Πού πάνε οι παλιοί υπολογιστές;


Δηλητηριάζουν παιδιά στην Ασία και την Αφρική

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ειδικά αν γνωρίζει κάποιος και τη σχετική απαγόρευση, οι παλιές τηλεοράσεις και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που δίνουν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά για ανακύκλωση και που περιέχουν μία σειρά επικίνδυνων ουσιών, που μπορεί να δηλητηριάσουν τους εργάτες, πηγαίνουν σε εργοστάσια ανακύκλωσης της Ασίας και της Αφρικής.

Από τα λιμάνια του Ρότερνταμ φεύγουν κάθε χρόνο εκατοντάδες κοντέινερς με τα επικίνδυνα προϊόντα και αντί να πάνε στην Ακτή του Ελεφαντοστού να ελεγχτούν, να μην περάσουν φυσικά τον έλεγχο και να επιστραφούν στην Ευρώπη, πηγαίνουν απ’ ευθείας στην Κίνα και την Αφρική.


Και παρότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει αυτήν την πρακτική από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, μόνο το 3% των κοντέινερς που πηγαίνουν στο Ρότερνταμ ελέγχονται. Κάθε βδομάδα περνάνε από το λιμάνι δεκάδες τέτοια κοντέινερς με τουλάχιστον 800 οθόνες το κάθε ένα.


Και επειδή αυτό το εμπόριο είναι παράνομο, είναι πολύ λίγα τα στοιχεία που διαθέτουμε για το πόσες χιλιάδες οθόνες κάθε βδομάδα καταλήγουν σε εργοστάσια ανακύκλωσης της Ασίας και της Αφρικής και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ακόμη και παιδιών που εργάζονται σε αυτά.source:newsbeast.gr

Στο Λονδίνο η μεγαλύτερη 

ελαιογραφία στον κόσμο...


Πρόκειται για πίνακα του Πικάσο

Στο μουσείο «Βικτώρια και Άλμπερτ» στο Λονδίνο αναρτήθηκε η μεγαλύτερη ελαιογραφία στον κόσμο από τον Πάμπλο Πικάσο.

Το μπροστινό ύφασμα, σχεδιασμένο από τον Πικάσο, είναι 10,40 μέτρα επί 11,72 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη γνωστή ελαιογραφία στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί από τον Πικάσο. Ολοκληρώθηκε από ζωγράφους παραβάν και υπογράφηκε από τον καλλιτέχνη.

Θα είναι μέρος της έκθεσης «Diaghilev and the Golden Age of the Ballets Russes 1909-1929» που ανοίγει στις 25 Σεπτεμβρίου για το κοινό. source:newsbeast.gr

Στο αρχείο το σκάνδαλο των

υποκλοπών...

Η παραγραφή βάζει στο αρχείο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που είχε χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο». Χθες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής διαβίβασε τον φάκελο που είχε αποσταλεί από την Επιτροπή της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο προκειμένου «να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση ανασύρσεως της σχετικής ποινικής δικογραφίας από το αρχείο αγνώστων δραστών και επαναξετάσεώς της», κάτι όμως που ακόμα και αν γίνει... δεν μπορεί να γίνει αφού έχει επέλθει 5ετία από τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης και άρα, παραγραφή.
Ενώ η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών με πόρισμά της είχε εντοπίσει και παραλείψεις δικαστικών που χειρίστηκαν τις ανακρίσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο αντιεισαγγελέας του Α.Π., Φ. Μακρής συμπέρανε τελικά ότι δεν εντοπίστηκε επιλήψιμη συμπεριφορά των δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε ζητήσει, στις αρχές Ιούλη, την επανεξέταση της σχετικής δικογραφίας για τον καταλογισμό των ευθυνών, επισημαίνοντας τις παραλείψεις που εντοπίζονται τόσο στο στάδιο της προανακριτικής όσο και της τακτικής ανάκρισης.
Ο αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Φ. Μακρής διαβίβασε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ι. Σακελλάκο το πόρισμα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), το οποίο εντόπιζε παραλείψεις δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις ανακρίσεις για το σκάνδαλο, προκειμένου ο τελευταίος «να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση ανασύρσεως της σχετικής ποινικής δικογραφίας από το αρχείο αγνώστων δραστών και επαναξετάσεώς της».
Το πόρισμα της ΑΔΑΕ είχε σταλεί στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από έναν μήνα μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία αιτούνταν την επανεξέταση της σχετικής δικογραφίας επισημαίνοντας τις αναφορές της ΑΔΑΕ για παραλείψεις δικαστικών, και συγκεκριμένα για:
  • Τον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο που διενήργησε επί έναν χρόνο και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας την προκαταρκτική εξέταση. Ο πρώην εισαγγελέας σήμερα κ. Παπαγγελόπουλος , επί κυβερνήσεως ΝΔ παραιτήθηκε από το Σώμα για να αναλάβει διοικητής της ΕΥΠ. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παρέλειψε να ενημερώσει αμέσως την κατά το Σύνταγμα αρμόδια ΑΔΑΕ και να διατάξει τεχνικό έλεγχο στα κέντρα της Vodafone, μέσω του δικτύου της οποίας γίνονταν οι υποκλοπές.
  • Τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Π. Πετρόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν εξέτασε ποτέ δύο μάρτυρες-«κλειδιά» της υπόθεσης και δεν έστρεψε την έρευνά του προς την κατεύθυνση του εντοπισμού της ταυτότητας των κατόχων αμερικανικών τηλεφώνων που συνδέονταν με την υπόθεση των υποκλοπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, τον μήνα που μεσολάβησε ο κ. Μακρής διενεργούσε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν οι δικαστικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είχαν υποπέσει σε αξιόποινες πράξεις. Πηγές της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναφέρει το άρθρο, επεσήμαιναν χθες ότι το συμπέρασμα του κ. Μακρή είναι πως «δεν ανερεύθη κανένα στοιχείο επιλήψιμης συμπεριφοράς των δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, στους οποίους δεν μπορεί κανείς να προσάψει το παραμικρό».
Ύστερα από αυτά η επανεξέταση της υπόθεσης ως προς το σκέλος μόνο της αναζήτησης της ταυτότητας των δραστών των υποκλοπών, θα ήταν πλέον ανώφελη, καθώς το αδίκημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου που φέρεται να είχε διαπραχθεί μέσω του δικτύου της Vodafone από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Μάρτιο του 2005 είναι πλημμέλημα και έχει πλέον παραγραφεί.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε θέσει επί τάπητος το ζήτημα ότι δεν αναζητήθηκαν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων εταιρειών και δεν αξιολογήθηκαν κλήσεις και μηνύματα από και προς το εξωτερικό για τα 14 καρτοκινητά - σκιές, ενώ άφηνε και αιχμές για την προανακριτική και ανακριτική διαδικασία. «Το έγκλημα των τηλεφωνικών υποκλοπών που διεπράχθη στη χώρα μας, σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο του 2004 μέχρι τον Μάρτιο του 2005, αφορούσε ζητήματα εθνικής μας ασφάλειας, βάναυσης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών. Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης το είχαν χαρακτηρίσει κατασκοπεία εις βάρος της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό ο κ. Παπαϊωάννου.source:tvxs.gr

Μόνος στα γενέθλιά 

του ο Ομπάμα..

Ιωάννα Μαμάη
Χωρίς τη γυναίκα και τα παιδιά του πέρασε τη μέρα των 49ων γενεθλίων του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, την Τετάρτη (5/8) αφού η οικογένειά του έλειπε σε διακοπές στην Ισπανία.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, η Μισέλ Ομπάμα πήγε με την μικρότερη κόρη της, Sasha, στην Ισπανία ενώ η Malia είναι σε καλοκαιρινή κατασκήνωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος δε δίστασε να μιλήσει για την ηλικία του, παρατηρώντας πως τα μαλλιά του έχουν γκριζάρει αλλά και αλλαγές στον μεταβολισμό του.

Ωστόσο, ο Ομπάμπα δεν πέρασε μόνος τη μέτρα των γενεθλίων του αφού τα γιόρτασε παρέα με φίλους ενώ το βράδυ έμεινε στο σπίτι του, στην περιοχή Hyde Park.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε με κυβερνητικά στελέχη έκανε χιούμορ πως δεν του έφεραν τούρτα. Ωστόσο, την ίδια μέρα ενημερώθηκε πως οι προσπάθειες για μείωση της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού είναι σε πολύ θετικά επίπεδα.

Την Πέμπτη (6/8), ο Ομπάμα επισκέφτηκε το Σικάγο προτού επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.
source:cosmo.gr

he

Γεύση από το… εξωτικό 

Pagani Zonda HH!

Η ειδική έκδοση του Zonda που βλέπετε είναι μία μοναδική στο είδος της και θα κατασκευαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Για την ακρίβεια το Zonda HH προέκυψε από την παραγγελία ενός αμερικανού κροίσου που διατηρεί την ανωνυμία και φυσικά κατέβαλλε ένα μυθικό ποσό για να υλοποιηθεί η επιθυμία του.

H ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το κανονικό Zonda είναι πως στο convertible αμάξωμα υπάρχουν προσθήκες από εξωτικά υλικά όπως πλαίσιο που συνδυάζει τιτάνιο, κεραμικά δισκόφρενα, εξάτμιση επίσης από τιτάνιο κ.α. Ο V12 κινητήρας αποδίδει 680 PS και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο όπως στα Zonda F και Cinque.

Εξωτερικά το Zonda HH συναρπάζει κάθε λάτρη των supercar ενώ στο πίσω μέρος θα υπάρχει μία μεγάλη αεροτομή, όχι όμως και ο διαχύτης που συναντάμε στα άλλα Zonda.
source:protothema.gr


Παρέμβαση Κλίντον για

τα Blackberry...


Θα μιλήσει με ΗΑΕ για να επανέλθει η χρήση τους

Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με άλλες χώρες, για το ζήτημα του μπλοκαρίσματος της χρήσης των υπηρεσιών «messenger», δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον.

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, προκειμένου να συμβουλευτούμε και να αναλύσουμε όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων και των ζητημάτων, επειδή γνωρίζουμε ότι τίθενται ερωτήματα ασφάλειας. Αλλά επίσης υπάρχει και το νόμιμο δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης και πρόσβασης», σημείωσε η αμερικανίδα υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.


«Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα διεξαχθούν τεχνικές συνομιλίες», πρόσθεσε η κ. Κλίντον.
source:newsbeast.gr

Η μόλυνση του περιβάλλοντος 

προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά...

Βιομηχανία, παραγωγή ηλεκτρισμού και αυτοκίνητα προκαλούν εγκεφαλικά και εμφράγματα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για λογαριασμό του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου. Πρακτικά η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει όσο μπορούν να αποφεύγουν να εισπνέουν το νέφος των πόλεων καθώς τα λεπτά σωματίδια από την καύση της βενζίνης του άνθρακα και του πετρελαίου είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το φράξιμο των αρτηριών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, λίγες μέρες ή ακόμη και λίγες ώρες έκθεσης στην περιβαλλοντική μόλυνση είναι αρκετές για να αυξηθεί άμεσα ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για έναν άνθρωπο που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να παραμείνει υγιής επί πολλά χρόνια.
Αρκετές σχετικές έρευνες Αμερικανών επιστημόνων έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία έξι χρόνια και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μόλυνση συμβάλλει στο φράξιμο των αρτηριών και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, ειδικά τα άτομα υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον ερευνητή που έτρεξε τη νέα μελέτη, Ρόμπερτ Μπρουκ, τα άτομα αυτά, ειδικά όταν εκτίθενται σε συνεχή και μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση πρέπει να περιορίζουν στο ελάχιστο τους άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως την υψηλή χοληστερίνη, την πίεση, την παχυσαρκία και το κάπνισμα. Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον, ιδίως όταν υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.source:tvxs.gr

Συγκάλυψη περιστατικού με UFO(;) 

διέταξε ο Τσόρτσιλ, αποκαλύπτουν αρχεία...

Χιλιάδες σελίδες εγγράφων

Χιλιάδες σελίδες εγγράφων σχετικά με αναφορές πολιτών προς το υπουργείο Άμυνας για εμφάνιση UFO έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά Εθνικά Αρχεία, μετά από παραχώρηση των εγγράφων από το υπουργείο, και παρά το ότι απουσιάζουν οι αποδείξεις για πραγματικές επαφές με εξωγήινους δεν λείπουν οι ενδείξεις ότι οι κυβερνήσεις έπαιρναν το θέμα σοβαρά...

Όπως δείχνουν τα αρχεία, οι εμφανίσεις των UFO απασχόλησαν σοβαρά τη βρετανική πολιτική ηγεσία στη δεκαετία του 1950, τόσο ώστε να ζητήσει και να λαμβάνει εβδομαδιαίες αναφορές εμφανίσεων. Τις αναφορές ετοίμαζε κοινή επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση για ζητήματα άμυνας και πληροφοριών.


Το 1957, όπως δείχνουν τα αρχεία, οι Αρχές έπαιρναν μία αναφορά την εβδομάδα. Επιπλέον, αναφέρει ο Guardian, κάθε χρόνο η RAF πραγματοποιούσε περί τις 200 εξόδους για να αναγνωρίσει άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, τις περισσότερες φορές σοβιετικά κατασκοπευτικά ή αναγνωριστικά αεροσκάφη.


Έξαρση του αριθμού των εμφανίσεων παρατηρήθηκε το 1996, κατά σύμπτωση στη περίοδο της δημοφιλίας της τηλεοπτικής σειράς X-Files και ταινιών με ανάλογη θεματολογία. Περισσότερες από 600 αναφορές στάλθηκαν στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Άμυνας το οποίο έχει κλείσει από το 2009.


Αλλά και ο ίδιος ο Γουίνστον Τσόρτσιλ είχε ζητήσει να μείνει μυστική για ..50 χρόνια μία αναφορά «πολύ εντυπωσιακής» εμφάνισης ΑΤΙΑ (το είχαν συναντήσει πιλότοι της RAF επιστρέφοντας από βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου) για να μην δημιουργηθεί «μαζικός πανικός».


Ωστόσο, ερευνητές από ομάδες που εξετάζουν τις περιπτώσεις θεάσεων λένε ότι κάποια αρχεία έχουν καταστραφεί.


* Η δημοσίευση των εγγράφων του υπουργείου Άμυνας –πρόκειται για πάνω από 5.000 σελίδες– με τη παραχώρησή τους στα Εθνικά Αρχεία γίνεται στο πλαίσιο του νόμου για την ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες. Τα έγγραφα είναι διαθέσιμα όλο τον Αύγουστο στην ιστοσελίδα των αρχείων:
http://ufos.nationalarchives.gov.uk/

Ρόσγουελ και στην Ουαλία;


Τα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας ρίχνουν φως σε ένα μυστηριώδες περιστατικό που συνέβη στις 23 Ιανουαρίου 1974 στη βόρεια Ουαλία. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ και αφού όπως υποστήριξαν είχαν δει περίεργες λάμψεις στον ουρανό, οι κάτοικοι ενός χωριού ανέφεραν ότι άκουσαν μία τεράστια έκρηξη.


Οι ουφολόγοι υποστηρίζουν ότι η RAF απέκλεισε την περιοχή, ότι βρήκαν πτώματα εξωγήινων που μετέφεραν σε ειδική εγκατάσταση για έρευνες. Τα αρχεία του υπουργείου Άμυνας έχουν περιγραφές από αυτόπτες αλλά υποστηρίζουν ότι δεν βρέθηκε τίποτα που να συνδέεται με ΑΤΙΑ. Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με το υπουργείο, επρόκειτο για τη πτώση ενός μετέωρου.
source:tanea.gr

Εφιάλτης Τσερνομπίλ 

ξυπνά στη Ρωσία...


Τη μολυσμένη από την έκρηξη του Τσερνόμπιλ ζώνη πλησιάζουν απειλητικά οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία εντείνοντας την ανησυχία για  πιθανή νέα μόλυνση από ραδιενέργεια της περιοχής.

Σε συνέντευξη του την Πέμπτη, υπουργός Σεργκέι Σόιγκου εξέφρασε τους φόβνους του για το τρομαχτικό αυτό σενάριο τονίζοντας πως η επέκταση των πυρκαγιών σε αυτή τη περιοχή οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα έκλυση στην ατμόσφαιρα ραδιενεργών μορίων.


«Ελέγχουμε σχολαστικά την κατάσταση στην περιοχή του Μπριάνσκ, ιδιαίτερα στο νότο, στην περιοχή του Νοβοζίμπκοφ, η οποία είχε μολυνθεί σοβαρά μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ», δήλωσε ο υπουργός.

«Αν παρουσιαστεί μια πυρκαγιά εκεί, τα ραδιονουκλεΐδια μπορεί να ανέβουν με τον καπνό και να εμφανιστεί μια νέα μολυσμένη ζώνη», εξήγησε.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των πολιτών καθώς ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές που έχει καλύψει τη στη δυτική Ρωσία περιέχει επικίνδυνα αέρια όπως µονοξείδιο του άνθρακα που σε συνδυασμό  με τα ραδιενεργά σωματίδια θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικός.


«Ο συνδυασµός όλων αυτών των αερίων δηµιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία µείγµα», τονίζουν επιστήμονες.


Οι πυρκαγιές που μαίνονται στη δυτική Ρωσία έχουν μέχρι στιγμής αφήσει πίσω τους 50 νεκρούς και χιλιάδες εκτάρια κατεστραμμένης δασικής και μη έκτασης.


Η περιοχή του Μπριάνσκ, στη μεθόριο μεταξύ της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, μολύνθηκε από το ραδιενεργό σύννεφο που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη στις 26 Απριλίου του 1986 στον αντιδραστήρα αρ.4 του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.
source:protothema.gr

Ιταλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο κομπιναδόρων...

Εξαρθρώθηκε δίκτυο που λάμβανε παρανόμως επιχορηγήσεις από το ιταλικό κράτος και την ΕΕ


Στη σύλληψη πέντε ατόμων και στην κατάσχεση αγαθών αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η ιταλική αστυνομίας, στα πλαίσια έρευνας για απάτη σε βάρος του ιταλικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Κατασχέσαμε 700 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή την εκτιμώμενη αξία των επτά εταιρειών που ερευνώνται", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάμπιο Κανζιάνι υπεύθυνος της οικονομικής αστυνομίας της Καλαβρίας, απ' όπου κατάγονται οι υπεύθυνοι της απάτης.


Οι πέντε επιχειρηματίες που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι έλαβαν δολίως χρήματα από το ιταλικό κράτος και την ΕΕ, τα οποία στη συνέχεια επένδυσαν σε εταιρείες παραγωγής ελιών και ελαιολάδου, πρόσθεσε ο Κανζιάνι.


Σε ανακοίνωσή της η οικονομική αστυνομία εκτιμά ότι το ποσό των "κρατικών επιχορηγήσεων" που έλαβαν από το 2001 οι πέντε επιχειρηματίες ανέρχεται σε περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ.


Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνουν επτά εταιρείες, πολλά αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 30.000 στρεμμάτων, δύο ξενοδοχεία, 65 διαμερίσματα και 15 οχήματα.
source:skai.gr

Γιώργος Νταλάρας: 

Χτίζει βίλες στην Αντίπαρο!


2003_NTALARAS.jpg
Μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου φαίνεται πως θέλει να γίνει ο Γιώργος Νταλάρας, αφού εδώ και περίπου ένα χρόνο χτίζει όχι ένα, αλλά τρία σπίτια στο νησί. Ο τραγουδιστής επισκέπτεται την Αντίπαρο κάθε χρόνο με το σκάφος του καθώς έχει πολλούς φίλους.
Η σκέψη του να φτιάξει το δικό του σπίτι είχε ξεκινήσει πριν τέσσαρα χρόνια και γι' αυτό το λόγο είχε αναθέσει σε γνωστό μεσιτικό γραφείο της Πάρου να του βρει ένα οικόπεδο που να πληροί όλες τις απαραίτητες για εκείνον και την οικογένειά του προϋποθέσεις.
Το μεσιτικό γραφείο τον ενημέρωσε ότι έχει βρεθεί το οικόπεδο και ο τραγουδιστής είχε πάει αμέσως να το δει. Εντυπωσιάστηκε και αμέσως έκαναν τα συμβόλαια για την αγορά του. Η ανέγερση των τριών κατοικιών ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμες.
Η καθεμιά είναι περίπου 3000 τετραγωνικά μέτρα και η κατασκευή τους ταιριάζει απόλυτα με την αρχιτεκτονική του νησιού, ενώ κυριαρχεί η πέτρα. Η αξία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τις 3 αυτές εξοχικές κατοικίες να είναι δώρο του τραγουδιστή στην κόρη του, Γεωργιάνα Νταλάρα.source:parapolitika.gr

Δείτε ποια ταινία παίζετε στο 

σινεμά, με το iPad!


Μία εφαρμογή για το iPad που σας δείχνει ποιες ταινίες παίζονται στο πιο κοντινό σας cinema.
H εταιρία ανάπτυξης Kodu Ltd κατασκεύασε μία εφαρμογή για όλους τους λάτρεις του κινηματογράφου.

Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται movies now κι επιτρέπει στο χρήστη να δει όλα τα τελευταία trailer από τις ταινίες που παίζονται στον κινηματογράφο αυτή τη στιγμή ή ακόμα και αυτών που πρόκειται να έρθουν σύντομα.

Επίσης δίνει πληροφορίες στο χρήστη σχετικά με το ποιες ετοιμάζονται να γυριστούν ενώ σας ενημερώνει και για τα τελευταία νέα του Hollywood.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να εντοπίσει το σημείο που βρίσκεστε,
και να σας δείξει τα πιο κοντινά σινεμά και τις ώρες προβολής της κάθε ταινίας ενώ αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια απευθείας από το iPad σας.

Για την ώρα στην Ελλάδα δεν είναι εφικτό άλλα σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα, θα υποστηρίζει όλες τις περιοχές της χωράς μας.

Η εφαρμογή κοστίζει 1,49 ευρώ και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα μπορείτε να μπείτε στο
THEiPad.gr
source:newsit.gr

Παίρνει τα «πάνω» του 

το mobile Internet...


Έρευνα της KPMG για τη χρήση Διαδικτύου μέσω κινητής τηλεφωνίας

Παγκόσμια έρευνα της KPMG δείχνει ότι παρά τις σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο υιοθετούν, όλο και πιο γρήγορα, το «κινητό Διαδίκτυο» (mobile internet) σαν μία εύκολη μέθοδο για τη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων των αγορών και των τραπεζικών εργασιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε σχέση με μόνο 18 μήνες πριν, το ποσοστό των ερωτηθέντων που έχουν χρησιμοποιήσει την κινητή συσκευή τους για τραπεζικές εργασίες έχει υπερδιπλασιαστεί, από 19% σε 46%, ενώ το ποσοστό αυτών που το έχουν χρησιμοποιήσει σε αγορές έχει ανέλθει σε 28% από 10%.


Αυτή η έντονα ανοδική τάση υποστηρίζεται κυρίως από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία. Οι ερωτηθέντες στην Τσεχία και στην Ολλανδία φαίνονται πιο χαλαροί με αυτό το ζήτημα, αλλά ακόμα και εκεί, περισσότεροι από 70% δήλωσαν ότι το θέμα της εμπιστευτικότητας γεννά κάποιες ανησυχίες.


Συνολικά, το 43% των ερωτηθέντων παγκοσμίως απάντησαν ότι είναι τώρα πρόθυμοι να πληρώσουν για την πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Στις ασιατικές χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 59%, με την Κίνα και την Ινδία να κινούνται στην περιοχή του 65%. Λιγότερο πρόθυμοι να πληρώσουν είναι οι καταναλωτές στην Ολλανδία (6%), ακολουθούμενοι από την Ιρλανδία με 12%, τον Καναδά με 15%, και τη Γερμανία με 17%. Μεταξύ, τώρα, των πρόθυμων να πληρώσουν για πρόσβαση, οι δημοφιλέστεροι τύποι περιεχομένου είναι το βίντεο (56%) και η μουσική (53%) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, 61% στην ηλικιακή ομάδα 16-24.
source:newsbeast.gr

Κυκλώματα με «βάση» 

την Ομόνοια πωλούν πλαστά διαβατήρια...


Από κυκλώματα στην Ομόνοια πωλούνται πλαστά διαβατήρια σε υψηλές τιμές, συμπεραίνουν οι αρχές μετά από σύλληψη τεσσάρων Ασιατών στην Ηγουμενίτσα.
Μέχρι στιγμής είχε διαπιστωθεί ότι πληθαίνουν στην Ηγουμενίτσα οι αριθμοί Ασιατών, που παρουσιάζονται με πλαστά διαβατήρια, τα οποία αγοράζουν στην Ομόνοια, για να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την Ιταλία.
Την Πέμπτη, συνελήφθησαν τέσσερις Ασιάτες που  ομολόγησαν σε αστυνομικούς και λιμενικούς, ότι τα πλαστά διαβατήρια, έναντι αμοιβής, τους τα προμήθευσε Μαροκινός στην πλατεία Ομονοίας.
Ενημερώθηκε η αστυνομία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση, ενώ στην Ηγουμενίτσα συνεχίζεται η προανάκριση για όσους Ασιάτες συνελήφθησαν τελευταία και είχαν προμηθευτεί τα διαβατήρια στην Αθήνα από τα ίδια άτομα.source:nooz.gr

Πόλεις «φαντάσματα» στη 

Ρωσία...


Η Ρωσία εξακολουθεί να μάχεται με τις περίπου 600 εστίες πυρκαγιάς που μαίνονται σε μεγάλο τμήμα της χώρας, οι οποίες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Τη στιγμή που ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις καταφθάνουν στη Ρωσία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι το ένα πέμπτο των σιτοβολώνων της χώρας έχει καταστραφεί. Σύμφωνα με αναλυτές αυτό το γεγονός είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε άνοδο της τιμής του αλευριού σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι σιτοβολώνες της Ρωσίας είναι οι μεγαλύτεροι στον πλανήτη.

Ένα μέτωπο των πυρκαγιών απειλεί άμεσα στάβλους που στεγάζουν περίπου 1.000 ζώα στην πόλη Khoteichi, στα περίχωρα της Μόσχας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ζώων που σκοτώθηκαν από τις πυρκαγιές, εν μέσω του χειρότερου κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι από 14 επαρχίες της Ρωσίας είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτες από τις φωτιές.source:zougla.gr
Εταιρείες καθαρίζουν τα ιντερνετικά «άπλυτα» των διασήμων

Εταιρείες καθαρίζουν 

τα ιντερνετικά «άπλυτα» 

των διασήμων...



Τι κάνει κάποιος διάσημος αν αποκαλυπτικές φωτογραφίες του έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο ή αν η επιθετική συμπεριφορά του προσφέρει τροφή πικρόχολων σχολίων στα διάφορα μπλογκ; Απευθύνεται στον Αμερικανό Γκάρι Πάουερς και στους υπόλοιπους «διαχειριστές online δημόσιας εικόνας». Πρόκειται για ειδικούς της επικοινωνίας, οι οποίοι έχουν ιδρύσει εταιρείες που καθαρίζουν τα «άπλυτα» των αστέρων της σοουμπίζ, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των κοσμικών στηλών. Πελάτες είναι τα επώνυμα «κακά» παιδιά με πρώτη και καλύτερη την Κέιτ Μος, γνωστό μοντέλο με αδυναμία στις απαγορευμένες ουσίες. Τα πλουσιοκόριτσα Πάρις Χίλτον και Λίτσεϊ Λόχαν έχουν κάθε λόγο να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, καθώς βάζουν τα δυνατά τους για να καταστρέφουν τη δημόσια εικόνα τους. Οι εταιρείες αυτές φροντίζουν να «θάβουν» τα άσχημα περιστατικά στα οποία έχουν εμπλακεί τα πρόσωπα αυτά ή και να εξαφανίζουν τις απρεπείς εικόνες τους, ενώ αντίθετα προωθούν τα θετικά σχόλια που τους έχουν αποδοθεί. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Στη δημοφιλέστατη μηχανή αναζήτησης του Google, οι διαχειριστές της εικόνας φροντίζουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων να εμφανίζονται τα θετικά για το ίματζ των πελατών τους στοιχεία, σπρώχνοντας στον πάτο τα αρνητικά αποτελέσματα. Για έναν κοινό θνητό ο «καθαρισμός» της ιντερνετικής εικόνας του κοστίζει ελάχιστα: από 11 ευρώ ως 23 ευρώ τον μήνα. Για τους επωνύμους οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη, φτάνοντας μερικές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο- χώρια οι «ειδικές αποστολές», όταν π.χ. ένας ξυλοδαρμός ή μια σύλληψη για χρήση ναρκωτικών αυξάνει τον όγκο της «δουλειάς».source:gossip-tv.gr

Ασπίδα κατά του καρκίνου 

η χορτοφαγία...

Σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες , οι χορτοφάγοι είναι πιο "θωρακισμένοι" απέναντι στο καρκίνο, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας, να αναπτύξουν καρκίνο.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές πανεπιστημίων της Βρετανίας και της Ν. Ζηλανδίας, μεταξύ περίπου 60.000 ανθρώπων, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "British Journal of Cancer", σύμφωνα με το BBC.
Η έρευνα διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, έχουν σημαντικά μικρότερα ποσοστά εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδίως του αίματος, του στομάχου και της ουροδόχου κύστης, όχι όμως του εντέρου ή της μήτρας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ στο γενικό πληθυσμό το 33% των ατόμων θα εμφανίσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους, για τους χορτοφάγους το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο στο 29% περίπου.
Ειδικά για τους καρκίνους του αίματος και της λέμφου, οι χορτοφάγοι έχουν περίπου μισές πιθανότητες σε σχέση με τους κρεατοφάγους να εμφανίσουν καρκίνο.
Για το πολλαπλό μυέλωμα, μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, οι χορτοφάγοι έχουν 75% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.
Τα ανωτέρω ποσοστά ισχύουν για αυστηρούς χορτοφάγους, που δεν τρώνε ούτε ψάρι. Στις περιπτώσεις των μη κρεατοφάγων, υπάρχουν μεν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, αλλά σε λιγότερο σημαντικό βαθμό.
Οι επιστήμονες δεν ξέρουν τις αιτίες που οι καρκίνοι "προτιμούν" τους κρεατοφάγους, αλλά υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι στο κρέας υπάρχουν ιοί και ουσίες που προκαλούν γενετικές μεταλλάξεις ή, εναλλακτικά, τα λαχανικά παρέχουν ειδική προστασία κατά των καρκινικών όγκων ή συμβαίνει ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω αιτιών.
Όσον αφορά τον καρκίνο του στομάχου, οι κρεατοφάγοι έχουν περίπου τριπλάσια πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου σε σχέση με τους χορτοφάγους και όσους χορτοφάγους τρώνε και ψάρι. 
source:cosmo.gr

Επιστρέφει το Ισραήλ 

τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»

Την αποδέσμευση των ελληνικών πλοίων, που συμμετείχαν στον «Στόλο της Ελευθερίας» που έπλεε προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου και είχαν κατασχεθεί από το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «σε συνέχεια ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε, χθες, στην εκεί Πρεσβεία της Ελλάδος, ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες των σκαφών που δεσμεύτηκαν συνεπεία των επιχειρήσεων του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού κατά του στολίσκου που έπλεε προς τη Γάζα, στις 31 Μαΐου, δύνανται να τα παραλάβουν».
Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη ενημερώσει τους πλοιοκτήτες για τις σχετικές πρακτικές διευθετήσεις.
source:tvxs.gr

Ο Χρήστος Φερεντίνος

Και Το Καλοκαίρι του '85...

Πως έγινε κράχτης στη ρουλέτα

Φερεντίνος
Ήταν οι πρώτες διακοπές που θα έκανα μόνος μου. Πήγαμε με τα ξαδέλφια μου (τους δύο Παναγιώτηδες) σε Σίφνο, Μήλο, Τήνο και έπρεπε να περάσουμε όσο πιο φτηνά γινόταν.

Μπαίναμε λοιπόν στα περιβόλια και τρώγαμε πεπόνια και ντομάτες (μας κυνηγούσαν συνεχώς κάτι παππούδες με τσουγκράνες) και γενικά τη βγάζαμε με ό,τι βρίσκαμε. Μετά πήραμε τις σκηνές και ξεκινήσαμε να κάνουμε το γύρο της Πελοποννήσου. Γυρνάγαμε παντού και απολαμβάναμε την υπέροχη αίσθηση του να κοιμάσαι έξω, στη φύση, ώσπου ένα βράδυ ένιωσα κάτι περίεργο: Ήταν ένας τύπος μες στα μαύρα σκοτάδια που κατουρούσε επάνω μου!

Το ζητούμενο βέβαια στις νεανικές διακοπές ήταν τα κορίτσια και το πώς θα τις εντυπωσιάσουμε από το τίποτα. Θυμάμαι ότι είχα πάει με μια κοπέλα στη Νάξο, μου είχαν τελειώσει όλα μου τα λεφτά, δεν ήξερα τι να κάνω για να μη γίνω ρεζίλι, διότι εγώ την είχα ψήσει να πάμε, και καθώς περπατούσα στο δρόμο έπεσα επάνω σε δυο περιπλανώμενους που είχαν μια ρουλέτα του καζίνο. Μου έπιασαν την κουβέντα, με συμπάθησαν και με ρώτησαν: «Θέλεις να βγάλεις λίγα λεφτά;». Τους απάντησα «ναι» και μου είπαν «Θα έρθεις μαζί μας στο πανηγύρι που θα πάμε τώρα, θα κρατήσει τρία βράδια, και θα κάνεις ότι παίζεις, θα είσαι ο κράχτης μας». Συμφώνησα. Για τρία βράδια κατάστρωνα ολόκληρη ιστορία, ώστε να μην το πάρει είδηση η κοπέλα, πήγαινα στο πανηγύρι, έκανα για δυο ώρες τον κράχτη στη ρουλέτα, και τη βόλεψα μια χαρά. Στο τέλος μάλιστα της είπα: «Άμα θες, μπορούμε να παρατείνουμε τις διακοπές μας, έχω πολλά λεφτά μαζί μου!».
source:yupi.gr
Η προπόνηση με 
άδειο στομάχι καίει λίπος...

Το τρέξιμο με άδειο στομάχι μπορεί να μην είναι και τόσο κακή ιδέα τελικά- αρκεί να μην τρέχετε σε αγώνα, αλλά απλώς για να έχετε καλή φυσική κατάσταση. Μια νέα μελέτη υποδηλώνει πως, αν πραγματικά θέλει κανείς να χάσει βάρος, πρέπει να αποφεύγει το σνακ πριν από την προπόνηση. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ζήτησαν από 14 εθελοντές να κάνουν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα- άλλοι εξ αυτών έχοντας φάει πριν από την προπόνηση και άλλοι όχι.

Οπως γράφουν στην επιθεώρηση «Μedicine & Science in Sports & Εxercise», την οποία εκδίδει το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, αν και οι νηστικοί εθελοντές είχαν χειρότερες επιδόσεις, ιδίως όταν τους ζητούσαν να κάνουν γρήγορο ποδήλατο, έκαιγαν περισσότερο λίπος απ΄ ό,τι οι εθελοντές που έκαναν ποδήλατο χορτάτοι. Γιατί συνέβαινε αυτό;

«Οι μύες συνήθως λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να κινηθούν από τους υδατάνθρακες των τροφίμων», απαντά ο δρ Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής Φυσιολογίας της Ασκησης στο Πανεπιστήμιο του Λέβεν, στο Βέλγιο.

«Οταν όμως γυμνάζεται κανείς δίχως να έχει φάει κάτι προηγουμένως, το σώμα του δεν έχει ιδιαίτερα αποθέματα υδατανθράκων και έτσι αναγκάζεται να κάψει λίπος για να βρει ενέργεια. Επιπλέον, όταν γυμνάζεται κανείς νηστικός, η αδρεναλίνη του είναι υψηλή και η ινσουλίνη του χαμηλή- και ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για να οξειδώσουν, δηλαδή να διασπάσουν, οι μύες περισσότερα λιπαρά οξέα». source:tanea.gr

Μεγάλη κομπίνα με 

φάρμακα στο Λαύριο!


Μια μεγάλη κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις που είχαν στήσει δύο συγγενείς, ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός από το Λαύριο, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο με τις τεράστιες ποσότητες φαρμάκων που πριν από εννέα μήνες ο αρχαιολόγος κ. Θάνος Ξανθόπουλος ανακάλυψε σε μεταλλευτικό πηγάδι στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου.

Όπως προέκυψε από έρευνες και ελέγχους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε φαρμακεία της περιοχής και ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων τους, διαπιστώθηκε ότι γιατρός και φαρμακοποιός ζημίωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου με πάνω από 36.000 ευρώ, με την κομπίνα των παράνομων συνταγογραφήσεων!

«Πρόκειται για μία υπόθεση δύο συγγενών, ενός φαρμακοποιού και ενός γιατρού από το Λαύριο, οι οποίοι είχαν στήσει μια μεγάλη κομπίνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος από ασφαλισμένους διαφόρων περιοχών. source:protothema.gr

"Εξασφαλισμένη η 

δεύτερη δόση"

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε νέο μνημόνιο ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα...

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης.


Όσον αφορά τον έλεγχο των δαπανών των ΔΕΚΟ, είπε ότι σημειώνεται πρόοδος, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις.


Ακόμα, εκτίμησε ότι στο β' εξάμηνο του έτους τα έσοδα θα εξελιχτούν με μικρές αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους, ωστόσο πρόσθεσε πως οι δαπάνες θα συγκρατηθούν περισσότερο από αυτό που προβλέπουν οι στόχοι.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την απόκλιση των εσόδων από τους στόχους να φτάνει στο 1 δισ. ευρώ, τονίζοντας πως υπάρχει απόκλιση κατά 350 εκατ. ευρώ.


Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια
συνέντευξης Τύπου οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν, επισήμαναν ότι το τριετές οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ξεκίνησε να υλοποιείται δυναμικά, ενώ σημαντικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε προηγμένο στάδιο.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμηνιαίου οικονομικού ελέγχου που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010 και περίπου 2,5% το 2011.source:skai.gr

Τρεις τόνους κοκαΐνης 

κατέσχεσαν οι αρχές της 

Ονδούρας-Δύο συλλήψεις...


Τρεις τόνους κοκαΐνης κατέσχεσαν οι αρχές της Ονδούρας-Δύο συλλήψεις
Η αστυνομία στην Ονδούρα κατέσχεσε χθες ποσότητα τριών τόνων κοκαΐνης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Λεονέλ Σαουσέδα, εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας, είπε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών εδώ και χρόνια στην κεντροαμερικανική χώρα.
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνέβαλε στην κατάσχεση των ναρκωτικών και τη σύλληψη δύο πολιτών της Ονδούρας, που αναχαιτίστηκαν στα διεθνή ύδατα, ανοικτά της χώρας, με ένα ταχύπλοο.
Η προέλευση και ο προορισμός των ναρκωτικών δεν έχουν διακριβωθεί.
Η περιφέρεια της Κεντρικής Αμερικής είναι ο βασικός άξονας για την διαμετακομιδή ναρκωτικών από την Κολομβία και το Περού στις Ηνωμένες Πολιτείες· οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές διαδρομές.source:parapolitika.gr

Θα βρέξει πάλι αστέρια - 

Που θα είναι ορατή η βροχή των Περσείδων...


Αστροβραδιές θα διοργανώσουν και φέτος όπως κάθε χρόνο σε Καβάλα και Σέρρες ειδικοί και μη που λατρεύουν το φαινόμενο με τα πεφταστέρια.
Αυτό το Σαββατοκύριακο σε ορεινά υπαίθρια παρατηρητήρια στους Νομούς Σερρών και Καβάλας θα σπεύσουν χιλιάδες για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα της «Βροχής των Περσείδων».

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει σε υψόμετρο 1.050 μέτρων από την «Αστροπύλη» Σερρών, στο ορεινό σύμπλεγμα της Βροντούς. Παράλληλα, οι κάτοικοι της Μουσθένης Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου, θα παρακολουθούν εκλαϊκευμένες προβολές και εισηγήσεις για το ηλιακό μας σύστημα θα θαυμάζουν τη «Βροχή των Περσείδων».


Τι είναι οι Περσείδες

Τα «πεφταστέρια»  είναι υπολείμματα - σωματίδια σκόνης που άφησε πίσω του πριν από 18 χρόνια ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ (Swift-Tutle) και βρίσκονται σε τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα επηρεαζόμενα από το μαγνητικό σύστημα των πλανητών.


Μία φορά τον χρόνο, κατά
το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, η τροχιά τους διασταυρώνεται με αυτή της Γης, η οποία τα έλκει. Εισερχόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης, τα σωματίδια αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με ταχύτητα 200.000 χλμ./ώρα, αφήνοντας πίσω τους μια «ουρά».

Αυτό ονομάζεται διάττοντας αστέρας, μετέωρο ή πεφταστέρι, και φαίνεται από τη Γη με γυμνό μάτι, σε περιοχές με καθαρό ουρανό και μακριά από τα φώτα των πόλεων. Οι συγκεκριμένοι διάττοντες ονομάστηκαν Περσείδες γιατί δείχνουν να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.


Οι πρώτοι φετινοί Περσείδες άρχισαν να πέφτουν με αργούς ρυθμούς από τις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15-16 Αυγούστου, με το φαινόμενο να κορυφώνεται στο διήμερο 12-13 του μηνός.

Τότε η «βροχή» αναμένεται με ρυθμό 60-70 Περσείδων την ώρα, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο ρυθμός μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να εξελιχθεί σε «καταιγίδα Περσείδων», φτάνοντας ακόμα και τα χίλια «πεφταστέρια» την ώρα.


Ο κομήτης Σουίφτ Τατλ, που ανακαλύφθηκε το 1862, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο εδώ και εκατομμύρια χρόνια και περνά από τη γήινη «γειτονιά» περίπου κάθε 120-130 χρόνια.


Τελευταία φορά πέρασε το 1992 και η επόμενη επίσκεψή του αναμένεται το 2.126.

source:newsit.gr
    στην Σελήνη...

    Ο αινιγματικός Νηλ Άρμστρονγκ

    «Δεν καταλαβαίνω αυτούς που ελπίζουν να πάνε πρώτοι στη Σελήνη. Είναι ανοησίες, παιδιάστικα πράγματα, ρομαντικά κατάλοιπα. Ανάξια της ορθολογιστικής εποχής στην οποία ζούμε. Και αποκλείω πως θα πήγαινα επάνω με τη σκέψη πως δεν θα γύριζα πίσω. Εκτός αν γίνει απαραίτητο για τεχνικούς λόγους. Να πεθάνεις στο διάστημα ή στη Σελήνη δεν είναι τεχνικώς απαραίτητο και συνεπώς ανάμεσα στο να πεθάνεις δοκιμάζοντας ένα τζετ και στο να πεθάνεις στη Σελήνη, εγώ προτιμώ να πεθάνω δοκιμάζοντας ένα τζετ».

    Ο αστροναύτης σήκωσε το αριστερό του πόδι, δίστασε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και ύστερα πάτησε αποφασιστικά με τη χοντρή του μπότα στο γκρίζο χώμα. Ηταν 10:56 μμ, ώρα Ανατολικών ΗΠΑ, της 20ης Ιουλίου 1969. Τα λόγια που ξεστόμισε αμέσως μετά έφτασαν σε εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες μετά από 1,5 δευτερόλεπτο,«Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Ο Νηλ Άρμστρονγκ ήταν ένας δοκιμαστής πιλότος. Συμμετέχοντας στην αποστολή Απόλλων 11 τον Ιούλιο του 1969 πραγματοποίησε μια αποστολή κρίσιμων μηχανολογικών τεστ. Η αποστολή αυτή, απλώς «έτυχε» να είναι η πρώτη στη Σελήνη. Αντικειμενικός σκοπός της αποστολής ήταν «να προσεδαφιστεί ένας άνθρωπος στη Σελήνη και να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη». Το ότι δύο άνθρωποι περπάτησαν επί δυόμισι ώρες στην επιφάνεια του φεγγαριού, έστησαν την Αστερόεσσα και επιστημονικά πειράματα, τράβηξαν φωτογραφίες, και συνέλεξαν γεωλογικά δείγματα, ήταν επίσης «συμπτωματικό». Τουλάχιστον έτσι το έβλεπε ο Άρμστρονγκ. Τουλάχιστον αυτό λίγο-πολύ έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει οι απειράριθμες συνεντεύξεις του τα επόμενα χρόνια.


    Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο Άρμστρονγκ «παρέδωσε εαυτόν» στους ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων της NASA οι οποίοι τον περιέφεραν επί εβδομάδες στην υφήλιο μαζί με τους δυο συντρόφους του. Ήταν άψογος στις δημόσιες σχέσεις της NASA, ως κορυφαίος εκπρόσωπος των Αμερικανών αστροναυτών. Ύστερα, όταν οι υποχρεώσεις τελείωσαν, γύρισε σπίτι του στο Οχάιο, και έκλεισε ερμητικά την πόρτα πίσω του αποφεύγοντας οποιονδήποτε ερχόταν απρόσκλητος, ιδιαίτερα αν αυτός ο κάποιος ήθελε να ρωτήσει για τη Σελήνη. Όταν αργότερα έγινε καθηγητής της Αεροναυτικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, αν κάποιος επισκεπτόταν το γραφείο του δεν θα έβρισκε τίποτα που να μαρτυρά ότι ο Άρμστρονγκ είχε ταξιδέψει στη Σελήνη. Στο γραφείο του υπήρχε απλώς ένα μοντέλο του πειραματικού αεροσκάφους Χ-15. Ούτε φωτογραφίες, ούτε μοντέλα, ούτε αναμνηστικά από τον Απόλλωνα. Τα επόμενα χρόνια, η σιωπή του και η «απέχθειά» του προς τον Τύπο έφτασε στο ζενίθ. Έτσι, χαρακτηρίστηκε ως «το Αίνιγμα» από τους δημοσιογράφους που διψούσαν για λεπτομέρειες, για πληροφορίες.

    Ο Νηλ Ολντεν Άρμστρονγκ γεννήθηκε σαν σήμερα στις 5 Αυγούστου 1930 σε μια φάρμα, δέκα χιλιόμετρα έξω από την κωμόπολη Γουαπακονέτα του Οχάιο κι ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι.
    source:newsbeast.gr

    Τρισέ: Καλύτερα 

    τα στοιχεία για την 

    ανάπτυξη στην ευρωζώνη...



    Τα διαθέσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του έτους είναι "καλύτερα από το αναμενόμενο", δήλωσε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη.
     Οι διαθέσιμοι οικονομικοί δέικτες για τη γενική οικονομική κατάσταση και την εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ "σηματοδοτούν μία ενίσχυση της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2010", πρόσθεσε.

    Παρόλα αυτά, ο Τρισέ υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει "μέτρια" και "πάντα άνιση" σε ένα περιβάλλον "αβεβαιότητας". 
    source:nooz.gr
    top