Δείτε το πρώτο κατάστημα 

στην Ελλάδα, αποκλειστικά 

για προϊόντα Apple!



Το iStorm άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για τους δημοσιογράφους και το Newsit.gr ήταν εκεί.
Το iStorm είναι το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά για προϊόντα Apple στην Ελλάδα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Apple Premium Reseller Store μιας και στην χώρα μας, δεν θα αναπτυχθούν Apple Stores, καθώς το δικαίωμα αυτό η Apple το έχει δώσει σε πολύ λίγες χώρες.



Το νέο κατάστημα ανοίγει τις πόρτες του για τους καταναλωτές, στις 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κολωνακίου και σίγουρα θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο.






Ο μοναδικός, πρότυπος χώρος του καταστήματος είναι διαμορφωμένος σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές των Apple Stores και φυσικά διαθέτει όλα τα κορυφαία προϊόντα της Apple για να μπορεί ο καθένας να τα γνωρίσει και να τα λειτουργήσει πριν τα επιλέξει



Τέλος στον επάνω όροφο του καταστήματος υπάρχει η πρώτη, σε ελληνικό κατάστημα, αίθουσα εκπαιδεύσεων, πλήρως εξοπλισμένη με υπολογιστές Mac καθώς και πολύ καλή εξυπηρέτηση από τους Έλληνες Apple experts οι οποίοι ενημερώνουν τον κόσμο μέσα από ημίωρα σεμινάρια για διάφορες λειτουργίες των υπολογιστών της Apple.
 
source:newsit.gr

Alessandra Ambrosio:

Brazilian Angel...


Δήλωση που ανήκει στην πρωθιέρεια της Victoria’s Secret και παρουσιάστρια του «America’s Next Top Model» Τάιρα Μπανκς και μάλλον ισχύει αν συνυπολογιστούν τα έξι εκατομμύρια δολάρια ετησίως που προσθέτει στον τραπεζικό της λογαριασμό περπατώντας χιλιόμετρα για λογαριασμό της Prada, της Vivienne Westwood, του Oscar de la Renta, των Ralph Lauren και Giorgio Armani (μεταξύ πολλών άλλων).

Η Αλεσάντρα είναι ένα τυπικό κοριτσάκι που γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια στη χώρα που εκτιμά τους κουνιστούς σμιλεμένους γοφούς και την πλαστική χειρουργική. Οι γονείς της είχαν ένα βενζινάδικο αλλά όταν το κοριτσάκι τους στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών ανακοίνωσε ότι ονειρεύεται να γίνει μοντέλο, έσπευσαν να το γράψουν σε σχολή μοντέλων, αφού πρώτα του «ομόρφυναν» τα πεταχτά αφτιά.



Στα δεκαπέντε της στέφθηκε βασίλισσα στον βραζιλιάνικο διαγωνισμό του πρακτορείου Elite και στα γραφεία της Victoria’s Secret περίμεναν εναγωνίως να ενηλικιωθεί για να την μεταμορφώσουν σε «άγγελο» της εταιρείας. Έγινε εξώφυλλο σε πενήντα περιοδικά μόδας αλλά μόνο ο κατάλογος της Victoria’s Secret (μιλάμε για 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αριθμός μεγαλύτερος από την κυκλοφορία της «Vogue», του «Elle» και της «Marie Claire» μαζί) αρκεί για να εκτινάξει την καριέρα σου, να σε φωνάζουν οι σχεδιαστές με το μικρό όνομα στου Dior και στην Escada, να σε ψηφίζουν εκατομμύρια άντρες ως το πιο θελκτικό θηλυκό στον πλανήτη (δεύτερη θέση στις 99 Πιο Ποθητές Γυναίκες σύμφωνα με το AskMen.com) και να αρραβωνιαστείς επιχειρηματία.

Η καλύτερή της φίλη είναι το μοντέλο Ανα Μπεατρίς Μπάρος, υπήρξε συγκάτοικος με τη Ζιζέλ και μέχρι να τελειοποιήσει τα αγγλικά της η Αντριάνα Λίμα τής έκανε τον διερμηνέα. Αυτός ο «άγγελος» είναι η απάντηση στις αντρικές προσευχές.source:protothema.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να

λευκάνει τα σύννεφα…


…για να καταπολεμηθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας

Την ανοδική πορεία της παγκόσμιας θερμοκρασίας υπόσχεται να αντιστρέψει μια νέα εφαρμογή της γεωμηχανικής, με φανατικό υποστηριχτή τον Μπιλ Γκέιτς.

Ψεκάζοντας τα σύννεφα με θαλασσινό νερό, οι επιστήμονες θα αυξήσουν τη λευκότητά τους, στοχεύοντας έτσι στην αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας στο Διάστημα.

Αν και η εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, έχει προκαλέσει μέχρι τώρα πολλές αντιδράσεις, διόλου παράλογες.

Πάντως, ο ιδρυτής της Microsoft έχει δαπανήσει περισσότερα από 4,5 εκατ. δολάρια για τις εργαστηριακές έρευνες πάνω στη λεύκανση των σύννεφων.source:newsbeast.gr

Το πρώτο «ηλεκτρονικό»

θερμοκήπιο...


Παράγει μαρούλια του… σωλήνα

Το μαρούλι της φωτογραφίας δεν είναι όπως όλα τα άλλα που ξέρουμε να φυτρώνουν στη γη και να μεγαλώνουν χάρη στο ευεργετικό φως του ήλιου. Αυτό μεγαλώνει μέσα σε ένα υγρό διάλυμα και υπό τεχνητό φως.

Το θερμοκήπιο όπου «καλλιεργούνται» μαρούλια σαν κι αυτό είναι το πρώτο στην Κίνα που ελέγχεται εξολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή και βρίσκεται στα προάστια του Πεκίνου.

Το θερμοκήπιο θα παράγει ετησίως 15 εκατομμύρια βλαστούς λαχανικών χωρίς εντομοκτόνα ή φυτοφάρμακα, φρούτα και λουλούδια. source:newsbeast.gr

Το «Μουσείο Αθανασίου 

Διάκου»


Στο τόπο γέννησης του Αθανασίου Διάκου, στην Αρτοτίνα Φωκίδος που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400μ. στον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων, εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το «Μουσείο Αθανασίου Διάκου». Στα εκθέματα περιλαμβάνεται πλούσιο υλικό από τη δράση και την ιστορία του ήρωα. Το μουσείο στεγάζεται προσωρινά στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σχολείου και πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί στο φυσικό τους τόπο, στο μοναστήρι του Αθανασίου Διάκου στην Αρτοτίνα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μεταξύ των επισήμων, παρευρέθηκαν οι πρώην υπουργοί κ. Αδάμ Ρεγκούζας και Απόστολος Ανδρεουλάκος.source:newsbeast.gr

"Ελλάδα - Τουρκία, όπως 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός"!


Την προσεχή Τρίτη θα γίνει στο «Ανκαρα Αρίνα» το ντέρμπι των ντέρμπι σύμφωνα με τον Κερέμ Τουντσερί. «Ολα τα παιχνίδια με ήταν Ελλάδα είναι σα ντέρμπι. Είναι σα να παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακός…», παραδέχθηκε ο Κερέμ Τουντσερί.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα απλό παιχνίδι, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική ούτε με τίποτα. Είμαστε γείτονες, είμαστε δυο κοντινές χώρες…», συμπλήρωσε στην συνέχεια επιχειρώντας να ρίξει ελαφρώς τους τόνους».source:protothema.gr

Οικοδομήσιμη... η παραλία

του Σίμου!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Νέα εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιείται στην Ελαφόνησο μετά από τις αποκαλύψεις πως αποχαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Διαφορών έκταση 2,5 περίπου στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση διαφορετικών οικοδομικών αδειών.

Αρχικά, η Πολεοδομία Μολάων, που εξέδωσε τις άδειες, δήλωνε πως όλα είναι σύννομα. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης ανακαλύπτοντας όσα αγνοούσε, ότι δηλαδή η ίδια έκταση χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση δύο διαφορετικών οικοδομικών αδειών. Ειδικότερα, η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από καταγγελίες για παράνομες επεμβάσεις και καταπάτηση δημόσιων και προστατευόμενων εκτάσεων, είχε αιτήσει ανάκληση των παράνομων αδειών και κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών στην ευαίσθητη οικολογικά παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, καθώς και στο ΔημοτικόΔιαμέρισμα Μαγαζιών Παξών.
Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβίβασε τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα και παράλληλα ζήτησε να ενταθεί η επιτήρηση των περιοχών για τη διασφάλιση της διακοπής των παράνομων εργασιών και την αποτροπή νέων αυθαίρετων επεμβάσεων.
Να σημειωθεί πως ήδη διενεργείται εισαγγελική έρευνα, καθώς διαπιστώνεται όργιο αυθαιρεσιών με παράνομες αγοραπωλησίες εκτάσεων στην Ελαφόνησο και αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων.source:cosmo.gr

Η Coca Cola σκέφτεται να

φύγει από την Ελλάδα...


Δυσβάσταχτο το βάρος της διπλής φορολόγησης

Η βιομηχανία κολοσσός σκέφτεται να μετακομίσει σε πιο πρόσφορες αγορές του πλανήτη. Είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το δυσβάσταχτο βάρος της διπλής φορολόγησης και τώρα στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Οικονομικών. Θεωρείται (και όχι άδικα) μία από τις λιγοστές ελληνικές «υπερδυνάμεις». Ένας όμιλος από τους λίγους που διεκδικούν για λογαριασμό τους τον όρο «ελληνική πολυεθνική». Ο όμιλος Coca-Cola 3Ε των 2.500 εργαζομένων, των 7 εργοστασίων και των 28 χωρών που διοικούνται από τη «μητέρα Ελλάδα» σαφώς εκπροσωπεί την εξωστρεφή επιχειρηματική εικόνα μιας χώρας που εκτός από τη ναυτιλία ελάχιστα έχει να επιδείξει στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, παρά ταύτα, μια σειρά πληροφοριών που έρχονται στην επιφάνεια, σε συνδυασμό με δηλώσεις από τη μεριά των διοικούντων την κορυφαία εμφιαλωτική βιομηχανία του πλανήτη, δείχνουν ότι τα παραπάνω ρεκόρ που μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια ενδεχομένως να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Την προηγούμενη βδομάδα ο Κύπριος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δώρος Κωνσταντίνου κάλεσε μέσω του Reuters την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το φορολογικό καθεστώς: «Δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι η 3Ε και άλλες εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας θα συνεχίσουν να φέρνουν τα κεφάλαια στη χώρα, να καταβάλλουν το 40% και να διανέμουν το υπόλοιπο.»source:newsbeast.gr
Ένας εξορκισμός έδιωξε… τον Stalone

Ένας εξορκισμός έδιωξε…

τον Stalone...

Στην κορυφή του Box Office βρέθηκε η ταινία θρίλερ The Last Exorcism και μαζί με το άλλο φιλμ τρόμου The Takers, έδιωξε από την κορυφή του Box Office τους Αναλώσιμους. Η ταινία του Sylvester Stalone, με πρωταγωνιστές όλη την αφρόκρεμα των ταινιών δράσης μετά από τρεις εβδομάδες πήρε την τρίτη θέση πίσω από τα δύο θρίλερ. Ο εξορκισμός έφτασε τα 21,3 εκατομμύρια στο ντεμπούτο του, ενώ το Takers τα 21. Οι Αναλώσιμοι έφτασαν τα 9,5 εκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τους τριήμερο και συνολικά τα 82. Αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρξε και μια νέα προβολή του Avatar με μερικές σπέσιαλ σκηνές, αλλά έφτασε μόλις τα 4 εκατομμύρια. Στο σύνολο πάντως το ποσό των εισπράξεων για την ταινία του James Cameron είναι 753,8 εκατομμύρια.      source:gossip-tv.gr                                                                                                                                                                                                                                

Οι στριπτιζέζ ... έχουν πτυχία!

Όσοι πιστεύουν ότι οι πανέμορφες πανύψηλες και προκλητικές γυναίκες που χορεύουν τα βράδια στα καμπαρέ είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, κάνουν λάθος.

Έρευνα που έγινε στην Αγγλία, αποδεικνύει ότι όχι μόνο αρκετές από αυτές είναι μορφωμένες αλλά και ότι απολαμβάνουν τη δουλειά τους!

Η μελέτη, η οποία έγινε από τις καθηγήτριες του πανεπιστημίου του Λιντς, Τίλα Σάντερς και Κέιτ Χάρντι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τρεις στις τέσσερις Βρετανίδες (το 76.4%) που εργάζονται ως χορεύτριες σε νυχτερινά μαγαζιά αντλούν μεγάλα αποθέματα ικανοποίησης από την εργασία τους αυτή. Βέβαια σε αυτή τη χαρά συμβάλλει και το γεγονός ότι κάθε βράδυ πάνε σπίτι τους με αρκετά χρήματα στην τσέπη.

Σύμφωνα με την έρευνα το νυχτοκάματο των κοριτσιών,  μπορεί να φθάνει ως και τα 350 ευρώ! Πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ετήσιο εισόδημα που κυμαινόταν από 30.000-60.000 ευρώ!

Από τις 300 συμμετέχουσες το 87% εξ αυτών είχαν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, ενώ 1 στις 3,  δήλωσαν κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου!source:tlife.gr

Οι εκπτώσεις τελείωσαν, 

οι προσφορές αρχίζουν!


Μπορεί η πλειονότητα των εμπόρων να περίμενε ότι η κίνηση αυτό το καλοκαίρι θα ήταν πεσμένη, ωστόσο τα κακά νέα δεν είναι ποτέ ευχάριστα ακόμα και αν είναι αναμενόμενα. Ετσι, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που σε περίπτωσεις έφταναν ακόμα και το 80% επί της αρχικής τιμής, οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στις Σειρήνες και προτίμησαν να βλέπουν τις βιτρίνες, από το να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Η πτώση του τζίρου έφτασε το 25% σε σχέση με το αντίχτοιχο περσινό διάστημα των θερινών εκπτώσεων. Ετσι, οι έμποροι με το πέρας των εκπτώσεων την πρώτη του Σεπτέμβρη, αρχίζουν... προσφορές μήπως τονώσουν την αγορά.

Η έναρξη νέου γύρου προσφορών άλλωστε με τη λήξη των εκπτώσεων προβλέπεται και από τον σχετικό νόμο.

Με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις των εμπορικών επιμελητηρίων, η μεγαλύτερη πτώση του τζίρου καταγράφεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ άνοδος του τζίρου στα καταστήματα παρατηρείται στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο, όπως επίσης και στην Πάτρα.source:protothema.gr

Τηλεφώνημα ελπίδας στα… 

700 μέτρα βάθος...


Το μικρό, σκοτεινό κελί τους στα 700 μέτρα κάτω από τη γη χθες ξεχείλισε με αγάπη και συγκίνηση. Για πρώτη φορά έπειτα από 27 ημέρες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα έγκατα της γης, οι 33 μεταλλωρύχοι συνομίλησαν απ’ ευθείας με τις οικογένειές τους μέσω ραδιοτηλεφώνου.

Μόνο για ένα λεπτό κάθε εγκλωβισμένος μπορούσε να μιλήσει με ένα αγαπημένο του πρόσωπο.

Αρκετό μπορεί να μη φάνηκε σε κανέναν, την ίδια στιγμή όμως λειτούργησε σαν μία ένεση ελπίδας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να παλέψουν με τις ανθρώπινες αντοχές και τα ανθρώπινα μέτρα για χρονικό διάστημα που ίσως φτάσει και τα Χριστούγεννα.

Ειδικοί ψυχολόγοι ζήτησαν από τους συγγενείς που μίλησαν να δείχνουν αισιόδοξοι και δυνατοί, να μεταφέρουν θετικά συναισθήματα και σε καμία περίπτωση να μη στείλουν αρνητικά μηνύματα, ούτε να είναι οι συνομιλίες συναισθηματικά φορτισμένες.

«Το ν’ ακούω τη φωνή του ήταν μία ανακούφιση για την ψυχή μου», τόνισε η Τζέσικα Τσίγιε, έπειτα από την συνομιλία της με τον σύζυγό της Ντάριο, ενώ η Αντενόρ Μπάριος, δήλωσε μετά την επαφή με τον άνδρα της Κάρλος: «Τον βρήκα πολύ δυνατό και πλήρως αποφασισμένο. Μία δυνατή και καθαρή φωνή, συγκινήθηκα», τόνισε.

Είναι η πρώτη φορά που οι συγγενείς των μεταλλωρύχων είχαν άμεση επαφή μαζί τους, έπειτα από την καθίζηση που τους παγίδευσε στις στοές στις 5 Αυγούστου. Μετά τον εντοπισμό τους, έπειτα από έρευνες 17 ημερών μετά το συμβάν, οι μεταλλωρύχοι είχαν καταφέρει έως χθες να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο με γραπτά μηνύματα και με εικόνες καταγεγραμμένες από βιντεοκάμερες.

Την ίδια ώρα πάντως ομάδες ειδικών εργάζονται αόκνως για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους εγκλωβισμένους. Αυτά που θα πρέπει να επιτύχουν για να έχουν ελπίδες επιβίωσης είναι: ύπνος σε τακτικά διαστήματα, υψηλό ηθικό, ομαδικότητα και καλή διαχείριση των αποβλήτων μέσα στον περιορισμένο χώρο που διαθέτουν.  Οι παγιδευμένοι, θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ένα ρυθμό στον ύπνο τους, όπως έκαναν και στην επιφάνεια, αλλά η δυσκολία είναι ότι χωρίς το φως του ήλιου χάνεται η αίσθηση του χρόνου...

Το ευτύχημα είναι ότι οι ανθρακωρύχοι της Χιλής έχουν επικοινωνία με τους διασώστες στην επιφάνεια και έτσι είναι δυνατόν να τους επιβληθεί κάποιος ρυθμός, για παράδειγμα με την παροχή τροφής σε συγκεκριμένες, σταθερές ώρες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όλοι τους θα έχουν προβλήματα όρασης, όταν βγουν έξω. Οπως παρατηρούν «Το βασικό είναι να βγουν σώοι. Όμως δεν θα βγουν αλώβητοι».
source:protothema.gr

Μία περιουσία για την 

τουαλέτα του Lennon...


Έναντι 9,500 λιρών (σχεδόν 11.500 ευρώ), δέκα φορές πάνω από την πραγματική της αξία, δημοπρατήθηκε η τουαλέτα του John Lennon.

Η πορσελάνινη λεκάνη ανήκε και χρησιμοποιούταν αδιαλείπτως από το θρυλικό «Σκαθάρι» επί τρία χρόνια, όταν ζούσε στο Tittenhurst Park στο Berkshire μεταξύ 1969 - 1972.

Αρχικά αναμενόταν να πωληθεί έναντι 1.000 λιρών, αλλά ένας γαλαντόμος επενδυτής από το εξωτερικό την πλήρωσε 9.500 λίρες, στη διάρκεια του 33ου Συνεδρίου για τους Beatles στο Liverpool.source:zougla.gr

Δύο χτυπήματα μετεωρίτη 

προκάλεσαν την εξαφάνιση δεινοσαύρων...


Νέες έρευνες ενισχύουν αυτήν τη θεωρία

Η ανακάλυψη ενός τεράστιου κρατήρα στην Ουκρανία ο οποίος χρονολογείται την ίδια χρονική περίοδο με τον τεράστιο κρατήρα που ανακαλύφθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, ενισχύει τη θεωρία ότι ήταν τουλάχιστον δύο οι μετεωρίτες που προσέκρουσαν στον πλανήτη μας, προκαλώντας τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια.

Η θεωρία ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν εξαιτίας της πτώσης μετεωρίτη πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 30 χρόνια και είχε συναντήσει έντονες επιστημονικές αντιδράσεις.

Στη συνέχεια όμως, η ανακάλυψη του πελώριου κρατήρα στη χερσόνησο Γιουκατάν στον Κόλπο του Μεξικού αναγνωρίστηκε από την πλειονότητα του επιστημονικού κόσμου ως επιβεβαίωση της μέχρι τότε θεωρίας.

Ο κρατήρας Μπόλτις στην Ουκρανία είχε ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 2002, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν βέβαιη η χρονολόγησή του. Αυτή τη φορά οι επιστήμονες μελέτησαν γύρη και σπόρους από απολιθωμένα φυτά στα στρώματα λάσπης που γεμίζουν τον κρατήρα και συμπέραναν ότι αν και οι δύο κρατήρες δεν δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα, τα δύο γεγονότα απέχουν μεταξύ τους μόλις δύο έως πέντε χιλιάδες χρόνια.source:newsbeast.gr

Άπειρος στο sex o 

Clooney!


Έχοντας βρει το άλλο του μισό στην αγκαλιά της Elisabetta Canalis και έχοντας άπειρες θαυμάστριες ανά τον πλανήτη, ο George Clooney δέχτηκε ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, καθώς η Ιταλίδα ηθοποιός Violente Placido δήλωσε ότι ο γόης του Hollywood είναι "άπειρος στο sex"!

Η Violente Placido μίλησε εκ πείρας, κατά μία έννοια, τονίζοντας πως απογοητεύτηκε μετά από ορισμένες καυτές ερωτικές σκηνές σε μία ταινία, όπου υποδυόταν την πόρνη. ''Ένιωσα πως ήταν κάτι που δεν είχε ξανακάνει! Πως δεν ήταν έμπειρος'' δήλωσε η ηθοποιός σε αμερικάνικο περιοδικό, προσθέτοντας πως ο George Clooney αγχωνόταν πολύ στα γυρίσματα.
''Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να φαίνεται φυσικό και να αφήσουμε να μιλήσουν τα σώματα μας, γιατί ήταν το βασικό σημείο του έργου αυτό'' εξηγεί η Violente, που όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη ενθουσιάστηκε και αναστατώθηκε!
''Όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη αναστατώθηκα πολύ περισσότερο απ΄ότι όταν γυρίζαμε τις σκηνές μαζί. Είπα: wow!'', κατέληξε.source:cosmo.gr

Γονείς δίνουν λάθος δόσεις

φαρμάκων στα παιδιά τους...



Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των βρεφών, λένε οι επιστήμονες

 

Κάποιοι δεν μπορούν να υπολογίσουν σωστά τη δοσολογία των φαρμάκων σε παιδιά μέχρι 5 ετών. Κάποιοι άλλοι το παίρνουν αψήφιστα και δεν παρέχουν τα παιδιά τη σωστή δοσολογία φαρμάκων για πυρετό, βήχα και κρυολογήματα.
 
 
Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Η υπεύθυνη της μελέτης δρ. Ρεβέκα Μόουλς, παρουσίασε τα αποτελέσματα στο συνέδριο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας, στη Λισσαβώνα.
 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή παιδιάτρου και μπορούν να αγοραστούν από τα φαρμακεία.
 
Έξι στους δέκα γονείς (ποσοστό 61%) δίνουν λάθος δόση στο παιδί τους:
 
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας:
 
  • 17% δίνουν μεγαλύτερη δόση
  • 44% μικρότερη.
  • 7% των γονιών δίνουν φάρμακο στα παιδιά χωρίς καν να ελέγξουν τον πυρετό
  • 40% δίνουν κάποιο φάρμακο ακόμα κι όταν ο πυρετός είναι κάτω από 38 βαθμούς.
    source:newsit.gr

Επιστροφή στην... 

ορθόδοξη γιόγκα...

Η Ινδία θεωρεί ιεροσυλία την εμπορευματοποίησή της και ετοιμάζει αντεπίθεση



▅Η Τζένιφερ Ανιστον έχει δηλώσει φανατική οπαδός της γιόγκα.  Σήμερα, περίπου 30  εκατομμύρια Αμερικανοί καταφεύγουν σε αυτή  την πανάρχαιη τεχνική για να απαλλαγούν από το στρες του δυτικού  τρόπου ζωής
Στην Αμερική η γιόγκα εμπλουτίζεται με νέες στάσεις και νέες τεχνικές, γίνεται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, ιδιωτικοποιείται. Αλλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η Ινδία οργίζεται και ετοιμάζει την αντεπίθεση.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η γιόγκα είναι κάτι παραπάνω από ένα σύστημα ασκήσεων και αναπνοών που βασίζεται στον διαλογισμό. Εγινε αμέσως τάση όταν την έκανε γνωστή ο Τζορτζ Χάρισον των Βeatles για να γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα «μόδα». Σήμερα, περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί καταφεύγουν σε αυτή την πανάρχαιη τεχνική για να απαλλαγούν από το στρες του δυτικού τρόπου ζωής. Στη Νέα Υόρκη μπορεί να βρει κανείς δασκάλους που διδάσκουν γιογκαλάτες (κάτι ανάμεσα σε γιόγκα και πιλάτες), γιόγκα- αερόμπικ, γιόγκα- σάουνα, γιόγκα- γυμνισμός, γιόγκα- αγνότητα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ανάμεσα σε τμήματα, εγγραφές, ειδικά ρούχα και ειδικά ροφήματα ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δάσκαλοι, που εφευρίσκουν νέες στάσεις και τεχνικές, ζητούν πνευματικά δικαιώματα και φυσικά πλουτίζουν. Η γιόγκα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ιδιωτικοποιείται.

Είναι, όμως, πραγματική γιόγκα; Οι ορθόδοξοι οπαδοί της γιόγκα εξοργίζονται με όλες αυτές τις εκκεντρικές παραλλαγές, αλλά και την ιδιωτικοποίηση μιας πανάρχαιας τεχνικής η ο ποία βασίζεται στον ινδουισμό. Αν και ανεκτική έως σήμερα, η Ινδία θεωρεί πλέον ιεροσυλία την εμπορευματοποίησή της, ενώ οι ινδικές εφημερίδες κάνουν λόγο για «κλοπή». Οι φύλακες της παράδοσης δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Μια κυβερνητική υπηρεσία συγκέντρωσε τους πιο αναγνωρισμένους δασκάλους γιόγκα της χώρας και 200 επιστήμονες. Αποστολή τους είναι να σκανάρουν όλα τα αρχαία κείμενα που περιέχουν ασκήσεις γιόγκα και να καταλήξουν στις 250 πιο δημοφιλείς, οι οποίες θα αναπαραχθούν σε ψηφιακή μορφή. Από τις 34 εκατ. σελίδες υλικού θα βγει μια περίληψη, η οποία θα μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινέζικα, τα ισπανικά, τα γερμανικά και τα ιαπωνικά. «Είναι πολιτιστικός θησαυρός όλης της ανθρωπότητας, στη διάθεση όλων και πρέπει να είναι δωρεάν», δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας Β.Κ. Γκούπτα. «Αλίμονο σε όποιον θελήσει να ειδοποιηθεί αυτήν τη σοφία», προσθέτει.

Παραδόξως, πάντως, ο πρώτος που σκέφτηκε να πατεντάρει τις στάσεις της γιόγκα ήταν ένας Ινδός. Το 2004, ο γκουρού Μπίκραμ Τσουντχουρί έφτασε στο Μπέβερλι Χιλς βάζοντας τους μαθητές του να κάνουν γιόγκα σε συνθήκες σάουνας. Σήμερα η «Καυτή Γιόγκα» διδάσκεται σε 400 κέντρα- από το Σαν Φρανσίσκο έως το Παρίσι. Και ο εμπνευστής της έχει γίνει πλουσιότερος τουλάχιστον κατά 7 εκατ. δολάρια.
6 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
στις ΗΠΑ ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας, καθώς οι δάσκαλοι που εφευρίσκουν νέες στάσεις και τεχνικές ζητούν πνευματικά δικαιώματα και πλουτίζουν.

source:tanea.gr

Διαβάστηκε το γονιδίωμα 

του μήλου...


Οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να "διαβάσουν" τον γενετικό κώδικα (DNA) ενός από τα δημοφιλέστερα δέντρα, της μηλιάς, ένα γενετικό επίτευγμα, που μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει στην καλλιέργεια και παραγωγή πιο ποιοτικών και εύγεστων μήλων.

Η ανάγνωση των γενετικών αλληλουχιών του μήλου αποτελεί προϊόν διεθνούς συνεργασίας γενετιστών από 13 πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς σε πέντε χώρες (ΗΠΑ, Ν. Ζηλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο) και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Genetics", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά τον εντοπισμό των γονιδίων, που συγκροτούν το γονιδίωμα του μήλου και των άλλων φυτών, οι επιστήμονες προσδοκούν να δημιουργήσουν νέες ποικιλίες, χωρίς καν να χρειαστεί να καταφύγουν στη βιοτεχνολογία. Η αποκρυπτογράφηση του DNA θα επιτρέψει στους επιστήμονες να εντοπίσουν ποια επιμέρους γονίδια δημιουργούν συγκεκριμένα επωφελή χαρακτηριστικά, όπως η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες και την ξηρασία.

Το μήλο, που αποτελεί το κυριότερο φρούτο των εύκρατων περιοχών του πλανήτη, ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae), η οποία περιλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο των φυτών που ανθίζουν, μεταξύ αυτών και πολλών φρούτων, όπως το αχλάδι, το ροδάκινο, το βερίκοκο, το κεράσι και η φράουλα. Παρά τις μεταξύ τους διαφορές, τα φυτά αυτά έχουν αρκετές γενετικές ομοιότητες, καθώς, σύμφωνα με τη νέα γενετική έρευνα, μεγάλα τμήματα του DNA του μήλου υπάρχουν και στα άλλα συγγενικά φρούτα.

Όμως, υπάρχουν διαφορές όσον αφορά τη διάταξη του γενετικού υλικού. Το μήλο, όπως και το αχλάδι, έχει 17 χρωμοσώματα, ενώ τα άλλα φυτά έχουν επτά έως εννέα. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι υπήρχε ένας "πρόγονος" του μήλου, προτού αρχίσει ο διαχωρισμός σε ξεχωριστά είδη φυτών, κάτι που εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 50 έως 65 εκατ. χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η χρονολογία συμπίπτει, σε γενικές γραμμές, με το καταστροφικό συμβάν (πιθανότατα πτώση μετεωρίτη), που προκάλεσε την μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου.

Η γενετική μελέτη, εξάλλου, εντόπισε αρκετές διαφορές στο γονιδίωμα του μήλου σε σχέση με τα συγγενή φρούτα, όπως το ροδάκινο και η φράουλα, πράγμα που, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι μία σοβαρή περιβαλλοντική αλλαγή στη Γη ανάγκασε ορισμένα φυτά, μεταξύ αυτών και τη μηλιά, να προχωρήσουν το καθένα στις δικές του εξελικτικές αλλαγές, προκειμένου να επιβιώσουν. Ως άγριος πρόγονος της μηλιάς θεωρείται το φυτό Malus sieversii, που ενδημεί στα βουνά του νοτίου Καζακστάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι διάβασαν το γονιδίωμα του σιταριού, το οποίο αποτελεί το 30% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών και το 20% της ημερήσιας λήψης θερμίδων. Οι ανά τον κόσμο ερευνητές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να διαβάσουν το γενετικό κώδικα βασικών φυτών, που αποτελούν σημαντική πηγή για τη διατροφή της ανθρωπότητας, ελπίζοντας με τον τρόπο αυτό να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους, τη γεύση τους, την αποδοτικότητα των καλλιεργειών και άλλα ωφέλιμα χαρακτηριστικά τους.

Το γονιδίωμα ενός ζωικού ή φυτικού οργανισμού συνιστά το σύνολο των γενετικών πληροφοριών του, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων του, από τα οποία εξαρτάται η εμφάνισή του, η υγεία του, η παραγωγικότητά του κ.α. source:skai.gr

Βρέθηκε η πρώτη γενετική 

αιτία για τον πονοκέφαλο...



   
   Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι, για πρώτη φορά, εντόπισε μια κληρονομική γενετική αιτία για τις κοινές μορφές του πονοκεφάλου και της ημικρανίας, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών φαρμάκων, για μια πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Επιστήμονες από 40 ερευνητικά κέντρα σε διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Άαρνο Παλότι του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature Genetics", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

    Οι ερευνητές μελέτησαν και σύγκριναν τα γονίδια περισσότερων των 50.000 ανθρώπων από τρεις χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία), τόσο ατόμων που υποφέρουν από πονοκεφάλους όσο και ανθρώπων που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, εντόπισαν μια μικροσκοπική γενετική παραλλαγή του DNA, η οποία, σε όσους ανθρώπους τη διαθέτουν στο γονιδίωμά τους, αυξάνει περίπου κατά 20% τον κίνδυνο να εμφανίσουν ημικρανίες και χρόνιους πονοκεφάλους.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει κάποιες γενετικές αιτίες για μερικές οδυνηρές αλλά πολύ σπάνιες μορφές ημικρανίας, όμως η νέα γενετική έρευνα είναι η πρώτη που εστιάστηκε στις κοινές μορφές πονοκεφάλου.

    Η μικρής έκτασης γενετική παραλλαγή (το λεγόμενο αλληλόμορφο), που αποκαλείται rs1835740, βρίσκεται στο χρωμόσωμα 8, ανάμεσα σε δύο γονίδια, τα PGCP και MTDH/AEG-1, και επιτρέπει σε μια "αγγελιαφόρο" χημική ουσία (νευροδιαβιβαστή), το γλουταμινικό, να συσσωρεύεται στις συνάψεις ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα, πράγμα που, όπως πιστεύουν οι ερευνητές, πυροδοτεί τον πονοκέφαλο. Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε αναμένεται να δημιουργηθούν φάρμακα που θα καταπολεμούν την συσσώρευση του γλουταμινικού στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται, πάντως κι άλλες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα νέα ευρήματά τους και πιθανώς να εντοπίσουν πρόσθετες γενετικές αιτίες για τις ημικρανίες.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ημικρανίες και οι πονοκέφαλοι πλήττουν περίπου το 17% των γυναικών και το 8% των ανδρών στην Ευρώπη, μερικές φορές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής των κοινωνικών σχέσεων και της εργασίας του. Μια αμερικανική έρευνα εκτιμά ότι το οικονομικό κόστος του χρόνιου πονοκεφάλου είναι ανάλογα υψηλό με αυτό του διαβήτη, καθώς οι άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκέφαλο, αδυνατούν να εργαστούν ή είναι λιγότερο παραγωγικοί.

    Ο χρόνιος πονοκέφαλος θεωρείται ότι προκαλείται όταν φλεγμονώδεις χημικές ουσίες απελευθερώνονται γύρω από τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο. Μερικές φορές, ο πόνος στο κεφάλι είναι αφόρητος κι άλλες φορές συνοδεύεται από αίσθημα ναυτίας και υπερευαισθησία στο φως και τους ήχους. Μολονότι η συχνότητα και η διάρκεια των πονοκεφάλων ποικίλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ανθρώπων, το πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο σε άτομα ηλικίας 35 - 45 ετών.

    Οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων κατά του πονοκεφάλου και της ημικρανίας έφτασαν τα 2,6 δισ. δολάρια το 2009, σύμφωνα με την «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank). Το Imitrex της GlaxosmithKline, το Maxalt της Merck, το Zomig της ΑstraZeneca και το Relpax της Pfizer είναι ανάμεσα στα κυριότερα φάρμακα στην αγορά για τη συγκεκριμένη πάθηση, οι ακριβείς αιτίες της οποίας παραμένουν ακόμα άγνωστες.source:nooz.gr

Στην παγίδα του ΛΑΟΣ

η ΝΔ...

Στην παγίδα του ΛΑΟΣ η ΝΔ
Στην… παγίδα του ΛΑΟΣ έπεσε η ΝΔ και από τη στιγμή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης διατύπωσε μια πρόταση-πυροτέχνημα, αναφορικά με την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής, στη Ρηγίλλης… χορεύουν στους ρυθμούς του ΛΑΟΣ.
Στελέχη της ΝΔ, μάλιστα, επεσήμαναν σε πολιτικό πηγαδάκι ότι ήταν λάθος που η ΝΔ απάντησε στην πρόταση Καρατζαφέρη. Μεγαλύτερο λάθος –υποστήριζαν- είναι το γεγονός ότι απάντησε και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος.
Και αυτό γιατί μια τέτοια… παραφιλολογία συμβάλλει στην εσωστρέφεια της ΝΔ, ενώ ακυρώνει την υποψηφιότητα του νεαρού Βασίλη Κικίλια. Όπως και να έχει, πάντως, τέτοιες κινήσεις δείχνουν στην κοινωνία ότι επικρατεί νευρικότητα στη Ρηγίλλης, αλλά και ερασιτεχνισμός στην διαμόρφωση πολιτικής στρατηγικής…source:parapolitika.gr
Ομπάμα: Δεν υπάρχει 
«μαγική σφαίρα» 
για την οικονομία...
Επισημάνσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα για την τωρινή κατάσταση της ομοσπονδιακής οικονομίας και για το «τι δέον γενέσθαι» .
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τόνισε με δηλώσεις του μετά το πέρας των θερινών διακοπών του ότι «μαγική σφαίρα για τα πάθη της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας δεν υπάρχει», ενώ υπογράμμισε επίσης ότι «προέχει το Κογκρέσο να προωθήσει επείγοντος χαρακτήρα οικονομικά μέτρα», όπως αυτά που ο ίδιος προτείνει, «για τις δανειοδοτήσεις στις αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» .
«Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι», επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'.
Ο πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε στον «απόηχο» των κρίσεων του προέδρου της Fed (Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας) Μπεν Μπερνάνκι, που τόνισε την Παρασκευή ότι είναι «άτονη γιά την ώρα η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας» (...) προσθέτοντας ότι «αν χρειαστούν πρόσθετα νομισματικά μέτρα στήριξής της, θα ληφθούν» και προβλέποντας τέλος «μακρά παραμονή σε ισχύ» στο δανειστικό επιτόκιο της Fed.
Όλη την εβδομάδα που τελείωσε, στη Γουόλ Στριτ ο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας, δείκτης «βαρόμετρο», ακριβώς λόγω αυτού του κλίματος στην αμερικανική οικονομία, απώλεσε σχεδόν -4% της αξίας του συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα συναλλαγών.source:kathimerini.gr

Diaspora: Αντίστροφη 

μέτρηση για τον αντίπαλο του Facebook..

Λίγους μόλις μήνες πριν, 4 «σπασικλάκια» της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν το σχέδιο τους για ένα νέο δίκτυο που δεν θα υποχρέωνε τους χρήστες να παρέχουν προσωπικές λεπτομέρειες σε μια μεγάλη επιχείρηση. Το «Diaspora» θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.
«Το Diaspora λειτουργεί, μας αρέσει και θα είναι έτοιμο στις 15 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε η ομάδα στο ιστολόγιό της.
Η νέα αυτή υπηρεσία δημιουργήθηκε με ανοιχτό λογισμικό και όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, δεν θα έχει τα κενά ασφάλειας αλλά και τα προβλήματα αυθαίρετης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για τα οποία έχει κατηγορηθεί το Facebook.
«Ο κάθε χρήστης-μέλος του Diaspora θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιοποιεί και να διαχωρίζει αυτά που θέλει να ξέρουν οι συνάδελφοί του από εκείνα που συζητάει με την παρέα του», δήλωσε ο Max Salzberg, ένας από τους δημιουργούς.
Το λογισμικό θα επιτρέπει στους χρήστες να στήνουν τους δικούς τους server, τους οποίους αποκαλούν «σπόρους», να δημιουργούν τους δικούς τους «κόμβους» και να ελέγχουν πλήρως τις πληροφορίες που μοιράζονται, έχει δηλώσει η ομάδα.
Το σχέδιο ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου και χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα Kickstarter, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε δημιουργικούς ανθρώπους να βρουν υποστήριξη στα σχέδιά τους, έδωσαν περιθώριο 39 ημερών για να συγκεντρώσουν 10.000 δολάρια για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Χρειάστηκαν μόλις 12 ημέρες και συνολικά συγκέντρωσαν 200.642 δολάρια από δωρεές περίπου 6.500 ατόμων. Ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, λέγεται ότι είναι ένας από τους δωρητές, σύμφωνα με το BBC.
Έμπνευση της ομάδας «Diaspora» για να προχωρήσει στο εγχείρημά της ήταν μια ομιλία της Ebel Moglen, καθηγήτριας του πανεπιστημίου Columbia, η οποία περιέγραψε τις συγκεντροποιημένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως «δωρεάν κατασκόπους».source:tvxs.gr

Άνοιξε η Θεολογική Σχολή

της Χάλκης...


Άνοιξε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Παρόντος του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον χώρο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μια έκθεση Ελλήνων εικαστικών. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» και περιλαμβάνει έργα από συνολικά 101 καλλιτέχνες, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την περίπτωση και έχουν ως κεντρικό θέμα την ζωή στην Πόλη.
Με τον τρόπο αυτό, οι έλληνες εικαστικοί καταφέρνουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έπειτα από 30 χρόνια σιωπής, έστω για μόνο ένα μήνα, μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που θα κρατήσει η έκθεση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί στην τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, τον Οκτώβριο. «Πρόκειται για 101 απόπειρες εικαστικής \'αφήγησης\' μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, το βίντεο και την αγιογραφία» δηλώνει η Αναστασία Μάνου, που εμπνεύσθηκε και οργάνωσε την έκθεση.
Aνάμεσα στους συμμετέχοντες με έργο του είναι και ο κορυφαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, που σχολίασε: «Η ιδέα µε ενθουσίασε. Είναι µια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ο ελληνικός και ο τουρκικός κόσµος. Ιδιαίτερα σηµαντικό δε είναι που ξανανοίγει και η Σχολή της Χάλκης. Είναι µια ευκαιρία να συνδεθεί ο Ελληνισµός µε το παρελθόν του. Η Τέχνη είναι ο µοναδικός τρόπος για να έρθουν κοντά οι δύο λαοί. Μόνο όταν θα χτίσουν µια ανιδιοτελή, πνευµατική σχέση θα καταφέρουν να έχουν και υλική σχέση. Όταν υπάρχει εχθρική στάση, σηµαίνει πως δεν υπάρχει πνευµατικός σύνδεσµος».
Παράλληλα με την έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Θεολογικής Σχολής θα προβάλλεται το 50λεπτο ντοκιμαντέρ «Ιχνηλατώντας την Πόλη». Στα εγκαίνια, πάντως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του γιατί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξακολουθεί να παραμένει κλειστή για μαθήματα. «Και τούτο παρά πάσαν προσδοκίαν. Κατανοούν οι αρμόδιοι το άδικον αναστολής της λειτουργίας, υπόσχονται λύσιν, αλλά ουδέν πλέον τούτου -τουλάχιστον προς το παρόν κάνουν» είπε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης επρόκειτο να παραστεί κανονικά και ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, ωστόσο απουσίασε και έστειλε αντ’ αυτού τον γενικό του γραμματέα. Επίσης, από τουρκικής πλευράς παραβρέθηκε ο δήμαρχος των Πριγκιποννήσων, ο διευθυντής του Μουσείου του Τοπ Καπί και πολλοί Τούρκοι καλλιτέχνες, μαζί φυσικά με Έλληνες συναδέλφους τους αλλά και πολλούς ταξιδευτές από την χώρα μας.source:madata.gr
Η οικονομική κρίση χτύπησε τον Γιώργο Αυτιά!

Η οικονομική κρίση χτύπησε 

τον Γιώργο Αυτιά!

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως χτύπησε και τον Γιώργο Αυτιά... Ο παρουσιαστής βγήκε στην πρεμιέρα της εκπομπής του σήμερα με το ίδιο γνωστό ριγέ πουκάμισο, που τον βλέπαμε πέρυσι.source:gossip-tv.gr

8 SOS βήματα για να 

υποδεχθείς το Φθινόπωρο 

όμορφη και ανανεωμένη!

 

To καλοκαίρι σχεδόν φτάνει στο τέλος τους και το διαπιστώνεις όχι μόνο από τις, έστω και πιο ελάχιστα, χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και από την ίδια σου την επιδερμίδα: Είναι θαμπή, δείχνει κουρασμένη, ξεφλουδίζει... Αυτά είναι μόνο μερικά από τα "αναμνηστικά" σημάδια- αποτέλεσμα της έκθεσής σου στον ήλιο! Επειδή, όμως, δεν αρκεί να τα βλέπεις, αλλά να πάρεις δραστικά μέτρα για να διορθώσεις την κατάσταση, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις ακριβώς για να υποδεχθείς το Φθινόπωρο φρέσκια, δροσερή και πολύ, πολύ sexy! Αρχής γενομένης από τώρα (πιάσε το μπουκαλάκι που έχεις στο γραφείο σου και πιες μια γουλιά στην υγειά του νέου σου εαυτού!).

Ενυδάτωσε το σώμα σου!
Κανόνας νούμερο ένα και βασικός: το δέρμα μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση ειδικά μετά το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί διατηρώντας τα όργανά μας ενυδατωμένα τα βοηθάμε να λειτουργούν καλύτερα και αυτό έχει άμεση επίδραση στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας που είναι φυσικά το δέρμα μας! Έχε πάντα στο γραφείο σου ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και κατανάλωσέ το καθημερινά. Με την πάροδο του χρόνου θα σου γίνει συνήθεια. 

Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα
Η επιδερμίδα του σώματός μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πρέπει αρχικά να προηγηθεί ένα άλλο βήμα: η απολέπιση για να απομακρυθούν τα νεκρά κύτταρα! Αν δεν το κάνεις, η επιδερμίδα σου θα δείχνει θαμπή και εκτός αυτού τα ενυδατικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις αργότερα δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν σε βάθος. Για το σώμα σου πολύ καλό είναι το Smoothing Body Scrub For A New Skin της Clarins (€ 40.90).
Αποτοξίνωση τώρα!
Δεν σου προτείνουμε να αποφύγεις όλες εκείνες τις αγαπημένες σου τροφές και να ζεις με υγρά για μια εβδομάδα, αλλά θα ήταν μια καλή ιδέα τόσο για το σώμα σου όσο και για την επιδερμίδα σου αν απείχες από το αλκοόλ, το κάπνισμα, τη ζάχαρη και τις λιπαρές τροφές για επτά μέρες ή ακόμη και έναν μήνα! Η αποτοξίνωση αυτού του είδους θα δώσει ένα άμεσο boost την επιδερμίδα σου η οποία θα δείξει αμέσως λαμπερή και υγιής!

Αντιγηραντική... αγωγή
Οι διακοπές έφτασαν στο τέλος τους πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δεν έχεις κανένα άλλοθι για να μην περιποιείσαι την επιδερμίδα σου όπως πρέπει! Για το πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε ένα απαλό gel καθαρισμού, μια ενυδατική με SPF και οπωσδήποτε ένα αντιοξειδωτικό serum κατά την διάρκεια της ημέρας. Σου προτείνουμε το Dr Murad Active Radiance Serum (130.70) που θα βρεις στα Sephora. Για το βράδυ, χρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια κρέμα νυκτός με ρετινόλη η οποία ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας και ενισχύει την ανανέωσή τους.

Beauty sleep!

Μπορεί οι έντονοι ρυθμοί της δουλειάς, οι υποχρεώσεις και ένα σωρό άλλα προβλήματα να σε εξαντλούν μέσα στην ημέρα, αλλά ένας ποιοτικός ύπνος επτά ωρών αρκεί για να σε αναζωγονήσει. Plus: έτσι δίνεις στην ευκαιρία στις ευεργετικές κρέμες νυκτός να λειτουργήσουν σε βάθος και το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις πιο fresh!
Δες εδώ πώς μπορείς να εξασφαλίσεις έναν πραγματικά ποιοτικό ύπνο!

Εντατική ενυδάτωση και αντιγήρανση σε ένα
Η αφυδάτωση κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή, κουρασμένη και γερασμένη. Για τον λόγο αυτό με την επιστροφή σου στην πόλη θα χρειαστείς μια ενυδατική κρέμα η οποία όμως θα περιέχει και αντιγηραντικά φίλτρα ώστε να προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και τη γήρανση. Σου προτείνουμε την Skin Therapy Anti-ageing Oxygen Moisturizer Gel Cream της Lancaster (€ 59.90). 

Καφέ κηλίδες και πανάδες
Αν με την επιστροφή σου στην πόλη παρατήρησες ότι η επιδερμίδα σου εμφάνισε καφέ κηλίδες και στίγματα, χρησιμοποίησε εντατικά μια λευκαντική κρέμα όπως η Spot End Whitening Skin System Corrective Black Spots της Frezyderm (€ 29.65).  Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα που να περιέχει στη σύνθεσή της βιταμίνη C η οποία είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες. 

Αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο
Η φωτογήρανση δρα συσσωρευτικά στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα οι συνέπειες της αλόγιστης έκθεσής μας στον ήλιο να εμφανίζονται χρόνια μετά. Για να αποφύγεις, λοιπόν, το ενδεχόμενο να ξυπνήσεις κάποια μέρα με έντονα τα σημάδια της φωτογήρανσης πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα προσώπου με SPF (Sun Protection Factor ή δείκτης αντηλιακής προστασίας είναι μια κλίμακα διαβάθμισης των αντηλιακών με βάση την προστασία που προσφέρουν από το φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα) όλο το χρόνο. Η Total Effects της Olay με SPF 15 (€ 21.20) είναι μια καλή επιλογή! source:tlife.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο

ενίσχυσης του Ολυμπιακού...


Η απογοήτευση από την ήττα στο Καυτανζόγλειο, ίσως φέρει νέους παίκτες στον Ολυμπιακό
Η απογοήτευση από την ήττα στο Καυτανζόγλειο, ίσως φέρει νέους παίκτες στον Ολυμπιακό
Πειραιάς
«Μεταγραφές τέλος...», διατυμπάνιζαν στον Ολυμπιακό μέχρι και πριν τον αγώνα με τον Ηρακλή, όμως η... σφαλιάρα από τον Γηραιό και η αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας έφεραν δεύτερες σκέψεις στο Λιμάνι, αναφορικά με την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.
 
Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για έναν ακόμη κόφτη, απ' τη στιγμή που αποχαιρετά και ο Μαρέσκα, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθούν και για τερματοφύλακα.

Οι Πειραιώτες μπορεί να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο ρόστερ και τον προπονητή, ωστόσο, δεν αποκλείουν η ομάδα να προχωρήσει σε ενίσχυση ως την Τρίτη, οπότε και εκπνέει η μεταγραφική περίοδος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έλεγε όχι εφόσον προκύψει κάτι καλό τόσο στον χώρο του κέντρου, όσο και σε αυτή του τερματοφύλακα.

Για τη θέση του αμυντικού χαφ δεν αποκλείεται να γίνει νέα κίνηση από τον Ολυμπιακό, ώστε να πάρουν τον Βενγκέρ δανεικό από τη Ναντ, ενώ για γκολκίπερ είναι πιθανό να εξεταστεί ο Γερμανός Τίμο Χίντεμπραντ.source:in.gr
top