Το σλοβακικό «όχι» 

δεν επηρεάζει την οικονομική 

στήριξη της Ελλάδας, λέει η Κομισιόν...


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Για έλλειψη αλληλεγγύης κάνει λόγο η Κομισιόν, σχολιάζοντας το σλοβακικό «όχι» στη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας.

«Πρόκειται για παραβίαση της δέσμευσης που ανέλαβε η Σλοβακία απέναντι στο Eurogroup για την υπό όρους και υπό προθεσμία χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Όλι Ρεν.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για αυτό το έλλειμμα αλληλεγγύης στους κόλπους της ζώνης του ευρώ και περιμένω από τους υπουργούς των Οικονομικών της ευρωζώνης και τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να επανεξετάσουν το θέμα κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνόδου τους στις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες» πρόσθεσε.

Ο Ρεν εκτίμησε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Η ψηφοφορία στο σλοβακικό κοινοβούλιο δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στην καταβολή των τμημάτων του δανείου» κατέληξε.

Η συμμετοχή της Σλοβακίας στο δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάρκεια τριών ετών προς την Ελλάδα θα ανερχόταν σε 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μέλος της ΕΕ από το 2004, η Σλοβακία εισήλθε στη ζώνη του ευρώ το 2009, χρονιά κατά την οποία η χώρα γνώρισε πτώση κατά 4,7% του ΑΕΠ.

Το δημόσιο έλλειμμά της αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο στο 7,3% του ΑΕΠ.
source:in.gr
top