Ανέβαλε το γάμο του λόγω.. 

facebook...

Σοφία Κατσαρέλη
Δέκα μόλις ημέρες πριν ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με μια 24χρονη φοιτήτρια, ο υπουργός Μετανάστευσης της Γαλλίας, Ερίκ Μπεσόν, ακύρωσε το γάμο του, καθώς περισσότερα από 1.000 µέλη έφτιαξαν οµάδα στο facebook, απειλώντας τον ότι θα διακόψουν την τελετή!

Ο 52χρονος Μπεσόν, που ούτως ή άλλως δεν τύχαινε και μεγάλης εκτίμησης από τους Γάλλους πολίτες, βρέθηκε στο στόχαστρο, ως ένας εκ των κυριότερων υποστηρικτών της πολιτικής Σαρκοζί υπέρ της διάλυσης των παράνοµων καταυλισµών των Ροµά και την απέλασή τους. Η ομάδα στο facebook δημιουργήθηκε όταν γαλλική εφηµερίδα αποκάλυψε, ότι ο πρόσφατα διαζευχθείς Μπεσόν, πρόκειται να παντρευτεί τη Γιασµίν Τορντµάν, εγγονή της πρώην πρώτης κυρίας της Τυνησίας Ουασίλα Μπουργκίµπα, µε πολιτικό γάµο.
“Αποφάσισα να αλλάξω την ηµεροµηνία και τον τόπο του γάµου, για να είµαι βέβαιος ότι θα τελεστεί µε άκρα µυστικότητα. Δεν τροµοκρατούµαι από απειλές και αστεία, αλλά πράγµατι απορώ γιατί το δηµόσιο χρήµα πρέπει να ξοδεύεται σε περιττά µέτρα ασφαλείας για ένα τόσο προσωπικό γεγονός”, ανέφερε ο Μπεσόν σε ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος πρόσθεσε : "Δεν µπορώ να δεχθώ πως πρέπει τις τελευταίες εβδοµάδες να ζω υπό τους φακούς των παπαράτσι και µε τους ρεπόρτερ κίτρινων φυλλάδων να ερευνούν την προσωπική ζωή µου καθώς και της αρραβωνιαστικιάς µου".
Πάντως, κατά τον Μπεσόν, οι εκδιώξεις των Ρομά γίνονται εδώ και 18 µήνες και δεν είναι κάτι καινούργιο.source:cosmo.gr

Οι πάγοι λιώνουν αλλά πιο 

αργά απ' ότι νομίζουμε...


Είχε παραγνωριστεί ένα φαινόμενο, λένε Αμερικανοί και Ολλανδοί επιστήμονες

Υπερβολική φαίνεται πως ήταν η εκτίμηση που διατυπωνόταν έως σήμερα σχετικά με το ρυθμό με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι της Γροιλανδίας και της Δυτικής Ανταρκτικής εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Ο ρυθμός είναι ο μισός από αυτόν που νομίζαμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί πως η Γροιλανδία χάνει περίπου 230 δισεκατομμύρια τόνους πάγου το χρόνο, ενώ η Δ. Ανταρκτική 132 δισεκατομμύρια. Αυτή η απώλεια θα μπορούσε να εξηγήσει πάνω από το μισό της ετήσιας μέσης ανόδου του επιπέδου των θαλασσών, κατά τρία χιλιοστά.

Οι ερευνητές όμως, υπό τον Μπερτ Βερμίρσεν του Τεχνικού Πανεπιστημίου Ντελφτ στην Ολλανδία, υποστηρίζουν πως οι εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες επειδή παραγνωρίστηκε το φαινόμενο της «παγετωνικής ισοστατικής προσαρμογής», που περιγράφει την «αναπήδηση» του γήινου φλοιού μετά την τελευταία Εποχή των Πάγων. Τη διαδικασία, δηλαδή, κατά την οποία ο φλοιός της Γης επανέρχεται προς τα πάνω καθώς απαλασσεται σιγά σιγά από βάρος με τη σταδιακή τήξη των τεράστιων παγετώνων που τον συμπίεζαν.

Το φαινόμενο είχε ως τώρα θεωρηθεί μικρής σημασίας, αλλά η νέα έρευνα το αναδεικνύει ως σημαντικό.

Με αυτό το δεδομένο, γίνεται σαφές πως η άνοδος της στάθμης των θαλασσών δεν οφείλεται μόνο στο λιώσιμο των πάγων και συνεπώς ο ρυθμός του είναι πιο αργός από αυτόν που νομίζαμε έως σήμερα. Εκτιμάται πως η απώλεια πάγων από τις δύο πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη εξηγούν περίπου το 30% και όχι το 50% της ετήσιας ανόδου της στάθμης των ωκεανών της Γης.source:newsbeast.gr

Στο «εδώλιο» ο τσάρος για 

τη διάλυση των ΔΟΥ...


Μία αγωνιώδης επιστολή, που απέστειλαν στο σύλλογό τους οι εργαζόμενοι στην Τρίτη μεγαλύτερη εφορία της χώρας, τη ΦΑΕ Πειραιά  προ διμήνου και την οποία  αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr φανερώνει σε όλη της τη διάσταση την εικόνα διάλυσης και αποσάθρωσης, που επικρατεί στις ΔΟΥ, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Έτσι εξηγείται  σε μεγάλο βαθμό γιατί καταρρέουν τα έσοδα – με δεδομένη πλέον  την προοπτική λήψης κι άλλων  σκληρών μέτρων – και δεν εισπράττονται  ούτε καν οι βεβαιωμένες οφειλές  προς τις εφορίες.

Οι εργαζόμενοι (ολόκληρη η επιστολή με τα ονόματα αναφέρονται  πιο κάτω) καταγγέλλουν την εντυπωσιακή  έλλειψη προσωπικού, που δυσχεραίνει  το έργο της ΔΟΥ Πειραιά – κάτι ανάλογο ισχύει σε όλες τις εφορίες  – την ώρα μάλιστα, που το υπουργείο  έχει καθυστερήσει απίστευτα να στελεχώσει τις 193 διευθυντικές θέσεις στις ΔΥΟ  του λεκανοπεδίου, τις οποίες έχει προκηρύξει μεν, σύμφωνα με το νέο  νόμο για το δημόσιο, αλλά μέχρι τώρα έχει σπεύσει εξαιρετικά βραδέως  να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες.

Εξαιτίας μάλιστα  αυτών των κενών, οι παλαιοί διευθυντές ή οι τοποθετημένοι προσωρινά  αποφεύγουν να υπογράψουν πρόστιμα και  άλλες πράξεις, καθώς αυτές κινδυνεύουν  να καταπέσουν στα δικαστήρια, καθώς  από τα τέλη Μαρτίου ισχύει ο νέος νόμος, που θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται  και ρητά προβλέπει πώς στελεχώνεται κάθε δημόσια υπηρεσία.

Παράλληλα και σύμφωνα  με πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης έγινε δραματική σύσκεψη στο  υπουργείο Οικονομικών υπό τον  γενικό γραμματέα Δημήτρη Γεωργακόπουλο  – στον οποίο ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει δώσει πλήρεις αρμοδιότητες!- και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από  τις εφορίες της Αττικής.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε την εντατικοποίηση της προσπάθειας  των εφοριών, ώστε να μη συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η υστέρηση στην είσπραξη των εσόδων, που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Άκουσε όμως από τα στελέχη των ΔΥΟ  ότι κυρίως λόγω του ασφαλιστικού και της μεγάλης μείωσης στους μισθούς ότι υπήρξε μεγάλο κύμα φυγής των εφοριακών, με αποτέλεσμα σε πολλές από τις εφορίες να έχουν μείνει οι μισοί από όσους προβλέπουν οι οργανικές θέσεις.

Πολλοί τόνισαν  ότι ακόμη και για τα ληξιπρόθεσμα, με βάση τα οποία το ΠΑΣΟΚ και  ο Γ. Παπανδρέου έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν», δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στα αρμόδια δικαστικά  τμήματα, ώστε να τρέξει αποτελεσματικά τις υποθέσεις!

Οι εργαζόμενοι  επισήμαναν επίσης ότι «οι αυλοκόλακες, που ενδημούν στους διαδρόμους της  Καραγιώργη Σερβίας επί ημερών και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραπλανούν την πολιτική ηγεσία και αποκρύβουν τα πραγματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει».

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις ενστάσεις  των εργαζομένων στην πολιτική ηγεσία.

   

Καταπέλτης οι εργαζόμενοι  στη ΦΑΕ Πειραιά


Η δραματική ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΦΑΕ Πειραιά, την Τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, απεστάλη στο Σύλλογο Εργαζομένων  ΔΟΥ στις 28 Ιουνίου και έχει ως εξής: 

«Είμαστε εργαζόμενοι στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά, μιας από τις μεγαλύτερες ΔΟΥ της Ελλάδας και ως πριν κάποιους μήνες η ΔΟΥ λειτουργούσε κανονικά ήταν επανδρωμένα όλα τα τμήματα και το δύσκολο έργο μας μπορούσε να εκτελεστεί ικανοποιητικά οδηγώντας σε επίτευξη των στόχων και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Εδώ και κάποιους μήνες ενώ λείπει προσωπικό από καίριες θέσεις (θέση διαχειριστή ΔΟΥ), το τμήμα παρακρατουμένων δεν έχει προσωπικό και δεν υπάρχει προϊστάμενος ΔΟΥ, επόπτης κτλ, παρατηρείται μία μαζική φυγή υπαλλήλων μέσω μετατάξεων ή μεταθέσεων σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου μας με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά περίπου 30% ο αριθμός των εργαζομένων εδώ. Το αποτέλεσμα είναι να δυσχεραίνει σημαντικά το έργο μας, να μη μπορούμε να πάρουμε τις άδειες μας ενόψει του καλοκαιριού και έτσι η απογοήτευσή μας που είναι ήδη μεγάλη εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης ολοένα και μεγαλώνει. Δυστυχώς περιμένουμε αντί νέο προσωπικό, έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους να φεύγουν διότι έχουν ζητήσει τη σύνταξή τους φοβούμενοι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ζητάμε νέο προσωπικό για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε τόσο νευραλγικές θέσεις για ευοίωνη πορεία των δημόσιων εσόδων και των στόχων του κράτους μας αλλά και τους ατομικούς του καθενός από εμάς.



Οι κάτωθι υπάλληλοι

Πουλημένου Μελπομένη

Τιτάκη Ευαγγελία

Γονιδάκη Σοφία

Δουρουμη Αθηνά

Βασιλάκης Παντελής

Μαρία Βλάχου

Στρούπα Ευθυμία

Σαββινίδου Κυριακή

Μπερέρη Αγγελική

Χηνιάδου Ποθητή

Σπυροπούλου Μαρία

Πετεινάτου Παρασκευή

……

Νοικοκύρη Μαριάννα



Φωτοπούλου Βασιλική

Ράλλης Απόστολος

Ζαμαριά ιωάννα

Κοχυλά Μαρία

Μπερέρης Διονύσης

Ποντογλίδου

Μαραντούδης

Φράγκου Μαρία

Κημπουροπουλου

Φιλιππή Δήμητρα

Ψυχάρη Γεωργία

Αντωνόπουλος κωνσταντίνος

Ξεναρίου Φραντσέσκα

Μουτεσίδου Παναγιώτα

Μαριέλλου παρασκευή

Πολύζου Ολυμπία

Βουτσιλάκος κωνσταντίνος

Μούντριχα Παναγιώτα

Καρούτος Δημήτρης

….

Παναγάκος Ηλίας
source:protothema.gr

Ο συλληφθείς είχε πλούσιο 

παρελθόν...


Μέλος σπείρας που έκλεβε κοσμηματοπωλεία και σπίτια είναι ο 22χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στις περιοχές Κερατσίνι, Νίκαια και Κορυδαλλό.

Εις βάρος του εκκρεμούσε, επίσης, από το 2008 ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε σπείρα που ασχολούνταν με το εμπόριο ναρκωτικών και είχε δολοφονήσει 11 Αλβανούς, ενώ είχε αποπειραθεί να σκοτώσει άλλους 13.

Στο σπίτι του 22χρονου και της επίσης 22χρονης συντρόφου του από τη Ρουμανία βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, 136 φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, κουκούλες, κοσμήματα και ρολόγια αλλά και 514 γραμμάρια χασίς.

Όπως προέκυψε, ο 22χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα, που αναζητούνται, είχε ληστέψει εννιά κοσμηματοπωλεία σε Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους, Καλλιθέα, Ίλιον, Νίκαια, Νέο Ηράκλειο και Μαρούσι, με το συνολικό ύψος της λείας να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, είχαν διαρρήξει έξι σπίτια σε Θρακομακεδόνες, Κερατσίνι, Λαγονήσι, Πόρτο Ράφτη, Κηφισιά και Αργολίδα, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και τα κλειδιά των αυτοκινήτων με τα οποία και διέφευγαν.source:zougla.gr

Ελαττώστε τις ώρες δουλειάς!



Κίνδυνος για καρδιακά επεισόδια για τους άντρες που δουλεύουν πάνω από 45 ώρες!

Δουλεύεις για να ζεις... δε ζεις για να δουλεύεις! Αυτό πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι άντρες, καθώς έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία αποκάλυψε ότι οι πολλές ώρες εργασίας βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκεσε πάνω από τριάντα χρόνια και αποκάλυψε ότι το 69% των ανδρών δουλεύουν από 41 έως 45 ώρες την εβδομάδα ενώ το 19% δουλεύει ακόμα περισσότερο. Από τα ποσοστά αυτά, το 60% κινδύνευε να πεθάνει από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με εκείνους που δούλευαν λιγότερες ώρες.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι άντρες που δούλευαν πολύ και δεν γυμνάζονταν καθόλου είχαν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακά επεισόδια.source:newsbeast.gr

Κατηγορίες σε 29χρονο 

για απειλητικό μήνυμα στον ΟΠΑΠ...

Μαρίνα Κουτσούμπα 
Στον εντοπισμό ενός 29χρονου Έλληνα υπηκόου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές με την κατηγορία απειλής τρομοκρατικών πράξεων.

Ο 29χρονος άνδρας εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από καταγγελία του ΟΠΑΠ. Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία στις 22 Αυγούστου ότι είχε δεχθεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε θυρίδα του Οργανισμού, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να δεχθεί τρομοκρατικό χτύπημα.
Έπειτα από έρευνα που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε το σπίτι του δράστη στην Αττική.
Μετά από αιφνιδιαστική έφοδο, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός αποθηκευτικός δίσκος μέσα στον οποίο υπήρχε αυτούσιο το απειλητικό μήνυμα το οποίο είχε διαγράψει ο δράστης.
Τα κατασχεθέντα έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για περαιτέρω έρευνα.
Ο 29χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα.source:cosmo.gr

Και οι μπαμπάδες παθαίνουν 

κατάθλιψη...


Προτού ακόμη το παιδί γίνει ενός έτους, το 3% των μπαμπάδων (και το 13% των μαμάδων) πάσχει από μελαγχολία


Δεν είναι μόνο η μητρότητα που προκαλεί επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και η πατρότητα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, ο ένας στους πέντε πατεράδες υποφέρει από τουλάχιστον μια κρίση κατάθλιψης μέχρι το παιδί του να γίνει 12 ετών.
 
Στο σημείο αυτό οδηγείται λόγω της πίεσης που υφίσταται όποιος αποκτάει παιδιά, η οποία οφείλεται κυρίως στις αυξημένες υποχρεώσεις και στην έλλειψη ύπνου. Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 87.000 οικογένειες οι οποίες έλαβαν ιατρική περίθαλψη το διάστημα από το 1993 ως το 2007 και εντοπίστηκαν όσοι είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη ή είχαν πάρει συνταγή για αντικαταθλιπτικά.
 
Οι ερευνητές βρήκαν ότι μέσα σε έναν χρόνο από την απόκτηση παιδιού το 3% των νέων μπαμπάδων υπέφερε από κατάθλιψη. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 10% όταν το πρώτο παιδί έκλεισε τα τέσσερά του χρόνια, 16% όταν έγινε οκτώ και 21% όταν έγινε 12 ετών.
 
Τα ποσοστά της κατάθλιψης για τις μαμάδες είναι υψηλότερα: το 13% των γυναικών πλήττεται από την ασθένεια ώσπου το πρώτο παιδί τους να γίνει ενός έτους, το 24% ώσπου να κλείσει τα τέσσερα, το 33% όταν το πρωτότοκο κλείνει τα οκτώ και το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 39% ως τα δωδέκατα γενέθλια του πρώτου παιδιού.
 
Ακόμη και η επιλόχεια κατάθλιψη χτυπάει τους άντρες- σε ποσοστό 10%, μόλις τέσσερις μονάδες λιγότερο από το ποσοστό των γυναικών. Σύμφωνα με την αμερικανική «Επιθεώρηση Παιδιατρικής», οι άντρες που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι ευερέθιστοι, επιθετικοί, ακόμη και εχθρικοί- εμφανίζουν, δηλαδή, διαφορετικά συμπτώματα από τις γυναίκες λεχώνες που υποφέρουν από συναισθήματα λύπης και απελπισίας. Επίσης οι άντρες που πλήττονται από επιλόχεια κατάθλιψη τείνουν να μην έχουν μεγάλη επαφή με το μωρό ή να μην προσφέρουν καμία υποστήριξη προς τη μητέρα. Η έγκυρη ιατρική επιθεώρηση «Lancet» θεωρεί ότι μπορούν να εξαχθούν δύο συμπεράσματα. Πρώτον, ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για το αν οι διαφορές στο ποσοστό των καταθλιπτικών πατεράδων ανάμεσα στις χώρες οφείλονται, για παράδειγμα, στο ότι μερικές παρέχουν γενναιόδωρες άδειες πατρότητας ενώ άλλες όχι. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ερευνηθούν οι επιπτώσεις που έχει η κατάθλιψη του πατέρα στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών.
 
«Συνήθως εξετάζουμε τις νέες μητέρες για κατάθλιψη και όχι τους πατέρες, βλέπουμε όμως ότι και αυτοί έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια» λέει ο καθηγητής Εργουιν Νάζαρεθ από το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών που πραγματοποίησε τη μελέτη στη Βρετανία.source:newsit.gr

Ηγέτης δεκαετίας!

Ελαµψε στην Κροατία ο Παπασταθόπουλος όµως στην επίθεση η Εθνική ήταν ξανά µέτρια

  Δηµήτρης Δοντάς


Ο κορυφαίος και χθες για  την Εθνική ο Σωκράτης  Παπασταθόπουλος µαρκάρει  τον Πέτριτς. Ο άσος της Μίλαν  ήταν αλάνθαστος
Για µια οµάδα όπως η ελληνική, που το παιχνίδι της βασίζεται στην καλή αµυντική λειτουργία, η παρουσία ενός στόπερ υψηλού επιπέδου, του Παπασταθόπουλου, στην 11άδα της αποτελεί µεγάλη ευτυχία.

Χτες το βράδυ στο Ζάγκρεµπ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα βρήκε στο πρόσωπο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου τον ηγέτη που αναζητούσε εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια στην άµυνά του. Ο νεαρός άσος, µε νωπά τα... παράσηµα από τη µεταγραφή του στη (µεγάλη) Μίλαν και τον αέρα του Καµπιονάτο, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Δεν έχασε καµία προσωπική µονοµαχία. «Διάβαζε» τις φάσεις και κατάφερνε να αντιδράσει σωστά και την κατάλληλη στιγµή.

Ηταν καλός τόσο όταν η µπάλα κυλούσε στο χορτάρι όσο και όταν βρισκόταν ψηλά. Ακόµη, όσες φορές τού δόθηκε η ευκαιρία έβαλε την µπάλα κάτω, προωθήθηκε, έβγαλε πάσες στους συµπαίκτες του στη µεσαία γραµµή, ενώ προσπάθησε µε µακρινές µπαλιές να βρει στην επίθεση τον Δηµήτρη Σαλπιγγίδη.

Αν και είναι µόλις 22 χρόνων, ο Σωκράτης εµφανίζεται εξαιρετικά ώριµος στο παιχνίδι του. Παράλληλα, δείχνει πως µπορεί να συνθέσει ένα αξιόπιστο αµυντικό δίδυµο µε τον (επίσης πολύ καλό χθες το βράδυ) Αβραάµ Παπαδόπουλο.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν µε την πολύ καλή απόδοση που είχε χτες ο Γιώργος Τζαβέλλας (πήρε τη θέση του τραυµατία Νίκου Σπυρόπουλου και διέπρεψε), όλα συγκλίνουν µε την άποψη πως η Εθνική οµάδα αποκτά ξανά τη χαµένη της δυνατή γραµµή: Την αµυντική. Και µάλιστα µε παίκτες που έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ποδοσφαιριστές στους οποίους µπορεί να στηριχθεί για αρκετά χρόνια λόγω της ηλικίας τους.

Η χτεσινοβραδινή απόδοση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αποδεικνύει και το τεράστιο «έγκληµα» του Οτο Ρεχάγκελ στο περασµένο Μουντιάλ. Οταν ο Γερµανός είχε τον «Ιταλό» τελευταία επιλογή για µια θέση στο κέντρο της ελληνικής άµυνας.

Βεβαίως – και για να είµαστε αντικειµενικοί – στην πολύ καλή αµυντική λειτουργία της Εθνικής χτες το βράδυ σηµαντικό ρόλο διαδραµάτισαν τόσο ο Βύντρα (στη θέση του δεξιού µπακ) όσο και οι δύο ανασταλτικοί χαφ, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Αλέξανδρος Τζιόλης.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Η χθεσινοβραδινή απόδοση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αποδεικνύει το «έγκληµα» του Ρεχάγκελ στο περασµένο Μουντιάλ όταν τον είχε ως τελευταία επιλογή

ΑΙΧΜΕΣ Μετά την άµυνα, τι;
» Τoυ , Δηµήτρη Δοντά

ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ λειτουργία, αλλά, από εκεί και πέρα, «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».
Η Εθνική µπορεί να κατάφερε χτες να πάρει την ισοπαλία (0-0) από την Κροατία στο Ζάγκρεµπ, όµως για ακόµη µια φορά η αδυναµία στον δηµιουργικό τοµέα ήταν κάτι παραπάνω από εµφανής.
Χρόνια τώρα, οι αναφορές στη γύµνια του ελληνικού ποδοσφαίρου αφορούν την έλλειψη παικτών ικανών στο να φτιάχνουν παιχνίδι. Και έτσι όπως είναι δοµηµένες οι ελληνικές ποδοσφαιρικές οµάδες, η αποκάλυψη τέτοιων παικτών φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση τα επόµενα χρόνια.
Τους καλούς προπονητές τούς κάνουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Και τα συστήµατα είναι καλά αν έχεις τους κατάλληλους παίκτες για να τα εφαρµόσουν.
Ο Φερνάντο Σάντος θέλησε να αλλάξει σύστηµα και να δώσει στην οµάδα πιο επιθετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι της περασµένης εβδοµάδας µε τη Γεωργία. Αλλά δεν του «βγήκε». Και χτες, αφού είδε τις σκέψεις του να µην υλοποιούνται, επέστρεψε στην τακτική Ρεχάγκελ. Και δικαιώθηκε...source:tanea.gr

Οι τρίχες προειδοποιούν για

μελλοντικό έμφραγμα!


Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στις τρίχες των μαλλιών μπορεί να αποτελούν ισχυρή προειδοποιητική ένδειξη για έμφραγμα, μήνες πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη, υπό τους Σταν Βαν Ούουμ και Γκιντεόν Κόρεν του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Stress", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένας αξιόπιστος βιολογικός δείκτης που να μετρά το χρόνιο στρες και να προβλέπει έτσι -μήνες προκαταβολικά- ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν έμφραγμα.

Παραδοσιακά, το επίπεδο κορτιζόλης μετριέται στο αίμα, τα ούρα και το σάλιο, όμως το αποτέλεσμα δεν δείχνει παρά το επίπεδό της κατά τις τελευταίες ώρες ή μέρες, συνεπώς δεν αντανακλά το επίπεδο του στρες στον οργανισμό σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους καναδούς επιστήμονες, η κορτιζόλη που μπορεί να μετρηθεί στις τρίχες, μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα σε βάθος χρόνου. Κατά μέσο όρο, μια τρίχα μεγαλώνει ένα εκατοστό τον μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι η εξέταση μιας τρίχας μήκους έξι εκατοστών μπορεί να δώσει εικόνα για τη συσσώρευση στρες σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (εξαμήνου).

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 56 ανδρών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω εμφράγματος και, παίρνοντας δείγματα από τις τρίχες τους, τις σύγκριναν με δείγματα τριχών από άνδρες που δεν είχαν καρδιοαγγειακά προβλήματα. Οι καρδιοπαθείς βρέθηκαν να έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα τους.source:skai.gr

Σημαντικές αλλαγές στο

εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ...

ote_germany.jpg
Την πρόθεση για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης. Ο κ. Βουρλούμης προανήγγειλε από την Θεσσαλική αναδιοργάνωση της εταιρείας, ιδιαίτερα στο εργασιακό καθεστώς, όπου και θα επιδιωχθούν οι μεγαλύτερες τομές.
Ο ίδιος τόνισε πως το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ ξεπερνά το 33% των εσόδων, όταν στην Ευρώπη είναι στο 22% και απεκάλυψε ότι θα επιδιωχθεί κατόπιν διαπραγματεύσεων με την ΟΜΕ-ΟΤΕ η κατάργηση όρων της συλλογικής σύμβασης του 1999.
«Δεν ξέρω πώς θα το μειώσουμε. Προέχει να το παγώσουμε σε αυτό το επίπεδο και μετά θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά, και αποκάλυψε πως πρότεινε στην ΟΜΕ - ΟΤΕ νέο εργασιακό καθεστώς, με κατάργηση όρων όπως τα χρονοεπιδόματα και οι ωριμάνσεις.
Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε με αφορμή την 75η ΔΕΘ, ο κ. Βουρλούμης έκανε σαφές πως η παρούσα σύνθεση του Δ.Σ. «δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Cosmote», προσθέτοντας πως αυτόνομα θα παραμείνουν και τα δίκτυα Γερμανός, ΟΤΕ και Cosmote, αν και θα γίνουν παρεμβάσεις εξορθολογισμού που μπορεί να αφορούν έως και το 30% των καταστημάτων.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα αποεπένδυσης από τη Σερβία με εκχώρηση του 20% που έχει στην Telekom Srbjia, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει σχετική πρόταση της σερβικής κυβέρνησης. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμμετοχή αποτιμάται στα βιβλία του ΟΤΕ στα 155 εκατ. ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι αν το εγχείρημα τελεσφορήσει θα εγγραφούν σημαντικές υπεραξίες.
Γενικότερα για την παρουσία του ΟΤΕ στα Βαλκάνια ο κ. Βουρλούμης εκτίμησε ότι λόγω της κρίσης «θα αργήσουμε να δούμε σημαντικά κέρδη από την περιοχή». Παρ' όλα αυτά σημείωσε ότι «στη Ρουμανία -παρότι περνά φοβερή κρίση- πάμε καλά στην κινητή τηλεφωνία, η οποία είναι το μεγάλο μας στοίχημα.
Η σταθερή αντίθετα δεν πάει καλά, μεταλλάσσεται, όμως, σε εταιρεία παροχής περιεχομένου και media». Αντίστοιχα, για τη Βουλγαρία είπε ότι «πάμε καλά», ενώ για την Αλβανία παραδέχθηκε πως το περιθώριο κέρδους έχει μειωθεί πάρα πολύ, αν και παραμένει υψηλό, λόγω της «μείωσης εισοδήματος, της υψηλής φορολογίας και του ισχυρού ανταγωνισμού».
Το ενδιαφέρον της DT
Εξάλλου, δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου φέρουν την Deutsche Telecom να ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο την άρση όρου που προβλέπεται στη συμφωνία μετόχων για τον ΟΤΕ, βάσει του οποίου τους απαγορεύεται έως το τέλος του 2011 να αποκτούν μετοχές του Οργανισμού μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ωστόσο, έχει διαμηνύσει πως σε ό,τι αφορά το 20% που εξακολουθεί να έχει στον ΟΤΕ, δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον να εκχωρήσει επιπλέον ποσοστό. Κι αυτό διότι στην παρούσα φάση η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου, αντικειμενικά, δεν συμφέρει να πωλήσει.source:parapolitika.gr
Το περιουσιακό στο επίκεντρο 
των επαφών Χριστόφια-Έρογλου...
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, απέσυρε τελικά από τις προτάσεις του για το περιουσιακό την πρόνοια για παραμονή στην Κύπρο, μετά τη λύση του κυπριακού, 50 χιλιάδων εποίκων. Πρόταση, στην οποία είναι αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα ο Πρόεδρος Χριστόφιας «επιστρέφει» στη θέση Κληρίδη-Παπαδόπουλου για παραμονή αριθμού εποίκων, που θα εξαρτηθεί από καθαρά ανθρωπιστικά κριτήρια.
Στο μεταξύ οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου κύριοι Χριστόφιας-Έρογλου θα έχουν σήμερα και την Παρασκευή ολοήμερες συνομιλίες για το περιουσιακό.
Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνάντησης, θα αρχίσει αναλυτική συζήτηση για το περιουσιακό, κεφάλαιο που θεωρείται «κλειδί» για την επίτευξη προόδου σ' αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, με βάση τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει στους Ελληνοκύπριους πέραν του 15% των περιουσιών τους, που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές προτάσεις προνοούν επίσης ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν από το ομοσπονδιακό ταμείο, στο οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεισφέρει πέραν του 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνοκύπριοι θα χάσουν τις περιουσίες τους, αφού σε περίπτωση που θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια πρόνοια, θα καλούνταν να πληρώσουν οι ίδιοι αποζημίωση στους εαυτούς τους.
Στις τουρκικές προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η γνωστή επιμονή της τουρκικής πλευράς όπως προτεραιότητα δοθεί στον χρήστη της περιουσίας παρά στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.source:kathimerini.gr

ΠΓΔΜ: ένα νέο κράτος

γεννιέται...

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) κηρύσσει την ανεξαρτησία της, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας. Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για το ζήτημα, ποσοστό 95,5% των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.
Δεκαεπτά ημέρες αργότερα ακολουθεί η υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της χώρας. Η πΓΔΜ αποκτά επίσης το δικό της Σύνταγμα, όπου αναφέρεται με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έκτοτε, το ζήτημα της ονομασίας της αποτελεί αντικείμενο διένεξης και πολύχρονων διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
Η συνταγματική ονομασία της πΓΔΜ είναι μη αποδεκτή από την Ελλάδα, με επιχείρημα ότι υπάρχει ήδη περιοχή με το όνομα αυτό και αποτελεί τμήμα της χώρας. Ο αρχικός συμβιβασμός, χάρη στον οποίο η πΓΔΜ έγινε δεκτή στον ΟΗΕ το 1993, ήταν να της αποδοθεί η ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας(Fyrom).
Σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση και να γίνουν αποδεκτοί οι ελληνικοί όροι της επιβάλλεται στις 16/02/1994 οικονομικός αποκλεισμός εκ μέρους της Ελλάδας και διακόπτεται η λειτουργία του Γενικού Προξενείου στα Σκόπια. Τελικά, ύστερα από πιέσεις για άρση του εμπάργκο, Αθήνα και Σκόπια υπογράφουν το Σεπτέμβριο του 1995 την Ενδιάμεση Συμφωνία. Στις 12 Οκτωβρίου, η πΓΔΜ εντάσσεται στον ΟΑΣΕ υπό το όνομα Fyrom και οι δύο χώρες επιστρέφουν στις διμερείς συνομιλίες υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Τον Απρίλιο του 1998, ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής επέμεινε στη γραμμή του βέτο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εισδοχή της γειτονικής χώρας δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα όσο τα Σκόπια δεν συναινούν σε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση. Έναν περίπου μήνα πριν, και ενώ οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκονταν σε εξέλιξη, κ. Καραμανλής, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για όνομα που «θα ισχύει έναντι όλων» και για «ουσιαστική σύνθετη ονομασία, που δεν θα περιγράφει απλώς το ισχύον πολίτευμα στη γειτονική χώρα». Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε επίσης τα Σκόπια ότι τηρούν άκαμπτη στάση και επέσεισε την απειλή του βέτο, τονίζοντας ότι «η αδιαλλαξία του γειτονικού κράτους κλείνει τον δρόμο στις φιλοδοξίες του για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».
Το ζήτημα της ονομασίας και η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης από τις αντιβαλλόμενες πλευρές καθιστά αδύνατη μέχρι σήμερα την είσοδο της χώρας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, εξαιτίας της χρήσης του δικαιώματος του veto εκ μέρους της Ελλάδας μέχρι να επιλυθεί η διαμάχη. Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-Σκοπίων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά, η χώρα έχει αναγνωριστεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από περίπου 100 κράτη, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Ρωσία και η Κίνα.source:tvxs.gr

Το αδυνάτισμα δεν έχει 

πάντα ευεργετική επίδραση στην υγεία...


Το αδυνάτισμα δεν έχει πάντα ευεργετική επίδραση στην υγεία
Οι μακροχρόνιες δίαιτες ίσως απελευθερώνουν στο αίμα βιομηχανικά παράγωγα που δυτικά προκαλούν χρόνιες νόσους όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
«Αυτό συμβαίνει επειδή τα εν λόγω επικίνδυνα συστατικά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αδυνατίσματος διασπάται και περνούν στην κυκλοφορία του αίματος», διευκρινίζει ο υπεύθυνος της μελέτης Duk-Hee Lee από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Daegu της Σεούλ.
«Ζούμε υπό την επίδραση του ισχυρού δόγματος πως το αδυνάτισμα έχει πάντα ευεργετική επίδραση στην υγεία, αλλά τελικά μπορεί να επιδράσει αρνητικά με ποικίλους τρόπους και αρκετά αιφνίδια στην υγεία», εξηγεί η ίδιος.
Στο πλαίσιο της μελέτης φάνηκε πως όσοι έκαναν δίαιτα απώλειας βάρους για περισσότερα από δέκα χρόνια, είχαν την υψηλότερη συγκέντρωση βλαβερών συστατικών στο αίμα τους, που ονομάζονται εμμένοντες οργανικοί ρύποι, από αυτούς που δεν είχαν αυξομειώσεις βάρους.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι εμμένοντες οργανικοί ρύποι όταν απελευθερώνονται μαζικά από τα λιποκύτταρα μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς και περιοδοντικές νόσους.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Obesity.source:madata.gr
H αμηχανία της Δέδε για τη γυμνή της φωτογράφιση

H αμηχανία της Δέδε για τη 

γυμνή της φωτογράφιση...

Πρόσφατα την απολαύσαμε στον πιο sexy διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της playmate 2010 και η ίδια κατάφερε ανάμεσα σε αρκετές διαγωνιζόμενες να πάρει τον τίτλο της “Playmate 2010”. O λόγος για το sexy μοντέλο Κάτια Δέδε η οποία μιλά στην εκπομπή “In and Out city” του Κώστα Μηναρετζή στην Θεσσαλονίκη. Γιατί επέλεξε να λάβει μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό; “Τα playmate ήταν μια πρόκληση για μένα, ήταν κάτι που θα έβγαζα όλο τον ερωτισμό αλλά και τον σεξουαλισμό από μέσα μου. Ήταν κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ ξανά. Μου άρεσε πολύ σαν διαγωνισμός”. Η ίδια μιλά και για το πως ένιωσε όταν έπρεπε να στηθεί γυμνή μπροστά στον φωτογραφικό φακό γνωστού ανδρικού περιοδικού: “Ήταν κάτι το οποίο δεν είχα ξανακάνει, είναι λίγο περίεργο να ποζάρεις όπως σε γέννησε η μαμά σου και αυτό μου προκάλεσε λίγη αμηχανία. Τα πρώτα πέντε λεπτά της φωτογράφισης δεν ήθελα καν να βγάλω το μπουρνούζι μου. Έπειτα κι αφού είδα και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης ένιωσα ότι ήταν από τα ομορφότερα που έχω κάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα ξανακάνω γυμνό, θα ήθελα να κρατήσω το προφίλ του μοντέλου”. Θα παρατούσε κάτι που αγάπα πολύ για τον άνδρα της ζωής της; “H δουλεία μου είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και είναι μέρος της ζωής μου οπότε δεν νομίζω ότι θα το παρατούσα για έναν άνδρα”. Η Κάτια Δέδε τον Οκτώβριο θα βρίσκεται για μια μοναδική φωτογράφιση στο πλευρό του Χιού Χέφνερ ως Playmate 2010.source:gossip-tv.gr
 
 

Δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο 

για εξαγορά η συγχώνευση,

λέει ο Απ.Ταμβακάκης...


Η πώληση του 20% της Finansbank  θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, είπε ο κ. Ταμβακάκης
Η πώληση του 20% της Finansbank θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, είπε ο κ. Ταμβακάκης 
Αθήνα
Δεν υπάρχει κανένα άμεσο σχέδιο για εξαγορά ή συγχώνευση με άλλη τράπεζα, τόνισε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

«Δεν έχουμε άμεσα σχέδια για συγχώνευση ή εξαγορά. Δεν συζητούμε με άλλες τράπεζες» είπε ο κ. Ταμβακάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια που πυροδότησαν στην αγορά τα σχέδια της τράπεζας για την ενίσχυση των κεφαλαίων της με 2,8 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τη συμμετοχή στην τουρκική τράπεζα Finansbank, τόνισε ότι η ΕΤΕ δεν θέλει να την πωλήσει εξολοκλήρου, ενώ η πώληση του 20% εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ είπε ότι η τράπεζα θα καταθέσει άμεσα στο αίτημα για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει.

Στις 11:00 η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε κατά 9,71% στα 9,39 ευρώ, ενώ νωρίτερα είχε κατρακυλήσει μέχρι τα 9,14 ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες πιέσεις στη μετοχή, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι η Εθνική θα ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαια της, ώστε να είναι πιο ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα ειδικότερα.source:in.gr

Hollywood Report...

Αδιάκριτες ματιές στην καθημερινή ζωή των σταρ

Βικτώρια Μπέκαμ - Εύα Λονγκόρια - Εύα Μέντεζ
Ο φωτογραφικός φακός δεν σταματά να καταγράφει τις ζωές των σταρ. Πολλοί από αυτούς επέστρεψαν απ' τις διακοπές τους και έδωσαν το «παρών» σε κοσμικές εκδηλώσεις, ενώ άλλοι βρίσκονται ακόμα σε εξωτικά μέρη για ξεκούραση. Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που μένουν πιστοί στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ας δούμε λοιπόν τι έκαναν τα λαμπερά πρόσωπα τα τελευταία 24ωρα:
Αριστερά: Η Κλόντια Σίφερ στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Δεξιά: Η Καμίλα Μπελ φεύγοντας από το εστιατόριο που γευμάτισε.

Ενώ η Τζέσικα Σίμσον βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, η Χέδερ Λόκλιαρ ψωνίζει σέξι εσώρουχα στο Μαλιμπού.

Αριστερά: Η ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ με ένα εκρηκτικό ντεκολτέ στο Χόλιγουντ. Δεξιά: Η επίσης Λατίνα ηθοποιός Εύα Μέντες στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Διάσημοι στη Νέα Υόρκη: Ο Τομ Κρουζ μαζί με τη γυναίκα του Κέιτι Χολμς και την κόρη τους Σούρι και η Γκουέν Στεφάνι και ο Γκάβιν Ροσντέιλ σε αγώνες τένις.

Πολλοί διάσημοι βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Βενετία με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Αριστερά: H Κατρίν Ντενέβ για την προώθηση της νέας της ταινίας με τίτλο Potiche και δεξιά η Μισέλ Γουίλιαμς.

Αριστερά: Η Ρέιτσελ Μπίλσον με μερικά ψώνια από το σουπερμάρκετ στα χέρια. Δεξιά: Η Μάρσια Κρος μαζί με την κόρη της στην Καλιφόρνια.

Ερωτευμένα ζευγάρια στην Καλιφόρνια: Η Χίλαρι Σουάνκ και ο σύντροφος της Τζον Καμπίσι περπατούν στη Σάντα Μόνικα κοιτάζοντας τις βιτρίνες, ενώ η Λιβ Τάιλερ με ένα μυστηριώδη άνδρα και το γιο της, ο οποίος είναι ντυμένος Μπάτμαν, περπατούν στο Λος Άντζελες.

Αριστερά: Ο Χοακίν Φίνιξ στη Βενετία για την προώθηση της νέας του ταινίας I Am Still Here. Επιτέλους, ο διάσημος ηθοποιός ξύρισε το μούσι του για χάρη του ντοκιμαντέρ που γύρισε σε σκηνοθεσία Κέισι Άφλεκ. Δεξιά: Ο Μπεν Άφλεκ και η Ρεμπέκα Χολ στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η Βικτόρια Μπέκαμ πηγαίνοντας να γευματίσει στο Λονδίνο μαζί με τον Γκόρντον Ράμσεï και την Εύα Λονγκόρια. Η διάσημη ηθοποιός είχε ένα ατυχές συμβάν στο αεροδρόμιο. Δύο άτομα της υπηρεσίας ασφάλειας έδειξαν υπερβολικό ζήλο στο να την προστατέψουν από τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν. Μάλιστα, μία από αυτές έφτυσε στο πρόσωπο ένα φωτογράφο και μετά η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε να δίνει εξηγήσεις!source:tlife.gr

Μα γιατί κλαίει;

Τα μωρά κλαίνε επειδή δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν. Το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσουν εκείνο που τους προκαλεί δυσφορία. Ποιοι είναι οι έντεκα συνηθέστεροι λόγοι που κάνουν ένα παιδί να διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο;

 
1. Πείνα: Το πρώτο πράγμα που οι γονείς σκέπτονται όταν ακούν το μωρό να κλαίει είναι ότι αυτό πεινάει. Πριν το κλάμα της πείνας, ωστόσο, υπάρχουν άλλα σημάδια που εκδηλώνουν τα μωρά, τα οποία θα μάθουν σιγά-σιγά να αναγνωρίζουν οι νέοι γονείς: κάνουν φασαρία, πλαταγίζουν τα χείλη τους, αναζητούν το δάχτυλο του γονιού όταν το νιώσουν στο μάγουλό τους και βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τους.

 
2. Πάνα: Πολλά μωρά ειδοποιούν αμέσως όταν λερωθούν. Κάποια άλλα αντέχουν λίγη ώρα με μία βρώμικη πάνα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο να αναγνωρίσετε την ανάγκη τους αυτήν και να τα κάνετε να νιώσουν καλύτερα.

 
3. Ύπνος: Τα μωρά συνήθως μπορούν και κοιμούνται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, πολλά νεογέννητα κάνουν πολλή φασαρία όταν είναι υπερβολικά κουρασμένα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το μωρό σας για ύπνο με το πρώτο χασμουρητό.

 
4. Αγκαλιά: Τα μωρά θέλουν συνεχώς χάδια και αγκαλιές. Θέλουν να βλέπουν το πρόσωπο των γονιών τους, να ακούν την φωνή τους και τον χτύπο της καρδιάς τους, ενώ μπορούν ακόμα και να αναγνωρίσουν την μυρωδιά τους. Το κλάμα είναι λοιπόν ένας τρόπος να ζητήσουν τη μητρική ή πατρική αγκαλιά.

 
5. Πονόκοιλος: Οι πόνοι και οι ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα -π.χ. τα αέρια και οι κολικοί- κάνουν πολλά μωρά να κλαίνε γοερά για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Αν το μωρό σας κλαίει και δείχνει ενοχλημένο αμέσως μετά το φαγητό, πιθανότατα νιώθει πόνους στην κοιλίτσα του. Ζητήστε τη συμβουλή του παιδιάτρου σας σχετικά με το τι μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας για να το ανακουφίσετε (π.χ. κάποιο χαλαρωτικό αφέψημα).

 
Υπάρχει περίπτωση το μωρό να κλαίει επειδή θέλει να αεριστεί. Για να το βοηθήσετε, ξαπλώστε το ανάσκελα, σηκώστε τα ποδαράκια του και κινείστε τα κυκλικά. Τέλος, ελέγξτε μήπως φοράει κάποιο ρούχο που το στενεύει στην κοιλιά και του δημιουργεί ενοχλήσεις.

 
6. Ρέψιμο: Αν το μωρό αρχίσει να κλαίει μετά το φαγητό, ίσως με ένα ρέψιμο μπορέσει να ανακουφιστεί. Τα μωρά καταπίνουν αέρα τρώγοντας ή ρουφώντας από το μπουκάλι, κι αν ο αέρας αυτός δεν εκλυθεί μπορεί να τους προκαλέσει δυσφορία. Για να ρευτεί, κρατήστε το αγκαλιά και χτυπήστε το ελαφρά στην πλάτη.

 
7. Κρύο ή Ζέστη: Όταν τα μωρά κρυώνουν, μπορεί να αρχίσουν να κλαίνε. Φροντίστε λοιπον να διατηρείτε το μωρό-ειδικά το νεογέννητο, ζεστό. Μην το παρακάνετε όμως γιατί τότε θα νιώσει δυσφορία και θα αρχίσει πάλι το κλάμα.

 
8. Δόντια: Όταν το μωρό σας βγάζει δοντάκια, πονάει κι αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύωρο κλάμα. Για να ελέγξετε αν αυτός είναι ο λόγος που κλαίει, βάλτε το δάχτυλό σας στο στόμα του και προσπαθήστε να νιώσετε τα ούλα του. Πιθανότατα να αισθανθείτε κάποιο δόντι που ετοιμάζεται να ανατείλει. Ρωτήστε τον γιατρό σας πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πονόδοντο του μωρού.

 
9. Ταλαιπωρία ή παράπονο: Στα μωρά αρέσει να ασχολούνται μαζί τους και να βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Όμως, η ενασχόληση μαζί τους μπορεί να τα κουράσει ή να τα ενοχλήσει και να προκαλέσει γκρίνια και κλάματα. Από την άλλη, γκρίνια και κλάματα μπορεί να δημιουργήσει και η μη ενασχόληση του περίγυρου με το μωρό που κλαίγοντας θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σας αν αισθανθεί παραμελημένο.

 
10. Αδιαθεσία: Μήπως έχει πυρετό; Μήπως εμφανίζει σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά; Το κλάμα του άρρωστου μωρού είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να εξετάσει ο ίδιος το μωρό.

 
11. Λεπτομέρεια: Ακόμη και μια τρίχα ή μια ετικέτα από τα ρούχα του μπορεί να το ενοχλεί και να το κάνει να κλαίει. Μπορεί να έχει πάθει κράμπα ή να πιάστηκε έτσι όπως κάθεται. Δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στο μωρό σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε τι μπορεί να ενοχλούσε εσάς αν ήσασταν στην θέση του.source:tlife.gr

Άγνωστο το χρέος της Ελλάδας 

σύμφωνα με τη Eurostat....

Τέσσερις μήνες μετά το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, η Ελλάδα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα στοιχεία για τις χρηματικές της συναλλαγές καταγγέλλει στο Bloomberg ο επικεφαλής της Eurostat λίγο πριν την επίσκεψη στελεχών της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στην Αθήνα.

"Δεν έχουμε δει τα πραγματικά στοιχεία" δήλωσε ο Walter Radermacher σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στις 2 Σεπτεμβρίου και προειδοποίησε ότι τα στελέχη της υπηρεσίας που θα βρεθούν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για να αποκτήσουν μία "ισχυρή εκτίμηση" για το συνολικό πραγματικό χρέος της χώρας θα επιδείξουν «περαιτέρω αυστηρότητα». "Πρόκειται για μία νέα εποχή» για την Ελλάδα δήλωσε" χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η Eurostat ζήτησε να δει τα συγκεκριμένα αρχεία το Φεβρουάριο.

Ο Radermacher υπόσχεται αρκετή «αυστηρότητα» από τα στελέχη της Eurostat.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg υπενθυμίζεται ότι πλέον η Eurostat έχει αυξημένες αρμοδιότητες, ήδη από τον προηγούμενο μήνα, που της επιτρέπουν να ελέγχει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας χώρας, εάν μπορεί να αποδείξει πως τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι ακριβή.source:nooz.gr
top