Η ελληνική διατροφή 

το “φάρμακο” για τον 

καρκίνο του δέρματος...


Τα υψηλά αντιοξειδωτικά των λαχανικών περιορίζουν τη νόσο, λένε Βρετανοί επιστήμονες
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η μεσογειακή διατροφή περιορίζει τα κρούσματα σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία συγκριτικά με τους λαούς της Βόρειας Ευρώπης
 
 
Έτσι, εξηγείται ο περιορισμένος αριθμός τέτοιων κρουσμάτων στους πληθυσμούς της Μεσογείου σε σύγκριση με τα κατά πολύ υψηλότερα ποσοστά στη βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτίθενται πολύ περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.
 
 
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επιζήμια μόνο για το δέρμα, αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υποστηρίζει η Δρ. Σαπίρα και προτείνει το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής. Η "συνταγή" που υποδεικνύει περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά.
 
Η Δρ. Σαπίρα υποστηρίζει πως τα παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άκρως ευεργετικά, εάν συνδυαστούν, στην παραλία, με πολλές στρώσεις από τα κατάλληλα ηλιοπροστατευτικά σκευάσματα, καπέλα και άλλα αξεσουάρ.source:newsit.gr
top