Στο χρηματιστήριο η 

Skype...


Η Skype SA, η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας που ανήκε μέχρι πέρυσι στην eBay Inc., κατέθεσε τη Δευτέρα αίτηση
δημόσιας προσφοράς στις ΗΠΑ με την προοπτική να ενταχθεί στο δείκτη Nasdaq.

H εταιρεία, με έδρα το Λουξεμβούργο, υπολογίζει την αξία της προσφοράς στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο αυτό είναι μόνο μια πρόχειρη εκτίμηση που απαιτούνταν για την κατάθεση της αίτησης στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).


Το λογισμικό Skype της εταιρείας επίτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων μέσω του Διαδικτύου. Οι κλήσεις μεταξύ χρηστών του Skype προσφέρονται δωρεάν, ενώ οι κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα χρεώνονται.


Η Skype εξαγοράστηκε το 2005 από την εταιρεία διαδικτυακών δημοπρασιών eBay για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Νοέμβριο του 2009 η eBay πούλησε σε επενδυτές το 70% της Skype για συνολικά 2 δισ. δολάρια.


Στον ενάμισι μήνα που ακολούθησε μετά την εξαγορά η Skype εμφάνισε ζημία 99,7 εκατ. δολαρίων. 
source:newsit.gr

H Google άλλαξε το όνομα 

της Σάμου στο χάρτη!


Ακόμα ένα χαρτογραφικό λάθος έκανε η Google αφού μετονόμασε το νησί της Σάμου σε Μαγκάιβερ.
Εδώ και 2 ημέρες, όποιος χρήστης μπει στην υπηρεσία χαρτών της Google και ψάχνει τη Σάμο δεν πρόκειται να την βρει αφού η Google κατά λάθος την έχει ονομάσει Μαγκάιβερ.

Παρόλο όμως που οι χρήστες έχουν στείλει παραπονετικά e-mail στην εταιρία, η Google, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν χρήστη προκειμένου να τον ενημερώσει ότι προσπαθεί να εξακριβώσει τις καταγγελίες, και συνεχίζει να μην διορθώνει το όνομα του ελληνικού νησιού.


Δεν είναι όμως το μόνο λάθος που έχει κάνει η Google αφού πριν καιρό, είχε εμφανίσει την Ξάνθη με το Τουρκικό όνομα Eskige και γι' αυτό το περιστατικό χρειάστηκε αρκετός καιρός για να γίνει διόρθωση ενώ πριν λίγες μέρες εμφάνισε της σημαία των Σκοπίων δίπλα στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος τα ελληνικά γραφεία της Google, γνωρίζουν το λάθος αλλά για την ώρα, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, επειδή όλες οι διορθώσεις γίνονται μόνο από τα κεντρικά στις ΗΠΑ.
source:newsit.gr

Επανάσταση στις 

αγορές έφερε το διαδίκτυο...


Όλο και περισσότεροι οι Έλληνες που το προτιμούν

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που κάνουμε τα ψώνια μας έχει φέρει το διαδίκτυο. Η ευκολία που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές τιμές αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό των καταναλωτών που προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους από τον υπολογιστή τους.

Διαδικτυακή έρευνα της Nielsen έδειξε πως η πλειοψηφία των χρηστών του ίντερνετ παγκοσμίως σκοπεύει να κάνει κάποια online αγορά στο επόμενο διάστημα, με τα βιβλία (44%), τα ρούχα (36%) και τα αεροπορικά εισιτήρια (32%) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην πρόθεση αγοράς διεθνώς.


Ελλάδα: Πρωτιά στις ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων


Στην Ελλάδα την πρώτη θέση κατέχουν τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς ένας στους δύο Έλληνες (51%) δηλώνει πως σκοπεύει να αγοράσει online κάποιο εισιτήριο μέσα στους ερχόμενους έξι μήνες. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι κρατήσεις ξενοδοχείων (με 35%), τα βιβλία (με 33%), ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (με 32%) και τα εισιτήρια συναυλιών/ παραστάσεων (με 29%). Συνολικά οκτώ στους δέκα Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, δήλωσαν πως σκοπεύουν να κάνουν κάποια online αγορά στο επόμενο εξάμηνο.


Παγκοσμίως, το 34% των καταναλωτών (ένας στους τρεις) δήλωσε πως κάνει τις online αγορές του από σελίδες καταστημάτων που υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο (π.χ Amazon) ενώ στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 21%, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων (39%) φαίνεται να προτιμάει περισσότερο τα καταστήματα που διαθέτουν και υπαρκτά κτίρια.


Συνολικά, μόλις το 16% των παγκόσμιων χρηστών του διαδικτύου και το 13% των Ελλήνων δήλωσε πως δεν έχει κάνει κάποια online αγορά στο παρελθόν. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιοχές του πλανήτη, καθώς στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή το 46% των ερωτώμενων δήλωσε πως δεν έχει κάνει ποτέ κάποια online αγορά. Επιπλέον, το 73% παγκοσμίως καταναλώνει σε ψώνια του διαδικτύου κάτω από το 10% των μηνιαίων χρημάτων που ξοδεύει συνολικά. Στην Ελλάδα μάλιστα αυτό το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο και φτάνει στο 86%.


Διακοπές μέσω ίντερνετ...


Στο ίντερνετ στρέφονται κυρίως οι νέοι για την οργάνωση των διακοπών τους καθώς είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΝΕΟΙ" η οποία διεξήχθη σε 296 νέους για το καλοκαίρι του 2010, στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό που φτάνει το 90,5%, οι ηλικίες μεταξύ 19-36 ετών οργάνωσαν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου με πολύ καλύτερες τιμές.


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ποσοστό 71% "αγοράζει" τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία ενώ σε ποσοστό 21% "σερφάρει" στο ίντερνετ για να αναζητήσει προορισμούς και να κάνει έρευνα τιμών, αλλά τελικά επιλέγει το τηλέφωνο για την οριστική κράτηση. Οι νεαροί χρήστες πριν καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους έχουν προηγουμένως ερευνήσει εντατικά όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν (ποσοστό 62%).


Ποσοστό 44% των νέων παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τη διάρκεια των διακοπών του από επτά σε πέντε ημέρες. Επίσης, οι παραθαλάσσιες διακοπές εντός Ελλάδας έρχονται και φέτος πρώτες στην προτίμησή τους με ποσοστό 7%. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα ταξίδια εκτός συνόρων και στην τρίτη προορισμοί στους οποίους μπορούν παράλληλα να ασκούν εναλλακτικές δραστηριότητες.
source:newsbeast.gr

Το private browsing 

δεν είναι και τόσο ασφαλές τελικά...


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη αμερικανικού πανεπιστημίου...

Τελικά το private browsing των διαφόρων browsers στον υπολογιστή δεν είναι τόσο ασφαλές όσο πιθανόν να νόμιζαν κάποιοι. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, η οποία θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Usenix Security, αποδεικνύει ότι το «πονηρό» υλικό που βλέπετε αποθηκεύεται κωδικοποιημένο στο σκληρό δίσκο και ανακαλείται μέσω των διάφορων extensions και add-ons που χρησιμοποιούν οι browsers. Η ομάδα που διεξήγαγε τη μελέτη εκτός από την αποκάλυψη αυτή προτείνει και μεθόδους βελτιστοποίησης του private browsing.
source:newsbeast.gr

Ναυαγοί με την... Bar Rafaeli!


Είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες και sexy γυναίκες του πλανήτη! Τι θα κάνατε εάν βρισκόσασταν στο ίδιο νησί ναυαγοί με ένα από τα κορυφαία top models, την εκρηκτική σύντροφο του Leonardo Di Caprio, Bar Rafaeli; Η στήλη ''Γυμνές στον ήλιο'' αφήνει την φαντασία σας να ταξιδέψει...

Και κάτι τέτοιο, βλέποντας την Bar ξαπλωμένη topless σε μία εξωτική παραλία, είναι το μόνο εύκολο!


Η Εβραία σύντροφος του Di Caprio αιχμαλωτίζει το βλέμμα με την εκθαμβωτική ομορφιά της... Τι κι αν αφήνει τα περισσότερα στη φαντασία, αφού στις φωτογραφίσεις είναι πάντα συγκρατημένα αποκαλυπτική; H Bar και με το bikini μοιάζει θεσπέσια!


Από τις πιο sexy και... καλοκαιρινές της φωτογραφίσεις, αυτή για το 2010 Sports Illustrated Swimsuit Issue τον περασμένο Φεβρουάριο.


Μία φωτογράφιση, που αν και έγινε μεσούντος του χειμώνα, ταιριάζει απόλυτα στη στήλη μας.


Και η Bar Rafaeli είναι νομίζουμε ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπει καλά η εβδομάδα... 
source:nooz.gr

Δεκαέξι τα κρούσματα 

εγκεφαλίτιδας...


Συνολικά δεκαέξι άτομα προσβλήθηκαν από εγκεφαλίτιδα, εκ των οποίων τα δύο εξέπνευσαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Α’ εργαστηρίου μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής, του Α.Π.Θ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου, Άννα Παππά, «μέχρι στιγμής, για τα 16 περιστατικά που είναι στην πλειονότητά τους υπερήλικες, έχει τεκμηριωθεί και εργαστηριακά και κλινικά, ότι πρόκειται για τον ιό του δυτικού Νείλου».


Ο ιός, σύμφωνα με την καθηγήτρια, είναι γνωστός εδώ και πολλά έτη, ενδημεί στην Μεσόγειο και έχει προκαλέσει επιδημίες σε πολλά κράτη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.


Σύμφωνα με την κ. Παππά, «δεν υπάρχει λόγος τρομοκρατίας, ο ιός κάνει ήπια λοίμωξη και πολλές φορές μπορεί να νοσήσει ο άνθρωπος αλλά να μην καταλάβει τίποτα».


Οι ασθενείς είναι ηλικίας 23 έως 80 ετών και στην πλειονότητά τους άνω των 70. 
source:zougla.gr

Τα βλαστοκύτταρα φέρνουν 

μια νέα εποχή στις μεταμοσχεύσεις...


Τα βλαστοκύτταρα φέρνουν μια νέα εποχή στις μεταμοσχεύσεις
Τα βλαστοκύτταρα φέρνουν μια νέα εποχή στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Ενα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός αποτελούν δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις που ανοίγουν τον δρόμο ώστε τα βλαστοκύτταρα να αποτελέσουν στο μέλλον την κύρια πηγή παραγωγής ανθρώπινων οργάνων, κάτι που θα σημάνει το τέλος της ανάγκης για ύπαρξη δοτών. Κάθε όργανο που θα χρειάζεται θα «παραγγέλνεται» και είτε θα κατασκευάζεται στο εργαστήριο είτε μέσα στο ίδιο το σώμα του ανθρώπου που το έχει ανάγκη.

Από τις δύο επεμβάσεις, η πρώτη έγινε πριν από δύο χρόνια στην Ισπανία σε 30χρονη, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύτηκε τμήμα αεραγωγού της τραχείας που ανακατασκευάστηκε από βλαστοκύτταρα. Οι γιατροί δημιούργησαν τον νέο ιστό εκτός του σώματός της, σ’ έναν ειδικό βιο-αντιδραστήρα. Ανάλογη μεταμόσχευση έγινε σε παιδί, στο όποιο όμως χρησιμοποιήθηκε το σώμα του ως «βιο-αντιδραστήρας».

Οπως εξηγεί ο ωτορινολαρυγγολόγος καθηγητής Μάρτιν Μπίρτσαλ του University College του Λονδίνου, επί δεκαετίες οι χειρουργοί προσπαθούσαν να λύσουν προβλήματα αεραγωγών σε ενηλίκους και παιδιά με συμβατικές μεθόδους, όπως με μεταλλικούς νάρθηκες ή στεντς. Η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων αποτελεί εντελώς νέα προσέγγιση, και μάλιστα για πρώτη φορά έγινε σε παιδί. «Η περίπτωσή του ήταν πολύ διαφορετική και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί, αλλά μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» λέει ο καθηγητής.
source:madata.gr

Κλιματική αλλαγή στο 

εργαστήριο «επιταχύνει» την Εξέλιξη...


Οι γαστερόστεοι προσαρμόστηκαν στην τεχνητή «κλιματική αλλαγή» σε διάστημα τριών γενιών (εικόνα αρχείου)
Οι γαστερόστεοι προσαρμόστηκαν στην τεχνητή «κλιματική αλλαγή» σε διάστημα τριών γενιών (εικόνα αρχείου) 
Βανκούβερ, Καναδάς
Ορισμένα είδη θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή με εντυπωσιακή ταχύτητα, αν και στην πορεία θα εμφανίζονταν και σοβαρές παρενέργειες, προκύπτει από μελέτη Αμερικανών και Ευρωπαίων ερευνητών. Το πείραμά τους κατέγραψε μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό εξέλιξης που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε άγριο ζώο.

Στη διάρκεια της τριετούς μελέτης σε συνθήκες εργαστηρίου, το ψάρι γαστερόστερος μπόρεσε να προσαρμοστεί σε μια σχετικά απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας σε διάστημα μόλις τριών γενιών.


«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει πειραματικά ότι ορισμένα είδη στη φύση θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή πολύ γρήγορα» δήλωσε στο AFP o Δρ Ρόουαν Μπάρετ, εξελικτικός γενετιστή του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.


Τόνισε πάντως ότι αυτό το «άλμα» της εξέλιξης συνοδευόταν από μεγάλο τίμημα: έναν υψηλό ρυθμό θνησιμότητας που μείωσε τον πληθυσμό του ψαριού κατά 95% και δυνητικά θα απειλούσε την επιβίωση του είδους στη φύση.


Η ομάδα του Δρ Μπάρετ συνέλεξε από τον ωκεανό ψάρια ενός συγκεκριμένου είδους γαστερόστεου, τα μετέφερε σε ενυδρεία και τα μελέτησε για διάστημα τριών ετών, κατεβάζοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού.


Τρεις γενιές αργότερα (μια γενιά το χρόνο), τα ψάρια είχαν εξελιχθεί ώστε να επιβιώνουν σε νερό 2,5 βαθμούς Κελσίου πιο ψυχρό από ό,τι θα άντεχαν οι πρόγονοί τους, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στη βρετανική επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.


Οι ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι η ταχύτατη προσαρμογή του γαστερόστεου που καταγράφηκε στο τριετές πείραμα είναι αντίστοιχη με αυτή που συνέβη σε ένα άλλο είδος γαστερόστεου της Βρετανικής Κολομβίας.


Ο γαστερόστερος αυτός ζει σήμερα σε γλυκά νερά, κατάγεται όμως από γαστερόστεους της θάλασσας που παγιδεύτηκαν σε λιμνοθάλασσες κατά το τέλος της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων πριν από 10.000 χρόνια. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησαν, τα ψάρια προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των γλυκών νερών και ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.


Πάντως παρά το γεγονός ότι οι γαστερόστεοι του τελευταίου πειράματος προσαρμόστηκαν ταχύτατα στο ψύχος, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι στη φύση πολλά είδη δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την κλιματική αλλαγή και να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.


«Περίπου το 95% του πληθυσμού των ψαριών απεβίωσε στη διάρκεια των τριών ετών της εξέλιξης, και μόνο το 5% ανέπτυξε ανθεκτικότητα στο κρύο» επισήμανε ο Δρ Μπάρετ.


«Οι συνέπειες από την απώλεια του 95% του πληθυσμού θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές, καθώς το 5% που απομένει ίσως δεν είναι αρκετό για τη διατήρηση του πληθυσμού» εξήγησε.
source:in.gr
Τα καλύτερα ταξί έχει το
Λονδίνο...
Τα καλύτερα ταξί στον κόσμο με τους φιλικότερους οδηγούς βρίσκονται στο Λονδίνο, σύμφωνα με ετήσια έρευνα.
Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα hotels.com διαπίστωσε ότι τα ταξί του Λονδίνου, παρόλο που είναι τα ακριβότερα, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κατά τρίτο συνεχόμενο έτος, με το 59% των ψήφων. Ο Λονδρέζοι οδηγοί ταξί κρίθηκαν από το κοινό ως οι πιο φιλικοί και γνώστες των δρόμων. Εξάλλου, στην αγγλική πρωτεύουσα ο υποψήφιος οδηγός, πρέπει να περάσει από μια αυστηρή εξέταση που ονομάζεται «The Knowledge» για να αποκτήσει άδεια ταξί.
Δεύτερα στην κατάταξη ήρθαν τα ταξί της Νέας Υόρκης, με το 27% των ψήφων, αυξημένο κατά 10% από πέρυσι, καθώς ψηφίστηκαν ως τα πιο διαθέσιμα. Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί του Μανχάταν και του Παρισιού χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο αγενείς.
Το κοινό ψήφισε τους οδηγούς ταξί της Ρώμης ως τους χειρότερους παγκοσμίως, με σχεδόν 1/10 συμμετέχοντες να δηλώνουν πως «η ποιότητα της οδήγησής τους είναι πολύ κακή».
Την πεντάδα των καλύτερων ταξί συμπληρώνουν το Τόκυο με ποσοστό 26%, το Βερολίνο με 17% και η Μπανγκόκ με 14%. Στην έκτη θέση συναντάται η Μαδρίτη, ακολουθούν η Κοπεγχάγη και το Δουβλίνο με ποσοστό 11%, ενώ η Φρανκφούρτη και το Παρίσι κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 10%.
Τα ταξί του Σίδνεϊ βγήκαν για πρώτη φορά εκτός δεκάδας, λόγω του αυξημένου κόστους, της έλλειψης διαθεσιμότητας και γνώσης των δρόμων.
Η ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ 1.900 ταξιδιωτών την περίοδο 11- 28 Μαΐου του 2010 και βασίστηκε στην καθαριότητα, το ποσό πληρωμής, την ποιότητα οδήγησης, την γνώση της περιοχής, τη φιλικότητα, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα των ταξί.
source:kathimerini.gr

Jennifer L. Hewitt: 

Μάθε πως έχασε 9 κιλά!

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία (αριστερά) της ηθοποιού σε περιοδικό των ΗΠΑ. Ο φωτογραφικός φακός την συνέλαβε με μπικίνι, στην εξωτική Χαβάη όπου γιόρταζε τους αρραβώνες της με τον αγαπημένο της. Τα πικρόχολα σχόλια ενόχλησαν πολύ την διάσημη ηθοποιό που δήλωσε πως “δεν είναι η σιλουέτα μου αλλά τα 20 χρόνια στο χώρο, που μου χάρισαν ένα εξώφυλλο στο περιοδικό People! Άλλωστε ό, τι και να λένε, εγώ αισθάνομαι σέξι και με τις καμπύλες μου”.

Παρόλα αυτά η Jenniffer Love Hewitt απευθύνθηκε στην personal trainer Stevie Sant'Angelo για να χάσει τα παραπανήσια κιλά. Όταν η Stevie Sant'Angelo έμαθε πως η Jennifer Love Hewitt ήθελε να την αναλάβει προκειμένου να χάσει κάποια κιλά, προβληματίστηκε. “Δεν δουλεύω με αναγνωρίσιμους ανθρώπους, γιατί συνηθίζουν να γίνονται νευρωτικοί με το φαγητό και δεν το αντέχω!” αναφέρει στο περιοδικό US Weekly. 

Έφτανε μόνο ένα τηλεφώνημα για να αλλάξει γνώμη. “Μετά από 3 λεπτά στο τηλέφωνο με την Jennifer, μπορούσα να πω πως ήταν εκπληκτική και εμφανισιακά και εσωτερικά. Δεν είναι από τις γυναίκες που θέλουν να χάσουν κιλά για να ξαναμπούν σε κάποιο φόρεμα. Το έκανε γιατί απλά πίστευε πως θα την έκανε να αισθανθεί καλύτερα"!

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ!

Ο στόχος της Jennifer ήταν, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, να χάσει 9 κιλά. Για την ακρίβεια η Jennifer επιθυμούσε να είναι σε θέση να λάβει μέρος στον μαραθώνιο του επόμενου χρόνου, για να γιορτάσει με αυτό τον τρόπο τα 30α της γενέθλια.

Η γυμνάστρια της τόνισε πως δεν είχε σκοπό να την υποβάλλει σε γρήγορες και επικίνδυνες δίαιτες express. Το σημαντικότερο για αυτήν ήταν να δυναμώσει και όχι να χάσει κιλά.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ 


Βασικό της μέλημα ήταν να έχει των έλέγχο των θερμίδων που κατανάλωνε. “Όσο μεγαλώνει κανείς δεν μπορεί να τρώει τίποτα σε μεγαλύτερη ποσότητα” αναφέρει η χολιγουντιανή ηθοποιός. “Όσο είσαι έφηβη αισθάνεσαι ανίκητη σε οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει το σώμα σου”.

Το πρόγραμμα της περιελάμβανε ισορροπημένη διατροφή με ημερήσια πρόσληψη 1200-1500 θερμίδες, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες (η ίδια άλλωστε λατρεύει το κοτόπουλο και τον τόνο). Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες έχασε αρκετά κιλά. Γιατί 1500 θερμίδες καθημερινά μπορεί να είναι υπερ-χορταστικές, αν ξέρεις πως να τις διαχειριστείς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΡΩΙΝΟ ΣΝΑΚ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΣΝΑΚ ΒΡΑΔΙΝΟ
2 μερίδες από διάφορα φρούτα (πορτοκάλι, grapefruit, φράουλες κτλ) 1 μήλο με 2 κ.σ φυστικοβούτυρο Σάντουιτς με γαλοπούλα, μαρούλι, ντομάτα, ½ κ.σ μαγιονέζα και ½ κ.σ μουστάρδα
2 τυράκια κρέμα και 3 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά, καρότα και μπρόκολο
Φιλέτο κοτόπουλο λαχανικά (αγκινάρες στον ατμό, μανιτάρια, ρεβύθια)
1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά       Ψάρι με λαχανικά (αγκινάρες στον ατμό, μανιτάρια, ρεβύθια)
¾ του φλιτζανιού cottage cheese        

Επιπλέον, η Jennifer
λατρεύει την μαγειρική. Έτσι, ετοίμαζε μόνη της τα γεύματα που έπαιρνε σε ταπεράκι στα γυρίσματα της τελευταίας της σειράς Ghost Whisperer. Πολύ σημαντική ήταν τέλος η αντικατάσταση των γλυκών "αμαρτιών", με πολλά φρούτα. Ακόμη κι αν ενέδιδε κάποιες φορές σε κάποιο γλυκό πειρασμό, μια μπουκιά αρκούσε για να νιώσει καλύτερα.
 
Το πρόγραμμα γυμναστικής της
 
Η εξάσκησή της περιελάμβανε πρόγραμμα 4 ωρών την ημέρα, 4 φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
 
- Ζέσταμα – 10 λεπτά καρδιοαγγειακή άσκηση (Σχοινάκι ή τρέξιμο!)
- Μυική ενδυνάμωση για 45 λεπτά. Η Jennifer προτιμά την άσκηση με kettlebell. Για να δεις μερικές ασκήσεις με το funky όργανο γυμναστικής κάνε κλικ εδώ.
- Στην συνέχεια 15 Push ups, και 3 λεπτά κοιλιακούς
- Για το κάτω μέρος του σώματος φρόντιζε να κάνει 25 επαναλήψεις βαθύ κάθισμα και ανοίγματα, ξαπλωμένη με τα πόδια προς τα πάνω.

Η Jennifer είναι πλεον συνηθισμένη στην καλή διατροφή και την γυμναστική και συνεχίζει ακόμη και σήμερα. Μάλιστα, όλο το συνεργείο στα γυρίσματα της σειράς, ακολουθεί μαζί της διατροφή, αλλά και την ενθαρρύνει να αντισταθεί σε διάφορους πειρασμούς (όπως το hot dog). 
source:tlife.gr
H Boeing στρατολογεί το Hollywood...

H Boeing στρατολογεί το

Hollywood...



Στην τηλεοπτική εκπομπή NCIS, η ηθοποιός Pauley Perrette παίζει μια ιδιότροπη, ιδιαίτερα έξυπνη εγκληματολόγο, την Abby Sciuto. Που καλλάει αυτό με την boeing θα διαβάσετε παρακάτω. Στο πλαίσιο της Naval Criminal Investigative Specialist, η μορφωμένη goth με τα τατουάζ χρησιμοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη της σε θέματα hacking, βαλλιστικής και ανάλυσης DNA για να λύσει φόνους και άλλα εγκλήματα που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το σώμα πεζοναυτών. Σε ένα διαφημιστικό που γυρίστηκε τον Ιούλιο, η Perrette παίζει έναν διαφορετικό-και, ενδεχομένως, πιο δύσκολο-ρόλο. Εξ ονόματος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Entertainment Industries Council, η Perrette ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής και της τεχνολογίας.Η Boeing (BA), ο δεύτερος μεγαλύτερος ανάδοχος συμβολαίων άμυνας των ΗΠΑ, μπορεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο λέει ότι μέχρι το 2015, περίπου το 40 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της, ή 60.000 άτομα, θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Για να εξασφαλιστεί η κάλυψη των κενών θέσεων, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με 150 κολέγια στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.
source:gossip-tv.gr

Σχέση πάθους με το 

διαδίκτυο οι γυναίκες...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Μπορεί οι γυναίκες να μπήκαν αργότερα στο παιχνίδι του διαδικτύου, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του comScore, αποτελούν τη δεσπόζουσα ομάδα χρηστών και το βασικό συντελεστή της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών.

Μάλιστα, αναλύοντας τη συμπεριφορά των γυναικών στο διαδίκτυο, οι γυναίκες απαρτίζουν το 46% του παγκόσμιου online πληθυσμού, με τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά να αποτελεί τον κυριότερο λόγο διαφοροποίησής τους από τους άνδρες χρήστες.
Έχει παρατηρηθεί ότι περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες σε κάθε μέρος της γης επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικού χαρακτήρα και ξοδεύουν 30% περισσότερο χρόνο κάθε μήνα στις διαδικτυακές τους επισκέψεις. Σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις τους για σκοπούς διασκέδασης, οι γυναίκες αρέσκονται στα στα παιχνίδια puzzle, ενώ βλέπουν πολύ συχνά videos στο YouTube.
Μία ημέρα μηνιαίως στο διαδίκτυο
Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι γυναίκες ξοδεύουν 24,8 ώρες κάθε μήνα σερφάροντας στο διαδίκτυο, τη στιγμή που ο αντίστοιχος χρόνος για τους άνδρες ανέρχεται σε 22,9 ώρες. Μεγαλύτερο ρήγμα παρατηρείται σε ό,τι αφορά στην κοινωνικού τύπου διαδικτυακή δραστηριότητα, με το 56% των ενήλικων γυναικών να δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το Internet για να έρχονται σε επαφή και να διατηρούν επικοινωνία με άλλα άτομα. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών που εμφανίζουν την ίδια συνήθεια ανέρχεται σε 46%.
Τα παραπάνω αποτελέσματα αναφέρονται στις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια κοινωνικών ιστοσελίδων, αφιερώνοντας το 16,3% του χρόνου τους κάθε μήνα, ένα ποσοστό που ολοένα και αυξάνεται, τη στιγμή που οι άνδρες διαθέτουν για την ίδια ασχολία μόνο το 11,7% του χρόνου τους.
Οι μεσήλικες γυναίκες, ηλικίας 45 ετών και άνω, αποτελούν τον αποκλειστικό παράγοντα για τη διεύρυνση της χρήσης των κοινωνικών ιστοσελίδων, με τις γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών να εμφανίζονται ως οι πιο τακτικοί και οι πιο πεπειραμένοι χρήστες τέτοιων ιστοσελίδων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο Facebook, έρευνα του Oxygen Media έδειξε ότι ο νεότερος γυναικείος πληθυσμός χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ιστότοπο για περισσότερα από 3501/3 των νεαρών γυναικών ρίχνουν μια ματιά στο Facebook αμέσως μετά το πρωινό τους ξύπνημα! λεπτά το μήνα κατά μέσο όρο και ότι περισσότερο από το
Βάσει έρευνας ανά χώρα, 9 στις 10 Βορειο-Αμερικανίδες επισκέπτονται κοινωνικές ιστοσελίδες, στοιχείο που τις καθιστά αυτόματα την ομάδα των συχνότερων χρηστών. Επίσης, οι Λατινο-Αμερικανίδες και οι Ευρωπαίες σχεδόν εξισώνονται σε αυτή την κατηγορία με ποσοστά 83.6% και 83.4% αντίστοιχα.
Γυναικεία κυριαρχία στο Twitter!
Η επισκεψιμότητα του Twitter, όπως έδειξε το comScore, είναι οριακά υψηλότερη από τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες, με το γυναικείο πληθυσμό να υπερτερεί στη δημιουργία προσωπικού προφίλ.
Σε αμερικάνικη έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2010, το comScore ρώτησε άνδρες και γυναίκες, πως οι ίδιοι χρησιμοποιούν το Twitter, με τις απαντήσεις τους να δείχνουν πως οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν προσφορές, για να δημιουργούν σχέσεις με άλλα πρόσωπα, για να μαθαίνουν τα νέα των διάσημων αγαπημένων τους και για προσωπικούς λόγους, αποστέλλοντας και διαβάζοντας tweets άλλων ατόμων.
Ισότητα στις e-πωλήσεις
Μπορεί τα δύο φύλα να επισκέπτονται στον ίδιο περίπου βαθμό ιστοσελίδες λιανικών πωλήσεων, αλλά οι γυναίκες περνούν 20% περισσότερο χρόνο, κοιτάζοντας τα προϊόντα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Επομένως, ο διαθέσιμος χρόνος των γυναικών συνεπάγεται την ανάλογη κατανάλωση, με τα στοιχεία να δείχνουν πως προβαίνουν σε αγορές προϊόντων από το διαδίκτυο πιο συχνά απ’ ότι οι άνδρες.
Η διαδικτυακή δραστηριότητα των γυναικών, βάσει στατιστικών στοιχείων και έρευνας, είναι έντονη και καθοριστική. Η γυναικεία προσωπικότητα αποτυπώνεται στο διαδίκτυο, κρατά δυναμικά τα ηνία της δημιουργίας κοινωνικών σχέσεων και παρουσιάζεται γνώστης των ωφελημάτων του Internet προς το σημερινό καταναλωτή.
source:cosmo.gr

Έκλεισαν τέμενος στη 

Γερμανία γιατί «προωθούσε την τρομοκρατία»

Στο κλείσιμο ενός τεμένους στο Αμβούργο προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, στο συγκεκριμένο χώρο σύχναζαν οι δράστες της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, και φέρεται να συνδεόταν με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Από τις αρχές δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.
Το τέμενος παρέμενε υπό στενή παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο τέμενος, γνωστό ως αλ Κουντς, φέρονται να σύχναζαν ο Μοχάμεντ Άτα, ο βασικός υπεύθυνος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, και αρκετοί από τους συνεργούς του.
«Κλείσαμε σήμερα το τέμενος Τάιμπα επειδή οι νέοι που σύχναζαν εκεί ενθαρρύνονταν να γίνουν φανατικοί ισλαμιστές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Αμβούργου Κριστόφ Άλχαους και πρόσθεσε ότι η πολιτιστική οργάνωση που βρισκόταν πίσω από το τέμενος είχε απαγορευθεί.
Το τέμενος ήταν σημείο συνάντησης για «οπαδούς του τζιχάντ (ιερού πολέμου), ενώ στο παρελθόν είχε στρατολογήσει άνδρες για να πάρουν μέρος στην ένοπλη ισλαμική εξέγερση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν», επεσήμανε ο Άλχαους.
«Πιστεύουμε ότι το τέμενος χρησιμοποιούνταν επί χρόνια για να υποστηρίξει την τρομοκρατία», δήλωσε από τη μεριά του ο Μάνφρεντ Μουρκ από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Αμβούργο.
source:tvxs.gr

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης...

«Ένα διαζύγιο είναι μια αποτυχία»

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
«Ήθελα πάντα να ξεχωρίζω από το πλήθος» παραδέχεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε συνέντευξή του στο Big Fish.

Ο 40χρονος ηθοποιός ομολογεί ότι ήταν πολύ εξωστρεφές και ευαίσθητο παιδί που του άρεσε να επιδεικνύεται και προσθέτει «ήμουν ένα έξυπνο παιδί, ιδιότητα που την κράτησα και στη συνέχεια της ζωής μου».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε και στο διαζύγιό του, υπογραμμίζοντας ότι «είχα ένα γάμο ο οποίος δεν πέτυχε» για να προσθέσει: «Όπως και να το κάνουμε ένα διαζύγιο είναι μια αποτυχία και όποιος δεν το παραδέχεται εθελοτυφλεί».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου. «Δεν μπορώ να πω όχι σε τίποτα. Ούτε σε έναν ακόμη γάμο, ούτε και σε άλλα παιδιά».
source:yupi.gr

Ο Ισίκ Κοσάνερ νέος αρχηγός 

του τουρκικού Γενικού Επιτελείου...

Συμφωνία κυβέρνησης-στρατού

Το διορισμό του στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ ως διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Ο Ισίκ Κοσάνερ, που μέχρι τώρα ήταν αρχηγός του στρατού ξηράς, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ όταν αυτός αποσυρθεί, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.


Την Κυριακή η τουρκική κυβέρνηση διόρισε το στρατηγό Ερντάλ Τσεϊλάνογλου διοικητή του στρατού ξηράς της χώρας.


Και οι δύο θέσεις είχαν μείνει κενές μετά τις ετήσιες κρίσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, στις 4 Αυγούστου, καθώς κυβέρνηση και στρατιωτικοί διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία του στρατού ξηράς, εντείνοντας τους φόβους για πολιτική αστάθεια στη χώρα.


Η ανάληψη των νέων αξιωμάτων θα γίνει στο τέλος Αυγούστου. 
source:tanea.gr

Αποκάλυψη: Η νέα 6άρα της BMW!


Αυτό είναι το επικρατέστερο σχέδιο της επόμενης 6άρας της BMW (cabrio και coupe). Η αποκάλυψη και μόνο αυτού του σχεδίου ουσιαστικά ακυρώνει τις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για το πάγωμα της παραγωγής του σπορ αυτοκινήτου της BMW, για οικονομικούς λόγους.
Η νέα 6άρα, από το 2011 θα βρίσκεται στους δρόμους με μεγαλύτερο μέγεθος και νέες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα θα είναι το αυτόματο κιβώτιο με τις 8 σχέσεις αλλα και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης.
Η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα ξεκινάει από τον 3λιτρο διπλοτουρμπισμένο των 300PS και θα ολοκληρώνεται με τον 4.4lt απόδοσης 408PS.
Πληροφορίες για έκδοση «Μ»  δεν υπάρχουν ακόμα αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει στο μέλλον…
source:protothema.gr

Μετά τη Φάροου και η ατζέντης 

«έκαψε» τη Ναόμι...

Ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας έδωσε στο μοντέλο τα διαμάντια



Μετά τη διάσημη ηθοποιό Μία Φάροου και η πρώην ατζέντης της Ναόμι Κάμπελ «καιει» με την κατάθεσή της το μοντέλο...

Η πρώην ατζέντης της Ναόμι Κάρολ Γουάιτ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL) ότι το μοντέλο έλαβε το 1997 τα διαμάντια που της είχε υποσχεθεί ο Τσαρλς Τέιλορ, πρώην πρόεδρος της Λιβερίας που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Δύο άνδρες πήγαν στη μέση της νύχτας "έβγαλαν ένα βρώμικο χαρτί και το έδωσαν στην Κάμπελ λέγοντάς της 'να τα διαμάντια'", δήλωσε η Γουάιτ.


"Μου τα έδειξε, ήταν αρκετά απογοητευμένη που δεν γυάλιζαν", πρόσθεσε η Γουάιτ, υποστηρίζοντας ότι ο Τέιλορ είχε υποσχεθεί στην Κάμπελ νωρίτερα εκείνο το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ότι θα της δώσει διαμάντια.


Το μοντέλο
και ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας είχαν "φλερτάρει λίγο" κατά τη διάρκεια αυτού του δείπνου, υποστήριξε η Γουάιτ.

Η Ναόμι Κάμπελ είχε ισχυριστεί την Πέμπτη ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου ότι δεν γνωρίζει ποιος της πρόσφερε τα ακατέργαστα διαμάντια. 
source:skai.gr

Ενοποιητικός ρόλος για 

το Βαληνάκη...

Valinakis Pavlidis.jpg
Η αγωνία για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου στο δήμο της Ρόδου καλά κρατεί μεταξύ του νυν δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος ωστόσο, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί η υποψηφιότητά του να μην είναι κομματικά χρωματισμένη.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και η μοναδική βουλευτής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα Μίκα Ιατρίδη στηρίζουν τον νυν δήμαρχο που έχει στο πλευρό του και τον διαγραμμένο από τη ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη.
Την ίδια ώρα, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης προσπαθεί να συμβιβάσει τα δύο στρατόπεδα γνωρίζοντας πως μια τέτοια κόντρα μόνο κακό θα κάνει σε μια εκλογική περιφέρεια όπου τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι παραδοσιακά καλά. Στη Ρηγίλλης πάντως αναμένουν μέτρηση που θα καθορίσει και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα. Για αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν ως «φάουλ» την κίνηση της Μίκας να στηρίξει την υποψηφιότητα Χατζηευθυμίου. 
source:parapolitika.gr

Νέο κενό ασφαλείας 

στα Windows!


Δύο εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών, ανακάλυψαν ακόμα ένα κενό ασφαλείας που υπάρχει στα Windows.
Πριν λίγες μέρες η Microsoft έτρεχε πανικόβλητη να βρει τρόπο να κλείσει ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στα Windows κι απ' οτι φαίνεται τα κατάφερε, όμως δύο εταιρίες προστασίας υπολογιστών βρήκαν ακόμα ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά, αφορά κυρίως όσους χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Windows Vista καθώς και Windows 7.
 
Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι το αρχείο Win32k.sys, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη του υπολογιστή (buffer overflow) με την εισαγωγή ενός αρχείου bitmap από αυτήν.

Για την ώρα, το πρόβλημα αυτό δεν θεωρείται αρκετά επικίνδυνο μιας και είναι αρκετά απίθανο αλλά και δύσκολο, να μπορέσει κάποιος να το εκμεταλλευτεί σωστά και γι' αυτό δεν έχει κασκευαστεί μέχρι σήμερα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα που να το μολύνει.


Από την πλευρά της, η Microsoft ήδη εξετάζει το νέο πρόβλημα που εμφανίστηκε όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα το έχει διορθώσει μέχρι αύριο που κυκλοφορεί το νέο Update των Windows, το οποίο αναμένεται να κλείσει ακόμα 34 κενά ασφαλείας στα Windows αλλά και στο MS Office.
source:newsit.gr

    Laptops για μαθητές 

    δημοτικού...


    Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα λήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.

    Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».

    Έτσι, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου, θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό κατά τη διδακτική διαδικασία.

    Με εγκύκλιο που εστάλη από τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται να υποβάλουν Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
    source:newsbeast.gr

    Ο "αναστεναγμός" 

    του εμποράκου...



    Σήμα κινδύνου από τον εμπορικό κόσμο για το κύμα λουκέτων: Το τελευταίο διάστημα κατέβασαν ρολά 43 καταστήματα στην Ερμού, 40 στη Σταδίου, 30 στην Πανεπιστημίου και δεκάδες στην Πατησίων.

    Τα "λουκέτα" αυξάνονται στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν κι άλλες.

    Σε αυτές τις διαπιστώσεις καταλήγει έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), σχετικά με την πορεία της αγοράς.

    Στο κέντρο της Αθήνας

    H εικόνα του κέντρου της Αθήνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την αναλογία των κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων να φτάνει περίπου το 17%.

    Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, στην οποία καταγράφεται η υψηλότερη αναλογία, περίπου 25%, ενώ ακολουθούν η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων είναι κλειστά και η Ερμού, με την αναλογία να φθάνει στο 15%.

    Παρ όλα αυτά, σημειώνουν οι εκπρόσωποι του εμπορίου, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν επιπλέον συμπεράσματα.

    Η οδός Πατησίων εμφανίζει μία αναλογία της τάξης του 15%, σχετικά μικρή ως προς το σύνολο της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων.

    Επιπλέον, από τα κλειστά καταστήματα παρατηρείται ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χώρο τους, ανήκουν στον κλάδο του εμπορίου ένδυσης και υπόδησης, που όμως συνεχίζουν να αποτελούν «ηγετικούς κλάδους», αφού η συγκέντρωσή τους σε κύριους οδικούς άξονες παραμένει υψηλή και χαρακτηρίζει τους εμπορικούς δρόμους.

    Εκτός κέντρου


    Η εικόνα μακριά από το κέντρο παρουσιάζει την ίδια αναλογία. Στο Μαρούσι, σε σύνολο τριών εμπορικών δρόμων, σχεδόν το 16% των επιχειρήσεων είναι κλειστές.

    Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), η εικόνα εμφανίζεται, σε πρώτη ανάγνωση, καλύτερη με την αναλογία να φτάνει στο 14%.

    Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, η αναλογία φτάνει περίπου το 12%. Παρ' όλα αυτά, οι αποκλίσεις μεταξύ των εμπορικών δρόμων είναι αρκετά μεγάλες, αφού αλλού καταγράφεται το 20% των επιχειρήσεων να είναι κλειστές και αλλού το ποσοστό μειώνεται στο 7%.

    Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει αναλογία της τάξης του 13%, με κύριο γνώρισμα τη συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων στις ίδιες περιοχές των δρόμων.

    Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση κλεισιμάτων, με δυο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους (Παπανδρέου και Αγία Παρασκευή) να παρουσιάζουν αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων περίπου 20%. Στο σύνολο τριών εμπορικών δρόμων στο Χαλάνδρι, η αναλογία μειώνεται στο 16%.

    Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη με όλες τις άλλες περιοχές εικόνα -11% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Καταγράφονται όμως εσωτερικές διαφοροποιήσεις. Έτσι, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην Ελευθερίου Βενιζέλου και την Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου τα ποσοστά ξεπερνούν το 14%, ενώ εμφανίζεται λίγο καλύτερη στην Σωτήρος και την Τσαμαδού.
    Από την αναλυτική παρουσίαση των περιοχών προκύπτουν ακόμα δύο ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

    α) Το Κολωνάκι και η Κηφισιά εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά απ' ό,τι το σύνολο -περίπου 12,5%-, στοιχείο που οδηγεί σε υποψίες ότι περιοχές με υψηλότερα εισοδήματα θίγονται λιγότερο,

    β) Το υψηλό ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου θα μπορούσε αποδοθεί σε μια σειρά παραγόντων, όπως η από τριετίας λειτουργία του Πολυκαταστήματος «Άττικα», που αφορά και στους δύο αυτούς δρόμους, την πραγματικότητα και τον μύθο γύρω από την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στις πυκνές κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου.

    Δυσμενέστερη η κατάσταση στους παράδρομους

    Το ζήτημα που ανακύπτει και το οποίο θα διερευνηθεί περαιτέρω στη δεύτερη φάση της έρευνας είναι ότι, με δεδομένο ότι η εικόνα αυτή περιγράφει τους απολύτως κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθίσταται προφανές από τα πρώτα κιόλας στοιχεία ότι η κατάσταση στους λιγότερο κεντρικούς δρόμους είναι εμφανώς δυσμενέστερη.

    Επιπτώσεις από τα "λουκέτα"

    Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι πολλαπλές, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ.

    -Απασχόληση: Καταρχάς χάνονται θέσεις εργασίας. Από προηγούμενη έρευνα της ΕΣΕΕ προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο.

    -Μια δεύτερη σημαντική επίπτωση είναι η απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Είναι γνωστό ότι η ελληνική κοινωνική δομή είναι βασισμένη στην μικρή αλλά και στην μεγαλύτερη ιδιοκτησία ή και στη γαιοπρόσοδο η οποία εισφέρει σημαντικό εισόδημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    -Μια τρίτη επίπτωση αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο στην κατοικία από την ερήμωση της γειτονιάς. Τα εμπορικά καταστήματα δημιουργούν χωρική και κοινωνική συνοχή στις γειτονιές καθώς αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο συγκροτούνται οι κοινωνικές σχέσεις ομοιογενοποίησης των περιοχών. Άρα και η κατοικία επηρεάζεται και ενδεχομένως χάνει την αξία της [ανταλλακτική αλλά και γαιοπροσόδου (ενοίκια)].

    αποκλειστική συγκέντρωση και εγκατάσταση σε συγκεκριμένους χώρους θα προκαλέσει αύξηση κόστους και αύξηση τιμών.

    -Αυξάνεται ο κίνδυνος να βαθύνει ο κοινωνικός αποκλεισμός, αφού σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μειωθεί η ζήτηση σε περιοχές μακριά από εμπορικά κέντρα -εξυπηρέτησης.

    -Σοβαρά προβλήματα στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοσιονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης).

    -Τέλος, θα υπάρξει σοβαρή επίπτωση στην κοινωνική συνοχή, εάν διαταραχθεί η ασφάλεια στα κέντρα των πόλεων.
    Πέντε τα εργαλεία για ανάσα της αγοράς επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Flash 96:

    *ΤΕΜΠΜΕ,
    *Πρόγραμμα ΕΣΠΑ,
    *Αναπτυξιακός νόμος,
    *Ταμείο Επιχειρηματικότητας και
    *χαμηλές τιμές 12 μήνες το χρόνο

    source:nooz.gr
    top