Πώς «έριξε» ο Σοφός την Τσιμτσιλή;

Χέρι, χέρι εμφανίστηκαν χθες στο γάμο του Αντώνη Σρόιτερ και της Δήμητρας Αιγινίτη, το ζευγάρι Τσιμτσιλή-Σοφός.


Όλοι κάνουν λόγο για έναν μεγάλο έρωτα, ενώ τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι δημόσιες εμφανίσεις τους.


Ο Θέμης Σοφός που μιλά για πρώτη φορά για την Σταματίνα αποκαλύπτει πως μάλλον την «έριξε», παίζοντάς της πιάνο που της αρέσει πολύ, ενώ δηλώνει πως πιστεύει πολύ σε εκείνη γιατί έχει δυναμισμό και είναι καλό παιδί. Για τον Θέμη, η επιτυχία της αγαπημένης του στο χώρο της τηλεόρασης είναι προδιαγεγραμμένη και σίγουρη.
source:zougla.gr

Μαντέψτε τι μπορεί να κάνει ένα περιστέρι!

Την Παρασκευή το συγκρότημα «Kings of Leon», επιχείρησε να πραγματοποιήσει μια συναυλία στο Missouri, αλλά την ακύρωσε για ένα… περιστέρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του manager, Andy Mendelsohn, μόλις άρχισαν να ερμηνεύουν, ένα περιστέρι έριχνε κουτσουλιές στον μπασίστα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει και έτσι τα μάζεψαν και έφυγαν!


Μα, καλά, τι μέγεθος είχαν οι κουτσουλιές;
source:protothema.gr

Για τα επόμενα πέντε 

χρόνια η κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, θα ονομάζεται Turkish Airlines Euroleague Basketball.

Οι Τουρκικές αερογραμμές έχουν μπει για τα καλά στο χώρο του αθλητισμού, αλλά αυτή τη φορά προχώρησαν σε μία συμφωνία που σίγουρα έκανε αίσθηση.


Μετά τη χορηγία τους στο περυσινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Έναντι 15 εκ. ευρώ θα είναι ο επίσημος χορηγός της Ευρωλίγκας.
source:newsit.gr

Πάτρα: Ουρές και ένταση στα βενζινάδικα

Τα αποθέματα βενζίνης εξαντλούνται

και οι οδηγοί δίνουν μάχη για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους...

Από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν να δημιουργούνται ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Πάτρας, αλλά και των γειτονικών δήμων.

Οι οδηγοί ήθελαν να προλάβουν να βάλουν βενζίνη πριν να εξαντληθεί, ενώ από νωρίς το πρωί, άρχισαν να δημιουργούνται νέες ουρές αυτοκίνητων στα πρατήρια.
Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα κυκλοφορίας στους δρόμους, αφού τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα καταλάμβαναν μέρος του οδοστρώματος .

Λόγω της αυξημένης ζήτησης δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους με ακριβότερη βενζίνη, ενώ σε κάποια πρατήρια είχε μπει
πλαφόν στην πώληση βενζίνης, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ από νωρίς σήμερα το μεσημέρι αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων αναγκάστηκαν να κλείσουν, λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αύριο κανένα πρατήριο δεν θα έχει αποθέματα βενζίνης...
source:newsit.gr

Σας «κατασκοπεύει» ο σύντροφός σας;

Σας «κατασκοπεύει» ο σύντροφός σας;ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα αποτελέσματα της έρευνας

Ιστοσελίδα διενήργησε μία έρευνα σε περισσότερους από 100.000 άντρες, υποβάλλοντας ερωτήσεις σχετικά με το εάν παρακολουθούν τα εισερχόμενα μηνύματα των συντρόφων τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν τα εξής:


• Ναι, αλλά μόνο εν γνώση της: 23.51%

• Ναι, αλλά επειδή ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής: 13.32%
• Ναι, κατάφερα να μπω στο λογαριασμό email: 8.90%
• Όχι, αλλά θα το έκανα εάν υποπτευόμουν ότι κάτι ετοιμάζει: 21.54%
• Όχι, σέβομαι την προσωπική ζωή της συντρόφου μου: 32.73%

Αν και δεν ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς σημαίνει το «εν γνώση της», το 32.73% είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανδρών, οι οποίοι δεν «ελέγχουν» τα προσωπικά μηνύματα της συντρόφου τους. Πάντως, το γυναικείο κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς στην ξεκάθαρη ερώτηση «Εάν είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την κίνηση της συντρόφου σας, για παράδειγμα μέσω GPS, μόλις το 3.56% απάντησε θετικά, ενώ το 79.28% απάντησε αρνητικά.


Πηγή: askmen.com

source:newsbeast.gr

Ψάχνουν offshore για προμήθειες του “αμαρτωλού” ομολόγο

Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων μπαίνει η offshore εταιρεία «Dove» στην οποία φαίνεται να κατέληξε ποσό από την προμήθεια του περίφημου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ του ΤΕΑΔΥ.

Η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει δικαστική συνδρομή ώστε να γίνει αίτημα προς τις Βρετανικές αρχές και να δοθεί «πράσινο φως» για τον έλεγχο των λογαριασμών της συγκεκριμένη υπεράκτιας εταιρείας, πίσω από την οποία υπάρχουν υποψίες ότι «κρύβεται πρόσωπο με ελληνικό ενδιαφέρον».


Επιπλέον, το κλίμα της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής οξύνθηκε μετά από το αίτημα της ΝΔ για κλήση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Δρύ και του πρώην διοικητή της ΤτΕ κ. Λουκά Παπαδήμου ώστε να απαντήσουν σχετικά με το ομόλογο της Goldman Sachs που εκδόθηκε το 2001.


Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το συγκεκριμένο αίτημα με το σκεπτικό ότι η έρευνα της επιτροπής εστιάζει αποκλειστικά στην περίοδο 2004 – 2007 με αποτέλεσμα την καταγγελία εκ μέρους του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος μίλησε για «προειλημμένες αποφάσεις».


Να σημειωθεί επίσης πως σήμερα κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης Φλωράτος, αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου και σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν «κενά και αντιφάσεις» καθώς, όσον αφορά στο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ, δεν εξήγησε επαρκώς γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν με άλλες εταιρείες πέραν της JP Morgan, γιατί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση του ομολόγου δίχως να υπάρχει σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Αμύνης και τέλος γιατί δεν επένδυσαν σε schuldschein αλλά σε ομόλογα.


Αυτή την ώρα εξετάζεται ο κ. Χρήστος Ντζιούνης, αντιπρόεδρος του ΟΔΔΗΧ.
source:protothema.gr

Γυμνός ο Marc Jacobs!

Γυμνός και χωρίς αναστολές πόζαρε ο Marc Jacobs για την καμπάνια του νέου του αρώματος. Κάτι που, όπως δήλωσε, του «βγήκε» πολύ φυσικά. «Δεν ήμουν καθόλου αγχωμένος –προσπαθώ να διατηρώ τη φόρμα μου και πηγαίνω στο γυμναστήριο αρκετά συχνά,  οπότε δε χρειάστηκε να κάνω πολύ προετοιμασία. Γυμνάζομαι από πάντα. Είμαι πολύ περήφανος για το πώς περιποιούμαι τον εαυτό μου», είπε ο ίδιος.

Το καινούριο του άρωμα, το οποίο προέκυψε όταν εκείνος βρισκόταν στο γυμναστήριο, αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στις πωλήσεις. Τι πιστεύει όμως ο Marc ότι κάνει τους ανθρώπους να μυρίζουν ωραία;


«Είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί διαφορετικά πράγματα μυρίζουν ωραία σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μερικές φορές κάτι που μυρίζει άσχημα στην ουσία μπορεί να μυρίζει πολύ ωραία – νομίζω ότι εξαρτάται με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κανείς.»
source:protothema.gr

Τύχη βουνό... 16 ορόφων!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Απίστευτα τυχερός στάθηκε ένας 15χρονος που επέζησε μετά από πτώση από το 16ο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 15χρονος νοσηλεύεται στο Middlemore Hospital με σπασμένο καρπό και πλευρά, καθώς και εσωτερικά τραύματα, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της εβδομάδας.

Ο έφηβος αρχικά έπεσε στην οροφή ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και στη συνέχεια στο τσιμεντένιο δάπεδο. Οι αυτήκοοι μάρτυρες, ακούγοντας το θόρυβο από την πτώση, πίστεψαν πως επρόκειτο για αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο Jason Epps-Eads, διαχειριστής του κτιρίου, παρατήρησε πως η οροφή του χώρου στάθμευσης, όπου αρχικά προσγειώθηκε ο νεαρός, έσωσε τη ζωή του. “Θα γίνει καλά. Είναι απλά απίστευτο το γεγονός ότι επέζησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
source:cosmo.gr

Απάντηση της Novartis 

σε δημοσιεύματα περί ανθρώπων-πειραματόζωων

Ιωάννα Μαμάη
Απάντησε η φαρμακευτική εταιρία Novartis σε έρευνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Γερμανίας που υποστηρίζει πως η Ciba Geigy η οποία ανήκει στον όμιλο χρησιμοποιούσε ανθρώπους σαν πειραματόζωα για δοκιμή φαρμάκων την τετραετία 1985-1989 στην τότε Ανατολική Γερμανία.


Το ρεπορτάζ ανέφερε πως έγιναν πειράματα σε 2.000 ασθενείς κυρίως για το αντικαταθλιπτικό Brofaromin στη Σαξονία. 
Μάλιστα, φιλοξενήθηκε καταγγελία ενός άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται πως η μητέρα του με χρόνια κατάθλιψη δε γινόταν δεκτή από κλινικές μέχρι που της πρότειναν να συμμετάσχει σε μια έρευνα. Ο καταγγέλλων υποστήριξε πως το διάστημα που η μητέρα του λάμβανε θεραπευτική αγωγή έχανε την επαφή με το περιβάλλον και σημείωσε σημαντική απώλεια βάρους.
Η Ciba Geigy  ανήκει στον φαρμακευτικό κολοσσό Novartis ο οποίος με ανακοίνωσή του απάντησε:
"Η Novartis απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ιατρικά πειράματα που διεξήγαγε η Ciba Geigy σε Ανατολικογερμανούς, από το 1985 έως και το 1989, αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
Η Novartis σέβεται και υποστηρίζει την αρχή περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτή περιγράφεται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UDHR) που εκδόθηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο του 1948. Αυτό το πράττουμε στο πλαίσιο της καθημερινής μας λειτουργίας, ενώ επιπροσθέτως προσπαθούμε επισταμένα να διασφαλίζουμε τόσο ότι ποτέ αμέσως ή εμμέσως συμπράξει σε οποιαδήποτε κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο κι ότι ποτέ δεν έχουμε επωφεληθεί από τέτοιου είδους καταχρήσεις.
Στη Novartis διεξάγουμε κλινικές δοκιμές τηρώντας απαρέγκλιτα μία βασική αρχή. Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση καθώς και η δημοσίευσή τους έρχονται πάντα σε συμφωνία με τις αρχές δεοντολογίας που εμπεριέχονται στην Διακήρυξη του Ελσίνκι, στις Κατευθυντήριες Οδηγίες Καλής Κλινικής Πρακτικής καθώς και στις Κατευθυντήριες Οδηγίες Καλής Κλινικής Πρακτικής των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών. Επίσης, εφαρμόζουμε τις ίδιες Κατευθυντήριες Οδηγίες Καλής Κλινικής Πρακτικής, πρωτόκολλα, συναινετικά έγγραφα και αξιολογήσεις σε όλες τις χώρες όπου πραγματοποιούμε κλινικές δοκιμές.
Όλα τα πρωτόκολλα καθώς επίσης και τα συναινετικά έγγραφα οφείλουν να αναθεωρούνται και να εγκρίνονται από επιτροπές δεοντολογίας, και όπου νομικώς απαιτείται από τις αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κατά τόπους αρχών καθώς επίσης και των αντίστοιχων Ρυθμιστικών Αρχών. Η συμμόρφωση στις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές παρακολουθείται και ελέγχεται σε μία απόλυτα τακτική βάση.
Τέλος, σημειώνουμε ότι η Novartis δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση σχετική με το εν λόγω ρεπορτάζ, ούτε προτίθεται να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα". 
source:cosmo.gr

Η εφημερίδα της Κυβέρνησης “την είδε ψηφιακά”!

Άγγελος Ανδρέου 
Και σε ηλεκτρονική μορφή θα κυκλοφορεί πλέον η Εφημερίς της Κυβερνήσεως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να διαβάζει, αποθηκεύει και εκυπώνει τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν, από το site του Εθνικού Τυπογραφείου.

 “Σας γνωστοποιούμε ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 3861/2010 για το πρόγραμμα Διαύγει@ (ΦΕΚ 112/13.7.2010, Τεύχος Α') τα φύλλα όλων των τευχών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως είναι πλέον διαθέσιμα ΔΩΡΕΑΝ, σε ηλεκτρονική μορφή, από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου,( www.et.gr ) τόσο για ανάγνωση, όσο και για αποθήκευση και εκτύπωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα, σειρά τευχών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δε βρισκόταν δωρεάν διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες και απαιτούσε συνδρομή για την εκτύπωση και αποθήκευση των τευχών.”,
λέει η ανακοίνωση. 
source:cosmo.gr

Στο μηδέν η λίμπιντο λόγω Ασφαλιστικού

Ιωάννα Μαμάη
Τον κατήφορο πήρε η λίμπιντο των Ελληνίδων με το άκουσμα του νέου Ασφαλιστικού ενώ οι άνδρες είναι σε καλύτερη... διάθεση, όπως έδειξε η έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.).

Η συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έγινε την άνοιξη, εποχή που η σεξουαλική διάθεση ανεβαίνει κατακόρυφα. Ωστόσο, φέτος κάτι τέτοιο δε συνέβη με το 68% των γυναικών να παραδέχεται πως είχε λιγότερες σεξουαλικές επαφές συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα, το 74% δήλωσε πως η λίμπιντο πήρε τον κατήφορο από το νέο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ, Κ. Κωνσταντινίδης, εξηγεί: «Η επιλογή για αποχή ή αραίωση των σεξουαλικών επαφών όταν η γυναίκα βρίσκεται μέσα σε γάμο ή σε σχέση, είναι μια παθητική στάση που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές ενέργειες των κοινωνικών αλλαγών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ασφαλιστικού, το 68% των γυναικών, όπως καταγράφηκε από τη δική μας έρευνα, μείωσε τη συχνότητα των ερωτικών του επαφών, λόγω μείωσης της διάθεση των γυναικών».

Μολαταύτα και η συνολική ψυχολογία των γυναικών έχει πέσει με το 40% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει πως φταίνε τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό. Από την πλευρά των ανδρών, μόνο το 26% έχει επηρεαστεί.

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο οι γυναίκες αισθάνονται πιο «ξεκρέμαστες» από ποτέ, παντρεμένες και μη, με το 27% να νιώθει απογοήτευση και το 24% ανασφάλεια.
source:cosmo.gr

Κακούργημα η αρχαιοκαπηλία

Άνω των 150.000 ευρώ

Κακούργημα η αρχαιοκαπηλίαΤο Ποινικό Τμήμα ερμήνευσε τον νόμο περί αρχαιοκαπηλίας (Ν.3028/2002) και το Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε καταδικάσει σε κάθειρξη έξι ετών αρχαιοκάπηλο και απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του.

Έτσι, η αρχαιοκαπηλία άνω των 150.000 ευρώ είναι κακούργημα, όπως έκρινε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1272/2010 απόφασή του.


Μετά την έκδοση αυτή του Ποινικού Τμήματος του ΑΠ, ο εισαγγελέας του ΑΠ Ι. Τέντες με εγκύκλιό του κοινοποίησε την εν λόγω απόφαση σε όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας με εντολή να ενημερωθούν επ’ αυτής και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών.
source:newsbeast.gr

Η πρώτη πετυχημένη ολική μεταμόσχευση προσώπου!


Ο Οσκαρ μπροστά στους δημοσιογράφους


Την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στις κάμερες έκανε σήμερα ο ισπανός Οσκαρ, 31νος ετών ο οποίος είναι ο άνθρωπος

που για πρώτη φορά στον κόσμο υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου.

Ο Οσκαρ ευχαρίστησε τους γιατρούς του και την οικογένεια του δότη για το δώρο όπως είπε που του δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν έγινε αυτή η πολύ δύσκολη και οδυνηρή επέμβαση στο νοσοκομείο Vall d'Hebron.


Η επέμβαση κράτησε 24 ώρες και οι γιατροί αφαίρεσν όλο το πρόσωπο από τον δότη, δηλαδή το σαγόνι, την μύτη τα ζυγωματικά, τους μύες τα δόντια και τα βλέφαρα και τα "φόρεσαν" στον Οσκαρ σαν μάσκα!


Η επέμβαση αυτή χρειάστηκε γιατί σύμφωνα με τους γιατρούς ο Οσκαρ ήταν αγρότης ο οποίος δεν μπορούσε να αναπνεύσει και να τραφεί από μόνος του απ' όταν αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο πρόσωπο πριν απο 5 χρόνια!


Ηεπικεφαλής των γιατρών Dr. Joan Pere Barret, είπε οτι θα χρειαστεί από έναν χρόνο εως 18 μήνες φυσιοθεραπείας για να μπορέσει να ανακτήσει το 90% της λειτουργίας του προσώπου του.


Τώρα μπορεί να πιεί οποιοδήποτε υγρό ή να φάει φαγητά σε υγρή μορφή και το πιο σημαντικό μπορεί να μιλήσει!
source:newsit.gr

Ελικόπτερο με Αμερικανούς 

στρατιωτικούς συνετρίβη στην Ρουμανία


Ρουμανικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν Αμερικανοί στρατιωτικοί, συνετρίβη κοντά στο Μπρασόφ, στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης στο Βουκουρέστι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για την τύχη των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.
source:protothema.gr

Τα πιο σέξι πόδια του Χόλιγουντ

Όταν πριν από αρκετά χρόνια τα gossip περιοδικά έγραψαν ότι το μοντέλο Elle Macpherson είχε ασφαλίσει τα πόδια του, μας έκανε εντύπωση.

Από τότε πολλές celebritο- ασφάλειες μερών του σώματος έβγαιναν στη φόρα, με αποκορύφωμα την περιβόητη ασφάλεια για τους γοφούς της Jennifer Lopez.  


Τι είναι αλήθεια  και τι όχι μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ.

 Όπως και να’ χει αναζητήσαμε τα ωραιότερα πόδια στο Hollywood  που θα μπορούσαν να στοιχίζουν πολλά.  Όταν πριν από αρκετά χρόνια τα gossip περιοδικά έγραψαν ότι το μοντέλο Elle Macpherson είχε ασφαλίσει τα πόδια του, μας έκανε εντύπωση. Από τότε πολλές celebritο- ασφάλειες μερών του σώματος έβγαιναν στη φόρα, με αποκορύφωμα την περιβόητη ασφάλεια για τους γοφούς της Jennifer Lopez. Τι είναι αλήθεια και τι όχι μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ. Οπως και να’χει αναζητήσαμε τα ωραιότερα πόδια στο Hollywood  που θα μπορούσαν να στοιχίζουν πολλά. 
source:protothema.gr

Πέντε απαγορευμένες τροφές που αδυνατίζουν


Kάθε φορά που λες να ξεκινήσεις μια δίαιτα, θυμάσαι όλες εκείνες τις αγαπημένες τροφές που πρέπει να θυσιάσεις και κάνεις πίσω. Κι όμως, πολύ λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι φαγητά, όπως τα ζυμαρικά ή η σοκολάτα, μπορούν να δράσουν αδυνατιστικά, κρατώντας σε χορτάτη για περισσότερο και μειώνοντας το πρήξιμο της φουσκωμένης σου κοιλίτσας. Ποιες απαγορευμένες τροφές πρέπει να έχουν μια σίγουρη θέση στη δίαιτά σου και πώς θα επωφεληθείς από την κατανάλωσή τους;


1. Είμαι μακαρονού, τι να κάνουμε:

Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το ρύζι (δεν μιλάμε για ζυμαρικά σε σουφλέ με τόνους κρέμας γάλακτος αλλά τα βραστά) περιέχουν 70% νερό και οι τροφές που έχουν πολύ νερό μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερο σε σχέση με τις ξηρές τροφές, όπως πιστοποιεί έρευνα της Βρετανικού Διατροφικού Ιδρύματος. Άλλωστε, οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα ζυμαρικά αυξάνουν την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλο που σε κρατά χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Προτίμησε μισό φλιτζάνι ζυμαρικών και για καλύτερη υγεία, πες «ναι» στα ζυμαρικά ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

2. Εδώ οι καλές πατάτες:

Κι όμως, ακόμα κι αν δεν τη σπουδαιολογούσες, η πατάτα μπορεί να κάψει το λίπος. Το λαχανικό αυτό είναι από τα πιο παρεξηγημένα τρόφιμα κι αυτό γιατί είτε τα τηγανίζουμε είτε τα βουτάμε σε σος και κρέμες. Έλα, όμως, που οι ψητές ή βραστές πατάτες (χωρίς βούτυρο) μπορούν να σε βοηθήσουν στη μάχη με το αδυνάτισμα. Το άμυλο της πατάτας απορροφά αρκετό νερό κατά το βράσιμο. Μόλις η πατάτα παγώσει, το άμυλο κρυσταλλώνει σε μια μορφή που αντιστέκεται στην πέψη, γίνεται ανθεκτικό άμυλο και σε κρατά χορτάτη! Ταυτόχρονα, αντίθετα με άλλες μορφές ινών, το ανθεκτικό άμυλο ζυμώνεται στο παχύ έντερο, δημιουργώντας λιπαρά οξέα που, όπως φαίνεται, μπλοκάρουν την ικανότητα του οργανισμού να καίει υδατάνθρακες. Αντί για υδατάνθρακες, καις λίπος. Διάλεξε μια πατάτα στο μέγεθος της γροθιάς σου.

3. Θα φυστικοβουτυρώσω:

Πλούσιο σε υγιή λίπη, το φυστικοβούτυρο βοηθά στο ρίξιμο της πρησμένης κοιλίτσας. Έρευνες έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (που βρίσκεις σε αφθονία στο φυστικοβούτυρο και τους λοιπούς ξηρούς καρπούς) εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους γύρω από μέση, ωθεί την καύση θερμίδων και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα του «Harvard School of Public Health» γυναίκες που έτρωγαν μία μερίδα ξηρών καρπών ή ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο έως δύο φορές την εβδομάδα, πήραν λιγότερα γραμμάρια σε σχέση με εκείνες που δεν έδειχναν προτίμηση στις τροφές αυτές. Ένα σνακ με φυστικοβούτυρο (ένα κουταλάκι του γλυκού) σε κρατά χορτάτη για 2μισι ώρες, σε σχέση με ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες που σου κόβει την όρεξη για μόλις 30 λεπτά.

4. Είπα το τυρί, τυράκι:

Πλούσιο σε ασβέστιο, το τυρί καίει θερμίδες και λίπος. Φυσικά δεν μιλάμε για τυριά, όπως το τσένταρ, που είναι φορτωμένα με λιπαρά, αλλά για ένα τυρί με λίγα λιπαρά που είναι και γευστικό. Όπως φαίνεται, το ασβέστιο που περιέχει το τυρί βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να καίει θερμίδες και λίπος, ενώ η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης καλσιτριόλης που επιφέρει την περεταίρω αποθήκευση λίπους στο σώμα. Άλλωστε, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τενεσί κατέληξαν πως μια δίαιτα που περιλαμβάνει 300 με 400 γραμμάρια ασβεστίου καθημερινά μπορεί να σε κάνει να χάσεις περισσότερο βάρος και πόντους σε σχέση με άτομα που καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες, αλλά χωρίς την πρόσληψη τροφών με ασβέστιο.

5. Σοκολατί το χρώμα που μ' αρέσει:

Τουλάχιστον το 97% των γυναικών αντιμετωπίζει λιγούρες και αναζητεί με πάθος κάτι γλυκό και ειδικά μια σοκολάτα. Οι διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον συμφωνήσει πως είναι προτιμότερο να ικανοποιήσεις τη λαχτάρα για κάτι γλυκό, παρά να την καταπιέσεις. Έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία συνηγορεί σε αυτό, τονίζοντας πως οι γυναίκες που καταπίεζαν την ανάγκη για κατανάλωση σοκολάτας, κατέληγαν να καταναλώνουν 2 με 3 φορές παραπάνω θερμίδες σε διάφορα άλλα σνακ. Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται πιο απολαυστική και χορταστική από τη γάλακτος, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Όσο πιο σκούρα η σοκολάτα, τόσο πιο χρήσιμη στο αδυνάτισμα.

Πηγή: women only

 source:zougla.gr

Κάτι τρέχει με τη δίαιτα


Αν δεν ακολουθείτε σωστά μια δίαιτα το σώμα σας χτυπάει καμπανάκι


* Προειδοποίηση: Χάνω τα μαλλιά μου.


Τι τρέχει: Οι λίγες θερμίδες. Η λήψη κάτω των 1000 θερμίδων στερεί απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία .


Λύση: μην πέφτετε κάτω από 1500 θερμίδες τη μέρα.


* Προειδοποίηση: Είστε ευερέθιστες.


Τι τρέχει: Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Μειώνονται έτσι τα επίπεδα σεροτονίνης, ορμόνη που μας φτιάχνει τη διάθεση.


Λύση: Καταναλώστε δημητριακά. Έχουν ηρεμιστική δράση και κρατούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.


* Προειδοποίηση: Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.


Τι τρέχει: Δεν τρώτε πρωινό. Όλοι όσοι έχουν αυτή τη συνήθεια έχουν αυτό το πρόβλημα.


Λύση: τρώτε πρωινό στο πρώτο μισάωρο αφότου ξυπνήσετε. 
source:zougla.gr

Στρατιώτες έκρυβαν χασίς 

στο στρατόπεδο!

     Σε «καβάντζα»  για μεγάλες ποσότητες ινδικής  κάνναβης είχαν μετατρέψει πέντε  φαντάροι την αποθήκη ιματισμού του… στρατοπέδου όπου υπηρετούσαν, στην Βρυσέλλα Θεσπρωτίας! Η κρυφή δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε όταν δύο από αυτούς συνελήφθησαν μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.
     Οι άνδρες  της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας είχαν στοχοποιήσει δύο από τους κληρωτοί και τους έστησαν μπλόκο στον δρόμο. Κατά την έρευνα που έκαναν, βρήκαν πάνω στον ένα από αυτούς κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο δεύτερος ομολόγησε ότι στην αποθήκη της στρατιωτικής μονάδας είχε κρύψει ακατέργαστη κάνναβη!
    Ακολούθησε  έρευνα στην αποθήκη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και βρέθηκαν 730 γραμμάρια χασίς. Όπως αποκαλύφθηκε, γνώστες του μυστικού ήταν άλλοι τρεις οπλίτες, που επίσης συνελήφθησαν. Στο σπίτι ενός από αυτούς, στα Ιωάννινα, βρέθηκαν άλλα 415 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης! Σε βάρος των φαντάρων κινούνται οι νομικές διαδικασίες της στρατιωτικής δικαιοσύνης, ενώ θα σχηματιστεί και ποινική δικογραφία.
source:protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Με όπλα και χειροβομβίδα στο ΑΧΕΠΑ!


Ληστεία μέρα μεσημέρι στο νοσοκομείο - 4 κακοποιοί βούτηξαν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο...
Η ένοπλη ληστεία έγινε στις 14.30. Οι δράστες προφανώς μπήκαν στο νοσοκομείο ως επισκέπτες και πιθανότατα στις τουαλέτες φόρεσαν κουκούλες και έβγαλαν τα όπλα που είχαν κουβαλήσει. Ο ένας μάλιστα κρατούσε στα χέρια του και μία χειροβομβίδα...

Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός. Οι δράστες μπήκαν στο χώρο του ταμείου και αφαίρεσαν άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά το χτύπημα τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται... 
source:newsit.gr

Εκδόθηκε πριν από λίγο από την ΕΜΥ 

και αφορά μεγάλος μέρος της χώρας όπου ήδη εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες.

Οπως αναφέρει: Οι ισχυρές καταιγίδες που παρατηρούνται στο βορειοδυτικό αιγαίο, το θρακικό, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και το βορειοανατολικό αιγαίο, προβλέπεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες, αλλά το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι αισθητά πιο δροσερός 

 
Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς κελσιου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, την δυτική στερεα και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενω δεν αποκλείεται να βρέξει κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσιου. Στην ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική στερεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι βροχερός και

ενδέχεται στα ορεινά της Θεσσαλίας να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Η θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Τέλος, στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής η καταιγίδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς κελσιου
source:newsit.gr

Ένας νεκρός από πυρκαγιά 

στο Ηράκλειο Κρήτης

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε 
πριν από λίγο μέσα στο συνεργείο αυτοκινήτων, στο υπόγειο της πολυκατοικίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο, όπου το πρωί σημειώθηκαν εκρήξεις και πυρκαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα. Προς το παρόν η ταυτότητα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί.
Την ίδια ώρα μια γυναίκα περίπου 70 χρονών, η οποία είχε εγκλωβιστεί στην πολυκατοικία, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η γυναίκα αρχικά μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, λόγω έλλειψης κλινών.
 Παράλληλα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται και μια 44χρονη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και τραύμα στο χέρι ενώ η 13χρονη κόρη της νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική.
Συνολικά 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου, από τα οποία στα 6 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Όλοι είναι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, από το υπόγειο της οποίας τελικά, και κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Σύμφωνα με αυτόπτες αυτόπτες μάρτυρες οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή ήταν τρεις και πολύ ισχυρές.
 Αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σωστικά συνεργεία με 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στην πολυκατοικία και προσπάθησαν αφενός να περιορίσουν και να ελέγξουν την πυρκαγιά, κι αφετέρου να απεγκλωβίσουν τους ενοίκους, καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα από το κλιμακοστάσιο στους ορόφους.
Όσον αφορά στο υπόγειο,  όπου λειτουργούσε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστησαν το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και 6 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από την πολυκατοικία, ενώ σε γειτονικές κατοικίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, έσπασαν πολλά τζάμια.
source:protothema.gr

Η «βιτρίνα» πάνω απ’ όλα

Η αύξηση κατά 15% περίπου του αριθμού των αστέγων σε σχέση με πέρυσι στο νησί Oahu του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης, σύμφωνα με πρόσφατη καταγραφή, προκάλεσε την αντίδραση των τοπικών Αρχών, που αναζητούν τρόπους να μετακινήσουν ομαδικά τους αστέγους που μένουν κοντά στις διάσημες παραλίες, που ελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.


Έτσι, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, μία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για την επίλυση του προβλήματος, ήταν να προσφερθούν στους αστέγους δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, για να μεταφερθούν πίσω στις πατρίδες τους, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν στη Χαβάη ως τουρίστες και… ξέμειναν εκεί.


Και επειδή οι δωρεάν υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλοι οι άστεγοι στη Χαβάη υπολογίζεται ότι κοστίζουν περίπου 35.000 δολάρια -έκαστος- ετησίως στο κράτος, ενώ το εισιτήριο χωρίς επιστροφή μόλις 300 δολάρια, η πιθανότητα να υλοποιηθεί το σχέδιο είναι μεγάλη.


Στο νησί του Oahu μόνο, υπολογίστηκε πως υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 4.171 τουρίστες.
source:zougla.gr

Καταδικάστηκε γιατί δηλητηρίαζε γάτες


Σε τέσσερεις μήνες φυλάκιση και 300 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Αριδαίας ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που δηλητηρίαζε γάτες. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς ο δράστης καταγγέλθηκε, εντοπίστηκε και καταδικάστηκε για εγκλήματα ενάντια στα ζώα. Ο εισαγγελέας ήταν σαφής: «Τα ζώα προστατεύονται από τον νόμο».

Αυτό ας το σκεφτούν καλά οι επίδοξοι φονιάδες, την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να προβούν σε δολοφονίες ζώων. Το απαράδεκτο φαινόμενο της «φόλας», που το συναντάμε καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι απομεινάρι μιας απαράδεκτης και ανήθικης πρακτικής εξόντωσης ζώων. Είναι άλλωστε γνωστός ο διασυρμός της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσον αφορά την απαράδεκτη μεταχείριση των ζώων. Τα πολλά περιστατικά κακοποιήσεων ζώων κάνουν τον γύρο του κόσμου, και αυτό είναι βέβαιο, ότι έχει συνέπειες και στον τουρισμό μας.

Με πληροφορίες από: adespoto.gr

source:zougla.gr

Δ. Κοντόπουλος: "Δεν θα είμαι στο Greek Idol!"

Την απόφαση του να μην συνεχίσει και του χρόνου στο "Greek Idol" αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο newsit, ο γνωστός συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος.

Αν και προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η συνέχεια του "Greek Idol", σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο Alpha θα φέρει το διάσημο reality στη μικρή οθόνη από το Μάρτιο. Η θέση της Ρούλας Κορομηλά στο ρόλο της παρουσιάστριας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη, αλλά αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες της κριτικής επιτροπής.


Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, πάντως, είναι ένας από αυτούς που θα φύγουν, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να συμμετέχει στο επόμενο "Greek Idol"! "Πράγματι δεν θα είμαι στο Greek Idol!", δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως έχει ήδη ενημερώσει τους υπεύθυνους της παραγωγής της εκπομπής.


Παράλληλα, ο ίδιος εξομολογείται πως αν και του άρεσε η εμπειρία του από το παιχνίδι, δεν ήταν αυτοσκοπός του η τηλεόραση. "Δεν ήταν ποτέ σκοπός μου να κάνω τηλεόραση. Μου έκαναν την πρόταση για το "Greek Idol", την αποδέχθηκα, δοκίμασα και… that’s it! Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω τηλεόραση. Η δουλειά μου κι αυτό που αγαπώ είναι η μουσική", σημειώνει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.


Τέλος, για το "Greek Idol" είπε πως πέρασε καλά και πως δεν έχει μετανιώσει για τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του reality. "Δεν μετανιώνω που συμμετείχα στο "Greek Idol". Όλες οι εμπειρίες είναι θετικές γιατί κάτι σου δίνουν", ανέφερε ο γνωστός συνθέτης.

source:tlife.gr

Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιός είσαι

Οπως διαλέγεις τον φίλο σου, έτσι διαλέγεις και τον σκύλο σου. Τι φανερώνουν τα σελεμπριτο-pets για τα διάσημα «αφεντικά» τους; Συνήθως οι Χολιγουντιανοί μοιάζουν στις αντιδράσεις, στις κινήσεις, στις στυλιστικές επιλογές και στις κομμώσεις τους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν πρόκειται για την επιλογή του κατοικιδίου τους.

Αν ήμουν οπαδός της «κυνολατρείας», ίσως και να ήξερα τη ράτσα όλων των εικονιζόμενων σκύλων. Δυστυχώς, όμως, οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα περιορίζονται στα βασικά: Δαλματίας, αυτά τα ασπρόμαυρα από τα «101 σκυλιά της Δαλματίας», κόλεϊ αυτό από τη «Λάσι», λυκόσκυλο, αυτό από τον «Υπαστυνόμο Ρεξ», Αγ. Βερνάρδου, αυτό από τον «Μπετόβεν» και τσιουάουα, από την Πάρις Χίλτον που το κουβαλάει ως ζωντανό αξεσουάρ.

Ετσι, υποθέτω -με κάθε επιφύλαξη- ότι αυτό που έχει απέναντί του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και το «χειροτονεί» για να του δώσει το χρίσμα του βασιλικού αυλικού είναι ένα πιστό μπουλντόγκ (το ποια είναι η βασίλισσα με μια Βικτόρια στην οικογένεια δεν θέλει ερώτημα).
 
Το σκυλάκι της Τζέσικα Σίμπσον είναι το επονομαζόμενο και πατσαβουράκι. Δεν έχω ιδέα ποια είναι η επίσημη ονομασία της ράτσας αλλά εντύπωση προκαλεί το ότι έχει την ίδια απόχρωση με το μαλλί της ιδιοκτήτριας (ας ελπίσουμε ότι δεν το λούζει με το χρωμοσαμπουάν της).

Η Τζέσικα Μπιλ, από την άλλη, έχει τέτοιο ύφος που είναι σαν να μονολογεί: «Τι τον ήθελα τον σκύλαρο και πρέπει να τον πηγαίνω και βόλτα κάθε μέρα τώρα... Δεν έπαιρνα δυο καναρίνια…». Ντροπή σου, Τζέσικα Μπιλ! Εσύ γιατί πας βόλτα κάθε βράδυ στις πρεμιέρες και στα γκαλά; Δες τη Μίσα Μπάρτον πώς το κρατάει το δικό της; Ως… κόρη οφθαλμού. Ετσι όπως την κακομαθαίνει η Μίσα (είμαι σίγουρη πως είναι «κοριτσάκι»), είναι δυνατόν να μην έχει τουπέ η σκύλα; Αν είχε μιλιά, θα της ζητούσε και διαμαντένιο κολάρο. Εκτός κι αν της έχει ήδη αγοράσει. Για τα γενέθλιά της, εννοείται.

Στον αντίποδα βρίσκονται τα σκυλιά της Τζούλια Ρόμπερτς, τα οποία στη συγκεκριμένη φωτογραφία μοιάζουν με τον Νικόδημο, τον σκύλο της Κολάσεως, ο οποίος πρωταγωνιστούσε σε ένα θρίλερ που είχα δει ένα καλοκαίρι στη Χαλκιδική πριν από 16 χρόνια (αυτό θα πει ανεξίτηλα τρομακτικό!). Τώρα, αντί για τον Νικόδημο, θα με στοιχειώνουν τα σκυλιά της Pretty Woman (sic). Εις διπλούν! Για τα επόμενα 16 χρόνια.
source:protothema.gr

Συλλήψεις για ναρκωτικά 

στη Ζάκυνθο

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που στη κατοχή τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς, προχώρησε την Κυριακή το απόγευμα το Λιμεναρχείο Ζακύνθου σε συνεργασία με τα Λιμεναρχεία Πατρών και Πειραιά.
Οι συλλήψεις έγιναν καταρχήν σε επαγγελματικό σκάφος που διενεργούσε εκδρομή στον κόλπο του Λαγανά και στη συνέχεια σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις Έλληνες, μη Ζακυνθινούς, και έναν αλλοδαπό.
source:protothema.gr

ΟΛΠ: Σύγχρονο 

Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5* 

και σταθμό επιβατών κρουαζιέρας

Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Πειραιά  προκειμένου  να εκσυγχρονιστεί και να μπορέσει να ανταποκριθεί στην προσέλκυση τουριστών  που έρχονται στην Ελλάδα  μέσω της  κρουαζιέρας

Ειδικότερα  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε., αποφάσισε οριστικά τη μετατροπή  του Εκθεσιακού Κέντρου Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Παγόδα) στον Άγιο Νικόλαο σε σύγχρονο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5* και σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, εγκρίνοντας  την Εισήγηση για την Προκήρυξη Παραχώρησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε.   Γιώργου Ανωμερίτη.

Σύμφωνα με τον κείμενο της Διακήρυξης Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού  με Ανοιχτή Διαδικασία για τη Μελέτη, Κατασκευή, Ανάπτυξη, Λειτουργία και  Εκμετάλλευση του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος:
  1. Προβλέπεται περίοδος παραχώρησης 30 ετών με δυνατότητα παράτασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις για 5 περαιτέρω έτη.
  2. Διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής της στέγης (Παγόδα) επειδή αυτή έχει καταστήσει το συνολικό κτίριο τοπόσημο για τον Πειραιά.
  3. Δυνατότητα τροποποίησης, κατασκευής ή ανακατασκευής ολόκληρου του κτιρίου.
  4. Παραχώρηση της έκτασης των 13 στρ., του 4όροφου κτιρίου και της πενταγωνικής αποθήκης.
  5. Ο υποψήφιος που θα αναδειχθεί Προσωρινός Ανάδοχος προ της υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης θα έχει την υποχρέωση σύστασης Ανωνύμου Εταιρείας Αποκλειστικού Σκοπού.

Το επενδυτικό αυτό έργο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., το οποίο ενεκρίθη από την Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά και την Διυπουργική Επιτροπή, η οποία συνήλθε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο τον Μάρτιο στον Πειραιά.

Στον Πειραιά δεν υφίσταται ξενοδοχειακό συγκρότημα 5*, ενώ στα ελκυστικά δεδομένα της επένδυσης θα πρέπει να προστεθούν η θέση του, η ένωση του με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πειραιά, η διέλευση και στάθμευση στο παρακείμενο χώρο του monorail καθώς και η λειτουργία στην πλατεία Αγ. Νικολάου υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων 770 θέσεων.

Η σχετική προκήρυξη θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, θα δημοσιευθεί στο διεθνή τύπο και θα παραδίδεται  στους επενδυτικούς οίκους από την προσεχή βδομάδα.
source:protothema.gr

Παντρεύεται ο George Clooney;

Ο διασημότερος εργένης του Χόλυγουντ, 
φαίνεται πως τελικά θα το πάρει το κορίτσι και θα μπει στο club των παντρεμένων.


Ο διάσημος ηθοποιός George Clooney, μπορεί να δηλώνει αμετανόητος εργένης, ωστόσο υπάρχουν φήμες που τον θέλουν να παντρεύεται με την αγαπημένη του, Elisabetta Canalis.

Ο γάμος λέγεται πως θα γίνει σε λίγες ημέρες στη βίλα του ηθοποιού, στη λίμνη Como, εκεί όπου το ζευγάρι κάνει διακοπές…

Φαίνεται, λοιπόν, πως από όλες τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Clooney, τελικά η 31χρονη Elisabetta κατάφερε να κλέψει την καρδιά του!!!
source:zougla.gr

Εν έτει 2010 ο ιστορικός 

ηγέτης της Κούβας επιστρέφει με σύγχρονο πολιτικό λόγο και οικολογική «στροφή»

Ο Κάστρο έγινε οικολόγος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Απίστευτο αλλά αληθινό: ο Φιντέλ Κάστρο όχι μόνον είναι ζωντανός, αλλά αρθρώνει ξανά δημόσιο λόγο! Η αρρώστια μοιάζει να τον έχει κάνει πιο ταπεινό. Δεν είναι ο «άνθρωπος από μάρμαρο» αλλά ένας σοφός γέρος που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου. Ο φλογερός κομμουνιστής, ο αλύγιστος ηγέτης της Κούβας, έγινε «πράσινος». Τώρα μιλά για τις οικολογικές απειλές, για την πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ που πλησιάζει τις κουβανικές ακτές, για τον κίνδυνο από τα πυρηνικά όπλα, για το πώς η οικονομική κρίση γκρεμίζει τις ζωές των απλών ανθρώπων. Αλλά και για το Μουντιάλ (όπου, κατά τη γνώμη του, οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής αδικήθηκαν κατάφωρα), για την απογοήτευση που νιώθει από τον Μπαράκ Ομπάμα, για την ομορφιά των δελφινιών. Και δεν ξεχνά το αγαπημένο του μπέιζμπολ...

«Το να βλέπεις ξανά τον Κάστρο να μιλάει στην τηλεόραση είναι σαν να βλέπεις μια παλιά κιτρινισμένη φωτογραφία να πέφτει από ένα κουτί με αναμνηστικά» έγραψε, σχεδόν ποιητικά, η Γιοάνι Σάντσες, η διάσημη αντικαθεστωτική «μπλόγκερ» της Κούβας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι Κουβανοί- και όλος ο κόσμος- παρακολουθούν έκπληκτοι τον άφαντο εδώ και τέσσερα χρόνια 83χρονο πρώην «λίδερ μάξιμο» να βγαίνει για πρώτη φορά από την εντατική, να συναντιέται με αξιωματούχους και πολίτες και να δίνει μια «εφ΄ όλης της ύλης» τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα δρομολογώντας την απελευθέρωση δεκάδων πολιτικών κρατουμένων, παζαρεύει με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τη χαλάρωση του απάνθρωπου οικονομικού εμπάργκο. Ω, γλυκιά γεύση της εκδίκησης!

Σύμφωνοι, μοιάζει κουρασμένος και ασθενικός. Αλλά συνάμα παραμένει διαυγής και ενθουσιώδης.

Αλλο να διαβάζεις τα σύντομα κείμενα που έστελνε τα τελευταία χρόνια στις κομματικές εφημερίδες και άλλο να ακούς ξανά τη βαθιά, έμπειρη φωνή του. Είναι ο λόγος ενός ανθρώπου που νιώθει δικαιωμένος Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει αντέξει μια επανάσταση σχεδόν έξι δεκαετίες την πίεση «en los narises den imperio»- μέσα στα ρουθούνια της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Ομως το να μπορέσεις να σπείρεις τις- τόσο λοιδορημένες, και από το 1990 και μετά τόσο απίστευτα μοναχικές- σοσιαλιστικές ιδέες σου σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Βολιβία και ο Ισημερινός, και να δεις «μαθητές» σαν τον Ούγκο Τσάβες, τον Εβο Μοράλες και τον Ραφαέλ Κορέα να επιχειρούν να μεταμορφώσουν τις πατρίδες τους ακολουθώντας τα «διδάγματά» σου, αγγίζει τα όρια της πολιτικής μεταφυσικής. Κάτι από μόνο του αντιφατικό αφού, ως γνωστόν, ο γερο-Φιντέλ είναι αθεράπευτα άθεος.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ
Αχρηστη η τεχνογνωσία μπροστά στην κηλίδα της ΒΡ
«Είναι μια τρομερή καταστροφή.Ούτε τα δελφίνια δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτήν.Ολη αυτή η τεχνογνωσία που συγκεντρώσαμε ως ανθρωπότητα εδώ και 60 χρόνια,ο ουσιαστικός τριπλασιασμός της γνώσης,δεν εμπόδισε τα όσα συμβαίνουν σήμερα.Ο κόσμος μας ζει ανάμεσα σε δύο τραγωδίες,μία των πόλεμων και μία της καταστροφής του περιβάλλοντος».

Σήμερα η «ελεύθερη» αγορά οδηγείται στην εξαφάνιση
«Φαίνεται πως η Αυτοκρατορία (οι Ηνωμένες Πολιτείες) δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς την οικονομία της αγοράς,στην οποία κυριαρχεί.Ομως τί αξία θα είχε το δολάριο αν η δήθεν «ελεύθερη» αγορά εξαφανιστεί; Κάτι τέτοιο θα ήταν ανήκουστο πριν από 15 χρόνια,αλλά τώρα αποτελεί σοβαρή πιθανότητα».

Καταιγίδα φωτιάς περιμένει τους γιάνκηδες στο Ιράν
«Οι ΗΠΑ αποσκοπούν στον έλεγχο όλων των ζωτικών πετρελαιοπαραγωγών περιοχών στη Μέση Ανατολή.Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να επιτεθούν οι γιάνκηδες στο Ιράν,με την υποστήριξη του Ισραήλ. Θα αντιμετωπίσουν μια καταιγίδα φωτιάς,ένα επίπεδο αντίστασης που δεν συνάντησαν στο Ιράκ».

Με τόσα πυρηνικά κανένας δεν είναι ασφαλής
«Ο κόσμος όλος κινδυνεύει.Οσο υπάρχουν στη γη 20.000 πυρηνικές κεφαλές,κανένας δεν είναι ασφαλής».

Ντροπή στον ταλαντούχο Ομπάμα!

«Ο Ομπάμα θα έπρεπε να ντρέπεται που διατηρεί την Κούβα στη λίστα με τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Είναι ένας άνθρωπος με αδιαμφισβήτητο ταλέντο, αλλά θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό το αυτοκρατορικό ψέμα».
source:tovima.gr

Ταλαιπωρίας συνέχεια στα αεροδρόμια


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες από την «λευκή απεργία», την οποία πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, από τα μεσάνυχτα έως τις εννέα σήμερα το πρωί, είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις μίας ώρας σε 42 πτήσεις. Διευκρινίζεται ότι οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν μόνο τις αναχωρήσεις και όχι τις αφίξεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται κανονικά όλες οι πτήσεις και μόνο δυο αεροσκάφη αναχώρησαν με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών. Πρόκειται για της πτήσεις προς Ρώμη και Άμστερνταμ, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις. 
source:tanea.gr
top