Μέτρα του υπουργείου Υγείας 

για τον ιό του Δυτικού Νείλου...


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο οδηγιών και συστάσεων που προβλέπονται από ευρωπαϊκές οδηγίες, λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό Δυτικού Νείλου, που εμφανίστηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο προβαίνει στα εξής μέτρα :


1. Ενημέρωση στις ΔΥΠΕ και στους κατά τόπους υγειονομικούς σχηματισμούς


2. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας με τη παροχή ειδικών οδηγιών και εγκυκλίων


3. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώθηκε σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό ΔΝ και των επιπλοκών της σε ανθρώπους. Δημιουργήθηκε ειδικό δελτίο δήλωσης ως υποχρεωτικά δηλούμενο νόσημα. Στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναρτήθηκαν συνολικές οδηγίες για τη νόσο και την αντιμετώπισή της. (Οδηγίες για τους επαγγελματίες υγείας, Συνοδευτικό Δελτίο για την αποστολή Δείγματος, Δελτίο Δήλωσης Κρούσματος, Οδηγίες για την αποστολή δείγματος, www.keelpno.gr )


4. Ενημέρωση για το κοινό. Οι οδηγίες σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τα κουνούπια αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr ). Παράλληλα, προγραμματίζεται έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τις νομαρχίες.


5. Προγράμματα συμπληρωματικών κωνωποκτονιών από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΝΑ) στις περιοχές όπου έχουν ανιχνευθεί κρούσματα με στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού των ενηλίκων κουνουπιών.


Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα καταπολέμησης κουνουπιών στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής και Λάρισας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στο νομό Ημαθίας.

Επίσης στο σύνολο των εκτελούμενων έργων δίνεται πλέον έμφαση στην αστική καταπολέμηση για την αντιμετώπιση του γένους Culex που ενέχεται στην διάδοση του ιού του ΔΝ με αυξημένη ένταση στις περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα εγκεφαλίτιδας.


6. Συνεργασία του ΥΥΚΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οργάνωση συστημάτων επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό ΔΝ σε ξενιστές της νόσου όπως πτηνά και άλογα.


7. Οργάνωση επιτήρησης σε διαβιβαστές (κουνούπια) από το Εργαστήριο Παρασιτολογίας της ΕΣΔΥ και το Εργαστήριο Αναφοράς Αρμποϊών στο ΑΠΘ.


8. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε συνέχεια της εισήγησης της Επιστημονικής Επιτροπής Αιμοδοσίας άρχισε την εφαρμογή των παρακάτω μέτρων αιμοεπαγρύπνησης:


i. Ενημέρωση των υπηρεσιών αιμοδοσίας για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.


ii. Οδηγίες για επαγρύπνηση των κλιμακίων αιμοληψίας για την αξιολόγηση των υποψηφίων αιμοδοτών σε όλη τη χώρα.


iii. Αποκλεισμός από αιμοδοσία για διάρκεια 28 ημερών, από την ημέρα προσέλευσης στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας, υποψηφίων αιμοδοτών που είτε διαμένουν είτε επεσκέφθησαν ακόμη και για μία ημέρα, τις περιοχές που σημειώθηκαν τα κρούσματα λοίμωξης ΔΝ.


iv. Αποκλεισμός χρήσης των μονάδων αίματος που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές και συλλέχθηκαν κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες μέχρι να εφαρμοστεί πρακτικά ο μοριακός έλεγχος του ιού.


v. Οδηγίες προς τους αιμοδότες, εάν εμφανίσουν πυρετό 15 ημέρες μετά την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την Υπηρεσία στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής.


vi. Ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών ώστε οι χρόνια μεταγγιζόμενοι ασθενείς, όπως οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, να μην κινδυνεύσουν από μετάδοση του ιού.


Έως τις 11 Αυγούστου είχαν διαγνωσθεί εργαστηριακά 32 περιστατικά λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου. Δύο από τους ασθενείς αυτούς έχουν αποβιώσει.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ δημοσιοποιεί καθημερινά στην ιστοσελίδα του (www.keelpno.gr ) επικαιροποιημένα στοιχεία για τον αριθμό των εργαστηριακά τεκμηριωμένων περιστατικών.


Το ΥΥΚΑ έχει θέσει σε πλήρη επαγρύπνηση της υγειονομικές αρχές της χώρας οι οποίες είναι σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου.
source:zougla.gr

Με... τζίνσενγκ θα αποπληρώσει 

χρέος της η Β. Κορέα...



Με 20 τόνους από το αφροδισιακό τζίνσενγκ προσφέρεται να αποπληρώσει η Βόρεια Κορέα μέρος από χρέος 10 εκ. δολαρίων προς την Τσεχία για βιομηχανικό εξοπλισμό που παρέλαβε κατά την κομμουνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με το BBC, ο τσέχος υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Ζίντεκ δήλωσε σε ΜΜΕ ότι προτάθηκε στην κομμουνιστική χώρα της Ασίας, να αποπληρώσει μέρος του χρέους σε αγαθά και ότι η Β. Κορέα πρότεινε να στείλει τζίνσενγκ.  "Θα ήταν μία επωφελής συμφωνία" δήλωσε ο κ. Ζίντεκ προσθέτοντας ωστόσο ότι η Τσεχία θα προτιμούσε να λάβει φορτία ψευδαργύρου.

Σημειώνεται ότι η Β. Κορέα χρωστά στην Τσεχία περίπου 10 εκ. δολάρια για βιομηχανικό εξοπλισμό και τραμ, τα οποία παρέλαβε όταν η χώρα ήταν ακόμη κομμουνιστική. Η ασιατική χώρα προσφέρθηκε λοιπόν να στείλει 20 τόνους τζίνσενγκ, μία ρίζα που θεωρείται ότι καταπολεμά την υπνηλία, την αρθρίτιδα και την σεξουαλική δυσλειτουργία, ως "προκαταβολή".

Οι 20 τόνοι θα καλύψουν το 5% του χρέους. Πάντως η ετήσια κατανάλωση τζίνσενγκ στην Τσεχία είναι περίπου 1,5 τόνοι. Αν το προϊόν βρεθεί σε τέτοια αφθονία ωστόσο στη χώρα τους,  ίσως περισσότεροι Τσέχοι μπουν στον πειρασμό να ανακαλύψουν τις χάρες του.source:nooz.gr

Ένα ευέλικτο smartphone 

3 σε 1...


Κινητό, φορητός υπολογιστής και υπολογιστής tablet όλα σε μια συσκευή

Πώς θα σας φαινόταν εάν το κινητό σας τηλέφωνο είχε την ικανότητα να μεταλλάσσεται σαν ένα transformer; Ένας ταλαντούχος σχεδιαστής από την Ταϊβάν, o Hank Chen κατασκεύασε ένα ευέλικτο και μεταλλασσόμενο κινητό, γνωστό ως Flex Display Phone.

Σύμφωνα με το Design Blog, η καινοτόμος αυτή συσκευή διαθέτει συρόμενη οθόνη μεγέθους 5″, ικανή για να το μετατρέψει σε ένα μίνι υπολογιστή, επιτρέποντας στο χρήστη να στείλει με ευκολία τόσο e-mail όσο και μηνύματα κειμένου. Το smartphone διαθέτει επίσης ευέλικτη τεχνολογία απεικόνισης καθώς και αναγνώριση λέξεων που σε συνδυασμό με την υπερευαίσθητη οθόνη αφής κάνει το γράψιμο πραγματική απόλαυση.


Το Flex Display Phone έχει την ικανότητα να μετατρέπει το μέγεθος της οθόνης ανάλογα από τις ανάγκες του χρήστη και να του επιτρέπει να το λειτουργεί με 3 διαφορετικούς τρόπους, π.χ. κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή και σαν υπολογιστή tablet.


Εν τω μεταξύ ο Brad Linder του Lilliputing, δήλωσε πως με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας μέσα στα επόμενα χρόνια μία συσκευή σαν και αυτή είναι πολύ πιθανό να βγει στην παραγωγή.


Από την άλλη όμως διερωτήθηκε κατά πόσο οι εταιρίες είναι διατεθειμένες να κατασκευάσουν μια τέτοια συσκευή από τη στιγμή που θα είναι σε θέση να συνδυάσει αλλά και να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους υπολογιστές tablets αλλά και τις συσκευές για GPS.


Ο Linder καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και να βγει σε παραγωγή μια τέτοια συσκευή, η τιμή της θα είναι εξαιρετικά υψηλή, λαμβάνοντας υπόψη τις ευκολίες που θα προσφέρει στους καταναλωτές.
source:newsbeast.gr

Το μεγάλο φαγοπότι 

στην ΕΡΤ του Ρουσόπουλου 

με ονοματεπώνυμα...



- Χιλιάδες ευρώ σε μπόνους για τους ημέτερους

- Με εντολή Γερουλάνου η δημοσιοποίηση των ονομάτων
- Αφορά τα έτη 2006-2008
- θα ακολουθήσουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί

Για πρώτη φορά οι έλληνες πολίτες βλέπουν με ονοματεπώνυμο όλους εκείνους οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά σε μια περίοδο τα "σπασμένα" της οποίας πληρώνουμε τώρα όλοι εμείς.

Η προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών από την κυβέρνηση φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν να μην μένει στα χαρτιά αλλά να παίρνει μορφή.

Η κίνηση της δημοσιοποίησης των ονομάτων όλων εκείνων οι οποίοι πήραν δημόσιο χρήμα - χωρίς λόγο και αιτία πολλές φορές - μεταξύ των οποίων είναι και δημοσιογράφοι, δείχνει οτι το τρελό φαγοπότι σταματάει κάπου εδώ.

Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ΕΡΤ, δεν έμεινε στις εξαγγελίες αλλά έκανε μια πολύ θετική κίνηση που δείχνει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη στον τρόπο με τον οποίο εκείνοι που ασκούν την εξουσία πρέπει να διαχειρίζονται το πολύτιμο δημόσιο χρήμα.

Τολμάει να συγκρουστεί ακόμα και με δημοσιογράφους πολλοί από τους οποίους αποτελούσαν κατεστημένο στο σύστημα Ρουσόπουλου το οποίο κατακυρίευσε την δημόσια ραδιοτηλεόραση και χρησιμοποίησε τους μηχανισμούς προπαγάνδας της για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Ηδη από τις 2 Αυγούστου με εντολή του υπουργού Πολιτισμού, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε την ανάρτηση του σχετικού καταλόγου με τα ονόματα προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της κακής οικονομικής διαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος στην ΕΡΤ.

Ο ονομαστικός πίνακας των στελεχών και υπαλλήλων της στους οποίους είχαν καταβληθεί μπόνους κατά τα έτη 2006-2008 αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μέρος της λίστας όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ στις 02/08 και αναμένουμε την δημοσιοποίηση όλης της λίστας:

Μεικτά ποσά ανά έτος

2008:

Ανδρικάκης Α. 14.830 ευρώ (διευθυντής ΕΡΑ)

Δρετουλάκης Ε. 7.800 (διευθυντής ψηφιακής)

Κατσαρός Α. 27.000 (διευθυντής αθλητικού)

Καφαράκης Φ. 15.260 (υπεύθυνος desk)

Κέκκης Κ. 29.700 (εντεταλμένος σύμβουλος)

Κρητικίδης Γ. 10.155 (τεχνικός διευθυντής)

Λαμπράκος Γ. 24.000 (διευθυντής ειδήσεων)

Λουκάκος Π. 29.700 (εντεταλμένος σύμβουλος)

Μιχαλέλης Δ. 14.750 (διευθυντής ειδήσεων)

Μιχαλίτσης Ν. 9.750 (υποδ. τεχνικών υπηρεσιών)

Μπάγιας Α. 11.610

Μπακόπουλος Γ. 14.197 (προϊστάμενος θαλάμων)

Παπαδημητρίου Π.14.552 (διευθυντής παραγωγής Eurovision & φεστιβάλ)

Παπαθανασίου Ν. 18.507

Πελέκης Β. 7.500 (αρχισυντάκτης ειδήσεων)

Πισκερά Λ. 11.859 (διευθ. δημοσίων σχέσεων)

Σπυρίδου Τ. 24.150 (δημόσιες σχέσεις)

Σφέτσας Ν.  10.674 (αρχείο)

Υφαντής Γ. 29.700 (γενικός διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών)

2007:

Ασημακόπουλος Ν. 9. 456 ευρώ

Μουχταρίδης Γ. 8.800 (διευθυντής Κόσμος)

Μυτιληναίου Μ.: 20.400 (διευθυντρία ΕΡΑ2)

2006:

Αγουρογιάννης Σ. 6.360

Αλπογιάννης Γ. 10.056 (σκηνοθέτης)

Ανδρικάκης Α. 43.800 (διευθ. ΕΡΑ)

Βαλλιούλης Ε. 8.000 (αρχισυντάκτης αθλητικών)

Βερνίκος Κ. 28.000 (διευθ. αθλητικού)

Γαλαζούλας Α. 9.804

Γιαννουλάτου Φ. 18.362 (διεθνείς σχέσεις)

Μπλιάννα Σ. 11.249

Γρυλλάκης Ν. 10.250 (δημοσιογράφος ΠΕΧΩΔΕ)

Γρύσπος Π. 10.514 (δημοσιογράφος)

Δημόπουλος Μ. 18.048

Δούκας Χρ. 9.125

Καλυβιώτη Β. 14.600 (δημοσιογράφος Υπ. Υγείας)

Καπαμάς Α. 13.552 (υπευθ. ροής)

Καφαράκης Φ. 10.390 (αρχισυντάκτης desk)

Κέκκης Κ. 47.300 (εντεταλμένος σύμβουλος)

Κοντόσης Δ. 21.087 (προϊστάμενος παραγωγής)

Λάβδας Γ. 10.452 (προϊστάμενος λειτουργίας)

Μητροπούλου Μ. 7.577

Μιχαλίτσης Μ. 25.684 (υποδ. τεχνικών)

Μπακόπουλος Γ. 25.980 (προϊστ. θαλάμων)

Μπράμος Γ. 24.776 (πρόγραμμα)

Μυτιληναίου Μ. 13.600 (διευθ. ΕΡΑ2)

Νικολάκης Α. 22.103 (διευθ. αθλητικού)

Πισκερά Λ. 18.023 (δημ. σχέσεις)

Πορτοκάλης Μ. 27.950 (διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών)

Ροδόπουλος Κ. 20.899

Σπυρίδου Τ. 38.130

Συριόπουλος Γ. 14.000 (διευθ. Ραδιοτηλεόρασης)

Σφέτσας Ν.  22.289 (αρχείο)

Τσούτσιας Ν. 36.000 (προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ)

Υφαντής Γ. 30.000 (γεν. δ/ντης Διοικ. & οικον. υπηρεσιών)

Χουλιάρας Γ. 93.200 (ο γνωστός)

source:newsit.gr

Γιατί ο Σαμαράς θα 

γιορτάσει τον 15αύγουστο 

στην Παναγία Έλωνα...


samaras omilia.jpg
Στο ιστορικό και γραφικό μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας θα γιορτάσει τον 15αύγουστο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως πρώτο έγραψε το parapolitika.gr.
Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν την κύρια αιτία αυτής της επιλογής του κ. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν, έχει συναισθηματικούς δεσμούς με το συγκεκριμένο μοναστήρι, που είναι χτισμένο στους βράχους του Πάρνωνα, καθώς εκεί βάφτισε το 1980 τον γιό του στενού του φίλου και τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Μητσιάς προτιμά κάθε χρόνο για τις διακοπές του το Λεωνίδιο, ενώ αρκετά συχνά επισκέπτεται το μοναστήρι της Έλωνας και σε κάθε ευκαιρία...διαφημίζει την Κυνουρία και τις ομορφιές της.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι επέλεξε να επισκεφθεί το Λεωνίδιο και για έναν ακόμα -πολιτικό- λόγο. Στην Αρκαδία η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κερδίζει συνεχώς έδαφος, σε αντίθεση με τον "γαλάζιο" υποψήφιο Δημήτρη Δράκο, το όνομα του οποίου δεν είναι γνωστό εκεί.
Έτσι, με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΝΔ στον τόπο του πρώτου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Δημήτρη Τσιγκούνη θέλει να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών του κ. Δράκου και να τον... διαφημίσει. 
source:parapolitika.gr

Στο χείλος της χρεοκοπίας 

οι αγρότες στη Ρωσία...

Στάχτη το 1/4 της σοδειάς σιτηρών


Το ένα τέταρτο της σοδειάς σιτηρών της Ρωσίας έχει καταστραφεί από την ξηρασία και έχει φέρει πολλούς αγρότες στο χείλος της χρεοκοπίας, δήλωσε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ.

Μιλώντας σε αγρότες και εμπόρους δημητριακών στη νότια Ρωσία, ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε τρεις από τις επτά περιφέρειες που πλήττονται από τις δασικές πυρκαγιές.


Η καταστροφή έχει ήδη αναγκάσει τη Ρωσία να απαγορεύσει τις εξαγωγές δημητριακών από τις 15 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου.


Ωστόσο ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η απαγόρευση μπορεί να χαλαρώσει εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η έκταση της καλλιέργειας σιτηρών φέτος είναι 436 εκατομμύρια στρέμματα.source:skai.gr

Φόρος 5 ευρώ για Ευρωπαίους 

οδηγούς στη Βουλγαρία...


Από το …πουθενά οι γείτονες και φίλοι Βούλγαροι έχουν επιβάλει από τις αρχές του Αυγούστου …κεφαλικό φόρο ύψους 5 ευρώ στους Ευρωπαίους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των Ελλήνων, που περνούν τα σύνορα!

Ο φόρος πληρώνεται μόνο κατά την έξοδο από τη χώρα και, βεβαίως, έχει προκαλέσει την αντίδραση και την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων καθώς και των ξένων οδηγών.


Για το γεγονός δηλώνουν άγνοια αρμόδιες ελληνικές αρχές, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση από τη γειτονική χώρα.


Ο συνοριακός φόρος πληρώνεται μία φορά την εβδομάδα, δηλαδή αν κάποιος οδηγός μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ξαναπεράσει τα σύνορα, την …γλιτώνει
source:protothema.gr

Εβλεπα τους ανθρώπους 

σαν να κοιτάζω ακτινογραφία»

Ζητούν αποζηµιώσεις για τα θύµατα της πρώτης πυρηνικής δοκιµής

 Γιώργος Αγγελόπουλός



¬ Ο[-92478χρονος  Τζιµ Μαντρίντ που  έζησε την πρώτη πυρηνική  δοκιµή
Ο Τζιµ Μαντρίντ επισκέφθηκε την Ιαπωνία στη διάρκεια του πολέµου της Κορέας το 1950 ως νεαρός αµερικανός στρατιώτης. Περπατούσε ανάµεσα στα συντρίµµια που είχε αφήσει πέντε χρόνια νωρίτερα η έκρηξη της αµερικανικής ατοµικής βόµβας στη Χιροσίµα.

«Ηταν νωρίς το πρωί της 16 ης Ιουλίου 1945», αφηγήθηκε ο 78χρονος σήµερα Μαντρίντ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρώυτερ. Θυµάται πως βρισκόταν µέσα σ’ ένα αυτοκίνητο µε τον αδελφό του, τον Φιλ, τη µητέρα του που οδηγούσε και δύο άλλες γυναίκες. Τότε είδαν να βγαίνει από τον ουρανό µια πύρινη σφαίρα, «το µεγαλύτερο πράγµα που είχα δει στη ζωή µου. Και µεγάλωνε διαρκώς. Η µητέρα µου είπε: “Πλησιάζει ο ήλιος. Είναι το τέλος του κόσµου”. Μου είπε να γονατίσω, όµως συνέχισα να κοιτάζω. Αν ήταν το τέλος του κόσµου, ήθελα να το δω. Περίµενα τον Θεό να βγει από την πύρινη σφαίρα».


Αυτό που είδαν την ηµέρα εκείνη ήταν η πρώτη στον κόσµο έκρηξη ατοµικής βόµβας στο Πεδίο Δοκιµών Τρίνιτι του Προγράµµατος Μανχάταν, 56 χλµ. νοτιοανατολικά του Σοκόρο (Νέο Μεξικό), εκεί που σήµερα βρίσκεται το Πεδίο Βολής Πυραύλων Ουάιτ Σαντς. Ο Μαντρίντ, ο οποίος ζει στο Ντένβερ, υπολογίζει πως βρισκόταν περίπου 50 χλµ. από το σηµείο της έκρηξης. Λέει πως «για εβδοµάδες, για µήνες, δεν είµαι πια σίγουρος», έβλεπε τους ανθρώπους και τα αντικείµενα σαν να κοιτάζει ακτινογραφία. Από τότε δεν βλέπει καλά. Η µητέρα του και άλλοι συγγενείς πέθαναν από καρκίνο του θυρεοειδούς.

Περίπου 38.000 άνθρωποι ζούσαν σε ακτίνα 100 χλµ. από το Τρίνιτι, σύµφωνα µε την απογραφή του 1940, όµως ουδείς προειδοποιήθηκε για την ατοµική δοκιµή ή για τα ραδιενεργά κατάλοιπά της. Είναι συνηθισµένο στις οικογένειες της περιοχής να έχουν χάσει αρκετά παιδιά από λευχαιµία και άλλους καρκίνους, λέει η Τίνα Κόρντοβα, επικεφαλής της Κοινοπραξίας Τουλαρόζα, η οποία προσπαθεί να πάρει «επιτέλους µια αποζηµίωση από το κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους που τόσο υπέφεραν». Σύµφωνα µε την Κόρντοβα, τα κρούσµατα καρκίνου στις κοµητείες κοντά στο Τρίνιτι είναι από τετραπλάσια έως οκταπλάσια του εθνικού µέσου όρου.
source:tanea.gr

d

Έξαρση της χολέρας 

στη Νιγηρία...

Έξαρση της χολέρας με 40 νεκρούς σε μία εβδομάδα σημειώνεται στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και ειδικότερα σε οκτώ από τις 27 περιφέρειες της χώρας.
Τοπικός αξιωματούχος από την πόλη Μαϊντουγκούρι την πρωτεύουσα του κρατιδίου Μπόρνο που έχει παρουσιάσει τα περισσότερα θύματα της νόσου (115), υποστήριξε ότι «η έξαρση της χολέρας οφείλεται και στην άρνηση των νοσούντων να σεβαστούν τους κανόνες υγιεινής, που προτείνονται από τις αρχές για την μη εξάπλωση της νόσου».
Σημειώνεται ότι το 2009 περισσότεροι από 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χολέρα.
source:tvxs.gr

Δουλειά μετά το στρατό...

Άγγελος Ανδρέου
Γραφείο ανεύρεσης εργασίας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας δημιούργησε το ΥΠΕΘΑ, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του την Πέμπτη (12/8).

Το Γραφείο Σύνδεσης θα προσπαθεί να βρει εργασία στους “εν αποστρατεία” φαντάρους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, μέσω του ΟΑΕΔ,  των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα.

Οι οπλίτες θητείας (από 19 έως 35 ετών) ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά την διάρκεια της θητείας τους, κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ ή ΤΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Οπλίτες που ναι μεν δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, αλλά αποκτούν γνώσεις λόγω της ειδικότητας που τους έχει απονεμηθεί κατά την διάρκεια της θητείας ή αποφοιτούν από τα πιστοποιημένα ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αρτοποιός, μάγειρας, οδηγός οχημάτων, τεχνικός τηλεπικοινωνιών, τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων κοκ).

Οπλίτες που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, γιατί τούτο δεν απαιτείται λόγω της φύσης της απονεμηθείσας κατά την διάρκεια της θητείας τους ειδικότητας (π.χ. χτίστης, ελαιοχρωματιστής).

Στους οπλίτες θητείας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την διάρκεια της θητείας τους και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, χορηγείται επίσημη, θεωρημένη «βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας».

Στο Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας υπάρχει βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των οπλιτών θητείας, οι οποίοι επιθυμούν την υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ στην εύρεση εργασίας μέσω του συγκεκριμένου Γραφείου.

Στην ιστοσελίδα του (www.mod.mil.gr), υπάρχει link με άμεση παραπομπή στην ιστοσελίδα αναγγελίας κενών θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα. Στο ίδιο link, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της φόρμας του ΟΑΕΔ.

Οι υπηρετούντες οπλίτες θητείας που, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία στην χρήση της ιστοσελίδας, είτε επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας του ΥΠΕΘΑ, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις thiteia-ergasia@mod.mil.gr ή thiteia-ergasia@mil.gr. 
source:cosmo.gr

"Με άλλον περνάς της 

εκκλησίας την πόρτα"


"Με άλλον περνάς της εκκλησίας την πόρτα"
Όλα ήταν στη θέση τους στην εκκλησία της Πάτρας: ο ιερός ναός στολισμένος, ο γαμπρός ντυμένος στην τρίχα περιμένοντας (κατά το έθιμο) τη νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας και οι συγγενείς και οι φίλοι μαζεμένοι γύρω από το γαμπρό εν αναμονή της αφίξεως της νύφης.
Όταν ακούστηκε η κόρνα όλοι πιστέψανε ότι η νύφη είχε φθάσει με το αυτοκίνητο. Γρήγορα όμως διαπιστώσανε πως η κόρνα άνηκε σε ένα τρίκυκλο με το οποίο είχε φθάσει στην εκκλησία μια… άλλη νύφη!
Η οποία, μάλιστα, είχε και διεκδικητικές τάσεις για το γαμπρό φωνάζοντας «Ντροπή σου άπιστε, σε εμένα είχες υποσχεθεί γάμο. Και τώρα παντρεύεσαι άλλη»!
Κι όμως δεν είχαμε ούτε τσακωμούς, ούτε μαλλιοτραβήγματα αλλά άφθονο γέλιο από το γαμπρό και τους παρευρισκόμενους στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου στα Πλατάνια Δρεπάνου! Πώς έγινε αυτό; Η «ζηλιάρα» νύφη πολύ απλά ήταν ο κολλητός του γαμπρού που θέλησε να του κάνει μια -ομολογουμένως- εμπνευσμένη φάρσα στην ευτυχέστερη μέρα της ζωής του!
Σύμφωνα με τους «μάρτυρες» του συμβάντος, που γέλασαν μέχρι δακρύων, ο κολλητός του γαμπρού είχε υποσχεθεί στο φίλο του ότι στο γάμο του θα γίνει «της κακομοίρας». Και το είπε και το ‘κανε!
Ντύθηκε, λοιπόν νύφη, και λίγο πριν φτάσει η original νύφη στην εκκλησία εμφανίστηκε μπροστά σε όλους πάνω σε τρίκυκλο. Η εμφάνιση του σχεδόν τέλεια: μακριά περούκα, άσπρο (και αποκαλυπτικό!) νυφικό και περίτεχνο μακιγιάζ!
Μάλιστα, μετά τη τελετή η «ζηλιάρα» νύφη πέταξε και μια ανθοδέσμη στις ανύπαντρες μήπως και έχουν καλύτερη τύχη από αυτην.source:madata.gr
Μειωμένες 10% οι τιμές 
των ξενοδοχείων...
«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις ξενοδοχειακές τιμές η Μύκονος.


Μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων trivago. Ωστόσο, η Μύκονος είναι για το μήνα Αύγουστο το ακριβότερο νησί της Ευρώπης καθώς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 243 ευρώ.
Στην Ελλάδα ανέβηκαν οι ξενοδοχειακές τιμές το μήνα Αύγουστο κατά δέκα και οχτώ τοις εκατό αντίστοιχα. Συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών έπεσε στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά δέκα τοις (μέσος όρος τιμών 119 ευρώ) εκατό ενώ στα κυπριακά ξενοδοχεία παρουσιάζεται μικρότερη πτώση τιμών της τάξης των δύο τις εκατό (μέσος όρος τιμών 134 ευρώ).
Στην πρωτεύουσα, αντίθετα με το μήνα Ιούλιο, οι τιμές έπεσαν κατά δέκα τοις εκατό, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βραδιά. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας μειώθηκαν επίσης κατά δέκα τοις εκατό. Οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 85 ευρώ (μείωση ένα τοις εκατό). Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μείωση τιμών 12 τοις εκατό.
Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες, ξενοδοχειακές τιμές. Αυτό το μήνα νησιά όπως η Νάξος (μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%), η Ρόδος (αύξηση 39%) και η Κως (μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%) παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές.
Τέλος και στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται άνοδος στις τιμές: Οία (μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%), Καμάρι (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%), Χανιά (μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%), Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση 27%), Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%).
source:kathimerini.gr

Διάσημοι Έλληνες...

Γράφουν στο twitter πού περνούν το καλοκαίρι τους!

Ρουβάς- Τάμτα
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να ξέρει κανείς κάθε κίνηση της Άννας Βίσση, του Σάκη Ρουβά ή της Τάμτα, παρά μόνο να παρακολουθεί την προσωπική τους σελίδα στο Twitter. Αυτοί είναι οι μερικοί από τους επώνυμους Έλληνες που τα τελευταία 24ωρα μοιράστηκαν με τους πιστούς τους «followers» πληροφορίες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις:

Σάκης Ρουβάς: Στην Κύπρο
«35 βαθμοί Κελσίου στην Κύπρο. Θα είναι μια καυτή μέρα!»

Άννα Βίσση: Στη Νέα Υόρκη
«Λατρεύω το καυτό καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους φίλους και την κόρη μου…»

Ελεονώρα Μελέτη: Στην Κεφαλονιά
Σάντα Φε! Η, αλλιώς, Αγία Ευφημία, the village! Προσεχώς φωτογραφία απ’ το χωριό μου!».

Τάμτα: Στην Κω
«Στην Κω… Τρώω τοστ και σκέφτομαι πώς θα την παλέψω εντελώς άυπνη για τη μεσημεριανή συναυλία… Περνάω καλά όμως, αυτό δεν έχει σημασία;»

«Χθες τα είδα όλα. Σήμερα είμαι καλύτερα (σ.σ.: μπήκε στο νοσοκομείο λόγω θλάσης στους θωρακικούς μύες).  Έτοιμος για Πάτμο!»
source:yupi.gr
Σπύρος Φωκάς: «Kαι στις τρεις γυναίκες που παντρεύτηκα είπα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί»

Σπύρος Φωκάς: «Kαι στις 

τρεις γυναίκες που παντρεύτηκα 

είπα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί»

Υπήρξε από τους ομορφότερους άντρες ηθοποιούς της γενιάς του και από τους μεγαλύτερους Ζεν Πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος για τον σπουδαίο Σπύρο Φωκά. Περνά μια ήρεμη ζωή παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Ο ίδιος για το θέμα της υγείας του δήλωσε: «Καταρχάς δεν φοβάμαι καθόλου τον θάνατο. Έχω κάνει συμφωνία μαζί του να έρθει πολύ αργότερα! Όταν μου είπαν ότι είχα ανεύρυσμα στην κοιλιά, δεν μπορώ να πω ότι δεν ανησύχησα, αλλά στάθηκα τυχερός, γιατί είχα πολύ καλό γιατρό». Εκτός όμως από το πρόβλημα της υγείας του, είχε να αντιμετωπίσει και την φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι του .Όπως αποκάλυψε: « Τότε το ομολογώ, είχα πάθει σοκ. Όταν έπιασε φωτιά το σπίτι μου , έλλειπα και δυστυχώς δεν πρόλαβα την ζημία που έγινε. Εξαιτίας βραχυκυκλώματος κάηκε μεγάλο μέρος του διαμερίσματος και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να το φτιάξω. Με φιλοξένησαν κάποιοι φίλοι μου και τέσσερα χρόνια μετά είμαι πάλι στο σπίτι μου». Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που κατάφεραν να κάνουν διεθνή καριέρα και να συνεργαστούν με μεγάλους αστέρες του Χόλυγουντ. Θεωρεί πολύ τυχερό τον εαυτό του και έχει πολύ καλές αναμνήσεις και εντυπώσεις. Δεν άντεξε για πολύ την νοοτροπία των Αμερικανών και αυτός ήταν ο λόγος που επέστρεψε πίσω. Μιλώντας για τις συνεργασίες με τους ξένους σταρ που συνεργάστηκε θυμήθηκε κάποια περιστατικά που είχε μαζί τους. «Θα σας πω για τον Μάικ Ντάγκλας, που εκτός από πολύ καλός ηθοποιός είναι και εξαίρετος παραγωγός. Μετά την γνωριία και την συνεργασία μας στο «Διαμάντι του Νείλου» βγήκαμε μια μέρα έξω για φαγητό και τον πήγα σ ένα μαγαζί που χόρευαν οριεντάλ. Όλο το βράδυ μου έλεγε πόσο εκπληκτικά πέρασε και πόσο ξετρελάθηκε. Επίσης πολύ γλυκιά είναι η Σούζαν Σάραντον. Σε μια συνάντησή μας με ρώτησε: «Ξέρεις να μαγειρεύεις;», «Ναι» της απάντησα. «Είναι και ο άντρας μου Έλληνας και ξέρει να μαγειρεύει, αλλά το όνομά του δεν είναι Σάραντον αλλά Σαραντινός»»
Στην Ελλάδα έχει κάνει 62 ταινίες και δεν έχει κανένα παράπονο από συναδέλφους του αλλά από τους παραγωγούς γιατί όπως λέει: «Κάποιους τους πειράζει που πήγα πιο πέρα, ας πούμε από το …Λιανοκλάδι! Τι να κάνουμε; Προτάσεις ,πάντως , δεν έχω αυτόν τον καιρό .Συζητώ μόνο για μια κινηματογραφική δουλειά ακόμα δεν είναι σίγουρο». Αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ κάνοντας τρεις γάμους και χωρίζοντας και από τους τρεις δηλώνοντας από την αρχή πως αν και αγαπάει τα παιδιά δεν ήθελε δικά του όπως αναφέρει: « Είχα εξηγήσει και στις τρεις γυναίκες που παντρεύτηκα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί- μάλιστα τους το έλεγα πριν το γάμο .Αγαπώ πολύ τα παιδιά, αλλά μάλλον των άλλων», ενώ ποτέ δεν έκανε σχέση με γυναίκα ηθοποιό γιατί όπως λέει: «Σε αυτό το επάγγελμα χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν μπορείς να αφήνεις τα αισθηματικά σου να κυριαρχούν»source:yupi.gr

15χρονη αυτοκτόνησε 

λόγω ερωτικής απογοήτευσης!


Η Ρόμπιν Νίξον έβγαινε με το αγόρι της για επτά μήνες. Πριν από δύο μέρες, εκείνος αποφάσισε να τη χωρίσει με ένα μήνυμα στο κινητό. Στο μήνυμα, της έγραφε, θέλω να χωρίσουμε γιατί έχω βρει κάποια άλλη.

Η Ρόμπιν έπαθε σοκ. Πήρε την επόμενη μέρα τον πρώην-σύντροφό της τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θα αυτοκτονήσει και συγχρόνως ανέβαινε στην ταράτσα του τριώροφου πάρκινγκ.source:protothema.gr

Το αλκοόλ στο στόχαστρο 

του David Cameron...


Την υποστήριξη του προς τους τοπικούς φορείς που θα θελήσουν να απαγορεύσουν την πώληση φτηνού αλκοόλ από καταστήματα και μπαρ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron.

Οι πρώτες τέτοιες προτάσεις κατατέθηκαν στην περιοχή του Μάντσεστερ, όπου υπάρχει σχέδιο επιβολής κατώτατης τιμής.

Στόχος των ενεργειών αυτών είναι ο περιορισμός των επεισοδίων αλλά και των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Cameron, όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να περάσει νόμο για την επιβολή εθνικής κατώτατης τιμής στο αλκοόλ.
source:zougla.gr

Ο έρωτας περνάει από το... 

iphone...


«Τι κινητό έχετε και θα σας πούμε εάν κάνετε σεξ ή όχι». Αυτό το ερώτημα ήταν ένα από τα πολλά μίας παράξενης έρευνας που πραγματοποίησε blog μίας αμερικανικής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης σε άτομα ηλικίας 30 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ερωτήματα σχετικά με την εμφάνισή τους καθώς και τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες. Αλλά η τελευταία ερώτηση ήταν τι κινητό τηλέφωνο έχουν.

Έτσι με βάση τις απαντήσεις τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν ότι οι κάτοχοι ενός iPhone κάνουν περισσότερο σεξ από ότι οι κάτοχοι ενός Android smartphone ή και αντίστροφα όσοι έχουν Android Smartphone είναι πιο σταθεροί στις σχέσεις τους σε σχέση με τους κατόχους iPhone.




Μάλιστα, οι άντρες που είναι κάτοχοι ενός Android μοντέλου είχαν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικές συντρόφους στη ζωή τους, οι κάτοχοι ενός Blackberry 8 ενώ τέλος οι κάτοχοι του iPhope είχαν κατά μέσο όρο 10.

Τα αποτελέσματα όμως είναι παρόμοια και στο γυναικείο φύλο αφού όσες έχουν στην κατοχή τους Android μοντέλου είχαν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή τους, οι κάτοχοι ενός Blackberry 8 ενώ οι κάτοχοι ενός iPhone 12.
Οπότε, ξέρετε ποιο πρέπει να είναι το επόμενο κινητό σας τηλέφωνο. 
source:newsbeast.gr

"Συνελήφθη" φίδι – 

συνεργάτης συμμορίας...

Σοφία Κατσαρέλη
Έναν πύθωνα που προστάτευε την κοκαΐνη μίας συμμορίας και τρομοκρατούσε τους “κακούς” πελάτες, “συνέλαβε” η αστυνομία στη Ρώμη.

Οι ιδιοκτήτες του μήκους 3 μέτρων φιδιού, το κρατούσαν μάλιστα νηστικό, για να είναι πιο επιθετικό. "Μόλις μπήκαμε, βρήκαμε το ερπετό να καραδοκεί πίσω από την πόρτα, όπως ακριβώς ένας φύλακας σκύλος", δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην έφοδο, που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα των εμπόρων ναρκωτικών.
Προκειμένου να το ηρεμήσουν, οι αστυνομικοί επιστράτευσαν ειδικό της δασονομίας, αλλά και μία γενναία μερίδα κοτόπουλου!
"Μας εξέπληξε που βρήκαμε 200 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης κάτω από το φίδι, την οποία προστάτευε με περισσή ζηλοτυπία. Από την έρευνα που κάναμε, συμπεράναμε πως το ερπετό είχε εκπαιδευθεί για να προστατεύει τα ναρκωτικά", υπογράμμισε ο ίδιος αστυνομικός.
Ο πύθωνας, για τον οποίο η δασονομία ανακοίνωσε πως προέρχεται από τη Γουϊνέα και πως «αξίζει πολλά χρήματα», μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ερπετών στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης.
Στην επιχείρησή της, εκτός από το σπάνιο ερπετό, η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα και κατέσχεσε περίπου 5 κιλά κοκαΐνη.source:cosmo.gr

Την σκόνη ενός μικρού 

κολλεγίου "έφαγαν" Χάρβαρντ 

και Γέηλ!


'Ενα μικρό ιδιωτικό κολλέγιο της Μασαχουσέτης είναι πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα κολλέγια στις ΗΠΑ για το 2010,
αφήνοντας πίσω πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το Γέιλ.

    Το Κολλέγιο Γουίλιαμς με 2.200 φοιτητές ξεπερνά ακόμα και το Πρίνστον και το Αμχερστ που βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.com και του Center for College Affordability and Productivity (CCAP) στην Ουάσινγκτον.

    Η Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης κλείνουν την πεντάδα, ενώ το Χάρβαρντ βρίσκεται στην όγδοη θέση και το Γέιλ στην δέκατη.

    "Το να είναι ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας πάντα προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση", δήλωσε ο Γουίλιαμ Βάγκνερ πρύτανης του Κολλεγίου Γουίλιαμς.

    Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη για την κατάρτηση της λίστας αυτής είναι το κόστος των διδάκτρων, οι μισθοί των αποφοίτων, οι εμπειρίες των φοιτητών στην διάρκεια των σπουδών, αλλά και τα βραβεία, τις διακρίσεις και τις υποτροφίες που έχουν κερδίσει καθηγητές και φοιτητές των πανεπιστημίων αυτών.

    Επίσης υπολογίζεται και ο βαθμός ικανοποίησης των φοιτητών από την ακαδημαϊκή τους πορεία.

    Από τα κρατικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ το πρώτο στη λίστα είναι αυτό της Βιρτζίνια που βρίσκεται στην 44η θέση.

    "Εδώ ισχύει το 'ότι πληρώνεις παίρνεις' " επισημαίνει το Forbes.com.
source:newsit.gr

Κανονικά γίνεται η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα...

 

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί


Αποκαταστάθηκε από σήμερα το πρωϊ πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας
Αποκαταστάθηκε από σήμερα το πρωϊ πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ΔΕΗ, με την ολοκλήρωση της επισκευής του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Διανομής κ. Δ. Λαθούρης στο δημοτικό συμβούλιο χθες βράδυ, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να προβεί στη δημοπράτηση του τέταρτου υποβρυχίου καλωδίου Μέσης Τάσης από τη χερσόνησο των Μεθάνων έως την Αίγινα μετά τις σχετικές εγκρίσει και να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ) έργα εγκατάστασης.
Ειδικότερα τα έργα αφορούν την εγκατάσταση μιας γραμμής υψηλής τάσης με υποβρύχιο καλώδιο, που θα συνδέει την Αίγινα με τον Υποσταθμό των Μεγάρων και την κατασκευή κλειστού υποσταθμού Υψηλής Τάσης πάνω στο νησί, στη θέση του παλαιού Σταθμού Παραγωγής, επένδυση προϋπολογισμένου ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου.
source:tanea.gr

«Φως και σκοτάδι στην

Αρχαία Μεσσήνη»


"Φως και σκοτάδι" ονομάζεται η σύνθεση αρχαίων τραγωδιών που παρουσιάζεται την Παρασκευή στο πανέμορφο αναστηλωμένο Εκκλησιαστήριο του Ασκληπείου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η επιμέλεια και συρραφή των κειμένου έχει γίνει από τον σκηνοθέτη-χορογράφο Νίκο Διονύσιο, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό για τη δουλειά του στο αρχαίο δράμα.

Για τη μοναδική παράσταση στον εξαιρετικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε αποσπάσματα από πέντε τραγωδίες: τις "Βάκχες" του Ευριπίδη που αποτελούν και την αφετηρία του εγχειρήματος, τον 'Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου, τις "Ευμενίδες" από την αισχυλική τριλογία της "Ορέστειας", τον "Οιδίποδα Τύρρανο" του Σοφοκλή και τους 'Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου.source:skai.gr

Δημοτικός υπάλληλος από 

την Αλόννησο κατηγορείται για υπεξαίρεση...


Για υπεξαίρεση στην υπηρεσία συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος από την Αλόννησο. Ο 41χρονος εργάζονταν ως οδηγός λεωφορείου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Συγκοινωνιών του δήμου Αλοννήσου, μεταφέροντας τουρίστες του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό, ο δημοτικός υπάλληλος κατηγορείται ότι έκοβε στους επιβάτες ειδικά εισιτήρια -τα οποία είχε προμηθευτεί ο ίδιος, διαφορετικά από αυτά που του παρέδωσε η Επιχείρηση- εισπράττοντας, όμως, κανονικά το αντίτιμο των δρομολογίων.

Έτσι, στην δημοτική Επιχείρηση εμφάνιζε περιορισμένα έως ανύπαρκτα έσοδα από τα δρομολόγια που έκανε.

Στο «κόλπο» φέρεται να ήταν και μία 44χρονη, υπήκοος Αλβανίας, που επίσης συνελήφθη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εσωτερικού ελέγχου στην Δημοτική Επιχείρηση.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α.Τ. Σκοπέλου.
source:nooz.gr

Το δύσκολο φθινόπωρο 

του Γιώργου...

 ΠΑΣΟΚ.jpg
Μπορεί ο Γιώργος να απολαμβάνει τις διακοπές του στην Πάρο, ωστόσο στο μυαλό του είναι σίγουρα το δύσκολο πρόγραμμα που θα έχει με την επιστροφή του στην Αθήνα. Δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που χαρακτηρίζουν το φθινόπωρο «φωτιά». Στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα-ορόσημο για το Κίνημα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου και αναμένεται να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων σε δήμους και Περιφέρειες. Στις 11 Σεπτεμβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο μετακομίζει στη συμπρωτεύουσα για να συνεδριάσει, όπου και θα γίνουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ. 2 μέρες μετά είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τα προβλήματα για την Άννα Διαμαντοπούλου να είναι πολλά αφού ήδη παρατηρούνται ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές ενώ έχουν περιοριστεί δραστικά και οι αποσπάσεις. Στις 4 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία και πολλοί στην κυβέρνηση θα ήθελαν εκείνες τις μέρες να παρουσιαστεί και ο νέος εκλογικός νόμος. Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 7 και 14 Νοεμβρίου. Για αυτό ξεκουράζεται ο Γιώργος...
source:parapolitika.gr
Το «αίνιγμα» του καύσωνα 
στη Ρωσία ερευνούν οι 
επιστήμονες...
Διίστανται οι επιστημονικές γνώμες για την προέλευση και τη φύση του καύσωνα.
Διχασμένες είναι οι απόψεις των Ρώσων επιστημόνων για την προέλευση και τη φύση του φετινού πρωτοφανούς καύσωνα στη χώρα, ο οποίος διαρκεί ήδη περί τους δύο μήνες στην κεντρική Ρωσία και στάθηκε η βασική αιτία για την τεράστια οικολογική καταστροφή από τις εκτεταμένες πυρκαγιές, που συνεχίζουν να μαίνονται, έστω και σε διαρκώς μικρότερη έκταση.
Ο καύσωνας που με τα σημερινά μετεωρολογικά δεδομένα δεν θεωρείται φυσιολογικός, μπορεί να γίνει κανόνας προς το 2070, αν η ανθρωπότητα δεν καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλιματικού προγράμματος του Παγκόσμιου Ταμείου για την Άγρια Φύση (WWF) στη Ρωσία Αλεξέι Κακόριν.
«Η πιο μακρά περίοδος ακραίου καύσωνα είχε καταγραφεί στη Ρωσία το 1936 και είχε διάρκεια τριών εβδομάδων και έκτοτε ποτέ κάτι παρόμοιο δεν είχε διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, όταν τώρα διανύουμε δύο μήνες στην κεντρική ζώνη της Ρωσίας με θερμοκρασίες ρεκόρ», δήλωσε ο κ. Κακόριν στο ραδιοσταθμό του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πότε και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε ο αριθμός παρόμοιων «κυμάτων καύσωνα» να αυξηθεί σε συχνότητα.
«Βέβαια, μεγαλύτερης έντασης καύσωνες θα μπορούσαν να αρχίσουν να συμβαίνουν και πολύ νωρίτερα από το 2070 αν δεν βγάλουμε εγκαίρως τα συμπεράσματά μας, καθώς ήδη είναι μετρήσιμο το φαινόμενο της αύξησης διαφόρων επικίνδυνων μετεωρολογικών φαινομένων, όπως για παράδειγμα τα κύματα ψύχους ή καύσωνα. Αν σήμερα συμβαίνει στη Ρωσία ένα τέτοιο επικίνδυνο φαινόμενο την ημέρα, τότε σε 15 χρόνια ενδεχομένως να συμβαίνουν ήδη δύο ημερησίως», κατέληξε ο κ. Κακόριν.
Διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις του ακαδημαϊκού και συμβούλου του Ινστιτούτου παρακολούθησης των κλιματικών και οικολογικών συστημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Μιχαήλ Καμπάνοφ, που εδρεύει στο Τομσκ της Σιβηρίας. Ο κ. Καμπάνοφ θεωρεί ότι οι επιστήμονες έχουν ακόμη να μελετήσουν εάν οι κλιματικές αλλαγές που συζητάμε έχουν μόνο μία κατεύθυνση (παγκόσμια υπερθέρμανση) ή πρόκειται απλώς για προσωρινές διακυμάνσεις, καθώς «υπερθέρμανση αυτή καθεαυτή τα τελευταία 30-40 χρόνια φυσικά και υπάρχει, όμως παρόμοιες αυξήσεις θερμοκρασίας υπήρχαν και στο παρελθόν, όμως ακολουθούσε ψύχρανση του κλίματος, δηλαδή παρόμοιες διακυμάνσεις του κλίματος της Γης υπήρχαν πάντοτε».
Το ερώτημα τώρα, κατά τον κ. Καμπάνοφ, είναι να εντοπίσουμε σε ποιο βαθμό ο ανθρωπογενής παράγοντας απορρύθμισε και άλλαξε αυτές τις διακυμάνσεις, πράγμα, για το οποίο διαλέγονται και διαφωνούν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με το Ρώσο ακαδημαϊκό, η ξηρασία δεν είναι η αρχή μιας επικείμενης καταστροφής, αλλά μόνο ένα ακραίο φαινόμενο, που συμβαίνει πολύ σπάνια και η πιθανότητα εμφάνισής του τα αμέσως επόμενα διαδοχικά χρόνια είναι πάρα πολύ μικρή.
«Για σαφείς προγνώσεις σήμερα δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις», εκτιμά ο κ. Καμπάνοφ, προσθέτοντας ότι ακόμη και το λιώσιμο των πάγων δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιος δείκτης, καθώς «συνεχίζεται ήδη 10.000 χρόνια και οι ρυθμοί δεν είναι καταστροφικοί με εξαίρεση κάποιων τόπων, όπου αρχίζουν οι τεχνογενείς επιδράσεις και συμβαίνουν όλα πιο γρήγορα».
«Συνολικά, δεν βλέπω χαρακτηριστικά επερχόμενης πλανητικής καταστροφής», είπε ο κ. Καμπάνοφ στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, γιατί «εν γένει κλιματική περίοδος θεωρούνται τα 30 χρόνια, ποιες αλλαγές δηλαδή θα γίνουν μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα και απ' αυτήν την άποψη ουσιαστικές αποκλίσεις δεν υπάρχουν κι αυτή η ξηρασία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ``ψιλοπράγματα`` σε σύγκριση με την 30ετία».
«Όλοι μιλούν για την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, η οποία προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όμως η ανταλλαγή μεταξύ ωκεανού και ατμόσφαιρας παράγει περισσότερο από το 80% αυτού του διοξειδίου και μόνο ένα μικρό μερίδιο προκύπτει από την οικονομική δραστηριότητα, γι' αυτό και το βασικό είναι πώς θα λειτουργήσει η κεντρική θερμαντική μηχανή ``ωκεανός-ατμόσφαιρα``, απ' αυτό και θα εξαρτηθεί η τύχη των κλιματικών αλλαγών», κατέληξε ο Ρώσος επιστήμονας.
source:kathimerini.gr

ΕΡΤ: Αναρτήθηκε η λίστα 

των μπόνους 2006-2008...

Λύνεται σιγά-σιγά το «μυστήριο» με τις αμοιβές στη δημόσια τηλεόραση μετά και την χθεσινή ανάρτηση του ονομαστικού καταλόγου των στελεχών και υπαλλήλων που πριμοδοτήθηκαν με μπόνους συνολικού ύψους 2.329.867 ευρώ κατά τη διετία 2006-2008. Την απόφαση για την ανάρτηση του σχετικού καταλόγου είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην έκτακτη και επεισοδιακή συνεδρίασή του στις 2 Αυγούστου, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κατάλογος, που αποκαλύπτει την κακοδιαχείρηση και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος στην κρατική τηλεόραση, αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η ΕΡΤ απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με την ανάρτηση των ονομάτων και των μπόνους, αλλά αρνήθηκε να δώσει στους δημοσιογράφους τις σχετικές λίστες με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν καλυπτόταν από τον κανονισμό της εταιρείας.
Όσοι από τους δημοσιογράφους επιθυμούσαν να είναι γνώστες του καταλόγου θα έπρεπε να προσέλθουν οι ίδιοι στο Ραδιομέγαρο – όσοι όμως από αυτούς κατέφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν η απόδειξη του «ξέφρενου» πάρτι, χρειάστηκε τελικά να αποχωρήσουν άπρακτοι καθώς οι φύλακες τους είπαν ότι οι διευθυντές δεν ήταν ενήμεροι. Ενδεικτική της έλλειψη οργάνωσης και υπευθυνότητας στη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης ήταν η αναταραχή που ακολούθησε.
Πολλοί από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μόλις έμαθαν για την ανάρτηση των καταλόγων επικοινώνησαν με τη διοίκηση δηλώνοντας ότι δεν ήταν γνώστες της χορήγησης μπόνους και ότι ενημερώνονταν μετά την πριμοδότηση των δύο ή τριών επιπλέον μισθών. Πάντως, όπως προκύπτει από τις αιτιολογίες για τις επιπλέον αμοιβές, οι περισσότεροι τις έπαιρναν γιατί έκαναν απλώς τη δουλειά τους, σημειώνει το άρθρο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο κ. Α. Μπουρδάρας , ειδικός γραμματέας του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο πόρισμά του ανέφερε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησής των μπόνους. Όσον αφορά στα μπόνους που δόθηκαν από το 2009 ως τον Απρίλιο του 2010 θα ανακοινωθούν μετά τον Σεπτέμβριο

από την εφημερίδα Τα Νέα
source:tanea.gr

Βαριά προσγείωση στο 

αεροδρόμιο της Ρόδου...



Βαριά προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όταν τσάρτερ γερμανικής εταιρείας που έφερνε 195 τουρίστες στο νησί παρουσίασε βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα κατά την διάρκεια της προσγείωσης. Ο πιλότος πραγματοποίησε «βαριά» προσγείωση, με το σκάφος να ακινητοποιείται στον διάδρομο.
Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο χρειάστηκε να περάσει μία ώρα μέχρι να μεταφερθεί από τον αεροδιάδρομο το αεροπλάνο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στο πρόγραμμα των πτήσεων, αφού επί μία ώρα δεν γίνονταν ούτε προσγειώσεις αλλά ούτε και απογειώσεις.source:madata.gr
top