Στο «εδώλιο» ο τσάρος για 

τη διάλυση των ΔΟΥ...


Μία αγωνιώδης επιστολή, που απέστειλαν στο σύλλογό τους οι εργαζόμενοι στην Τρίτη μεγαλύτερη εφορία της χώρας, τη ΦΑΕ Πειραιά  προ διμήνου και την οποία  αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr φανερώνει σε όλη της τη διάσταση την εικόνα διάλυσης και αποσάθρωσης, που επικρατεί στις ΔΟΥ, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Έτσι εξηγείται  σε μεγάλο βαθμό γιατί καταρρέουν τα έσοδα – με δεδομένη πλέον  την προοπτική λήψης κι άλλων  σκληρών μέτρων – και δεν εισπράττονται  ούτε καν οι βεβαιωμένες οφειλές  προς τις εφορίες.

Οι εργαζόμενοι (ολόκληρη η επιστολή με τα ονόματα αναφέρονται  πιο κάτω) καταγγέλλουν την εντυπωσιακή  έλλειψη προσωπικού, που δυσχεραίνει  το έργο της ΔΟΥ Πειραιά – κάτι ανάλογο ισχύει σε όλες τις εφορίες  – την ώρα μάλιστα, που το υπουργείο  έχει καθυστερήσει απίστευτα να στελεχώσει τις 193 διευθυντικές θέσεις στις ΔΥΟ  του λεκανοπεδίου, τις οποίες έχει προκηρύξει μεν, σύμφωνα με το νέο  νόμο για το δημόσιο, αλλά μέχρι τώρα έχει σπεύσει εξαιρετικά βραδέως  να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες.

Εξαιτίας μάλιστα  αυτών των κενών, οι παλαιοί διευθυντές ή οι τοποθετημένοι προσωρινά  αποφεύγουν να υπογράψουν πρόστιμα και  άλλες πράξεις, καθώς αυτές κινδυνεύουν  να καταπέσουν στα δικαστήρια, καθώς  από τα τέλη Μαρτίου ισχύει ο νέος νόμος, που θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται  και ρητά προβλέπει πώς στελεχώνεται κάθε δημόσια υπηρεσία.

Παράλληλα και σύμφωνα  με πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης έγινε δραματική σύσκεψη στο  υπουργείο Οικονομικών υπό τον  γενικό γραμματέα Δημήτρη Γεωργακόπουλο  – στον οποίο ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει δώσει πλήρεις αρμοδιότητες!- και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από  τις εφορίες της Αττικής.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε την εντατικοποίηση της προσπάθειας  των εφοριών, ώστε να μη συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η υστέρηση στην είσπραξη των εσόδων, που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Άκουσε όμως από τα στελέχη των ΔΥΟ  ότι κυρίως λόγω του ασφαλιστικού και της μεγάλης μείωσης στους μισθούς ότι υπήρξε μεγάλο κύμα φυγής των εφοριακών, με αποτέλεσμα σε πολλές από τις εφορίες να έχουν μείνει οι μισοί από όσους προβλέπουν οι οργανικές θέσεις.

Πολλοί τόνισαν  ότι ακόμη και για τα ληξιπρόθεσμα, με βάση τα οποία το ΠΑΣΟΚ και  ο Γ. Παπανδρέου έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν», δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στα αρμόδια δικαστικά  τμήματα, ώστε να τρέξει αποτελεσματικά τις υποθέσεις!

Οι εργαζόμενοι  επισήμαναν επίσης ότι «οι αυλοκόλακες, που ενδημούν στους διαδρόμους της  Καραγιώργη Σερβίας επί ημερών και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραπλανούν την πολιτική ηγεσία και αποκρύβουν τα πραγματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει».

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις ενστάσεις  των εργαζομένων στην πολιτική ηγεσία.

   

Καταπέλτης οι εργαζόμενοι  στη ΦΑΕ Πειραιά


Η δραματική ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΦΑΕ Πειραιά, την Τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, απεστάλη στο Σύλλογο Εργαζομένων  ΔΟΥ στις 28 Ιουνίου και έχει ως εξής: 

«Είμαστε εργαζόμενοι στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά, μιας από τις μεγαλύτερες ΔΟΥ της Ελλάδας και ως πριν κάποιους μήνες η ΔΟΥ λειτουργούσε κανονικά ήταν επανδρωμένα όλα τα τμήματα και το δύσκολο έργο μας μπορούσε να εκτελεστεί ικανοποιητικά οδηγώντας σε επίτευξη των στόχων και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Εδώ και κάποιους μήνες ενώ λείπει προσωπικό από καίριες θέσεις (θέση διαχειριστή ΔΟΥ), το τμήμα παρακρατουμένων δεν έχει προσωπικό και δεν υπάρχει προϊστάμενος ΔΟΥ, επόπτης κτλ, παρατηρείται μία μαζική φυγή υπαλλήλων μέσω μετατάξεων ή μεταθέσεων σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου μας με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά περίπου 30% ο αριθμός των εργαζομένων εδώ. Το αποτέλεσμα είναι να δυσχεραίνει σημαντικά το έργο μας, να μη μπορούμε να πάρουμε τις άδειες μας ενόψει του καλοκαιριού και έτσι η απογοήτευσή μας που είναι ήδη μεγάλη εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης ολοένα και μεγαλώνει. Δυστυχώς περιμένουμε αντί νέο προσωπικό, έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους να φεύγουν διότι έχουν ζητήσει τη σύνταξή τους φοβούμενοι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ζητάμε νέο προσωπικό για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε τόσο νευραλγικές θέσεις για ευοίωνη πορεία των δημόσιων εσόδων και των στόχων του κράτους μας αλλά και τους ατομικούς του καθενός από εμάς.



Οι κάτωθι υπάλληλοι

Πουλημένου Μελπομένη

Τιτάκη Ευαγγελία

Γονιδάκη Σοφία

Δουρουμη Αθηνά

Βασιλάκης Παντελής

Μαρία Βλάχου

Στρούπα Ευθυμία

Σαββινίδου Κυριακή

Μπερέρη Αγγελική

Χηνιάδου Ποθητή

Σπυροπούλου Μαρία

Πετεινάτου Παρασκευή

……

Νοικοκύρη Μαριάννα



Φωτοπούλου Βασιλική

Ράλλης Απόστολος

Ζαμαριά ιωάννα

Κοχυλά Μαρία

Μπερέρης Διονύσης

Ποντογλίδου

Μαραντούδης

Φράγκου Μαρία

Κημπουροπουλου

Φιλιππή Δήμητρα

Ψυχάρη Γεωργία

Αντωνόπουλος κωνσταντίνος

Ξεναρίου Φραντσέσκα

Μουτεσίδου Παναγιώτα

Μαριέλλου παρασκευή

Πολύζου Ολυμπία

Βουτσιλάκος κωνσταντίνος

Μούντριχα Παναγιώτα

Καρούτος Δημήτρης

….

Παναγάκος Ηλίας
source:protothema.gr
top