Τα έκλεισε στην ντουλάπα για 

να μιλάει και πέθαναν!


Από ασφυξία πέθαναν δύο παιδάκια στην Ιντιάνα στις ΗΠΑ επειδή η 28χρονη μητέρα τους τα έκλεισε μαζί με τα άλλα τρία αδελφάκια τους σε μια ντουλάπα για πολλές ώρες επειδή ήθελε να συζητήσει με ένα γείτονα και τα παιδιά την ενοχλούσαν.

Πρόκειται για την Εντιαν Φάραχ που εξήγησε στην αστυνομία ότι έκλεισε στην ντουλάπα μήκους 1,8 μέτρων και βάθους 60 εκατοστών τα πέντε παιδιά, ένα κοριτσάκι 7 χρόνων, δίδυμα 5 χρόνων, ένα αγοράκι τριών χρόνων και ένα βρέφος έντεκα μηνών, προσθέτοντας ότι μέσα στην ντουλάπα υπήρχαν ρούχα και άλλα πράγματα.

Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε στην αστυνομία, έβαλε ένα μεγάλο βαρύ κρεβάτι μπροστά στη ντουλάπα για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν τα παιδιά ώστε να φύγει από το σπίτι για να πιάσει κουβέντα με το γείτονα της.

Επέστρεψε στο σπίτι της δέκα ώρες αργότερα και όταν άνοιξε την ντουλάπα είδε ότι ένα από τα δίδυμα και το τρίχρονο αγοράκι δεν ανέπνεαν και αυτό που έκανε ήταν να τα βγάλει από τη ντουλάπα και να αφήσει επί άλλες τέσσερις ώρες τα δύο νεκρά παιδιά στο πάτωμα πριν οι γείτονες πάρουν είδηση το τραγικό γεγονός από τις φωνές της και ειδοποιήσουν έναν συγγενή της και την αστυνομία.

Η 28χρονη γυναίκα απλώς ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι δεν είναι καλά και ότι «δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα».

Τα τρία ζωντανά παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι μάλλον τρέφονται λίγο και άσχημα ενώ είναι όλα τους εξαιρετικά αδύνατα.

Η Εντιαν Φάραχ είναι μετανάστρια από τη Σομαλία και ο σύζυγός της βρισκόταν στο εξωτερικό όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Σήμερα στο δικαστήριο όπου άρχισε η δίκη της η 28χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για κακομεταχείριση ανηλίκων. source:protothema.gr

Κώστας Καρράς: Οι πολιτικοί χρειάζονται βρεγμένη σανίδα...


Μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καρράς, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στην πολιτική, αλλά και σχολίασε την τηλεοπτική επικαιρότητα.

«Ο Λάκης είναι πρώτος, γιατί είναι πολύ καλός. Προσπάθησε να θυμηθείς μια αποτυχία του. Η Ρούλα είναι ταλαντούχα. Το ταλέντο της ξεχειλίζει. Ό,τι και να κάνει, το κάνει καλά. Την Ελένη την αγαπώ. Μου αρέσει να τη βλέπω στην τηλεόραση. Για το δίδυμο του πρωινού στο MEGA, έχω να πω πως ο Λιάγκας είναι καλός δημοσιογράφος. Η Μανωλίδου είναι καλή όταν χορεύει, είναι έξυπνη, είναι ένα βιβλίο που μπαίνει σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη» είπε για τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Εντύπωση προκάλεσαν οι απόψεις του για την πολιτική και τους πολιτικούς: «Το θέατρο το άφησα και έπαθα κατάθλιψη. Ήταν άσχημη περίοδος, αλλά πέρασε. Την πολιτική την παράτησα. Το θέατρο είναι πολιτική και η πολιτική είναι θέατρο. Ούτε από έξω από το υπουργείο δεν περνάω πια. Οι πολιτικοί χρειάζονται βρεγμένη σανίδα».source:zougla.gr

Αντιμετωπίστε τον 

πονοκέφαλο...


Με ένα… μολύβι!

Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σας, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο.source:newsbeast.gr

Λουκέτο στο 25% των

επιχειρήσεων...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο από τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, με αφορμή την ημέρα εορτασμού του ελληνικού εμπορίου (22/9), μία στις τέσσερις επιχειρήσεις αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο, λόγω οικονομικής κρίσης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για γερασμένο πιστωτικό σύστημα, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει να συνάψει σύμφωνο ρευστότητας με τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι ρευστότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, όπου και του τρόπου πρόσβασης των μικρομεσαίων στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.source:cosmo.gr

Μήνυμα προς τις γυναίκες: 

Άδικα φοράτε ψηλοτάκουνα!


Είστε από τις γυναίκες που φοράτε ακόμη και στο σπίτι τις δεκάποντες και δωδεκάποντες γόβες σας για να αρέσετε; Τότε τζάμπα τις φοράτε!

Καυτά σορτς και σούπερ µίνι και για το επόμενο καλοκαίρι προτείνουν οι σχεδιαστές στην Εβδοµάδα Μόδας άνοιξη - καλοκαίρι 2011 στη Μαδρίτη.
 
Ασφαλώς, τα καλλίγραμμα πόδια ισορροπούν πάνω σε ψηλά τακούνια για να αναδειχθεί η θηλυκότητα, τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε έως σήμερα.
 
Να όμως που καταρρίπτεται και αυτός ο μύθος. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που επιλέγουν ψηλοτάκουνες γόβες για να προσελκύσουν τα ανδρικά βλέμματα… απλώς κουράζονται άδικα.

Οι άνδρες, λένε οι επιστήμονες από το Νorthumbria University, ούτε καν παρατηρούν τι παπούτσια φοράει η γυναίκα που περνάει από δίπλα τους – αν και ουκ ολίγοι θα διαφωνήσουν. Οπότε, κυρίες µε τις δεκάποντες γόβες, προσγειωθείτε!source:newsit.gr

«Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ»


Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας, ότι η κυβέρνηση θα βρει εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυση των κρατικών εσόδων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Reuters χθες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπήρξε, βεβαίως, η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης [του φόρου] σε κάποια προϊόντα, αλλά κοιτάμε εάν μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους να έχουμε έσοδα αντί να τον αυξήσουμε περαιτέρω».

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, η κυβέρνηση λέει «όχι στην αύξηση του ΦΠΑ».

Για την αύξηση των εσόδων, η κυβέρνηση επιδιώκει την διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Εξετάζει επίσης την μείωση φόρων σε ορισμένους κλάδους ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να ενισχύσει την ανάπτυξη, όπως φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο, ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τον αναμενόμενο νέο κύκλο συγχωνεύσεων θα παραμείνει «μια ισχυρή κρατική τράπεζα και δυο με τρεις ιδιωτικές τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στον κλάδο θα βελτιώνεται, καθώς η χώρα θα βγαίνει από την κρίση και ότι οι αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα.

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για δανεισμό το συντομότερο δυνατόν, αλλά απέκλεισε έκδοση ομολόγων μέσα στο 2010.

«Θα το κάνουμε όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένη ημερομηνία», σημείωσε.source:tanea.gr

Ελπίδες για νέο φάρμακο στην αντιμετώπιση του άσθματος...


Μεγάλη επιστημονική έρευνα ανακάλυψε σε ανθρώπους αρκετές γενετικές παραλλαγές που συνδέονται με το άσθμα. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να οδηγήσει σε προβλέψεις για το ποιος άνθρωπος τελικά θα εμφανίσει άσθμα.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα γονίδια 10.000 παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από άσθμα και 16.000 μη ασθματικών και εντόπισαν συγκεκριμένες παραλλαγές γονιδίων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή Ουίλιαμ Κούκσον του Imperial College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", σύμφωνα με το BBC, εντόπισε τις συγκεκριμένες γενετικές παραλλαγές σε περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών με άσθμα.

Όμως το γονίδιο που φαίνεται να έχει την ισχυρότερη επίδραση στο παιδικό άσθμα, δεν επηρεάζει όσους εμφανίζουν άσθμα ως ενήλικες, γεγονός που δείχνει, κατά τους ερευνητές, ότι υπάρχουν πιθανώς δύο παραλλαγές του άσθματος που διαφέρουν από βιολογική άποψη.

Στο άσθμα οι αεραγωγοί των πνευμόνων υφίστανται φλεγμονή και στένωση, με συνέπεια ο ασθενής να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Οι αιτίες για την πάθηση δεν έχουν ακόμα πλήρως κατανοηθεί, αν και οι επιστήμονες θεωρούν ότι σε αυτήν συμβάλλουν εξίσου γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Όπως δήλωσε ο Κούκσον, το άσθμα είναι μια πολύπλοκη ασθένεια στην οποία ενεργοποιούνται πολλά διαφορετικά τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η νέα μελέτη αναδεικνύει νέους στόχους για πιο αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες, που θα καλύπτουν μεγάλους αριθμούς ασθματικών. Διευκρίνισε όμως πως μολονότι τα γονίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη του άσθματος, δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να προβλεφθεί η νόσος με ένα γενετικό τεστ.source:skai.gr

O Σαμαράς κοροϊδεύει τον

κόσμο ότι θα μηδενιστεί το έλλειμα...

bakogianni_nd.jpg
«Την λογική της πολυκατοικίας την βρίσκω οριακά γελοία», απάντησε η κ. Μπακογιάννη στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.
Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», έκανε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως κοροϊδεύει τον κόσμο, όταν λέει ότι θα μηδενιστεί το έλλειμα και με αφορμή την διαγραφή του κ. Σκυλακάκη εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συρρικνώνεται καθημερινά, ιδεολογικά και πολιτικά.
«Η διαφωνία με τον κ. Σαμαρά δεν είναι προσωπική, είναι πολιτική», είπε συγκεκριμένα ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον πρόεδρο της ΝΔ για τις δηλώσεις που έκανε στην ΔΕΘ.
«Μην υποτιμάς και την νοημοσύνη των Ελλήνων. Είσαι ίδιος με τον Παπανδρέου ή κάνεις την ίδια πολιτική με τον Παπανδρέου», ήταν το μήνυμα της προς τον κ. Σαμαρά.
Όσον αφορά την διαγραφή του κ. Σκυλακάκη είπε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη, ενώ θεωρεί λάθος να παραδώσει ο ευρωβουλευτής την έδρα του.
Η κ. Μπακογιάννη άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό λέγοντας πως άφησε πίσω του, τώρα που έφυγε για Αμερική, μια κυβέρνηση, που δεν έχει αρμοδιότητες και προκειμένου να καλύψει προσωπικά της θέματα δίνει τα ηνία της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή στην κ. Κατσέλη.
Τέλος, χαρακτήρισε «λάθος την παραπομπή του Α. Παπανδρέου '89 στο ειδικό δικαστήριο», ενώ επανέλαβε ότι ο κ. Καραμανλής πρέπει να μιλήσει, όταν θα έχει κάτι να πει.source:parapolitika.gr

Καταπέλτης η έκθεση του ΟΗΕ: 

«Υπάρχουν αποδείξεις για δίωξη κατά του Ισραήλ»

«Για απαράδεκτη χρήση βίας από την πλευρά των Ισραηλινών» κάνει λόγο η έκθεση της επιτροπής του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη σχετικά με το φονικό ρεσάλτο στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στις 31 Μαΐου. Οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σημειώνουν πως υπάρχουν «αποδείξεις» που επιτρέπουν «να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων» κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την έκθεση, η επέμβαση των Ισραηλινών καταδρομέων συνιστά «σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καθώς «η συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι στους επιβαίνοντες στο στολίσκο αποκαλύπτει απαράδεκτο επίπεδο βιαιότητας».
Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ επισημαίνουν το Ισραήλ δεν χρησιμοποίησε μόνο δυσανάλογα επίπεδα βίας για τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά κατέφυγε και σε «εντελώς άχρηστα και απίστευτα επίπεδα βίας». Επιπλέον, επισημαίνουν ότι υπάρχουν «αποδείξεις» που επιτρέπουν «να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων» κατά του Ισραήλ.
«Υπάρχουν καθαρές αποδείξεις που επιτρέπουν να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων για τα ακόλουθα εγκλήματα : σκόπιμη ανθρωποκτονία, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, που συντελέστηκαν σκόπιμα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς», αναφέρεται στην έκθεση που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Οι δράστες των πιο σοβαρών εγκλημάτων, που είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους, δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των ισραηλινών αρχών», αναφέρεται στην έκθεση που καλεί το Ισραήλ να συνεργαστεί «για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ενόχων».
Η αποστολή των εμπειρογνωμόνων στην περιοχή για τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για την επίθεση είχε εγκριθεί στις 2 Ιουνίου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι από το αιματηρό ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντο στο Mavi Marmara έχασαν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι ακτιβιστές.
Ολοκληρώνεται σύντομα η έρευνα της ισραηλινής επιτροπής
Η έρευνα της ισραηλινής επιτροπής, αρμόδιας να εξετάσει το θέμα της επιδρομής ισραηλινών κομάντος στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιαακόβ Τιρκέλ. Η επιτροπή Τιρκέλ θα προμηθεύσει, επίσης, υλικό για τη διεξαγωγή χωριστής έρευνας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Τιρκέλ, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου που έχει συνταξιοδοτηθεί, ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο καθηγητής Σαμπτάι Ροζέν, το πρεσβύτερο μέλος της επιτροπής, πέθανε τη νύχτα της Τρίτης από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 93 ετών. Ο Τιρκέλ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του στρατού, υπογράμμισε ότι ο Ροζέν «μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και με διαύγεια πνεύματος», ενώ καταδίκασε τις επικρίσεις για το διορισμό του Ροζέν στην επιτροπή λόγω της μεγάλης ηλικίας του.source:tvxs.gr
To θρίλερ με την διαθήκη του Έλληνα μόδιστρου

To θρίλερ με την διαθήκη του Έλληνα μόδιστρου...

Λίγες μέρες πριν το επίσημο άνοιγμα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, ο Νίκος Τσιμπίλης μέσω της ιδιόχειρης διαθήκης του, θα φέρει τα πάνω κάτω -όπως εικάζεται- στο διάσημο οίκο μόδας που δημιούργησε μαζί με τον συνεργάτη του Τάκη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Έλληνας μόδιστρος φαίνεται να είχε μία μεγαλύτερη συμπάθεια στον έναν απ' τους δύο νεότερους σχεδιαστές, τον οποίο μάλιστα αποφάσισε κάποια στιγμή να υιοθετήσει επίσημα. Η συμπάθεια αυτή ίσως να χάλασε τις ισορροπίες που επικρατούσαν μέχρι εκείνη την εποχή στον οίκο υψηλής ραπτικής και προβλέπεται στο μέλλον να βγει ουσιαστικά κερδισμένος μόνο ο Ηλίας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται μακριά από το δημιουργικό κομμάτι του οίκου, όπως και από την παραγωγή. Τι λέει όμως ο Χάρης για όλη αυτή την υπόθεση λίγο καιρό πριν το άνοιγμα της διαθήκης του Νίκου; “Εμείς όλους αυτούς τους μήνες ετοιμαζόμαστε για την επίδειξη που θα πραγματοποιήσουμε σε λίγες μέρες σαν μια ομάδα ή καλύτερα σαν μια οικογένεια χωρίς προστριβές και εντάσεις. Ο νίκος με την διαθήκη του έχει κάμει τις επιλογές του, τις οποίες θα σεβαστούμε και θα περιμένουμε να τις ακούσουμε για να τις τηρήσουμε”, δηλώνει σε γνωστό περιοδικό.source:gossip-tv.gr

Με Ιβάνοφ και άλλους ηγέτες 

συναντάται την Πέμπτη στις ΗΠΑ ο Γ.Παπανδρέου...


Από τη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ
Από τη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ   
Νέα Υόρκη
Με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ συναντάται το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ο Γιώργος Παπανδρέου. Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με άλλους ξένους ηγέτες, ενώ θα παραστεί και στην έναρξη της 65 Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπ.Τόπι, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον πρόεδρο της Γεωργίας Μ.Σαακασβίλι.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο Foreign Policy Association, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στη δεξίωση που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ προν τιμήν των ξένων ηγετών που μετείχαν στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Συνάντηση τελευταίας στιγμής
Η συνάντηση με τον Γκιόργκι Ιβάνοφ σχεδιάστηκε την τελευταία στιγμή, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να μην μεταβεί στη Νέα Υόρκη –γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Εθνών.
Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι το αίτημα για τη συνάντηση διατυπώθηκε από τον κ. Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός άμεσα ανταποκρίθηκε θετικά. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι πρόκειται για μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, «η οποία βεβαίως δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι».
«Επειδή ακούμε διάφορα από πλευράς Σκοπίων και γίνονται διάφορες δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι κατηγορούν την Ελλάδα για σκλήρυνση της θέσης της και ότι η Ελλάδα δεν έχει τη βούληση για επίλυση, να τονίσουμε για άλλη μια φορά αυτό που είναι γνωστό: τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για επίλυση» επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη βούληση για επίλυση και την καθαρή θέση για το πώς θα έπρεπε να είναι αυτή η λύση».
Επισημαίνουν, επίσης, ότι η κυβέρνηση εμμένει σ' αυτή τη βούληση, θα συνεχίσει τις προσπάθειες και δεν θα επιτρέψει να την παρασύρει κανείς «σε οποιεσδήποτε ακραίες δηλώσεις ή τοποθετήσεις».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Αυτή η θέση έχει εκτιμηθεί από όλους τους εταίρους και τις ΗΠΑ. Αυτή ακριβώς ήταν η απάντηση και από πλευράς όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση και όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι αυτή η οποία προωθεί με εποικοδομητικό τρόπο αυτή την προσπάθεια επίλυσης του θέματος. Μακάρι και η σκοπιανή πλευρά να επένδυε όλο αυτό τον χρόνο, όλη αυτή την ενέργεια που επενδύει και δείχνει την προσπάθεια να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση. Εντυπώσεις που δεν συμβάλλουν στην επίλυση. Μακάρι λοιπόν η σκοπιανή ηγεσία αυτό τον χρόνο, αυτή την ενέργεια, να την επένδυε στην προσπάθεια επίλυσης του θέματος. Εμείς πάντως εδώ είμαστε. Η βούλησή μας παραμένει. Περιμένουμε τα Σκόπια να ανταποκριθούν με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο».
Συνάντηση με Γκιούλ
Την Τετάρτη είχε ξεχωριστές επαφές με τους Δημ.Χριστόφια, Αμπντουλάχ Γκιούλ και Σαλί Μπερίσα, ενώ παρακάθησε σε δεξίωση που οργανώθηκε προς τιμήν του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, στη Νέα Υόρκη, παρουσία εκπροσώπων της ομογένειας.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουλ παρουσία των δυο υπουργών Εξωτερικών, Δρούτσα και Νταβούτογλου, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν για τη Γενική Συνέλευση για τους Στόχους της Χιλιετίας και ο πρόεδρος της Τουρκίας εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για την ομιλία του Γ.Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά στις διμερείς μας σχέσεις, διπλωματικές πηγές τόνισαν πως και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της συνεργασίας. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, στη σύσταση του Συμβουλίου των Κοινών Υπουργικών Συναντήσεων, ενώ τονίστηκε ότι θα υπάρξει μια σοβαρή συνέχεια αυτής της συνάντησης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κ. Παπανδρέου και Γκιούλ αναφέρθηκαν στην πορεία των διερευνητικών επαφών και οι δυο πλευρές διαπίστωσαν ότι αυτές προχωρούν ικανοποιητικά και ενθάρρυναν τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι διεξάγουν αυτές τις διερευνητικές επαφές, να προχωρήσουν και με αυτό το πνεύμα και με αυτό το ρυθμό.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στον Οκτώβριο.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το Κυπριακό. Η ελληνική πλευρά παρότρυνε την τουρκική πλευρά να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να υπάρξει μια πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες. Από την τουρκική πλευρά εκφράστηκε η βούληση «να δούμε πρόοδο σύντομα στο Κυπριακό». Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στο Ιράν.   

Συνάντηση με Μπερίσα

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του Σαλί Μπερίσα, διπλωματικοί κύκλοι υποστήριξαν ότι διαπιστώθηκε η καλή σχέση των δύο χωρών. Πάντως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή καταδίκασε αυτό το γεγονός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, που δεν απηχούν τα γενικά αισθήματα φιλίας που τρέφει ο Αλβανικός λαός απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.source:in.gr

Ποιος είναι ο νέος διευθυντής 

ειδήσεων της ΕΡΤ;

ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΤ
Με ανακοίνωση της ΕΡΤ ενημερωνόμαστε πως καθήκοντα διευθυντή ειδήσεων αναλαμβάνει στο εξής ο δημοσιογράφος Γιώργος Κογιάννης, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Δημόσιας Τηλεόρασης τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η παραπάνω αλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Βασίλη Μπίτση.

Ο Γιώργος Κογιάννης μεταξύ άλλων εργάστηκε ως συντάκτης του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων και διευθυντής σύνταξης. Επιπλέον, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Τα ΝΕΑ», «Πρώτη» και «24 Ώρες».
 source:yupi.gr

Έκλεισαν ραντεβού μέσω 

internet για να αυτοκτονήσουν!

"Δεν έχω τη δύναμη να δώσω ένα τέλος στη ζωή μου. Δεν είμαι κανίβαλος ή δολοφόνος απλά απελπισμένη. Έχω όλα τα απαραίτητα συστατικά και θέλω κάποιον να με βοηθήσει για να βάλω τέλος στη ζωή μου”, έγραφε η 34χρονη Τζοάν Λι από το Έσσεξ σε φόρουμ στις 4 Σεπτεμβρίου.
 
Η γυναίκα έπασχε από μια σοβαρή διατροφική διαταραχή και είχε κάνει αρκετές αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας κι επειδή δεν τα κατάφερε αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια κάποιου, οπότε ανάρτησε το παραπάνω μήνυμα.
 
Οι περισσότεροι χρήστες αρκέστηκαν σε λόγια συμπάθειας ενώ άλλοι προσπάθησαν να τη βοηθήσουν δίνοντάς της συμβουλές. Ο 35χρονος Στίβεν Λάμπ, οδηγός φορτηγού όμως, φαίνεται πως βρισκόταν σε παρόμοια συναισθηματική κατάσταση και ανταποκρίθηκε στο μήνυμα. Επικοινώνησε μαζί της, και μέσω του internet έκλεισαν ραντεβού για να αυτοκτονήσουν μαζί!
 
Λίγες ώρες από τη πρώτη τους γνωριμία την Δευτέρα βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε απομονωμένη περιοχή. Πέθαναν από επικίνδυνες τοξικές ουσίες με τις οποίες είχαν γεμίσει όλο το αυτοκίνητο και είχαν μάλιστα κολλήσει στο παράθυρο προειδοποιητικά σημειώματα για να μην πάθουν τίποτε όσοι τους βρουν.source:tlife.gr

Στη δημοσιότητα τα οικονομικά της Εκκλησίας...


Διαφημίσεις Google

Στη δημοσιότητα δίνεται για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του κ. Ιερώνυμου, ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της ιστοσελίδας www.archdiocese.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεια, τα έσοδα υπολογίζονται σε 3.457.251 ευρώ και έξοδα 3.454.220 529.836 ευρώ. Πιο προσοδοφόρο ακίνητο είναι αυτό που στεγάζει ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου 6 στο Κολωνάκι με ετήσιο μίσθωμα 300.000160.000 ευρώ. ευρώ, δηλαδή 3000 ευρώ λιγότερα. Από τα μισθώματα των 17 ακινήτων στην Αθήνα, η Αρχιεπισκοπή θα εισπράξει ευρώ, ενώ από γραφείο στην οδό Υψηλάντου 4 εισπράττει ετησίως
Σε 400.000 ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από τα "παρεκκλήσια", στα οποια ως γνωστόν τελούνται συχνά γάμοι και βαπτίσεις. Σε 280.000 ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από τόκους και τοκομερίδια.
Πάντως απο τα συνολικά έσοδα της Αρχιεπισκοπής το 1/3 και συγκριμένα κονδύλι 1.264.000 ευρώ προορίζετια για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. source:nooz.gr
Η βοή του ανέμου...
Tου Aλεξη Παπαχελα
Εχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που μας άφησε ο Αντώνης Καρκαγιάννης και ομολογώ ότι μας λείπει, πολύ! Προσπαθούμε οι 2 - 3 που αναλάβαμε τον δύσκολο (επαχθή σχεδόν) ρόλο της αναπλήρωσης του κενού αυτής εδώ της στήλης να γεμίσουμε τις αράδες που άφησε άδειες φεύγοντας, αλλά... δεν γεμίζουν το ίδιο οι διαολεμένες. Ξέρω ότι και σε σας λείπει εκείνη η αμεσότητα του γραψίματος, που σε έκανε να νιώθεις ότι είχες κάτσει με τον Καρκαγιάννη στις ψάθινες καρέκλες ενός καφενείου και συζητούσες όσα συνέβαιναν γύρω. Και φαντάζομαι πόσο σας λείπει το ξάφνιασμα, το απρόβλεπτο, αλλά και το αιρετικό. Ο Καρκαγιάννης απεχθανόταν δύο πράγματα, ή μάλλον τρία, στο γράψιμο: το πολύ επιτηδευμένο στυλ, που το θεωρούσε δείγμα ανεπάρκειας στοχασμού, την υπερβολική σημασία στον ούτως αποκαλούμενο «κοινό νου» και βέβαια το να πηγαίνει κανείς μαζί με το ρεύμα.
Τις προάλλες έκανα κάτι που σχεδίαζα καιρό: επισκέφθηκα τη Γυάρο, ένα καταραμένο μέρος στο οποίο είχε περάσει αρκετά χρόνια ο Καρκαγιάννης. Παλιότερα δεν μίλαγε πολύ για το «νησί», γιατί τον εκνεύριζε πόσο είχε γίνει εργαλείο μάρκετινγκ για ένα κομμάτι της Αριστεράς και κλισέ καρικατούρα για άλλους. Τους τελευταίους μήνες όμως άρχισε να μιλάει περισσότερο για τα χρόνια της εξορίας και κυρίως για τη Γυάρο. Σκαρφαλώνοντας τα αφιλόξενα βράχια, με το επιβλητικό κοκκινωπό κτίριο που θυμίζει εγγλέζικες φυλακές, θυμόμουν πως «το μόνο πράγμα που με τρέλαινε ήταν ο αέρας, εκείνο το απαίσιο συνεχές βουητό του αέρα που δεν σταμάταγε νύχτα μέρα». Θυμήθηκα ακόμη την κωμική επίσκεψη Παττακού, ο οποίος, αφού δέχθηκε μια απρόσμενη επίθεση των γυναικών κρατουμένων, ανέβηκε σε ένα σκαμνί και τους δήλωσε: «Ο Θεός να φωτίζει και εσάς και εμάς...».
Περπατώντας στα κελιά της απομόνωσης, όπως τουλάχιστον τα εντόπισα έχοντας κατά νουν τις διηγήσεις του, αναρωτήθηκα πόση δύναμη και πόσο δυνατό μυαλό πρέπει να έχει κάποιος για να τα βάλει όλα αυτά πίσω του χωρίς να ζητάει ποτέ εκδίκηση, χωρίς να κρατάει σε ομηρία αυτών των πέτρινων αναμνήσεων τη σκέψη του. Κάθε άλλο, ο Καρκαγιάννης ήταν πολύ ανοιχτό μυαλό για να εγκλωβισθεί σε τέτοιου τύπου αδιέξοδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνάντησε δύο φορές τον νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο Γεώργιο Παπαδόπουλο και από τις στήλες της «Καθημερινής» ζήτησε, επωνύμως, την άνευ όρων αποφυλάκισή του. Και το κυριότερο, δεν κράτησε «ύφος» και δεν έγινε «πλασιέ» των αριστερών κλισέ. Αντιθέτως, το μόνο που κράτησε από αυτή την περίοδο ήταν η δυσπιστία του απέναντι στην κάθε εξουσία και η μανία του να βεβαιωθεί ότι προστατεύεται ο αδύναμος σε μια υπόθεση.
Πολλές φορές έχω σκεφθεί πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα αν δεν είχαμε περάσει τον εμφύλιο και τα όσα προκάλεσε μετά. Το ξανασκεφτόμουν καθώς άφηνα πίσω μου τους επιβλητικούς όγκους των φυλακών και προσπαθούσα να σκεφθώ πόσα καλά και ανοιχτά μυαλά χάθηκαν, εκατέρωθεν, στις μυλόπετρες του εμφυλίου και του μετεμφυλιακού κράτους.
Καθώς τελειώνουν οι αράδες θα ήθελα πολύ, όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή, να του δώσω το κείμενο να το διαβάσει και να τον ακούσω μετά με ένα τσιγάρο στο ένα χέρι και ένα ουίσκι στο άλλο να σχολιάζει με αποδομητικό σαρκασμό: «Πολύ μελό έχετε γίνει κύριε Παπαχελά, τελευταία...». Για μας, τέτοιες στιγμές και κουβέντες είναι που μας λείπουν περισσότερο...source:kathimerini.gr

Η ανεργία τους σπρώχνει

στα reality...


Οι ανεργία τους σπρώχνει στα reality
Όπως σας είχαμε αναφέρει ξανά οι αιτήσεις στα reality έχουν αυξηθεί πάρα πολύ φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος δεν είναι ούτε η ματαιοδοξία κάποιων να «βγουν στο γυαλί», ούτε ένας τρόπος για να κάνουν καριέρα.

Οι υποψήφιοι των τηλεπαιχνιδιών είναι νέοι, πτυχιούχοι και… άνεργοι στην πλειοψηφία τους, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Ο λόγος γίνεται εύκολα κατανοητός, αφού τα υποσχόμενα κέρδη είναι πάρα πολλά. Σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ποσά που οι σημερινοί εργαζόμενοι θα χρειαστεί να δουλεύουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να τα κερδίσουν.source:madata.gr

Γενική απεργία παραλύει

την Γαλλία...


Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται την Πέμπτη στις σιδηροδρομικές και εναέριες συγκοινωνίες όπως και στα σχολεία, ύστερα από την έκκληση των εργατικών συνδικάτων για μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.
Σχεδόν 230 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις γαλλικές πόλεις.
Στα αεροδρόμια, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας προβλέπει την ακύρωση του 50% των προγραμματισμένων πτήσεων σήμερα στο Ορλί (νότιο Παρίσι) και του 40% των πτήσεων στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (βόρειο Παρίσι). Στα άλλα αεροδρόμια της χώρας αναμένεται να ακυρωθεί το 40% των πτήσεων.
 Στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, η εταιρία SNCF προβλέπει μια αμαξοστοιχία μεγάλης ταχύτητας στις δυο να εκτελεί δρομολόγιο. Ωστόσο η διεθνής κυκλοφορία προς τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία και τη Γερμανία διεξάγεται σχεδόν κανονικά.
 Στο μετρό του Παρισιού τα προβλήματα είναι σχετικά περιορισμένα.
Είναι η δεύτερη ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προτείνει ο Νικολά Σαρκοζί μέσα σε δύο εβδομάδες.
Τα συνδικάτα, με την υποστήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης, πιστεύουν ότι θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει στο νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια έως το 2018.
Tο νoμοσχέδιο υιοθετήθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ η Γερουσία θα αρχίσει την εξέταση του στις 5 Οκτωβρίου.source:protothema.gr

Αυτόφωρο και δίκες εξπρές για τους φοροφυγάδες...


Μιχάλης Παπανίδης


Δίκες εξπρές και αυτόφωρο περιμένει τους φοροφυγάδες αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περαίωση των ανέλεγκτων και των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Το τοπίο των φορολογικών ελέγχων αλλάζει ριζικά και χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρεθούν σε πραγματικά δυσμενή θέση όταν συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι με το νέο-πολύ πιο αυστηρό-σύστημα.

Προφανώς και στους νέους ελέγχους του ΣΔΟΕ, θα εμπλέκονται και αστυνομικά όργανα, ώστε είτε με την παρουσία τους, είτε με την κλήση τους να εκτελούν την αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση καταγραφή «μεγάλων φορολογικών παραβάσεων. Βεβαίως μένει να αποσαφηνιστεί τι εννοεί το οικονομικό επιτελείο ως «μεγάλες φορολογικές παραβάσεις», ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας μέχρι ποιο ύψος μπορεί να ρισκάρει.

Σίγουρο είναι ότι οι πρώτοι που θα υποπέσουν στις νέες διατάξεις θα είναι επιχειρηματίες της «νύχτας» καθώς και διοργανωτές εκδηλώσεων, αφού η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου και η περιοδικότητα της εργασίας τους ευνοούσε μέχρι σήμερα φαινόμενα μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.

Στο εξής το «επάγγελμα του αυτοφωράκια» στα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο και βεβαίως ο άνθρωπος που θα αναλαμβάνει να εμφανίζεται αντί του πραγματικού αφεντικού θα πρέπει να πληρώνεται πολύ περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή από τους φορολογούμενους θέλει το γεγονός ότι στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τις «δίκες εξπρές» που προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα προβλέπεται αυτόφωρος διαδικασία για όποιους εντοπίζονται από το ΣΔΟΕ με μεγάλη φοροδιαφυγή. Οι φορολογικές παραβάσεις έχουν πλέον αλλάξει… επίπεδο και ο εντοπισμός τους στο άμεσο μέλλον θα σημαίνει «καταστροφή» για τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, αλλά και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου οι ανέλεγκτες χρήσεις φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια, στα δικαστήρια εκκρεμούν φορολογικές υποθέσεις 30 δισ. ευρώ, οι φορολογικές δίκες φτάνουν τις 150.000, ο χρόνος εκδίκασης αγγίζει τα 7 με 10 χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσουν, 1,3 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 30 δισ. ευρώ ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να ελέγξουν μόνο το 3% των φορολογικών υποθέσεων κάθε χρόνο.

«Βάζουμε γερά θεμέλια για να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο φορολογικής συμμόρφωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η περαίωση αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση όλων των φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών και σηματοδοτεί μια νέα αρχή».source:zougla.gr

Κατάρ στο Ελληνικό...


Παραλιακό Λας Βέγκας η περιοχή, με καζίνο, ξενοδοχεία, μαρίνα, αεροδρόμιο

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.
Μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, αλλά κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Συνδέεται ενδεχομένως με το επικείμενο ταξίδι του Χάρη Παμπούκη σε Ισραήλ και Σιγκαπούρη στις 10-11 Οκτωβρίου, καθώς αναζητούνται επενδυτές που προέρχονται από Μέση Ανατολή και Ασία.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί πάντως ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για την οικονομία. «Δείχνει την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει και είναι μια κίνηση καλών προθέσεων», επισήμανε στην «Ε» κυβερνητικό στέλεχος.

Το «κυνήγι» των επενδύσεων στη Νέα Υόρκη από την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησε με την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Γουόλ Στριτ, την περασμένη Δευτέρα, όπου έκανε ανοιχτή πρόσκληση για επενδύσεις -κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακίνητα- ανακοινώνοντας την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας, αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις επενδύσεις, Χ. Παμπούκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, είχε και συνάντηση γνωριμίας με επτά διακεκριμένους ομογενείς, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τη σύσταση ενός συμβουλίου επενδύσεων, το αποκαλούμενο Investment Advisory Board. Την πρόσκληση του πρωθυπουργού αποδέχθηκαν οι Ζόι Κρουζ (πρώην αντιπρόεδρος της Morgan Stanley), Τζορτζ Στάμας (δικηγόρος), Τζιμ Γιαννόπουλος (αντιπρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας FOX), Τζορτζ Τσούνις (μεγαλοεπενδυτής), Ευάγγελος Σιμούντις (διευθυντής της Trident Capital που δραστηριοποιείται στο Ιντερνετ), Αλεξάντερ Τσιάρος (τεχνολογία), Μάικλ Πατσάλος (πρόεδρος της McKinsey).

Ο κ. Παπανδρέου δεν προχώρησε, όπως διαφημιζόταν, στην ανακοίνωση της σύνθεσης του Investment Advisory Board και αρκέστηκε σε μια ανταλλαγή απόψεων, καθώς το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε «εμβρυακή μορφή». Ωστόσο, ο Χάρης Παμπούκης τόνισε αργότερα ότι η σύσταση του συμβουλίου επενδύσεων από ομογενείς έχει στόχο ώστε να καθιερωθεί ως επενδυτικός θεσμός.source:newsbeast.gr

Νοσοκομεία από... Siemens!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Σταθερά στις... αξίες τους εμφανίζονται τα ελληνικά νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές. Siemens και πάλι Siemens. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Υγείας στους ελέγχους που έχουν διενεργήσει.

Η γερμανική εταιρεία, όπως προκύπτει, είχε την απόλυτη κυριαρχία στον τομέα των προμηθειών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αφήνοντας εκτός αγοράς τους ανταγωνιστές της.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότερες συμβάσεις προμήθειας αντιδραστηρίων είχαν υπογραφεί με την εταιρεία Βayer Ηellas ΑΕ, η οποία συγχωνεύθηκε το 2007 με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, όπως και με τις εταιρείες Dade Βehring Ηellas ΑΒΕΕ και DΡC- Ν. Τσακίρης ΑΕ που συγχωνεύθηκαν δύο χρόνια αργότερα με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, ενώ από τη συγχώνευση αυτή προέκυψε η Siemens Διαγνωστική Υγείας ΑΒΕΕ.
Έτσι, η Siemens, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", είχε υπεισέλθει στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από τις συμβάσεις που δεν είχαν λήξει ή να συνάψει νέες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανέλαβε και την εκτέλεση έργων απαραίτητων για την εγκατάσταση εξοπλισμού.
Τα στοιχεία αυτά επισημαίνονται στην έκθεση που υπέβαλε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, ο γενικός επιθεωρητής των υπηρεσιών Υγείας, Μ. Σαμπατάκης.
Διαπίστωσε ενδείξεις για οικονομική ζημιά από τη σύναψη των συμβάσεων των νοσοκομείων με τη γερμανική εταιρεία για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για τις δαπάνες συντήρησης και προμήθειας αναλώσιμων ειδών.
Μπορεί από τους επιθεωρητές να συμπεραίνεται πως σε πολλούς διαγωνισμούς τηρήθηκαν «σε γενικές γραμμές» οι κείμενες διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου, ωστόσο διαπιστώνουν παρατυπίες, οι οποίες όμως δεν επέφεραν ακυρότητα ή ματαίωση ή επαναπροκήρυξη των διαγωνισμών.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στους περισσότερους διαγωνισμούς προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού δεν είχαν συμπεριληφθεί όροι σχετικά με το κόστος συντήρησης μετά τη λήξη του χρόνου εγγύησης, αλλά και το κόστος προμήθειας των ανταλλακτικών, κάτι που είχε ως συνέπεια να καθορίζεται το ύψος των εν λόγων δαπανών μονομερώς από τη Siemens εκτός διαδικασιών διαπραγμάτευσης για τις τιμές.source:cosmo.gr

Συνελήφθη κόρη ποδοσφαιριστή 

με 3 κιλά κοκαΐνης!


Πήγε ταξίδι στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και έφερε μαζί της ως σουβενίρ....κοκαΐνη!

Ο λόγος για μια 24χρονη κόρη πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης. Η νεαρή κοπέλα είχε πάει ταξίδι στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Σήμερα το πρωί έφτασε μέσω Μαδρίτης στην Αθήνα.

Μαζί της είχε 4 σακίδια πλάτης και τα σκυλιά της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν κάτι ύποπτο στα σακίδια. Τότε οι αστυνομικοί την σταμάτησαν και ζήτησαν να ανοίξει τα σακίδια όπου βρέθηκαν μέσα 3 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαϊνης.
 
Η 24χρονη συνελήφθη και κρατείτε όπου αργότερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.source:newsit.gr

Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή...

Σχέδιο για αυστηρές κυρώσεις σε µεγάλες φορολογικές παραβάσεις

Υποψηφιότητα για µια νύχτα στα κρατητήρια βάζουν οι φοροφυγάδες που θα εντοπίζονται µε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις (όπως η κατ' επανάληψη µη έκδοση αποδείξεων) από το Σώµα Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος.
Το υπουργείο Οικονοµικών προωθεί διάταξη νόµου η οποία θα προβλέπει τη διαδικασία του αυτόφωρου για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ, παράλληλα µε την αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου. Οπως εξηγούν αρµόδια στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών, «το Αυτόφωρο θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις προκλητικής και µεγάλης φοροδιαφυγής και όχι αν κάποιος εντοπίζεται να µην έχει κόψει µια - δυο αποδείξεις. Αν όµως ο παραβάτης επιδίδεται συστηµατικά στη µη έκδοση αποδείξεων ή δεν µπαίνει καν στον κόπο να τηρεί βιβλία, τότε το Αυτόφωρο θα τον αφορά». Η σχετική διάταξη θα περιληφθεί, όπως ανακοινώθηκε χθες, στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φορολογικές δίκες-εξπρές, όπου θα προβλέπεται και η αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου. Συγκεκριµένα προωθείται µείωση των ορίων µη απόδοσης ΦΠΑ ή έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων που οδηγεί σε ποινικές κυρώσεις ακόµα και στο µισό σε σχέση µε τα ισχύοντα.

Ποινικές κυρώσεις
Σήµερα ποινικές κυρώσεις στη φορολογία εισοδήµατος επιφέρει η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνων εφόσον ο φόρος υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Το ίδιο χρηµατικό όριο ισχύει και για την έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων, ενώ για µη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ προβλέπεται αντίστοιχα ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους εφόσον το προς απόδοση ποσό υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Με κάθειρξη µέχρι 10 ετών τιµωρούνται όσοι δεν απέδωσαν φόρο που υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ. Σύµφωνα µε τους αρχικούς σχεδιασµούς του υπουργείου Οικονοµικών, τα ποσά αυτά κρίνεται σκόπιµο να µειωθούν έως και στο µισό, φέρνοντας πιο κοντά στη φυλακή τους φοροφυγάδες.

Οι κινήσεις αυστηροποίησης του ποινικού πλαισίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σχεδιάζεται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών να επιδράσουν συµπληρωµατικά µε τη σαρωτική περαίωση των χρήσεων 2000-2009 ώστε «να κάνουµε µια καινούργια αρχή και να γυρίσουµε σελίδα» όπως είπε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις µε γάλης και προκλητικής φοροδιαφυγής και όχι για µια - δυο αποδείξεις»

«Ναι» στην έφεση µε προκαταβολή 50%
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου

ΔΙΚΑΙΩΜΑΕΦΕΣΗΣ και όχι εκδίκαση της υπόθεσης σε έναν και τελευταίο βαθµό, όπως πρότεινε αρχικά το υπουργείο Οικονοµικών και αντιδρούσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα έχουν οι φορολογούµενοι µε οφειλές κάτω των 150.000 ευρώ, των οποίων οι διαφορές θα δικάζονται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Για να ασκήσουν ωστόσο την έφεση θα υποχρεώνονται να καταβάλουν το 50% της οφειλής τους.

Οι προσπάθειες σύγκλισης απόψεων επί των νέων µέτρων που προτείνει το υπουργείο Οικονοµικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής ήδη είχαν ένα απτό αποτέλεσµα, καθώς η εκδίκαση υποθέσεων σε έναν και µόνο βαθµό προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύµβαση για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου. Την ώρα ωστόσο που οι αρµόδιοι παράγοντες των δύο υπουργείων µελετούν λύσεις προκειµένου να βρεθεί η χρυσή τοµή, ώστε και οι ρυθµίσεις να φανούν αποτελεσµατικές και να µην συρρικνωθούν τα δικαιώµατα των διαδίκων, νέες προτάσεις για την ποινική αντιµετώπιση των φοροφυγάδων αυτή τη φορά, αναζωπυρώνουν την ένταση.

Αντιπαράθεση
Αντικείµενο της αντιπαράθεσης µεταξύ του νοµικού και δικαστικού κόσµου και των στελεχών του υπουργείου Οικονοµικών αποτελεί ο διαφαινόµενος κίνδυνος παραβίασης θεµελιωδών διατάξεων, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγµα και την Ευρωπαϊκή Σύµβαση για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα προτεινόµενα µέτρα δεν θα προωθηθούν αν δεν αρθεί οποιαδήποτε αµφισβήτηση της νοµιµότητάς τους, όπως αφήνει να εννοηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

Η απειλή πάντως της αυτόφωρης σύλληψης των φοροδιαφευγόντων, όπως εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονοµικών, χωρίς – κατά πληροφορίες – καµιά προηγούµενη ενηµέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργεί εκ των πραγµάτων τον Νόµο 2523/97 όπου, µεταξύ των άλλων, προβλέπεται ότι σε περίπτωση συµβιβασµού του οφειλέτη µε τη διοίκηση ή περαίωσης των οφειλών του δεν εφαρµόζεται εις βάρος του καµιά ποινική διάταξη. Εντονη δυσφορία επίσης προκαλεί στον νοµικό κόσµο και κατ’ επέκταση στο υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση για την επιµήκυνση της παραγραφής των αδικηµάτων. Αυτό θα επιτευχθεί –σύµφωνα µε τις προτάσεις του υπουργείου Οικονοµικών – µε τον υπολογισµό του χρόνου παραγραφής όχι από την τέλεση της παράνοµης πράξης, αλλά από τη στιγµή της διαπίστωσης. Αν δηλαδή διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος σε προηγούµενα έτη, για τα οποία – υπό τις ισχύουσες συνθήκες – οι παραβάσεις έχουν παραγραφεί, µε το προτεινόµενο νοµικό πλαίσιο θα είναι δυνατή η ποινική δίωξη του δράστη.


Διορθωτικές κινήσεις στην περαίωση

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ποσοστού της προκαταβολής και των ελάχιστων ποσών ανά χρήση που περαιώνεται όσο και αύξηση του αριθµού των δόσεων συζητά το υπουργείο Οικονοµικών που προετοιµάζει διορθωτικές κινήσεις στο νοµοσχέδιο για την περαίωση, µετά τη διαβούλευση µε τους φορείς. Αντίθετα βγάζει από το τραπέζι της διαβούλευσης θέµατα σχετικά µε τη µείωση του βασικού συντελεστή πολλαπλασιασµού των ακαθάριστων κερδών που ορίστηκε σε 2% και επιµένουν στην ανάγκη ένταξης στην περαίωση και φορολογουµένων που προχώρησαν σε αυτοπε ραίωση τα προηγούµενα χρόνια ίσως µε ευνοϊκότερους όρους. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηµατικού κόσµου ζήτησαν αύξηση του αριθµού των δόσεων, ελαστικότερα χρονοδιαγράµµατα, µείωση της προκαταβολής, χαµηλότερους συντελεστές, µικρότερα ελάχιστα ποσά, εξαίρεση όσων έχουν κάνει αυτοπεραίωση, συµψηφισµό πιστωτικού ΦΠΑ και προκαταβολών και υπαγωγή στη ρύθµιση και όσων υπήχθησαν σε φόρο µεγάλης ακίνητης περιουσίας.

«Ουκ αν λάβεις παρά του µη έχοντος» τονίστηκε χαρακτηριστικά σηµειώνοντας ότι η απαίτηση προκαταβολής 25% έως τις 12 Νοεµβρίου και ο περιορισµένος αριθµός των δόσεων (έως 12) σε συνδυ ασµό µε ελάχιστα ποσά από 400 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση στη δεδοµένη χρονική συγκυρία της ανύπαρκτης ρευστότητας δεν µπορούν παρά να συµβάλουν σε αποτυχία της περαίωσης.source:tanea.gr

"Αιώνιοι" επενοικίαζαν δωμάτια στις φοιτητικές εστίες...



Με μηνιαίο ενοίκιο έως και 250 ευρώ, ορισμένοι «αιώνιοι» φοιτητές επενοικίαζαν σε τρίτους τα δωμάτια που είχαν σε φοιτητικές εστίες.

Το καλοκαίρι άρχισε το ξεκαθάρισμα στις 25 φοιτητικές εστίες της χώρας με αποτέλεσμα να αδειάσουν 1.050 θέσεις. Άλλες περίπου 1.500 θέσεις θα μείνουν κενές από τους φετινούς αποφοίτους, και ως εκ τούτου 2.500 θέσεις θα δοθούν στους πρωτοετείς φοιτητές.

Οι έλεγχοι απέδωσαν και άδειασαν 2.500 δωμάτια, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντόπουλου.

Η υπουργός ήταν καλεσμένη του ραδιοσταθμού RED 96,3 και στη σύνδεση που έκανε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως το 92% των βιβλίων έχει φτάσει στα σχολεία. Απέδωσε τις όποιες καθυστερήσεις στην απεργία των φορτηγών το καλοκαίρι.

Για το πάσο των φοιτητών είπε καθυστέρησε να δοθεί στους φοιτητές καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα. Όπως αποκάλυψε από το 1997 τα πάσο πήγαιναν από το υπουργείο Μεταφορών στο Παιδείας και στη συνέχεια στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Όπως είπε κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει λόγο για κόστος με αποτέλεσμα το υπουργείο να βρεθεί να χρωστάει αρκετά χρήματα στο υπουργείο Μεταφορών. Τόνισε πως το θέμα λύθηκε και από την ερχόμενη εβδομάδα τα πάσο θα βρίσκονται στα Πανεπιστήμια.source:skai.gr

Στο πλευρό του Σκυλακάκη 

ο Γιώργος Χατζημαρκάκης...

xatzimarkakis.jpg
Το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Θοδωρής Σκυλακάκης τυγχάνει εμπιστοσύνης αλλά και συμπάθειας από ευρωπαίους συναδέλφους του είναι κάτι παραπάνω από γνωστό.
Χθες, ήταν η σειρά του ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργου Χατζημαρκάκη να του πλέξει το εγκώμιο.
Ο κ. Χατζημαρκάκης είχε γίνει ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο τις μέρες που προετοιμαζόταν το έδαφος για τον ερχομό της τρόικας και την υπογραφή του Μνημονίου.
Μάλιστα, σε πείσμα όσων διέδιδαν ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και δεν θα πετύχει, ο ομογενής ευρωβουλευτής τασσόταν στο πλευρό της χώρας μας και του Γιώργου Παπανδρέου.
«Μου φαίνεται παράξενο ότι σε μια δημοκρατική χώρα της Ευρώπης κάποιος που εκφράζει τη γνώμη του και τη λέει σωστά οδηγείται στη διαγραφή. Υπάρχει μια κατάσταση σοκ και ως προς της ΝΔ» είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Γιώργος Χατζημαρκάκης χθες στο Ράδιο 9.source:parapolitika.gr

Wall Street Journal: Η μακρά 

πορεία της Ελλάδας προς τη λύτρωση...

Έχει άραγε αρχίσει να αποδίδει η επιχείρηση γοητείας της Ελλάδας; Ο Πρωθυπουργός της χώρας έστειλε από τη Νέα Υόρκη ένα μήνυμα ελπίδας ενώ και ο υπουργός των οικονομικών γύρισε την περασμένη εβδομάδα την Ευρώπη λέγοντας προς τους επενδυτές ότι η αναδιάρθρωση χρέους είναι αδιανόητη.
Οι αποδόσεις των ομολόγων έπεσαν κάπως, αλλά πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, άποψη την οποία συμμερίζονται ακόμη και πολλοί διαμορφωτές πολιτικής.
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο. Υπάρχει σημαντική μείωση δαπανών αλλά τα έσοδα εξακολουθούν να υπολείπονται των αρχικών στόχων. Ακόμα και έτσι όμως δεν αποκλείεται να πετύχει το στόχο της για φέτος όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος, δεδομένου ότι έχει προχωρήσει στη λήψη περισσότερων μέτρων από όσα είναι καταρχήν αναγκαία, εξασφαλίζοντας έτσι ένα περιθώριο ασφαλείας.
Τα πράγματα είναι καλύτερα από όσο αρχικά φοβόταν κάποιοι, η Ελλάδα όμως θα πρέπει επειγόντως να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της οικονομίας της στο τέλος του 2011, εάν θέλει να πείσει τους επενδυτές ότι η δυναμική του χρέους της είναι βιώσιμη. Ακόμα όμως και τότε θα πρέπει να αλλάξει εκ βαθέων το φορολογικό της σύστημα, να αντιμετωπίσει τα χρόνια διαφθοράς και να εξασφαλίσει αύξηση των εσόδων.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπεσαν τον Σεπτέμβριο αλλά παραμένουν πολύ ψηλά. Η χθεσινή δημοπρασία υπήρξε «ενθαρρυντική», καθώς η πλειοψηφία των αγοραστών ήταν διεθνείς επενδυτές. Ακόμα όμως και αν ήθελε η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βγει σήμερα στις αγορές διότι πολλοί επενδυτές θεωρούν τη χώρα αποκλεισμένη από τις αγορές.
Ο δρόμος της Ελλάδας για την ανάκτηση εκ νέου του διεθνούς σεβασμού είναι βέβαιο ότι θα είναι μακρύς και κοπιαστικός. Αυτή η επιχείρηση γοητείας είναι βέβαιο ότι θα είναι η πρώτη από πολλές.source:tvxs.gr
Οι πραγματικές σχέσεις του Ρέμου με τον πρώην αγαπημένο της Υβόννης

Οι πραγματικές σχέσεις του

Ρέμου με τον πρώην αγαπημένο της Υβόννης...

Φαίνεται πως η πρόσφατη συνάντηση της εκρηκτικής Υβόννης Μπόσνιακ με τον πρώην αγαπημένο της Θανάση, δεν έγινε μυστικά από τον Αντώνη Ρέμο. Όπως πρώτο σας αποκάλυψε το gossip-tv.gr., η Υβόννη συναντήθηκε πριν από λίγες μέρες με τον πρώην αγαπημένο της, επιχειρηματία στο επάγγελμα, τον Θανάση ο οποίος ήταν και ο πρωταρχικός λόγος που πριν από καιρό το σέξι μοντέλο είχε αποφασίσει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η συνάντησή τους αυτή όμως, μόνο κρυφά από τον Αντώνη Ρέμο δεν έγινε καθώς ο τραγουδιστής κάνει παρέα με τον Θανάση! Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, συχνά οι δυο άντρες, πάντα μαζί με την Υβόννη –η οποία υπήρξε βέβαια και η σημαντικότερη αφορμή για να έρθουν κοντά- βγαίνουν για φαγητό ή για καφέ. Άλλωστε, το μοντέλο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον άντρα που κάποτε μονοπωλούσε την καθημερινότητά της. Τώρα, ο Θανάσης έχει γίνει πολύ καλός φίλος και με τον άντρα που πλέον μονοπωλεί την καρδιά της Υβόννης που δεν είναι άλλος βέβαια από τον Αντώνη Ρέμο…source:gossip-tv.gr
top