοι οι οποίοι προσφέρουν τα σολάριουμ, θα πρέπει να προειδοποιούν τους πελάτες τους για τον πιθανό κίνδυνο που διατρέχουν και να τους υποβάλουν σε εξέταση του δέρματος. Θα πρέπει, φυσικά, να έχουν σχετική άδεια. Εκείνος ο οποίος θα παραβεί αυτούς τους κανόνες, διατρέχει τον κίνδυνο να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και ενός εκατομμυρίου δολαρίων (Αυστραλίας).

Άτομα ηλικίας 15 χρόνων και κάτω απαγορεύεται να κάνουν σολάριουμ, ενώ οι ηλικίας 17-18 χρόνων θα πρέπει να έχουν την άδεια των γονέων τους.source:zougla.gr

Καταδικάστηκαν ακτιβιστές της Greenpeace...


Είχαν κλέψει ένα κιβώτιο που περιείχε κρέας φάλαινας

Καταδικάστηκαν σήμερα στην Ιαπωνία δύο ακτιβιστές της Greenpeace σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, οι οποίοι είχαν κλέψει το 2008 ένα κιβώτιο που περιείχε κρέας φάλαινας, προκειμένου να καταγγείλουν το λαθρεμπόριο που διεξάγεται στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της Greenpeace, Γκρεγκ ΜακΝέβιν κατήγγειλε ότι «Παρά το γεγονός ότι η ποινή επιβλήθηκε με αναστολή, είναι τελείως ανάρμοστη, καθώς οι δύο ακτιβιστές ενήργησαν στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και όχι για προσωπικό τους όφελος και πως η απόφαση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όσους αγωνίζονται κατά της λαθραλιείας φαλαινών στην Ιαπωνία».

Σύμφωνα με την Greenpeace, μεγάλες ποσότητες κρέατος διακινούνται στη μαύρη αγορά, παρά το γεγονός ότι το εμπόριο κρέατος φάλαινας στην Ιαπωνία διεξάγεται κανονικά μόνο από χονδρεμπόρους σε τιμές ελεγχόμενες από τις αρχές.source:newsbeast.gr

"Ριάλιτι" οι εγκλωβισμένοι 

μεταλλωρύχοι...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Πετυχημένο concept, ίντριγκα, ιστορίες αγάπης, δράμα... όταν η περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων διαθέτει τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα στοιχεία ενός πετυχημένου ριάλιτι, δεν θα μπορούσε παρά να μετατραπεί σε ένα νέο Survivor.


Τα βίντεο των εγκλωβισμένων που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα επενδύονται από τις ιστορίες συγγενών, ενώ πολλά είναι τα κουτσομπολιά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για κάθε πλευρά της ζωής των 33 μεταλλωρύχων. Οι μεταλλωρύχοι, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Σαντιάγκο Οντόνελ, τρέφουν γενναιόδωρα τη μιντιακή υφήλιο, ενώ το δράμα τους αναμένεται να αποτελέσει και σενάριο για μια νέα ταινία στη Χιλή.
Σε εφαρμογή το plan B
Με τη συμπλήρωση ενός μηνός από τον εγκλωβισμό τους, ξεκίνησε από εχθές (5/9) η επιχείρηση διάνοιξης ενός δεύτερου πηγαδιού με ένα γεωτρύπανο στο ορυχείο Σαν ΧοσέΧιλής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Κολμπόρνε. της
"Το σχέδιο Β' άρχισε να εφαρμόζεται", τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου κοντά στο μεταλλωρυχείο στην έρημο της Ατακάμα της βόρειας Χιλής.
Το νέο γεωτρύπανο Τ-130 άρχισε να σκάβει μια κάθετη στοά, παράλληλα με αυτήν, μήκους 67 μέτρων, που είχε ανοίξει το "Strata-950" στο πλαίσιο του σχεδίου Α'. Οι μεταλλωρύχοι, σύμφωνα με τον υπουργό, θα απεγκλωβιστούν στις αρχές Δεκεμβρίου ή, εάν επαληθευτούν οι αισιόδοξες προβλέψεις, στις αρχές Νοεμβρίου.
Όπως προκύπτει από έγγραφο των συνεργείων διάσωσης, υπάρχει και σχέδιο Γ' το οποίο προβλέπει το άνοιγμα πηγαδιού μήκους 597 μέτρων σε διάστημα δύο μηνών που θα καταλήγει σε μια πλατφόρμα στην οποία έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν οι 33 άντρες.
Η ολοκλήρωση του σχεδίου αυτού απαιτεί τη χρήση γεωτρύπανου που χρησιμοποιείται στην πετρελαιοβιομηχανία και για να εγκατασταθεί χρειάζεται επιφάνεια μήκους 100 μέτρων και πλάτους 80.
Οι μεταλλωρύχοι και στις τρεις περιπτώσεις θα φτάσουν στην επιφάνεια της γης μέσα από ένα κουβούκλιο μήκους 2 έως 2,5 μέτρων και διαμέτρου 55 με 60 εκατοστά. Παρά τους κινδύνους εξαιτίας του όγκου των βράχων, υπάρχει εύλογη βεβαιότητα για την επιτυχία της επιχείρησης.source:cosmo.gr

Βλέπουν σε ταινία τον...

θάνατό τους από τη νικοτίνη!



Νέα πρωτοποριακή μέθοδος των Αυστραλών σε όσους θέλουν να κόψουν το τσιγάρο


 
Πρόκειται για μια θεραπεία σοκ, σε όσους θέλουν άμεσα αποτελέσματα για να σταματήσουν το κάπνισμα.
 
Στην Αυστραλία η καρδιολογική κλινική σε νοσοκομείο του Σίδνει δοκιμάζει μια νέα τακτική για να βοηθήσει τους καπνιστές να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους από τη νικοτίνη.
 
Με τη βοήθεια γραφικών απεικονίσεων, ηθοποιών και προγραμμάτων υπολογιστών, δημιουργούν μια μικρού μήκους ταινία, που δείχνει στον αμετανόητο θεριακλή τι ακριβώς θα του συμβεί.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τουλάχιστον οι μισοί από τους δεκάδες καπνιστές που εθελοντικά μπήκαν στο πρόγραμμα διακοπής, κατάφεραν να διατηρηθούν άκαπνοι για 12 μήνες.source:newsit.gr
top