Νέα μετωπική Άνθιμου –

Ιερώνυμου με φόντο Καρατζαφέρη...

Σοφία Κατσαρέλη 
“Λυπούμαι πολύ γιατί η εκκλησία μας την περίοδο αυτή σιωπά, ενώ αν ήταν Αρχιεπίσκοπος ένας Χριστόδουλος ή ένας Σεραφείμ..”, δήλωσε από τον άμβωνα την Κυριακή (08/08) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, στρέφοντας ευθέως τα βέλη του εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τον κ. Ιερώνυμο για τη μετριοπαθή του στάση, λέγοντας πως, “ο λόγος της Εκκλησίας δεν ανταποκρίνεται στις κρίσιμες περιστάσεις, που περνάει η πατρίδα μας και ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν προκαθήμενος ήταν σήμερα ο μακαριστός Χριστόδουλος ή ο μακαριστός Σεραφείμ”.
“Δεν ξεκινήσαμε ξαφνικά -ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του- να παίξουμε εμείς τον ρόλο πολιτικών. Εγώ προσωπικά καθόλου.
Λυπούμαι γιατί η εκκλησία μας στην περίοδο αυτή σιωπά, ενώ αν ήταν αρχιεπίσκοπος ένας Χριστόδουλος κι ένας Σεραφείμ, για να μην σας πως κι άλλα ονόματα...”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα.
Τη θεία λειτουργία παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σε δήλωσή του εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Άνθιμου.
“Ο Άνθιμος είναι με φωνή Χρυσόστομου, ψυχή Προδρόμου και καρδιά Τροπαιοφόρου”, είπε χαρακτηριστικά.
source:cosmo.gr
top