Μπήκαμε στην μπουτίκ 

της Μπαρτσελόνα...


Με ιστορία 2.000 ετών, η Βαρκελώνη είναι μια πόλη με έντονη προσωπικότητα…Η εκκλησία «Αγία Οικογένεια», τα έργα τέχνης του Γκαουτί αλλά και η θέα από το λόφο του Μονζουίκ μαγεύουν τους τουρίστες.

Υπάρχει όμως και μια άλλη γοητεία, ένα διαφορετικό αξιοθέατο που λατρεύουν τα εκατομμύρια των ποδοσφαιρόφιλων. Και δεν είναι άλλο από την μπουτίκ και το μουσείο της Μπαρτσελόνα.

Γιατί , όταν κάποιος βρεθεί στη Βαρκελώνη μια βόλτα από το Κάμπ Νου, το ναό του ποδοσφαίρου, όπως πολλοί αποκαλούν την έδρα του ιστορικού ποδοσφαριικού συλλόγου, σίγουρα θα την κάνει.

Το protothema gr. βρέθηκε στην μπουτίκ της Μπαρτσελόνα όπου χιλιάδες φίλαθλοι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται για να αγοράσουν μια φανέλα του Μέσι και του Βίγια, ή να πάρουν ένα σουβενίρ της αγαπημένης τους ομάδας.

Μπαίνοντας κανείς στη μπουτίκ, βλέπει όλες τις φανέλες των παικτών και με τα δυο χρώματα. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν μπλούζες, φανέλες, ρούχα και παπούτσια της Μπαρτσελόνα.

Στο υπόγειο της μπουτικ, υπάρχουν από μπουρνούζια, μέχρι χαλάκια του μπάνιου, ποτήρια και κούπες όλα με το λογότυπο και τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τις τιμές, για μια φανέλα του Μέσι ο φίλαθλος έπρεπε να δώσει έως και 93 ευρώ ανάλογα το μέγεθος ή το χρώμα. source:protothema.gr


















Συναγερμός στην 

Πελοπόννησο...


Σειρήνες θα ηχήσουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί, δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, στα πλαίσια δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.

Η δοκιμή θα διαρκέσει για 1 λεπτό. 
source:zougla.gr

Οι θανάσιμοι κίνδυνοι που 

κρύβει ένα... τραπεζομάντιλο!


Η αποκαλυπτική έρευνα των επιστημόνων

Επικίνδυνα για την υγεία είναι τελικά τα τραπεζομάντιλα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πάνω από 10.000 βακτήρια να «κατοικούν» και πολλά από αυτά προκαλούν θανατηφόρες ασθένειες για τον άνθρωπο.

Από το μικροσκόπιο πέρασαν συνολικά 133 τραπεζομάντιλα από εστιατόρια, και το 56% αυτών βρέθηκε μολυσμένο. Ανάμεσα στα βακτήριο που εντοπίστηκαν ήταν ο πνευμονόκοκκος, η λιστέρια, διάφορα εντεροβακτήρια, και το βακτηριο Ε. Coli.

Οι επιστήμονες συνιστούν στα καταστηματάρχες να χρησιμοποιούν τραπεζομάντιλα «μίας χρήσης», κάτι όμως που δεν εφαρμόζεται.source:newsbeast.gr

Συνταγές με... μουσική 

από γιατρούς!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής επιβεβαιώνονται από νέα έρευνα, με τους επιστήμονες να διατείνονται ότι σε συγκεκριμένες ασθένειες η μουσική ενδέχεται να λειτουργήσει ως φαρμακευτική αγωγή.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης χρησιμοποιεί ένα μείγμα ψυχολογίας και ακουστικής μηχανικής για να εξακριβώσει κατά πόσο η μουσική μπορεί να κρύβει τη λύση πολλών ψυχολογικών αλλά και παθολογικών παθήσεων. Οι ερευνητές αναλύουν τους στίχους, τους τόνους, ακόμα και τις σκέψεις που κρύβονται πίσω από κάποιες μουσικές, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό ορισμένες μουσικές να μπορούν να θεραπεύσουν φυσικούς πόνους ή και ασθένειες όπως η κατάθλιψη.
Απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι η ανάπτυξη ενός μαθηματικού μοντέλου που ερμηνεύει την ικανότητα της μουσικής να επικοινωνεί διαφορετικά συναισθήματα. Έτσι, μπορούν να φτιάξουν προγράμματα στον υπολογιστή, τα οποία θα δύνανται να αναγνωρίζουν τις μουσικές εκείνες που είναι ικανές να επηρεάσουν τα συναισθήματα.
«Η μουσική εκφράζει συναίσθημα ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Αυτοί περιλαμβάνουν τον τόνο, τη δομή και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του κομματιού. Και οι στίχοι μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση. Όπως επίσης και αντικειμενικοί παράγοντες: πότε ή πού πρωτοάκουσες το κομμάτι, αν το έχεις συνδυάσει με ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα» υπογραμμίζει ο μηχανικός Ακουστικής, Δρ Ντον Νοξ, που ηγείται της έρευνας.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ορισμένα δισκοπωλεία τοποθετούν τα μουσικά προϊόντα τους, κάνοντας διαχωρισμό σε "ευχάριστα" ή "λυπηρά".source:cosmo.gr

Τι κοιτάζουν οι άνδρες και 

τι οι γυναίκες όταν διαλέγουν... ραντεβού!


Τα δύο φύλα αποφασίζουν με διαφορετικά κριτήρια, όταν διαλέγουν σύντροφο για το επόμενο ραντεβού. Τι κοιτάζουν λοιπόν οι άνδρες και τι οι γυναίκες;

 

Οι άνδρες κοιτάζουν περισσότερο τις καμπύλες του σώματος μιας γυναίκας, ενώ οι γυναίκες είναι πιο… ανοιχτόμυαλες και κοιτάζουν πιο πολύ το πρόσωπο του άνδρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 
Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Evolution and Human Behavior" (Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συμπεριφορά), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μελέτησε και συνέκρινε τις αντιδράσεις 375 ανδρών και γυναικών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα μέλος του αντίθετου φύλου και κυρίως να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα ωραίο πρόσωπο και σε ένα σώμα με ωραίες καμπύλες.
 
Η έρευνα επιβεβαίωσε… τις υποψίες ότι οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο πλατιά κριτήρια. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες μελετούν το πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση, παρά μια σύντομη περιπέτεια, οπότε οι προτιμήσεις τους στρέφονται στις… καμπύλες.
 
Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και, με μεγαλύτερη συνέπεια, εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών σε σχέση με το σώμα τους.
 
Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη σωματική ελκυστικότητα είχαν δείξει τη σημασία χαρακτηριστικών όπως η συμμετρία, η υφή του δέρματος, η αναλογία διαμέτρου μέσης προς γοφούς κ.α.source:newsit.gr

Η ταρίφα της περαίωσης...

Αρχίζει από 200 και φθάνει στα 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο που «κλείνουν»

 Ελενα Λάσκαρη



Με «ταρίφα» που αρχίζει από 200 ευρώ και φτάνει έως και 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο χρόνο θα κληθούν να περαιώσουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις εκκρεμείς υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.
Ετσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία Β΄ κατηγορίας και καθαρό φορολογικό παρελθόν που θέλει να κλείσει 10 χρήσεις θα κληθεί να πληρώσει κατ΄ ελάχιστον 4.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν έτοιμο το «μοντέλο» της περαίωσης που θα κατατεθεί υπό μορφήν αυτόνομου νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, στο οποίο βασίζονται τα παραδείγματα που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείονται διορθώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μετά την επιστροφή του από τη Φρανκφούρτη, την Παρασκευή.

Ο τύπος της περαίωσης που προκρίνεται είναι πάρα πολύ απλός, βασίζεται στα ακαθάριστα έσοδα που έχουν δηλωθεί και βρίσκονται ήδη στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία θα υπολογίσει τους φόρους και θα στείλει τα σχετικά «ραβασάκια». Αν η περαίωση γίνει αποδεκτή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει 10% του πρόσθετου φόρου και το υπόλοιπο θα μπορεί να καταβληθεί σε 6 έως 12 μηνιαίες δόσεις. Κάθε μία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ.

Η πρόταση
Σύμφωνα με την πρόταση που προκρίνεται, τα ακαθάριστα έσοδα κάθε χρήσης πολλαπλασιάζονται με συντελεστές από 1% έως 3% ανάλογα με το αν τα βιβλία του ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης είναι «καθαρά» ή έχουν κριθεί ανεπαρκή- ανακριβή. Το 20% του ποσού που προκύπτει είναι ο φόρος περαίωσης εισοδήματος και το 19% ( ή ο εκάστοτε ισχύων συντελεστής ΦΠΑ) αποτελεί τον ΦΠΑ περαίωσης. Τα ποσά αυτά αθροίζονται και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από 200 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση που περαιώνεται.

Η περαίωση θα «πιάνει» και υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συζητηθεί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση «απαιτείται σχετική πράξη Διοικητικής Επίλυσης της Διαφοράς υπογραφόμενη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και τον επιτηδευματία». Ο φορολογούμενος θα πληρώνει τον φόρο περαίωσης αλλά και το ένα τέταρτο των προστίμων που του έχουν επιβληθεί για να κλείσει τις εκκρεμείς του υποθέσεις.
ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ
Η περαίωση θα «πιάνει» και υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπό μία προϋπόθεση
source:tanea.gr
Σχέδιο – ταφόπλακα για τα φωτοβολταϊκά...

Ελάχιστες άδειες θα ικανοποιηθούν


Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που επένδυσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μελέτες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τώρα πληροφορούνται ότι ελάχιστες αιτήσεις θα μπορέσουν τελικά να ικανοποιηθούν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο προεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Περιβάλλοντος που καθυστέρησε να αποσαφηνίσει τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

«Οροφή» επισης μπαίνει και στις εγκαταστάσεις σε στέγαστρα και ταράτσες που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 200 Μεγαβάτ μέχρι το 2014.

Την ίδια ώρα, δεν υπόκεινται σε διαδικασίες αναστολής αδειοδότησης τα έργα και οι επενδύσεις που θα γίνουν με βάση τον νέο επενδυτικό νόμο.

Τη μεγαλύτερη ισχύ θα έχουν τα αιολικά πάρκα, τα οποία σε 10 χρόνια θα παρέχουν ενέργεια που θα αγγίζει τα 7.500 Μεγαβάτ, από 1.327 που είναι σήμερα.

Ακολουθούν σε ισχύ τα υδροηλεκτρικά και τα φωτοβολταϊκά.
source:skai.gr

Οι αποκαλύψεις του 

Αλέξη Κούγια...

kougias_alexis.jpg
Το όνομα του γνωστού μάνατζερ στο λογαριασμό του οποίου όπως αποκάλυψαν πριν μερικές μέρες «ΤΑ ΝΕΑ» φαίνεται διακίνηση χρημάτων διαιτητών και παραγόντων έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας.
Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά είπε ότι «το ΣΔΟΕ με τον Α.Τ. έχει πιάσει όχι απλά κέντρο, αλλά έναν από τους εγκεφάλους.
Είναι ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός -και ας με μηνύσει- προνομιακό στέλεχος της ηγεσίας της προηγούμενης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».
Παράλληλα, ο κ. Κούγιας προχώρησε και παραπέρα. «Από το λογαριασμό του μάνατζερ φαίνεται διακίνηση χρημάτων διαιτητών και παραγόντων.
Αν διασταυρώσουν το φάκελο με τα στημένα παιχνίδια της UEFA ή κάποιες καταγγελίες ή μας καλέσουν να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα θα έχουν στα χέρια τους όλο το κύκλωμα στημένων αγώνων.
Και μιλάμε για εγκληματική οργάνωση». Μάλιστα, δε δίστασε να δηλώσει ότι «κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας κάνουν φορολογικές δηλώσεις, χωρίς να έχουν επάγγελμα, και για να δικαιολογήσουν απόκτηση ακινήτων, κάνουν το ίδιο κόλπο που έκανε ο μάνατζερ, εμφανίζονται να έχουν κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από το στοίχημα».source:parapolitika.gr

H άμαξα του Βούδα: Η πρώτη 

επίθεση με παγιδευμένο όχημα...

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1920, λίγους μήνες μετά τη σύλληψη των συντρόφων του αναρχικών Sacco και Vanzetti Νέο παράθυρο, ένας μετανάστης με το όνομα Mario Buda οδήγησε το άλογό του που έσερνε ένα κάρο, μπροστά από το κτίριο της Γουόλ Στριτ και απέναντι από τα κεντρικά της J.P. Morgan, στη Ν. Υόρκη. Το κάρο του Buda περιείχε εκρηκτικές ύλες, πιθανότατα κλεμμένες από εργοτάξιο κατασκευής τούνελ ενώ ο ιταλικής καταγωγής αναρχικός είχε αναμίξει με τις εκρηκτικές ύλες βόλια όπλου για να επιτύχει τις μεγαλύτερες δυνατόν απώλειες.
Την ώρα που οι καμπάνες της γειτονικής εκκλησίας της Αγίας Τριάδας σήμαιναν μεσημέρι, το κάρο του Buda μετατράπηκε σε μια τεράστια πύρινη μπάλα σκορπίζοντας το θάνατο. Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου ενώ περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν στην πρωτόγνωρη αυτή επίθεση. Ο ίδιος ο Buda διέφυγε τόσο το θάνατο όσο και τη σύλληψη, επιστρέφοντας στην γενέτειρα του Ρομάνα, στην Ιταλία όπου αργότερα φέρεται να έγινε πράκτορας του Μουσολίνι.
Το 1920, έτσι, θα μπορούσε να είναι το σημείο εκκίνησης χρήσης αυτού του νέου θανατηφόρου όπλου. Ωστόσο, πιο πίσω ακόμα, το 1800, υπάρχει καταγεγραμμένο ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό, με στόχο τον ίδιο τον Ναπολέοντα, όταν ένα καρότσι με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε από Βρετόνους – χωρίς ωστόσο να επιτύχει το στόχο της.
Μια άλλη περίπτωση που διεκδικεί τα πρωτεία στη φρικτή αυτή ανακάλυψη είναι συνέβη το 1905, στην Κωνσταντινούπολη, όταν Αρμένιοι αυτονομιστές επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά.
Οι επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά, όμως θα μπορούσαν να θεωρηθούν απόγονοι μιας παλαιότερης τακτικής: των πλοίων που, γεμάτα εκρηκτικά, εστάλησαν από τους πολιορκημένους Ολλανδούς κατά των ισπανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Αμβέρσας, τον 16ο αιώνα.
Καταλανοί αναρχοσυνδικαλιστές, σιωνιστές εξτρεμιστές, Βιετκόγκ, μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών, τρομοκράτες, καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί, ο ΙRA, η CIA, η Χεζμπολά, Τίγρεις Ταμίλ, Τσετσένοι αυτονομιστές, Βάσκοι αυτονομιστές, η Αλ Κάιντα αλλά και πνευματικά ανισόρροποι έχουν κάνει χρήση αυτού του τρόπου επίθεσης, «ανταλλάσσοντας» τεχνογνωσία ο ένας από τον άλλο στην πορεία του χρόνου, επιχειρώντας να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες στον αντίπαλο, με ακρίβεια και χαμηλό κόστος.
Σχετικό βιβλίο: Mike Davis "Buda's wagon" για την ιστορία των επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα.
Στην φωτογραφία, στιγμιότυπο από την επίθεση μπροστά από την Γουόλ Στριτ, μετά την έκρηξη της παγιδευμένης άμαξας του Buda.source:tvxs.gr

Ο έρωτας μας "κοστίζει" φίλους...


Ο έρωτας μας "κοστίζει" φίλους
Είναι γνωστό σε όλους ότι μία νέα παθιασμένη σχέση αφήνει λίγο χρόνο για φίλους και συγγενείς.

Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι αυτή η συμπεριφορά εξηγείται επιστημονικά. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Oxford ο έρωτας μας «κοστίζει» δύο στενούς φίλους. Οι ερευνητές ρώτησαν ανθρώπους για το στενό φιλικό τους περιβάλλον και πώς ο αριθμός των φίλων αυτού άλλαξε όταν ερωτεύθηκαν.

Εντόπισαν ότι ο «πυρήνας», που μετρά σχεδόν πέντε ανθρώπους, μειώθηκε κατά δύο άτομα. «Οι άνθρωποι που έχουν μία σχέση, αντί να έχουν τους συνηθισμένους πέντε φίλους κατά μέσο όρο, μένουν περίπου με τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του νέου αγαπημένου», εξηγεί ο Robin Dunbar, καθηγητής εξελικτικής ανθρωπολογίας στην Οξφόρδη.source:madata.gr
Παρασκεύασαν την πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο!

Παρασκεύασαν την πιο δυνατή 

μπύρα στον κόσμο!

Την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου παρασκεύασε μια ολλανδική ζυθοποιία, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 60%! Η νέα μπύρα, με την ονομασία «Start the Future», πωλείται σε μπουκάλια του ενός τρίτου του λίτρου, ακριβώς επειδή είναι τόσο δυνατή και η. μεθυστική της επίδραση θα αυξανόταν επικίνδυνα, αν το περιεχόμενό της συσκευαζόταν σε κλασικές φιάλες μπύρας.
«Δεν πίνεται σαν μια απλή μπύρα», συμβουλεύει ο Γιαν Νίζμποερ, διευθυντής της ζυθοποιίας.«Πίνεται σαν ένα κοκτέιλ, σε ένα ωραίο ποτήρι του ουίσκι ή του κονιάκ», προσθέτει ο εμπνευστής της νέας μπύρας, η οποία πωλείται προς 35 ευρώ ανά φιάλη.
Ο Νίζμποερ διευκρίνισε ότι πήρε την απόφαση να παρασκευάσει αυτή την μπύρα για να ανταγωνιστεί την σκωτσέζικη ζυθοποιία Brewdog, η οποία λανσάρισε στην αγορά τη μπύρα «The End of History», με περιεκτικότητα αλκοόλ 55%, που προέβαλε -μέχρι σήμερα- ως «η πιο δυνατή μπύρα».source:gossip-tv.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να «επαγρυπνά» στο θέμα των 

Ρομά, λέει η βελγική προεδρία...


Εκατοντάδες Ρομά έχουν απελαθεί στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία
Εκατοντάδες Ρομά έχουν απελαθεί στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία 
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η βελγική προεδρία της ΕΕ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να βρίσκεται «σε επαγρύπνηση», προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Γαλλία θα τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των απελάσεων. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, την ώρα που ο Ν.Σαρκοζί εμφανίζεται εξοργισμένος με τα σχόλια της Ευρωπαίας επιτρόπου Β.Ρέντινγκ.

«Όλοι συμφωνούν ότι η Επιτροπή πρέπει να επαγρυπνά για την ορθή εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Γαλλία» σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των 27 ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Η Επιτροπή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε. Απευθυνόμενος στις ομάδες πληθυσμού με νομαδικό τρόπο ζωής δήλωσε ότι πρέπει επίσης και οι Ευρωπαίοι πολίτες που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «να σέβονται (το δικαίωμα) της ιδιοκτησίας, και τους κανόνες που διέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία».

Παρ' όλο που η Σύνοδος επρόκειτο να επικεντρωθεί στις σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ και το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης, o Νικολά Σαρκοζί φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην αντεπίθεση, μετά τις δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία έκανε παραλληλισμό της κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται οργισμένος και λέγεται ότι σχολίασε ειρωνικά ότι οι Ρομά θα έπρεπε να πάνε στην χώρα της Β.Ρέντινγκ, το Λουξεμβούργο.

Ρόλο «πυροσβεστήρα» καλείται να παίξει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος έκανε λόγο για «παρεξήγηση».

«Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ένταση της στιγμής μπορεί να έδωσαν λαβή για παρεξηγήσεις» δήλωσε.

«Η αντιπρόεδρος Ρέντινγκ δεν ήθελε να δημιουργήσει παραλληλισμούς ανάμεσα σε αυτά που συνέβησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το παρόν» τόνισε και κάλεσε σε συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ρομά που κατοικούσαν σε χώρες κατεχόμενες από τους Γερμανούς στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου και εξοντώθηκαν.

Οι Αρχές στη Γαλλία έχουν ήδη απελάσει πολλές εκατοντάδες Ρομά, κυρίως προς τη Ρουμανία ενώ διέλυσαν και 100 καταυλισμούς. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει τους καταυλισμούς χώρους παράνομης δραστηριότητας, εκμετάλλευσης ανηλίκων και τράφικιν.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το δικαίωμα να εξετάσει αν η μεταχείριση των Ρομά από τη Γαλλία είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ελευθερία της μετακίνησης και μπορεί να παραπέμψει τη χώρα στα αρμόδια όργανα.source:in.gr

Η Μετανάστευση Eίναι Λύση...

Είμαστε όλοι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι -και θέλουμε να βγούμε από την τρύπα

Immigration
Η είδηση ότι επτά στους δέκα νέους πτυχιούχους σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα σκόρπισε τρόμο και ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά του Έθνους, καθώς σε μια κρίσιμη στιγμή στην Ιστορία του κινδυνεύει να χάσει τα πιο λαμπρά μυαλά του στα ξένα χέρια, που είναι μαχαίρια. Ξεπερνώντας απορίες για το πώς έφτασαν το Έθνος σ’ αυτό το σημείο τα προηγούμενα λαμπρά μυαλά (που δεν είχαν φύγει, εδώ ήταν), ας μελετήσουμε λίγο το θέμα, κι ας αναρωτηθούμε τι να συμβαίνει άραγε στο μυαλό των άλλων τριών-στους-δέκα νέων πτυχιούχων, που είδαν την ερώτηση, κοίταξαν τον κόσμο γύρω τους, και απάντησαν «όχι».

Γιατί όποιος βλέπει τον κόσμο γύρω του καταλαβαίνει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σαν εκείνους τους τριαντατρείς Χιλιανούς μεταλλωρύχους, που είναι παγιδευμένοι σε μια σκοτεινή τρύπα εφτακόσια μέτρα κάτω από τη Γη από τις 5 Αυγούστου, επικοινωνούν με τον κόσμο μέσα από ένα μικροσκοπικό τούνελ πλάτους 8 εκατοστών, και περιμένουν μια σωτηρία που μπορεί και να έρθει τα Χριστούγεννα.

Η δικιά μας τρύπα (που δεν κατέρρευσε αλλά σκαβόταν, με σταχανοβίτικη επιμονή και αφοσίωση, χρόνια τώρα) είναι τα εξής: 16.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει από την αρχή του χρόνου στην Αθήνα, 66% κάτω η αγορά του αυτοκινήτου, 110.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τα τέλη του χρόνου, 30% κάτω τα εισοδήματα, 5,5% ο πληθωρισμός (μεγαλύτερος στην Ε.Ε., όπως συνήθως), πολλά ακόμα μεγάλα και τρομαχτικά νούμερα, και το μόνο πράγμα που κινείται είναι οι αγρότες που καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για φωτοβολταϊκά, με το όραμα ενός εξασφαλισμένου, επιδοτούμενου μέλλοντος, μη έχοντας διαβάσει τα ψιλά γράμματα (πράγμα που σημαίνει εκεί κατά το 2013 να περιμένεις πάλι κλεισίματα Εθνικών Οδών, φωνές και διαμαρτυρίες) και η μόνη ελπίδα για το μέλλον είναι ο ανασχηματισμός (μη γελάς) και οι δημοτικές εκλογές (μην πέφτεις από την καρέκλα γελώντας).

Όπως καταλαβαίνεις, όπως και οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή, όλοι θέλουμε να βγούμε από αυτή την τρύπα. Μερικοί καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, έχουνε περάσει τα χρόνια, οπότε ελπίζουμε απλά σιγά σιγά να μας κατεβάσουν αρκετά εφόδια από το μικρό τούνελ για να τα βγάλουμε πέρα, ενδεχομένως να κάνουμε την τρύπα μας λίγο πιο ωραία ξανά, να της βάλουμε κάνα διακοσμητικό, κατιτίς ωραίο. Πολύ λογικά, πολλοί από τους νέους και δραστήριους οι εφτά στους δέκα, θέλουνε να βγούνε στον αγέρα.

Βέβαια, δεν έχουνε και όλοι τα προσόντα να βγουν στον αέρα, δηλαδή να δουλέψουν κάπου έξω και να προκόψουν. Δεν περίμενε εμάς ο πλανήτης, κι ούτε αδημονεί να υποδεχτεί τα σαΐνια μας με ανοιχτές αγκάλες. Εξάλλου είμαι σίγουρος ότι ελάχιστο ποσοστό έχει πραγματικά τα κότσια, τα γκατς που λέμε, για να ζήσει ως ξένος ανάμεσα σε ξένους. Όποιος έχει υπάρξει φοιτητής σε Αγγλίες και τα τοιαύτα, ή όποιος έχει γνωρίσει τέτοιους, ξέρει: Οι περισσότεροι κάνουν παρέα με άλλους Έλληνες, πάνε σε Ελληνικά μαγαζιά και η μαμά τους τους στέλνει ντολμαδάκια με το ταχυδρομείο. Αυτοί μπορεί να ψήφισαν «θα μεταναστεύσω» αλλά η ψήφος τους δεν σημαίνει «θα πάνω να μοχθήσω σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και σκληρής δουλειάς» αλλά μάλλον «είμαι ένα μοναδικό και τρυφερό λουλούδι που η Ελλάδα δε χωράει τις φιλοδοξίες και τα θέλω μου και θα πάω να τα καταχτήσω όλα από τα κουτορνίθια τους ξένους καθώς τρώγω τα ντολμαδάκια της μαμάς μου». Αυτοί είναι που θα επιστρέψουν πρώτοι στην τρύπα άρον άρον, κι απ’ το τούνελ των 8 εκατοστών αν χρειαστεί, κρίση-ξεκρίση, γιατί δεν θα τους πάει ο αέρας.

Και εκεί είναι και η εξήγηση του μυστήριου 30% που ψήφισε «δε φεύγω». Αυτοί είτε έχουνε την αυτογνωσία, ξέρουν ότι για εδώ είναι προορισμένοι, δε μπορούν μακριά από την τρύπα, είτε δεν κατάλαβαν την ερώτηση. Μπορεί να είχαν μπει στο πανεπιστήμιο με 0,9, και να μην ξέρουν ανάγνωση.source:yupi.gr

Tips για να διώξεις το

άγχος από τη ζωή σου!

Φωτό: © Fotolia
Το άγχος κάνει κακό στην υγεία, στο σεξ, στη διάθεση, στα πάντα. Μην το επιτρέπεις. Ανάλαβε δράση!
 
Ξυπνάς πριν χορτάσεις ύπνο... Χτυπάει το ξυπνητήρι και το μισείς. Πάντα θέλεις λίγο παραπάνω. Σηκώνεσαι τελευταία στιγμή και τρέχεις. Πανικός. Ετοιμάζεσαι. Τρέχεις. Κολλάς στην κίνηση. Θα αργήσεις. Σημειωτόν. Ασυνείδητοι οδηγοί, εκνευρισμοί, αντιδράσεις, φάσκελα, κόρνες... Φτάνεις επιτέλους, αλλά δεν βρίσκεις να παρκάρεις. Ψάχνεις, ψάχνεις... Και τελικά, μετά από πολλούς κύκλους βρίσκεις.
 
Μπαίνεις στη δουλειά. Υποχρεώσεις, ευθύνες, κούραση. Ανταγωνιστικοί συνάδελφοι, καλοί συνάδελφοι που μοιράζονται μαζί σου τα προβλήματά τους, δουλειά...
 
Μετά τη δουλειά, ξανά η κίνηση. Το μποτιλιάρισμα, οι κόρνες... Να διαβάσεις τα παιδιά, να μαγειρέψεις, να αφιερώσεις χρόνο στο σύντροφο, στους φίλους, να κάνεις ένα ντους, να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να συμμαζέψεις το σπίτι, να μαζέψεις το μυαλό σου, να μην φας πολύ γιατί θα παχύνεις... και παράλληλα το τηλέφωνο να χτυπάει, οι γονείς να διαμαρτύρονται ότι δεν σε ακούν και δεν σε βλέπουν συχνά και πριν καν το καταλάβεις... είναι περασμένα μεσάνυχτα. Ουφ! Και ξανά ουφ! Πιο ουφ δεν έχει...
 
Και αυτό είναι το απλό concept... Υπάρχουν και πιο σύνθετα. Μοναξιά, βασανιστικός σύντροφος, κακό σεξ, παράλληλη σχέση, απιστία, προβλήματα, γκρίνιες, παιδιά που διαμαρτύρονται, οικονομικά προβλήματα, δάνεια, χρέη, πιστωτικές...
 
Αν αυτό δεν λέγεται άγχος, τότε τί;
 
Πρέπει να κάνεις επειγόντως κάτι. Δεν βγαίνει αλλιώς....
 
1. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
 
-Κάνε ό, τι μπορείς. Προσπάθησε να κοιμηθείς -όσο οι υποχρεώσεις σου επιτρέπουν, πιο νωρίς. Ώστε να μην ξυπνάς στον πανικό, να μην τρέχεις, να απολαμβάνεις το ξύπνημά σου. Να προλαβαίνεις να χαμογελάσεις, να πάρεις μια ανάσα.
-Όσο για το ξυπνητήρι, άλλαξε τον ήχο του. Σύνδεσέ το με το ραδιόφωνο, βάλε να ξυπνάς με ένα αγαπημένο σου τραγούδι και όχι με εκείνον τον βάρβαρο ήχο που σε “απειλεί”.
-Φρόντισε ο χώρος που κοιμάσαι να είναι τακτοποιημένος, να μυρίζει όμορφα (το άρωμα της λεβάντας είναι χαλαρωτικό) και να μην κάνεις -όσο μπορείς- αγχωτικές, αρνητικές σκέψεις πριν κοιμηθείς.
-Ξύπνα λίγο πιο νωρίς ώστε να απολαύσεις ένα όμορφο και πλήρες πρωινό, να συνειδητοποιήσεις ότι η μέρα ξεκινά... και θα είναι υπέροχη!
-Το πως θα ξυπνήσεις το πρωί είναι καθαρά δική σου επιλογή: θα ξυπνήσεις απότομα και θα τρέχεις ή χαλαρά και όμορφα, τραγουδώντας; Το σίγουρο είναι πως το να πετάγεσαι από το κρεβάτι έντρομη δεν βοηθάει καθόλου.

2. Μια αγκαλιά...

-Αυτή η αγκαλιά του ανθρώπου που αγαπάς, που σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα, να ηρεμείς, να νιώθεις όμορφα, να νιώθεις ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Μια σφιχτή αγκαλιά που θα μειώσει τους παλμούς της καρδιάς σύμφωνα με έρευνες.
-Μια αγκαλιά ή ένα χάδι στα χέρια... για δέκα λεπτά θα λειτουργήσουν αγχολητικά.
-Αν δεν έχεις σύντροφο μπορεί να σε βοηθήσει ένα ζωάκι. Η επαφή με μια γάτα ή ένα σκυλάκι πάντα βοηθάει. Οι ψυχολόγοι το προτείνουν συχνά σε άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο στρες. Χάιδεψε το κατοικίδιό σου. Κι αν δεν έχεις, δεν πειράζει. Χάιδεψε το κατοικίδιο κάποιου φίλου. Το ίδιο θα σου λειτουργήσει.
 
3.Επιστροφή στη φύση!

Η φύση είναι η μεγαλύτερη εχθρός του στρες. Η θάλασσα, το βουνό, τα λουλούδια, τα δέντρα, οι μυρωδιές έχουν τη μαγική ιδιότητα να απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις, να καθαρίζουν το μυαλό, να σε ηρεμούν και να σε γεμίζουν με ένα αίσθημα ευφορίας, ευεξίας, αισιοδοξίας.
 
4.Κορίτσια... στον ήλιο!

Έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που εκτίθενται σε περισσότερο ηλιακό φως, βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα. Ο ήλιος “καίει” την κατάθλιψη και διώχνει το άγχος. Γι' αυτό και το καλοκαίρι... όλα μοιάζουν αλλιώς!
Δεν έχεις λοιπόν παρά να κάνεις μια βόλτα στο φως της ημέρας ή να καθίσεις δίπλα στο παράθυρό σου ή να βγεις στο μπαλκόνι σου ή να ανοίγεις τις κουρτίνες σου πιο συχνά. Φρόντισε να μπαίνει φως στο σπίτι σου, φρόντισε να κάνεις μια βόλτα στο φως. Στην Ελλάδα ζούμε, είναι πανεύκολο!
 
5. Όμορφες αναμνήσεις

Εκεί ακριβώς που νιώθεις ότι το άγχος σε έχει βουτήξει από το λαιμό και κοντεύει να εκραγεί το κρανίο σου, δοκίμασε το εξής: φέρε στο μυαλό σου μια καλή ανάμνηση. Μια όμορφη στιγμή της ζωής σου με όλες τις λεπτομέρειες. Σαν να την ξαναζείς.
 
Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μια μυρωδιά ή μια μελωδία μπορεί να μας ξυπνήσει μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Δεν το έχεις τσεκάρει κι εσύ; Δεν έχει τύχει να μυρίσεις ένα άρωμα και να σου έρθει στο μυαλό ένας συγκεκριμένος άνθρωπος; Δεν σου έχει τύχει η μυρωδιά μας εποχής να σου θυμίσει μια στιγμή, μια φάση της ζωής σου; Ακούγοντας ένα τραγούδι δεν ταξιδεύεις σε συγκεκριμένα σκηνικά;
 
Εκμεταλλεύσου το! Βάλε μουσική ή μύρισε ένα συγκεκριμένο άρωμα και κατέβασε από το σκληρό του μυαλού σου μια χαρούμενη στιγμή, κάτι που σου φτιάχνει το κέφι.
 
Ή απλά κλείσε τα μάτια σου και φέρε στο μυαλό σου ένα τοπίο που σε ηρεμεί. Μια εικόνα από τη Σαντορίνη, από την Κρήτη, από τη Γαλλία, από οπουδήποτε θέλεις...
 
Το ξέρεις... Αν γυμνάζεσαι, το ξέρεις καλά πως η άσκηση εκτονώνει, σκοτώνει το άγχος. Αν δεν γυμνάζεσαι, πρέπει να ξεκινήσεις. Η γυμναστική είναι ό, τι καλύτερο και... κερδίζεις και ένα τέλειο σώμα. Δύο σε ένα!
Όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο περισσότερο μειώνει το στρες. Ανέβασε τους ρυθμούς λοιπόν, όσο περισσότερο αντέχεις. Μισή ώρα, κάνει πραγματικά θαύματα!
 
7. Μασάζ, το λυτρωτικό

Μπορεί να μην αντέχει το πορτοφόλι σου να επισκέπτεσαι συχνά ένα σπα. Κάντο μία φορά όμως. Αξίζει τον κόπο. Θα σε αναζωογονήσει. Θα νιώσεις υπέροχα. Και από το χαλαρωτικό μασάζ, αλλά και από το ότι έκανες επιτέλους κάτι αποκλειστικά για σένα.
 
Αν δεν μπορείς, ζήτησε από τον σύντροφό σου να σου κάνει - όσο και όπως μπορεί. Ή από έναν φίλο. Ή από τη μαμά σου, που ποτέ δεν αρνείται την προσφορά στο παιδί της.
Το μασάζ κάνει πραγματικά θαύματα εναντίον του άγχους.
 
8. Breathe in... Breathe out!

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα συνδυάσεις με τη σωστή αναπνοή. Εισπνοή... Εκπνοή! Αργά. Χαλαρά. Ρίξε τους ρυθμούς...
 
Αν παρατηρήσεις, όταν είσαι ιδιαιτέρως αγχωμένη, αναπνέεις γρήγορα, δηλαδή εισπνέεις περισσότερο οξυγόνο από ότι χρειάζεσαι. Και αυτό δεν είναι καλό. Κι αν σε πιάσει ταχυκαρδία, αυτό θα φταίει. Συν το ότι το άγχος σου θα αυξηθεί.
Συνεπώς φρόντισε να αναπνέεις σωστά. Χρησιμοποίησε το διάφραγμά σου: όταν αναπνέεις δηλαδή να φουσκώνει το στομάχι σου, όχι το στήθος σου. Οκ; Με αργό ρυθμό. Εισπνοή... Εκπνοή....
 
9. Σκέψου θετικά

Ακούγεται εύκολο, δεν είναι καθόλου. Σιγά-σιγά... Θέλει εξάσκηση. Μην επικεντρώνεις τις σκέψεις σου στα προβλήματα, μην τα αναμασάς στο μυαλό σου. Δεν λύνονται έτσι. Το αντίθετο, μεγεθύνονται.
Κάνε όμορφες σκέψεις, αισιόδοξες. Όσο μπορείς, ακόμα κι όταν όλα είναι “μαύρα” διατήρησε τη θετικότητά σου. Λειτουργεί!
 
 
10.Κάνε κάτι, μπορείς!

Μη μένεις άπραγη και απλά παραπονιέσαι για το άγχος σου. Μη βουλιάζεις στη ρουτίνα. Ξέρω ότι οι υποχρεώσεις -όπως και όλων μας- είναι πολλές. Πρέπει όμως να κάνεις κάτι, να προσπαθήσεις να βρεις χρόνο, να ρίξεις τους ρυθμούς, να πάρεις ανάσα έστω και για μισή ώρα μέσα στη μέρα. Να πας έναν περίπατο, να μυρίσεις τη φύση, να κοιτάξεις τον ορίζοντα, να γεμίσεις τη μπανιέρα και να βουλιάξεις στα αιθέρια έλαια υπό το φως των κεριών, να προσθέσεις στη μέρα σου κάτι που θα την κάνει διαφορετική από την προηγούμενη. Να μην ζεις μέρες καρμπόν. Αυτό κουράζει. Και αυξάνει το άγχος!
 
Όλα είναι θέμα απόφασης. Πρέπει να κάνεις κάτι. Μην επιτρέπεις στο άγχος να σου κατατρώει την καθημερινότητα. Μισή ώρα δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βρούμε... Απλά γινόμαστε όλοι αναβλητικοί, επιτρέπουμε στην κούραση να μας καπελώσει. Πρέπει να κάνουμε κάτι όμως για τον εαυτό μας, για την υγεία μας. Είναι γνωστό το πόσο κακό κάνει στην υγεία το στρες.source:tlife.gr

Desire HD και Z από την HTC...



Η HTC Corporation ανακοίνωσε τη βελτιωμένη φιλοσοφία σχεδιασμού HTC Sense, η οποία ενσωματώνεται στα δύο νέα της Android smartphones, HTC Desire HDTM και HTC Desire ZTM.  Η νέα εμπειρία HTC Sense συνεχίζει να επικεντρώνεται στον πελάτη, τοποθετώντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο και καθιστώντας τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών, φυσική συνέχεια του τρόπου σκέψης τους. Το HTC Sense εισάγει σημαντικές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια σειρά από δωρεάν συνδεδεμένες υπηρεσίες, με την ονομασία HTCSense.com, που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης των κινητών τηλεφώνων της HTC.

Η νέα εμπειρία HTC Sense προσφέρει μια σειρά από αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τον τρόπο που ο χρήστης συλλαμβάνει, δημιουργεί, μοιράζεται και αποκτά πρόσβαση σε πολυμεσικό περιεχόμενο. Δημιουργώντας μια νέα εμπειρία στη χρήση της κάμερας, οι κάτοχοι της συσκευής έχουν τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο HD και σύλληψης ή επεξεργασίας εικόνων που πλαισιώνονται από μια πληθώρα ειδικών εφέ. Χάρη στη λειτουργία  “HTC Locations”, τη νέα επαναστατική εμπειρία πλοήγησης, οι χρηστές αποκτούν άμεση και κατά παραγγελία πρόσβαση στους χάρτες, χωρίς καθυστερήσεις ή οικονομικές επιβαρύνσεις από τέλη περιαγωγής.

Το HTC Sense  περιλαμβάνει επίσης μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, μέσα από το νέο online κατάστημα e-books, που βασίζεται στην υπηρεσία Kobo και έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη βελτιστοποιημένο για χρήση απ’ το κινητό, που επιτρέπει την ανάρτηση σχολίων, την άμεση αναζήτηση ορισμών ή τη μετάφραση άγνωστων όρων.

Με τη νέα υπηρεσία HTCSense.com οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τη συσκευή τους εξ’ αποστάσεως, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για παράδειγμα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν ένα απολεσθέν κινητό τηλέφωνο, ενεργοποιώντας τον ήχο κλήσης της συσκευής στη μέγιστη δυνατή ένταση (ακόμα και αν είναι ενεργοποιημένο το αθόρυβο προφίλ) ή να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία του στον χάρτη. Σε περίπτωση που κινητό τηλέφωνο χαθεί ή κλαπεί, οι κάτοχοι του μπορούν επίσης να το κλειδώσουν εξ’ αποστάσεως, να προωθήσουν τις κλήσεις και τα εισερχόμενα μηνύματα σε άλλο τηλεφωνικό αριθμό, να στείλουν γραπτό μήνυμα που θα ζητούν την επιστροφή της συσκευής ή να διαγράψουν όλα τα προσωπικά δεδομένα τους, που βρίσκονται εγκατεστημένα σε αυτή.

Η υπηρεσία HTCSense.com καθιστά εύκολη τη μεταφορά των δεδομένων του χρήστη από ένα κινητό τηλέφωνο HTC σε ένα άλλο καθώς και την άμεση πρόσβαση σε δεδομένα, όπως οι επαφές, τα μηνύματα κειμένου και το ιστορικό κλήσεων από το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή. Οι κάτοχοι τέλος της συσκευής μπορούν να παραμετροποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο με αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως ταπετσαρίες HTC, θέματα HTC, ήχους ή plug-ins.

Το HTC Desire HD αναδεικνύει κάθε είδους multimedia περιεχόμενο με τη βοήθεια της φωτεινής LCD οθόνης, διάστασης 4,3” και των τεχνολογιών Dolby Mobile και SRS virtual sound, ενώ αποτελεί την πρώτη συσκευή που ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8255 1GHz. Το HTC Desire HD επιτρέπει την καταγραφή βίντεο HD σε ανάλυση 720p, χάρη στην κάμερα των 8MP με το διπλό φλας που ενσωματώνει. Κατασκευασμένο με την τεχνική “unibody”, όπως το HTC Legend, το HTC Desire είναι σμιλεμένο από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου και αποπνέει τον αέρα πολυτελείας και στιβαρότητας που χαρακτηρίζει κάθε προϊόν της HTC. Τέλος, περιλαμβάνει τη λειτουργία «HTC Fast Boot» που επιτρέπει την ενεργοποίηση του κινητού τηλέφωνου στο λιγότερο δυνατό χρόνο για την άμεση εκτέλεση κάθε λειτουργίας του, ανά πάσα στιγμή.

Για τους ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, το HTC Desire Z τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρούν την επαφή με συναδέλφους, γνωστούς και φίλους μέσω των Facebook και Twitter. Το HTC Desire Z ενσωματώνει επίσης έναν εξελιγμένο μηχανισμό που αποκαλύπτει το συρόμενο πληκτρολόγιο τύπου QWERTY για την άμεση και αξιόπιστη εισαγωγή κειμένου. Το πληκτρολόγιο του HTC Desire Ζ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου και δύο παραμετροποίησιμα από το χρήστη πλήκτρα για άμεση πρόσβαση σε κοινές λειτουργίες χωρίς την ανάγκη εισαγωγής στα αντίστοιχα μενού. Το HTC Desire Z επιτρέπει ακόμη την καταγραφή βίντεο HD, ανάλυσης 720p, χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα των 5 megapixel με φλας. Τέλος αποτελεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο που ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm 7230 800MHz, που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη αυτονομία, ενώ υποστηρίζει και τη λειτουργία HTC Fast Boot.

Τα νέα HTC Desire HD και HTC Desire Z θα είναι διαθέσιμα μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και του δικτύου λιανικής πώλησης σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, από τον Οκτώβριο του 2010, ενώ το HTC Desire Z, θα διατεθεί επίσης στη Βόρεια Αμερική, αργότερα μέσα στο έτος.source:nooz.gr
Το δόγμα εξωτερικής πολιτικής...
Του Kωστα Iορδανιδη
Η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα να συγκροτήσει επιτροπή διπλωματών και ακαδημαϊκών που θα αναλάβουν να επεξεργασθούν «το νέο στρατηγικό δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» είναι δηλωτική αγαθών προθέσεων.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόλουθος του υπουργείου Εξωτερικών που να μην είναι σε θέση να απαριθμήσει τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το «νέο στρατηγικό δόγμα» πρέπει να αποτελεί υπέρβαση των κοινών τόπων, που με επιμονή αλλά περιορισμένη πειστικότητα επαναλαμβάνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί επί των Εξωτερικών της Ελλάδος.
Θα αναμείνουμε το αποτέλεσμα της διαδικασίας με ενδιαφέρον. Αλλά ίσως θα ήταν σκόπιμο να επισημανθεί ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν είναι μεταφυσική ενασχόληση. Η εξωτερική πολιτική είναι κατ’ εξοχήν η προβολή της εσωτερικής ισχύος μιας χώρας στο άμεσο περιβάλλον της. Ενα «νέο στρατηγικό δόγμα» δεν μπορεί να είναι, συνεπώς, ανισοβαρές με την εσωτερική ισχύ της Ελλάδος, διότι υπάρχει κίνδυνος γελοιοποιήσεως.
Η εξωτερική πολιτική, επίσης, μπορεί να κινηθεί σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων, με την προσδοκία εξασφαλίσεως ωφελημάτων, δίχως να έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες. Αυτό επεχείρησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με καταστρεπτικά αποτελέσματα, αν και κατάφερε να επιρρίψει τις ευθύνες στους αντιπάλους του, που εκτελέσθηκαν έπειτα από μία δίκη-παρωδία.
Πέραν όμως των κινδύνων που ενέχει μία τέτοια πολιτική, η Ελλάς ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του ΝΑΤΟ δεν έχει την παραμικρά δυνατότητα, αλλά ούτε πλέον τη διάθεση, να αυτενεργήσει στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων. Πολιτική της μορφής αυτής ακολουθεί ο πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η Τουρκία, στην παρούσα συγκυρία, είναι χώρα διαφορετικού δυναμισμού από τη σημερινή Ελλάδα.
Ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύουν ότι η πρόσφατη διαφοροποίηση της Aγκυρας έναντι των παραδοσιακών της συμμάχων δίδει τη δυνατότητα «δημιουργικής παρεμβολής» της Ελλάδος στην περιοχή. Ο πειρασμός είναι μεγάλος, αλλά και προφανείς οι κίνδυνοι. Το ερώτημα που πρέπει ίσως να απασχολήσει την υπό συγκρότηση επιτροπή είναι εάν μία χώρα που έχασε την κυριαρχία στον τομέα της οικονομίας μπορεί να ασκήσει «παρεμβατική» εξωτερική πολιτική ή πρέπει να ασχοληθεί πρωτίστως με την εσωτερική της ανασυγκρότηση.σοurce:kathimerini.gr

«Ανένδοτος» από τους 

φορτηγατζήδες...


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών από τις κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων. Από νωρίς το πρωί παράταξαν τα οχήματα τους κλείνοντας τα διόδια της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί το πρωί κυκλοφοριακό χάος στο σημείο.

Στη συνέχεια ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε και πλέον η κυκλοφορία αποκαθίσταται. Φορτηγά βρίσκονται επίσης σταθμευμένα και στο μπλόκο της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Ετσι έστω και με κομμένα τα φτερά συνεχίζουν τον... ανένδοτο οι ιδιοκτήτες φορτηγών χερσαίων μεταφορών αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση του κλάδου.
Οι επαγγελματίες κατανοούν ότι περιθώρια αλλαγών δεν υπάρχουν στο νόμο όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και ετοιμάζεται για την ψήφιση του νομοσχεδίου που εκτιμάται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα καθώς η ρύθμιση προβλέπεται να περάσει από την ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.
Ήδη πάντως το κοινό μέτωπο του κλάδου έχει αρχίζει να μπάζει νερά καθώς δεν λείπουν οι γκρίνιες για την τύχη των κινητοποιήσεων, τη ίδια στιγμή που οι βυτιοφορείς εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο για τον κλάδο τους.
Χθες κατά την ακρόαση των ιδιοκτητών φορτηγών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Μεταφορών κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, χαρακτήρισε «φαρισαϊσμό» τις αλλαγές που έφερε την Τρίτη ο κ. Ρέππας για την αύξηση της άυλης αξίας των αδειών για τα βυτιοφόρα και υπεραμύνθηκε των αιτημάτων του κλάδου για πενταετή μεταβατική περίοδο και για διατήρηση του 35% της αξίας των αδειών μετά τη λήξη της τριετίας που με βάση το νόμο, προβλέπεται να μηδενιστούν.
Υποστήριξε μάλιστα ότι οι εταιρείες που προβλέπει η μεταρρύθμιση θα οδηγήσουν σε τριπλασιασμό των κομίστρων τα επόμενα χρόνια και ότι ευνοούν την εναρμόνιση τιμών.   
Για άλλη μια φορά τονίστηκε η αδικία που δημιουργεί ο νόμος μεταξύ παλαιών και νέων ιδιοκτητών, επισημάνθηκε ότι οι επαγγελματίες φορολογούνται με 45% «λες και διαθέτουν βιτρίνα στη Ερμού» ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις για την ένταξη του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα από τη στιγμή που όπως είπε, τα περισσότερα φορτηγά είναι αγορασμένα με δάνεια και τους παρακρατείται η κυριότητα.source:protothema.gr

2009: 35.000 άνθρωποι νεκροί

σε τροχαία εντός Ε.Ε.

Το φιλόδοξο – τότε – πρόγραμμα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ευρώπη το 2001, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2009 για τη μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, μέσα από μέτρα και δράσεις που αφορούσαν την κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών (αλλαγή τρόπου εξέτασης στις σχολές οδηγών και βελτίωση της παιδείας), τη βελτίωση των υποδομών σε βασικούς οδικούς άξονες, αλλά και τη βελτίωση σημαντικών συστημάτων στο αυτοκίνητο (αερόσακοι, ΑΒS, ESP, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων) φαίνεται πως στην Ελλάδα έπιασε τελικά τόπο.

Στο χρονικό διάστημα αυτό, η Ελλάδα, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, κατάφερε να μειώσει τους θανάτους από τους 172 ανά εκατομμύριο πληθυσμού στους 130 ανά εκατομμύριο, μια πτώση της τάξης του 23%, την ίδια στιγμή που στο σύνολο των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), η αντίστοιχη πτώση ήταν 36%.

Αποτελεσματικότερη αποδείχθηκε η εφαρμογή του προγράμματος στη Λετονία, η οποία το 2001 είχε 236 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, για να φθάσει στους 112 θανάτους (πτώση 54%). Στον τομέα της οδικής ασφάλειας επένδυσε η Ισπανία, η οποία πέτυχε πτώση 53% (από 136 θανάτους το 2001 στους 58 το 2009), όπως και η Εσθονία με την Πορτογαλία, που μείωσαν το "φόρο αίματος" στην άσφαλτο κατά 50%.

Η Γερμανία και η Σουηδία, που θεωρούνται κατ' εξοχήν χώρες που τους ενδιαφέρει η οδική ασφάλεια, είχαν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα: η πρώτη μείωση στους θανάτους κατά 40% (από 85 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων το 2001 στους 51 το 2009) και η δεύτερη ποσοστό -39% (66 θανάτους το 2001 σε 39 το 2009).

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα με την Ελλάδα κυμάνθηκαν και οι επιδόσεις της Κύπρου (-28%, με μείωση θανάτων από 140 το 2001 σε 130 το 2009). Τα δύο νεότερα μέλη της Ε.Ε., η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν φαίνεται να έχουν επενδύσει ακόμη στην οδική τους ασφάλεια, αφού το ποσοστό μείωσης των θανάτων ήταν για την πρώτη 11% (από 128 θανάτους το 2001 στους 118 το 2009), ενώ για τη δεύτερη τα στοιχεία είναι αμείλικτα: αντί να πετύχει μια κάποια μείωση των θανάτων στην άσφαλτο, κατέγραψε αύξηση, σε ποσοστό, μάλιστα, 14% (από 112 θανάτους το 2001 σε 130 το 2009).

Ακόμη πιο τραγική είναι η εικόνα για τη Μάλτα, με δεδομένο, μάλιστα, ότι στην αγορά έχουν εισαχθεί πλέον νέα, ασφαλέστερα αυτοκίνητα. Στη χώρα αυτή καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων στην άσφαλτο όλων των εποχών (+31%, από τους 41 θανάτους το 2001 στους 51 το 2009).

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται, στο τέλος της φετινής χρονιάς, το ποσοστό της Ε.Ε. να διαμορφωθεί στο -40% από το -36% που ήταν το 2009, ενώ την προηγούμενη δεκαετία το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν στο -25%.

Σημειώνεται ότι, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον κοινωνικό θέμα, αφού είδε ότι, το 2009, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στους δρόμους της Ε.Ε. Σε κάθε θάνατο που σημειώνεται στους δρόμους της Ευρώπης, αντιστοιχούν, κατ' εκτίμηση, τέσσερις τραυματισμοί με μόνιμη αναπηρία, όπως εγκεφαλικές κακώσεις ή βλάβη του νωτιαίου μυελού, 10 σοβαροί και 40 ελαφρότεροι τραυματισμοί. Αυτό έχει ως απόρροια - πέρα από τις όποιες συνέπειες σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο - την οικονομική επιβάρυνση της κοινωνίας, με κόστος περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος.

Για την περαιτέρω προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ακόμη τολμηρό πρόγραμμα, με στόχο δεκαετίας. Το πρόγραμμα, που προτείνεται στο πλαίσιο ενός συνόλου κατευθύνσεων ευρωπαϊκής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, την περίοδο 2011-2020, αφορά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που ξεκινούν από τον καθορισμό αυστηρότερων πρότυπων ασφαλείας των οχημάτων και φθάνουν μέχρι τη βελτίωση της εκπαίδευσης των οδηγών και την ενίσχυση της επιβολής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Μάλιστα, η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί στενά με όλα τα κράτη-μέλη για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος. Με βάση το πλάνο που έχει καταρτιστεί, υπάρχουν επτά στρατηγικοί στόχοι οι οποίοι είναι: Βελτίωση των μέτρων ασφάλειας σε οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, κατασκευή ασφαλέστερων οδών, κατασκευή ευφυών οχημάτων, ενίσχυση των κανόνων χορήγησης αδειών και της εκπαίδευσης των οδηγών, βελτίωση της επιβολής του νόμου, στόχευση συγκεκριμένων τραυματισμών και ανανέωση του ενδιαφέροντος σε θέματα μοτοσικλετιστών.

Για το πρόγραμμα που έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για το νέο, που θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Σλίμ Κάλλας επισημαίνει: «Κάθε μέρα, στους δρόμους της Ευρώπης πεθαίνουν 100 συνάνθρωποί μας. Από το 2001 έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουμε επιτύχει να σώσουμε σχεδόν 80.000 ζωές. Όμως, ο αριθμός των θανάτων και των τραυματισμών, εξαιτίας ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών μας, παραμένει απαράδεκτος. Εξετάζουμε τι είδους αυτοκίνητα οδηγούν οι πολίτες, πού τα οδηγούν και πώς τα οδηγούν και θέλουμε να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους μέχρι το 2020».source:zougla.gr

Τι κρύβεται μέσα σ' ένα 

κόκκο κακάο;


Mars και IBM αποκωδικοποίησαν το DNA της σοκολάτας

Η σοκολατοβιομηχανία Mars, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας IBM και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ολοκλήρωσαν πρόσφατα την καταγραφή του γονιδιώματος του κακαόδεντρου, στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγής και τη δημιουργία ανθεκτικότερων ποικιλιών.

Το προσχέδιο του γονιδιώματος που παρουσιάστηκε την Τετάρτη αφορά την ποικιλία κακαόδεντρου «Ματίνα 1-6», η οποία αντιστοιχεί στο 99% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο.

Η αλληλουχία θα «επιτρέψει ταχύτερες και ακριβέστερες παραδοσιακές διασταυρώσεις» εξήγησε στο Reuters ο Χάουαρντ-Γιάνα Σαπίρο, ανώτατο στέλεχος στο τμήμα βοτανικής και έρευνας της Mars.

Μέχρι σήμερα, ερευνητές και γεωπόνοι έπρεπε λίγο-πολύ να μαντεύουν τι χαρακτηριστικά θα έδινε στο κακάο η διασταύρωση δύο διαφορετικών ποικιλιών. Η μελέτη της γενετικής πληροφορίας θα τους επιτρέπει να προβλέπουν καλύτερα τα αποτελέσματα των παραδοσιακών διασταυρώσεων.

Η IBM από την πλευρά της συνέβαλε με το λογισμικό της και τον υπερυπολογιστή Blue Gene, έναν από τους ταχύτερους του κόσμου.

«Η συνεργασία με τη Mars και την Υπηρεσία Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας αξιοποιεί την δεκαετή εμπειρία της IBΜ στην υπολογιστική βιολογία. καθώς και την ισχύ του υπερυπολογιστή Blue Gene» δήλωσε ο Αζέι Ροιγιούρου του Κέντρου Υπολογιστικής Βιολογίας της IBM.source:newsbeast.gr

Παπακωνσταντίνου: Μονόδρομος να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν επαρκεί ώστε να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές.

«Είναι σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί μια διατηρήσιμη κατάσταση μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal.
Αναφέρθηκε επίσης στο "προβάδισμα" που έχει η κυβέρνηση, καθώς έχει κατορθώσει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού λίγο περισσότερο από το ήμισυ του στόχου των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει θέσει για το 2010.
Αναγνώρισε ωστόσο ότι είναι αδύνατο να αποσύρει κανείς 12 δισεκατομμύρια ευρώ από την οικονομία μέσω της μείωσης των δαπανών και της αύξησης της φορολογίας χωρίς να προκληθεί ζημιά στην οικονομία.
Ως δύσκολες και σκληρές χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για μείωση των συντάξεων, περικοπή των μισθών στο δημόσιο τομέα και αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.
«Η εναλλακτική λύση θα ήταν μια καταστροφή», τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως χωρίς το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε πτώχευση.
Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως υποστήριξε, θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη την οικονομία, ενώ αναγνώρισε πως οι επενδυτές πρέπει να πεισθούν ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε δημοσιονομική εξυγίανση, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού και σε υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.
«Είχα πολλές δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών. Ίσως, όμως, ορισμένες από τις χειρότερες ήταν όταν αγωνίσθηκα απέναντι στο χρόνο ώστε το πακέτο οικονομικής στήριξης να εκταμιευθεί εγκαίρως και να συνεχισθεί κανονικά η εξυπηρέτηση τους χρέους. Η λύση, ήρθε πάνω στην ώρα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.source:cosmo.gr
top