"Σεμνοί και ταπεινοί" υπουργοί με πάμπλουτους υφυπουργούς...


Είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν για τις οικονομικές μας τύχες και, εν προκειμένω …καιρώ ΔΝΤ, για τις οικονομικές μας δυστυχίες. Τι στοιχεία δήλωσαν οι ίδιοι ως πόθεν έσχες στην Βουλή;

Ο «τσάρος» της Οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε εισόδημα 104.000 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και η σύζυγός του Βίνκε εισόδημα 5.500 ευρώ.

Σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό μοιράζεται με τη μητέρα του 4.000 ευρώ Στην κατοχή του έχει ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε έναντι 33.000 ευρώ το 2005, ενώ η σύζυγός του έχει μια μοτοσικλέτα 600 κυβικών. Η σύζυγός του εκποίησε το 2008 μερίδιο συμμετοχής σε ΕΠΕ.

Ο τσάρος εμφανίζει εισοδήματα 104.003 ευρώ και καταθέσεις μόλις 3.967 ευρώ. Διαθέτει σπίτι 295 τ.μ. στην Σέριφο και αγροτεμάχιο στο νησί έκτασης 928 τ.μ., από κοινού με την σύζυγό του. Κατέχει επίσης ακίνητο 10 στρεμμάτων στην Κοζάνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 105.500 ευρώ και 2.618 από άλλη πηγή, Τα εισοδήματα της συζύγου του ήταν 33.500 ευρώ. Το ζεύγος έχει στην κατοχή του έξι ακίνητα σε Αττική και  Πάρο. Επίσης έχει μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής Asset Management. Μαζί με τη σύζυγό του έχει τραπεζικές καταθέσεις 365.000 ευρώ. Έχει δύο αυτοκίνητα 1.400 κυβικών μαζί με τη σύζυγό του.

Ο έτερος υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε εισόδημα 105.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση ενώ η σύζυγός εμφάνισε εισόδημα 38.000 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του έχει μικρή ακίνητη περιουσία στην Κυπαρισσία και το Παλαιό Φάληρο. Έχει στην κατοχή του λίγες μετοχές. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου είναι 192.000 ευρώ. Το 2008 πώλησε ένα αυτοκίνητο 1800 κυβικών έναντι 1.500 ευρώ και αγόρασε ένα άλλο έναντι 24.000 ευρώ.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε έσοδα από βουλευτική αποζημίωση 98.000 ευρώ, ενώ τα εισοδήματα της συζύγου του ήταν 97.400 ευρώ.
Η σύζυγός του αγόρασε το 2008 διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό έναντι 380.000 ευρώ, εμβαδού 120 τμ. Ο ίδιος έχει μικρή ακίνητη ιδιοκτησία στη Βέροια. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν 10.500 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις. Έχει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού από το 1997. Η σύζυγός του είναι ομόρρυθμος εταίρος σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών από το 2003.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης που δεν ήταν βουλευτής το 2008, δήλωσε εισόδημα 17.600 ευρώ και η σύζυγός του 21.300 ευρώ.
Κατέχει τεράστια ακίνητη περιουσία μαζί με τη σύζυγό του στην Ξάνθη, τη Λέσβο, την Αττική και το Λασίθι. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 47.000 ευρώ και βρίσκονται σε κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά τους πρόσωπα. Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα. Ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε μια κτηνοτροφική και μια βιομηχανική επιχείρηση.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 107.000 ευρώ και δήλωσε λοιπά εισοδήματα 405.000 ευρώ. Έχει μια νομική εταιρεία από το 2005. Διαθέτει αξιόλογη ακίνητη περιουσία μαζί με τη σύζυγό του σε αγροτεμάχια και οικίες. Το 2008 αγόρασε ομόλογα προθεσμιακής κατάθεσης Alpha αξίας 260.000 ευρώ και πώλησε άυλους τίτλους Alpha έναντι 269.000 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις 251.000 ευρώ και 29.000 δολαρίων. Ο κ. Ρόβλιας πώλησε μία μοτοσικλέτα 1.100 κυβικών έναντι 5.500 ευρώ και αγόρασε μια άλλη 900 κυβικών έναντι 10.400 ευρώ. Έχει μια ακόμη μοτοσικλέτα 500 κυβικών, ένα τζιπ και δύο αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 108.000 ευρώ και 6.000 από άλλες πηγές ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 62.500 ευρώ. Διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του αξιόλογη ακίνητη περιουσία στις Κυκλάδες, τη Μεσσηνία και το Χαλάνδρι. Το χαρτοφυλάκιό του είναι ιδιαίτερα σημαντικό με επενδύσεις που αγγίζουν σε αξία κτήσης τις 300.000 ευρώ. Έχει 20.000 ευρώ και 15.000 δολάρια σε τραπεζικές καταθέσεις. Είναι ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 1600 κυβικών.

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη έλαβε βουλευτική αποζημίωση 99.000 ευρώ και δήλωσε 4.100 ευρώ από άλλες πηγές. Ο σύζυγός της και πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης εμφάνισε εισοδήματα 96.000 ευρώ. Διαθέτουν αξιόλογη ακίνητη περιουσία στην Αττική και την Κεφαλονιά. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 35.000 ευρώ και 50.000 δολάρια και έχουν δύο αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.

Η νεοεισερχόμενη στην πολιτική, υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα  έχει δηλώσει το προηγούμενο έτος (2009) εισόδημα 118.067 ευρώ ενώ ο σύζυγός της  Γιώργος Νταλάρας δήλωσε ως ετήσιο εισόδημα 240.034 ευρώ.
Τα ακίνητά της υφυπουργού είναι σε Φιλοθέη,  Ψυχικό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή,  Σύρο,  Πάρο, Αντίπαρο, Αρκαδία, Λαυρεωτική και Μηλιές Μαγνησίας. Επίσης αρκετά πλούσιο είναι και το χαρτοφυλάκιό της σε μετοχές αφού διαθέτει τίτλους αξίας κτήσης 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως επίσης έχει κοινές καταθέσεις μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη της, ύψους 880.000 ευρώ.
Ο σύζυγός της Γιώργος Νταλάρας έχει ένα σκάφος 10 μέτρων από το 2008, δύο ΙΧ εκ των οποίων αγόρασε το 2009 το ένα έναντι 99.830 ευρώ και μια μοτοσικλέτα.
Η υφυπουργός μαζί με τον σύζυγό της, έχουν δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών.source:protothema.gr

Στη μνήμη του Alexander McQueen...


Η αφρόκρεμα της μόδας υπέβαλε τα σέβη της στον αδικοχαμένο Alexander McQueen χθες, σε μια ανεπίσημη πασαρέλα, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο.

  

Η Naomi Campbell, η Kate Moss, μαζί με την Sarah Jessica Parker, την Stella McCartney και την εκδότρια του αμερικανικού Vogue, Anna Wintour, παρέστησαν στην τελετή.

Ο Βρετανός σχεδιαστής, γνωστός στους φίλους του ως Lee, αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του.

 

Εντύπωση προκάλεσε το «ατύχημα» της μούσας του McQueen, της Daphne Guinness, η οποία διάλεξε να φορέσει μια δημιουργία του μακαρίτη από την χειμερινή κολεξιόν 2009 με τα χαρακτηριστικά παπούτσια, τα οποία θέλουν και επιδεξιότητα.source:zougla.gr

Η ενοχοποίηση των γλάρων...


«Φορείς» ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων

Μικρόβια που είναι άκρως ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και άρα επικίνδυνα για την εξάπλωση ασθενειών μεταφέρουν στο σώμα τους πολλοί γλάροι, όπως υποστηρίζουν πορτογάλοι ερευνητές.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Ζιλμπέρτο Ιγκρέχας από το πανεπιστήμιο του Τρας-ος-Μόντες και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proteome Science».

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεκάδες δείγματα από περιττώματα μεταναστευτικών γλάρων σε ένα νησί στα ανοιχτά της Πορτογαλίας και διαπίστωσε ότι ένα στα δέκα (ποσοστό 10%) περιείχε βακτήρια ανθεκτικά στο αντιβιοτικό «τελευταίας καταφυγής» (για δύσκολες περιπτώσεις) βανκομυκίνη.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, τα πουλιά μάλλον αφομοιώνουν τα μικρόβια τρώγοντας αποφάγια από τις ανθρώπινες χωματερές. Οι επιστήμονες έχουν βρει παρόμοια ανθεκτικά βακτήρια στο σώμα άλλων ζώων που τρώνε από τα σκουπίδια, όπως σε λύκους και αλεπούδες. Το συγκεκριμένο μεταναστευτικό είδος γλάρων (Larus cachinnans) συναντάται σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, είναι γενικά αβλαβή για τους υγιείς ανθρώπους, μπορούν όμως να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις στους εξασθενημένους και ευάλωτους οργανισμούς.source:newsbeast.gr

Η ενυδάτωση επιβάλλει ποικιλία!


Η εμμονή σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και "κλισέ", μας στερεί συχνά την ευκαιρία να προσφέρουμε extra οφέλη στην υγεία μας!

Ας ξεκινήσουμε με ένα αξίωμα: η ανθρώπινη φύση δεν είναι συμβατή με τη μονοτονία!
Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι, για παράδειγμα, έχουν καταφύγει σε
δίαιτες "μονοφαγίας" με στόχο να χάσουν γρήγορα βάρος: ο οργανισμός υπακούει σ’ αυτές
για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά, σύντομα, αντιδρά στην στέρηση της ποικιλίας,
καταλήγοντας στο αντίθετο άκρο – κι έτσι, οι συγκεκριμένες δίαιτες οδηγούν συνήθως σε…
αύξηση του βάρους! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το καίριο, για την υγεία, θέμα της
ενυδάτωσης: ενώ δηλαδή γνωρίζουμε ότι αποτελεί ζωτική ανάγκη για τον οργανισμό μας,
συχνά την παραμελούμε επειδή μας κουράζει η μονοτονία του νερού!

Ο "κανόνας των 8"

Η υποχρεωτική αυτή "μονοτονία" προέρχεται από έναν παλαιότερο κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ενήλικας πρέπει να πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Σήμερα, όμως, ηεπιστήμη συμφωνεί ότι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι ξεπερασμένος και ότι το νερό αποτελεί σημαντική μεν, αλλά όχι μοναδική πηγή ενυδάτωσης για τον οργανισμό. Ο στόχος μας είναι να διατηρούμε διαρκώς υψηλά τα ποσοστά υγρασίας στο σώμα μας και σ’ αυτό, μπορεί να συμβάλλει, εξίσου με το νερό, και μια μεγάλη ποικιλία υγρών, όπως οι χυμοί, το γάλα, το τσάι, ο καφές και τα αναψυκτικά – με ή χωρίς καφεΐνη - που, ανάλογα με το είδος τους, περιέχουν από 85% έως και 99% νερό.

Αυτό, ακριβώς, επισημαίνει σε πρόσφατη σύστασή της η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, εξηγώντας ότι, το 20-25% των καθημερινών μας αναγκών σε υγρά καλύπτεται από τα τρόφιμα και το υπόλοιπο από το νερό και όλα τα παραπάνω ποτά. Χάρη σ’ αυτή την ποικιλία πηγών ενυδάτωσης, ο οργανισμός μπορεί να συνδυάσει το "τερπνό" με το "ωφέλιμο" κι έτσι να μην έχουμε καμία δικαιολογία για την παραμέληση της ενυδάτωσής του!

Ξέρατε ότι…

•Το 50-60% του βάρους του σώματός μας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει ζωτικό
ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τη διαδικασία της πέψης, τη μεταφορά θρεπτικών
συστατικών κ.α.

•Ο ανάγκες ενός ενήλικα σε νερό εξαρτώνται από την ηλικία, το βάρος, το φύλο, τις
φυσικές δραστηριότητες και τις κλιματικές συνθήκες.

•Ο μέσος όρος καθημερινής πρόσληψης είναι 2.5 λίτρα για τους άνδρες και 2 λίτρα για τις γυναίκες. Έτσι εξισορροπείται η ‘διαρροή’ νερού που προκαλείται μέσω της αναπνοής, της
εφίδρωσης και της λειτουργίας των νεφρών και του εντέρου.

•Απώλεια έστω και 2% της απαραίτητης υγρασίας του οργανισμού μπορεί να
προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, έλλειψη συγκέντρωσης, αδυναμία μνήμης και
μειωμένη απόδοση

•Το (παρεξηγημένο) αίσθημα της δίψας αποτελεί ένδειξη όχι επιθυμίας, όπως νομίζουμε
συνήθως, αλλά συναγερμού! Όταν διψάσουμε δηλαδή, ο οργανισμός μας έχει ήδη μπει σε
στάδιο ήπιας αφυδάτωσης…

Ευχαριστούμε τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Πωλ Φαρατζιάν, MSc, για την
επιστημονική επίβλεψη του άρθρου. www.nutrimed.gr
source:cosmo.gr

Παίζουν “κρυφτό” με την COSCO

για το ΦΠΑ!


Θέλουν τις επενδύσεις, αλλά δεν τις στηρίζουν στο Υπ. Οικονομικών


 
Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και το ζεστό χρήμα των ξένων είναι ελκυστικό για την κυβέρνηση που συνεχίζει να λειτουργεί μονόπλευρα. Η απόφαση να μην εξαιρεθεί η εταιρεία Cosco από το πάγωμα καταβολής του ΦΠΑ έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις των Κινέζων με τη κυβέρνηση.
 
Η Cosco δραστηριοποιείται στην Προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά επενδύοντας τεράστια κεφάλια.
 
Μέχρι και σήμερα δεν έχει εισρπαξει τίποτε απο το ελληνικό κράτος, που δεν εφαρμόζει τον όρο στη σύμβαση που υπέγραψε με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με τον οποίο, η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει τον ΦΠΑ για τις επενδύσεις που πραγματοποιούν στη χώρα μας.
 
Οι αρμόδιοι “κωφεύουν” για τα 14 εκ., ευρώ που έπρεπε να καταβάλλουν στους Κινέζους, ένα ποσό που θα εκτιναχθεί στα 21 εκ., ευρώ τον Οκτώβριο, όταν και θα ολοκληρωθεί μια ακόμη επένδυση με 3 νέους γερανούς.
 
Ζήτησαν τοιυλάχιστον έναν διακανονισμό
 
Στελέχη του κινεζικού κολοσσού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πρόσφατο ραντεβού τους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να υπάρξει προσωρινά μερικός συμψηφισμός για 5 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία στο υπουργείο Οικονομικών, περιμένοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.source:newsit.gr

Ιβάνωφ: Η Ελλάδα φταίει για 

την ανεπαρκή ανάπτυξη...

Δυσαρέσκεια στον ΟΗΕ για την απουσία Γκρούεφσκι


Η Ελλάδα ευθύνεται για την ανεπαρκή ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο Ιβάνοφ
Επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα ότι ευθύνεται για την ανεπαρκή ανάπτυξή της εξαπέλυσε η ηγεσία της ΠΓΔΜ. Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στη διεθνή κοινότητα από τη στάση που τηρούν τα Σκόπια, δεδομένης της απόφασης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να μην παραστεί στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Πέμπτη, και -κατά συνέπεια- να μην συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Διπλωματικοί κύκλοι στα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν την απουσία Γκρούεφσκι ως «ακόμη μια ένδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης» από μέρους των Σκοπίων.

Δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή εμφανίστηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

«Για άλλη μια φορά, η πολιτική βούληση της Ελλάδας είναι γνωστή, είναι ειλικρινής, μακάρι να ήταν το ίδιο ειλικρινής και η βούληση από πλευράς των Σκοπίων. Δυστυχώς, μέχρι αυτήν την στιγμή δεν βλέπουμε μία κινητικότητα από πλευράς των Σκοπίων προς αυτήν την κατεύθυνση και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ότι μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο κ. Γκρουέφσκι έχει επιλέξει να μην είναι "παρών" εδώ, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπήρχε μια δυνατότητα απευθείας επαφής με τον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε.

Νέα επίθεση κατά της Αθήνας

Την Τρίτη, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για την ανεπαρκή ανάπτυξη στη χώρα του.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στην ΠΓΔΜ, ο κ. Ιβάνοφ είπε ότι η χώρα του έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την υγεία, στην επέκταση της εκπαίδευσης και στην βελτίωση του περιβάλλοντος, ωστόσο σε τομείς όπως η φτώχεια και η εταιρική σχέση ανάπτυξης, η πρόοδος που σημειώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ, είναι πολύ μικρή.

«Υπάρχει εξήγηση γιατί σε αυτούς τους τομείς η πρόοδος είναι ανεπαρκής. Σε πολλούς σε αυτήν την αίθουσα ίσως ακουστεί περίεργο ότι εν μέρει, οι λόγοι για την ανεπαρκή ανάπτυξη θα πρέπει να αναζητηθούν στις ενέργειες ενός κράτους-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' αντιμετωπίζει εμπόδια στην οικονομική της ανάπτυξη από τον πρώτο γείτονά της.

»Έχουμε το επιβληθέν πρόβλημα για το όνομα της χώρας μου, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται άμεσα η μείωση της φτώχειας και της ανεργίας» ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

«Η 'Μακεδονία', 15 χρόνια μετά το πρώτο εμπορικό εμπάργκο από την Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες παρεμποδίσεις, οι οποίες δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του εμπάργκο της δεκαετίας του '90, αλλά έχουν τις ίδιες συνέπειες. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας', αλλά παράλληλα είναι γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της χώρας μου εμποδίζει έμμεσα την προσέλκυση και άλλων επενδυτών και επενδύσεων» συνέχισε. 

Καταλήγοντας, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση «ότι θα βρούμε σύντομα με τον γείτονα μας μια λύση που θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό και ευρω-ατλαντικό μέλλον μας και, συνεπώς, την ευημερία των πολιτών μας. Είμαστε έτοιμοι για αυτό».source:tanea.gr

Εκτός στόχων η Ελλάδα στις ΑΠΕ...

Πολύ μακριά από τους στόχους βρίσκεται η Ελλάδα


Η Ελλάδα αδυνατεί να πιάσει τους στόχους στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με μελέτη της διαχειριστικής αρχής για την ενέργεια στην Ελλάδα, η ισχύς από τα αιολικά συστήματα ξεπέρασε μέχρι και φέτος τον Αύγουστο μόλις τα 960 Μεγαβάτ όταν οι στόχοι για την Ελλάδα το έτος 2014 είναι 4.000 Μεγαβάτ.

Στάσιμη παραμένει τον τελευταίο καιρό η ισχύς για τη βιομάζα και το βιοαέριο. Αντίθετα αυξάνεται η ισχύς από τα φωτοβολταϊκά συστήματα.source:skai.gr

Κομμάτια έχει γίνει ο Π. Ψωμιάδης...

psomiadis-2.jpg
Κομμάτια έχει γίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για να προλάβει τις εκδηλώσεις και τις συναθροίσεις στους νομούς της προεκλογικής του περιφέρειας. Μαθημένος από μηχανάκι και βέσπα δεν μπορεί να συνηθίσει τους τέσσερις τροχούς καθώς και τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που πρέπει να κάνει καθημερινά για να βρεθεί δίπλα στον λαό (του).
Όπως μου έλεγαν οι συνεργάτες του με τόση «προπόνηση» που έριξε για το προεδριλίκι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, δεν θα έπρεπε να «κωλώνει» πουθενά και σε κανέναν. Όμως είναι τόσο το τρέξιμο που ούτε ο «κύριος δεν καπνίζω, δεν πίνω και δεν ξενυχτάω» γνωστός και ως ο «Μακεδόνας της καρδιάς μας» - σύμφωνα και με το σλόγκαν του εκλογικού του κέντρου - δεν το προλαβαίνει!
Δηλαδή, που είναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, που με ένα παπάκι έκανε ολόκληρη την προεκλογική του καμπάνια, σε Α και Β Θεσσαλονίκης, μέρα νύκτα και «κάλυπτε» όλους τους γάμους και τις κηδείες των ψηφοφόρων του; Οι δε υποχρεώσεις του, έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί και μάλλον αποκλείεται να δούμε σε ανάλογο ρόλο Ψωμιάδη τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη Τζιτζικώστα της διοίκησης και των πολιτικών επιστημών.
Σε μια προσπάθεια ο νομάρχης να αντιμετωπίσει κι αυτή την πρόκληση, τώρα σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να... κοιμάται καθ οδόν και στο αυτοκίνητο! Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα οδηγεί ο ίδιος, όπως τότε με το παπάκι, κι έτσι ο σοφέρ του θα δικαιολογήσει επιτέλους το μισθό του...source:parapolitika.gr

«Πώς βρήκαμε εκατοντάδες

πλανήτες σαν τη Γη»

Ο αστρονόμος Ντίμιταρ Σασελόφ και οι συνάδελφοί του ερευνούν το διάστημα για πλανήτες σαν τη Γη. Η ύπαρξή τους ενδέχεται να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε αιώνια ερωτήματα για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας και στην πιθανότητα να υπάρχει αλλού.
Είναι αυτό το χημικό φαινόμενο συμπαντικό, ή είναι κάτι που εξαρτάται από τον πλανήτη; Είναι σαν τη βαρύτητα, η οποία είναι ίδια σε όλο το σύμπαν ή μπορούν να υπάρχουν διαφορετικά είδη βιοχημείας;
Η μελέτες τους στηρίζονται στο φαινόμενο της αλληλεπίδρασης του φωτός με την ύλη. Το πεδίο αυτό έρευνας φέρνει κοντά αστρονόμους, βιολόγους και χημικούς. Ο Σασελόφ, ερευνητής του προγράμματος «Κέπλερ» της NASA και συνιδρυτής του προγράμματος «Οι απαρχές της ζωής» του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Origins of Life Initiative), παρακολουθεί 100.000 αστέρια σε ένα τριετές «κυνήγι» εξωπλανητών. Αναζητά διελεύσεις, περάσματα δηλαδή σωμάτων μεταξύ άλλων ουρανίων σωμάτων και του παρατηρητή. Στην περίπτωσή μας, άλλων Ήλιων.
Κατά τις διελεύσεις τους αυτές, οι εξωπλανήτες αλληλεπιδρούν με το φως του εκάστοτε άστρου αλλάζοντας τη «χημική υπογραφή» των ακτίνων φωτός που έχουν «ακουμπήσει». Αυτή η απλή ιδέα, οδήγησε στην ανακάλυψη αρκετών εκατοντάδων τέτοιων πλανητών.source:tvxs.gr
Ο Σειρηνάκης χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των Ζωνιανών

Ο Σειρηνάκης χορηγός 

της ποδοσφαιρικής ομάδας των Ζωνιανών...

Μπορεί η περιοχή των Ζωνιανών στην Κρήτη πριν μερικά χρόνια να είχε μπει στο μάτι στου κυκλώνα...(κι όποιος κατάλαβε..κατάλαβε), τώρα όμως έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά όμως με μια μεγάλη χορηγία στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής. Ο Δημήτρης Σειρηνάκης, παραγωγός της εταιρείας “Σειρήνα”, που σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή των hot dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της Μαριάννας Ντούβλη και κατάγεται από την Κρήτη, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ομάδα και να αναλάβει την χορηγία της. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv.gr όλοι οι ντόπιοι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με αυτή την κίνηση. Το γήπεδο γεμίζει ασφυκτικά με τους φανατικούς και μη οπαδούς της ομάδας προκείμενου να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια. Οι παίχτες από την άλλη νιώθουν περήφανοι που φορούν τη φανέλα με την διαφήμιση της εταιρείας ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση μιλά με τα καλύτερα λόγια. Λέτε σε λίγο καιρό να δούμε στις κερκίδες και τις πρωταγωνίστριες των dvd;source:gossip-tv.gr

Μικρόβια προσλαμβάνονται 

ως καθαριστές στο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου...


Οι επισκέπτες του Oktoberfest αφήνουν πίσω τους ένα δύσοσμο χάος
Οι επισκέπτες του Oktoberfest αφήνουν πίσω τους ένα δύσοσμο χάος   

Μόναχο, Γερμανία
Η μυρωδιά της χυμένης μπύρας ήταν ανέκαθεν πρόβλημα στο Oktoberfest, το μεγάλο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου. Φέτος, όμως, η δυσοσμία εξαφανίζεται χάρη σε ένα κοκτέιλ μικροβίων που απλώνεται στο πάτωμα και «τρώει» τα υπολείμματα.

Το ζωντανό κοκτέιλ «είναι ο πιο φυσικός τρόπος για την επεξεργασία οργανικών απορριμμάτων» δήλωσε στο AFP ο Χούμπερτ Χακλ, προμηθευτής καθαριστικών για το Oktoberfest εδώ και 28 χρόνια.

Το προϊόν που λανσάρει φέτος ο Χακλ είναι ένα καφετί υγρό με μυρωδιά χώματος, το οποίο απλώνεται στις ξύλινες σανίδες του πατώματος σε αναλογία 200 ml ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα μικρόβια ποτίζουν το πάτωμα, κυλούν μαζί με τη μπίρα ανάμεσα στις χαραμάδες και τελικά φτάνουν στο χώμα. Αυτό που απομένει είναι «ένα φυσικό λίπασμα για το γρασίδι που θα φυτρώσει την άνοιξη» διαβεβαιώνει ο εφευρετικός Γερμανός.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το ζωντανό κοκτέιλ δοκιμάστηκε στο Hofbraeu, τη μεγαλύτερη από τις σκηνές του Oktiberfest, με χωρητικότητα 7.000 ατόμων. Το καθαριστικό αποδείχθηκε αποτελεσματικό, «ειδικά στις γωνίες όπου συγκεντρώνονται οι οσμές» ανέφερε ο μάνατζερ του Hofbraeu Φρίντριχ Στάινμπεργκ.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και στις τουαλέτες» είπε ο Στάινμπεργκ στο AFP, την ώρα που κρέμαγε στο χώρο πινακίδες «Μην καπνίζετε».

Τα προηγούμενα χρόνια, ο καπνός του τσιγάρου κάλυπτε τη μυρωδιά της μπίρας, των λουκάνικων και του ιδρώτα. Τώρα, όμως, η εθελοντική απαγόρευση του καπνίσματος (υποχρεωτική από του χρόνου) κάνει πιο αισθητό το πρόβλημα δυσοσμίας.

To φετινό Oktoberfest ξεκίνησε το Σάββατο και θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.source:in.gr

Ανδρέας Μικρούτσικος...

Τι δηλώνει τώρα ο δικηγόρος του;

Ανδρέας Μικρούτσικος
Στην κάμερα του Star απάντησε ο δικηγόρος του Ανδρέα Μικρούτσικου, για τη διαμάχη μεταξύ του παρουσιαστή, της Σίσσυς Γιαννακοπούλου και του πρώην συζύγου της, Κώστα Ιωάννου.
"Ο Κος Ιωάννου καταχράστηκε 400.000 ευρώ, τα οποία είχε δανείσει στον ίδιο ο Κος Μικρούτσικος. Αυτά τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ, γι'αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε εξώδικο. Θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες. Πέρα από το ηθικό θέμα, υπάρχει μια κολάσιμη πράξη", είπε ο δικηγόρος του γνωστού παρουσιαστή, χαρακτηρίζοντας τον Ανδρέα "μαχητή" και πολύ δυνατό.

Μιλώντας για το γιο του Αντρέα, ο δικηγόρος του Ανδρέα τόνισε ότι ο Στέργιος στηρίζει τον πατέρα του, είναι κοντά του, βοηθάει με τις καταθέσεις του και ότι όλα θα αντιμετωπιστούν. Επιπλέον, επιβεβαίωσε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό πως ο Ανδρέας ετοιμάζεται για μια έκπληξη στην τηλεόραση που θα συζητηθεί. "Θα κάνει δυνατό come back" , δήλωσε ο δικηγόρος για τον γνωστό παρουσιαστή - πελάτη του.source:yupi.gr

70χρονος σε ταμία: ''Ποιον είπες 

παππού μωρή''!

Πρόκειται για ένα πραγματικά αστείο περιστατικό και σημειώθηκε στη Πάτρα. Πρωταγωνιστές: Ένας 70χρονος και η ταμίας κάποιου σούπερ μάρκετ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εν λόγω κύριος ολοκλήρωσε τα ψώνια του και κατευθύνθηκε προς το ταμείο για να πληρώσει. Όταν έφτασε η σειρά του θυμήθηκε πως κάτι είχε ξεχάσει να αγοράσει. Έτσι άφησε τα ψώνια του και πήγε στο ράφι να πάρει αυτό που ήθελε.

Επιστρέφοντας στο ταμείο είχαν περάσει μπροστά άλλοι πελάτες. Τότε η υπάλληλος εντελώς καλοπροαίρετα είπε: ''Περιμένετε παρακαλώ να εξυπηρετήσουμε τον παππού''! Πού να ήξερε τι την περίμενε...

''Ποιον είπες παππού μωρή; Έλα να σου δείξω εγώ ποιος είναι ο παππούς'', φώναξε ο παππούς - με συγχωρείτε - ο ηλικιωμένος και αναστάτωσε ολόκληρο το σούπερ μάρκετ. Η κοπέλα όπως είναι φυσικό έμεινε άναυδη.

Τελικά ο ηλικιωμένος πλήρωσε και απομακρύνθηκε από το σούπερ μάρκετ... έξαλλος! ''Άκους εκεί να με πει και παππού''source:tlife.gr

Δανειστήκαμε με επιτόκιο 

3,975%...



Με επιτόκιο 3,975% δημοπρατήθηκαν τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 13 εβδομάδων  του ελληνικού δημοσίου, μεταδίδει το Reuters. Συνολικά αντλήθηκαν 390 εκατ. ευρώ. Η έκδοση καλύφθηκε 6,25 φορές έναντι 3,85 στην προηγούμενη τον Ιούλιο.H Ισπανία άντλησε 7,036 δισ. ευρώ από πώληση εντόκων γραμματίων.

Να θυμίσουμε ότι κεφάλαια ύψους 1,17 δισ. ευρώ προσέφεραν οι διεθνείς αγορές στο ελληνικό δημόσιο από την δημοπρασία των εντόκων γραμματίων που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, διάρκειας 26 εβδομάδων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ΟΔΔΗΧ.

Το επιτόκιο, προς απογοήτευση μάλλον της κυβέρνησης που ήλπιζε ότι θα μειωθεί κάπως διαμορφώθηκε στο 4,82%, υψηλότερο από το 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές, έναντι 3,64 της προηγούμενης δημοπρασίας και σύμφωνα πάντα με τον ΟΔΔΗΧ, μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ, έγιναν αποδεκτές συμπληρωματικές, ενώ μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές σε ποσοστό 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, οι ανησυχίες για τη δυνατότητα του Δουβλίνου να χρηματοδοτήσει τον χτυπημένο από την κρίση τραπεζικό του κλάδο, θα βοηθήσουν την νέα γερμανική ομολογιακή έκδοση των πέντε ετών να καταστεί ασφαλές καταφύγιο με χαμηλές αποδόσεις-ρεκόρ.

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί της πιθανής ανάγκης της Ιρλανδίας για χρηματοδοτική ενίσχυση από το ΔΝΤ ή την Ε.Ε. οδήγησαν το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο υψηλότερα κατά 25 μονάδες βάσης έως το 6,53%.

Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία την Τετάρτη θα προσφύγει στις αγορές, όπως σχεδίαζε, για να αντλήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από την έκδοση ομολόγων.source:nooz.gr
Το δημοψήφισμα καμπή για 
την Τουρκία...
Του Ziya Onis*
Το αποτέλεσμα του πρόσφατου συνταγματικού δημοψηφίσματος στην Τουρκία σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού και του εξευρωπαϊσμού της χώρας. Το γεγονός ότι 58% των ψηφοφόρων ενέκριναν τις προτεινόμενες αλλαγές στον καταστατικό χάρτη του πολιτεύματος θα επηρεάσει σημαντικά τη μελλοντική εικόνα του πολιτικού τοπίου στην Τουρκία, καθώς αποτελεί υπέρβαση της αυταρχικής παρακαταθήκης του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980. Μάλιστα, η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την ημέρα της 30ής επετείου από το πραξικόπημα, θα μπορούσε να εκληφθεί ως προσπάθεια της χώρας να αφήσει πίσω της τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της και να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκού τύπου δημοκρατία. Εξάλλου, το «ναι» της προηγούμενης Κυριακής ανοίγει και τον δρόμο για να οδηγηθούν σε δίκη οι πραξικοπηματίες στρατηγοί του 1980.
Σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει δίκες αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων για την υπόθεση Εργκένεκον, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μειώνεται δραστικά η δυνατότητα του στρατού και της δικαιοσύνης να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου με την ιδιότητα των «θεματοφυλάκων» του κοσμικού κράτους. Μπορούμε πλέον να προβλέψουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι στρατιωτικές παρεμβάσεις, είτε ευθείες είτε έμμεσες, θα πάψουν να χαρακτηρίζουν την τουρκική πολιτική σκηνή. Επίσης, τα δικαστήρια θα σταματήσουν να θέτουν τόσο συχνά εκτός νόμου πολιτικούς σχηματισμούς και κόμματα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τη δημοκρατική ομαλότητα. Για τη μεσοαστική τάξη, το δίδαγμα του δημοψηφίσματος είναι ότι δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε εξωθεσμικά κέντρα για την προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, απέναντι στον διαρκώς ογκούμενο θρησκευτικό συντηρητισμό.
Μια ισορροπημένη προσέγγιση στο αποτέλεσμα οφείλει να λάβει υπόψη ότι το 58% δεν συνιστά σαρωτική νίκη για το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι μεγάλος αριθμός φιλελεύθερων πολιτών, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ψήφιζαν ΑΚΡ στις εκλογές, υποστήριξαν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, λόγω της απέχθειας που τρέφουν για τα αυταρχικά στοιχεία της τουρκικής μεταπολιτευτικής σκηνής. Παρά τις θετικές επιδράσεις που θα έχει το αποτέλεσμα, είναι γεγονός ότι η Τουρκία παραμένει μια διχασμένη κοινωνία. Ο διχασμός είναι πολύ πιο έντονος στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα και η Σμύρνη. Η μεσαία τάξη συνεχίζει να ανησυχεί έντονα για τη συντηρητικοποίηση της πολιτικής, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ. Οι ανησυχίες αυτές δεν θα σβήσουν απλώς και μόνο επειδή εγκρίθηκαν κάποιες θετικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο φιλελεύθερο Σύνταγμα, με διατάξεις πολύ πιο προωθημένες από εκείνες που εγκρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.
Από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα δεν έχει μόνο θεσμικές και συνταγματικές διαστάσεις. Είναι πολύ βαθύτερο. Το μείζον ερώτημα είναι αν οι βασικές συνιστώσες της τουρκικής κοινωνίας -οι κοσμικοί, οι συντηρητικοί και οι Κούρδοι- έχουν την πολιτική βούληση, ώστε να ανεχθούν την παρουσία των άλλων και να ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους στην ίδια κοινωνία. Η ικανότητα συμβίωσης απαιτεί αμοιβαία κατανόηση, καθώς και ενεργή συμμετοχή σε διάλογο μεταξύ των διαφόρων πλευρών. Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης που θα ξεκινήσει λοιπόν θα πρέπει να βασίζεται σε αυτές της αρχές.
Για να καταλήξω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα, το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη μακρά και ταραγμένη πορεία της Τουρκίας από το στάδιο του εκδημοκρατισμού στο στάδιο της παγιωμένης δημοκρατίας. Δεν θα πρέπει να διαφεύγει επίσης της προσοχής μας ότι η πορεία αυτή συνεχίζεται παρότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. έχουν παγώσει. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το αίτημα του εκδημοκρατισμού είναι εσωτερικό και έχει αποκτήσει δική του δυναμική, ανεξαρτήτως εξωτερικών παραγόντων. Εντούτοις, η αναγέννηση της ενταξιακής διαδικασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις που συνεπάγεται ο εκδημοκρατισμός και θα συνδράμει στην οικοδόμηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των συνιστωσών της τουρκικής κοινωνίας. Η προοπτική ένταξης στην Ευρώπη θα διευκολύνει σημαντικά τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου στη χώρα, στη βάση αυτής της συναίνεσης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει βέβαια και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Αν μετατραπεί σε ένα δυτικού τύπου σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, υιοθετώντας μια πιο φιλελεύθερη και πιο μετριοπαθή οπτική στο ζήτημα του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και της πολυπολιτισμικότητας, τότε θα γίνει ισχυρός παράγοντας για τη διατήρηση του προσανατολισμού της χώρας προς τη Δύση, με τελικό σκοπό την πλήρη ένταξη στην Ε.Ε.
*Ο Ziya Onis είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Koc της Κωνσταντινούπολης.source:kathimerini.gr

Στη φυλακή 19χρονη blogger 

στη Συρία...


Στη φυλακή 19χρονη blogger στη Συρία
Μία μαθήτρια λυκείου 19 χρονών που κρατείται για εννέα μήνες στα φυλακές Δαμασκού, έχει προκαλέσει την διεθνή κατακραυγή….

Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση ως προς την αιτία της κράτησής της κοπέλας, που κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ταλ αλ Μαλούχι, είχε συλληφθεί αμέσως ενώ δύο μέρες αργότερα  μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατάσχεσαν τον υπολογιστή της, cd και βιβλία.

Από την ημέρα που την έκλεισαν στη φυλακή δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά της…. Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές, η 19χρονη blogger μπορεί να συνελήφθη εξαιτίας ενός ποιήματος που είχε γράψει στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερίας της έκφρασης στη Συρία.

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της Συρίας για την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, ενώ η ιστορία της γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη που ενημερώθηκε ξαφνικά για το συριακό εξπρές του μεσονυκτίου.source:madata.gr

Φέρνουν στη Βουλή Καραμανλή για Βατοπέδι...



Την απόφαση να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα πάρουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Τα όσα κατέθεσε η κυρία Αικατερίνη Πελέκη, και που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό όχι μόνο να γνωρίζει από την πρώτη στιγμή τις διαδικασίες ανταλλαγής ακινήτων αλλά να είναι δική του απόφαση, δεν αφήνουν περιθώρια στα μέλη της επιτροπής - ακόμα και σε αυτά που το επιθυμούσαν – να καταψηφίσουν το αίτημα του κ. Θανάση Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος και πρότεινε την κλήση Καραμανλή.

Μάλιστα, το πιθανότερο σενάριο θέλει τα μέλη τη επιτροπής να αποφασίζουν την κλήση όλων, όσους ανέφερε η κυρία Πελέκη ως «διαχειριστές» της απόφασης και να προγραμματίζουν τις καταθέσεις τους ως εξής : πρώτοι οι κ.κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας, Αλέκος Κοντός, Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γιάννης Αγγέλου και στο τέλος ο κ. Καραμανλής.

Το πιθανότερο επίσης είναι ο πρώην πρωθυπουργός -στην περίπτωση που κληθεί - να τοποθετηθεί με υπόμνημα.source:protothema.gr

Οι Ρώσοι προτιμούν κινεζικά 

αυτοκίνητα, Skoda και… Lexus...


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Με πολύ μεγάλη αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων κινήθηκε τον περασμένο Αύγουστο η αγορά της Ρωσίας, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Βάσει, λοιπόν, αυτών των στοιχείων, οι πωλήσεις το περασμένο μήνα και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό ήταν αυξημένες κατά 51%, ενώ στο σύνολο του 8μήνου (Ιανουάριος – Αύγουστος) προστέθηκαν στο «πάρκο» των αυτοκινήτων άλλα 168.627 κομμάτια.

Η μάρκα που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δημιουργώντας αίσθηση ήταν η… κινεζική Lifan που αύξησε τις πωλήσεις της σε ποσοστό 168,2%, ενώ εντυπωσιακά νούμερα σημείωσαν η Lexus και η Skoda. Στην αντίπερα πλευρά, μία άλλη κινεζική εταιρεία, η Geely είδε τις ταξινομήσεις των αυτοκινήτων της να πέφτουν σε ποσοστό 99,1%.

• Οι μάρκες με τη μεγαλύτερη άνοδο
Lifan 168,2 %
• Lexus 141,0 %
• Skoda 138,8 %

• Οι μάρκες με τη μεγαλύτερη πτώση
Geely -99,1 %
• Chrysler -65,9 %
• Honda -25,1 % 

source:zougla.gr

Τα φυτά προσαρμόστηκαν στη ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ...


Ένα «μυστικό» με εξελικτική προϊστορία

Την προσαρμοστικότητα των φυτών στο μολυσμένο περιβάλλον που προέκυψε μετά την έκρηξη του εργοστασίου του Τσέρνομπιλ μελέτησαν ερευνητές, διαπιστώνοντας πως παρά την τρομερή καταστροφή του 1986 τα φυτά έχουν βρει τρόπο προσαρμογής.

Η ικανότητα αυτή φαίνεται πως σχετίζεται με τις μικρές μεταβολές που έχουν κάνει τα φυτά στα επίπεδα των πρωτεϊνών τους.

Οι ερευνητές από το 2007 φύτεψαν λινάρι και σόγια στο μολυσμένο έδαφος του Τσέρνομπιλ, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την τοποθεσία της καταστροφής, και μετά από λίγα χρόνια τα σύγκριναν με τα ίδια φυτά που είχαν φυτρώσει σε μη ραδιενεργό περιβάλλον. Διαπίστωσαν ότι τα ραδιενεργά και μη φυτά είχαν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, κυρίως μια απόκλιση της τάξης του 5% στα επίπεδα των πρωτεϊνών τους.

Αυτές οι μεταβολές είναι μάλλον κάποιου είδους αμυντικός μηχανισμός, που πιθανώς έχει εξελικτική προϊστορία εκατομμυρίων ετών στο παρελθόν, καθώς η ραδιενέργεια υπάρχει σε φυσική μορφή στη Γη από την δημιουργία του πλανήτη μας. Αυτή η άμυνα επιτρέπει στα φυτά να προστατευτούν από την βλαβερή ακτινοβολία. Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι τα φυτά ακολουθούν διαφορετικές αμυντικές-προσαρμοστικές στρατηγικές, καθώς το λινάρι και η σόγια είχαν εφαρμόσει ελαφρώς διαφορετικές μεταβολές πρωτεϊνών στον οργανισμό τους.

Όταν μια καταστροφή συμβαίνει, τα φυτά, αντίθετα με τα ζώα, δεν μπορούν να μετακινηθούν κάπου αλλού. Είτε θα προσαρμοστούν επί τόπου, είτε θα πεθάνουν, πράγμα που τα ωθεί σε εξελικτικές αμυντικές προσαρμογές μέσα στον ίδιο τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να γίνονται ανθεκτικά ακόμα και απέναντι στη ραδιενέργεια.source:newsbeast.gr

Θύμα χάκερ στο Facebook 

ο chief της Ιντερπόλ...


Η σημαντικότερη απειλή που υπήρξε πότε είναι το διαδικτυακό έγκλημα προειδοποίησε ο αρχηγός της Ιντερπόλ αφού κακοποιοί ''έκλεψαν'' μέχρι και το δικό του προφίλ στο Facebook.

Ο Ronald K. Noble δήλωσε, στο πρώτο Συνέδριο της Ιντερπόλ για την Ασφάλεια Πληροφοριών στο Hong Kong, ότι οι εγκληματίες δημιούργησαν δύο πλαστούς λογαριασμούς με το όνομα του και τους χρησιμοποιούσαν ώστε να αποκτήσουν πληροφορίες για μια επιχείρηση της διεθνούς αστυνομικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα ο ένας από τους κακοποιούς χρησιμοποιούσε το ψεύτικο προφίλ για την κλοπή πληροφοριών σχετικά με την πρόσφατη επιχείρηση της Ιντερπόλ, Infra Red, που στοχοποιούσε φυγάδες.
Για τις ανάγκες της επιχείρησης, ανακριτές από τις 29 χώρες μέλη της Ιντερπόλ κλήθηκαν να στοχοποιήσουν εγκληματίες, κατηγορούμενους για φόνους, εμπόριο ναρκωτικών, παιδεραστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η όλη επιχείρηση οδήγησε σε περισσότερες από 130 συλλήψεις.
Να σημειωθεί ότι περίπου τα 2/3 των ενήλικων χρηστών του ιντερνετ έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής διαδικτυακού εγκλήματος.source:cosmo.gr

Μπορείς και μόνος σου να 

χάσεις κιλά!


Θέλεις να χάσεις βάρος αλλά καθ’ ότι διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων δεν μπορείς να διαθέσεις χρήματα για την
επίσκεψη στο διαιτολόγο.

Οπότε οι πρώτες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου είναι … σταμάτα την σκέψη σου.
Αφού αποφάσισες να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου κάντο σωστά, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει χωρίς να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου. Τι να κάνεις;

Βήμα 1ο: Αναγνώριση

Παρατήρησε και κατέγραψε τη διατροφή σου και ό,τι σχετίζεται με αυτήν (παράλληλη δραστηριότητα με τα γεύματα, ώρες γευμάτων, ποσότητες, συναισθήματα, λόγους κατανάλωσης γεύματος) για 1 εβδομάδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις όχι μόνο τι καταναλώνεις αλλά και ποια είναι τα πιο συχνά διατροφικά ατοπήματά σου.

Βήμα 2ο: Μελέτη

Αφού έχεις εντοπίσει τα διατροφικά ατοπήματα μελέτησέ τα, δηλαδή προσπάθησε να εντοπίσεις το λόγο ύπαρξής τους. Έπειτα βρες τρόπο να αντιμετωπίσεις το λόγο ύπαρξής τους. Αν φτάσεις μέχρι εδώ έχεις διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της «διαδρομής».

Βήμα 3ο: Διόρθωση

Διόρθωσε τα διατροφικά σου ατοπήματα φροντίζοντας οι νέες σου επιλογές να είναι πιο υγιεινές και εφαρμόσιμες. Για παράδειγμα αν εντοπίσεις ότι δεν καταναλώνεις αρκετές μερίδες λαχανικών και η αιτία είναι ότι δεν έχεις χρόνο να τα ετοιμάζεις, μπορείς να επιλέξεις σαλάτες προπαρασκευασμένες που μπορείς να βρεις παντού!

Βήμα 4ο: Πράξη

Μπορείς τώρα να ετοιμάσεις ένα πλάνο διατροφής το οποίο θα σε οδηγήσει στο στόχο σου χωρίς να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου.

Μην ξεχνάς τους χρυσούς κανόνες της σωστής διατροφής: 5 γεύματα την ημέρα, άφθονο νερό, ποικιλία τροφών, φρούτα – λαχανικά καθημερινά.

Καλή επιτυχία!
source:newsit.gr

Καταθέσεις μαμούθ, ακίνητα στο μάξιμουμ...

Ποιοι είναι οι πλούσιοι και ποιοι οι φτωχοί της Βουλής

 Δημήτρης Τζάθας Νικολέττα Μουτούση


Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ακίνητα που είτε παρέχονται υπό τη μορφή γονικών παροχών είτε από αγοραπωλησίες που έχουν δηλωθεί με την αντικειμενική τους αξία χαρακτηρίζουν τα πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2008 βουλευτών και πολιτικών προσώπων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Ξεχωρίζουν για άλλη μια χρονιά οι έχοντες τεράστια περιουσιακά στοιχεία, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που διαβλέποντας την οικονομική κρίση, έσπευσαν να εκποιήσουν μετοχές και ομόλογα. Για τελευταία φορά εφαρμόζεται πάντως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το πόθεν έσχες Με νέο νόμο ειδική επιτροπή, όπου θα έχουν την πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί θα αναλάβει τον έλεγχο των δηλώσεων. Τα πόθεν έσχες θα περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές από έτος σε έτος και θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Από τους πλέον «φτωχούς» βουλευτές θεωρούνται με βάσει τη δήλωση του πόθεν έσχες για το 2008 από το ΠΑΣΟΚ οι Μ. Οθωνας, Γ. Κουτρουμάνης και Δ. Δρούτσας, από τη Ν.Δ. η Διονυσία Αυγερινοπούλου και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ηρώ Διώτη. Ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε καταθέσεις έχουν από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Δ. Κρεμαστινός, Αννα Νταλάρα, Π. Οικονόμου, ενώ από τη Ν.Δ. αξιοσημείωτες είναι οι καταθέσεις των κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλου, Γ. Ανδριανού, Ελενας Ράπτη, Ελίζας Βόζεμπεργκ, Στ. Καλογιάννη, Ελσας Παπαδημητρίου και Θ. Καράογλου.

Πρωταθλητές στην κατοχή ακίνητης περιουσίας εμφανίζονται ορισμένοι βουλευτές, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του έχουν 58 ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια, ενώ ισάριθμα ακίνητα εμφανίζει και η οικογένεια της νέας υφυπουργού Αννας Νταλάρα και εκείνη του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Ανδριανού.

Μεγάλη περιουσία έχει εξακολουθητικά ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης που διαθέτει 39 ακίνητα σε Λυκαβηττό, Κολωνάκι, Κρήτη και Λαύριο, ενώ το 2008 αγόρασε άλλη μία οικία στην Αράχοβα 150 τ.μ. έναντι 86.101 ευρώ. Στα 26 ανέρχονται τα ακίνητα του επίσης πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, που όπως δήλωσε, πήρε 3 δάνεια συνολικού ύψους 372.000 ευρώ για να αποκτήσει άλλα τρία περιουσιακά στοιχεία - ένα γραφείο στο Χαλάνδρι, ένα διαμέρισμα στην Κηφισίας και ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων.

Πολλά ακίνητα εμφανίζει και ο Πέτρος Δούκας. Στην ίδια κατηγορία με μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι οι Ν. Νικολόπουλος (Ν.Δ.) με 50 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ο πρώην υπουργός Οικονομίας (επί Ν.Δ.) Γιάννης Παπαθανασίου με 17 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, 6 οικίες, 2 γραφεία και 12 αγροτεμάχια στην Κηφισιά. Ακόμη, αξιόλογη περιουσία σε ακίνητα εμφανίζουν από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Απ. Κακλαμάνης, Π. Κουρουμπλής και Γ. Δριβελέγκας, καθώς και ο Κ. Κουκοδήμος από τη Ν.Δ.

Πούλησαν μετοχές
Ο κ. Δούκας έσπευσε πάντως το 2008 να εκποιήσει πακέτο μετοχών, με αποτέλεσμα να εμφανίζει τώρα από την πώλησή τους καταθέσεις που φτάνουν τα 3.582.000 ευρώ. Την τακτική αλλαγής χαρτοφυλακίου ενόψει κρίσης ακολούθησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διέθεσε μετοχές και ομόλογα αξίας 871.967 ευρώ. Με ελάχιστο κέρδος πώλησε ομόλογα και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας κτήσης άνω των 174.000 ευρώ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Υψηλές καταθέσεις έχουν στο μεταξύ άλλοι βουλευτές. Στα 2.770.000 ευρώ ανέρχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει αποταμιεύσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με τον πατέρα της, οι καταθέσεις τής βουλευτού Επικρατείας Μάγιας Τσόκλη αγγίζουν επίσης το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πάνω από 831.000 ευρώ έχει σε τράπεζες ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος διαθέτει παράλληλα και μεγάλο χαρτοφυλάκιο αξίας άνω του 1,193 εκατομμυρίου ευρώ.

Μεγάλες καταθέσεις - μικρό εισόδημα
Με καταθέσεις που ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ, αλλά με ετήσιο εισόδημα το οποίο μόλις ξεπέρασε τα 16.000 ευρώ το 2008, ενώ το 2009 κινήθηκε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα παρουσιάζεται η γνωστή δικηγόρος και βουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ. Αντιθέτως, αδρά φαίνεται πως αμειβόταν ο Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος δήλωσε εισόδημα 183.633,16 ευρώ το 2008 και 192.673,87 ευρώ το 2009. Την κινητή τους περιουσία ενίσχυσαν δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Ν.Δ. Μαζί με τη σύζυγό του, ο κ. Βουλγαράκης απέκτησε ένα σκάφος 13,8 μέτρων αξίας 200.000 ευρώ, το οποίο καλύφθηκε όπως δηλώνει με δάνειο. Σκάφος αναψυχής 76.000 ευρώ ήταν και η επιλογή του κ. Αλογοσκούφη.

Τους πλέον πλούσιους συζύγους έχουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο Ισίδωρος Κούβελας εμφανίζει εισόδημα 1.051.297 ευρώ τον χρόνο, καταθέσεις 510.000 ευρώ και 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων, 42.000 ευρώ σε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, ενώ είναι και μέτοχος σε ναυτιλιακή εταιρεία με κεφάλαιο 105.000 ευρώ. Αντιστοίχως, η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας έχει ετήσιο εισόδημα 1.113.257 ευρώ από την ενασχόλησή της με το real estate, οικόπεδα σε Βούλα, Μαρκόπουλο και Σοφικό, καθώς και καταθέσεις 143.590

ευρώ, 190.200 λιρών Αγγλίας και 23.500 δολαρίων.


Ακίνητα, υψηλές καταθέσεις και ακριβά αυτοκίνητα

Στα ίδια με τις δηλώσεις του πόθεν έσχες του 2007 έμειναν λίγο ώς πολύ οι πρώην και νυν πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με λίγες καταθέσεις της τάξεως περίπου των 35.000 ευρώ και άλλες 11.000 ευρώ έχει από κοινού με τη σύζυγό του Αντα, η οποία φαίνεται να πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. που είχε αποκτήσει το 1992 έναντι μόλις 100 ευρώ. Ο ίδιος πάντως, απ΄ ό,τι δείχνει η φορολογική του δήλωση, δεν διαθέτει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δηλώνει πως κατέθεσε τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας για δύο οχήματα 2.000 και 1.549 κ.ε. αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πάντως το 2008 απέκτησε από κληρονομιά την πλήρη κυριότητα του 50% δύο αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική περίπου 1,1 στρέμματος.

Από τους άλλους εν ενεργεία πολιτικούς αρχηγούς πλουσιότερος με μεγάλη ακίνητη περιουσία δείχνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αγόρασε το 2007 ένα αυτοκίνητο 3.700 κ.ε., καθώς και ένα σκάφος χωρητικότητας έξι ατόμων αντί - όπως δηλώνει- 14.399 ευρώ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παραμένει η πιο «φτωχή», καθώς δεν παρατηρείται καμία μεταβολή στα εισοδήματά της σε σχέση με το 2007, από τα οποία δίνει τη βουλευτική της αποζημίωση στο κόμμα και η ίδια δηλώνει επιπλέον 46.153 ευρώ από λοιπές πηγές, οι οποίες μάλλον αφορούν τις συντάξεις της ίδιας και του αποθανόντος συζύγου της.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας στη φορολογική του δήλωση καταγράφει τα προηγούμενα εισοδήματά του που δεν ξεπερνούν τα 13.400 ευρώ ετησίως, ενώ το 2008 και αφότου «πήρε το δαχτυλίδι» από τον προκάτοχό του Αλέκο Αλαβάνο δήλωσε σχεδόν το διπλάσιο εισόδημα (21.588

ευρώ). Ο ίδιος διατηρεί από κληρονομιά μόνον ένα διαμέρισμα 114 τ.μ. στους Αμπελοκήπους, είναι κάτοχος μιας μηχανής, ενώ διευκρινίζει πως αποχώρησε το 2007 από την κατασκευαστική εταιρεία όπου ήταν μέτοχος.

Από τους πρώην πρωθυπουργούς ο Κώστας Σημίτης δεν έχει μεταβολές στο πόθεν έσχες του 2008 παρά μόνο ότι κέρδισε... 2.142,90 ευρώ από την πώληση ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων, ενώ εμφανίζει ο ίδιος και από κοινού με τη σύζυγό του καταθέσεις περίπου 465.000 ευρώ.

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει από τους πλουσιότερους πολιτικούς με μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Φιλοθέη, Μύκονο, Ραφήνα, Κύθνο, Αθήνα. Το 2008 πούλησε ομόλογα και μετοχές και εισέπραξε 871.967 ευρώ, ενώ αγόρασε από κοινού με τη μητέρα του και τον αδελφό του ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ
Με εισόδημα 126.205 ευρώ και χωρίς Ι.Χ.
ΕΧΕΙ εισόδημα 126.205,15 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (τα 72.269,74 είναι αφορολόγητα) και 551,69 ευρώ από άλλα εισοδήματα. Κατέχει μαζί με τη σύζυγό του Αντα (το 50% έκαστος) την πλήρη κυριότητα οικίας 365,07 τ.μ. σε έκταση 640 τ.μ.

στη Νέα Ερυθραία Αττικής που απέκτησαν το 1990. Εχει καταθέσεις 35.114,47 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα από τα εισοδήματά του εκείνη τη χρονιά, ενώ για ίδιους λόγους έχει μαζί με τη σύζυγό του άλλο λογαριασμό στην Αlpha ύψους 11.874,06 ευρώ. Κατέχει ένα αυτοκίνητο 1.985 κ.ε. που το αγόρασε το 1996. Η σύζυγός του δηλώνει ετήσιο εισόδημα από διάφορες πηγές 10.165 ευρώ, στην Πάτρα από γονική παροχή έχει ένα διαμέρισμα 83,50 τ.μ. το 1989 και το 50% οικίας 261,25 τ.μ. σε έκταση 378,50 τ.μ. από το 2000. Ακόμη έχει επτά μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην Αlpha από αγορά συνολικής αξίας 228.000 ευρώ, καταθέσεις σε δύο λογαριασμούς στην Εμπορική συνολικά 19.508,30 ευρώ, ενώ πούλησε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. που απέκτησε το 1992 αντί 100 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα
ΕΙΣΟΔΗΜΑ 106.982,94 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (αφορολόγητο 72.269,74 ευρώ) και 250 ευρώ από άλλες πηγές. Εχει την πλήρη κυριότητα οικίας 447,60 τ.μ. σε οικόπεδο 2.335,51 τ.μ. στην Κηφισιά και το 50% στην Οδό Μουρούζη στην Αθήνα διαμερίσματος 335 τ.μ. και αποθήκης 11 τ.μ., ενώ το 2008 από κληρονομιά απέκτησε την πλήρη κυριότητα του 50% δύο αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική 565,10 και 576,30 τ.μ.

αντίστοιχα. Εχει από αγορά 3.500 μετοχές στην ΑΝΕΚ, καταθέσεις ύψους 391.302,77 ευρώ από διάφορες πηγές στην Εθνική και στη ΚΒL Βank S.Α., ενώ κατέθεσε τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες δύο αυτοκινήτων 2.000 και 1.549 κ.ε. αντίστοιχα. Η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού έχει ετήσιο εισόδημα από διάφορες πηγές 48.445,55 ευρώ, το 50% οικίας 150 τ.μ. σε οικόπεδο 2.265 τ.μ. στην Εκάλη, το 16,67% οικοπέδου 554,25 τ.μ. στην Καλλιθέα και γραφείου 27 τ.μ. στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου, ενώ στο Ναύπλιο διαμέρισμα 167,40 τ.μ. και κατάστημα 132,30 τ.μ. Εχει από αγορά 300 μετοχές της Smartstore, καταθέσεις από διάφορες πηγές εσόδων συνολικού ύψους 28.323,40 ευρώ στις Αlpha, Εurobank και ΗSΒC.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ραφήνα, Κύθνο, Μύκονο και Πρώτη
ΕΙΣΟΔΗΜΑ από βουλευτική αποζημίωση 102.204,25 ευρώ (68.669,74 ευρώ αφορολόγητα) και από άλλα εισοδήματα 27.481,92 ευρώ. Διαθέτει δύο διαμερίσματα 70 και 41 τ.μ. και μία θέση πάρκινγκ 9 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, δύο διαμερίσματα 222 και 20 τ.μ. και μία αποθήκη 15 τ.μ. στη Φιλοθέη, τέσσερα διαμερίσματα 213 - 20- 55 και 104 τ.μ. αντίστοιχα και μία αποθήκη 15 τ.μ. στην Αθήνα, οικία 275 τ.μ. και αποθήκη 29 τ.μ. στη Ραφήνα, δύο αγροτεμάχια 4.070 και 4.100 τ.μ. αντίστοιχα στην Κύθνο, οικία και αποθήκη (63 και 83 τ.μ.) και αγροτεμάχιο 2.000 τ.μ. καθώς και το 50% άλλης οικίας 200 τ.μ. και αποθήκης 100 τ.μ. στην Πρώτη Σερρών. Ακόμη οικία στη Μύκονο. Το 2008 πώλησε ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές εισπράττοντας 871.967 ευρώ, διατηρεί από κοινού με τα δύο παιδιά του δύο ομόλογα αξίας 19.000 ευρώ το καθένα, ενώ αγόρασε από κοινού με τη μητέρα του και τον αδελφό του ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ. Εχει συνολικά 19 τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι από κοινού με τη μητέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του που συνολικά είναι 889.000 ευρώ, 541 λίρες Αγγλίας και 177 δολάρια ΗΠΑ. Εχει αυτοκίνητο 1.800 κ.ε., ενώ διαθέτει σκάφος από κοινού με τη σύζυγό του χωρητικότητας οκτώ ατόμων που αγόρασαν το 2002. Η σύζυγός του Νατάσα έχει ετήσιο εισόδημα 22.082,21 ευρώ, αγόρασε το 2008 αντί 15.000 ευρώ το 50% αγροτεμαχίου και οικοπέδου στα Τρίκαλα συνολικής έκτασης τριών στρεμμάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ
Βοσκοτόπια και πολλά ακίνητα
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ από βουλευτική αποζημίωση 101.783,23 ευρώ (αφορολόγητο 68.669,74 ευρώ) και 9.264 ευρώ από άλλες πηγές. Εχει υπό ανέγερση κτίριο στο Παλαιό Φάληρο και διαμέρισμα στην ίδια περιοχή 144 τ.μ., στην Αθήνα διαμέρισμα 83 τ.μ., στην Κερατέα οικία 135 τ.μ., στην Καλλιθέα τρία διαμερίσματα 172- 82 και 73 τ.μ., άλλο ένα στην ίδια γειτονιά 58 τ.μ. με πάρκινγκ 95,07 τ.μ., στην Αρκαδία βοσκότοπο 8,5 στρεμμάτων και οικόπεδο 250 τ.μ., δύο ακόμη βοσκότοπους στην Κηφισιά 393 τ.μ. (το 25%) και στο Σοφικό Κορίνθου 2 στρέμματα και οικία 291,35 τ.μ. σε έκταση 7.554 τ.μ. με προϋπάρχουσα πισίνα στους Λιβανάτες Φθιώτιδας. Εχει κατάθεση 40.771 ευρώ στην Εθνική. Πούλησε το 2000 ένα αυτοκίνητο 4.600 κ.ε. (χωρίς να αναφέρει το αντίτιμο), κατέχει άλλο ένα 3.700 κ.ε. ενώ αγόρασε ακόμη ένα 3.700 κ.ε. και σκάφος χωρητικότητας έξι ατόμων έναντι 14.399 ευρώ. Η σύζυγός του Παρασκευή δήλωσε ετήσιο εισόδημα από διάφορες πηγές 5.400 ευρώ.

Εχει διαμέρισμα 60 τ.μ. στο Μάτι Αττικής, διαμέρισμα 68 τ.μ. με δύο καταστήματα 65 και 65 τ.μ. το καθένα στην Καλλιθέα, άλλο διαμέρισμα στην Αθήνα 58 τ.μ. και το 1/6 οικίας 120 τ.μ. σε βοσκότοπο 13 στρεμμάτων στο Λιτόχωρο Κατερίνης. Εχει εξ ημισείας με άλλο πρόσωπο 116.000 ευρώ στην Εθνική και στην Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχει ως εταίρος ΕΠΕ σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο εισφοράς 17.608 ευρώ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
Ετήσιο εισόδημα 21.588 ευρώ και μία μηχανή 650 κυβικών
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ τη διετία 2006 και 2007 26.743,84 ευρώ, ενώ το 2008 (όταν ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΝ) είχε ετήσιο εισόδημα 21.588 ευρώ. Κατέχει ένα διαμέρισμα από γονική παροχή 114 τ.μ. στους Αμπελοκήπους, έχει καταθέσεις 2.949,10 ευρώ στην Αlpha, μία μηχανή 650 κ.ε. που απέκτησε αντί 7.300 ευρώ το 2007, ενώ αποχώρησε από κατασκευαστική εταιρεία στην οποία συμμετείχε με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
382.000 ευρώ καταθέσεις μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά
ΕΙΣΟΔΗΜΑ από βουλευτική αποζημίωση 94.091,50 ευρώ (αφορολόγητο 65.234,50 ευρώ) και από άλλα εισοδήματα 2.500 ευρώ. Εχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου ( 50%) μαζί με τη σύζυγό του στην Αθήνα διαμερίσματος 198 τ.μ., και μιας αποθήκης και θέσης πάρκινγκ 49 τ.μ. και αγροτεμάχιο 2.439 τ.μ. στο Νημποριό Ευβοίας, καθώς και το 50% γραφείου 201 τ.μ. στην Αθήνα. Κατέχει 637,58 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων «Διεθνικής» αξίας κτήσης 17.608,22 ευρώ, ενώ από κοινού με τη σύζυγό του και τα παιδιά του έχει καταθέσεις 382.000 ευρώ, καθώς και δύο αυτοκίνητα 1.800 κ.ε. και 1.400 κ.ε. (το δεύτερο το αγόρασε το 2008 έναντι 15.790 ευρώ). Η σύζυγός του Φωτεινή έχει ετήσιο εισόδημα 11.684,59 ευρώ, στα Τρίκαλα μία οικία 67,50 τ.μ. και το 1/5 μιας οικίας 150 τ.μ, έξι αγροτεμάχια περίπου 19 στρεμμάτων και ένα οικόπεδο 2.100 τ.μ. Ακόμη διαθέτει 5.000 μετοχές στην Capital ΑΧΕ αξίας κτήσης 17.608,22 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ,
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αγροτεμάχια στο Κορακοχώρι
ΕΙΣΟΔΗΜΑ 98.347, 99 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (αφορολόγητο 65.234,50 ευρώ) και 126.408,16

ευρώ από άλλες πηγές. Εχει το 50% ενός διαμερίσματος 257 τ.μ. στην Ακαδημίας, κτίσματος 750 τ.μ. στην Πάτρα, την επικαρπία οικίας 200 τ.μ. σε οικόπεδο 3.372 τ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους και αγροτεμαχίου 37.734

και οικίας 303 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 81.506 τ.μ. στο Κορακοχώρι Ηλείας, καθώς και την πλήρη κυριότητα άλλου αγροτεμαχίου 11.399 τ.μ. στην ίδια περιοχή. Εχει 10 μετοχές στην εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου, από κοινού με τη σύζυγό του επώλησαν 70.000

ομόλογα και 15.562,45 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας κτήσης 174.171,41 ευρώ κερδίζοντας συνολικά 2.142,90 ευρώ. Ο ίδιος έχει καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες 96.339 ευρώ και μαζί με τη σύζυγό του 369.829 ευρώ. Η σύζυγός του Δάφνη έχει ετήσιο εισόδημα 8.698,62 ευρώ, στην Αθήνα την επικαρπία από δύο διαμερίσματα 184 και 110 τ.μ. και την πλήρη κυριότητα ενός άλλου 32,5 τ.μ.

καθώς και ενός αγροτεμαχίου 3.375

τ.μ. στην Ελάτη Τρικάλων, ενός οικοπέδου 2.431 τ.μ. και ενός αγροτεμαχίου 1.000 τ.μ. στη Μεσσήνη Μεσσηνίας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Σπίτι στην Καστοριά και διαμέρισμα στα Ιλίσια
ΕΙΣΟΔΗΜΑ από βουλευτική αποζημίωση 106.353 ευρώ (αφορολόγητο 72.269 ευρώ). Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν οικία 219 τ.μ. με βοηθητικό χώρο 36 τ. μ στην Καστοριά (με δεξαμενή κολύμβησης 50 τ.μ.) σε έκταση 5.556 τ.μ. και έχει διαμέρισμα 80 τ.μ. στα Ιλίσια καθώς και καταθέσεις 66.000 ευρώ στην Εθνική. Η σύζυγός του Μαρία-Ελιζαμπέτ δήλωσε ετήσιο εισόδημα 143.509 ευρώ, έχει δύο οικόπεδα 254 και 134 τ.μ. αντίστοιχα στην Κέρκυρα, οικόπεδο 900 τ.μ. και αγροτεμάχιο 5.930 τ.μ. στο Γύθειο και οικία 157 τ.μ. στην Καστοριά, 2.500 μετοχές της εταιρείας ΩΚΕΑΝΟΣ Α.Ε. αξίας κτήσης 50.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα 10 φορολογήσιμων ίππων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ,
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ
400 ευρώ κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 90.238,75 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (65.328,50 αφορολόγητο) και από άλλες πηγές 46.193,53 ευρώ.

Κατέχει την πλήρη κυριότητα του 62,50% από κληρονομιά το 1981 διαμερίσματος 90 τ.μ. στην Αθήνα και έχει 400 ευρώ κατάθεση στην Εθνική.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
Καταθέσεις, μετοχές και το 1/12 ξενοδοχείου στην Τήνο
ΕΙΣΟΔΗΜΑ 93.763,99 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (68.669,74 αφορολόγητο, από το οποίο 21.000 ευρώ έδωσε για ενίσχυση του Συνασπισμού πέραν της προβλεπόμενης εισφοράς υπέρ των κομμάτων) και 53.668,49 ευρώ από άλλες πηγές. Εχει στην Τήνο το 1/12 ξενοδοχείου και καταστήματος, διαμέρισμα 61,70 τ.μ., από κοινού με τη σύζυγό του οικία 200 τ.μ. με αποθήκη 54 τ.μ.

και στάβλο 8,75 τ.μ., ενώ στα Χανιά δύο αγροτεμάχια πέντε και έξι στρεμμάτων αντίστοιχα. Εχει 7.661 μετοχές σε τράπεζες και διάφορες εταιρείες, καταθέσεις σε τράπεζες 203.242 ευρώ και από κοινού με τη σύζυγό του 269.445 ευρώ και έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. Η σύζυγός του έχει ετήσιο εισόδημα 49.712 ευρώ, διαμέρισμα 190 τ.μ. με αποθήκη 60 τ.μ. στην Πεντέλη, διαμέρισμα 80,60 τ.μ. με αποθήκη 5,40 τ.μ. στην Αθήνα, διαμέρισμα 60 τ.μ. στις Βρυξέλλες, στα Χανιά αγροτεμάχιο 11.800 τ.μ. και το 50% δύο αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων. Ακόμη έχει 1.089 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχές, καταθέσεις 49.430 ευρώ και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
543 ευρώ καταθέσεις και παπάκι
ΕΙΣΟΔΗΜΑ 98.437 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση (65.234 ευρώ αφορολόγητο), καταθέσεις 543 ευρώ, δύο αυτοκίνητα 1.998 κ.ε. το καθένα και ένα μηχανάκι 49 κ.ε. Η σύζυγός του Αλίκη εισόδημα από διάφορες πηγές 58.399,69 ευρώ, έχει στην Αθήνα πέντε διαμερίσματα 133,25- 97,40- 10- 97,20 και 26,20 τ.μ. αντίστοιχα και δύο αποθήκες 4,30 και 7,30 τ.μ.

και δύο αγροτεμάχια περίπου 16 στρεμμάτων στο Πικέρμι Αττικής, 158.459 παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα της Εurobank αξίας κτήσης 553.454 ευρώ και διάφορα χρεόγραφα αξίας κτήσης 881.932 δολ. ΗΠΑ, καταθέσεις 508.284 ευρώ και 1.287.573 δολάρια ΗΠΑ, ενώ έχει ατομική επιχείρηση φωτογραφίας και έκδοσης βιβλίων.source:tanea.gr
top