Πουλούσαν χασίς

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ώρες σε οικισμό Ρομ στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και την 32χρονη σύζυγό του, οι οποίοι καλλιεργούσαν και εμπορεύονταν κάνναβη, καθώς και έναν 31χρονο, διότι εις βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι των πρώτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια χασίς και ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, βάρους 2,7 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου. 
source: zougla.gr

Car wash... 8.500 ευρώ!

Πόσα χρήματα θα διαθέτατε για ένα καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου σας; Πάντως, όσοι απευθύνονται στον Βρετανό Gurcharn Sahota θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν… 8.500 ευρώ!


Ο 30χρονος χρειάζεται σχεδόν 250 ώρες για να καθαρίσει κάθε όχημα με 100 διαφορετικά απορρυπαντικά και κερί που κοστίζει σχεδόν 10.000 ευρώ η συσκευασία.

Η «τελετουργία» περιλαμβάνει γυάλισμα και βούρτσισμα κάθε σπιθαμής του αυτοκινήτου μέσα- έξω επί πέντε φορές. Ο Sahota χρησιμοποιεί, επίσης, ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο που συνηθίζεται σε επιστημονικά εργαστήρια, έτσι ώστε να εντοπίζει και την παραμικρή βρομιά ή γρατζουνιά που δεν είναι ορατή σε «γυμνό» μάτι.

Ο νεαρός ξεκίνησε αυτή τη δουλειά πριν από πέντε χρόνια, πλένοντας αυτοκίνητα γειτόνων του με κουβά και σφουγγάρι. Τώρα, όμως, έχει φτιάξει ολόκληρη επιχείρηση και το πελατολόγιό του είναι μακρύ και συνήθως… διάσημο.

source:zougla.gr 

Σα βγεις στον πηγαιμό για τις Κυκλάδες…


Απογυμνωμένα τα νησιά των Κυκλάδων από γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, υποδέχονται κι εφέτος τους τουρίστες με σύστημα υγείας… επί χάρτου.

Αφημένοι στο έλεος του καιρού και του… Θεού, οι περίπου 115.000 μόνιμοι κάτοικοι των Κυκλάδων ξέρουν καλά πως είναι να ζεις χειμώνα – καλοκαίρι με το άγχος μήπως χρειαστείς γιατρό, εξετάσεις, θεραπεία. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους περίπου 1, 1 εκατ. επισκέπτες των δημοφιλών προορισμών που, εκτός από τη μαγεία των διακοπών, βιώνουν και τις «νησιωτικές» αντοχές του ΕΣΥ.

Κατά μέσον όρο, μία στις τρεις οργανικές θέσεις των μονάδων υγείας των Κυκλάδων είναι κενή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 30 είναι οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και 33 στο Νοσοκομείο Σύρου. Στο 1/ 3 των νησιών η δημόσια περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών εναπόκειται σε φιλότιμους πλην άπειρους αγροτικούς γιατρούς.

Νησιά που κατακλύζονται από τουρίστες τους θερινούς μήνες, όπως η Κίμωλος, η Φολέγανδρος, η Ανάφη, η Σέριφος έχουν μονήρη ιατρεία, έχουν δηλαδή μόνον έναν γιατρό, και δη αγροτικό!  Η Κύθνος, η Αντίπαρος, η Αμοργός, οι μικρές Κυκλάδες, η Αστυπάλαια υποστηρίζονται από πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, τα οποία ενίοτε διαθέτουν περισσότερους από έναν γιατρούς πλην του αγροτικού.

Σύρος, μια πρωτεύουσα με άδειο νοσοκομείο!

Η Σύρος ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων φαίνεται να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς διαθέτει νοσοκομείο –υποστελεχωμένο μεν αλλά νοσοκομείο όπως λένε σκωπτικά οι κάτοικοι του νησιού… Οι ελλείψεις του προσωπικού φτάνουν στο 30%. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τους  γιατρούς είναι κενές σχεδόν οι μισές οργανικές θέσεις, αφού προβλέπονται 69 ειδικευμένοι γιατροί και υπηρετούν 36. Είναι ενδεικτικό ότι το νοσοκομείο έχει μόνο έναν παιδίατρο ενώ ελλείψεις παρατηρούνται σε ορθοπεδικούς και καρδιολόγους.

Στην Μήλο οι δύο γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού επωμίζονται την περίθαλψη των 5.000 μόνιμων κατοίκων και των… 50.000 του καλοκαιριού. Κατά μέσο όρο το Κέντρο δέχεται κάθε χρόνο 40.000 τακτικά περιστατικά και 9.000 έκτακτα. Στο Κέντρο Υγείας Πάρου, τα παιδιατρικά περιστατικά καλύπτονται από έναν γιατρό ενώ ο μοναδικός μικροβιολόγος βρίσκεται αδιαλείπτως καθόλη τη διάρκεια του έτους σε… εφημερία.

Δυσλειτουργίες καταγράφονται και στη Σαντορίνη. Το Κέντρο Υγείας Θήρας εξυπηρετεί περισσότερα από 150.000 περιστατικά το χρόνο, αλλά διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό που μετριέται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού: οι πέντε μόνιμοι νοσηλευτές  το καλοκαίρι επικουρούνται και με συμβασιούχους που προσλαμβάνονται μέσω του Συλλόγου Στήριξης του Κέντρου Υγείας.

Επιπλέον κίνητρα δίδει το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διορισμού 2.000 μόνιμων γιατρών και περίπου 3.000 νοσηλευτών σε όλη τη χώρα, έπειτα από την ολοκλήρωση της οποίας εκτιμάται ότι θα καλυφθούν σημαντικά κενά που καταγράφονται στη δημόσια περίθαλψη των Κυκλάδων.

Επιπλέον, δίδονται κίνητρα  στους λειτουργούς του Ιπποκράτη για τη στελέχωση μονάδων Υγείας των νησιωτικών περιοχών με το σχέδιο νόμου για την «Αναβάθμιση του ΕΣΥ» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως προβλέπεται, για τον διορισμό μόνιμων γιατρών σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές θα προκηρύσσονται οι θέσεις σε ανώτερη βαθμίδα (επιμελητή Α΄ αντί επιμελητή Β΄), έπειτα από δύο προκηρύξεις χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, ο μισθός του μόνιμου γιατρού θα προσαυξάνεται κατά 10%, έπειτα από  5ετή παραμονή στην απομακρυσμένη περιοχή, ενώ ο επιπλέον χρόνος παραμονής θα μοριοδοτείται στο διπλάσιο για την κατάληψη νέας θέσης.
source: protothema.gr 

Κωστόπουλος: Δεν θα μου πει η Μενεγάκη τι θα γράψω

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου, όπου μίλησε για όλους και για όλα, ερωτήθηκε, όπως είναι φυσικό, και για τη δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών της κουμπάρας του Ελένης Μενεγάκη με τον Μάκη Παντζόπουλο στο περιοδικό OK. Ιδού λοιπόν τι απάντησε:

- Το επάγγελμά μου δεν είναι κουμπάρος
«Μεγαλύτερη βαρεμάρα και μεγαλύτερο κενό από αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Ούτε τσακώθηκα, ούτε μου 'πε, ούτε της είπα. Καλός ο χαβαλές, για να γίνεται βαβούρα σε μπλογκ και σε εκπομπές. Τι να χωρίσω ακριβώς με τη Μενεγάκη; Πάω για βασιλιάς της πρωινής ζώνης; Το επάγγελμά μου δεν είναι κουμπάρος. Χρόνια έχω δηλώσει στην ταυτότητα δημοσιογράφος-εκδότης. Και μάγειρας. Το τι βγαίνει σε ένα περιοδικό ή σε μια εφημερίδα δεν είναι αποτέλεσμα φιλικών ή άλλων σχέσεων. Κι αν αυτό συμβαίνει, είναι κακό. Αν οι φωτογραφίες δεν έβγαιναν στο "OK", θα έβγαιναν στο "Hello", στη "Real" ή στο "Θέμα". Ποιος είμαι; Ο Στάλιν για να βγάλω τη μούρη του Τρότσκι από τις φωτογραφίες; Και, μάλιστα, από δημόσιο χώρο;


- Όλοι οι κάλλιστοι φίλοι της Ελένης έτρεξαν να τις αναδημοσιεύσουν, προφανώς, γιατί τις είχε βγάλει ο κουμπάρος και όχι για να πουλήσουν, βεβαίως βεβαίως; Η υποκρισία έχει και όρια. Όλα μου τα έντυπα κι εγώ ο ίδιος έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι είναι γελοιότητα να κριτικάρει ηθικά κανείς το ζευγάρι Μενεγάκη-Λάτσιου επειδή χωρίζει. Δική τους ζωή είναι, ό,τι γουστάρουν κάνουν. Κατ' αρχάς, οι μισοί που κράζουν είναι χωρισμένοι οι ίδιοι; Τι να λέμε;».


-Θα πω εγώ τώρα αν είναι ο Γιάννης καλός ή κακιά η Ελένη; Με την Ελένη δεν είχαμε ποτέ καμία ιδιαίτερη σχέση, να μου λέει τι θα γράψω για εκείνη ή να μου δώσει εμένα κάτι παραπάνω. Ήταν επαγγελματίας και κανόνιζε κάθε χρόνο να δώσει σε όλους εξώφυλλα. Άλλωστε, το όνομα του Μάκη γράφτηκε στο "Hello" και όχι σε δικό μου περιοδικό. Και για μένα, κάποιοι πονηροί που στην αρχή έλεγαν ότι δεν γράφω τίποτα για τρεις μήνες και κάνω το κουνέλι, μετά είπαν ότι είμαι αιμοσταγής κουμπάρος. Ποιοι; Προφανώς οι καθαρόαιμοι, οι αγνοί και τίμιοι δημοσιογράφοι. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;».
source: protothema.gr
top